Dat is wel bijzonder weinig, en dan heb jij nog kinderen ook.quote:
Je moet eens kijken hoeveel gezinnen op de wereld het dubbele koken in tegenstelling tot wat ze op kunnen. "want zo kan er altijd wel iemand mee-eten" en als er niemand mee-eet dan vind ik dat verspilling (is overigens ook al eerder gezegd in deze topic).quote:Op maandag 10 maart 2014 10:13 schreef snakelady het volgende:
[..]
Dat beweer ik nergens, maar als je leest dat zeker 30 tot 50% van het eten wat we produceren weggegooid wordt, is dat toch erg zonde en bovendien nergens voor nodig.
Dat er jaarlijks 1,2 tot 2 miljard ton eten op de vuilnisbelt belandt terwijl er 870 miljoen mensen honger lijden.
Aangepast.quote:
Dagelijks bizonvlees en kaviaar op z'n bord?quote:Op maandag 10 maart 2014 10:16 schreef snakelady het volgende:
[..]
Dat is per week.
Maar in dit topic is iemand die beweerd voor 50 euro per dag aan eten te kopen voor een gezin, en zijn vriendin het dubbele.....
Dat is voor 3000 euro per maand.
Ja, twee dochters van 5 en 8 jaar.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:18 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
Dat is wel bijzonder weinig, en dan heb jij nog kinderen ook.
Ik doe nooit de boodschappen, dus ik weet het niet precies, maar we zitten aan iets meer dan het dubbele geloof ik.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:20 schreef snakelady het volgende:
[..]
Ja, twee dochters van 5 en 8 jaar.
Dat is wel alleen voor voedsel, ik heb nu niet de haarproducten, wasmiddel enz er bijgeteld, echt alleen eten tussen de 50 en 70 euro, makkelijk.
Ik kook nooit voor meer dan 10 euro per avondmaal, meestal rond de 5 'a 6 euro.
Inderdaad, nu kook ik ook wel eens te veel, vooral met pasta of een wokschotel wil dat meer dan eens gebeuren, dan vries is wat over is gewoon in.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:20 schreef HSG het volgende:
[..]
Je moet eens kijken hoeveel gezinnen op de wereld het dubbele koken in tegenstelling tot wat ze op kunnen. "want zo kan er altijd wel iemand mee-eten" en als er niemand mee-eet dan vind ik dat verspilling (is overigens ook al eerder gezegd in deze topic)
Dat moet toch haast wel.quote:Dagelijks bizonvlees en kaviaar op z'n bord?
Ik kook nu zowat hetzelfde als toen ik nog geld genoeg had te besteden, het enige verschil is, ik haal het nu ergens anders waar het voordeliger is.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:22 schreef Frank_Drebin het volgende:
[..]
Ik doe nooit de boodschappen, dus ik weet het niet precies, maar we zitten aan iets meer dan het dubbele geloof ik.
Maar goed, het is natuurlijk ook afhankelijk van waar je je prioriteiten legt. Jij hebt 2 kinderen die van alles nodig hebben, dadelijk ook nog gaan studeren en noem het maar op. Dan bespaar je denk ik toch al sneller op dingen als voedsel, denk ik.
Dat kan ook heel makkelijk met pasta - en wokschotels.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:24 schreef snakelady het volgende:
Inderdaad, nu kook ik ook wel eens te veel, vooral met pasta of een wokschotel wil dat meer dan eens gebeuren, dan vries is wat over is gewoon in.
Dat ook ja, komen er onverwachte mee-eters dan is dat geen probleem, ik woon tegenover de supermarkt, haal ik gewoon wat extra bij.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:29 schreef HSG het volgende:
[..]
Dat kan ook heel makkelijk met pasta - en wokschotels.Maar toch ik ben niet honderden euro's per week kwijt aan eten. Meer tussen de ¤30,- en ¤40,- en als ik mee-eters heb dan haal ik wat extra's in huis.
Ik vind wel dat je vrij weinig uitgeeft. je zegt niet te snappen waardoor mensen veel geld uitgeven maar het ligt denk ik in ook aan t type gerecht dat iemand maakt. Ik maak bijv geen standaard salade maar gooi er van alles in dan word het snel duur. Daar probeer ik nu dusdanig mee te minderen hehe. En die mensen kopen mss ook duurdere merken, luxere producten en ttussendoortjes.quote:Op zondag 9 maart 2014 20:32 schreef snakelady het volgende:
[..]
Hier dus ook een gezin van 3 maar vaak ook 4 als mijn vriend in Nederland is,
Precies. De boodschappen die ik voor het weekend had gehaald waren alleen al 60 euro ofzo. Goede shit is duur.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:39 schreef madeliefff het volgende:
Ik probeer nu in mijn eentje niet meer dan 40 euro per week uit te geven, maar daar moet ik dan wel moeite voor doen.
Waar doe jij dan je boodschappen want ik kan goede shit voor weinig krijgen.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:41 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Precies. De boodschappen die ik voor het weekend had gehaald waren alleen al 60 euro ofzo. Goede shit is duur.
Een voorverpakte salade is duurder dan zelf een salade maken.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:38 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ik vind wel dat je vrij weinig uitgeeft. je zegt niet te snappen waardoor mensen veel geld uitgeven maar het ligt denk ik in ook aan t type gerecht dat iemand maakt. Ik maak bijv geen standaard salade maar gooi er van alles in dan word het snel duur. Daar probeer ik nu dusdanig mee te minderen hehe. En die mensen kopen mss duurdere merken o luxe producten en ttussendoortjes.
C1000 en Appie.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:45 schreef HSG het volgende:
[..]
Waar doe jij dan je boodschappen want ik kan goede shit voor weinig krijgen.
Je kunt ook naar de Lidl gaan of de markt.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:51 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
C1000 en Appie.
FF denken, ik had; varkenshaas, kip, pesto, room, avocado's, pepers, paprika's, rucola, tasty toms, limoenen, stokbrood, brood, ham, nootjes, verse koriander en bieslook, tortilla wraps, sour creme, mozarella, 2 sixpacks HJ, sinaasappelsap en nog wat bbq vlees. Niet veel meer denk ik en ik was zeker 60 euro kwijt dit weekend (met avondeten voor vrijdag dus).
Shit is gewoon duur.
Echt alleen het eten zijn wij als gezin van 4 ook 70/80 euro pw kwijt.quote:Op zondag 9 maart 2014 20:32 schreef snakelady het volgende:
[..]
Hier dus ook een gezin van 3 maar vaak ook 4 als mijn vriend in Nederland is,
Lidlquote:Op maandag 10 maart 2014 10:53 schreef HSG het volgende:
[..]
Je kunt ook naar de Lidl gaan of de markt.
ja jij gebruikt gewoon minder producten om mee te koken. En de tussendoortjes idd.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:45 schreef snakelady het volgende:
[..]
Een voorverpakte salade is duurder dan zelf een salade maken.
En als je de dressing zelf maakt in plaats van een pakje ben je ook een stuk goedkoper uit.
Salade met gegrilde peer bv, 3 euro.Waldorfsalade 2 euro, Mexicaanse salade 2 euro.
die gebruik ik als bijgerechten.
In de zomer vind ik een maaltijdsalade wel lekker, bv een couscoussalade en die kan je maken voor 4 euro of een linzensalade met chorizo voor 6 euro.
Tussendoortjes kosten denk ik ook veel als je niet uitkijkt, als je voor gezonde tussendoortjes gaat is het juist goedkoop
Haten op de Lidl.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:56 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
LidlIk zou niet eens weten waar die ligt hier.
Op de markt had ik kaas gehaald, die had ik niet eens meegerekend.
ik hou er niet van om naar meerdere winkels te gaan. Daarom ga ik nooit naar lidl haha. Want lidl heeft niet alles.quote:Op maandag 10 maart 2014 10:56 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
LidlIk zou niet eens weten waar die ligt hier.
Op de markt had ik kaas gehaald, die had ik niet eens meegerekend.
Niet mijn winkel, c1000 ligt (letterlijk) op een steenworp afstand van mijn appartement, tja dan ga ik niet de hele stad af omdat ik dan misschien 2 euro bespaar. Zelfde geldt eigenlijk voor (bulk) groente kopen op de markt, plus dat ik dan toch de helft moet weggooien omdat het rot wordt.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:03 schreef HSG het volgende:
[..]
Haten op de Lidl.Heb je ook groenten op de markt? Die zijn een stuk goedkoper dan de supermarkt.
Dit ook trouwens, plus het is zo'n Duitse palletkoopschuur, lang geleden dat ik er iig ben geweest.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:06 schreef madeliefff het volgende:
[..]
ik hou er niet van om naar meerdere winkels te gaan. Daarom ga ik nooit naar lidl haha. Want lidl heeft niet alles.
Stop dan met debiele onzin uitkramen als je er blijkbaar zolang niet geweest bent.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:10 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Niet mijn winkel, c1000 ligt (letterlijk) op een steenworp afstand van mijn appartement, tja dan ga ik niet de hele stad af omdat ik dan misschien 2 euro bespaar. Zelfde geldt eigenlijk voor (bulk) groente kopen op de markt, plus dat ik dan toch de helft moet weggooien omdat het rot wordt.
[..]
Dit ook trouwens, plus het is zo'n Duitse palletkoopschuur, lang geleden dat ik er iig ben geweest.
Debiele onzin? Zoals?quote:Op maandag 10 maart 2014 11:13 schreef MCH het volgende:
[..]
Stop dan met debiele onzin uitkramen als je er blijkbaar zolang niet geweest bent.
Ga je met je fiets naar de Lidl.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:10 schreef HostiMeister het volgende:
Niet mijn winkel, c1000 ligt (letterlijk) op een steenworp afstand van mijn appartement, tja dan ga ik niet de hele stad af omdat ik dan misschien 2 euro bespaar. Zelfde geldt eigenlijk voor (bulk) groente kopen op de markt, plus dat ik dan toch de helft moet weggooien omdat het rot wordt.
Dat jouw verouderde beeld van Lidl allang niet meer klopt. Top supermarkt, met veel diversiteit!quote:
Duitsland is zeer goedkoop om te wonen/leven.quote:Op zondag 9 maart 2014 20:28 schreef Spatieloos het volgende:
Waarom komt Duitsland zo laag uit voor zo'n rijk land?
Best, ik zal vanavond eens voor de gein mijn avondinkopen bij de lidl doen, kijken of ze dezelfde (goede) shit hebben dan mijn c1000. Ik heb er iig een hard hoofd in.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:14 schreef MCH het volgende:
[..]
Dat jouw verouderde beeld van Lidl allang niet meer klopt. Top supermarkt, met veel diversiteit!
Geldt voor lang niet alle producten in de supermarkt overigens. Bovendien liggen de lonen lager en moeten supermarkten harder met elkaar concurreren daar omdat discounters zo invloedrijk zijn.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:16 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Duitsland is zeer goedkoop om te wonen/leven.
Hun groenten en fruit is in ieder geval samen met de AH uitgeroepen tot de beste groenten en fruit van Nederland. Al een aantal keren achter elkaar.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:17 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Best, ik zal vanavond eens voor de gein mijn avondinkopen bij de lidl doen, kijken of ze dezelfde (goede) shit hebben dan mijn c1000. Ik heb er iig een hard hoofd in.
Hunniequote:Op maandag 10 maart 2014 11:18 schreef HSG het volgende:
[..]
Hun groenten en fruit is in ieder geval samen met de AH uitgeroepen tot de beste groenten en fruit van Nederland. Al een aantal keren achter elkaar.
Mooi, want bij de C1000 is het (op een paar groentes na) huilen met de pet op. Slager daarentegen is wel onovertroffen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:18 schreef HSG het volgende:
[..]
Hun groenten en fruit is in ieder geval samen met de AH uitgeroepen tot de beste groenten en fruit van Nederland. Al een aantal keren achter elkaar.
Groentes en fruit zijn meestal niet echt top inderdaad. Maar verder wel prima supermarkt met goede aanbiedingen enz.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:19 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Mooi, want bij de C1000 is het (op een paar groentes na) huilen met de pet op. Slager daarentegen is wel onovertroffen.
Aanbiedingen zijn vaak wel erg aantrekkelijk. Als je voor 6 euro een tas vol vlees mee kan krijgen dan is dat mooi meegenomen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:23 schreef H.FR het volgende:
[..]
Groentes en fruit zijn meestal niet echt top inderdaad. Maar verder wel prima supermarkt met goede aanbiedingen enz.
Tsja en in Noorwegen betaal je bijv nauwelijks loonbelasting, daar wordt de meeste belasting met al je boodschappen verrekend vandaar dat zo'n gezin dan makkelijk aan $700/week komt voor alleen eten.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:17 schreef MCH het volgende:
[..]
Geldt voor lang niet alle producten in de supermarkt overigens. Bovendien liggen de lonen lager en moeten supermarkten harder met elkaar concurreren daar omdat discounters zo invloedrijk zijn.
Geëmigreerde ijsberen?quote:Op zondag 9 maart 2014 22:55 schreef Woestijnvos het volgende:
[..]
Je moet de schuld aan die indianen geven.
Groente en fruit van de Lidl is echt goed.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:19 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Mooi, want bij de C1000 is het (op een paar groentes na) huilen met de pet op. Slager daarentegen is wel onovertroffen.
Wat moet iemand per maand verdienen om al 700 euro per week aan eten aan te kunnen schaffen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:27 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Tsja en in Noorwegen betaal je bijv nauwelijks loonbelasting, daar wordt de meeste belasting met al je boodschappen verrekend vandaar dat zo'n gezin dan makkelijk aan $700/week komt voor alleen eten.
Dichtsbijzijnde Lidl is 20 minuten fietsen, en ik heb een C1000 op 4 minuten lopen. Keuze is dan snel gemaakt..quote:Op maandag 10 maart 2014 11:28 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Groente en fruit van de Lidl is echt goed.Ze hebben ook lekker (biologisch) rundergehakt merkte ik 'n tijdje geleden.
Ja dat snap ik ook wel zeker omdat C1000 en Jumbo ook niet zo duur zijn. Bij mij zit de Jumbo en de Lidl ongeveer even ver van m'n huis maar bij de Lidl moet ik echt 'n rotstuk bergop fietsen, tsja ook ik ga zeker nu ik wat ruimer financieel zit dan naar Jumbo, idd.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:32 schreef H.FR het volgende:
[..]
Dichtsbijzijnde Lidl is 20 minuten fietsen, en ik heb een C1000 op 4 minuten lopen. Keuze is dan snel gemaakt..
In Noorwegen betaal je maximum 47.8% belasting en standaard VAT 25% (verlaagde tarief van 15% voor boodschappen ).quote:Op maandag 10 maart 2014 11:27 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Tsja en in Noorwegen betaal je bijv nauwelijks loonbelasting, daar wordt de meeste belasting met al je boodschappen verrekend vandaar dat zo'n gezin dan makkelijk aan $700/week komt voor alleen eten.
Wat dat betreft heb ik gewoon geluk met waar ik woon, een nieuwe Lidl schuin tegenover me en een markt achter me, daarnaast nog de MCD op loopafstand mocht ik iets willen hebben wat ik daar niet kan krijgen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:32 schreef H.FR het volgende:
[..]
Dichtsbijzijnde Lidl is 20 minuten fietsen, en ik heb een C1000 op 4 minuten lopen. Keuze is dan snel gemaakt..
Alleen heeft Noorwegen zoveel poen dat iedereen daar (letterlijk) miljonair is. Kun je hier weer niet zeggen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:35 schreef snakelady het volgende:
[..]
In Noorwegen betaal je maximum 47.8% belasting en standaard VAT 25% (verlaagde tarief van 15% voor boodschappen ).
http://en.wikipedia.org/wiki/Tax_rates_of_Europe
Zouden ze hier ook mogen doen, en net als Denemarken dat de ziektekosten bij de belasting is inbegrepen.
In Denemarken is ook 99,9% van de bevolking ambtenaar met alle gevolgen van dien, bijna iedereen werkt daar zo traag als stront door een trechter.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:35 schreef snakelady het volgende:
Zouden ze hier ook mogen doen, en net als Denemarken dat de ziektekosten bij de belasting is inbegrepen.
Toch maar eens een keertje proberen dan.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:28 schreef BlueMage het volgende:
[..]
Groente en fruit van de Lidl is echt goed.Ze hebben ook lekker (biologisch) rundergehakt merkte ik 'n tijdje geleden.
Gek dat ze dan de belasting zo hoog houden.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:36 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Alleen heeft Noorwegen zoveel poen dat iedereen daar (letterlijk) miljonair is. Kun je hier weer niet zeggen.
Dat is zuiniger dan ik. Ik zit op 5 EUR p/d. Ik haal wel elke dag vers brood en ik heb een dure smaak met kaas. Groenten altijd uit het seizoen.quote:Op zondag 9 maart 2014 20:29 schreef Mickytjuh het volgende:
Pff, gezin met drieen, we doen luxe boodschappen en halen voor 50 euro per week bij de supermarkt en groentewinkel en daarnaast nog voor 10 euro brood bij de bakker, dus voor 60 euro per week boodschappen...
Een vriendin van mij komt uit Noorwegen, blijkbaar is alcohol daar heel duur, we gingen voor het eerst stappen en ze bleef maar rondjes geven en roepen dat het zo goedkoop is.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:36 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Alleen heeft Noorwegen zoveel poen dat iedereen daar (letterlijk) miljonair is. Kun je hier weer niet zeggen.
Ik kom regelmatig in Denemarken maar heb daar nooit iets van gemerkt moet ik zeggen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:37 schreef Deshain het volgende:
In Denemarken is ook 99,9% van de bevolking ambtenaar met alle gevolgen van dien, bijna iedereen werkt daar zo traag als stront door een trechter.
Wow, kom ik aan met mijn 50 euro per weekquote:Op maandag 10 maart 2014 11:37 schreef Deshain het volgende:
Wij zijn met z'n tweeën thuis en doen zo'n 300 euro per week aan boodschappen in totaal. Ik denk dat er dus zo'n 225,- aan voedsel bijzit, en een groot deel daarvan gaat naar goede vis en goed vlees. Ik betaal gewoon liever een tientje voor een moot vis/ribeye die ik echt lekker vind dan een knaak voor een supermarkt stukje..
[..]
In Denemarken is ook 99,9% van de bevolking ambtenaar met alle gevolgen van dien, bijna iedereen werkt daar zo traag als stront door een trechter.
Die kip van de markt zal wel plofkip zijn, daarom is het zo goedkoop.quote:Op zondag 9 maart 2014 20:43 schreef snakelady het volgende:
[..]
Dat is nu juist het gekke, wij eten haast geen rommel, ik kook zelden met pakjes, normaal gezien altijd gewoon verse ingrediënten. Er gaat hier heel veel fruit doorheen, 5x in de week vlees bij het avondeten.
Nu zijn wij geen snoepers, dus ik koop zelden chips, koekjes en snoep, alleen soms voor de kinderen.
Wel koop ik mijn verse groentes op de markt of bij de Lidl. Ook koop ik daar mijn vlees omdat het gewoon goed vlees is, kip van de markt is heerlijk, ook brood, kaas en andere verse dingen.
Het aantal ambtenaren in Denemarken is het dubbele ten opzichte van de rest van de wereld.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:40 schreef snakelady het volgende:
[..]
Ik kom regelmatig in Denemarken maar heb daar nooit iets van gemerkt moet ik zeggen.
Neen de reden waarom kip van de markt zo goedkoop is is omdat een marktkraam minder kosten heeft dan een grote supermarktketen. Denk maar aan gas, water, elektriciteit, belastingen, personeelskosten ect ect.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Die kip van de markt zal wel plofkip zijn, daarom is het zo goedkoop.
Is het biologische kip dan?quote:Op maandag 10 maart 2014 11:42 schreef HSG het volgende:
[..]
Neen de reden waarom kip van de markt zo goedkoop is is omdat een marktkraam minder kosten heeft dan een grote supermarktketen.
Ik wordt helemaal gek als ik in de rij sta bij de supermarkt (vaak achter iemand met 3(!) karren vol) en die bliepmiep scant alles in een derde van het tempo uit Nederland.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:40 schreef snakelady het volgende:
[..]
Ik kom regelmatig in Denemarken maar heb daar nooit iets van gemerkt moet ik zeggen.
1 op 6,5 eigenlijk.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:42 schreef niels0 het volgende:
[..]
Het aantal ambtenaren in Denemarken is het dubbele ten opzichte van de rest van de wereld.
Normaal is 1 op de 10, in DK dus 1 op de 5 mensen.
Biologische kip wordt sowieso duur gehouden wat overigens helemaal nergens op slaat. Als ik de prijzen vergelijk, wat letterlijk tig Euro's verschilt, dan ga ik liever voor de plofkip.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Is het biologische kip dan?
Nee, juist bij de marktpolier heb je veel minder kans op plofkip.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Die kip van de markt zal wel plofkip zijn, daarom is het zo goedkoop.
Sinds wanneer maakt dat kip beter?quote:Op maandag 10 maart 2014 11:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Is het biologische kip dan?
Ik let eigenlijk ook altijd op het dierenwelzijn bij het kopen van vlees.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Die kip van de markt zal wel plofkip zijn, daarom is het zo goedkoop.
Dat is een ander verhaal, en je verhaal klopt ook niet, maar reken er maar op dat ze op de gewone markt plofkip verkopen, dus je eerdere bewering klopt ook al niet.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:44 schreef HSG het volgende:
[..]
Biologische kip wordt sowieso duur gehouden wat overigens helemaal nergens op slaat. Als ik de prijzen vergelijk, wat letterlijk tig Euro's verschilt, dan ga ik liever voor de plofkip.
Dit dus. Als er soms letterlijk 3 á 4 euro verschil in de prijs zit dan is mijn keuze snel gemaakt.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:46 schreef Deshain het volgende:
[..]
Sinds wanneer maakt dat kip beter?
Het label 'biologisch' is nog waardelozer dan de claim dat iets op zichzelf 'gezond' is. Het is een marketingterm zonder enige betekenis en goede controle. Grootste voedselscam die er bestaat.
Nou, zeg dat dan gewoon i.p.v. te beweren dat het goedkoper is omdat het bij een marktstal wordtquote:Op maandag 10 maart 2014 11:47 schreef HSG het volgende:
[..]
Dit dus. Als er soms letterlijk 3 á 4 euro verschil in de prijs zit dan is mijn keuze snel gemaakt.
Bij de Føtex en Lidl zijn ze daar altijd wel gewoon op normale snelheid, alleen bij de Bilka moet ik wel vaak lang wachten.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:44 schreef Deshain het volgende:
[..]
Ik wordt helemaal gek als ik in de rij sta bij de supermarkt (vaak achter iemand met 3(!) karren vol) en die bliepmiep scant alles in een derde van het tempo uit Nederland.
Je merkt in vrij veel dingen dat ze gewoon langzamer zijn en veel waarde hechten aan protocollen en shit. Ze lijken in vrij veel zaken op Fransen imo.
Dat geldt voor zo wel op de markt als in een supermarkt.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:48 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou, zeg dat dan gewoon i.p.v. te beweren dat het goedkoper is omdat het bij een marktstal wordt
verkocht.
9 EUR (seks ti fem NOK) voor een pint in het café, supermarkt 3 EUR dacht ik.. Ik heb 'r 6 maanden gewerkt in 2012. Stavanger, Trondheim, Jelsa, Bergen en Sandnessjøen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:39 schreef snakelady het volgende:
[..]
Een vriendin van mij komt uit Noorwegen, blijkbaar is alcohol daar heel duur, we gingen voor het eerst stappen en ze bleef maar rondjes geven en roepen dat het zo goedkoop is.
Je kan er niet altijd van op aan dat wat er op het label staat ook werkelijk in de verpakking zit,quote:Op maandag 10 maart 2014 11:49 schreef HSG het volgende:
[..]
Dat geldt voor zo wel op de markt als in een supermarkt.
Je hebt misschien mensen die niet tegen paardenvlees kunnen dus dat is een ander verhaal.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Je kan er niet altijd van op aan dat wat er op het label staat ook werkelijk in de verpakking zit,
dat is waar, denk maar eens aan het paardenvlees wat verkocht werd als rundvlees, maar als
het je toch niet uitmaakt of je Biologisch vlees eet of vlees uit de Bio Industrie dan heb je geen probleem toch?
Ik ga altijd naar de Bilka in Field's en dat is echt kut (maar wel dichtbij).quote:Op maandag 10 maart 2014 11:48 schreef snakelady het volgende:
[..]
Bij de Føtex en Lidl zijn ze daar altijd wel gewoon op normale snelheid, alleen bij de Bilka moet ik wel vaak lang wachten.
Hoezo dat dan?quote:Op maandag 10 maart 2014 11:45 schreef snakelady het volgende:
[..]
Nee, juist bij de marktpolier heb je veel minder kans op plofkip.
Ik kan niet tegen de Bio Industrie, misdadige industrie vind ik dat, maar daar zal ik jullie verder nietquote:Op maandag 10 maart 2014 11:52 schreef HSG het volgende:
[..]
Je hebt misschien mensen die niet tegen paardenvlees kunnen dus dat is een ander verhaal.
Natuurlijk is er altijd een kans dat het plofkip is, maar een polier is vaak wel erg trots op zijn vlees, en die wil goede kwaliteit meegeven aan de klanten.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:52 schreef Deshain het volgende:
[..]
Ik ga altijd naar de Bilka in Field's en dat is echt kut (maar wel dichtbij).
[..]
Hoezo dat dan?
Die mens zou al in het parlement moeten zitten om dat te kunnen betalen.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:30 schreef HSG het volgende:
[..]
Wat moet iemand per maand verdienen om al 700 euro per week aan eten aan te kunnen schaffen.
Daar ben ik het volledig mee eens, dat de biologische industrie echter de bio industrie gebruikt als argument vind ik minstens zo schandalig.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik kan niet tegen de Bio Industrie, misdadige industrie vind ik dat, maar daar zal ik jullie verder niet
mee lastig vallen.
Ik denk, nee ik weet zeker, dat het toezicht over de oorsprong en de juiste voorlichting aan de klanten bij supermarkten veel beter geborgd is dan bij poeliers en marktlieden.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:56 schreef snakelady het volgende:
Maar dan nog, de kans dat je in de supermarkt plofkip vind is hoger dan bij de (markt)polier of bij de slager.
Noorwegen is het 4 na rijkste land van de wereld zo'n beetje, dan is het niet zo raar dat ze zo veel verdienen. http://en.wikipedia.org/w(...)ominal%29_per_capitaquote:Op maandag 10 maart 2014 11:57 schreef Woestijnvos het volgende:
[..]
Die mens zou al in het parlement moeten zitten om dat te kunnen betalen.
Ze hebben wel een slechte werkmentaliteit vind ik.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:03 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Noorwegen is het 4 na rijkste land van de wereld zo'n beetje, dan is het niet zo raar dat ze zo veel verdienen. http://en.wikipedia.org/w(...)ominal%29_per_capita
Tja, als je land zo kakrijk is dat je eigenlijk geen reet hoeft uit te voeren kan ik me er wel wat bij voorstellen.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:05 schreef niels0 het volgende:
[..]
Ze hebben wel een slechte werkmentaliteit vind ik.
Ik weet niet waar je die wetenschap vandaan haalt hoor, maar de kans dat je op de markt eenquote:Op maandag 10 maart 2014 11:56 schreef snakelady het volgende:
[..]
Natuurlijk is er altijd een kans dat het plofkip is, maar een polier is vaak wel erg trots op zijn vlees, en die wil goede kwaliteit meegeven aan de klanten.
Maar er zijn zelfs slagerijen die tegenwoordig plofkip verkopen.
Maar dan nog, de kans dat je in de supermarkt plofkip vind is hoger dan bij de (markt)polier of bij de slager.
quote:Waarom zijn biologische producten verpakt?
Het lijkt gek dat biologische producten altijd verpakt verkocht worden en niet-biologische producten niet altijd. Daarvoor zijn verschillende redenen. De belangrijkste reden is een wettelijke verplichting op het voorkomen van vermenging. Om consumenten de zekerheid te geven dat ze ook daadwerkelijk een biologisch product kopen, heeft de overheid bepaald dat winkels of het biologische product verpakt moet verkopen, of het gangbare product. Vaak kiest de winkelier voor het verpakken van de kleinste groep; in de meeste gevallen is dat de groep biologische producten. Wel is er steeds meer aandacht voor milieuvriendelijke verpakkingen. Denk daarbij aan hernieuwbare materialen zoals we die bij Bio+ nu ook al gebruiken voor groente- en fruitproducten.
http://www.bio-plus.nl/co(...)-biologisch-product/
Of je moet je kip rechtstreeks bij de boer gaan halen dan weet je het ook wel zeker, eenquote:Waaraan herken ik een biologisch product?
Alleen producten die tot stand zijn gekomen volgens de wettelijk vastgelegde richtlijnen mogen biologisch heten. Biologische producten herken je aan de volgende elementen:
Het EU bio blad keurmerk
Het is wettelijk verplicht om het EU bio blad keurmerk op verpakkingen van biologische producten af te beelden. Vroeger was dit het zwart-witte EKO keurmerk, maar dit is sinds 1 juli 2010 vervangen door het Europese logo. Vroeger hadden alle Europese landen 1 of meer eigen biologische logo’s, waardoor consumenten door de bomen het bos niet meer zagen. Daar is met de komst van het nieuwe keurmerk dus een eind aangekomen.
Nummer certificeerder
SKAL is de onafhankelijke organisatie die in Nederland toezicht houdt op het nakomen van de biologische richtlijnen. In andere landen zijn vergelijkbare organisaties actief die de bedrijven en producten certificeren. Op ieder verpakt biologisch product vind je een code die staat voor de controle en certificeringsorganisatie die dat product heeft goedgekeurd, Zo voert SKAL de code NL-bio-01. Deze code vind je vlak bij het Europese bio blad keurmerk.
Skal nummer
Elk gecertificeerd bedrijf krijgt van de certificerende organisatie een uniek nummer. In Nederland noemen we dit vaak een SKAL nummer. Dit nummer staat vaak ook vermeld op de verpakking van een product. De naam van de fabrikant staat altijd op de verpakking, dit is verplicht. Op internet is terug te vinden welk bedrijf bij het SKAL nummer hoort.
http://www.bio-plus.nl/co(...)-biologisch-product/
Als je het over fruit of groente hebt, dan heb je een beetje gelijk, maar wat vlees betreft zeker niet...quote:Op maandag 10 maart 2014 11:59 schreef Deshain het volgende:
[..]
Mensen die zeggen dat biologisch voedsel lekkerder en/of gezonder is neem ik sowieso niet serieus.
[..]
Vertel..quote:Op maandag 10 maart 2014 12:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Als je het over fruit of groente hebt, dan heb je een beetje gelijk, maar wat vlees betreft zeker niet...
Zonder olie/gas zouden ze in 1 klap het armste land van Europa zijn. Niet vooruit te branden die gasten.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:07 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Tja, als je land zo kakrijk is dat je eigenlijk geen reet hoeft uit te voeren kan ik me er wel wat bij voorstellen.
Dan zou je het verschil moeten gaan proeven tussen een kip die ingespoten is met water en eentjequote:
Spetter/waterkip is heel iets anders dan plofkip, je proeft het verschil niet tussen een bio en een biologische karbonade indien van hetzelfde varkensras/leeftijd/bouw. Zelfde geldt voor eieren, vlees, vis,zuivel, groente etc etc.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:17 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]Dan zou je het verschil moeten gaan proeven tussen een kip die ingespoten is met water en eentje
die dat niet is.
Indien de regels worden nageleefd en er ten minste 6 weken voor de slacht niet geënt wordt is er in bio vlees net zo weinig antibiotica te vinden als in biologisch vlees. Het enige verschil ten aanzien van antibiotica is trouwens dat in het geval van biologisch vlees pas geënt wordt bij noodzaak (wat een zeer arbitrair begrip is) ipv preventief. Stellen dus per definitie vrij is van antibiotica is onjuist.quote:Hebben we het niet eens over alle antibiotica die die dieren in de Bio Indusrie
preventief krijgen, dat proef jij niet, maar je merkt het pas als je antibiotica kuurtje ineens
niet meer helpt omdat je teveel van die zooi naar binnen hebt gekregen door het vlees dat je
eet.
Groente en fruit zei ik zelf al dat je weinig of geen verschil proeft, al is er wel heel veel rotzooi te koop,quote:Op maandag 10 maart 2014 12:28 schreef Deshain het volgende:
[..]
Spetter/waterkip is heel iets anders dan plofkip, je proeft het verschil niet tussen een bio en een biologische karbonade indien van hetzelfde varkensras/leeftijd/bouw. Zelfde geldt voor eieren, vlees, vis,zuivel, groente etc etc.
[..]
Indien de regels worden nageleefd en er ten minste 6 weken voor de slacht niet geënt wordt is er in bio vlees net zo weinig antibiotica te vinden als in biologisch vlees. Het enige verschil ten aanzien van antibiotica is trouwens dat in het geval van biologisch vlees pas geënt wordt bij noodzaak (wat een zeer arbitrair begrip is) ipv preventief. Stellen dus per definitie vrij is van antibiotica is onjuist.
Ik eet overigens vlees waarvan ik de herkomst wel ken maar geen labels als biologisch draagt, dat is goed vlees omdat er goede rassen geselecteerd zijn. goed voor de dieren gezorgd wordt, er goede voeding aangeboden wordt en het goed verwerkt wordt.
Mensen die claimen dat biologisch voedsel beter smaakt hebben last van cognitieve dissonantie, blinde tests wijzen keer op keer uit dat dit nonsense is.
Groente en fruit is helemaal een lachertje, het is niet bestrijdingsmiddelenvrij. Enkel de basis van de gebruikte middelen is anders, het volume is echter veel groter want minder effectief. Per saldo compleet (zelf)bedrog.
Ik heb laatst gehoord van iemand dat je naar de dozen moet kijken waar die groenten in zitten. Er staat een code op dat de kwaliteit aangeeft.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:30 schreef -0- het volgende:
Die tafels in de VS en het VK.![]()
Alleen maar pakjes instant zooi.
Die tafel in Egypte ziet er stukken beter uit.
Niets overtreft overigens marktgroenten. Niet in kwaliteit en niet in prijs.
Altijd top kwaliteit, 1 maal per week naar de markt en je weet zeker dat je de hele week vooruit kan, meestal voor zo'n 30 euro een week lang groenten en fruit. Waarbij we dan met 4 zijn en allemaal 2 stuks fruit per dag eten en toch wel 5 dagen groenten eten die op de markt gekocht is.
Laatst 1,50 voor een rode kool. Ding woog 5 kilo en een maand later was de kwaliteit van een overgebleven deel nog uitstekend.![]()
Maar moet eerlijk toegeven dat er veel verschil zitten tussen marktkramen onderling. Ken een behoorlijk slechte, waar we nu heen gaan is echter uitstekend. Komt ook regelmatig voor dat hij een groente niet heeft omdat de kwaliteit niet hoog genoeg was.
Er is idd nagenoeg geen verschil tussen een wintertomaat uit een gaskas en eentje uit een knuffelboerderij, in de basis is het gewoon op zich al een inferieur product.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Groente en fruit zei ik zelf al dat je weinig of geen verschil proeft, al is er wel heel veel rotzooi te koop,
tomaten waar totaal geen smaak aanzitten bijvoorbeeld, als je een lekkere tomaat wil eten moet
je echt de verschillen gaan proeven, of dit nou wel of niet biologisch is maakt niet uit, maar er
zit wel degelijk verschil tussen.
Maar toch dreun je het standaard argument over de antibiotica op? Dat wist je dan vast ook al.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:34 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Vlees is een ander verhaal, niet alleen de smaak maar ook de herkomst van het vlees zou je moeten
interesseren, maar ik zei al, dat boeit de meeste mensen geen drol en ik zei ook al dat ik dat wist.
dus.....
quote:Op maandag 10 maart 2014 11:54 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik kan niet tegen de Bio Industrie, misdadige industrie vind ik dat, maar daar zal ik jullie verder niet
mee lastig vallen.
Let eigenlijk nooit op de dozen. Meeste spul wat verkocht wordt komt overigens van de eigen kwekerij. In de zomer gebeurt het niet zelden dat je 's middags groenten koopt die 's ochtends van het land gehaald zijn.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:38 schreef HSG het volgende:
[..]
Ik heb laatst gehoord van iemand dat je naar de dozen moet kijken waar die groenten in zitten. Er staat een code op dat de kwaliteit aangeeft.
Bij de AH staat duidelijk aangegeven hoe het met het dierenwelzijn gesteld is, per stukje vlees. Je kunt dus gewoon kiezen uit ellendig, minder ellendig, beter etc.quote:Op maandag 10 maart 2014 11:56 schreef snakelady het volgende:
[..]
Natuurlijk is er altijd een kans dat het plofkip is, maar een polier is vaak wel erg trots op zijn vlees, en die wil goede kwaliteit meegeven aan de klanten.
Maar er zijn zelfs slagerijen die tegenwoordig plofkip verkopen.
Maar dan nog, de kans dat je in de supermarkt plofkip vind is hoger dan bij de (markt)polier of bij de slager.
quote:Op maandag 10 maart 2014 12:52 schreef Deshain het volgende:
[..]
Er is idd nagenoeg geen verschil tussen een wintertomaat uit een gaskas en eentje uit een knuffelboerderij, in de basis is het gewoon op zich al een inferieur product.
[..]
Maar toch dreun je het standaard argument over de antibiotica op? Dat wist je dan vast ook al.
Die morele superioriteit altijd over dierenleed heeft ook een duidelijke schaduwkant, hier steeds meer verplichtingen aanhangen maakt gezonde en gevarieerde voeding voor steeds meer mensen onbereikbaar want het is significant duurder. Dierenwelzijn boven mensenwelzijn stellen zal ik nooit begrijpen, sorry
.quote:Schippers dringt er verder op aan dat het gebruik van antibiotica in de veeteelt verder wordt teruggedrongen. Daar worden dieren preventief behandeld met antibiotica, om ziektes te voorkomen
quote:Minister Schippers heeft bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) aangedrongen op betere internationale samenwerking bij de aanpak van de resistentie van bacteriën tegen antibiotica. Steeds meer bacteriën worden ongevoelig voor medicijnen en dat is volgens Schippers "een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid".
Door overmatig en onzorgvuldig gebruik van antibiotica zijn steeds meer bacteriën resistent geworden. Als sommige infecties niet meer bestreden kunnen worden, kan een blaas- of longontsteking levensbedreigend worden.
Volgens het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) sterven in Europa jaarlijks 25.000 mensen aan bacteriële infecties omdat ze niet meer te behandelen zijn. Schippers wees erop dat ook in Nederland zeker één vrouw aan een blaasontsteking is overleden.
quote:Op zondag 9 maart 2014 22:50 schreef capricia het volgende:
snakelady:
'S middags standaard brood?
En eten jullie ook andere granen dan alleen tarwe en rijst? Want zoals ik het lees is het best eenzijdig.
En vijf dagen in de week vlees, lees ik. Is ook wat eenzijdig. Mss wat vaker vis of andere eiwit-bronnen als variatie zoeken?
Ik denk dat als je echt gevarieerd wilt eten, je budget omhoog zal moeten.
http://www.rijksoverheid.(...)en-voedselveiligheidquote:http://medischcontact.art(...)ie-door-eten-kip.htm
Antibioticaresistentie door eten kip
Onderzoek suggereert opnieuw dat het eten van kip antibioticaresistentie bij mensen veroorzaakt. Dat stellen onderzoekers van het RIVM in het tijdschrift Clinical Microbiology and Infection.
De belangrijkste aanwijzing dat het eten van kip leidt tot antibioticaresistentie bij de mens is dat bij één op de vijf patiënten de ESBL-bacteriën genetisch identiek zijn aan de antibioticaresistente bacteriën die bij kippen zijn gevonden. Dit wijst erop dat deze patiënten die bacterie van kip hebben gekregen. Bij patiënten met een ernstige urineweg- of bloedbaaninfectie door ESBL-bacteriën helpt een belangrijk deel van de antibiotica niet.
quote:Antibioticaresistentie en voedselveiligheid
De mens kan met resistente bacteriën in aanraking komen door voedsel. Er zijn strenge regels voor voedselveiligheid.
Bacteriën (ESBL) in vlees
Kippenvlees is in Nederland in meer dan 90% van de gevallen besmet met zogenaamde ESBL-producerende bacteriën. Dit zijn resistentie bacteriën. Ze zitten ook op varkensvlees en rundvlees. De ESBL-bacterie kan dus bij een mens aanwezig zijn door het eten van kippenvlees. Goed doorbakken van vlees dood overigens ook resistente bacteriën.
Er is geen wet die verbiedt dat resistente bacteriën op of in levensmiddelen voorkomen. Nederland erkent de ernst wel. Daarom neemt de overheid maatregelen om antibioticagebruik in de veeteelt te verminderen.
Hehe nog zo'n uitgeholde term 'duurzaam', vlees (en vis) is per definitie niet duurzaam gezien de disproportionele hoeveelheid grondstoffen die noodzakelijk zijn voor de groei en het afval wat hier mee gepaard gaat.quote:Op maandag 10 maart 2014 12:56 schreef capricia het volgende:
[..]
Bij de AH staat duidelijk aangegeven hoe het met het dierenwelzijn gesteld is, per stukje vlees. Je kunt dus gewoon kiezen uit ellendig, minder ellendig, beter etc.
En als je je vis graag duurzaam koopt, kun je ook op die keurmerken letten. Kost wel wat meer.
Dat artikel heeft betrekking op menselijk gebruik van antibiotica.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]![]()
Volgens mij snap je het nog steeds niet, jij blijft beweren dat er geen antibiotica wordt gebruikt
in de veeteelt 6 weken voor de slacht, dus dan zouden er geen sporen van te vinden zijn.
Volgens mij zit je fout...
http://nos.nl/artikel/580(...)ticaresistentie.html
Nee, een vergroting van het aandeel biologische veeteelt leidt 1:1 tot een verslechtering van de situatie van de allerarmsten op de wereld.quote:Als jij dat dan ziet dat als dierenwelzijn boven mensenwelzijn dan zit je ook fout
Dat is resistentie door gebruik tijdens de veeteelt, niet waar je het over had dat antibiotica niet werkt doordat je met medicijnen besmet vlees hebt gegeten...quote:Op maandag 10 maart 2014 13:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Als je mij nog steeds niet geloof, dan moet je het zelf maar weten...
[..]
http://www.rijksoverheid.(...)en-voedselveiligheid
[..]
Blijkbaar mag je niet meer dan 1 keer in de week aardappelen eten op andere wijze bereid, dat is al te weinig variatie.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:06 schreef JaniesBrownie het volgende:
[..]
Goh zeg, is elke dag iets anders eten geen variatie dan?
Variatie is bij Aziaten helemaal niet van belang, dat zie je al aan dat ze er allemaal hetzelfde uitzien.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef snakelady het volgende:
[..]
Blijkbaar mag je niet meer dan 1 keer in de week aardappelen eten op andere wijze bereid, dat is al te weinig variatie.
En pasta is ook te eentonig, ook al kan je er minimaal 100 diverse gerechten mee maken.
Oosters, he bah, hoe doen die oosterse mensen dat toch om dat iedere dag te eten?
Daarnaast is er natuurlijk ook maar een soort vlees, een soort fruit en een soort groente
Ik snap dat nooit zo goed.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef snakelady het volgende:
[..]
Blijkbaar mag je niet meer dan 1 keer in de week aardappelen eten op andere wijze bereid, dat is al te weinig variatie.
En pasta is ook te eentonig, ook al kan je er minimaal 100 diverse gerechten mee maken.
Oosters, he bah, hoe doen die oosterse mensen dat toch om dat iedere dag te eten?
Doe je mij anders wel een plezier mee. Chinees, thais, indiaas. Lekker hoor.quote:Op maandag 10 maart 2014 13:09 schreef snakelady het volgende:
Oosters, he bah, hoe doen die oosterse mensen dat toch om dat iedere dag te eten?
quote:Op maandag 10 maart 2014 13:12 schreef Deshain het volgende:
[..]
Variatie is bij Aziaten helemaal niet van belang, dat zie je al aan dat ze er allemaal hetzelfde uitzien.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |