abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † dinsdag 1 april 2014 @ 22:23:40 #201
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_138416177
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 22:21 schreef JeMoeder het volgende:
Doe mij maar dat Bananenbier Karst, wel met chocolade en voldoende vanille graag, ik vind een Bananasplit wel lekker namelijk.
Carpe Libertatem
pi_138416607
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 22:21 schreef JeMoeder het volgende:
Doe mij maar dat Bananenbier Karst, wel met chocolade en voldoende vanille graag, ik vind een Bananasplit wel lekker namelijk.
Bananasplitbier, klinkt best als een goede vinding :9
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Redactie Frontpage dinsdag 1 april 2014 @ 22:30:24 #203
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138416613
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 april 2014 22:23 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Hey die hing hier net aan de dakgoot!
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  † In Memoriam † dinsdag 1 april 2014 @ 22:31:16 #204
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_138416659
quote:
2s.gif Op dinsdag 1 april 2014 22:30 schreef Karstman het volgende:

[..]

Bananasplitbier, klinkt best als een goede vinding :9
Schuim vervangen door een toefje slagroom. :9
Carpe Libertatem
  Redactie Frontpage woensdag 2 april 2014 @ 08:23:15 #205
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138425777
quote:
7s.gif Op dinsdag 1 april 2014 22:31 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Schuim vervangen door een toefje slagroom. :9
Dan wel wat pure hagelslag er over!
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  woensdag 2 april 2014 @ 14:38:19 #206
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_138435353
Hallo,

Ik heb dit weekend een proeverij met vrienden, waarbij er 9 whiskies worden geproefd, meegenomen door de deelnemers. Nu twijfel ik nog een beetje over de volgorde. Standaard zou ik de volgorde blends-malts(chill filtered)-malts(non-chill filtered) aanhouden, met in elke categorie een verloop van licht/zoet naar complex/peaty.

Deze keer zijn er in tegenstelling tot eerder blends meegekomen, en dan wel de Nikka from the Barrel (51,4%) en Bailie Nicol Jarvie. Volgens de door mij geleerde vuistregels zou ik hiermee moeten beginnen. Moet ik dit zo laten of zal ik enkel uitgaan van smaaknotities en beginnen met een zeer lichte whisky (Auchentoshan Classic)?

Wat zijn jullie ideeën hierover?
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  woensdag 2 april 2014 @ 14:50:11 #207
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138435769
De volgorde die wij meestal aanhouden:

Zet de flessen eerst op volgorde van alcoholpercentage, de blends komen dan vanzelf vooraan te staan. Lichte Islay whiskies met een laag alcoholpercentage kunnen best vooraan blijven staan of iets meer naar het midden. Maar niet per definitie op het eind!
Extreme sherry bommen (onderschat die niet qua impact op je smaakpapillen) of heavy peated whisky's, al dan niet met een hoog alcoholpercentage zet je achterin de line-up neer.

Wij proeven zelf meegebrachte whisky's meestal blind (flessen zijn dan ingepakt in aluminiumfolie of in een sok, vaak nog in een andere fles overgegooid, omdat de vorm van de fles de distilleerderij/bottelaar kan verraden) en weten dan dus niet wat er in de ingepakte fles zit. Bovenstaande regel werkt dan doorgaans prima...

Als je de whisky's vooraf wel al hebt geproefd, dan kan je natuurlijk meer een line-up maken naar persoonlijke voorkeur.

[ Bericht 0% gewijzigd door MadMaster op 02-04-2014 15:03:04 ]
  woensdag 2 april 2014 @ 15:02:37 #208
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_138436198
Bedankt, klinkt ook als een goede manier. Ik probeer dat wel!
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  woensdag 2 april 2014 @ 15:04:51 #209
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138436273
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 15:02 schreef Fretwork het volgende:
Bedankt, klinkt ook als een goede manier. Ik probeer dat wel!
Chill filtered en non-chill filtered zou ik sowieso niet als criterum bij de line-up aanhouden, tenzij dat het thema van je proeverij is...
pi_138436594
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 14:50 schreef MadMaster het volgende:
Wij proeven zelf meegebrachte whisky's meestal blind (flessen zijn dan ingepakt in aluminiumfolie of in een sok, vaak nog in een andere fles overgegooid, omdat de vorm van de fles de distilleerderij/bottelaar kan verraden) en weten dan dus niet wat er in de ingepakte fles zit.
Hier komt me pa iedere kerst weer achter. Intussen ken ik de kokers van de meeste standaardbottelingen van single malts wel herkennen [Grote, stevigheid karton, vorm, etc] ( van de gall / mitra, dus weinig exotisch spul).
Dus dan kan ik hem meestal al wel vertellen wat er onder het kadopapier zit voordat ik hem open heb _O-

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 02-04-2014 15:17:04 ]
pi_138437437
Wat MM zegt inderdaad. De neiging is om de peat standaard achteraan te zetten maar dat hoeft niet. Had laatst een Tomintoul Peaty Tang tussen de bloemige Japanse whiskies door, dat ging prima.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138437607
Ik kom me even melden hier. Na vorig jaar een aantal flessen whisky gekregen te hebben, een weekend Edinburgh gedaan heb en dit jaar nog meer flessen whisky voor mijn verjaardag heb gekregen begint het serieus een hobby van me te worden om ze te verzamelen. Mijn verzameling is nog bescheiden (14 flessen) en waarschijnlijk voor de helft met slechte whisky's gevuld.

Maar daarom moet ik dit topic ook gaan volgen :D

Welke ik momenteel echt lekker vind is de caol ila en van mijn schoonvader heb ik een Gordon & Macphail gekregen die zichtbaar harder opgaat dan de rest :P
  woensdag 2 april 2014 @ 15:47:36 #213
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138437638
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 15:46 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom me even melden hier. Na vorig jaar een aantal flessen whisky gekregen te hebben, een weekend Edinburgh gedaan heb en dit jaar nog meer flessen whisky voor mijn verjaardag heb gekregen begint het serieus een hobby van me te worden om ze te verzamelen. Mijn verzameling is nog bescheiden (14 flessen) en waarschijnlijk voor de helft met slechte whisky's gevuld.

Maar daarom moet ik dit topic ook gaan volgen :D

Welke ik momenteel echt lekker vind is de caol ila en van mijn schoonvader heb ik een Gordon & Macphail gekregen die zichtbaar harder opgaat dan de rest :P
Welkom bij deze semi-virtuele club!!
  † In Memoriam † woensdag 2 april 2014 @ 18:26:10 #214
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_138442833
Goeie.

12 April in Leiden even vragen of ze alle beschikbare flessen op volgorde van alcoholpercentage willen zetten.
Carpe Libertatem
  woensdag 2 april 2014 @ 18:36:10 #215
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138443142
quote:
7s.gif Op woensdag 2 april 2014 18:26 schreef Boze_Appel het volgende:
Goeie.

12 April in Leiden even vragen of ze alle beschikbare flessen op volgorde van alcoholpercentage willen zetten.
Ga je ze dan allemaal proeven?
  † In Memoriam † woensdag 2 april 2014 @ 18:37:38 #216
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_138443184
quote:
1s.gif Op woensdag 2 april 2014 18:36 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Ga je ze dan allemaal proeven?
Ik ben bang dat dat een vrij fatale exercitie zal worden.
Carpe Libertatem
pi_138443345
Mwa. Veel drams met (gratis) standaardbottelingen zijn prima te doen hoor. Is me 4 jaar geleden ook gelukt. Waren er geloof ik een stuk of 23 / 24 toen. En kon nog (recht) vanaf de kerk naar het station lopen.
Veel water en witbrood deed de trick :P

Jaar erop had ik die allemaal al gehad en ging ik dus vooral voor de exclusievere whisky's waarvoor je moet bijbetalen en toen een stuk beschaafder gebleven :D Al zijn de drams die ze dan schenken wel meestal iets royaler dan de "gratis" versies.

[ Bericht 7% gewijzigd door #ANONIEM op 02-04-2014 18:44:39 ]
pi_138450537
quote:
15s.gif Op woensdag 2 april 2014 18:37 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Ik ben bang dat dat een vrij fatale exercitie zal worden.
Ik heb al wel een kleine voorselectie gemaakt, gericht proeven heet dat :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  † In Memoriam † woensdag 2 april 2014 @ 21:14:59 #219
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_138450672
quote:
2s.gif Op woensdag 2 april 2014 21:12 schreef Karstman het volgende:

[..]

Ik heb al wel een kleine voorselectie gemaakt, gericht proeven heet dat :)
Voorselectie doe ik niet aan. Dan lijkt het net of ik er denk verstand van te hebben. Standaardjes die ik nog niet ken zullen er echter maar weinig nog van over zijn.
Carpe Libertatem
pi_138450725
quote:
0s.gif Op woensdag 2 april 2014 15:46 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom me even melden hier. Na vorig jaar een aantal flessen whisky gekregen te hebben, een weekend Edinburgh gedaan heb en dit jaar nog meer flessen whisky voor mijn verjaardag heb gekregen begint het serieus een hobby van me te worden om ze te verzamelen. Mijn verzameling is nog bescheiden (14 flessen) en waarschijnlijk voor de helft met slechte whisky's gevuld.

Maar daarom moet ik dit topic ook gaan volgen :D

Welke ik momenteel echt lekker vind is de caol ila en van mijn schoonvader heb ik een Gordon & Macphail gekregen die zichtbaar harder opgaat dan de rest :P
Welkom *O* *O*
Niet alles wat je krijgt is slecht (tenzij het gall en gall huismerk whisky of Old Maltky is) Welke Gordon & Macphail heb je?
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138450798
quote:
7s.gif Op woensdag 2 april 2014 21:14 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Voorselectie doe ik niet aan. Dan lijkt het net of ik er denk verstand van te hebben. Standaardjes die ik nog niet ken zullen er echter maar weinig nog van over zijn.
Ik moet wel voorselecteren, hoe kan ik anders weten welk rijmwoordenboek ik mee moet nemen ;)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138452221
quote:
2s.gif Op woensdag 2 april 2014 21:16 schreef Karstman het volgende:

[..]

Welkom *O* *O*
Niet alles wat je krijgt is slecht (tenzij het gall en gall huismerk whisky of Old Maltky is) Welke Gordon & Macphail heb je?
Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁
pi_138454228
quote:
1s.gif Op woensdag 2 april 2014 21:46 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁
Het is lang niet allemaal bagger zo te zien :) Die Highland Queen is wel een beetje raar inderdaad. Geen idee wat er in zit maar als het even kleine oplage is als de 1986 die ze nu hebben dan snap ik dat ie door de schaarsheid aardig in prijs omhoog gaat :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138483775
quote:
1s.gif Op woensdag 2 april 2014 21:46 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Linkwood 15 yr. En slechte flessen zijn ook leuk voor de verzameling. Net even de whisky base ingevuld. Een fles werd door hun gewaardeerd op 360 euro... Waarschijnlijk omdat het een limited edition voor gall & gall betreft 😁
Reken je niet rijk... Je krijgt dat bedrag nooit voor die MAJESTY 20yo....
  donderdag 3 april 2014 @ 21:14:08 #225
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138484320
En... Whiskybase waardeert zelf geen bottelingen.
Dat doen de leden en die kunnen invullen wat ze willen...
pi_138491312
quote:
1s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:03 schreef gadeweerd het volgende:

[..]

Reken je niet rijk... Je krijgt dat bedrag nooit voor die MAJESTY 20yo....
Oh doe ik ook niet hoor. Hij is sowieso open (ik verzamel whisky Nog altijd voor het drinken) en vond het vooral grappig aangezien ik de "duurste" fles van de grootste leek heb gekregen.
pi_138495535
quote:
1s.gif Op donderdag 3 april 2014 21:14 schreef MadMaster het volgende:
En... Whiskybase waardeert zelf geen bottelingen.
Dat doen de leden en die kunnen invullen wat ze willen...
Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360

(Zeker omdat ik de fles op WB heb ingebracht)
  vrijdag 4 april 2014 @ 08:34:55 #228
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138495926
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 07:53 schreef gadeweerd het volgende:

[..]

Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360

(Zeker omdat ik de fles op WB heb ingebracht)
:D
pi_138497132
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 april 2014 07:53 schreef gadeweerd het volgende:

[..]

Ik denk dat er een komma verschoven is; ¤36,- ipv ¤360

(Zeker omdat ik de fles op WB heb ingebracht)
LoL, ik vroeg me al af of dat het om een en dezelfde gadeweerd ging :D
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 4 april 2014 @ 11:43:01 #230
423121 Fretwork
Acte d'éloquence
pi_138499886
Gisteren een Glenrothes 1994 en Laphroaig Triple Wood gedronken.

Die Glenrothes was erg subtiel, zoete hinten in de neus met een goed gebalanceerde zachte smaak. Heel anders dan de Laphroaig die een vrij complexe zoet-rokerige neus en smaak had in mijn optiek, zou door het Oloroso vat kunnen komen.

Kon ze allebei goed waarderen.

Vanavond grote proeverij *O*
The world outside is burning with a brand new light but it isn't one that makes me feel warm. Don't go mistaking your house burning down for the dawn - Frank Turner
Stilaan weer op topniveau na jaren als fietsende hamburger
  Redactie Frontpage zaterdag 5 april 2014 @ 14:03:07 #231
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138537463
Ik sta voor een dilemma, of een nieuw japans koksmes, of 3 flessen extra in de kast...

Gaat om deze beauty:
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  zaterdag 5 april 2014 @ 15:52:28 #232
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138539515
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 14:03 schreef JeMoeder het volgende:
Ik sta voor een dilemma, of een nieuw japans koksmes, of 3 flessen extra in de kast...

Gaat om deze beauty:
[ afbeelding ]
Compromis:

  Redactie Frontpage zaterdag 5 april 2014 @ 16:13:40 #233
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138540014
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 15:52 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Compromis:

[ afbeelding ]
Ziet er interessant uit :)

Ik moet er nog even over nadenken. Volgende week kan ik al heel veel proeven op WIL, dus wellicht wordt het toch een Konosuke mes ;)
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  zondag 6 april 2014 @ 11:54:36 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138563911
Trinkgut, de Duitse keten van drankenwinkels heeft Wiskeyweek van 7 tot 12 April
Glenfiddich, 12 jaar, 22,99
Isle of Jura, 10 jaar, 23,99
Cardhu 12 jaar, 27,99
Glenmorangie the original, 10 jaar, 27,99
Highland Park, 12 jaar, 29,99
Talisker, 10 jaar, 29,99
The Balventie, 12 jaar, 32,99
The Macallan Amber, 44,99
Lagavulin, 16 jaar, 44,99
Bushmill 10 jaar, 14,99
Dimple 15 jaar, 19,99

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 06-04-2014 12:18:35 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / FOK!Fotograaf zondag 6 april 2014 @ 12:02:45 #235
132619 crew  D_A
Ben jij van die © ?
pi_138564140
Nice!

Gisteren van Nederlandse hand de Millstone 12years Single Malt Sherry Cask gehad. Bijzonder prettig.
[b] Op Zaterdag 26 april 2008 22:35 schreef lauwert het volgende:[/b]
[i] Waar zouden we toch zijn zonder onze geliefde D_A O+ [/i]
  Redactie Frontpage maandag 7 april 2014 @ 15:54:56 #236
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138613623
Oke, het mes is besteld dus even geen whisky (dit weekend wel festival natuurlijk).
Ta mère
El Coño
ウイスキー
  maandag 7 april 2014 @ 16:15:28 #237
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138614450
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 15:54 schreef JeMoeder het volgende:
Oke, het mes is besteld dus even geen whisky (dit weekend wel festival natuurlijk).
Zoals ik in Japan zelf tegenkwam:



Ik had nog wel bewust de HAK-ushu voorgesteld... *)
pi_138614614
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 april 2014 15:52 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Compromis:

[ afbeelding ]
Deze was echt lekker :9~ :9~ :9~
  maandag 7 april 2014 @ 16:31:04 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138615118
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 12:02 schreef Dark_Angelus het volgende:
Nice!

Gisteren van Nederlandse hand de Millstone 12years Single Malt Sherry Cask gehad. Bijzonder prettig.
Millstone maakt erg lekkere Wiskey, mogen "wij" trots op zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138615671
Voor de liefhebber nu ook Twentse whiksy: http://www.stokerijervesculte.nl/nl/product-scult
Van twee soorten edelgerst en gerijpt in vaten van Twents eiken. Het zal mij benieuwen...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 7 april 2014 @ 16:44:22 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_138615727
quote:
2s.gif Op maandag 7 april 2014 16:42 schreef Karstman het volgende:
Voor de liefhebber nu ook Twentse whiksy: http://www.stokerijervesculte.nl/nl/product-scult
Van twee soorten edelgerst en gerijpt in vaten van Twents eiken. Het zal mij benieuwen...
Moet ik maar eens langs
Maar zijn ze al gebotteld? Op de site staat begin 2014
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_138615902
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet ik maar eens langs
Wij houden ons aanbevolen voor uw proefnotities.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 7 april 2014 @ 16:53:36 #243
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138616151
quote:
1s.gif Op maandag 7 april 2014 16:44 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moet ik maar eens langs
Maar zijn ze al gebotteld? Op de site staat begin 2014
Ja, even snel tussen twee sessies in tijdens Whisky Weekend Twente geproefd.
Geen verkeerd begin, maar mag van mij nog wel iets langer rijpen...
  Redactie Frontpage maandag 7 april 2014 @ 18:14:21 #244
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138619301
Toch leuk een whisky uit mijn thuisregio. Hopelijk geen Gelderse Vallei debacle.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_138623882
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 18:14 schreef JeMoeder het volgende:
Toch leuk een whisky uit mijn thuisregio. Hopelijk geen Gelderse Vallei debacle.
Denk dat het mee zal vallen, in een van de whiskygroepen op facebook spraken zowel Jock Shaw als Jan Beek er positief over. Zegt nog niet dat het meteen van het niveau Millstone 12 is.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  maandag 7 april 2014 @ 22:26:21 #246
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138632475
quote:
2s.gif Op maandag 7 april 2014 19:55 schreef Karstman het volgende:

[..]

Denk dat het mee zal vallen, in een van de whiskygroepen op facebook spraken zowel Jock Shaw als Jan Beek er positief over. Zegt nog niet dat het meteen van het niveau Millstone 12 is.
Dat laatste is het zeker niet.
Maar het is niet spirit-achtig, zoals Vallei destijds.
  Redactie Frontpage dinsdag 8 april 2014 @ 19:41:18 #247
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138662112
Ah komt uit Mander, leuk klein plaatsje verscholen in de Twentse heuvels. Wel een idyllische plaats, dat past wel bij een goede dram.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_138670698

Maar eens een uit mijn verzameling samples open getrokken. Vatted Malt uit midden jaren 90. Was altijd al zeer gecharmeerd van de 17 en 21 jarige van ze maar moet zeggen dat dit ook niet verkeerd is...
nose: lijm olie teak
taste: kruidig, citrus, stroop (molasses), beetje graan, lijkt hoger in de alcohol dan de aangegeven 43%
finish: niet te lang, meer kruid en stroop maar een beetje bitter met hintjes leer en rook.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  † In Memoriam † woensdag 9 april 2014 @ 05:21:23 #249
159335 Boze_Appel
Vrij Fruit
pi_138679290
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 22:09 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Maar eens een uit mijn verzameling samples open getrokken. Vatted Malt uit midden jaren 90. Was altijd al zeer gecharmeerd van de 17 en 21 jarige van ze maar moet zeggen dat dit ook niet verkeerd is...
nose: lijm olie teak
taste: kruidig, citrus, stroop (molasses), beetje graan, lijkt hoger in de alcohol dan de aangegeven 43%
finish: niet te lang, meer kruid en stroop maar een beetje bitter met hintjes leer en rook.
Weet je wat ze bij elkander hebben gemieterd? Volgens mij gelden de 'regels' voor vatted niet als die voor blends gelden, dus dat de leeftijd de jongste moet zijn.
Carpe Libertatem
pi_138680448
quote:
2s.gif Op dinsdag 8 april 2014 22:09 schreef Karstman het volgende:
[ afbeelding ]
Maar eens een uit mijn verzameling samples open getrokken. Vatted Malt uit midden jaren 90. Was altijd al zeer gecharmeerd van de 17 en 21 jarige van ze maar moet zeggen dat dit ook niet verkeerd is...
nose: lijm olie teak
taste: kruidig, citrus, stroop (molasses), beetje graan, lijkt hoger in de alcohol dan de aangegeven 43%
finish: niet te lang, meer kruid en stroop maar een beetje bitter met hintjes leer en rook.
Dat glas O+
pi_138680870
quote:
7s.gif Op woensdag 9 april 2014 05:21 schreef Boze_Appel het volgende:

[..]

Weet je wat ze bij elkander hebben gemieterd? Volgens mij gelden de 'regels' voor vatted niet als die voor blends gelden, dus dat de leeftijd de jongste moet zijn.
Geen idee wat er in zit eigenlijk, dit spul is uit midden jaren 90, The Bennachie heeft, of eigenlijk had (Bennachie heb ik na eind jaren 90 niet meer gezien) een 10yo vatted malt en een 10, 17 en 21 jaar oude pure malt. Ik heb van alle smaken inmiddels een of meerdere miniaturen verzameld en nog iets minder dan een halve fles 17yo staan (was een hele maar gedeeld met Marcel, stom, stom, stom:P)

De Scotch Whisky Regulations waren toen nog anders. Met de regelwijziging van 2009 is de term Vatted Malt het raam uit gegaan (met de term pure malt). Volgens mij is het zo dat een vatted malt niet anders is dan een blended malt, maar omdat blended malt niet zo lekker klinkt schreven ze het zo op :) Net als Pure Malt trouwens, klinkt duurder dan blended malt.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 9 april 2014 @ 11:26:13 #252
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138684193
quote:
2s.gif Op woensdag 9 april 2014 09:17 schreef Karstman het volgende:

[..]

De Scotch Whisky Regulations waren toen nog anders. Met de regelwijziging van 2009 is de term Vatted Malt het raam uit gegaan (met de term pure malt). Volgens mij is het zo dat een vatted malt niet anders is dan een blended malt, maar omdat blended malt niet zo lekker klinkt schreven ze het zo op :) Net als Pure Malt trouwens, klinkt duurder dan blended malt.
Vatted Malt, Pure Malt en nu Blended Malt is allemaal hetzelfde inderdaad.
Blended Malt vind ik een lastige term, omdat het weer te veel lijkt op Blended Whisky, wat toch weer iets anders is.

Gisteren kreeg ik als medewerker van Whiskybase een uitsluitend in Spanje verkrijgbare botteling toegezonden/te behandelen, die door een Spanjaard ingezonden was als Blended Malt, terwijl deze ook graanwhisky bleek te bevatten en dus een Blended Whisky is. Leg het iemand maar eens uit die nog niet zo in dit wereldje zit en de Engelse taal niet beheerst...
pi_138687534
Senor! Esto no es un whisky verdadera aqui! tot zover mijn spaans...

Dat is ook een van de problemen van de industrie. Bij Blended Malt kijkt een groot deel van de consumenten niet verder dan het woord blended en denkt dat is een blend, dat moet ik niet. Terwijl daar toch hele mooie dingen tussen zitten, soms mooier dan single malts van naam. Daar zou toch nog iets op gevonden moeten worden, ik vond Pure Malt altijd wel een mooie term, geen single malt maar wel duidelijk dat het alleen malt whisky is.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 9 april 2014 @ 16:53:46 #254
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138694483
In Spanje maken ze een single malt whisky, Whisky Puro Malta Embrujo de Granada.
Daar gebruiken ze de term 'Puro Malta' juist weer om de puurheid van het product te benadrukken en omdat Spanjaarden meer met die term bekend zijn dan met 'Single Malt'... 8)7

pi_138700519
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 16:53 schreef MadMaster het volgende:
In Spanje maken ze een single malt whisky, Whisky Puro Malta Embrujo de Granada.
Daar gebruiken ze de term 'Puro Malta' juist weer om de puurheid van het product te benadrukken en omdat Spanjaarden meer met die term bekend zijn dan met 'Single Malt'... 8)7

[ afbeelding ]
Maar, nog belangrijker, is het überhaupt te drinken?
  woensdag 9 april 2014 @ 23:08:43 #256
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138711647
quote:
7s.gif Op woensdag 9 april 2014 19:50 schreef Orbeatle het volgende:

[..]

Maar, nog belangrijker, is het überhaupt te drinken?
Ja, hoewel het jong en geen absolute top whisky is, is het voor 21 euro een prima whisky. Alles wordt gerijpt op PX sherry vaten en dat is zeker een voordeel.
Over mijn bezoek aan de distilleerderij afgelopen zomer heb ik een artikel geschreven in de Whisky Passion, nummer 4 van vorig jaar.
  Redactie Frontpage donderdag 10 april 2014 @ 08:44:57 #257
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_138717085
Voor mensen die van erg jonge islay houden heeft drankdozijn vandaag de Kilchoman Machir Bay '13 in de aanbieding. ¤30,- per fles. Erg goedkoop, maar ik pas er zelf voor.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_138724092
quote:
1s.gif Op woensdag 9 april 2014 23:08 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Ja, hoewel het jong en geen absolute top whisky is, is het voor 21 euro een prima whisky. Alles wordt gerijpt op PX sherry vaten en dat is zeker een voordeel.
Over mijn bezoek aan de distilleerderij afgelopen zomer heb ik een artikel geschreven in de Whisky Passion, nummer 4 van vorig jaar.
Cool. Coolcoolcool.

Hoogstwaarschijnlijk ga ik volgend jaar (ja dat weet ik nu al) op vakantie naar Granada. Dan zal ik daar eens een glaasje drinken, in zijn natuurlijke habitat :).
  donderdag 10 april 2014 @ 13:28:42 #259
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138724635
quote:
7s.gif Op donderdag 10 april 2014 13:13 schreef Orbeatle het volgende:

[..]

Cool. Coolcoolcool.

Hoogstwaarschijnlijk ga ik volgend jaar (ja dat weet ik nu al) op vakantie naar Granada. Dan zal ik daar eens een glaasje drinken, in zijn natuurlijke habitat :).
Ik ga er over 2 manden weer heen en dan ook weer naar de distilleerderij in Padul.
Als dank voor het artikel (ze hebben er een Nederlandse importeur door weten te krijgen...) mag ik een fles op cask strenght op komen halen uit het vat dat er nu het langst ligt (15y) en waar ik vorig jaar uit heb mogen proeven. Dat is wel topspul! ^O^
pi_138928645
Hopsa half juni een tripje naar Schotland geregeld. Glasgow-Oban-Ilse of Mull. Ledaig/Tobermory here i come :D
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_138940222
Eerste keer, Karstman?
pi_138948456
quote:
0s.gif Op woensdag 16 april 2014 13:25 schreef totalatool het volgende:
Eerste keer, Karstman?
Nee hoor niet de eerste keer Schotland. Ook al meerdere distillerderijen bezocht. Maar ik wilde ooit wel eens kijken waar ze mijn favoriete Ledaig brouwen en ik zocht nog een weekje weg dus ben ik eens gaan kijken. Blijkt Mull nog een heel mooi eiland te zijn met veel natuur en historie enzo dus toen heb ik er maar een reisje van gemaakt. Ook nog even bij Oban naar binnen, niet een grote favoriet maar ja als je er toch langs komt ben je stom als je niet naar binnen gaat :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  woensdag 16 april 2014 @ 19:50:35 #263
147661 Aikara
Shut the fuck up Donny
pi_138953147
quote:
2s.gif Op dinsdag 15 april 2014 23:14 schreef Karstman het volgende:
Hopsa half juni een tripje naar Schotland geregeld. Glasgow-Oban-Ilse of Mull. Ledaig/Tobermory here i come :D
Als je toch in die hoek van Schotland bent, kan ik Ardnamurchan aanraden. De route via de A861 (wel doorrijden tot de vuurtoren) en bovenlangs over de A830 weer terug is ge-wel-dig! M'n favoriete stukje Schotland tot nu toe (en van Schotland heb ik al behoorlijk wat gezien).
  woensdag 16 april 2014 @ 19:54:02 #264
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_138953308
TheWhiskyWire twitterde op woensdag 16-04-2014 om 19:50:15 WIN a bottle of Balcones Rumble. RT & Follow us & @BalconesWhisky during our Tweet Tasting from 7pm. #BalconesWhisky reageer retweet
Mochten jullie interesse hebben, de komende 2 uur ben ik op Twitter te vinden via #BalconesWhisky

:W
  zondag 20 april 2014 @ 16:59:14 #265
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_139076422
quote:
Aberlour 18 Year is een whisky met een volle smaak die zowel complex als elegant is met intense aroma’s van onder andere sherry en bruine suiker. Een combinatie die tongstrelend lekker is en dan ook bekroond is met een gouden medaille in zijn klasse op de International Wine & Spirit Competition! De kleur van deze pracht whisky is kastanjebruin en op de neus bevat hij intense aroma's van sherry, butterschotch, melkchocolade met zoeten tonen van bruine suiker en rijpe perziken en sinaasappelen. In de mond is hij erg complex en harmonieus gebalanceerd, ingrediënten als abrikozen en vanille zijn te bespeuren met tonen van zoethout en een vleugje honing. Aberlour 18 Year heeft een zeer lange afdronk die eer doet aan het smaken palet, warme smaken die beginnen bij crême bruleé en subtiel overlopen in eikenhout.


Na de Auchentoshan Three Wood ga ik verder met deze. Iemand die hem wel eens heeft gehad?
Dit, dus.
  Redactie Frontpage maandag 21 april 2014 @ 14:01:24 #266
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_139108504
Vrijdag een heerlijke Blair Athol 25yo van the Ultimate opgehaald die ik heb geproefd op Whisky in Leiden. Beste dram die ik in maanden heb gehad. Op sherry gerijpt.

Nu staat nog de Mortlach 14yo van Kintra op mijn verlanglijstje. De perfecte Mortlach als je het mij vraagt.
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_139123837
quote:
0s.gif Op maandag 21 april 2014 14:01 schreef JeMoeder het volgende:
Vrijdag een heerlijke Blair Athol 25yo van the Ultimate opgehaald die ik heb geproefd op Whisky in Leiden. Beste dram die ik in maanden heb gehad. Op sherry gerijpt.

Nu staat nog de Mortlach 14yo van Kintra op mijn verlanglijstje. De perfecte Mortlach als je het mij vraagt.
Nice. Ik heb een paar mooie Bunna's en twee prachtige Glen Keith's geproefd. Er was er 1 uit 1968 bij, die zet ik maar niet op het verlanglijstje, beetje prijzig :D
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  Redactie Frontpage maandag 21 april 2014 @ 22:51:38 #268
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_139131028
quote:
2s.gif Op maandag 21 april 2014 20:58 schreef Karstman het volgende:

[..]

Nice. Ik heb een paar mooie Bunna's en twee prachtige Glen Keith's geproefd. Er was er 1 uit 1968 bij, die zet ik maar niet op het verlanglijstje, beetje prijzig :D
Same here, de twee Bunna's bij Sanzibar (40yo op bourbon, 34yo op sherry) en een heerlijke Glenturret van 37yo. Geen Glen Keiths gehad helaas :(
Ta mère
El Coño
ウイスキー
pi_139138888
Voor mij was de topper van Whisky in Leiden een single cask Ardbeg gedistilleerd op mijn geboortedag... dus op de dag nauwkeurig even oud als ik.
pi_139139848
Ik kom regelmatig in een bieren speciaalzaak en daar zag ik dat Gouden Carolus een mooi pakket van vier bieren en een (kleine) fles Gouden Carolus single malt heeft:



en

http://www.stokerijdemolenberg.be/benl

Zou het wat zijn? Gouden Carolus bier is erg lekker, maar dat zegt nog niets over de whisky. De prijs (45 euro) hield mij nog even tegen om het te kopen; maar misschien dat ik het alsnog ga proberen.
pi_139141338
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 10:17 schreef totalatool het volgende:
Voor mij was de topper van Whisky in Leiden een single cask Ardbeg gedistilleerd op mijn geboortedag... dus op de dag nauwkeurig even oud als ik.
Oh dat is wel vet. Het dichtst bij dat ik ben gekomen is ongeveer een maand van de dag af.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  dinsdag 22 april 2014 @ 12:25:57 #272
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_139142293
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 10:56 schreef zatoichi het volgende:
Ik kom regelmatig in een bieren speciaalzaak en daar zag ik dat Gouden Carolus een mooi pakket van vier bieren en een (kleine) fles Gouden Carolus single malt heeft:

[ afbeelding ]

en

http://www.stokerijdemolenberg.be/benl

Zou het wat zijn? Gouden Carolus bier is erg lekker, maar dat zegt nog niets over de whisky. De prijs (45 euro) hield mij nog even tegen om het te kopen; maar misschien dat ik het alsnog ga proberen.
Whisky is niet slecht maar je proeft dat ie te jong van het van is gehaald.
  dinsdag 22 april 2014 @ 12:31:19 #273
137360 mrPanerai
Bekende Belg!
pi_139142441
Vond vorige week "BigPeat's Islay" map in HD in m'n mailbox.

http://we.tl/K1WwIWN4Rm

downloaden via wetransfer als PDF, leuk dingetje als je een eigen bar hebt ofzo.
pi_139144786
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 april 2014 11:53 schreef Karstman het volgende:

[..]

Oh dat is wel vet. Het dichtst bij dat ik ben gekomen is ongeveer een maand van de dag af.
Nadeel: ik wil een fles hebben, maar Ardbeg single cask OB's uit de jaren '70 zijn bepaald niet goedkoop...
pi_139146850
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 april 2014 13:45 schreef totalatool het volgende:

[..]

Nadeel: ik wil een fles hebben, maar Ardbeg single cask OB's uit de jaren '70 zijn bepaald niet goedkoop...
Ja daar mag je wel even voor sparen ben ik bang. Ik heb een Caol Ila uit 1975 en die was niet goedkooop. Arbegs zijn echter flink duurder en voor een Macallan uit die periode moet je eerst je auto verkopen...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_139147231
Heb deze besteld, ben benieuwd:
  dinsdag 22 april 2014 @ 15:31:45 #277
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_139147643
quote:
2s.gif Op dinsdag 22 april 2014 15:02 schreef Karstman het volgende:

[..]

.. en voor een Macallan uit die periode moet je eerst je auto verkopen...
Macallan was dan ooit ook de Rolls Royce onder de whisky's, nu is het een beetje het lelijke eendje geworden...
  woensdag 23 april 2014 @ 10:11:40 #278
176157 robdriessen
El Presidente!
pi_139173576
Ik weet dat verschillende mensen hier al eens tochtjes richting Schotland hebben gemaakt. Is er ook iemand die het Isle of Jura heeft weten te bereiken? Was het de moeite waard?
Het onmogelijke doen we meteen, voor een wonder hebben we iets langer nodig.
When I am with you, there's no place I'd rather be - K. 17-03-1982 / 21-10-2017
pi_139173705
quote:
0s.gif Op woensdag 23 april 2014 10:11 schreef robdriessen het volgende:
Ik weet dat verschillende mensen hier al eens tochtjes richting Schotland hebben gemaakt. Is er ook iemand die het Isle of Jura heeft weten te bereiken? Was het de moeite waard?
Ja, ik ben daar wel eens geweest inderdaad. Het is alleen bereikbaar via Islay, maar vanaf Islay is het een klein tochtje op een klein veerpontje.
Ik ging voor de open dag van Jura, maar vanwege het enorm slechte (lees winderige) weer kon de pont nauwelijks mensen overvaren, waardoor er op de gehele open dag minder dan 10 mensen waren. Het werd er in elk geval een leuke en persoonlijke rondleiding en masterclass door. :)
  woensdag 23 april 2014 @ 10:20:59 #280
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  Redactie Frontpage woensdag 23 april 2014 @ 12:14:02 #281
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_139210901
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de 'amazing improvement' van matige whisky die Ralfy hier beschrijft:
pi_139211268
Vandaag mijn fles Laphroaig 10 yo (waar ik pas twee kleine glaasjes uit had gehaald) afgestaan aan een collega. Niet mijn ding.

Positieve kant van het verhaal: er is weer ruimte in de kast voor een nieuwe fles! :s)
pi_139212076
quote:
7s.gif Op donderdag 24 april 2014 12:45 schreef Orbeatle het volgende:
Vandaag mijn fles Laphroaig 10 yo (waar ik pas twee kleine glaasjes uit had gehaald) afgestaan aan een collega. Niet mijn ding.
Was ik jou collega maar......
Kastruimte is wel een aspect, maar in principe bewaar ik ook de whisky die ik niet lekker vind.
pi_139212667
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 13:15 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Was ik jou collega maar......
Kastruimte is wel een aspect, maar in principe bewaar ik ook de whisky die ik niet lekker vind.
Ach, plaats in de kast... Het is vooral een slap excuus waar ik bij m'n vriendin mee kan aankomen als ik weer thuis kom met een nieuwe fles :P.
Ik vind het zonde om die fles te laten staan als ik iemand ken die 'm wel kan waarderen. Zeker als die fles al eens geopend is.
pi_139228305
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 12:29 schreef Sparafucile het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de 'amazing improvement' van matige whisky die Ralfy hier beschrijft:
Kan je in een paar zinnen uitleggen wat hier gebeurt, geen zin om 40 minuten naar Ralfy te moente luisteren...
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_139228992
quote:
2s.gif Op donderdag 24 april 2014 21:05 schreef Karstman het volgende:

[..]

Kan je in een paar zinnen uitleggen wat hier gebeurt, geen zin om 40 minuten naar Ralfy te moente luisteren...
Matige whisky blijkt sterk verbeterd te kunnen worden als je er kort (enkele uren tot dagen) een behandelde houten stok in hangt. Deze stok moet dan een tijdje sterk verwarmd zijn in een oven. De stok wordt daarna afgeblust met madeira of sherry en vervolgens weer gedroogd. Ik heb een experiment uitgevoerd met een berkentak en het resultaat is een flinke verbetering van de whisky. De geur bevat extra caramel en noten en de smaak wordt olieachtig, noten en houttonen en de typische scherpe, kruidachtige smaak van jonge whisky komt meer op de achtergrond.
pi_139230734
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 21:17 schreef Sparafucile het volgende:

[..]

Matige whisky blijkt sterk verbeterd te kunnen worden als je er kort (enkele uren tot dagen) een behandelde houten stok in hangt. Deze stok moet dan een tijdje sterk verwarmd zijn in een oven. De stok wordt daarna afgeblust met madeira of sherry en vervolgens weer gedroogd. Ik heb een experiment uitgevoerd met een berkentak en het resultaat is een flinke verbetering van de whisky. De geur bevat extra caramel en noten en de smaak wordt olieachtig, noten en houttonen en de typische scherpe, kruidachtige smaak van jonge whisky komt meer op de achtergrond.
Tja dat is feitelijk dus een soort extra vatlagering. Dat zal wel werken ja. Geen slecht idee, we hebben allemaal wel zo'n fles in de kast staan die eigenlijk een miskoop was.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_139230844
quote:
2s.gif Op donderdag 24 april 2014 21:50 schreef Karstman het volgende:

[..]

Tja dat is feitelijk dus een soort extra vatlagering. Dat zal wel werken ja. Geen slecht idee, we hebben allemaal wel zo'n fles in de kast staan die eigenlijk een miskoop was.
Nog een tip: gebruik een broodrooster in plaats van een oven. Werkt snel en is goed te controleren.

Leuk plankje trouwens, veel peat :9

[ Bericht 9% gewijzigd door Sparafucile op 24-04-2014 22:06:03 ]
pi_139313420
quote:
0s.gif Op donderdag 24 april 2014 12:29 schreef Sparafucile het volgende:
Zijn er hier mensen die ervaring hebben met de 'amazing improvement' van matige whisky die Ralfy hier beschrijft:
:D VET dat ga ik ook proberen ^O^

c_/
pi_139351658
Ik ben momenteel (een weekje) in Dresden. Iemand die toevallig bekend is hier en een goeie slijterij kan tippen? :s). #dtv

[ Bericht 1% gewijzigd door Orbeatle op 28-04-2014 20:54:57 ]
pi_139473202
Zoek een whiskey, nog nooit op, wat is aan te raden :P
pi_139474439
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 23:40 schreef BredeBroeder het volgende:
Zoek een whiskey, nog nooit op, wat is aan te raden :P
Jack Daniels. Doei.
pi_139474478
quote:
7s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 00:09 schreef Orbeatle het volgende:

[..]

Jack Daniels. Doei.
Doei. :')
pi_139479181
quote:
0s.gif Op donderdag 1 mei 2014 23:40 schreef BredeBroeder het volgende:
Zoek een whiskey, nog nooit op, wat is aan te raden :P
Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.

Je hebt tegenwoordig van die setjes met verschillende probeerwhiskies, allemaal instapspul maar we gelijk 3 of 4 die redelijk verschillen dus dan kan je kijken of er iets tussen zit:
http://whisky.nl/whisky/w(...)ies-proefpakket.html
http://whisky.nl/whisky/exclusive-scotch-proefpakket.html

In de kroeg hebben ze ook whisky, wil je dat proberen neem de duurste of de een na duurste, de rest is bocht. Oh en geen ijs dat verpest de smaak. Normaal zou ik zeggen je bepaalt zelf wel hoeveel ijs je in je whisky doet, maar als je het voor het eerst drinkt dan moet je echt proeven en dat kan niet met ijs.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  vrijdag 2 mei 2014 @ 10:13:09 #296
81329 MadMaster
Schots en scheef...
pi_139480597
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:54 schreef Karstman het volgende:

[..]

Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.

Je hebt tegenwoordig van die setjes met verschillende probeerwhiskies, allemaal instapspul maar we gelijk 3 of 4 die redelijk verschillen dus dan kan je kijken of er iets tussen zit:
http://whisky.nl/whisky/w(...)ies-proefpakket.html
http://whisky.nl/whisky/exclusive-scotch-proefpakket.html

In de kroeg hebben ze ook whisky, wil je dat proberen neem de duurste of de een na duurste, de rest is bocht. Oh en geen ijs dat verpest de smaak. Normaal zou ik zeggen je bepaalt zelf wel hoeveel ijs je in je whisky doet, maar als je het voor het eerst drinkt dan moet je echt proeven en dat kan niet met ijs.
Kan de vraag 'Welke whisky kan ik als beginneling het beste aanschaffen/drinken?' + een standaard antwoord niet in de OP van deze reeks opgenomen worden?
Op bijna elke pagina komt die vraag wel voor en het antwoord is toch steeds hetzelfde...
pi_139481397
quote:
2s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 08:54 schreef Karstman het volgende:

[..]

Tja dat is lastig te zeggen. Geen idee wat je smaak is. Meestal zou je zeggen begin met een goede all rounder zoals Highland Park 12, Oban 14, GlenLivit 12 of een Glendronach Octarine. Als je heel voorzichtig wil beginnen met een zachte whisky een Deanston Virgin Oak Als je denkt dat je gerookte whisky kan waarderen een Ardmore Traditional Cask, Caol Ila 12 of een Islay Mist Blend.

Je hebt tegenwoordig van die setjes met verschillende probeerwhiskies, allemaal instapspul maar we gelijk 3 of 4 die redelijk verschillen dus dan kan je kijken of er iets tussen zit:
http://whisky.nl/whisky/w(...)ies-proefpakket.html
http://whisky.nl/whisky/exclusive-scotch-proefpakket.html

In de kroeg hebben ze ook whisky, wil je dat proberen neem de duurste of de een na duurste, de rest is bocht. Oh en geen ijs dat verpest de smaak. Normaal zou ik zeggen je bepaalt zelf wel hoeveel ijs je in je whisky doet, maar als je het voor het eerst drinkt dan moet je echt proeven en dat kan niet met ijs.
Dankje! Zal even kijken :)
pi_139493149
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 mei 2014 10:13 schreef MadMaster het volgende:

[..]

Kan de vraag 'Welke whisky kan ik als beginneling het beste aanschaffen/drinken?' + een standaard antwoord niet in de OP van deze reeks opgenomen worden?
Op bijna elke pagina komt die vraag wel voor en het antwoord is toch steeds hetzelfde...
My thoughts exactly :).
  vrijdag 2 mei 2014 @ 16:58:48 #299
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  vrijdag 2 mei 2014 @ 16:58:58 #300
81329 MadMaster
Schots en scheef...
  vrijdag 2 mei 2014 @ 16:59:24 #301
81329 MadMaster
Schots en scheef...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')