SPOILER: Recept 1Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: Recept 2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Saus:
Je kan op veel verschillende manieren een saus maken; hieronder staat een recept voor een saus die gekookt wordt, maar je kan het ook zo simpel houden als het pureren van goede Italiaanse tomaten en ze op smaak te brengen met wat oregano, zout en peper. Zie bv de link naar de website van Varasano voor een goede (alhoewel iets omslachtige) methode.
Mocht je wat meer haast hebben, dan smaakt bv een Heinz Tomato Frito ook erg lekker als pizzasaus. Over het algemeen kan je echter wel stellen dat er maar weinig saus op de pizza nodig is.SPOILER: SausOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Bakken:SPOILER: bakkenOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Handige links over pizza maken
Jeff Varasano's Internet best pizza recipe
Pizzamaking.com
Pizzastenen:
Pizzastein
GroeneBouwMaterialen
Jamie Oliver steen op fonq.nl
Filmpje over deeg opbollen
Filmpjes over deeg vormen
Filmpje over no-knead pizzadeeg, inclusief vormen van de pizza
Een aantal mooie foto's uit het vorige topic
Isegrim:
Gripper:
Terpentin07:
mime_negert:
cous2:
MaximusTG:
Bobbee
Volkoren deeg:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Nieuwe versie oven DLD9070:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
Oud model bestron oven DLD9016:
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ] [ link | afbeelding ]
[ link | afbeelding ]
Aal321
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Yvess
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ben niet zo'n held in topics openen, mocht het anders moeten...Uitvinder van de biersmiley.![]()
Ik zag dit topic staan bij nieuwe topics, nu heb ik zin aan pizza
Jij woont hier ver vandaan, zeggen ze elders in het land
Dan zeg ik, insgelijks, u ook, a'j ‘t zien van dizze kant.![]()
Twee pizza's van vanavond;
Belegd met tomatensaus, champignons, bauernschinken, paprika, mozzarella en rucola.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Dat heet rucola, en is erg fris en notig op een pizza. Vind het altijd een goede toevoeging.
Heb een simpel pizzarecept PDF-je gemaakt; dat is ook hoe ik bovenstaande pizza's gemaakt heb:
http://dl.dropbox.com/u/1974016/pizzarecept/pizzasimpel.pdfZin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Ook een recept met weinig gist dus, ik ga die zeker eens proberen, maar dan met spelt.
Lijkt erg op het recept zoals ik het heb gedaan vorige keer, alleen gebruikte ik minder zout. 8g zout op 500g meel.![]()
Ik zou vandaag het deeg even mixen in een kom met een handmixer, maar al het deeg kroop bij de deeghaken omhoog tegen de onderkant van de mixer zelf aan. Zodra ik de mixer uitdeed, zakte het deeg weer naar beneden in de kom.. Kan dit komen doordat de mixer misschien in de laagste stand te veel toeren heeft. Of zijn er meer mensen die hier last van hebben.![]()
Dat klinkt als SF.quote:Op dinsdag 7 januari 2014 22:31 schreef drahcir058 het volgende:
Ik zou vandaag het deeg even mixen in een kom met een handmixer, maar al het deeg kroop bij de deeghaken omhoog tegen de onderkant van de mixer zelf aan. Zodra ik de mixer uitdeed, zakte het deeg weer naar beneden in de kom.. Kan dit komen doordat de mixer misschien in de laagste stand te veel toeren heeft. Of zijn er meer mensen die hier last van hebben.Uitvinder van de biersmiley.![]()
Snotver. Mijn Bestron blijkt de verhuizing niet zonder kleerscheuren doorgekomen te zijn. Bij het pizzabakken zojuist bleek dat de bovenkant niet meer verwarmt.
Daar krijg je een heel lullige pizza bianca van.![]()
(Al is half ongaar deeg nog steeds best lekker, als er maar roomkaas met gepofte knoflook en paddestoel op zit)
..dus voor de pizza erna de reguliere oven maar op de hoogste temperatuur gezet. Ik bak nooit pizza in een gewone oven en ik vond het ook geen succes.![]()
(Ondanks de op zich bijzonder smakelijke gerookte salami)
Snif.
..dus maar een beetje vaart maken met het bouwen van een steenoven in de tuin.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Je kunt toch de steen uit de bestron in de oven leggen?
Oh en die oventjes zijn heel simpel te repareren, zeker als de onderste het nog wel doet.
Kan niet meer zijn dan een los contactje.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Volgens mij heeft die steen een metalen rand met metalen handvatten met rubber grip.quote:Op zaterdag 11 januari 2014 20:43 schreef MaximusTG het volgende:
Je kunt toch de steen uit de bestron in de oven leggen?
Oh en die oventjes zijn heel simpel te repareren, zeker als de onderste het nog wel doet.
Kan niet meer zijn dan een los contactje.
Vanwege dat laatste kan hij niet in de oven. Althans, dat gold voor de versie die ik had.
Ik heb zelf een Jamie Oliver barbecue-pizzasteen gekocht ooit, die past perfect in de oven en is lekker groot.![]()
Mwa, dat zijn van die dunne dingetjes; met zo'n metalen onderstelletje toch? Wordt ook onder andere namen verkocht nl.
Beter koop je dan gewoon een flinke chamottotegel. Werkt hier iig prima.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
1,5cm dik, zo vaak maak ik geen pizza. Ik vind die van de pizzeria veel lekkerderquote:Op zaterdag 11 januari 2014 21:31 schreef MaximusTG het volgende:
Mwa, dat zijn van die dunne dingetjes; met zo'n metalen onderstelletje toch? Wordt ook onder andere namen verkocht nl.
Beter koop je dan gewoon een flinke chamottotegel. Werkt hier iig prima.![]()
![]()
Dat klinkt hoopvol. Dank! Ik zet mijn lief er vandaag met een schroevendraaier aan!quote:Op zaterdag 11 januari 2014 20:43 schreef MaximusTG het volgende:
Oh en die oventjes zijn heel simpel te repareren, zeker als de onderste het nog wel doet.
Kan niet meer zijn dan een los contactje.
Let me see you stripped down to the bone![]()
Afgelopen woensdag (mini) pizza's gemaakt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Met mozzarella, champignons, salami, ham, ananas en paprika.![]()
hallo!
al een tijdje aan het oefenen, Nu gewisseld naar semolina meel om de pizza goed van de "schep" af te krijgen. Maar dit meel blijft in de oven achter en gaan erg stinken/verbranden in de oven? Heb jullie hier tips voor?Living from vacation to vacation.![]()
Ook altijd last van. Ik gebruikte daar vandaag type 405 voor. Maar volgens mij is het echte pizzameel veel beter bestand tege hoge temperaturen.
Ik had vandaag 2degen gemaakt. 100/200 en 100/300 meel: 1050/405. De 100/200 met 80% water en de 100/300 met 70%. Ik had mij verekend met het wegen... 5-6 pizza's er uit gehaald.
De 80% is net iets te vochtig om goed te bewerken. En 33% volkoren is te veel. Daar wordt hij een beetje taai ban. De 100/300 was perfect. (Naar maximus pdfje hierboven).
Alleen ik had maar 7gr verse gist gebruikt.
Dat kwam echt veel te laat op gang en heeft maar net. Echt net lang genoeg gerezen.
Hier het resultaat van de laatste (deze ligt in de koelkast, als 'basis':![]()
![]()
Voorheen altijd een combi oven gebruikt en dat werkte voor geen meter, maar afgelopen zaterdag is mijn ferrari napoli binnengekomen. Ben echt zo groots met dat ding, hoef de bodem niet meer voor te verwarmen en m'n pizza's zijn foto-waardiger geworden.
Gisteren nog even snel een last minute pizza in elkaar geflanst: het deeg had maar 3 uur gestaan en heb maar belegen kaas gebruikt want ik had verder geen kaas. Smaakte wel weer gewoon heerlijk.![]()
![]()
Tja, het meel/de bloem die je gebruikt om te zorgen dat je deeg niet plakt zal altijd licht verbranden/bruin worden. Als je een steen gebruikt om te bakken kan je even met een licht vochtig doekje over de steen gaan na elke pizza.quote:Op zondag 12 januari 2014 23:20 schreef Jornjur het volgende:
hallo!
al een tijdje aan het oefenen, Nu gewisseld naar semolina meel om de pizza goed van de "schep" af te krijgen. Maar dit meel blijft in de oven achter en gaan erg stinken/verbranden in de oven? Heb jullie hier tips voor?
Verder natuurlijk zo min mogelijk gebruiken. Maar dat is wel vrij lastig hoor; te weinig en hij blijft vast zitten.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Hier had ik eigenlijk geen last van. De steen is zo heet dat het minste meel al genoeg is.quote:Op maandag 13 januari 2014 09:38 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Tja, het meel/de bloem die je gebruikt om te zorgen dat je deeg niet plakt zal altijd licht verbranden/bruin worden. Als je een steen gebruikt om te bakken kan je even met een licht vochtig doekje over de steen gaan na elke pizza.
Verder natuurlijk zo min mogelijk gebruiken. Maar dat is wel vrij lastig hoor; te weinig en hij blijft vast zitten.
Ik zoek alleen nog een goede schep. Ik gebruik nu een ronde pizza bakplaat. Alleen hier zit op de rand een rand op (klinkt goed).
Een verhoging zeg maar. Als je de pizza er af wilt schuiven flikkert alles er af.en als het te zwaar is dan komt die er niet van af. En als er een tomaat op je steen valt, ja dan weet je al genoeg.
die ontplofte bijna haha. Eens zoeken naar een schuif/spatel.
Maarja zijn ook rete makkelijk zelf te maken ...![]()
Nee, de semolina /griesmeel wordt gebruikt juist op de pizzaschieter, zodat ie niet aan de plank plakt. Op de steen zelf hoef je niks te doen nee.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Naja wat je gebruikt komt ook altijd wel op de steen.
Gaat idd erg stinken. Maarja niks aan te doen. De oven volhouden helpt.![]()
Kun je de steen niet invetten met wat olie? Of is dat geen optie?
Bij bakplaatpizza's werkt dat altijd nog wel redelijk goed.![]()
Steen moet je niks mee doen, ook niet afwassen. Dat is funest voor je steen.
Alleen de eventueel achtergebleven grove stukken er af krabben.![]()
Idd, ja hij is hier thuis eens afgewassen -.- .quote:Op maandag 13 januari 2014 12:05 schreef djkoelkast het volgende:
Steen moet je niks mee doen, ook niet afwassen. Dat is funest voor je steen.
Alleen de eventueel achtergebleven grove stukken er af krabben.
Maar hij 'werkt' wel nog steeds. Hij is nu alleen zo glad als maar wat :p .![]()
Als je hem per ongeluk hebt gewassen met afwasmiddel is het meestal einde steen: al je pizza's gaan naar je afwasmiddel smaken.quote:Op maandag 13 januari 2014 12:07 schreef Opblaaspop077 het volgende:
[..]
Idd, ja hij is hier thuis eens afgewassen -.- .
Maar hij 'werkt' wel nog steeds. Hij is nu alleen zo glad als maar wat :p .
Zonder dan is hij nog wel te redden, maar moet je hem eerst weer goed (!) laten drogen.![]()
Jaja natuurlijk. Dat is al bijna een jaar geleden.
Gister de eerste pizza die de oven in ging was zo krokant en stevig dat je hem aan een punt vast kon pakken en zo recht als een plank bleef. Super knapperig. Met het deeg hierboven beschreven. Je moet dan alleen niet teveel op de pizza flikkeren.![]()
![]()
Paar pizza's gebakken met AH Basic Tarwebloem, omdat er niks anders was.
Beleg: Saus op basis van ingekookte gepureerde spinazie met uitje en knoflook en wat griekse yoghurt, zout en peper. Boerenham, champignons, pijnboompitten en gorgonzola.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Gvd. Blijkt mijn moeder vanmiddag dus die staan afgewassen te hebben vanmiddag. Met sop en onder de kraan. Zucht...quote:Op maandag 13 januari 2014 13:02 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Jaja natuurlijk. Dat is al bijna een jaar geleden.
Gister de eerste pizza die de oven in ging was zo krokant en stevig dat je hem aan een punt vast kon pakken en zo recht als een plank bleef. Super knapperig. Met het deeg hierboven beschreven. Je moet dan alleen niet teveel op de pizza flikkeren.![]()
Als ik het pizza deeg uit dit recept maak http://dl.dropboxusercont(...)cept/pizzasimpel.pdf kan ik dan ook eventuele deeg bollen die ik niet gebruik als ik er meederen maak in vriezen en later gebruiken om en pizza van te maken ?PhotoGear Nikon D5100 met nikon 18-200mm lens en tamron macro 60mm lens en calumet statief en allerlei kleine spulletjes voor de fotografie![]()
Ja, dat kan ja. Dan zou ik ze na de eerste rijs in bulk en vlak na het opbollen invriezen. En dan in de koelkast laten ontdooien.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Dank voor het antwoord dan kan ik vast een voorraad in het voren maken voor als ik wat minder tijd hebPhotoGear Nikon D5100 met nikon 18-200mm lens en tamron macro 60mm lens en calumet statief en allerlei kleine spulletjes voor de fotografie![]()
lekker pfff..quote:Op maandag 13 januari 2014 17:54 schreef MaximusTG het volgende:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Paar pizza's gebakken met AH Basic Tarwebloem, omdat er niks anders was.
Beleg: Saus op basis van ingekookte gepureerde spinazie met uitje en knoflook en wat griekse yoghurt, zout en peper. Boerenham, champignons, pijnboompitten en gorgonzola.
bezorg je ookaandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs![]()
Ik had problemen met een te plakkerig deeg (500g bloem en 300 mL water, zakje gist en een uurtje rijzen). Jet wou totaal niet uitrollen
Vraag me af wat de oorzaak kan zijn, heb zelf 2 opties
1. Teveel volkoren in het meel, heb 405 en 1050 1:1 gemengd
2. Teveel water
Wat is vermoedelijk de oorzaak?
Welk bloem heeft jullie voorkeur: 812 (heb ik proberen te maken door 405 met 1050 te mengen) of 550? Heb beide wel es genoemd zien worden in recepten namelijk.
De smaak was overigens prima, belegd met mozzarella, zelfgemaakte tomatensaus en een soort rauwe ham hier uit de regio.Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
De hoeveelheid water is per meel afhankelijk, beter begin je met wat minder, je kunt altijd toevoegen.
Als je je deeg niet genoeg kneedt blijft het ook plakkerig.![]()
Zout
Na een paar keer vallen en opstaan maak ik nu de lekkerste pizza's. Maar ik moest wel een paar keer schaven aan de verhoudingen van de ingrediënten, zoals deze gegeven worden in de receptformule 2 met zuurdesem (in de pdf aan het begin van dit topic).
Met name de hoeveelheid zout. Er wordt gesteld dat 18 gram zout iets minder is dan 2 theelepels...
Ik weet nog toen ik van te voren het zout afwoog (met een weegschaal dus) dacht: "hmm... lijkt wel een beetje veel." Maar ja, toch doen, zal wel goed zijn...
De rest van weekend heb heel ik veel water gedronken.
In werkelijkheid weegt één theelepel zout drie gram.
Dus mijn eerste baksels had meer dan drie keer te veel zout.![]()
![]()
![]()
Ik heb maar een weegschaal opgescharreld die ook bij kleine hoeveelheden nauwkeurig is. Had anders ook altijd problemen met het vinden van de juiste hoeveelheid gist.I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.![]()
Hmm, die omzetting naar teaspoons zal dan misschien niet kloppen, de hoeveelheid zout in grammen is juist wel (iets minder zelfs) zoals het in het originele recept van Jeff Varasano staat.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Er zijn recepten die met heel veel zout werken, het dubbele van wat wij normaal in brood gebruiken (en dat is tussen 9-10 gram zout per 500g bloem) maar die werken ook anders.
Ik heb het wel eens gemaakt en dan moet je eerst het water met het zout in de kom doen en er moet veel minder gist bij.
Omdat ik verder geen verschil proefte heb ik het bij mijn eigen recept gelaten.![]()
Dan zal misschien in de receptformule tablespoon bedoelt worden in plaats van teaspoon, Een tablespoon zout is namelijk 11 gram.quote:Op donderdag 16 januari 2014 10:10 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, die omzetting naar teaspoons zal dan misschien niet kloppen, de hoeveelheid zout in grammen is juist wel (iets minder zelfs) zoals het in het originele recept van Jeff Varasano staat.
Waarschijnlijk een kwestie van smaak dan. De laatste keer heb ik 1,1% zout toegevoegd, aanzienlijk minder dan de 3,42% die Jeff Varasano stelt.![]()
Ja, zou goed kunnen hoor. Ik weeg altijd af, behalve de gist, die gaat via de teaspoon. Dus had het nog niet gemerkt.
Gebruik zelf eigenlijk standaard gewoon 2% van de hoeveelheid bloem als zout in het recept.
Maaarrr! Meer pizza-foto's!Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
10 minuten met een handmixer is niet lang genoeg met zo'n hoeveelheid?quote:Op donderdag 16 januari 2014 00:52 schreef djkoelkast het volgende:
De hoeveelheid water is per meel afhankelijk, beter begin je met wat minder, je kunt altijd toevoegen.
Als je je deeg niet genoeg kneedt blijft het ook plakkerig.
Anyway, aankomend weekend maar weer een poging doen, het is niet anders
Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
Ik zou het gewoon met de hand kneden, of anders 5 minuten met de mixer en daarna met de hand.quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
10 minuten met een handmixer is niet lang genoeg met zo'n hoeveelheid?
Anyway, aankomend weekend maar weer een poging doen, het is niet anders![]()
Ik zou gewoon eens een soort goede bloem halen, niet mengen tussen die twee soorten. 1050 is niet echt volkoren dacht ik, meer gewoon tarwemeel (geen bloem dus). Maar dan nog is 60% water nou niet bepaald veel hoor.quote:Op donderdag 16 januari 2014 11:05 schreef derLudolf het volgende:
[..]
10 minuten met een handmixer is niet lang genoeg met zo'n hoeveelheid?
Anyway, aankomend weekend maar weer een poging doen, het is niet anders
De pizza met spinaziesaus hierboven is met T550 gemaakt iig.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
1050 heeft te maken met de uitmalingsgraad, die ligt heel laag naarmate het getal hoger komt.
1050 is in de regel niet volkoren, althans, ik heb gewoon witte 1050 staan.
Mijn Einkornmeel is onderweg, ik ben daar erg benieuwd naar, Einkornpizza![]()
![]()
Nou Maximus, deze smaakjes ga ik zeker eens proberen. Mooie plaatjes by the way.quote:Op maandag 13 januari 2014 17:54 schreef MaximusTG het volgende:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Paar pizza's gebakken met AH Basic Tarwebloem, omdat er niks anders was.
Beleg: Saus op basis van ingekookte gepureerde spinazie met uitje en knoflook en wat griekse yoghurt, zout en peper. Boerenham, champignons, pijnboompitten en gorgonzola.![]()
In duitsland kun je '1050volkoren' halen. Dunkel en niet dunkel.
Maar de niet dunkel die ik heb is heel grijs/bruin. En is toch echt volkoren. Volgens mij worden er de hele tjjd 2 dingen door elkaar gebruikt (door iedereen). De maling en het type.![]()
De 1050 die ik heb gebruikt was ook grijzig. Die fabrikant (Aurora) heeft echter naast 1050 Weizenmehl ook Weizen Vollkornmehl op de website staan. In elk geval, ik zal de 1050 volgende keer laten staan. 550 gebruiken en goed kneden. Wordt vervolgdquote:Op donderdag 16 januari 2014 11:40 schreef Opblaaspop077 het volgende:
In duitsland kun je '1050volkoren' halen. Dunkel en niet dunkel.
Maar de niet dunkel die ik heb is heel grijs/bruin. En is toch echt volkoren. Volgens mij worden er de hele tjjd 2 dingen door elkaar gebruikt (door iedereen). De maling en het type.
Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
en het vervolg...
66% 405 en 33% 1050, met 53% water en goed kneden: perfect gewoon. Kon een super dunne bodem maken die lekker krokant was
Dat gaan we vaker doen!Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
Euh, 53% water van het totaal? Of van het meel. Want 53% is volgens mij wel erg weinig. Alhoewel het eigenlijk ook weer niet heel veel uit maakt voor pizza aangezien je maar een heel dun laagje gebruikt.![]()
Ruzie met het deksel van m'n Bestron.... gaat moeizaam open. Tot een bepaald punt prima en net voorbij die knik moet je half geweld gebruiken. Vanuit het niets... heb 'm pas 4x gebruikt ofzo. Bheh![]()
![]()
Zit 5 jaar garantie op die dingen.quote:Op donderdag 23 januari 2014 16:25 schreef ChilllayD het volgende:
Ruzie met het deksel van m'n Bestron.... gaat moeizaam open. Tot een bepaald punt prima en net voorbij die knik moet je half geweld gebruiken. Vanuit het niets... heb 'm pas 4x gebruikt ofzo. Bheh![]()
Net even 4 bolletjes deeg gemaakt en ga dit koud laten gisten. Kan ik dit tot zondag laten staan? Of kan ik beter morgen pizza eten?
Hoe vriezen jullie bodems in? Het bolletje invriezen of uitrollen en dan invriezen.Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
Hoe krijg je 'm toch zo mooi bruin
Anyway, hier is 'Bye Bye Bestron', het waren 4 fijne weken.
Wordt morgen ter reparatie opgehaald![]()
![]()
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?![]()
De rand lukt mij ook nietquote:Op vrijdag 31 januari 2014 19:08 schreef icanhascheezburger het volgende:
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?
Maar het deeg kan wel zo in de vriezer![]()
een rand die zo opkomt, komt doordat het deeg met de hand is gevormd. Gebruik je een deegroller druk je alles plat en als je met de hand de bodem vormt blijft het randje iets dikker.quote:Op vrijdag 31 januari 2014 19:08 schreef icanhascheezburger het volgende:
Kijk vaker in dit pizza topic, gebruik het recept van het deeg maar heb een paar vragen.
- zie foto's van pizza's met een mooie rand, dit lukt mij alleen niet. Hoe krijg ik de rand ook zo mooi.
- is zelfgemaakte pizza makkelijk in te vriezen? Kan ik hem 'rouw' in de vriezer doen of moet de pizza eerst in de oven en dan invriezen?
Rauwe pizza's invriezen zou ik niet doen, je kunt het deeg wel (als dan niet al als pizzabodem uitgerold) wel invriezenKranplätze müssen verdichtet sein![]()
Afgelopen weekend weer de nodige pizzaperikelen.
Zaterdag eerst naar Diepenheim (vuurmeersters.nl) gereden om een pizzasteen aan te schaffen. Daarna heen en weer getourd om deze op maat te laten zagen. Dit is dan jammer genoeg nog niet gelukt. Maar niet getreurd, ik had mijn ouwe vloertegel nog.
Donderdag heb ik voor de bodem deeg van volkorenmeel met zuurdesem gemaakt. Zaterdagavond voor de kinderen kleine pizza's met pesto, mozzarella, één met salami en één met gerookte zalm. Voor mij en mijn vrouw ook de variant met gerookte zalm en een pizza carbonara en tot slotte een pizza (min of meer) volgens een recept van #MaximusTG, een absolute aanrader!
Eerst heb ik knoflook en ui in olijfolie gefruit. Daarna flink wat versie spinazie hieraan toegevoegd en laten slinken. Dit heb ik vervolgens gepureerd, griekse yoghurt aan toegevoegd, een beetje citroensap en wat zout en peper. Dit prutje op de bodem van de pizza en hierop kastanjechampignons, pijnboompitjes en na het bakken afgemaakt met boerenham. HEERLIJK!
Jammer genoeg geeft het lamplicht niet de smakelijke kleuren weer...![]()
En als je 'm probeert op te eten dan denk ik dat je over je nek gaat en nog heel wat calorieën ermee verliest.quote:![]()
Biergist, broodgist, het zit meestal gewoon in portiezakjes van 7-9 gram.quote:
Maar biergist is wel een beetje duur voor door een pizza als je het per stuk gaat kopen.![]()
Kent iemand de baking steel? Schijnt wel goed te werken!
http://slice.seriouseats.(...)-steel-delivers.html![]()
Verse gist is toch altijd biergist?
En je kunt ook bier ipv water gebruiken. (Doen we altijd met de pannenkoeken bij de melk).![]()
Klinkt interessant iddquote:Op zaterdag 22 februari 2014 16:52 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Kent iemand de baking steel? Schijnt wel goed te werken!
http://slice.seriouseats.(...)-steel-delivers.html![]()
Het artikel is een beetje onduidelijk. Maar is het gewoon een stalen bakplaat of wat? Want die zit toch standaard in je oven. En zo'n plaat is idd insta heet itt een steen.![]()
Van het weekend zoals elk weekend weer pizza gemaakt. Dit keer lukte het eindelijk om een mooie rand te krijgen
mag het weten![]()
1x in de week, in het weekend op zondag, kijkt lekker weg met studio sport om 19:00 uur en eigen pizza met bierquote:Op woensdag 5 maart 2014 20:16 schreef Opblaaspop077 het volgende:
Elk weekend. Omgwaar kunnen we heen komen?
mag het weten![]()
Nou, ik ga straks ook maar weer eens een poging doen om pizza te bakken.
Vorige keer was de bodem behoorlijk dik en broodachtig...tips?
![]()
Welk recept heb je vorige keer dan gebruikt? Dus, wat heb je precies gedaan vorige keer?Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
volgens mij het recept uit dit topic. Maar 't is al ff geleden dus...ik weet het ook niet meer precies hoe of watquote:Op donderdag 6 maart 2014 12:49 schreef MaximusTG het volgende:
Welk recept heb je vorige keer dan gebruikt? Dus, wat heb je precies gedaan vorige keer?![]()
Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.quote:Op donderdag 6 maart 2014 12:47 schreef PureEvil het volgende:
[..]
ja duh. Maar dat kreeg ik niet voor mekaar vorige keer..
Wel genoeg kneden de 1e keer, anders zijn je gluten onderontwikkeld en breekt je deeg heel snel en is het niet rekbaar genoeg.
Ook geen 'tarwebloem' van 30ct/kilo gebruiken, want dat heeft te weinig gluten, je hebt een 'hardere' bloemsoort nodig.![]()
Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.quote:Op donderdag 6 maart 2014 12:56 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Van de italianen mag het niet, maar gewoon met de deegroller steeds dunner rollen, omdraaien, rollen, omdraaien. Dan kun je het deeg echt heel dun krijgen.
Wel genoeg kneden de 1e keer, anders zijn je gluten onderontwikkeld en breekt je deeg heel snel en is het niet rekbaar genoeg.
Ook geen 'tarwebloem' van 30ct/kilo gebruiken, want dat heeft te weinig gluten, je hebt een 'hardere' bloemsoort nodig.![]()
405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ookquote:Op donderdag 6 maart 2014 12:59 schreef PureEvil het volgende:
[..]
Hmz, ik heb nu alleen weizenmehl type 405 en dinkelmehl type 630 staan.![]()
405 heeft dezelfde uitmalingsgraad als 00, alleen is waarschijnlijk iets zachter. Je kunt het ook 50/50 mengen.
Zolang het maar geen 'bindy tarwebloem' is, want dat is echt net genoeg om sauzen mee aan te dikken.![]()
Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloemquote:Op donderdag 6 maart 2014 13:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
405 is prima, dinkel 630 is spelt, kan ook![]()
405 heeft dezelfde uitmalingsgraad als 00, alleen is waarschijnlijk iets zachter. Je kunt het ook 50/50 mengen.
Zolang het maar geen 'bindy tarwebloem' is, want dat is echt net genoeg om sauzen mee aan te dikken.Kranplätze müssen verdichtet sein![]()
Het is een iets ander soort, maar wel meer gluten dan in tarwe. Je kunt alles met spelt maken, ik doe het al tijden. Speltpannenkoeken, speltoliebollen, taarten, koekjes, cakes, broden, pizza's etc.quote:Op donderdag 6 maart 2014 13:16 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Rijst spelt wel goed dan? Dacht dat dit een ander soort gluten was dan in tarwe bloem
Het rijst alleen wat minder in de hoogte, maar da's bij pizza toch al niet nodig.![]()
Weggooien dan natuurlijk, maar dat lijkt me wel logisch he
En dan loop/fiets/rij je daarna naar de supermarkt, en je haalt er bv een pak biotarwe bloem van koopmans, of biotarwe van de AH;
Daar ga je dan mee een pizzadeeg maken. Maar voor vandaag wordt dat een beetje te laat ben ik bang. Dan kan je beter voor morgen een deeg maken.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Neuh, ik heb nog een pak meel staan, dus dat scheeltquote:Op donderdag 6 maart 2014 15:04 schreef MaximusTG het volgende:
Weggooien dan natuurlijk, maar dat lijkt me wel logisch he
En dan loop/fiets/rij je daarna naar de supermarkt, en je haalt er bv een pak biotarwe bloem van koopmans, of biotarwe van de AH;
Daar ga je dan mee een pizzadeeg maken. Maar voor vandaag wordt dat een beetje te laat ben ik bang. Dan kan je beter voor morgen een deeg maken.Maar echt gadver, heb dat nog nooit meegemaakt
![]()
Forum Opties Forumhop: Hop naar: