zie maar wat je doet.....quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef Deshain het volgende:
[..]
Hehe nog zo'n uitgeholde term 'duurzaam', vlees (en vis) is per definitie niet duurzaam gezien de disproportionele hoeveelheid grondstoffen die noodzakelijk zijn voor de groei en het afval wat hier mee gepaard gaat.
Duurzaam in het kader van het in standhouden van de populatie is heel iets anders dan wat zo'n term lijkt te impliceren.
[..]
Dat artikel heeft betrekking op menselijk gebruik van antibiotica.
http://www.rijksoverheid.(...)ie-in-de-veehouderij
Voor de aangescherpte regels (dus ook voor bioindustrie).
[..]
Nee, een vergroting van het aandeel biologische veeteelt leidt 1:1 tot een verslechtering van de situatie van de allerarmsten op de wereld.
[..]
Dat is resistentie door gebruik tijdens de veeteelt, niet waar je het over had dat antibiotica niet werkt doordat je met medicijnen besmet vlees hebt gegeten...
Compleet mee eens, voor de volle 100%.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
De Bio Industrie is nergens goed voor, niet voor de dieren, niet voor de mensen en niet voor het milieu.
Was ook sarcastisch.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef niels0 het volgende:
[..]
Doe je mij anders wel een plezier mee. Chinees, thais, indiaas. Lekker hoor.
Je kan niks meer eten.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Ik snap dat nooit zo goed.
Brood is slecht, aardappelen ook, groente uit een pot is slecht en het meeste vlees ook.
Eten is gewoon veel minder leuk tegenwoordig
Oh je kookt het zelf ook? Ik ben er nog een beetje mee aan het oefenen. Indiaas is wel lastig vind ik.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:14 schreef snakelady het volgende:
[..]
Was ook sarcastisch.
Ik vind oosters voer heerlijk en kook het ook regelmatig.
Het gaat er meer om dat ik nu al meerdere keren in dit topic heb gelezen dat het niet genoeg variatie heeft, wat ik nogal vreemd vind aangezien ik uit zeer 4 verschillende werelddelen gerechten kook.
Elke dag vlees eten is nergens voor nodig en zelfs ongezond.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:14 schreef Deshain het volgende:
[..]
Compleet mee eens, voor de volle 100%.
Alleen het alternatief is niet beter voor de mensen en het milieu, dat is alles wat ik zeg.
Dat vind ik nou ook. Ik eet 3 of 4 keer per week vegetarisch en mensen denken dan vaak gelijk dat je een extreme veganist bent ofzo.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Elke dag vlees eten is nergens voor nodig en zelfs ongezond.
Je hoeft echt niet meteen vegetariër te worden hoor...
Ik had één dag in de week vegetarisch voedsel ingevoerd hier thuis. Best lang volgehouden nog, maar ik kreeg steeds het commentaar: Dit zou lekkerder zijn met spekjesquote:Op maandag 10 maart 2014 13:19 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Elke dag vlees eten is nergens voor nodig en zelfs ongezond.
Je hoeft echt niet meteen vegetariër te worden hoor...
Bij mij gaat het eigenlijk automatisch, kom je er aan het einde van de dag achter dat je die dag gewoon geen vlees hebt gegeten.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:21 schreef niels0 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou ook. Ik eet 3 of 4 keer per week vegetarisch en mensen denken dan vaak gelijk dat je een extreme veganist bent ofzo.
Je kunt echt veel kanten op met vegetarische gerechten.
We stoppen er gewoon meequote:
Dat bedoel ik, een beetje minder kan best...quote:Op maandag 10 maart 2014 13:21 schreef niels0 het volgende:
[..]
Dat vind ik nou ook. Ik eet 3 of 4 keer per week vegetarisch en mensen denken dan vaak gelijk dat je een extreme veganist bent ofzo.
Je kunt echt veel kanten op met vegetarische gerechten.
Ik ga me soms wel eens te buiten aan zeevoedsel. Daar kun je aardig wat geld aan uitgeven. Reuze garnalen bijvoorbeeld of krab. Dat is gewoon duur spul. Af en toe mag dat gewoon vind ik, niet te vaak.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef trovey het volgende:
[..]
Bij mij gaat het eigenlijk automatisch, kom je er aan het einde van de dag achter dat je die dag gewoon geen vlees hebt gegeten.Mis het eigenlijk ook niet want ik ben niet zo'n vleeseter, als ik het eet dan is het ook maar een kleine hoeveelheid.
Vis en datgene wat jij noemt lust ik nou net niet (ik lust veel maar dat nou net nietquote:Op maandag 10 maart 2014 13:28 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ik ga me soms wel eens te buiten aan zeevoedsel. Daar kun je aardig wat geld aan uitgeven. Reuze garnalen bijvoorbeeld of krab. Dat is gewoon duur spul. Af en toe mag dat gewoon vind ik, niet te vaak.
Gehakt parmentier, rond de 7 euro voor 4 personen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef niels0 het volgende:
Nou wat eet iedereen hier vanaaf? I ga voor de pasta tricolore met 3 kleuren paprika, tomaat en strooikaas. Gerechtje van nog niet eens 2 euro zoiets.
Precies mijn punt, veeteelt is per definitie niet duurzaam.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat bedoel ik, een beetje minder kan best...
Elke minuut wordt een stuk bos ter grootte van 36 voetbalvelden gekapt, vooral om runderen te laten grazen en soja voor veevoer te telen, dat kan natuurlijk nooit zo doorgaan.
Ik hoor al roepen, ja maar al die sojamelk en sojaburgers dan?
Maar dat is maar 10 % van alle soja die wordt gebruikt, de rest is allemaal voor veevoer.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Fyto-oestrogenenquote:Sojaburgers zijn trouwens ook niet nodig zéker als je al een paar keer per week vlees kan eten.
Als ik zie hoe snel een kalfje aankomt op alleen melk kan ik het me ook niet voorstellen.quote:ik geloof namelijk niet dat melk zo gezond is als altijd werd beweerd.
Dat weet ik zo vroeg op de dag nooit, behalve als ik aan het bbq' en ben geslagen.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef niels0 het volgende:
Nou wat eet iedereen hier vanaaf? I ga voor de pasta tricolore met 3 kleuren paprika, tomaat en strooikaas. Gerechtje van nog niet eens 2 euro zoiets.
Pasta met paddenstoelen, knoflook, pepertje, peterselie en nog wat dingetjes...quote:Op maandag 10 maart 2014 13:25 schreef niels0 het volgende:
Nou wat eet iedereen hier vanaaf? I ga voor de pasta tricolore met 3 kleuren paprika, tomaat en strooikaas. Gerechtje van nog niet eens 2 euro zoiets.
Ik lust er wel pap van.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:30 schreef trovey het volgende:
[..]
Vis en datgene wat jij noemt lust ik nou net niet (ik lust veel maar dat nou net niet) dus daar ben ik het geld ook al niet aan kwijt. De enige keer dat er hier vis het huis binnenkomt is het voor mijn meeetende gast.
Brrrrquote:Op maandag 10 maart 2014 13:38 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ik lust er wel pap van.Vis, schelp- en schaaldieren. Als ik in de buurt van een viskraam kom kan ik het niet laten. Nog een reden om aan zee te blijven wonen.
quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef Deshain het volgende:
[..]
Variatie is bij Aziaten helemaal niet van belang, dat zie je al aan dat ze er allemaal hetzelfde uitzien.
Eet je helemaal geen vis? Kabeljauw of koolvis is wel geschikt voor 'beginners'. Daarna wat tonijn proberen. Ik heb zelfs m'n zus aan de vis gekregen. Giant king lobster of giant tiger prawns zijn voor de wat meer gevorderden.quote:
Sushiquote:Op maandag 10 maart 2014 13:50 schreef niels0 het volgende:
[..]
Eet je helemaal geen vis? Kabeljauw of koolvis is wel geschikt voor 'beginners'. Daarna wat tonijn proberen. Ik heb zelfs m'n zus aan de vis gekregen. Giant king lobster of giant tiger prawns zijn voor de wat meer gevorderden.
Daar kun je ook wel aardig wat geld aan uitgeven. Volgens mij ook het duurste wat ik ooit heb gegeten. 100 EUR voor een gerecht is best wel decadent. Daar eet je in India een hele maand van.quote:
In Hong Kong ging ik regelmatig naar de Sushi Express, dus dat is low-budget sushi, maar was wel heerlijkquote:Op maandag 10 maart 2014 13:55 schreef niels0 het volgende:
[..]
Daar kun je ook wel aardig wat geld aan uitgeven. Volgens mij ook het duurste wat ik ooit heb gegeten. 100 EUR voor een gerecht is best wel decadent. Daar eet je in India een hele maand van.![]()
Nee. Maar in dit geval schreef iemand 5 dagen in de week vlees te eten en nogal eenzijdig maar 2 soorten graan te gebruiken. Vandaar dat ik verder vroeg. Het antwoord nuanceerde het eerder geposte bericht gelukkig.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:06 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Goh zeg, is elke dag iets anders eten geen variatie dan?
Nee, tig keren geprobeerd maar ik ga elke keer over m'n nek van die smaak.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:50 schreef niels0 het volgende:
[..]
Eet je helemaal geen vis? Kabeljauw of koolvis is wel geschikt voor 'beginners'. Daarna wat tonijn proberen. Ik heb zelfs m'n zus aan de vis gekregen. Giant king lobster of giant tiger prawns zijn voor de wat meer gevorderden.
Voor meer personen koken is altijd goedkoper per persoon dan voor 1 persoon koken...quote:Op maandag 10 maart 2014 11:38 schreef niels0 het volgende:
[..]
Dat is zuiniger dan ik. Ik zit op 5 EUR p/d. Ik haal wel elke dag vers brood en ik heb een dure smaak met kaas. Groenten altijd uit het seizoen.
Vergeet ook niet dat jouw gezin uit minstens 3 personen bestaat die weinig voeding nodig hebben: twee kindjes en een meisje (jij). Dat scheelt al in vergelijking met een gezin met 1 man van 2m groot die intensief sport, een vrouw van 1m85 die intensief sport en 2 athletische kinderen van een jaar of 15 oud. Als jullie dan ook nog eens vlees/vis eten, witte rijst en goedkoop maar weinig voedzaam brood, licht gekleurde spaghetti (niet-volkoren) etc. eten dan ben je ook heel wat goedkoper uit. Verder weten wij natuurlijk niet ofdat jullie voldoende groenten (minstens 200 gram per dag voor een gemiddeld grote persoon en voldoende variatie) en vruchten (minstens 2 stuks voor een gemiddeld grote persoon per dag) eten en hoe goed of slecht de rest van jullie voeding is qua samenstelling. Het is niet alleen het kopen van hyperbewerkt voedsel waardoor de kosten voor voeding stijgen.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:26 schreef snakelady het volgende:
[..]
Ik kook nu zowat hetzelfde als toen ik nog geld genoeg had te besteden, het enige verschil is, ik haal het nu ergens anders waar het voordeliger is.
Dus in plaats van de AH naar de lidl en in plaats van de bakker, slager, kaasboer de markt.
Gelukkig woon ik midden in het dorp en zit alles op loopafstand.
Ook kijk ik naar de restanten in de koelkast, heb ik bv nog een half bakje champignons liggen, nog wat vlees als kip/kam/spek dan gebruik ik dat in een pastagerecht waar ik alleen nog roomkaas, uitjes en kruiden aan hoef toe te voegen.
Heb ik diverse soorten ander vlees dan wordt dat een eenpansgerecht waar alleen nog groenten en kruiden bij hoeven met wat aardappelen, rijst of mie.
Ik denk dat ik het meeste bespaar op het drinken en het zelf kruiden in plaats van pakjes te gebruiken en zelf vlees en groenten snijden.
In België doen ze het ook trager. Bedenk dat in Nederland vooral veel leerlingen en studenten in de supermarkt werken en in het buitenland vooral veel mensen die onderaan de ladder van de arbeidsmarkt staan, dat zou wel eens het verschil kunnen verklaren.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:44 schreef Deshain het volgende:
[..]
Ik wordt helemaal gek als ik in de rij sta bij de supermarkt (vaak achter iemand met 3(!) karren vol) en die bliepmiep scant alles in een derde van het tempo uit Nederland.
Het ergste is nog dat ik niet heel hoge kwaliteit eet. Het is niet alsof het zo duur is door goed wild, lekkere wijn, en hoge kwaliteit groente en fruit.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 03:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Maar dat is dan weer bijna zo extreem veel als dat Slangendame extreem weinig uitgeeft.
Dan klopt dat ongeveer, wij zitten tussen de 50 en 70 euro, die twee meiden van me eten samen ongeveer net zo veel als 1 volwassenen, dus je zou dan twee volwassenen kunnen rekenen.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 00:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Vergeet ook niet dat jouw gezin uit minstens 3 personen bestaat die weinig voeding nodig hebben: twee kindjes en een meisje (jij). Dat scheelt al in vergelijking met een gezin met 1 man van 2m groot die intensief sport, een vrouw van 1m85 die intensief sport en 2 athletische kinderen van een jaar of 15 oud. Als jullie dan ook nog eens vlees/vis eten, witte rijst en goedkoop maar weinig voedzaam brood, licht gekleurde spaghetti (niet-volkoren) etc. eten dan ben je ook heel wat goedkoper uit. Verder weten wij natuurlijk niet ofdat jullie voldoende groenten (minstens 200 gram per dag voor een gemiddeld grote persoon en voldoende variatie) en vruchten (minstens 2 stuks voor een gemiddeld grote persoon per dag) eten en hoe goed of slecht de rest van jullie voeding is qua samenstelling. Het is niet alleen het kopen van hyperbewerkt voedsel waardoor de kosten voor voeding stijgen.
Een normaal budget ligt tussen de 30 en de 60 Euro per week per volwassen persoon afhankelijk van je fysiek.
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 03:34 schreef NieuweNier het volgende:
[..]
Het ergste is nog dat ik niet heel hoge kwaliteit eet. Het is niet alsof het zo duur is door goed wild, lekkere wijn, en hoge kwaliteit groente en fruit.
Nee ik koop alles voorgekookt en gesneden. Zelfs mijn rijst is voorgekookt.
Ik heb wel respect voor mensen die echt uren in de keuken staan. Zowel om het goedkoper te maken als om het beter te maken.
Ik heb gewoon geluk dat ik het heerlijk vind om te koken, dus een uur in de keuken staan om te koken is geen probleem voor me.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 03:34 schreef NieuweNier het volgende:
[..]
Ik heb wel respect voor mensen die echt uren in de keuken staan. Zowel om het goedkoper te maken als om het beter te maken.
Volgens mij is dat hyperbewerkte voedsel vaak juist relatief goedkoop. En het is ook maar en beetje waar je prioriteiten liggen. Ik heb wel eens achter de kassa gewerkt - er zijn genoeg mensen die hun kar volladen met van die euroshopper saté uit de diepvries, yoghurtdrink, chips en snoep en al hun groenten in een pot hebben zitten. Die geven niet veel uit, maar hebben vrijwel alleen maar bewerkte rommel mee.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 00:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Vergeet ook niet dat jouw gezin uit minstens 3 personen bestaat die weinig voeding nodig hebben: twee kindjes en een meisje (jij). Dat scheelt al in vergelijking met een gezin met 1 man van 2m groot die intensief sport, een vrouw van 1m85 die intensief sport en 2 athletische kinderen van een jaar of 15 oud. Als jullie dan ook nog eens vlees/vis eten, witte rijst en goedkoop maar weinig voedzaam brood, licht gekleurde spaghetti (niet-volkoren) etc. eten dan ben je ook heel wat goedkoper uit. Verder weten wij natuurlijk niet ofdat jullie voldoende groenten (minstens 200 gram per dag voor een gemiddeld grote persoon en voldoende variatie) en vruchten (minstens 2 stuks voor een gemiddeld grote persoon per dag) eten en hoe goed of slecht de rest van jullie voeding is qua samenstelling. Het is niet alleen het kopen van hyperbewerkt voedsel waardoor de kosten voor voeding stijgen.
Een normaal budget ligt tussen de 30 en de 60 Euro per week per volwassen persoon afhankelijk van je fysiek.
Groente uit pot is overigens net zo gezond als verse groentes, alleen zit er meer zout is, maar er zitten net zoveel voedingsstoffen in als in verse groentes.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 08:59 schreef Robophatt het volgende:
[..]
Volgens mij is dat hyperbewerkte voedsel vaak juist relatief goedkoop. En het is ook maar en beetje waar je prioriteiten liggen. Ik heb wel eens achter de kassa gewerkt - er zijn genoeg mensen die hun kar volladen met van die euroshopper saté uit de diepvries, yoghurtdrink, chips en snoep en al hun groenten in een pot hebben zitten. Die geven niet veel uit, maar hebben vrijwel alleen maar bewerkte rommel mee.
Het gaat me niet alleen om de voeddingsstoffen, het smaakt ook nergens naar en er zit inderdaad meer zout in wat ik zelf zo veel mogelijk vermijd. Als dat de enige groenten zijn die je eet naast een dieet van bewerkte rommel dan denk ik niet dat die paar voedingsstoffen in die groenten daar nog veel aan toevoegen.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:14 schreef snakelady het volgende:
[..]
Groente uit pot is overigens net zo gezond als verse groentes, alleen zit er meer zout is, maar er zitten net zoveel voedingsstoffen in als in verse groentes.
De enige reden waarom ik het niet koop is omdat ik vers gewoon lekkerder vind over het algemeen.
Natuurlijk, maar nogmaals, ik besteed vaak niet meer dan 5 'a 6 euro aan een avondmaal, dan heb ik de benodigde groente, het vlees/vis en de aardappels/rijst/pasta/mie/wraps/enz.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 09:19 schreef Robophatt het volgende:
[..]
Het gaat me niet alleen om de voeddingsstoffen, het smaakt ook nergens naar en er zit inderdaad meer zout in wat ik zelf zo veel mogelijk vermijd. Als dat de enige groenten zijn die je eet naast een dieet van bewerkte rommel dan denk ik niet dat die paar voedingsstoffen in die groenten daar nog veel aan toevoegen.
3 kwartier aan tafel zittenquote:Op dinsdag 11 maart 2014 08:53 schreef Peunage het volgende:
Ik vind het wel grappig om te zien dat mensen (Nederlanders) meestal maximaal een kwartier in de keuken bezig willen zijn, en daarna 3 kwartier gaan zitten eten
Ik ben opgegroeid met de Arabische keuken en daar is het net andersom. Langer dan een uur koken is stamdaard, maar het is binnen 10 minuten op
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 03:34 schreef NieuweNier het volgende:
Nee ik koop alles voorgekookt en gesneden. Zelfs mijn rijst is voorgekookt .
Er is niet een magische leeftijdsgrens waarvoorbij je ineens een man of vrouw wordt.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 08:49 schreef snakelady het volgende:
Maar ik ben met mijn 32 jaar toch echt wel al een vrouw hoor.
Je hebt nog wel wat meer nodig dan alleen dat. Niets persoonlijks maar of dat het genoeg is kunnen wij pas weten als jij hier een uitgebreide lijst zou plaatsen, de meeste mensen hebben ruimschoots onvoldoende kennis over voeding om dit accuraat in te kunnen schatten.quote:En zoals je eerder kon lezen in dit topic, genoeg groente, fruit en granen.
Klopt, maar dan nog ben ik een vrouw.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 13:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Er is niet een magische leeftijdsgrens waarvoorbij je ineens een man of vrouw wordt.
[..]
En die kennis heb jij wel? Waarom denk jij meer over die kennis te bezitten?quote:Je hebt nog wel wat meer nodig dan alleen dat. Niets persoonlijks maar of dat het genoeg is kunnen wij pas weten als jij hier een uitgebreide lijst zou plaatsen, de meeste mensen hebben ruimschoots onvoldoende kennis over voeding om dit accuraat in te kunnen schatten.
Dus eigenlijk wel.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 11:32 schreef MonkeyBall het volgende:
2 personen gemiddeld 100euro per twee weken. Altijd wel vlees en groenten, aardappels bijna nooit niet te eten ook, rijst etc etc
Wij koken efficiënt en gaan gezellig sociaal samen aan tafel eten en daar nemen wij graag de tijd voor.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 08:53 schreef Peunage het volgende:
Ik vind het wel grappig om te zien dat mensen (Nederlanders) meestal maximaal een kwartier in de keuken bezig willen zijn, en daarna 3 kwartier gaan zitten eten
Ik ben opgegroeid met de Arabische keuken en daar is het net andersom. Langer dan een uur koken is stamdaard, maar het is binnen 10 minuten op
Dan heb je mij nog nooit zien koken of etenquote:Op dinsdag 11 maart 2014 08:53 schreef Peunage het volgende:
Ik vind het wel grappig om te zien dat mensen (Nederlanders) meestal maximaal een kwartier in de keuken bezig willen zijn, en daarna 3 kwartier gaan zitten eten
Ik ben opgegroeid met de Arabische keuken en daar is het net andersom. Langer dan een uur koken is stamdaard, maar het is binnen 10 minuten op
Ik spendeer denk ik al bijna 50 euro in mijn eentje aan eten denk ikquote:Op dinsdag 11 maart 2014 15:19 schreef capricia het volgende:
Ik betwijfel serieus of je gezond en gevarieerd kunt eten voor 50 euro per week met een gezin.
Mij lijkt dat zo ongeveer onder bijstandsniveau.
Smoesjes.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 15:02 schreef HSG het volgende:
[..]
Wij koken efficiënt en gaan gezellig sociaal samen aan tafel eten en daar nemen wij graag de tijd voor.
Ach, dat is maar een semantische kwestie.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 14:54 schreef snakelady het volgende:
[quote]Klopt, maar dan nog ben ik een vrouw.
Ik heb die kennis, ik heb er erg veel over gelezen (waaronder dictaten die voor universitaire studenten zijn geschreven).quote:En die kennis heb jij wel?
Ik heb niet gesteld dat ik denk dat ik over meer kennis over voeding beschik dan jij. Ik heb slechts aangegeven dat ik het niet aanneem wanneer iemand die ik niet goed genoeg ken stelt dat ze van alle voedingsstoffen voldoende inneemt aangezien ik dan onvoldoende die kennis die die ander over voeding heeft kan beoordelen. Ruim meer dan 95% van de mensen heeft weinig verstand van voeding. Eerlijk gezegd, ik zou niet weten hoe ik met een budget van minder dan 20 Euro per week gezond kan eten en van alle voedingsstoffen voldoende binnen kan krijgen maar ik heb dan wellicht ook 3 keer zo veel nodig als jij. Misschien dat het met een familie van dunne kleinduimpjes inderdaad wel kan. Mijn punt was natuurlijk dat de invloed van de lengte, het gewicht en het activiteitsniveau niet onderschat mag worden. Verder is gezond eten ook duurder dan ongezond eten. Ik stel niet dat jij ongezond eet maar gezien jouw budget lijkt het mij sterk dat jij altijd voor het goede brood (hoge voedingswaarde en geen hulpstoffen, dus niet dat sponsbrood in de supermarkt wat je samenknijpt zo gauw je het oppakt), zilvervliesrijst, volkorenspaghetti etc. kiest. Zeg het maar als dat jou wel lukt met dit budget. Zelf groenten snijden die je koopt bij de Lidl is inderdaad fors goedkoper dan die groentenpakketten, ik heb ervaring met beide en momenteel snijd ik bijna elke dag groenten. Als je echt gezond wil eten dan zou je echter al die groenten en vruchten biologisch moeten kopen (minder gifstoffen). Dat de gifwetgeving maar snel veel strenger wordt.quote:Waarom denk jij meer over die kennis te bezitten?
Dat is onder bijstandsniveau!quote:Op dinsdag 11 maart 2014 15:19 schreef capricia het volgende:
Ik betwijfel serieus of je gezond en gevarieerd kunt eten voor 50 euro per week met een gezin.
Mij lijkt dat zo ongeveer onder bijstandsniveau.
Voor de essentiële vetzuren kan dat goed zijn als je de juiste vissen uitzoekt, wel opletten met het gif. Vissen stapelen relatief veel gif op, vette vissen meer dan magere vissen. Het best zoek je dat dus eens een keer op.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:02 schreef capricia het volgende:
En wat denk je van 2x verse vis in de week?
Hierover opscheppenquote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:12 schreef capuchon_jongen het volgende:
Ik spendeer wel 450 euro per week, amateurs
Er staat 50 tot 70 euro, als de vis wat duurder uitvalt kom ik dus aan 70 euro.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:02 schreef capricia het volgende:
En wat denk je van 2x verse vis in de week?
Dat haal je toch niet met dat budget?
kkquote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:21 schreef capuchon_jongen het volgende:
Dit heb ik al achter de kiezen:
Maandag:
's morgens: 4 worstenbroodjes
's middags: groot pak friet, 4 frikandellen, 8 bitterballen een dikke hamburger 2 soeplepels mayonaise
's avonds:2 grote pizza's besteld
vandaag:
s morgens: 5 gebakken eieren, met worst.
's middags: gebakken aardappelen in boter met mayonaise en 2 worsten
Vanavond eet ik : 2 dikke pitta's van de snackbar
Gezien je ondertitel..... Waar probeer jij dan je best mee te doen? Een vette hartklep kweken ofzo? Jemigquote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:21 schreef capuchon_jongen het volgende:
Dit heb ik al achter de kiezen:
Maandag:
's morgens: 4 worstenbroodjes
's middags: groot pak friet, 4 frikandellen, 8 bitterballen een dikke hamburger 2 soeplepels mayonaise
's avonds:2 grote pizza's besteld
vandaag:
s morgens: 5 gebakken eieren, met worst.
's middags: gebakken aardappelen in boter met mayonaise en 2 worsten
Vanavond eet ik : 2 dikke pitta's van de snackbar
Dikke speklap.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:21 schreef capuchon_jongen het volgende:
Dit heb ik al achter de kiezen:
Maandag:
's morgens: 4 worstenbroodjes
's middags: groot pak friet, 4 frikandellen, 8 bitterballen een dikke hamburger 2 soeplepels mayonaise
's avonds:2 grote pizza's besteld
vandaag:
s morgens: 5 gebakken eieren, met worst.
's middags: gebakken aardappelen in boter met mayonaise en 2 worsten
Vanavond eet ik : 2 dikke pitta's van de snackbar
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:02 schreef capricia het volgende:
En wat denk je van 2x verse vis in de week?
Dat haal je toch niet met dat budget?
http://www.stofzuigerzen.(...)goedkoop-5-tips.htmlquote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:02 schreef capricia het volgende:
Als je echt gezond wil eten dan zou je echter al die groenten en vruchten biologisch moeten kopen (minder gifstoffen). Dat de gifwetgeving maar snel veel strenger wordt.
Ik word misselijk bij de gedachte aan je zweterige vetrollenquote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:21 schreef capuchon_jongen het volgende:
Dit heb ik al achter de kiezen:
Maandag:
's morgens: 4 worstenbroodjes
's middags: groot pak friet, 4 frikandellen, 8 bitterballen een dikke hamburger 2 soeplepels mayonaise
's avonds:2 grote pizza's besteld
vandaag:
s morgens: 5 gebakken eieren, met worst.
's middags: gebakken aardappelen in boter met mayonaise en 2 worsten
Vanavond eet ik : 2 dikke pitta's van de snackbar
Ik ook.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:31 schreef housesoftheholy het volgende:
[..]
Ik word misselijk bij de gedachte aan je zweterige vetrollen
ok ik wachtquote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:37 schreef TARDIS. het volgende:
[..]
Ik kom naar je toe voor een echte boks, puur voor deze gif.
Dan nog zwijgen van mijn onsmakelijke geuren bij het boeren.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:31 schreef housesoftheholy het volgende:
[..]
Ik word misselijk bij de gedachte aan je zweterige vetrollen
Wij eten ook echt wel eens ongezond, het is niet altijd gezond puur en alleen omdat iets wat lekker is ook wel eens ongezond kan zijn, we willen natuurlijk geen orthorexia nervosa gaan creëren.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:30 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik zal eens kijken naar die links maar biologische groenten en vruchten zijn helaas toch wel erg duur en zoals ik al aangaf koop ik bijna niets van voeding wat bewerkt is buiten een aantal basisproducten (brood, geitenkaas, kwark, sambal).
En wij eten volkorenbrood van de supermarkt of de markt.quote:Warme bakker vs. supermarkt: 1-1
Brood van de warme bakker heeft een vergelijkbare voedingswaarde als brood uit de supermarkt. Brood is in feite een heel eenvoudig product gemaakt op basis van tarwe, water, gist, zout en suiker en het zijn die ingrediënten die de voedingswaarde van een brood bepalen.
Natuurlijk zal er wel een verschil zijn tussen de ene soort tarwe en de andere, maar daar staat of valt de voedingswaarde van je brood niet mee.
Het type brood is op dat vlak véél doorslaggevender. Volkorenmeel of voltarwemeel is gezonder door de aanwezigheid van mineralen, vitamines en voedingsvezels. Die stoffen vind je enkel en alleen in zemelen.
http://www.radio2.be/inspecteur-decaluwe/ons-dagelijks-brood
Heb je die pagina's zelf wel gelezen?quote:
Ach, je bent gewoon een troll, is wel weer leuk geweestquote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:43 schreef capuchon_jongen het volgende:
[..]
Dan nog zwijgen van mijn onsmakelijke geuren bij het boeren.
Dan heb je niet goed gelezen, wij eten 5 keer in de week vlees/vis en 2 dagen vegetarisch.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Heb je die pagina's zelf wel gelezen?
In de eerste link lees ik al meteen
Kies voor minder vlees (en vis) voor een gezonder lichaam, een gezonde planeet en een hele gezonde bankrekening!
En jij bent er juist zo trots op dat je iedere dag goedkoop vlees eet, dat goedkope vlees zal écht
niet het beste vlees zijn hoor en die kip van de markt, geloof me nou maar, écht geen biologisch
kippetje zoals jij zo stellig beweert.
Ja, maar zoals er ook staat, als je elders op bezuinigd dan is dat geen probleem, zo eet ik geen snoep, koek en chips.quote:Verder lees ik Biologische groente en Fruit, dat is zéker al duurder.
kokosolie gebruik ik wel eens ja en ik heb ook rauwe cacao in de kast staan, moet eerlijk zeggen dat ik die minder vaak gebruik.quote:En in de laatste link hebben ze het zelfs over kokosolie, producten als chiazaad of rauwe cacao,
gebruik je die dan?
2 personen daarvan zijn twee meisjes van 5 en 8 jaar, die eten niet zo denderend veel. ( wel voldoende) daarnaast ben ik ook geen grote eter maar ik eet ook voldoende.quote:Als jij voor Biologische melk, eieren, groente en Fruit kiest, plus nog al die andere tips dan heb je
echt niet genoeg aan die 50 euro voor 3 personen.
Nee, want ik ben achterlijk en jij bent de enige op de hele wereld die weet hoe het echt in elkaar zit.quote:Logisch dat het bij mij duurder uitvalt![]()
Waarschijnlijk eet je gewoon Plofkip en scharreleieren, maar misschien besef je dat niet eens
als je denkt dat dat goedkope kippetje van de markt Biologische is zou zijn.
Ik ben het met je eens dat het niet per se beter is bij de bakker maar bij nogal wat broden zitten er flink wat E-stoffen in die je echt niet nodig hebt om brood te maken. Ik eet liever stevig brood dan sponzig brood.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 17:54 schreef snakelady het volgende:
[..]
Wij eten ook echt wel eens ongezond, het is niet altijd gezond puur en alleen omdat iets wat lekker is ook wel eens ongezond kan zijn, we willen natuurlijk geen orthorexia nervosa gaan creëren.
Maar brood uit de supermarkt is helemaal niet ongezond, dat is een fabeltje.
Daar ben ik het mee eens.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:04 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik ben het met je eens dat het niet per se beter is bij de bakker maar bij nogal wat broden zitten er flink wat E-stoffen in die je echt niet nodig hebt om brood te maken. Ik eet liever stevig brood dan sponzig brood.
Dat zeg ik niet, dus je hoeft niet meteen zo te gaan doen, maar je hebt toch écht beweerd dat datquote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:01 schreef snakelady het volgende:
[..]
Nee, want ik ben achterlijk en jij bent de enige op de hele wereld die weet hoe het echt in elkaar zit.
Ik zou effe het hele topic doorlezen als ik jou wasquote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:07 schreef Thezappa het volgende:
Slappe gelul over bio en bla bla..gewoon normaal eten ..nix ant handje
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 15:01 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
bijna nooit niet te eten is dus eigenlijk meestal lekker
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 11:32 schreef MonkeyBall het volgende:
2 personen gemiddeld 100euro per twee weken. Altijd wel vlees en groenten, aardappels bijna nooit (niet te eten ook), rijst etc etc
Het was mij niet eerder opgevallen hoor... dat was een ander, en toe zag ik het pas, ik vond hetquote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:09 schreef MonkeyBall het volgende:
Hahaha netjes ge-edit speciaal voor jouw...
[..]
[..]
quote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:05 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dat zeg ik niet, dus je hoeft niet meteen zo te gaan doen, maar je hebt toch écht beweerd dat dat
kippetje van de markt vast Biologisch zou zijn en je hebt zelfs beweert dat je op de markt grotere
kans maakte dat je kip Biologisch zou zijn, lees maar terug als je me niet geloofd...
Dit zei ik, ik kan niks terugvinden over biologisch, of ik moet er overheen hebben gelezen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:45 schreef snakelady het volgende:
[..]
Nee, juist bij de marktpoelier heb je veel minder kans op plofkip.
Nou zelfs dat geloof ik niet, ik denk juist dat je op de markt eerder kans hebt op plofkip.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:11 schreef snakelady het volgende:
[..]
[..]
Dit zei ik, ik kan niks terugvinden over biologisch, of ik moet er overheen hebben gelezen.
Het wil niet persé zeggen dat als een kip geen plofkip is het biologisch is.
Dat kan je denken, maar geen een onderzoek bewijst dat je gelijk heb, van wat ik kan vinden wordt het grote merendeel van de plofkip in de supermarken verkocht, zelfs wakker dier is het daar mee eens.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou zelfs dat geloof ik niet, ik denk juist dat je op de markt eerder kans hebt op plofkip.
Een belangrijk puntje waar helaas erg weinig aandacht aan wordt besteed, supermarkten (en wellicht ook bakkers) maken zelfs het brood bewust ongezonder door er spul aan toe te voegen wat het brood bruiner kleurt omdat mensen denken dat hoe bruiner het is des te gezonder het is. Zolang de meeste mensen dit niet doorhebben doen ze dit bij de meeste broden.quote:
Nou ja, als je daar van overtuigd bent houdt het op, dan zal ik je verder niet lastig vallen,quote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:19 schreef snakelady het volgende:
[..]
Dat kan je denken, maar geen een onderzoek bewijst dat je gelijk heb, van wat ik kan vinden wordt het grote merendeel van de plofkip in de supermarken verkocht, zelfs wakker dier is het daar mee eens.
En van wat ik kan vinden wordt er erg weinig plofkip bij de poelier en de slager verkocht.
Je praat dus gewoon uit onderbuikgevoelens.quote:Op dinsdag 11 maart 2014 18:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou ja, als je daar van overtuigd bent houdt het op, dan zal ik je verder niet lastig vallen,
ik denk er anders over, zonder verpakking, geen stempels, geen controle, helemaal niks.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |