Ik heb afgelopen woensdag al een haggis aangesneden en gisteren een aardige Longmorn proeverij gehad, dus Burns Night laat ik even schieten.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 17:22 schreef totalatool het volgende:
En wie opent er nog iets speciaals vanavond, nu het Burns Night is? Ik loop zo eens langs mijn kast.
Ah, die van Govert bij Stefan. De line-up was volgens mij niet onaardig.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 17:32 schreef MadMaster het volgende:
Ik heb afgelopen woensdag al een haggis aangesneden en gisteren een aardige Longmorn proeverij gehad, dus Burns Night laat ik even schieten.
Het kan niet elke dag feest zijn...
Ja als ik de foto's mag geloven zaten daar wel een paar mooie tussen!quote:Op zaterdag 25 januari 2014 17:35 schreef totalatool het volgende:
[..]
Ah, die van Govert bij Stefan. De line-up was volgens mij niet onaardig.
Nee, was prima.quote:Op zaterdag 25 januari 2014 17:35 schreef totalatool het volgende:
[..]
Ah, die van Govert bij Stefan. De line-up was volgens mij niet onaardig.
Haggis? Waarom?!quote:Op zaterdag 25 januari 2014 17:32 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik heb afgelopen woensdag al een haggis aangesneden en gisteren een aardige Longmorn proeverij gehad, dus Burns Night laat ik even schieten.
Het kan niet elke dag feest zijn...
Omdat het eruit ziet als een hoopje uitgekotst stront.quote:
Never judge a book by the cover, zou ik zeggen...quote:Op zondag 26 januari 2014 19:57 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Omdat het eruit ziet als een hoopje uitgekotst stront.
Ik kan er eigenlijk niets over zeggen want ik heb het nog nooit gegeten. Appetijtelijk ziet het er in ieder geval niet uit.
Schotland staat nog op de vakantie verlanglijst. Wie weet krijg ik het daar dan nog eens voorgeschoteld .quote:Op zondag 26 januari 2014 20:07 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Never judge a book by the cover, zou ik zeggen...
Breng eens een bezoekje aan Schots restaurant Hielander in Alkmaar.quote:Op zondag 26 januari 2014 20:21 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Schotland staat nog op de vakantie verlanglijst. Wie weet krijg ik het daar dan nog eens voorgeschoteld .
Goede menu kaart zo te zien. Nice.quote:Op zondag 26 januari 2014 20:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Breng eens een bezoekje aan Schots restaurant Hielander in Alkmaar.
Allemaal van die smerige gerechten.
Wel vooraf reserveren, want het zit er vaak vol...
Het whiskyfestival? Welke van de vele?quote:Op maandag 27 januari 2014 21:33 schreef RingBewoner het volgende:
Zijn er hier ook mensen die naar het whiskyfestival gaan.
Groningen.quote:Op maandag 27 januari 2014 21:36 schreef Karstman het volgende:
[..]
Het whiskyfestival? Welke van de vele?
Een bezoekje brengen aan Wullie kan nooit kwaad, eigenlijk al veel te lang niet gedaan....quote:Op zondag 26 januari 2014 20:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Breng eens een bezoekje aan Schots restaurant Hielander in Alkmaar.
Allemaal van die smerige gerechten.
Wel vooraf reserveren, want het zit er vaak vol...
Present...quote:Op maandag 27 januari 2014 21:33 schreef RingBewoner het volgende:
Zijn er hier ook mensen die naar het whiskyfestival gaan.
Ik ben er de 14e 's avonds en de 16e bij het ontbijt...quote:Op maandag 27 januari 2014 21:55 schreef pipster het volgende:
[..]
Een bezoekje brengen aan Wullie kan nooit kwaad, eigenlijk al veel te lang niet gedaan....
Heb ondertussen wel een kaartje voor het Hielander Whisky Festival op 15 februari
Misschien kleine fok meetup achteraf in de toeter ofzo?quote:
Wellicht, hoewel de Toeter erg druk zal zijn.quote:Op maandag 27 januari 2014 21:58 schreef RingBewoner het volgende:
[..]
Misschien kleine fok meetup achteraf in de toeter ofzo?
Zelfs mijn echtgenote krijg ik daarvoor mee...quote:Op maandag 27 januari 2014 22:00 schreef pipster het volgende:
Ha ontbijt en whisky, klinkt als een goed plan.
Ik heb avondsessie op Zaterdag. Woon vlakbij dus pak lekker taxi terug en ga samen met mijn broer die kant op.quote:Op maandag 27 januari 2014 22:03 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wellicht, hoewel de Toeter erg druk zal zijn.
Afspreken op een bepaald tijdstip bij een specifieke stand kan ook.
Ik ben er beide sessies op zaterdag, overnacht in Grun en ga zondagochtend weer naar huis.
Na de breezerslet nu de Bourbonsnolquote:Op dinsdag 4 februari 2014 17:15 schreef Karstman het volgende:
Gratis Mila Kunis bij een fles Jim Beam?
Jim Beam® Partners with Mila Kunis for its First-Ever Global Marketing Campaign, Make History™ – American Whiskey News http://www.whiskyintellig(...)erican-whiskey-news/
Van haar wil ik wel een flesje Jim Beam kopen.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 17:15 schreef Karstman het volgende:
Gratis Mila Kunis bij een fles Jim Beam?
Jim Beam® Partners with Mila Kunis for its First-Ever Global Marketing Campaign, Make History™ – American Whiskey News http://www.whiskyintellig(...)erican-whiskey-news/
Jim Beam en dan lekker Rye-en met Mila... dus...quote:
Alleen de Rye voor mijquote:Op dinsdag 4 februari 2014 20:46 schreef Karstman het volgende:
[..]
Jim Beam en dan lekker Rye-en met Mila... dus...
vond m niet zo heel spannend. vrij vlak van smaak.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:58 schreef Skv het volgende:
Aberlour 10yo bij de Gall&Gall voor 19,95 de fles. Te geef dus.
Mijn vraag: is het de moeite waard? Wil ook nog eens de A'bunadh proberen.
Dan laat ik 'm schieten. Ik heb nog genoeg aardig spul thuis staan, hoopte alleen een goeie te hebben gevonden voor weinig geldquote:Op dinsdag 4 februari 2014 22:04 schreef MPG het volgende:
[..]
vond m niet zo heel spannend. vrij vlak van smaak.
maar voor dat geld is t nog wel te doen.
Ik ben helemaal geen Aberlour fan. Vorig jaar op WIL de 12, 18 en een A'Bunadh geproefd (weet niet meer welke batch) maar ik vond het maar een dertien in een dozijn whisky, niet echt onderscheidend.quote:
Schijnt veel smaakverschil te zitten in de verschillende batches, misschien had jij net een matige danquote:Op woensdag 5 februari 2014 08:35 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik ben helemaal geen Aberlour fan. Vorig jaar op WIL de 12, 18 en een A'Bunadh geproefd (weet niet meer welke batch) maar ik vond het maar een dertien in een dozijn whisky, niet echt onderscheidend.
Dit was wel op de helft van de avond en toen had ik al heel wat andere drams geproefd.
Goeie tip, ik zoek nog een verjaarscadeautje in die prijsklasse voor iemand.quote:Op dinsdag 4 februari 2014 21:58 schreef Skv het volgende:
Aberlour 10yo bij de Gall&Gall voor 19,95 de fles. Te geef dus.
Mijn vraag: is het de moeite waard? Wil ook nog eens de A'bunadh proberen.
Ik zie trouwens in mijn eigen notes dat ik 'm ook niet geweldig vond. Nou ja, ik hoef 'm zelf niet te drinken.quote:Op donderdag 6 februari 2014 21:52 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Goeie tip, ik zoek nog een verjaarscadeautje in die prijsklasse voor iemand.
Het is jammer dat ze zo weinig exporteren.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 07:21 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Net terug uit Japan, wat een whisky land
Wat ook opvallend was is dat het er zo goedkoop is. Zowel de Japanse whisky als de geïmporteerde. Het is zo ongeveer het enige wat ik kan bedenken wat daar goedkoper is dan hier.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 07:23 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Het is jammer dat ze zo weinig exporteren.
Welke adressen heb je bezocht?quote:Op vrijdag 7 februari 2014 07:24 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Wat ook opvallend was is dat het er zo goedkoop is. Zowel de Japanse whisky als de geïmporteerde. Het is zo ongeveer het enige wat ik kan bedenken wat daar goedkoper is dan hier.
Ik zou na één dram van deze meuk al sterven denk ik.quote:Op donderdag 6 februari 2014 23:05 schreef Boze_Appel het volgende:
Overigens:
NWS / Man drinkt fles whisky in vijf minuten leeg en overlijdt
Pff, geen idee meer. Iig 2 happybags van de whisky shop in het suntory gebouw in Tokyo. Verschillende bars in Tokyo, Nagano en Matsumoto. In willekeurige barretjes hadden ze zeker 15-20 verschillende Japanse single malts staan, ook merken waar ik (als beginner dan) nog nooit van had gehoord.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 09:54 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Welke adressen heb je bezocht?
Mijn eigen ervaring is dat zowel de shops als de bars in Nagasaki, Kyoto, Tokyo en Osaka zeker niet goedkoper zijn dan hier en dat het aanbod single cask Japanse whisky erg beperkt is, op een paar speciaalzaken na.
De special pretasting voor de volgende keer?quote:Op vrijdag 7 februari 2014 10:03 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik zou na één dram van deze meuk al sterven denk ik.
OK, we hebben het dus over verschillende soorten Japanse whisky.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 10:10 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Pff, geen idee meer. Iig 2 happybags van de whisky shop in het suntory gebouw in Tokyo. Verschillende bars in Tokyo, Nagano en Matsumoto. In willekeurige barretjes hadden ze zeker 15-20 verschillende Japanse single malts staan, ook merken waar ik (als beginner dan) nog nooit van had gehoord.
En een 70cl Yamazaki 12 jaar in de supermarkt voor 25-30 euro vind ik wel aanmerkelijk goedkoper dan hier. Het kan dat jij dit niet hebt ervaren omdat de koers in 2 jaar tijd zo'n 40% gunstiger is geworden.
Neem iets spannends meequote:Op vrijdag 7 februari 2014 10:17 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
De special pretasting voor de volgende keer?
Het was slechts een voorbeeld, die yamazaki 12 jaar. Dat was voor mij een fles waarvan ik de prijs in Nederland wist en dus kon vergelijken.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:24 schreef MadMaster het volgende:
[..]
OK, we hebben het dus over verschillende soorten Japanse whisky.
Bij de distilleerderijen kon je ook niets bijzonders kopen (wel proeven voor relatief weinig), alleen het standaard assortiment.
Yamazaki 12y kan ik hier ook kopen, dus daar was ik niet naar op zoek...
In de whiskybars die ik 2 jaar geleden in Japan bezocht heb was vaak wel een ruim aanbod (>100 flessen), maar kostte een simpele cask strength dram destijds omgerekend al gauw 12 euro en wat oudere whisky's waren aanzienlijk duurder. Bij whiskybar K6/Kask in Kyoto heb ik nog wel hun eigen Hakushu botteling kunnen kopen voor ¥15.000 en bij Kinokuniya in Ebisu, Tokyo heb ik nog wat Hanyu's/Ichiro's Malts kunnen vinden.
Die Hakushu Sherry Cask is trouwens een geweldige whisky...
]
Maar dat is dan ook geen single cask en/of cask strength...quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:38 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Een glas van die Hakushu sherry cask koste omgerekend 7 euro in een bar. Ik vind dat niet veel.
Elektronica? En bier, eten, cultuur etc etc etc Alleen verse spullen zijn echt duur.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 07:24 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Wat ook opvallend was is dat het er zo goedkoop is. Zowel de Japanse whisky als de geïmporteerde. Het is zo ongeveer het enige wat ik kan bedenken wat daar goedkoper is dan hier.
Bierquote:Op vrijdag 7 februari 2014 12:04 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Elektronica? En bier, eten, cultuur etc etc etc Alleen verse spullen zijn echt duur.
5 euro? Waar was je dan in hemelsnaam? Ik heb nooit meer betaald dan ¥ 500 voor een halve literquote:Op vrijdag 7 februari 2014 12:07 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
[..]
Bier
Gemiddeld toch wel euro of 5 voor een tapje.. Eten hangt ervan af.
Elektronica valt ook tegen hoor. Ja, nu wel door de wisselkoers. Maar verder is het niet bijzonder veel goedkoper dan in Nederland.
Wat ook niet heel goedkoop isquote:Op vrijdag 7 februari 2014 12:14 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5 euro? Waar was je dan in hemelsnaam? Ik heb nooit meer betaald dan ¥ 500 voor een halve liter
500 yen was tot een jaar terug 5 euro. Nu is dat 3. En in Tokyo krijg je dan geen halve liter. Dat cocktails in de meeste barretjes minder kosten dan een tapbiertje zegt ook wel genoeg.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 12:14 schreef Bravebart het volgende:
[..]
5 euro? Waar was je dan in hemelsnaam? Ik heb nooit meer betaald dan ¥ 500 voor een halve liter
Komt goed.quote:Op vrijdag 7 februari 2014 11:35 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Neem iets spannends mee
ps.
Wordt waarschijnlijk mei/juni dat ik een tasting ga houden, in maart/april zit mijn schema al helemaal vol. Thema wordt van Wees.
ik vind het een prima whisky. zeker voor zn prijsquote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:51 schreef Ceased2Be het volgende:
Gisteren deze aangeschaft, ben benieuwd
[ afbeelding ]
hoe duur is zo'n fles?quote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:51 schreef Ceased2Be het volgende:
Gisteren deze aangeschaft, ben benieuwd
[ afbeelding ]
3 tientjes ofzo.quote:
dat vind ik inmiddels ookquote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:55 schreef gianni61 het volgende:
[..]
ik vind het een prima whisky. zeker voor zn prijs
Heftig he, als het ineens zo'n hoog alcohol gehalte heeft.quote:Op maandag 17 februari 2014 00:54 schreef golfer het volgende:
Wow, neem net een slokje Glenfarclas 105 cask strength. Die brandt gewoon op mijn tong met die 60%.
Beide verzamelingen lopen inmiddels de spuigaten uit ?quote:Op maandag 10 februari 2014 20:03 schreef Karstman het volgende:
2 nieuwste aanwinsten. De een voor de Ledaig verzameling, de ander voor de geboortejaarverzameling:
[ afbeelding ]
Er komt meer bij dan er af gaat, maar of dat nou erg isquote:Op maandag 17 februari 2014 09:19 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Beide verzamelingen lopen inmiddels de spuigaten uit ?
Niet erg natuurlijkquote:Op maandag 17 februari 2014 09:28 schreef Karstman het volgende:
[..]
Er komt meer bij dan er af gaat, maar of dat nou erg is
De Quarter Cask heb ik wel eens gehad, en die is lekker, maar tamelijk 'stevig', maar jij doet er nog een schepje bovenop!quote:Op maandag 17 februari 2014 09:29 schreef Tijn het volgende:
Gisteren een fles Laphroaig QA Cask besteld, ik ben benieuwd
http://www.datgaatnaarden(...)/2012-05-21-09-38-44quote:Een heavy peated, dubbel gedistilleerde whisky, dubbel
gestookt op turf. Daarna nog 8 maanden op 2-de vatrijping op een nieuw Amerikaans eiken. Het vat is getoasd en gespoeld met Ollorso sherry.
De whisky zit ook in de serie "Dat gaat naar Den Bosch toe..."® , is gemaakt in ons Brabantse land en is geheel van Nederlandse bodem.
Een zeer kleine oplage van 56 flesjes van 0,35 liter, 44,9% alcohol cask strength. 7 jaar, 8 maanden, 4-de batch.
De geur is heerlijk rijk en zacht met aroma's van geel fruit, honing en turf en houttonen smelten samen.
De smaak is krachtig met aroma's net zoals in de geur maar iets meer turf op de achtergrond. De afdronk is intens lang en zacht.
Specificaties
Alc. 44,9% Vol. / 0,35 ltr
Ik heb bijna alleen nog maar bodempjes staan.quote:Op maandag 17 februari 2014 09:28 schreef Karstman het volgende:
[..]
Er komt meer bij dan er af gaat, maar of dat nou erg is
Kom maar opquote:Op maandag 17 februari 2014 12:55 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
De Quarter Cask heb ik wel eens gehad, en di eis lekker, maar tamelijk 'stevig', maar jij doet er nog een schepje bovenop!
Allemamachies zeg. Vol missende informatie, vol spelfouten, ik zou me schamen om zo iets aan wie dan ook te laten zien, laat staan het publiek online te zetten...quote:Op maandag 17 februari 2014 13:25 schreef Boze_Appel het volgende:
Een heavy peated, dubbel gedistilleerde whisky, dubbel
gestookt op turf. Daarna nog 8 maanden op 2-de vatrijping op een nieuw Amerikaans eiken. Het vat is getoasd en gespoeld met Ollorso sherry.
De whisky zit ook in de serie "Dat gaat naar Den Bosch toe..."® , is gemaakt in ons Brabantse land en is geheel van Nederlandse bodem.
Een zeer kleine oplage van 56 flesjes van 0,35 liter, 44,9% alcohol cask strength. 7 jaar, 8 maanden, 4-de batch.
De geur is heerlijk rijk en zacht met aroma's van geel fruit, honing en turf en houttonen smelten samen.
De smaak is krachtig met aroma's net zoals in de geur maar iets meer turf op de achtergrond. De afdronk is intens lang en zacht.
Specificaties
Alc. 44,9% Vol. / 0,35 ltr
Ja, het is vrij dramatisch. Is een directe copy+paste van de site.quote:Op maandag 17 februari 2014 13:49 schreef XmattX het volgende:
[..]
Allemamachies zeg. Vol feitelijke fouten, vol spelfouten, ik zou me schamen om zo iets aan wie dan ook te laten zien, laat staan het publiek online te zetten...
Fryske hynder.quote:Op maandag 17 februari 2014 14:00 schreef Cynix ® het volgende:
Al heb ik ook een Friese whisky staan die ik niet durf te openen.
[ afbeelding ]
Iets met een Vallei¿quote:Op maandag 17 februari 2014 14:03 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Fryske hynder.
Leuk om je wc mee schoon te maken, meer niet.
Jazeker ik ben er live bij!quote:Op maandag 17 februari 2014 13:34 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik heb bijna alleen nog maar bodempjes staan.
Binnenkort maar eens weer wat bijkopen. Ging je nou trouwens nog naar de Japanse proeverij de 22e?
Stelletje barbaren, het edele Fryske Hynder vergelijken met die veredelde ruitenwisservloeistof.quote:
Zou er voor mij wel heel erg vanaf hangen wat dit expiriment moet kosten...quote:Op maandag 17 februari 2014 13:25 schreef Boze_Appel het volgende:
Kent iemand van jullie deze:
[ afbeelding ]
Zijn maar 56 flesjes van, van 0,35 liter.
[..]
http://www.datgaatnaarden(...)/2012-05-21-09-38-44
Ze verkopen het om de hoek bij mijn vriendin dus zit erover na te denken om voor de humor een flesje te kopen.
Ik heb geen flauw idee. Kom ik woensdag wel achter. Eerst maar even kijken of ik die carnavalmaffies zover kan krijgen dat ik een slokje mag proeven voor ik het aanschaf.quote:Op maandag 17 februari 2014 16:20 schreef Karstman het volgende:
[..]
Zou er voor mij wel heel erg vanaf hangen wat dit expiriment moet kosten...
Als iemand je zou vragen wat op dit moment de beste Nederlandse whisky is, wat zou je dan antwoorden?quote:Op maandag 17 februari 2014 16:19 schreef Karstman het volgende:
[..]
Stelletje barbaren, het edele Fryske Hynder vergelijken met die veredelde ruitenwisservloeistof.
Persoonlijk vind ik het nog best te drinken. Ok, de eerste batches waren niet heel best maar hoe ouder het wordt hoe beter en ook de Ultimate versie die er nu is is prima. Maar goed, ik drink het dat ook met een scheutje chauvinisme erdoor
quote:Op maandag 17 februari 2014 16:39 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Als iemand je zou vragen wat op dit moment de beste Nederlandse whisky is, wat zou je dan antwoorden?
De 12 jaar oude Millstone op sherry vaten.quote:Op maandag 17 februari 2014 16:39 schreef robdriessen het volgende:
[..]
Als iemand je zou vragen wat op dit moment de beste Nederlandse whisky is, wat zou je dan antwoorden?
Die is goed te doen jaquote:Op maandag 17 februari 2014 18:20 schreef Karstman het volgende:
[..]
De 12 jaar oude Millstone op sherry vaten.
U houdt wel van een rokertjequote:Op donderdag 20 februari 2014 16:45 schreef mrPanerai het volgende:
[ afbeelding ]
Net bij m'n favoriete slijter flesje G&M Highland Park single cask 'Belgium Exclusive' opgepikt...55,2%
Straks ff lekker op de bank.
Die vond ik tegenvallenquote:Op zaterdag 8 februari 2014 19:51 schreef Ceased2Be het volgende:
Gisteren deze aangeschaft, ben benieuwd
[ afbeelding ]
Ik hou wel van allesquote:Op donderdag 20 februari 2014 19:29 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
U houdt wel van een rokertje
Een beetje afwisseling is ok maar als ik eerlijk ben hou ik wel van zware turf in de dram.quote:
yup, En dan vond ik de chrismas Peat wel echt een feest voor z'n centen.quote:Op donderdag 20 februari 2014 22:24 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Een beetje afwisseling is ok maar als ik eerlijk ben hou ik wel van zware turf in de dram.
Ik vind hem eigenlijk wel okay, lekkere slobberwhiskyquote:Op donderdag 20 februari 2014 19:31 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Die vond ik tegenvallen
Er zitten geen turf invloeden in de hedendaagse whisky en in het verleden was dit maar heel beperkt het geval...quote:Op donderdag 20 februari 2014 22:24 schreef koffiemetmelkensuiker het volgende:
[..]
Een beetje afwisseling is ok maar als ik eerlijk ben hou ik wel van zware turf in de dram.
PPM gehalte is waar hij op doelt gok ikquote:Op vrijdag 21 februari 2014 09:44 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Er zit geen turf in de hedendaagse whisky...
Probleem is dat de meeste mensen het verschil tussen rook en turf niet (meer) weten...quote:Op vrijdag 21 februari 2014 10:16 schreef mrPanerai het volgende:
Zolang we weten waarover het gaat maakt het weinig uit.
Lang leve de marketingtechnieken, hebben ze toch weer een fles aan je weten te verkopen...quote:Maar ik ben van mening dat wanneer een distiller zijn PPM erbij zet er ook wel bij mag staan in welke still ze meten.
Als peatliefhebben onlangs flesje octomore 5.1 gekocht vanwege het hoge PPM (169) gehalte. Dat valt dan toch een beetje tegen tijdens het proeven en verder onderzoek wijst dan dat ie in tripple-distilled is maar het PPM in het 2de distilaat werd gemeten.
Ik vrees voor de komende periode als de overname van Bruichladdich z'n praktische uitwerking gaat krijgen in de whiskies die er op de markt komen (en vooral die er verdwijnen...). De huidige geluiden zijn niet zo gunstig...quote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:24 schreef mrPanerai het volgende:
Gelukkig ben ik me er wel van bewust en heb ik er ook geen probleem mee om erin mee te gaan. Bruichladdich is helemaal geen verkeerde distilleerder.
En niet naar binnen gegaan? Wat een zelfbeheersingquote:Op donderdag 20 februari 2014 20:30 schreef KnutdeIJsbeer het volgende:
Liep net langs de whiskybase shop in Rotterdam. Wat een mooie winkel zeg
Als het goed is woon ik binnenkort om de hoek dus nog alle tijd voorquote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:31 schreef robdriessen het volgende:
[..]
En niet naar binnen gegaan? Wat een zelfbeheersing
Tip voor elke andere sterke drank: Barrelproof Boutique op de Hoogstraat. Vooral de gin-collectie
Je mag me verbeteren maar ik heb zo de indruk dat je een immense afkeer hebt van alles wat maar een beetje op een commerciële manier benaderd wordt terwijl dat niet per sé betekend dat de kwaliteit achteruit en de prijs vooruit gaat.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:27 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik vrees voor de komende periode als de overname van Bruichladdich z'n praktische uitwerking gaat krijgen in de whiskies die er op de markt komen (en vooral die er verdwijnen...). De huidige geluiden zijn niet zo gunstig...
Ik ben geen voorstander van de marketingtechnieken van bepaalde drank multinationals, nee.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:39 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Je mag me verbeteren maar ik heb zo de indruk dat je een immense afkeer hebt van alles wat maar een beetje op een commerciële manier benaderd wordt terwijl dat niet per sé betekend dat de kwaliteit achteruit en de prijs vooruit gaat.
Ok begrijp ik maar dat is een verschijnsel dat op alle markten speelt, zeker als het dan om een steeds populairder wordend product gaat.quote:
Sure, maar aangezien ik al wat jaartjes in de wereld van whisky meehobbel, heb ik de verandering met lede ogen zien plaatsvinden. Zowel kwalitatief als kwanititatief...quote:Op vrijdag 21 februari 2014 12:05 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Ok begrijp ik maar dat is een verschijnsel dat op alle markten speelt, zeker als het dan om een steeds populairder wordend product gaat.
bwa, ik vind dat er tegenwoordig toch veel meer te krijgen is als pakweg 10 jaar geleden en je nog steeds echt goeie whiskies kan vinden voor een redelijke prijs, en als je een slijter hebt die zelf in z'n eigen winkel staat en de passie echt deelt hoeft een goeie fles geen berg geld te kosten.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 12:17 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Zowel kwalitatief als kwanititatief...
Veel meer verkrijgbaar: Ja, absoluut, maar dat is kwantiteit.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 12:38 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
bwa, ik vind dat er tegenwoordig toch veel meer te krijgen is als pakweg 10 jaar geleden en je nog steeds echt goeie whiskies kan vinden voor een redelijke prijs, en als je een slijter hebt die zelf in z'n eigen winkel staat en de passie echt deelt hoeft een goeie fles geen berg geld te kosten.
Zo zit ik er ook in, ik koop ze niet om de heb ik koop ze om te drinken.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:12 schreef mrPanerai het volgende:
mja, ik ben een drinker dat wil zeggen dat alles wat ik aankoop ook effectief open gaat om te drinken en dat ik drink waar ik op dat moment zin in heb, momenteel staan er 13 flessen open. Meestal koop flesjes tussen de 50 en 75¤ en dat vind ik redelijk, met feest- en verjaardagen durft ik wel eens gek doen tot laat ons zeggen tot een euro of 200¤ gaan maar die gaan eveneens open en worden zonder schroom genuttigd en gedeeld.
Maar over welke specifieke whisky's heb je het dan?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:12 schreef mrPanerai het volgende:
mja, ik ben een drinker dat wil zeggen dat alles wat ik aankoop ook effectief open gaat om te drinken en dat ik drink waar ik op dat moment zin in heb, momenteel staan er 13 flessen open. Meestal koop flesjes tussen de 50 en 75¤ en dat vind ik redelijk, met feest- en verjaardagen durft ik wel eens gek doen tot laat ons zeggen tot een euro of 200¤ gaan maar die gaan eveneens open en worden zonder schroom genuttigd en gedeeld.
Wie zegt dat ik ze voor de heb koop?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:25 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Zo zit ik er ook in, ik koop ze niet om de heb ik koop ze om te drinken.
Dat zeg ik toch nergens? (probeerde het niet eens te insinueren )Ik zeg alleen dat ik hetzelfde doe als mrPanerai, voor de rest heb ik er veels te weinig verstand van om me in deze discussie te mengen; ik koop wat ik lekker vind voor tussen de 50 en de 75 euro en heb doorgaands een stuk of 8 verschillende whiskies staan waarbij de ene hardere opgaat dan de ander.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:36 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wie zegt dat ik ze voor de heb koop?
Nee, maar jij was de laatste die het fenomeen 'drinker', in reactie op mr. Panerai, aanhaalde.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:41 schreef Ceased2Be het volgende:
[..]
Dat zeg ik toch nergens? (probeerde het niet eens te insinueren )
Als ik bv een Malcalan 2003 op caskstrengt voor 40¤ koop, de scallywag blended voor 41¤ of een Laphroaig QC voor 43 koop dan vind ik dat prima. Top gemarket maar zelfs een Ardbeg Uigedail vind ik voor 68¤ heel erg fijn. Ow en Jack Daniels Single Barrel aan 35¤, echtgeen spijt van.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 13:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Maar over welke specifieke whisky's heb je het dan?
Ik ben benieuwd wat jij kwalitatief goed én acceptabel geprijst vindt.
Nee, is op zich niet verkeerd, zo bedoelde ik het ook niet.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 16:23 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Als ik bv een Malcalan 2003 op caskstrengt voor 40¤ koop, de scallywag blended voor 41¤ of een Laphroaig QC voor 43 koop dan vind ik dat prima. Top gemarket maar zelfs een Ardbeg Uigedail vind ik voor 68¤ heel erg fijn. Ow en Jack Daniels Single Barrel aan 35¤, echtgeen spijt van.
Beste koop vond ik vorig jaar de Ardbog aan 65¤...nog altijd spijt dat ik maar één flesje heb gekocht.
is dat nou zo verkeerd?
Fijne whisky is dat. Een standaardje bij mij in de kast.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 15:46 schreef leolinedance het volgende:
Reuze benieuwd naar Glenfarclas 105 (geen jaar). 60%
Straks ophalen
In her bij de eer vorige veiling 1 fles gescoord voor mijn verzameling. Prima geregeld en rap verzonden. Het zal vast verschillen van de verkoper tot verkoper, maar dit was prima.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 15:24 schreef robdriessen het volgende:
Even een zijstraatje: iemand hier ervaringen met de whisky-veiling van Catawiki? Zo ja: positief of negatief? Zit best wel wat interessant spul tussen.
Mijn eerst cask strenght. Ben benieuwd, vanavond proeven.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 17:56 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Fijne whisky is dat. Een standaardje bij mij in de kast.
Kiklootje inktvip erbij?quote:Op vrijdag 21 februari 2014 18:13 schreef Karstman het volgende:
In her bij de eer vorige veiling 1 fles gescoord...
Hmmm, lekkah!quote:
Ik denk dat dit wel mee zal vallen. Ze hebben de laatste jaren enorm veel vage finishes uitgebracht vanuit de voorraad vaten van de voor-vorige eigenaar/productieperiode..daar kunnen ze natuurlijk niet eindeloos mee doorgaan.quote:Op vrijdag 21 februari 2014 11:27 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik vrees voor de komende periode als de overname van Bruichladdich z'n praktische uitwerking gaat krijgen in de whiskies die er op de markt komen (en vooral die er verdwijnen...). De huidige geluiden zijn niet zo gunstig...
Ik heb het dan ook niet over al die 'progressieve' Vallinch-, Cuvee-, Black Art- en andere vage series e.d., maar over de core-range van Bruichladdich.quote:Op zaterdag 22 februari 2014 12:55 schreef SevenWonders het volgende:
[..]
Ik denk dat dit wel mee zal vallen. Ze hebben de laatste jaren enorm veel vage finishes uitgebracht vanuit de voorraad vaten van de voor-vorige eigenaar/productieperiode..daar kunnen ze natuurlijk niet eindeloos mee doorgaan.
Langzaam settelt de portfolio zich nu met de Laddie Ten, de Islay Barley/Bere Barley, Port Charlotte en Octomore series. Niet heel veel anders dan bij vergelijkbare distilleerderijen.
Maar ' progressive' worden ze steeds minder, dat wel.
Balvenie Double Wood 12 al ooit gehad?quote:Op donderdag 27 februari 2014 15:48 schreef Fretwork het volgende:
Hallo allemaal,
Ik ga binnenkort voor de derde keer met wat vrienden een nosing and tasting organiseren. De opzet is dat iedereen een fles meeneemt, aan de hand van de smaakeigenschappen van de whisky worden de verschillende whiskies in bescheiden hoeveelheden uitgedeeld. Nou ben ik hiervoor op zoek naar een nieuwe whisky, met een zeker complexiteit om het interessant te houden.
Op dit moment bezit ik:
Glenmorangie Nectar d`Or
Glenfarclas 105
Arran 10yo (bijna op)
Glendronach 12yo (bijna op)
Signatory Royal Brackla 1993
Simpele Glen Grant
Qua smaak zit ik dus in de Highland/Speyside regio, met eventuele sherryinvloeden.
Hebben mensen goede tips om de collectie uit te breiden voor deze tasting? Ik hoor ze graag.
Prijsrange is ongeveer ¤35-50.
Alvast bedankt!
Ik zelf niet, maar een van de mensen die mee doet wel. Weet wel dat hij erg lekker wasquote:Op donderdag 27 februari 2014 16:27 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Balvenie Double Wood 12 al ooit gehad?
Mja, ik vind niet dat je perse rekening moet houden met wat een van de anderen ooit al gehad heeft.quote:Op donderdag 27 februari 2014 16:36 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Ik zelf niet, maar een van de mensen die mee doet wel. Weet wel dat hij erg lekker was
Van de japanse whisky's tot 50 vind ik zowel yamazaki 12 als hakushu 12 lekkerder.quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:16 schreef Fretwork het volgende:
Zijn er trouwens mensen die meerdere Nikka whiskies vergeleken hebben?
Het lijkt me namelijk wel een verrassende toevoeging aan een Schots feestje.
Heb hier nog een dichte fles Nikka From The Barrel staan. Op de gok gekocht ooit. Kan er dus eigenlijk niets over zeggen wat deze post dan op zich weer redelijk zinloos maakt .quote:Op vrijdag 28 februari 2014 14:16 schreef Fretwork het volgende:
Zijn er trouwens mensen die meerdere Nikka whiskies vergeleken hebben?
Het lijkt me namelijk wel een verrassende toevoeging aan een Schots feestje.
Mocht je hem opentrekken, dan hoor ik het graagquote:Heb hier nog een dichte fles Nikka From The Barrel staan. Op de gok gekocht ooit. Kan er dus eigenlijk niets over zeggen wat deze post dan op zich weer redelijk zinloos maakt .
12 jaar valt toch wel mee als 'oude zooi'?quote:Op donderdag 6 maart 2014 22:30 schreef Karstman het volgende:
Nee die gaan uit nieuwsgierigheid wel een keer open. Vind het wel leuk om die oude zooi eens te proeven. Die oude blends zijn vaak van verrassend hoog niveau.
Meer oude zooi in de zin dat het bottelingen uit de jaren 70/80 zijn.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 11:05 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
12 jaar valt toch wel mee als 'oude zooi'?
Nikka from the Barrel is wat mij betreft een heerlijke blend met een prachtige a-typisch neus.quote:Op vrijdag 7 maart 2014 10:27 schreef Fretwork het volgende:
[..]
Mocht je hem opentrekken, dan hoor ik het graag
We gaan het meemaken binnenkort .quote:Op zaterdag 8 maart 2014 13:09 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Nikka from the Barrel is wat mij betreft een heerlijke blend met een prachtige a-typisch neus.
Douglas Liang, heerlijke Chinese whisky...quote:Op donderdag 27 maart 2014 19:38 schreef Karstman het volgende:
Wat is het rustig hier. JeMoeder en ik gaan zo naar een Douglas Liang masterclass. Lekker wat Provenance en Old Particular proeven!
Ja, begrijp ik alleen vond ik de Macduff nogal zuur. Hij deed het wel erg goed in combinatie met appeltaart. Aan het einde terugproeven leidde ertoe dat hij smaakte als pils... een beetje vreemd maar wel lekker.quote:Op vrijdag 28 maart 2014 09:26 schreef MadMaster het volgende:
Let op de voorafgaande aan de post...
Ik kan de Macduff 21y ook wel waarderen uit dat rijtje.
Ik zou de volgende keer de handelingen omdraaien, eerlijk gezegd.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 16:04 schreef Denni5 het volgende:
Net een fles Green Spot gekocht voor m'n vader als cadeautje; hier iemand die daar wat meer over kan zeggen?
Inderdaad. Scheelt weer een waardeloze fles kopen.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 18:02 schreef Buitendam het volgende:
[..]
Ik zou de volgende keer de handelingen omdraaien, eerlijk gezegd.
Ik heb hem nog nooit gehad maar naar wat ik er over lees is er voor dat geld (~35 euro) beter te krijgen. Maar ja, het is Iers en dat is niet altijd naar ieders smaak.quote:Op zaterdag 29 maart 2014 19:42 schreef Denni5 het volgende:
Ik had er goede dingen over gelezen, maar jullie vinden het niks dus?
Het is heel geen slechte whisky, maar inderdaad overpriced. Ik ben wel bezig de green spot voor de proeverij van 3 mei te laten vervangen door een yellow spot.quote:Op zondag 30 maart 2014 10:09 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb hem nog nooit gehad maar naar wat ik er over lees is er voor dat geld (~35 euro) beter te krijgen. Maar ja, het is Iers en dat is niet altijd naar ieders smaak.
The Glenlivet 12, of anders een Dalwhinny, Zeker NIET voor de Glenfiddich!quote:Op zondag 30 maart 2014 10:17 schreef Denni5 het volgende:
Hebben mensen hier nog tips voor wat een goede whisky zou zijn om mee te beginnen?
Een soort "my first whisky" dus
Is een ander soort peatsmaak. Net als bij de gepeate Benriachs, kan ik die Benromach ook zeker waarderen.quote:Op zondag 30 maart 2014 21:09 schreef Cynix ® het volgende:
Vanavond een Benromach Peat Smoke.
Niet extreem bijzonder, maar zeker niet verkeerd. Beetje rokerig, kruidig en wat steviger (46%). Eigenlijk best lekker! Gek genoeg waardeer ik de peaty whiskies van Speyside soms meer dan de Islays.
Ik koop altijd flesjes van rond de 30-35 euro en dan vind ik de Highland Park 12 echt de beste die ik tot nu toe heb gehad. Met Dalwhinnie 15 op de 2e plaats.quote:Op zondag 30 maart 2014 10:20 schreef Karstman het volgende:
Highland Park 12 is wat het eerste te binnen schiet. Echt all-round.
Laphroaig kan, maar is inderdaad misschien wel heftig.quote:Op maandag 31 maart 2014 00:59 schreef Biekuh het volgende:
Heren,
Ik heb wat ervaring met wat lichtere whisky's en heb iets zwaarders geprobeerd. Mijn laatste aankoop was een Talisker 10. Ik vind die whisky goed, maar niet geweldig. Ik had er meer van verwacht. Ik zoek naar iets met meer turf en/of rook.
Ik beschouw mezelf als een beginnende drinker. Is de overstap naar een Laphroaig 10 een brug te ver, denken jullie? Misschien is een Springbank 12 een optie?
Bowmore 12quote:Op maandag 31 maart 2014 00:59 schreef Biekuh het volgende:
Heren,
Ik heb wat ervaring met wat lichtere whisky's en heb iets zwaarders geprobeerd. Mijn laatste aankoop was een Talisker 10. Ik vind die whisky goed, maar niet geweldig. Ik had er meer van verwacht. Ik zoek naar iets met meer turf en/of rook.
Ik beschouw mezelf als een beginnende drinker. Is de overstap naar een Laphroaig 10 een brug te ver, denken jullie? Misschien is een Springbank 12 een optie?
Bij Bunna moet je dan niet de standaard 12 nemen, die nauwelijks geturfd te noemen.quote:Op maandag 31 maart 2014 08:21 schreef gianni61 het volgende:
[..]
Laphroaig kan, maar is inderdaad misschien wel heftig.
misschien een bowmore of bunnahabhain?
zo'n flesje moet ik ook nog eens aanschaffen. om thuis eens een old fashioned te makenquote:Op maandag 31 maart 2014 11:13 schreef robdriessen het volgende:
Mijn voorraad bitters is weer een toevoeging rijker. Naast Angostura, Peychaud's en Orange Bitters is er sinds zaterdag ook een flesje Boker's Bitters in huis
Ik zou eenieder aanraden eens te experimenteren met een paar druppels bitters in je whisky om er een extra dimensie aan te geven. <*flame-proof schort aantrekt*>
Voor de overstap naar peaty zou je ook even kunnen kijken naar een Ardmore Traditional Cask die is wat milder in de peat. Ook de hierboven genoemde Benromach of een Tomintoul Peaty Tang zijn prima alternatieven met een prima prijs.quote:Op maandag 31 maart 2014 00:59 schreef Biekuh het volgende:
Heren,
Ik heb wat ervaring met wat lichtere whisky's en heb iets zwaarders geprobeerd. Mijn laatste aankoop was een Talisker 10. Ik vind die whisky goed, maar niet geweldig. Ik had er meer van verwacht. Ik zoek naar iets met meer turf en/of rook.
Ik beschouw mezelf als een beginnende drinker. Is de overstap naar een Laphroaig 10 een brug te ver, denken jullie? Misschien is een Springbank 12 een optie?
Darach Ur, die is echt tiptop!quote:Op maandag 31 maart 2014 09:33 schreef totalatool het volgende:
[..]
Bij Bunna moet je dan niet de standaard 12 nemen, die nauwelijks geturfd te noemen.
Waar wil je over lezen?quote:Op maandag 31 maart 2014 18:31 schreef rapelsen het volgende:
Heren, heeft iemand een tip over goede, voor zover mogelijk, onafhankelijke whisky-boeken?
Klopt, ik zat al meer te denken aan 'wat is een lekkere bunna', niet meer aan wat nu een goede beginnerswhisky zou zijn.quote:
Ik bied 1.414quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:52 schreef Karstman het volgende:
Jongens, ik zat vanochtend naar mijn kast te kijken, nam nog eens een slokje Glenfarclas 1980 en bedacht me dat ik er eigenlijk wel klaar mee ben. Die hele whisky ellende komt me mijn neus uit. Ik ga over op iets anders! Mijn eerste batch bananenbier ligt al te gisten in de badkuip.
Vandaag dus mijn hele collectie in de verkoop (zie mijn sig voor het linkje naar de collectie). PM me vandaag me een serieus bod en wellicht kom ik vanavond nog persoonlijk 80 flessen Schotse ellende bij je brengen!
ik heb geen plaats voor al die flessen, zou je het allemaal in 1 grote jerry can kunnen kiepen?quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:52 schreef Karstman het volgende:
Jongens, ik zat vanochtend naar mijn kast te kijken, nam nog eens een slokje Glenfarclas 1980 en bedacht me dat ik er eigenlijk wel klaar mee ben. Die hele whisky ellende komt me mijn neus uit. Ik ga over op iets anders! Mijn eerste batch bananenbier ligt al te gisten in de badkuip.
Vandaag dus mijn hele collectie in de verkoop (zie mijn sig voor het linkje naar de collectie). PM me vandaag me een serieus bod en wellicht kom ik vanavond nog persoonlijk 80 flessen Schotse ellende bij je brengen!
Ik zal geen bod doen op je collectie. Dat laat ik aan de liefhebbers over.quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:52 schreef Karstman het volgende:
Jongens, ik zat vanochtend naar mijn kast te kijken, nam nog eens een slokje Glenfarclas 1980 en bedacht me dat ik er eigenlijk wel klaar mee ben. Die hele whisky ellende komt me mijn neus uit. Ik ga over op iets anders! Mijn eerste batch bananenbier ligt al te gisten in de badkuip.
Vandaag dus mijn hele collectie in de verkoop (zie mijn sig voor het linkje naar de collectie). PM me vandaag me een serieus bod en wellicht kom ik vanavond nog persoonlijk 80 flessen Schotse ellende bij je brengen!
Hoi, ik wil ook wel. Hoeveel liter is het? Dan kan ik inschatten hoeveel cola ik moet aanschaffen hiervoor. Ik wil geen domme investering doen.quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:52 schreef Karstman het volgende:
Jongens, ik zat vanochtend naar mijn kast te kijken, nam nog eens een slokje Glenfarclas 1980 en bedacht me dat ik er eigenlijk wel klaar mee ben. Die hele whisky ellende komt me mijn neus uit. Ik ga over op iets anders! Mijn eerste batch bananenbier ligt al te gisten in de badkuip.
Vandaag dus mijn hele collectie in de verkoop (zie mijn sig voor het linkje naar de collectie). PM me vandaag me een serieus bod en wellicht kom ik vanavond nog persoonlijk 80 flessen Schotse ellende bij je brengen!
Oh wow, verkocht! En het is een mooie dag om motor te rijden, dus ik spring op mijn Aprilia Uno en kom ze persoonlijk ophalen!quote:Op dinsdag 1 april 2014 09:52 schreef Karstman het volgende:
Jongens, ik zat vanochtend naar mijn kast te kijken, nam nog eens een slokje Glenfarclas 1980 en bedacht me dat ik er eigenlijk wel klaar mee ben. Die hele whisky ellende komt me mijn neus uit. Ik ga over op iets anders! Mijn eerste batch bananenbier ligt al te gisten in de badkuip.
Vandaag dus mijn hele collectie in de verkoop (zie mijn sig voor het linkje naar de collectie). PM me vandaag me een serieus bod en wellicht kom ik vanavond nog persoonlijk 80 flessen Schotse ellende bij je brengen!
Kan ik het ook in de bezine tank gooien? Dan heb ik wel interessequote:Op dinsdag 1 april 2014 09:52 schreef Karstman het volgende:
Jongens, ik zat vanochtend naar mijn kast te kijken, nam nog eens een slokje Glenfarclas 1980 en bedacht me dat ik er eigenlijk wel klaar mee ben. Die hele whisky ellende komt me mijn neus uit. Ik ga over op iets anders! Mijn eerste batch bananenbier ligt al te gisten in de badkuip.
Vandaag dus mijn hele collectie in de verkoop (zie mijn sig voor het linkje naar de collectie). PM me vandaag me een serieus bod en wellicht kom ik vanavond nog persoonlijk 80 flessen Schotse ellende bij je brengen!
quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:21 schreef JeMoeder het volgende:
Doe mij maar dat Bananenbier Karst, wel met chocolade en voldoende vanille graag, ik vind een Bananasplit wel lekker namelijk.
Bananasplitbier, klinkt best als een goede vindingquote:Op dinsdag 1 april 2014 22:21 schreef JeMoeder het volgende:
Doe mij maar dat Bananenbier Karst, wel met chocolade en voldoende vanille graag, ik vind een Bananasplit wel lekker namelijk.
Schuim vervangen door een toefje slagroom.quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:30 schreef Karstman het volgende:
[..]
Bananasplitbier, klinkt best als een goede vinding
Dan wel wat pure hagelslag er over!quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:31 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Schuim vervangen door een toefje slagroom.
Chill filtered en non-chill filtered zou ik sowieso niet als criterum bij de line-up aanhouden, tenzij dat het thema van je proeverij is...quote:Op woensdag 2 april 2014 15:02 schreef Fretwork het volgende:
Bedankt, klinkt ook als een goede manier. Ik probeer dat wel!
Hier komt me pa iedere kerst weer achter. Intussen ken ik de kokers van de meeste standaardbottelingen van single malts wel herkennen [Grote, stevigheid karton, vorm, etc] ( van de gall / mitra, dus weinig exotisch spul).quote:Op woensdag 2 april 2014 14:50 schreef MadMaster het volgende:
Wij proeven zelf meegebrachte whisky's meestal blind (flessen zijn dan ingepakt in aluminiumfolie of in een sok, vaak nog in een andere fles overgegooid, omdat de vorm van de fles de distilleerderij/bottelaar kan verraden) en weten dan dus niet wat er in de ingepakte fles zit.
Welkom bij deze semi-virtuele club!!quote:Op woensdag 2 april 2014 15:46 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom me even melden hier. Na vorig jaar een aantal flessen whisky gekregen te hebben, een weekend Edinburgh gedaan heb en dit jaar nog meer flessen whisky voor mijn verjaardag heb gekregen begint het serieus een hobby van me te worden om ze te verzamelen. Mijn verzameling is nog bescheiden (14 flessen) en waarschijnlijk voor de helft met slechte whisky's gevuld.
Maar daarom moet ik dit topic ook gaan volgen
Welke ik momenteel echt lekker vind is de caol ila en van mijn schoonvader heb ik een Gordon & Macphail gekregen die zichtbaar harder opgaat dan de rest
Ga je ze dan allemaal proeven?quote:Op woensdag 2 april 2014 18:26 schreef Boze_Appel het volgende:
Goeie.
12 April in Leiden even vragen of ze alle beschikbare flessen op volgorde van alcoholpercentage willen zetten.
Ik ben bang dat dat een vrij fatale exercitie zal worden.quote:
Ik heb al wel een kleine voorselectie gemaakt, gericht proeven heet datquote:Op woensdag 2 april 2014 18:37 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik ben bang dat dat een vrij fatale exercitie zal worden.
Voorselectie doe ik niet aan. Dan lijkt het net of ik er denk verstand van te hebben. Standaardjes die ik nog niet ken zullen er echter maar weinig nog van over zijn.quote:Op woensdag 2 april 2014 21:12 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb al wel een kleine voorselectie gemaakt, gericht proeven heet dat
Welkomquote:Op woensdag 2 april 2014 15:46 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom me even melden hier. Na vorig jaar een aantal flessen whisky gekregen te hebben, een weekend Edinburgh gedaan heb en dit jaar nog meer flessen whisky voor mijn verjaardag heb gekregen begint het serieus een hobby van me te worden om ze te verzamelen. Mijn verzameling is nog bescheiden (14 flessen) en waarschijnlijk voor de helft met slechte whisky's gevuld.
Maar daarom moet ik dit topic ook gaan volgen
Welke ik momenteel echt lekker vind is de caol ila en van mijn schoonvader heb ik een Gordon & Macphail gekregen die zichtbaar harder opgaat dan de rest
Ik moet wel voorselecteren, hoe kan ik anders weten welk rijmwoordenboek ik mee moet nemenquote:Op woensdag 2 april 2014 21:14 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Voorselectie doe ik niet aan. Dan lijkt het net of ik er denk verstand van te hebben. Standaardjes die ik nog niet ken zullen er echter maar weinig nog van over zijn.
Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁quote:Op woensdag 2 april 2014 21:16 schreef Karstman het volgende:
[..]
Welkom
Niet alles wat je krijgt is slecht (tenzij het gall en gall huismerk whisky of Old Maltky is) Welke Gordon & Macphail heb je?
Het is lang niet allemaal bagger zo te zien Die Highland Queen is wel een beetje raar inderdaad. Geen idee wat er in zit maar als het even kleine oplage is als de 1986 die ze nu hebben dan snap ik dat ie door de schaarsheid aardig in prijs omhoog gaatquote:Op woensdag 2 april 2014 21:46 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁
Reken je niet rijk... Je krijgt dat bedrag nooit voor die MAJESTY 20yo....quote:Op woensdag 2 april 2014 21:46 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁
Oh doe ik ook niet hoor. Hij is sowieso open (ik verzamel whisky Nog altijd voor het drinken) en vond het vooral grappig aangezien ik de "duurste" fles van de grootste leek heb gekregen.quote:Op donderdag 3 april 2014 21:03 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Reken je niet rijk... Je krijgt dat bedrag nooit voor die MAJESTY 20yo....
Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360quote:Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef MadMaster het volgende:
En... Whiskybase waardeert zelf geen bottelingen.
Dat doen de leden en die kunnen invullen wat ze willen...
quote:Op vrijdag 4 april 2014 07:53 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360
(Zeker omdat ik de fles op WB heb ingebracht)
LoL, ik vroeg me al af of dat het om een en dezelfde gadeweerd gingquote:Op vrijdag 4 april 2014 07:53 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360
(Zeker omdat ik de fles op WB heb ingebracht)
Compromis:quote:Op zaterdag 5 april 2014 14:03 schreef JeMoeder het volgende:
Ik sta voor een dilemma, of een nieuw japans koksmes, of 3 flessen extra in de kast...
Gaat om deze beauty:
[ afbeelding ]
Ziet er interessant uitquote:
Zoals ik in Japan zelf tegenkwam:quote:Op maandag 7 april 2014 15:54 schreef JeMoeder het volgende:
Oke, het mes is besteld dus even geen whisky (dit weekend wel festival natuurlijk).
Millstone maakt erg lekkere Wiskey, mogen "wij" trots op zijn.quote:Op zondag 6 april 2014 12:02 schreef Dark_Angelus het volgende:
Nice!
Gisteren van Nederlandse hand de Millstone 12years Single Malt Sherry Cask gehad. Bijzonder prettig.
Moet ik maar eens langsquote:Op maandag 7 april 2014 16:42 schreef Karstman het volgende:
Voor de liefhebber nu ook Twentse whiksy: http://www.stokerijervesculte.nl/nl/product-scult
Van twee soorten edelgerst en gerijpt in vaten van Twents eiken. Het zal mij benieuwen...
Wij houden ons aanbevolen voor uw proefnotities.quote:
Ja, even snel tussen twee sessies in tijdens Whisky Weekend Twente geproefd.quote:Op maandag 7 april 2014 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet ik maar eens langs
Maar zijn ze al gebotteld? Op de site staat begin 2014
Denk dat het mee zal vallen, in een van de whiskygroepen op facebook spraken zowel Jock Shaw als Jan Beek er positief over. Zegt nog niet dat het meteen van het niveau Millstone 12 is.quote:Op maandag 7 april 2014 18:14 schreef JeMoeder het volgende:
Toch leuk een whisky uit mijn thuisregio. Hopelijk geen Gelderse Vallei debacle.
Dat laatste is het zeker niet.quote:Op maandag 7 april 2014 19:55 schreef Karstman het volgende:
[..]
Denk dat het mee zal vallen, in een van de whiskygroepen op facebook spraken zowel Jock Shaw als Jan Beek er positief over. Zegt nog niet dat het meteen van het niveau Millstone 12 is.
Weet je wat ze bij elkander hebben gemieterd? Volgens mij gelden de 'regels' voor vatted niet als die voor blends gelden, dus dat de leeftijd de jongste moet zijn.quote:Op dinsdag 8 april 2014 22:09 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Maar eens een uit mijn verzameling samples open getrokken. Vatted Malt uit midden jaren 90. Was altijd al zeer gecharmeerd van de 17 en 21 jarige van ze maar moet zeggen dat dit ook niet verkeerd is...
nose: lijm olie teak
taste: kruidig, citrus, stroop (molasses), beetje graan, lijkt hoger in de alcohol dan de aangegeven 43%
finish: niet te lang, meer kruid en stroop maar een beetje bitter met hintjes leer en rook.
Dat glasquote:Op dinsdag 8 april 2014 22:09 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Maar eens een uit mijn verzameling samples open getrokken. Vatted Malt uit midden jaren 90. Was altijd al zeer gecharmeerd van de 17 en 21 jarige van ze maar moet zeggen dat dit ook niet verkeerd is...
nose: lijm olie teak
taste: kruidig, citrus, stroop (molasses), beetje graan, lijkt hoger in de alcohol dan de aangegeven 43%
finish: niet te lang, meer kruid en stroop maar een beetje bitter met hintjes leer en rook.
Geen idee wat er in zit eigenlijk, dit spul is uit midden jaren 90, The Bennachie heeft, of eigenlijk had (Bennachie heb ik na eind jaren 90 niet meer gezien) een 10yo vatted malt en een 10, 17 en 21 jaar oude pure malt. Ik heb van alle smaken inmiddels een of meerdere miniaturen verzameld en nog iets minder dan een halve fles 17yo staan (was een hele maar gedeeld met Marcel, stom, stom, stom:P)quote:Op woensdag 9 april 2014 05:21 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Weet je wat ze bij elkander hebben gemieterd? Volgens mij gelden de 'regels' voor vatted niet als die voor blends gelden, dus dat de leeftijd de jongste moet zijn.
Vatted Malt, Pure Malt en nu Blended Malt is allemaal hetzelfde inderdaad.quote:Op woensdag 9 april 2014 09:17 schreef Karstman het volgende:
[..]
De Scotch Whisky Regulations waren toen nog anders. Met de regelwijziging van 2009 is de term Vatted Malt het raam uit gegaan (met de term pure malt). Volgens mij is het zo dat een vatted malt niet anders is dan een blended malt, maar omdat blended malt niet zo lekker klinkt schreven ze het zo op Net als Pure Malt trouwens, klinkt duurder dan blended malt.
Maar, nog belangrijker, is het überhaupt te drinken?quote:Op woensdag 9 april 2014 16:53 schreef MadMaster het volgende:
In Spanje maken ze een single malt whisky, Whisky Puro Malta Embrujo de Granada.
Daar gebruiken ze de term 'Puro Malta' juist weer om de puurheid van het product te benadrukken en omdat Spanjaarden meer met die term bekend zijn dan met 'Single Malt'...
[ afbeelding ]
Ja, hoewel het jong en geen absolute top whisky is, is het voor 21 euro een prima whisky. Alles wordt gerijpt op PX sherry vaten en dat is zeker een voordeel.quote:Op woensdag 9 april 2014 19:50 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Maar, nog belangrijker, is het überhaupt te drinken?
Cool. Coolcoolcool.quote:Op woensdag 9 april 2014 23:08 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ja, hoewel het jong en geen absolute top whisky is, is het voor 21 euro een prima whisky. Alles wordt gerijpt op PX sherry vaten en dat is zeker een voordeel.
Over mijn bezoek aan de distilleerderij afgelopen zomer heb ik een artikel geschreven in de Whisky Passion, nummer 4 van vorig jaar.
Ik ga er over 2 manden weer heen en dan ook weer naar de distilleerderij in Padul.quote:Op donderdag 10 april 2014 13:13 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Cool. Coolcoolcool.
Hoogstwaarschijnlijk ga ik volgend jaar (ja dat weet ik nu al) op vakantie naar Granada. Dan zal ik daar eens een glaasje drinken, in zijn natuurlijke habitat .
Nee hoor niet de eerste keer Schotland. Ook al meerdere distillerderijen bezocht. Maar ik wilde ooit wel eens kijken waar ze mijn favoriete Ledaig brouwen en ik zocht nog een weekje weg dus ben ik eens gaan kijken. Blijkt Mull nog een heel mooi eiland te zijn met veel natuur en historie enzo dus toen heb ik er maar een reisje van gemaakt. Ook nog even bij Oban naar binnen, niet een grote favoriet maar ja als je er toch langs komt ben je stom als je niet naar binnen gaatquote:
Als je toch in die hoek van Schotland bent, kan ik Ardnamurchan aanraden. De route via de A861 (wel doorrijden tot de vuurtoren) en bovenlangs over de A830 weer terug is ge-wel-dig! M'n favoriete stukje Schotland tot nu toe (en van Schotland heb ik al behoorlijk wat gezien).quote:Op dinsdag 15 april 2014 23:14 schreef Karstman het volgende:
Hopsa half juni een tripje naar Schotland geregeld. Glasgow-Oban-Ilse of Mull. Ledaig/Tobermory here i come
Mochten jullie interesse hebben, de komende 2 uur ben ik op Twitter te vinden via #BalconesWhiskytwitter:TheWhiskyWire twitterde op woensdag 16-04-2014 om 19:50:15 WIN a bottle of Balcones Rumble. RT & Follow us & @BalconesWhisky during our Tweet Tasting from 7pm. #BalconesWhisky reageer retweet
quote:Aberlour 18 Year is een whisky met een volle smaak die zowel complex als elegant is met intense aroma’s van onder andere sherry en bruine suiker. Een combinatie die tongstrelend lekker is en dan ook bekroond is met een gouden medaille in zijn klasse op de International Wine & Spirit Competition! De kleur van deze pracht whisky is kastanjebruin en op de neus bevat hij intense aroma's van sherry, butterschotch, melkchocolade met zoeten tonen van bruine suiker en rijpe perziken en sinaasappelen. In de mond is hij erg complex en harmonieus gebalanceerd, ingrediënten als abrikozen en vanille zijn te bespeuren met tonen van zoethout en een vleugje honing. Aberlour 18 Year heeft een zeer lange afdronk die eer doet aan het smaken palet, warme smaken die beginnen bij crême bruleé en subtiel overlopen in eikenhout.
Nice. Ik heb een paar mooie Bunna's en twee prachtige Glen Keith's geproefd. Er was er 1 uit 1968 bij, die zet ik maar niet op het verlanglijstje, beetje prijzigquote:Op maandag 21 april 2014 14:01 schreef JeMoeder het volgende:
Vrijdag een heerlijke Blair Athol 25yo van the Ultimate opgehaald die ik heb geproefd op Whisky in Leiden. Beste dram die ik in maanden heb gehad. Op sherry gerijpt.
Nu staat nog de Mortlach 14yo van Kintra op mijn verlanglijstje. De perfecte Mortlach als je het mij vraagt.
Same here, de twee Bunna's bij Sanzibar (40yo op bourbon, 34yo op sherry) en een heerlijke Glenturret van 37yo. Geen Glen Keiths gehad helaasquote:Op maandag 21 april 2014 20:58 schreef Karstman het volgende:
[..]
Nice. Ik heb een paar mooie Bunna's en twee prachtige Glen Keith's geproefd. Er was er 1 uit 1968 bij, die zet ik maar niet op het verlanglijstje, beetje prijzig
Oh dat is wel vet. Het dichtst bij dat ik ben gekomen is ongeveer een maand van de dag af.quote:Op dinsdag 22 april 2014 10:17 schreef totalatool het volgende:
Voor mij was de topper van Whisky in Leiden een single cask Ardbeg gedistilleerd op mijn geboortedag... dus op de dag nauwkeurig even oud als ik.
Whisky is niet slecht maar je proeft dat ie te jong van het van is gehaald.quote:Op dinsdag 22 april 2014 10:56 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom regelmatig in een bieren speciaalzaak en daar zag ik dat Gouden Carolus een mooi pakket van vier bieren en een (kleine) fles Gouden Carolus single malt heeft:
[ afbeelding ]
en
http://www.stokerijdemolenberg.be/benl
Zou het wat zijn? Gouden Carolus bier is erg lekker, maar dat zegt nog niets over de whisky. De prijs (45 euro) hield mij nog even tegen om het te kopen; maar misschien dat ik het alsnog ga proberen.
Nadeel: ik wil een fles hebben, maar Ardbeg single cask OB's uit de jaren '70 zijn bepaald niet goedkoop...quote:Op dinsdag 22 april 2014 11:53 schreef Karstman het volgende:
[..]
Oh dat is wel vet. Het dichtst bij dat ik ben gekomen is ongeveer een maand van de dag af.
Ja daar mag je wel even voor sparen ben ik bang. Ik heb een Caol Ila uit 1975 en die was niet goedkooop. Arbegs zijn echter flink duurder en voor een Macallan uit die periode moet je eerst je auto verkopen...quote:Op dinsdag 22 april 2014 13:45 schreef totalatool het volgende:
[..]
Nadeel: ik wil een fles hebben, maar Ardbeg single cask OB's uit de jaren '70 zijn bepaald niet goedkoop...
Macallan was dan ooit ook de Rolls Royce onder de whisky's, nu is het een beetje het lelijke eendje geworden...quote:Op dinsdag 22 april 2014 15:02 schreef Karstman het volgende:
[..]
.. en voor een Macallan uit die periode moet je eerst je auto verkopen...
Ja, ik ben daar wel eens geweest inderdaad. Het is alleen bereikbaar via Islay, maar vanaf Islay is het een klein tochtje op een klein veerpontje.quote:Op woensdag 23 april 2014 10:11 schreef robdriessen het volgende:
Ik weet dat verschillende mensen hier al eens tochtjes richting Schotland hebben gemaakt. Is er ook iemand die het Isle of Jura heeft weten te bereiken? Was het de moeite waard?
Was ik jou collega maar......quote:Op donderdag 24 april 2014 12:45 schreef Orbeatle het volgende:
Vandaag mijn fles Laphroaig 10 yo (waar ik pas twee kleine glaasjes uit had gehaald) afgestaan aan een collega. Niet mijn ding.
Ach, plaats in de kast... Het is vooral een slap excuus waar ik bij m'n vriendin mee kan aankomen als ik weer thuis kom met een nieuwe fles .quote:Op donderdag 24 april 2014 13:15 schreef Sparafucile het volgende:
[..]
Was ik jou collega maar......
Kastruimte is wel een aspect, maar in principe bewaar ik ook de whisky die ik niet lekker vind.
Kan je in een paar zinnen uitleggen wat hier gebeurt, geen zin om 40 minuten naar Ralfy te moente luisteren...quote:Op donderdag 24 april 2014 12:29 schreef Sparafucile het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de 'amazing improvement' van matige whisky die Ralfy hier beschrijft:
Matige whisky blijkt sterk verbeterd te kunnen worden als je er kort (enkele uren tot dagen) een behandelde houten stok in hangt. Deze stok moet dan een tijdje sterk verwarmd zijn in een oven. De stok wordt daarna afgeblust met madeira of sherry en vervolgens weer gedroogd. Ik heb een experiment uitgevoerd met een berkentak en het resultaat is een flinke verbetering van de whisky. De geur bevat extra caramel en noten en de smaak wordt olieachtig, noten en houttonen en de typische scherpe, kruidachtige smaak van jonge whisky komt meer op de achtergrond.quote:Op donderdag 24 april 2014 21:05 schreef Karstman het volgende:
[..]
Kan je in een paar zinnen uitleggen wat hier gebeurt, geen zin om 40 minuten naar Ralfy te moente luisteren...
Tja dat is feitelijk dus een soort extra vatlagering. Dat zal wel werken ja. Geen slecht idee, we hebben allemaal wel zo'n fles in de kast staan die eigenlijk een miskoop was.quote:Op donderdag 24 april 2014 21:17 schreef Sparafucile het volgende:
[..]
Matige whisky blijkt sterk verbeterd te kunnen worden als je er kort (enkele uren tot dagen) een behandelde houten stok in hangt. Deze stok moet dan een tijdje sterk verwarmd zijn in een oven. De stok wordt daarna afgeblust met madeira of sherry en vervolgens weer gedroogd. Ik heb een experiment uitgevoerd met een berkentak en het resultaat is een flinke verbetering van de whisky. De geur bevat extra caramel en noten en de smaak wordt olieachtig, noten en houttonen en de typische scherpe, kruidachtige smaak van jonge whisky komt meer op de achtergrond.
Nog een tip: gebruik een broodrooster in plaats van een oven. Werkt snel en is goed te controleren.quote:Op donderdag 24 april 2014 21:50 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tja dat is feitelijk dus een soort extra vatlagering. Dat zal wel werken ja. Geen slecht idee, we hebben allemaal wel zo'n fles in de kast staan die eigenlijk een miskoop was.
VET dat ga ik ook proberenquote:Op donderdag 24 april 2014 12:29 schreef Sparafucile het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de 'amazing improvement' van matige whisky die Ralfy hier beschrijft:
Jack Daniels. Doei.quote:Op donderdag 1 mei 2014 23:40 schreef BredeBroeder het volgende:
Zoek een whiskey, nog nooit op, wat is aan te raden
Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.quote:Op donderdag 1 mei 2014 23:40 schreef BredeBroeder het volgende:
Zoek een whiskey, nog nooit op, wat is aan te raden
Kan de vraag 'Welke whisky kan ik als beginneling het beste aanschaffen/drinken?' + een standaard antwoord niet in de OP van deze reeks opgenomen worden?quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:54 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.
Je hebt tegenwoordig van die setjes met verschillende probeerwhiskies, allemaal instapspul maar we gelijk 3 of 4 die redelijk verschillen dus dan kan je kijken of er iets tussen zit:
http://whisky.nl/whisky/w(...)ies-proefpakket.html
http://whisky.nl/whisky/exclusive-scotch-proefpakket.html
In de kroeg hebben ze ook whisky, wil je dat proberen neem de duurste of de een na duurste, de rest is bocht. Oh en geen ijs dat verpest de smaak. Normaal zou ik zeggen je bepaalt zelf wel hoeveel ijs je in je whisky doet, maar als je het voor het eerst drinkt dan moet je echt proeven en dat kan niet met ijs.
Dankje! Zal even kijkenquote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:54 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.
Je hebt tegenwoordig van die setjes met verschillende probeerwhiskies, allemaal instapspul maar we gelijk 3 of 4 die redelijk verschillen dus dan kan je kijken of er iets tussen zit:
http://whisky.nl/whisky/w(...)ies-proefpakket.html
http://whisky.nl/whisky/exclusive-scotch-proefpakket.html
In de kroeg hebben ze ook whisky, wil je dat proberen neem de duurste of de een na duurste, de rest is bocht. Oh en geen ijs dat verpest de smaak. Normaal zou ik zeggen je bepaalt zelf wel hoeveel ijs je in je whisky doet, maar als je het voor het eerst drinkt dan moet je echt proeven en dat kan niet met ijs.
My thoughts exactly .quote:Op vrijdag 2 mei 2014 10:13 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Kan de vraag 'Welke whisky kan ik als beginneling het beste aanschaffen/drinken?' + een standaard antwoord niet in de OP van deze reeks opgenomen worden?
Op bijna elke pagina komt die vraag wel voor en het antwoord is toch steeds hetzelfde...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |