Noorwegen is het 4 na rijkste land van de wereld zo'n beetje, dan is het niet zo raar dat ze zo veel verdienen. http://en.wikipedia.org/w(...)ominal%29_per_capitaquote:Op maandag 10 maart 2014 11:57 schreef Woestijnvos het volgende:
[..]
Die mens zou al in het parlement moeten zitten om dat te kunnen betalen.
Ze hebben wel een slechte werkmentaliteit vind ik.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:03 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Noorwegen is het 4 na rijkste land van de wereld zo'n beetje, dan is het niet zo raar dat ze zo veel verdienen. http://en.wikipedia.org/w(...)ominal%29_per_capita
Tja, als je land zo kakrijk is dat je eigenlijk geen reet hoeft uit te voeren kan ik me er wel wat bij voorstellen.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:05 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ze hebben wel een slechte werkmentaliteit vind ik.
Ik weet niet waar je die wetenschap vandaan haalt hoor, maar de kans dat je op de markt eenquote:Op maandag 10 maart 2014 11:56 schreef snakelady het volgende:
[..]
Natuurlijk is er altijd een kans dat het plofkip is, maar een polier is vaak wel erg trots op zijn vlees, en die wil goede kwaliteit meegeven aan de klanten.
Maar er zijn zelfs slagerijen die tegenwoordig plofkip verkopen.
Maar dan nog, de kans dat je in de supermarkt plofkip vind is hoger dan bij de (markt)polier of bij de slager.
quote:Waarom zijn biologische producten verpakt?
Het lijkt gek dat biologische producten altijd verpakt verkocht worden en niet-biologische producten niet altijd. Daarvoor zijn verschillende redenen. De belangrijkste reden is een wettelijke verplichting op het voorkomen van vermenging. Om consumenten de zekerheid te geven dat ze ook daadwerkelijk een biologisch product kopen, heeft de overheid bepaald dat winkels of het biologische product verpakt moet verkopen, of het gangbare product. Vaak kiest de winkelier voor het verpakken van de kleinste groep; in de meeste gevallen is dat de groep biologische producten. Wel is er steeds meer aandacht voor milieuvriendelijke verpakkingen. Denk daarbij aan hernieuwbare materialen zoals we die bij Bio+ nu ook al gebruiken voor groente- en fruitproducten.
http://www.bio-plus.nl/co(...)-biologisch-product/
Of je moet je kip rechtstreeks bij de boer gaan halen dan weet je het ook wel zeker, eenquote:Waaraan herken ik een biologisch product?
Alleen producten die tot stand zijn gekomen volgens de wettelijk vastgelegde richtlijnen mogen biologisch heten. Biologische producten herken je aan de volgende elementen:
Het EU bio blad keurmerk
Het is wettelijk verplicht om het EU bio blad keurmerk op verpakkingen van biologische producten af te beelden. Vroeger was dit het zwart-witte EKO keurmerk, maar dit is sinds 1 juli 2010 vervangen door het Europese logo. Vroeger hadden alle Europese landen 1 of meer eigen biologische logo’s, waardoor consumenten door de bomen het bos niet meer zagen. Daar is met de komst van het nieuwe keurmerk dus een eind aangekomen.
Nummer certificeerder
SKAL is de onafhankelijke organisatie die in Nederland toezicht houdt op het nakomen van de biologische richtlijnen. In andere landen zijn vergelijkbare organisaties actief die de bedrijven en producten certificeren. Op ieder verpakt biologisch product vind je een code die staat voor de controle en certificeringsorganisatie die dat product heeft goedgekeurd, Zo voert SKAL de code NL-bio-01. Deze code vind je vlak bij het Europese bio blad keurmerk.
Skal nummer
Elk gecertificeerd bedrijf krijgt van de certificerende organisatie een uniek nummer. In Nederland noemen we dit vaak een SKAL nummer. Dit nummer staat vaak ook vermeld op de verpakking van een product. De naam van de fabrikant staat altijd op de verpakking, dit is verplicht. Op internet is terug te vinden welk bedrijf bij het SKAL nummer hoort.
http://www.bio-plus.nl/co(...)-biologisch-product/
Als je het over fruit of groente hebt, dan heb je een beetje gelijk, maar wat vlees betreft zeker niet...quote:Op maandag 10 maart 2014 11:59 schreef Deshain het volgende:
[..]
Mensen die zeggen dat biologisch voedsel lekkerder en/of gezonder is neem ik sowieso niet serieus.
[..]
Vertel..quote:Op maandag 10 maart 2014 12:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Als je het over fruit of groente hebt, dan heb je een beetje gelijk, maar wat vlees betreft zeker niet...
Zonder olie/gas zouden ze in 1 klap het armste land van Europa zijn. Niet vooruit te branden die gasten.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:07 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Tja, als je land zo kakrijk is dat je eigenlijk geen reet hoeft uit te voeren kan ik me er wel wat bij voorstellen.
Dan zou je het verschil moeten gaan proeven tussen een kip die ingespoten is met water en eentjequote:
Spetter/waterkip is heel iets anders dan plofkip, je proeft het verschil niet tussen een bio en een biologische karbonade indien van hetzelfde varkensras/leeftijd/bouw. Zelfde geldt voor eieren, vlees, vis,zuivel, groente etc etc.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:17 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]Dan zou je het verschil moeten gaan proeven tussen een kip die ingespoten is met water en eentje
die dat niet is.
Indien de regels worden nageleefd en er ten minste 6 weken voor de slacht niet geënt wordt is er in bio vlees net zo weinig antibiotica te vinden als in biologisch vlees. Het enige verschil ten aanzien van antibiotica is trouwens dat in het geval van biologisch vlees pas geënt wordt bij noodzaak (wat een zeer arbitrair begrip is) ipv preventief. Stellen dus per definitie vrij is van antibiotica is onjuist.quote:Hebben we het niet eens over alle antibiotica die die dieren in de Bio Indusrie
preventief krijgen, dat proef jij niet, maar je merkt het pas als je antibiotica kuurtje ineens
niet meer helpt omdat je teveel van die zooi naar binnen hebt gekregen door het vlees dat je
eet.
Groente en fruit zei ik zelf al dat je weinig of geen verschil proeft, al is er wel heel veel rotzooi te koop,quote:Op maandag 10 maart 2014 12:28 schreef Deshain het volgende:
[..]
Spetter/waterkip is heel iets anders dan plofkip, je proeft het verschil niet tussen een bio en een biologische karbonade indien van hetzelfde varkensras/leeftijd/bouw. Zelfde geldt voor eieren, vlees, vis,zuivel, groente etc etc.
[..]
Indien de regels worden nageleefd en er ten minste 6 weken voor de slacht niet geënt wordt is er in bio vlees net zo weinig antibiotica te vinden als in biologisch vlees. Het enige verschil ten aanzien van antibiotica is trouwens dat in het geval van biologisch vlees pas geënt wordt bij noodzaak (wat een zeer arbitrair begrip is) ipv preventief. Stellen dus per definitie vrij is van antibiotica is onjuist.
Ik eet overigens vlees waarvan ik de herkomst wel ken maar geen labels als biologisch draagt, dat is goed vlees omdat er goede rassen geselecteerd zijn. goed voor de dieren gezorgd wordt, er goede voeding aangeboden wordt en het goed verwerkt wordt.
Mensen die claimen dat biologisch voedsel beter smaakt hebben last van cognitieve dissonantie, blinde tests wijzen keer op keer uit dat dit nonsense is.
Groente en fruit is helemaal een lachertje, het is niet bestrijdingsmiddelenvrij. Enkel de basis van de gebruikte middelen is anders, het volume is echter veel groter want minder effectief. Per saldo compleet (zelf)bedrog.
Ik heb laatst gehoord van iemand dat je naar de dozen moet kijken waar die groenten in zitten. Er staat een code op dat de kwaliteit aangeeft.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:30 schreef -0- het volgende:
Die tafels in de VS en het VK.![]()
Alleen maar pakjes instant zooi.
Die tafel in Egypte ziet er stukken beter uit.
Niets overtreft overigens marktgroenten. Niet in kwaliteit en niet in prijs.
Altijd top kwaliteit, 1 maal per week naar de markt en je weet zeker dat je de hele week vooruit kan, meestal voor zo'n 30 euro een week lang groenten en fruit. Waarbij we dan met 4 zijn en allemaal 2 stuks fruit per dag eten en toch wel 5 dagen groenten eten die op de markt gekocht is.
Laatst 1,50 voor een rode kool. Ding woog 5 kilo en een maand later was de kwaliteit van een overgebleven deel nog uitstekend.![]()
Maar moet eerlijk toegeven dat er veel verschil zitten tussen marktkramen onderling. Ken een behoorlijk slechte, waar we nu heen gaan is echter uitstekend. Komt ook regelmatig voor dat hij een groente niet heeft omdat de kwaliteit niet hoog genoeg was.
Er is idd nagenoeg geen verschil tussen een wintertomaat uit een gaskas en eentje uit een knuffelboerderij, in de basis is het gewoon op zich al een inferieur product.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Groente en fruit zei ik zelf al dat je weinig of geen verschil proeft, al is er wel heel veel rotzooi te koop,
tomaten waar totaal geen smaak aanzitten bijvoorbeeld, als je een lekkere tomaat wil eten moet
je echt de verschillen gaan proeven, of dit nou wel of niet biologisch is maakt niet uit, maar er
zit wel degelijk verschil tussen.
Maar toch dreun je het standaard argument over de antibiotica op? Dat wist je dan vast ook al.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Vlees is een ander verhaal, niet alleen de smaak maar ook de herkomst van het vlees zou je moeten
interesseren, maar ik zei al, dat boeit de meeste mensen geen drol en ik zei ook al dat ik dat wist.
dus.....
quote:Op maandag 10 maart 2014 11:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik kan niet tegen de Bio Industrie, misdadige industrie vind ik dat, maar daar zal ik jullie verder niet
mee lastig vallen.
Let eigenlijk nooit op de dozen. Meeste spul wat verkocht wordt komt overigens van de eigen kwekerij. In de zomer gebeurt het niet zelden dat je 's middags groenten koopt die 's ochtends van het land gehaald zijn.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:38 schreef HSG het volgende:
[..]
Ik heb laatst gehoord van iemand dat je naar de dozen moet kijken waar die groenten in zitten. Er staat een code op dat de kwaliteit aangeeft.
Bij de AH staat duidelijk aangegeven hoe het met het dierenwelzijn gesteld is, per stukje vlees. Je kunt dus gewoon kiezen uit ellendig, minder ellendig, beter etc.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:56 schreef snakelady het volgende:
[..]
Natuurlijk is er altijd een kans dat het plofkip is, maar een polier is vaak wel erg trots op zijn vlees, en die wil goede kwaliteit meegeven aan de klanten.
Maar er zijn zelfs slagerijen die tegenwoordig plofkip verkopen.
Maar dan nog, de kans dat je in de supermarkt plofkip vind is hoger dan bij de (markt)polier of bij de slager.
quote:Op maandag 10 maart 2014 12:52 schreef Deshain het volgende:
[..]
Er is idd nagenoeg geen verschil tussen een wintertomaat uit een gaskas en eentje uit een knuffelboerderij, in de basis is het gewoon op zich al een inferieur product.
[..]
Maar toch dreun je het standaard argument over de antibiotica op? Dat wist je dan vast ook al.
Die morele superioriteit altijd over dierenleed heeft ook een duidelijke schaduwkant, hier steeds meer verplichtingen aanhangen maakt gezonde en gevarieerde voeding voor steeds meer mensen onbereikbaar want het is significant duurder. Dierenwelzijn boven mensenwelzijn stellen zal ik nooit begrijpen, sorry
.quote:Schippers dringt er verder op aan dat het gebruik van antibiotica in de veeteelt verder wordt teruggedrongen. Daar worden dieren preventief behandeld met antibiotica, om ziektes te voorkomen
quote:Minister Schippers heeft bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangedrongen op betere internationale samenwerking bij de aanpak van de resistentie van bacteriën tegen antibiotica. Steeds meer bacteriën worden ongevoelig voor medicijnen en dat is volgens Schippers "een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid".
Door overmatig en onzorgvuldig gebruik van antibiotica zijn steeds meer bacteriën resistent geworden. Als sommige infecties niet meer bestreden kunnen worden, kan een blaas- of longontsteking levensbedreigend worden.
Volgens het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) sterven in Europa jaarlijks 25.000 mensen aan bacteriële infecties omdat ze niet meer te behandelen zijn. Schippers wees erop dat ook in Nederland zeker één vrouw aan een blaasontsteking is overleden.
quote:Op zondag 9 maart 2014 22:50 schreef capricia het volgende:
snakelady:
'S middags standaard brood?
En eten jullie ook andere granen dan alleen tarwe en rijst? Want zoals ik het lees is het best eenzijdig.
En vijf dagen in de week vlees, lees ik. Is ook wat eenzijdig. Mss wat vaker vis of andere eiwit-bronnen als variatie zoeken?
Ik denk dat als je echt gevarieerd wilt eten, je budget omhoog zal moeten.
http://www.rijksoverheid.(...)en-voedselveiligheidquote:http://medischcontact.art(...)ie-door-eten-kip.htm
Antibioticaresistentie door eten kip
Onderzoek suggereert opnieuw dat het eten van kip antibioticaresistentie bij mensen veroorzaakt. Dat stellen onderzoekers van het RIVM in het tijdschrift Clinical Microbiology and Infection.
De belangrijkste aanwijzing dat het eten van kip leidt tot antibioticaresistentie bij de mens is dat bij één op de vijf patiënten de ESBL-bacteriën genetisch identiek zijn aan de antibioticaresistente bacteriën die bij kippen zijn gevonden. Dit wijst erop dat deze patiënten die bacterie van kip hebben gekregen. Bij patiënten met een ernstige urineweg- of bloedbaaninfectie door ESBL-bacteriën helpt een belangrijk deel van de antibiotica niet.
quote:Antibioticaresistentie en voedselveiligheid
De mens kan met resistente bacteriën in aanraking komen door voedsel. Er zijn strenge regels voor voedselveiligheid.
Bacteriën (ESBL) in vlees
Kippenvlees is in Nederland in meer dan 90% van de gevallen besmet met zogenaamde ESBL-producerende bacteriën. Dit zijn resistentie bacteriën. Ze zitten ook op varkensvlees en rundvlees. De ESBL-bacterie kan dus bij een mens aanwezig zijn door het eten van kippenvlees. Goed doorbakken van vlees dood overigens ook resistente bacteriën.
Er is geen wet die verbiedt dat resistente bacteriën op of in levensmiddelen voorkomen. Nederland erkent de ernst wel. Daarom neemt de overheid maatregelen om antibioticagebruik in de veeteelt te verminderen.
Hehe nog zo'n uitgeholde term 'duurzaam', vlees (en vis) is per definitie niet duurzaam gezien de disproportionele hoeveelheid grondstoffen die noodzakelijk zijn voor de groei en het afval wat hier mee gepaard gaat.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:56 schreef capricia het volgende:
[..]
Bij de AH staat duidelijk aangegeven hoe het met het dierenwelzijn gesteld is, per stukje vlees. Je kunt dus gewoon kiezen uit ellendig, minder ellendig, beter etc.
En als je je vis graag duurzaam koopt, kun je ook op die keurmerken letten. Kost wel wat meer.
Dat artikel heeft betrekking op menselijk gebruik van antibiotica.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]![]()
Volgens mij snap je het nog steeds niet, jij blijft beweren dat er geen antibiotica wordt gebruikt
in de veeteelt 6 weken voor de slacht, dus dan zouden er geen sporen van te vinden zijn.
Volgens mij zit je fout...
http://nos.nl/artikel/580(...)ticaresistentie.html
Nee, een vergroting van het aandeel biologische veeteelt leidt 1:1 tot een verslechtering van de situatie van de allerarmsten op de wereld.quote:Als jij dat dan ziet dat als dierenwelzijn boven mensenwelzijn dan zit je ook fout
Dat is resistentie door gebruik tijdens de veeteelt, niet waar je het over had dat antibiotica niet werkt doordat je met medicijnen besmet vlees hebt gegeten...quote:Op maandag 10 maart 2014 13:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Als je mij nog steeds niet geloof, dan moet je het zelf maar weten...
[..]
http://www.rijksoverheid.(...)en-voedselveiligheid
[..]
Blijkbaar mag je niet meer dan 1 keer in de week aardappelen eten op andere wijze bereid, dat is al te weinig variatie.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:06 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Goh zeg, is elke dag iets anders eten geen variatie dan?
Variatie is bij Aziaten helemaal niet van belang, dat zie je al aan dat ze er allemaal hetzelfde uitzien.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef snakelady het volgende:
[..]
Blijkbaar mag je niet meer dan 1 keer in de week aardappelen eten op andere wijze bereid, dat is al te weinig variatie.
En pasta is ook te eentonig, ook al kan je er minimaal 100 diverse gerechten mee maken.
Oosters, he bah, hoe doen die oosterse mensen dat toch om dat iedere dag te eten?
Daarnaast is er natuurlijk ook maar een soort vlees, een soort fruit en een soort groente
Ik snap dat nooit zo goed.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef snakelady het volgende:
[..]
Blijkbaar mag je niet meer dan 1 keer in de week aardappelen eten op andere wijze bereid, dat is al te weinig variatie.
En pasta is ook te eentonig, ook al kan je er minimaal 100 diverse gerechten mee maken.
Oosters, he bah, hoe doen die oosterse mensen dat toch om dat iedere dag te eten?
Doe je mij anders wel een plezier mee. Chinees, thais, indiaas. Lekker hoor.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef snakelady het volgende:
Oosters, he bah, hoe doen die oosterse mensen dat toch om dat iedere dag te eten?
quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef Deshain het volgende:
[..]
Variatie is bij Aziaten helemaal niet van belang, dat zie je al aan dat ze er allemaal hetzelfde uitzien.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |