quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:21 schreef JeMoeder het volgende:
Doe mij maar dat Bananenbier Karst, wel met chocolade en voldoende vanille graag, ik vind een Bananasplit wel lekker namelijk.
Bananasplitbier, klinkt best als een goede vindingquote:Op dinsdag 1 april 2014 22:21 schreef JeMoeder het volgende:
Doe mij maar dat Bananenbier Karst, wel met chocolade en voldoende vanille graag, ik vind een Bananasplit wel lekker namelijk.
Schuim vervangen door een toefje slagroom.quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:30 schreef Karstman het volgende:
[..]
Bananasplitbier, klinkt best als een goede vinding
Dan wel wat pure hagelslag er over!quote:Op dinsdag 1 april 2014 22:31 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Schuim vervangen door een toefje slagroom.
Chill filtered en non-chill filtered zou ik sowieso niet als criterum bij de line-up aanhouden, tenzij dat het thema van je proeverij is...quote:Op woensdag 2 april 2014 15:02 schreef Fretwork het volgende:
Bedankt, klinkt ook als een goede manier. Ik probeer dat wel!
Hier komt me pa iedere kerst weer achter. Intussen ken ik de kokers van de meeste standaardbottelingen van single malts wel herkennen [Grote, stevigheid karton, vorm, etc] ( van de gall / mitra, dus weinig exotisch spul).quote:Op woensdag 2 april 2014 14:50 schreef MadMaster het volgende:
Wij proeven zelf meegebrachte whisky's meestal blind (flessen zijn dan ingepakt in aluminiumfolie of in een sok, vaak nog in een andere fles overgegooid, omdat de vorm van de fles de distilleerderij/bottelaar kan verraden) en weten dan dus niet wat er in de ingepakte fles zit.
Welkom bij deze semi-virtuele club!!quote:Op woensdag 2 april 2014 15:46 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom me even melden hier. Na vorig jaar een aantal flessen whisky gekregen te hebben, een weekend Edinburgh gedaan heb en dit jaar nog meer flessen whisky voor mijn verjaardag heb gekregen begint het serieus een hobby van me te worden om ze te verzamelen. Mijn verzameling is nog bescheiden (14 flessen) en waarschijnlijk voor de helft met slechte whisky's gevuld.
Maar daarom moet ik dit topic ook gaan volgen
Welke ik momenteel echt lekker vind is de caol ila en van mijn schoonvader heb ik een Gordon & Macphail gekregen die zichtbaar harder opgaat dan de rest
Ga je ze dan allemaal proeven?quote:Op woensdag 2 april 2014 18:26 schreef Boze_Appel het volgende:
Goeie.
12 April in Leiden even vragen of ze alle beschikbare flessen op volgorde van alcoholpercentage willen zetten.
Ik heb al wel een kleine voorselectie gemaakt, gericht proeven heet datquote:Op woensdag 2 april 2014 18:37 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ik ben bang dat dat een vrij fatale exercitie zal worden.
Voorselectie doe ik niet aan. Dan lijkt het net of ik er denk verstand van te hebben. Standaardjes die ik nog niet ken zullen er echter maar weinig nog van over zijn.quote:Op woensdag 2 april 2014 21:12 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb al wel een kleine voorselectie gemaakt, gericht proeven heet dat
Welkomquote:Op woensdag 2 april 2014 15:46 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom me even melden hier. Na vorig jaar een aantal flessen whisky gekregen te hebben, een weekend Edinburgh gedaan heb en dit jaar nog meer flessen whisky voor mijn verjaardag heb gekregen begint het serieus een hobby van me te worden om ze te verzamelen. Mijn verzameling is nog bescheiden (14 flessen) en waarschijnlijk voor de helft met slechte whisky's gevuld.
Maar daarom moet ik dit topic ook gaan volgen
Welke ik momenteel echt lekker vind is de caol ila en van mijn schoonvader heb ik een Gordon & Macphail gekregen die zichtbaar harder opgaat dan de rest
Ik moet wel voorselecteren, hoe kan ik anders weten welk rijmwoordenboek ik mee moet nemenquote:Op woensdag 2 april 2014 21:14 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Voorselectie doe ik niet aan. Dan lijkt het net of ik er denk verstand van te hebben. Standaardjes die ik nog niet ken zullen er echter maar weinig nog van over zijn.
Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁quote:Op woensdag 2 april 2014 21:16 schreef Karstman het volgende:
[..]
Welkom![]()
![]()
Niet alles wat je krijgt is slecht (tenzij het gall en gall huismerk whisky of Old Maltky is) Welke Gordon & Macphail heb je?
Het is lang niet allemaal bagger zo te zienquote:Op woensdag 2 april 2014 21:46 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁
Reken je niet rijk... Je krijgt dat bedrag nooit voor die MAJESTY 20yo....quote:Op woensdag 2 april 2014 21:46 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁
Oh doe ik ook niet hoor. Hij is sowieso open (ik verzamel whisky Nog altijd voor het drinken) en vond het vooral grappig aangezien ik de "duurste" fles van de grootste leek heb gekregen.quote:Op donderdag 3 april 2014 21:03 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Reken je niet rijk... Je krijgt dat bedrag nooit voor die MAJESTY 20yo....
Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360quote:Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef MadMaster het volgende:
En... Whiskybase waardeert zelf geen bottelingen.
Dat doen de leden en die kunnen invullen wat ze willen...
quote:Op vrijdag 4 april 2014 07:53 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360
(Zeker omdat ik de fles op WB heb ingebracht)
LoL, ik vroeg me al af of dat het om een en dezelfde gadeweerd gingquote:Op vrijdag 4 april 2014 07:53 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360
(Zeker omdat ik de fles op WB heb ingebracht)
Compromis:quote:Op zaterdag 5 april 2014 14:03 schreef JeMoeder het volgende:
Ik sta voor een dilemma, of een nieuw japans koksmes, of 3 flessen extra in de kast...
Gaat om deze beauty:
[ afbeelding ]
Ziet er interessant uitquote:
Zoals ik in Japan zelf tegenkwam:quote:Op maandag 7 april 2014 15:54 schreef JeMoeder het volgende:
Oke, het mes is besteld dus even geen whisky (dit weekend wel festival natuurlijk).
Millstone maakt erg lekkere Wiskey, mogen "wij" trots op zijn.quote:Op zondag 6 april 2014 12:02 schreef Dark_Angelus het volgende:
Nice!
Gisteren van Nederlandse hand de Millstone 12years Single Malt Sherry Cask gehad. Bijzonder prettig.
Moet ik maar eens langsquote:Op maandag 7 april 2014 16:42 schreef Karstman het volgende:
Voor de liefhebber nu ook Twentse whiksy: http://www.stokerijervesculte.nl/nl/product-scult
Van twee soorten edelgerst en gerijpt in vaten van Twents eiken. Het zal mij benieuwen...
Wij houden ons aanbevolen voor uw proefnotities.quote:
Ja, even snel tussen twee sessies in tijdens Whisky Weekend Twente geproefd.quote:Op maandag 7 april 2014 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Moet ik maar eens langs
Maar zijn ze al gebotteld? Op de site staat begin 2014
Denk dat het mee zal vallen, in een van de whiskygroepen op facebook spraken zowel Jock Shaw als Jan Beek er positief over. Zegt nog niet dat het meteen van het niveau Millstone 12 is.quote:Op maandag 7 april 2014 18:14 schreef JeMoeder het volgende:
Toch leuk een whisky uit mijn thuisregio. Hopelijk geen Gelderse Vallei debacle.
Dat laatste is het zeker niet.quote:Op maandag 7 april 2014 19:55 schreef Karstman het volgende:
[..]
Denk dat het mee zal vallen, in een van de whiskygroepen op facebook spraken zowel Jock Shaw als Jan Beek er positief over. Zegt nog niet dat het meteen van het niveau Millstone 12 is.
Weet je wat ze bij elkander hebben gemieterd? Volgens mij gelden de 'regels' voor vatted niet als die voor blends gelden, dus dat de leeftijd de jongste moet zijn.quote:Op dinsdag 8 april 2014 22:09 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Maar eens een uit mijn verzameling samples open getrokken. Vatted Malt uit midden jaren 90. Was altijd al zeer gecharmeerd van de 17 en 21 jarige van ze maar moet zeggen dat dit ook niet verkeerd is...
nose: lijm olie teak
taste: kruidig, citrus, stroop (molasses), beetje graan, lijkt hoger in de alcohol dan de aangegeven 43%
finish: niet te lang, meer kruid en stroop maar een beetje bitter met hintjes leer en rook.
Dat glasquote:Op dinsdag 8 april 2014 22:09 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Maar eens een uit mijn verzameling samples open getrokken. Vatted Malt uit midden jaren 90. Was altijd al zeer gecharmeerd van de 17 en 21 jarige van ze maar moet zeggen dat dit ook niet verkeerd is...
nose: lijm olie teak
taste: kruidig, citrus, stroop (molasses), beetje graan, lijkt hoger in de alcohol dan de aangegeven 43%
finish: niet te lang, meer kruid en stroop maar een beetje bitter met hintjes leer en rook.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |