zie maar wat je doet.....quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef Deshain het volgende:
[..]
Hehe nog zo'n uitgeholde term 'duurzaam', vlees (en vis) is per definitie niet duurzaam gezien de disproportionele hoeveelheid grondstoffen die noodzakelijk zijn voor de groei en het afval wat hier mee gepaard gaat.
Duurzaam in het kader van het in standhouden van de populatie is heel iets anders dan wat zo'n term lijkt te impliceren.
[..]
Dat artikel heeft betrekking op menselijk gebruik van antibiotica.
http://www.rijksoverheid.(...)ie-in-de-veehouderij
Voor de aangescherpte regels (dus ook voor bioindustrie).
[..]
Nee, een vergroting van het aandeel biologische veeteelt leidt 1:1 tot een verslechtering van de situatie van de allerarmsten op de wereld.
[..]
Dat is resistentie door gebruik tijdens de veeteelt, niet waar je het over had dat antibiotica niet werkt doordat je met medicijnen besmet vlees hebt gegeten...
Compleet mee eens, voor de volle 100%.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De Bio Industrie is nergens goed voor, niet voor de dieren, niet voor de mensen en niet voor het milieu.
Was ook sarcastisch.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef niels0 het volgende:
[..]
Doe je mij anders wel een plezier mee. Chinees, thais, indiaas. Lekker hoor.
Je kan niks meer eten.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Ik snap dat nooit zo goed.
Brood is slecht, aardappelen ook, groente uit een pot is slecht en het meeste vlees ook.
Eten is gewoon veel minder leuk tegenwoordig
Oh je kookt het zelf ook? Ik ben er nog een beetje mee aan het oefenen. Indiaas is wel lastig vind ik.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:14 schreef snakelady het volgende:
[..]
Was ook sarcastisch.
Ik vind oosters voer heerlijk en kook het ook regelmatig.
Het gaat er meer om dat ik nu al meerdere keren in dit topic heb gelezen dat het niet genoeg variatie heeft, wat ik nogal vreemd vind aangezien ik uit zeer 4 verschillende werelddelen gerechten kook.
Elke dag vlees eten is nergens voor nodig en zelfs ongezond.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:14 schreef Deshain het volgende:
[..]
Compleet mee eens, voor de volle 100%.
Alleen het alternatief is niet beter voor de mensen en het milieu, dat is alles wat ik zeg.
Dat vind ik nou ook. Ik eet 3 of 4 keer per week vegetarisch en mensen denken dan vaak gelijk dat je een extreme veganist bent ofzo.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Elke dag vlees eten is nergens voor nodig en zelfs ongezond.
Je hoeft echt niet meteen vegetariër te worden hoor...
Ik had één dag in de week vegetarisch voedsel ingevoerd hier thuis. Best lang volgehouden nog, maar ik kreeg steeds het commentaar: Dit zou lekkerder zijn met spekjesquote:Op maandag 10 maart 2014 13:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Elke dag vlees eten is nergens voor nodig en zelfs ongezond.
Je hoeft echt niet meteen vegetariër te worden hoor...
Bij mij gaat het eigenlijk automatisch, kom je er aan het einde van de dag achter dat je die dag gewoon geen vlees hebt gegeten.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:21 schreef niels0 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou ook. Ik eet 3 of 4 keer per week vegetarisch en mensen denken dan vaak gelijk dat je een extreme veganist bent ofzo.
Je kunt echt veel kanten op met vegetarische gerechten.
We stoppen er gewoon meequote:
Dat bedoel ik, een beetje minder kan best...quote:Op maandag 10 maart 2014 13:21 schreef niels0 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou ook. Ik eet 3 of 4 keer per week vegetarisch en mensen denken dan vaak gelijk dat je een extreme veganist bent ofzo.
Je kunt echt veel kanten op met vegetarische gerechten.
Ik ga me soms wel eens te buiten aan zeevoedsel. Daar kun je aardig wat geld aan uitgeven. Reuze garnalen bijvoorbeeld of krab. Dat is gewoon duur spul. Af en toe mag dat gewoon vind ik, niet te vaak.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef trovey het volgende:
[..]
Bij mij gaat het eigenlijk automatisch, kom je er aan het einde van de dag achter dat je die dag gewoon geen vlees hebt gegeten.Mis het eigenlijk ook niet want ik ben niet zo'n vleeseter, als ik het eet dan is het ook maar een kleine hoeveelheid.
Vis en datgene wat jij noemt lust ik nou net niet (ik lust veel maar dat nou net nietquote:Op maandag 10 maart 2014 13:28 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ik ga me soms wel eens te buiten aan zeevoedsel. Daar kun je aardig wat geld aan uitgeven. Reuze garnalen bijvoorbeeld of krab. Dat is gewoon duur spul. Af en toe mag dat gewoon vind ik, niet te vaak.
Gehakt parmentier, rond de 7 euro voor 4 personen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef niels0 het volgende:
Nou wat eet iedereen hier vanaaf? I ga voor de pasta tricolore met 3 kleuren paprika, tomaat en strooikaas. Gerechtje van nog niet eens 2 euro zoiets.
Precies mijn punt, veeteelt is per definitie niet duurzaam.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat bedoel ik, een beetje minder kan best...
Elke minuut wordt een stuk bos ter grootte van 36 voetbalvelden gekapt, vooral om runderen te laten grazen en soja voor veevoer te telen, dat kan natuurlijk nooit zo doorgaan.
Ik hoor al roepen, ja maar al die sojamelk en sojaburgers dan?
Maar dat is maar 10 % van alle soja die wordt gebruikt, de rest is allemaal voor veevoer.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fyto-oestrogenenquote:Sojaburgers zijn trouwens ook niet nodig zéker als je al een paar keer per week vlees kan eten.
Als ik zie hoe snel een kalfje aankomt op alleen melk kan ik het me ook niet voorstellen.quote:ik geloof namelijk niet dat melk zo gezond is als altijd werd beweerd.
Dat weet ik zo vroeg op de dag nooit, behalve als ik aan het bbq' en ben geslagen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef niels0 het volgende:
Nou wat eet iedereen hier vanaaf? I ga voor de pasta tricolore met 3 kleuren paprika, tomaat en strooikaas. Gerechtje van nog niet eens 2 euro zoiets.
Pasta met paddenstoelen, knoflook, pepertje, peterselie en nog wat dingetjes...quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef niels0 het volgende:
Nou wat eet iedereen hier vanaaf? I ga voor de pasta tricolore met 3 kleuren paprika, tomaat en strooikaas. Gerechtje van nog niet eens 2 euro zoiets.
Ik lust er wel pap van.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:30 schreef trovey het volgende:
[..]
Vis en datgene wat jij noemt lust ik nou net niet (ik lust veel maar dat nou net niet) dus daar ben ik het geld ook al niet aan kwijt. De enige keer dat er hier vis het huis binnenkomt is het voor mijn meeetende gast.
Brrrrquote:Op maandag 10 maart 2014 13:38 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ik lust er wel pap van.Vis, schelp- en schaaldieren. Als ik in de buurt van een viskraam kom kan ik het niet laten. Nog een reden om aan zee te blijven wonen.
quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef Deshain het volgende:
[..]
Variatie is bij Aziaten helemaal niet van belang, dat zie je al aan dat ze er allemaal hetzelfde uitzien.
Eet je helemaal geen vis? Kabeljauw of koolvis is wel geschikt voor 'beginners'. Daarna wat tonijn proberen. Ik heb zelfs m'n zus aan de vis gekregen. Giant king lobster of giant tiger prawns zijn voor de wat meer gevorderden.quote:
Sushiquote:Op maandag 10 maart 2014 13:50 schreef niels0 het volgende:
[..]
Eet je helemaal geen vis? Kabeljauw of koolvis is wel geschikt voor 'beginners'. Daarna wat tonijn proberen. Ik heb zelfs m'n zus aan de vis gekregen. Giant king lobster of giant tiger prawns zijn voor de wat meer gevorderden.
Daar kun je ook wel aardig wat geld aan uitgeven. Volgens mij ook het duurste wat ik ooit heb gegeten. 100 EUR voor een gerecht is best wel decadent. Daar eet je in India een hele maand van.quote:
In Hong Kong ging ik regelmatig naar de Sushi Express, dus dat is low-budget sushi, maar was wel heerlijkquote:Op maandag 10 maart 2014 13:55 schreef niels0 het volgende:
[..]
Daar kun je ook wel aardig wat geld aan uitgeven. Volgens mij ook het duurste wat ik ooit heb gegeten. 100 EUR voor een gerecht is best wel decadent. Daar eet je in India een hele maand van.![]()
Nee. Maar in dit geval schreef iemand 5 dagen in de week vlees te eten en nogal eenzijdig maar 2 soorten graan te gebruiken. Vandaar dat ik verder vroeg. Het antwoord nuanceerde het eerder geposte bericht gelukkig.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:06 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Goh zeg, is elke dag iets anders eten geen variatie dan?
Nee, tig keren geprobeerd maar ik ga elke keer over m'n nek van die smaak.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:50 schreef niels0 het volgende:
[..]
Eet je helemaal geen vis? Kabeljauw of koolvis is wel geschikt voor 'beginners'. Daarna wat tonijn proberen. Ik heb zelfs m'n zus aan de vis gekregen. Giant king lobster of giant tiger prawns zijn voor de wat meer gevorderden.
Voor meer personen koken is altijd goedkoper per persoon dan voor 1 persoon koken...quote:Op maandag 10 maart 2014 11:38 schreef niels0 het volgende:
[..]
Dat is zuiniger dan ik. Ik zit op 5 EUR p/d. Ik haal wel elke dag vers brood en ik heb een dure smaak met kaas. Groenten altijd uit het seizoen.
Vergeet ook niet dat jouw gezin uit minstens 3 personen bestaat die weinig voeding nodig hebben: twee kindjes en een meisje (jij). Dat scheelt al in vergelijking met een gezin met 1 man van 2m groot die intensief sport, een vrouw van 1m85 die intensief sport en 2 athletische kinderen van een jaar of 15 oud. Als jullie dan ook nog eens vlees/vis eten, witte rijst en goedkoop maar weinig voedzaam brood, licht gekleurde spaghetti (niet-volkoren) etc. eten dan ben je ook heel wat goedkoper uit. Verder weten wij natuurlijk niet ofdat jullie voldoende groenten (minstens 200 gram per dag voor een gemiddeld grote persoon en voldoende variatie) en vruchten (minstens 2 stuks voor een gemiddeld grote persoon per dag) eten en hoe goed of slecht de rest van jullie voeding is qua samenstelling. Het is niet alleen het kopen van hyperbewerkt voedsel waardoor de kosten voor voeding stijgen.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:26 schreef snakelady het volgende:
[..]
Ik kook nu zowat hetzelfde als toen ik nog geld genoeg had te besteden, het enige verschil is, ik haal het nu ergens anders waar het voordeliger is.
Dus in plaats van de AH naar de lidl en in plaats van de bakker, slager, kaasboer de markt.
Gelukkig woon ik midden in het dorp en zit alles op loopafstand.
Ook kijk ik naar de restanten in de koelkast, heb ik bv nog een half bakje champignons liggen, nog wat vlees als kip/kam/spek dan gebruik ik dat in een pastagerecht waar ik alleen nog roomkaas, uitjes en kruiden aan hoef toe te voegen.
Heb ik diverse soorten ander vlees dan wordt dat een eenpansgerecht waar alleen nog groenten en kruiden bij hoeven met wat aardappelen, rijst of mie.
Ik denk dat ik het meeste bespaar op het drinken en het zelf kruiden in plaats van pakjes te gebruiken en zelf vlees en groenten snijden.
In België doen ze het ook trager. Bedenk dat in Nederland vooral veel leerlingen en studenten in de supermarkt werken en in het buitenland vooral veel mensen die onderaan de ladder van de arbeidsmarkt staan, dat zou wel eens het verschil kunnen verklaren.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:44 schreef Deshain het volgende:
[..]
Ik wordt helemaal gek als ik in de rij sta bij de supermarkt (vaak achter iemand met 3(!) karren vol) en die bliepmiep scant alles in een derde van het tempo uit Nederland.
Het ergste is nog dat ik niet heel hoge kwaliteit eet. Het is niet alsof het zo duur is door goed wild, lekkere wijn, en hoge kwaliteit groente en fruit.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 03:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Maar dat is dan weer bijna zo extreem veel als dat Slangendame extreem weinig uitgeeft.
Dan klopt dat ongeveer, wij zitten tussen de 50 en 70 euro, die twee meiden van me eten samen ongeveer net zo veel als 1 volwassenen, dus je zou dan twee volwassenen kunnen rekenen.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 00:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Vergeet ook niet dat jouw gezin uit minstens 3 personen bestaat die weinig voeding nodig hebben: twee kindjes en een meisje (jij). Dat scheelt al in vergelijking met een gezin met 1 man van 2m groot die intensief sport, een vrouw van 1m85 die intensief sport en 2 athletische kinderen van een jaar of 15 oud. Als jullie dan ook nog eens vlees/vis eten, witte rijst en goedkoop maar weinig voedzaam brood, licht gekleurde spaghetti (niet-volkoren) etc. eten dan ben je ook heel wat goedkoper uit. Verder weten wij natuurlijk niet ofdat jullie voldoende groenten (minstens 200 gram per dag voor een gemiddeld grote persoon en voldoende variatie) en vruchten (minstens 2 stuks voor een gemiddeld grote persoon per dag) eten en hoe goed of slecht de rest van jullie voeding is qua samenstelling. Het is niet alleen het kopen van hyperbewerkt voedsel waardoor de kosten voor voeding stijgen.
Een normaal budget ligt tussen de 30 en de 60 Euro per week per volwassen persoon afhankelijk van je fysiek.
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 03:34 schreef NieuweNier het volgende:
[..]
Het ergste is nog dat ik niet heel hoge kwaliteit eet. Het is niet alsof het zo duur is door goed wild, lekkere wijn, en hoge kwaliteit groente en fruit.
Nee ik koop alles voorgekookt en gesneden. Zelfs mijn rijst is voorgekookt.
Ik heb wel respect voor mensen die echt uren in de keuken staan. Zowel om het goedkoper te maken als om het beter te maken.
Ik heb gewoon geluk dat ik het heerlijk vind om te koken, dus een uur in de keuken staan om te koken is geen probleem voor me.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 03:34 schreef NieuweNier het volgende:
[..]
Ik heb wel respect voor mensen die echt uren in de keuken staan. Zowel om het goedkoper te maken als om het beter te maken.
Volgens mij is dat hyperbewerkte voedsel vaak juist relatief goedkoop. En het is ook maar en beetje waar je prioriteiten liggen. Ik heb wel eens achter de kassa gewerkt - er zijn genoeg mensen die hun kar volladen met van die euroshopper saté uit de diepvries, yoghurtdrink, chips en snoep en al hun groenten in een pot hebben zitten. Die geven niet veel uit, maar hebben vrijwel alleen maar bewerkte rommel mee.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 00:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Vergeet ook niet dat jouw gezin uit minstens 3 personen bestaat die weinig voeding nodig hebben: twee kindjes en een meisje (jij). Dat scheelt al in vergelijking met een gezin met 1 man van 2m groot die intensief sport, een vrouw van 1m85 die intensief sport en 2 athletische kinderen van een jaar of 15 oud. Als jullie dan ook nog eens vlees/vis eten, witte rijst en goedkoop maar weinig voedzaam brood, licht gekleurde spaghetti (niet-volkoren) etc. eten dan ben je ook heel wat goedkoper uit. Verder weten wij natuurlijk niet ofdat jullie voldoende groenten (minstens 200 gram per dag voor een gemiddeld grote persoon en voldoende variatie) en vruchten (minstens 2 stuks voor een gemiddeld grote persoon per dag) eten en hoe goed of slecht de rest van jullie voeding is qua samenstelling. Het is niet alleen het kopen van hyperbewerkt voedsel waardoor de kosten voor voeding stijgen.
Een normaal budget ligt tussen de 30 en de 60 Euro per week per volwassen persoon afhankelijk van je fysiek.
Groente uit pot is overigens net zo gezond als verse groentes, alleen zit er meer zout is, maar er zitten net zoveel voedingsstoffen in als in verse groentes.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 08:59 schreef Robophatt het volgende:
[..]
Volgens mij is dat hyperbewerkte voedsel vaak juist relatief goedkoop. En het is ook maar en beetje waar je prioriteiten liggen. Ik heb wel eens achter de kassa gewerkt - er zijn genoeg mensen die hun kar volladen met van die euroshopper saté uit de diepvries, yoghurtdrink, chips en snoep en al hun groenten in een pot hebben zitten. Die geven niet veel uit, maar hebben vrijwel alleen maar bewerkte rommel mee.
Het gaat me niet alleen om de voeddingsstoffen, het smaakt ook nergens naar en er zit inderdaad meer zout in wat ik zelf zo veel mogelijk vermijd. Als dat de enige groenten zijn die je eet naast een dieet van bewerkte rommel dan denk ik niet dat die paar voedingsstoffen in die groenten daar nog veel aan toevoegen.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:14 schreef snakelady het volgende:
[..]
Groente uit pot is overigens net zo gezond als verse groentes, alleen zit er meer zout is, maar er zitten net zoveel voedingsstoffen in als in verse groentes.
De enige reden waarom ik het niet koop is omdat ik vers gewoon lekkerder vind over het algemeen.
Natuurlijk, maar nogmaals, ik besteed vaak niet meer dan 5 'a 6 euro aan een avondmaal, dan heb ik de benodigde groente, het vlees/vis en de aardappels/rijst/pasta/mie/wraps/enz.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:19 schreef Robophatt het volgende:
[..]
Het gaat me niet alleen om de voeddingsstoffen, het smaakt ook nergens naar en er zit inderdaad meer zout in wat ik zelf zo veel mogelijk vermijd. Als dat de enige groenten zijn die je eet naast een dieet van bewerkte rommel dan denk ik niet dat die paar voedingsstoffen in die groenten daar nog veel aan toevoegen.
3 kwartier aan tafel zittenquote:Op dinsdag 11 maart 2014 08:53 schreef Peunage het volgende:
Ik vind het wel grappig om te zien dat mensen (Nederlanders) meestal maximaal een kwartier in de keuken bezig willen zijn, en daarna 3 kwartier gaan zitten eten
Ik ben opgegroeid met de Arabische keuken en daar is het net andersom. Langer dan een uur koken is stamdaard, maar het is binnen 10 minuten op
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |