Macallan was dan ooit ook de Rolls Royce onder de whisky's, nu is het een beetje het lelijke eendje geworden...quote:Op dinsdag 22 april 2014 15:02 schreef Karstman het volgende:
[..]
.. en voor een Macallan uit die periode moet je eerst je auto verkopen...
Ja, ik ben daar wel eens geweest inderdaad. Het is alleen bereikbaar via Islay, maar vanaf Islay is het een klein tochtje op een klein veerpontje.quote:Op woensdag 23 april 2014 10:11 schreef robdriessen het volgende:
Ik weet dat verschillende mensen hier al eens tochtjes richting Schotland hebben gemaakt. Is er ook iemand die het Isle of Jura heeft weten te bereiken? Was het de moeite waard?
Was ik jou collega maar......quote:Op donderdag 24 april 2014 12:45 schreef Orbeatle het volgende:
Vandaag mijn fles Laphroaig 10 yo (waar ik pas twee kleine glaasjes uit had gehaald) afgestaan aan een collega. Niet mijn ding.
Ach, plaats in de kast... Het is vooral een slap excuus waar ik bij m'n vriendin mee kan aankomen als ik weer thuis kom met een nieuwe fles .quote:Op donderdag 24 april 2014 13:15 schreef Sparafucile het volgende:
[..]
Was ik jou collega maar......
Kastruimte is wel een aspect, maar in principe bewaar ik ook de whisky die ik niet lekker vind.
Kan je in een paar zinnen uitleggen wat hier gebeurt, geen zin om 40 minuten naar Ralfy te moente luisteren...quote:Op donderdag 24 april 2014 12:29 schreef Sparafucile het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de 'amazing improvement' van matige whisky die Ralfy hier beschrijft:
Matige whisky blijkt sterk verbeterd te kunnen worden als je er kort (enkele uren tot dagen) een behandelde houten stok in hangt. Deze stok moet dan een tijdje sterk verwarmd zijn in een oven. De stok wordt daarna afgeblust met madeira of sherry en vervolgens weer gedroogd. Ik heb een experiment uitgevoerd met een berkentak en het resultaat is een flinke verbetering van de whisky. De geur bevat extra caramel en noten en de smaak wordt olieachtig, noten en houttonen en de typische scherpe, kruidachtige smaak van jonge whisky komt meer op de achtergrond.quote:Op donderdag 24 april 2014 21:05 schreef Karstman het volgende:
[..]
Kan je in een paar zinnen uitleggen wat hier gebeurt, geen zin om 40 minuten naar Ralfy te moente luisteren...
Tja dat is feitelijk dus een soort extra vatlagering. Dat zal wel werken ja. Geen slecht idee, we hebben allemaal wel zo'n fles in de kast staan die eigenlijk een miskoop was.quote:Op donderdag 24 april 2014 21:17 schreef Sparafucile het volgende:
[..]
Matige whisky blijkt sterk verbeterd te kunnen worden als je er kort (enkele uren tot dagen) een behandelde houten stok in hangt. Deze stok moet dan een tijdje sterk verwarmd zijn in een oven. De stok wordt daarna afgeblust met madeira of sherry en vervolgens weer gedroogd. Ik heb een experiment uitgevoerd met een berkentak en het resultaat is een flinke verbetering van de whisky. De geur bevat extra caramel en noten en de smaak wordt olieachtig, noten en houttonen en de typische scherpe, kruidachtige smaak van jonge whisky komt meer op de achtergrond.
Nog een tip: gebruik een broodrooster in plaats van een oven. Werkt snel en is goed te controleren.quote:Op donderdag 24 april 2014 21:50 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tja dat is feitelijk dus een soort extra vatlagering. Dat zal wel werken ja. Geen slecht idee, we hebben allemaal wel zo'n fles in de kast staan die eigenlijk een miskoop was.
VET dat ga ik ook proberenquote:Op donderdag 24 april 2014 12:29 schreef Sparafucile het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de 'amazing improvement' van matige whisky die Ralfy hier beschrijft:
Jack Daniels. Doei.quote:Op donderdag 1 mei 2014 23:40 schreef BredeBroeder het volgende:
Zoek een whiskey, nog nooit op, wat is aan te raden
Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.quote:Op donderdag 1 mei 2014 23:40 schreef BredeBroeder het volgende:
Zoek een whiskey, nog nooit op, wat is aan te raden
Kan de vraag 'Welke whisky kan ik als beginneling het beste aanschaffen/drinken?' + een standaard antwoord niet in de OP van deze reeks opgenomen worden?quote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:54 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.
Je hebt tegenwoordig van die setjes met verschillende probeerwhiskies, allemaal instapspul maar we gelijk 3 of 4 die redelijk verschillen dus dan kan je kijken of er iets tussen zit:
http://whisky.nl/whisky/w(...)ies-proefpakket.html
http://whisky.nl/whisky/exclusive-scotch-proefpakket.html
In de kroeg hebben ze ook whisky, wil je dat proberen neem de duurste of de een na duurste, de rest is bocht. Oh en geen ijs dat verpest de smaak. Normaal zou ik zeggen je bepaalt zelf wel hoeveel ijs je in je whisky doet, maar als je het voor het eerst drinkt dan moet je echt proeven en dat kan niet met ijs.
Dankje! Zal even kijkenquote:Op vrijdag 2 mei 2014 08:54 schreef Karstman het volgende:
[..]
Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.
Je hebt tegenwoordig van die setjes met verschillende probeerwhiskies, allemaal instapspul maar we gelijk 3 of 4 die redelijk verschillen dus dan kan je kijken of er iets tussen zit:
http://whisky.nl/whisky/w(...)ies-proefpakket.html
http://whisky.nl/whisky/exclusive-scotch-proefpakket.html
In de kroeg hebben ze ook whisky, wil je dat proberen neem de duurste of de een na duurste, de rest is bocht. Oh en geen ijs dat verpest de smaak. Normaal zou ik zeggen je bepaalt zelf wel hoeveel ijs je in je whisky doet, maar als je het voor het eerst drinkt dan moet je echt proeven en dat kan niet met ijs.
My thoughts exactly .quote:Op vrijdag 2 mei 2014 10:13 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Kan de vraag 'Welke whisky kan ik als beginneling het beste aanschaffen/drinken?' + een standaard antwoord niet in de OP van deze reeks opgenomen worden?
Op bijna elke pagina komt die vraag wel voor en het antwoord is toch steeds hetzelfde...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |