SPOILER: Recept 12Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Saus:SPOILER: Recept 22Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Bakken:SPOILER: Saus2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Handige links over pizza makenSPOILER: bakken2Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven.quote:Op maandag 22 september 2014 22:33 schreef Iemand91 het volgende:
Zo'n pizza-oven gekregen; morgen dus maar deeg + saus maken voor woensdag.
Maar wat voor oven heb je dan gekregen?quote:Op woensdag 24 september 2014 18:59 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Zo, dat maakt wel even verschil; een pizza-oven in plaats van een reguliere oven.![]()
![]()
Wel altijd zo'n klote gedoe met al dat bloem als je de bodem(s) aan het maken bent
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.quote:Op woensdag 24 september 2014 21:38 schreef ChilllayD het volgende:
En van 'al dat 'bloem' worden ze nog nasty en droog ook
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.quote:Op woensdag 24 september 2014 22:02 schreef SiGNe het volgende:
Maar wat voor oven heb je dan gekregen?
echt zo'n electrische die ze ook in pizzeria's hebben of een houtgestookte voor buiten?
Of evt zo'n ding dat je op de keukentafel kan zetten?
Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af.quote:Op woensdag 24 september 2014 22:41 schreef minilot het volgende:
Ik vind het maken van het deeg juist het leukste om te doen!
Gewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon zodra het deeg vaster en elastischer wordt. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water.quote:Op woensdag 24 september 2014 22:51 schreef Pandaplint het volgende:
[..]
Ik niet. Krijg het nauwelijks van m'n handen af.
opgedroogde deegspetters op arm(haar) is ook geen pretje trouwensquote:Op woensdag 24 september 2014 23:00 schreef minilot het volgende:
[..]
Gewoon stug doorkneden, want op den duur kneed je je handen vanzelf brandschoon. Als het echt moet: wassen met koud water. Zo krijg je plakkerig deeg er veel sneller af dan met warm water.Geldt ook voor pollepels en komnen en dergelijke waar rauw deeg aan geplakt zig. Koud water gebruiken!
Ik maak twee per week (verschillende soorten) brooddeeg met de hand, op een gegeven moment komt daar vanzelf zoveel handigheid in dat je er nauwelijks nog troep van hebt
Oh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..quote:Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
[..]
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.![]()
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.
Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.
[ afbeelding ]
Ik dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's.quote:Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
[..]
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.![]()
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.
Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.
[ afbeelding ]
Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:25 schreef SiGNe het volgende:
Oh da's wel nice dat het met zo'n ding ook al goed gaat..
Ik vraag me overigens af of je niet gewoon van die deegbollen bij de lokale pizzeria kan kopen.. gewoon een keer vragen denk ik.
Biedt je €2,- per bol en dan maar kijken of ze het bod accepteren.
En ik weet dat ze bij de Jumbo ook pizzadeeg hebben in de koeling, vast niet zo goed als van een pizzeria (al vraag ik me af of ze dat zelf niet ook gewoon diepvries kopen, dag ervoor ontdooien en klaar) of zelf maken maar het scheelt wel het maken..
Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:35 schreef minilot het volgende:
Of gewoon, als je toch aan de slag gaat, meteen een hoeveelheid deeg voor tien pizza's maken (is net zoveel werk als voor twee pizza's) en dan de deegbolletjes los van elkaar invriezen. Als je 's avonds pizza wilt eten, gewoon zo'n bevroren bolletje 's ochtends uit de vriezer halen en dan kun je het 's avonds uitrollen/vormen.
Ik denk dat ik momenteel deeg voor twintig pizza's in mijn vriezer heb liggen
Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:49 schreef Klaploper het volgende:
Ik dacht dat dat een soort tosti-ijzers waren voor diepvries pizza's.![]()
Maar daarin kun je dus zelfgemaakte pizza's bakken?
Als ik de goede gevonden heb is hij niet eens duur. Echte kenners vinden het vast minder dan een pizzaoven, maar dat vinden ze ook van mijn oven die maar tot 300 graden gaat. Klinkt ideaal om snel een pizza te maken.quote:Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Inderdaad. Ach, van alles eens uitproberen. Zelf maken, kant en klare bodems. We zien wel.
[..]
Maar dit lijkt mij inderdaad het beste. Saus is ook al genoeg voor 10 pizza's namelijk.![]()
Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten.
[..]
Dat zou best kunnen dat ze voor diepvries zijn. Hoewel ze in het bijbehorende boekje ook recepten hebben staan voor verse pizza's.
Eerlijk gezegd vraag ik me af of dat wel goed gaat om diepvriespizza's hierin te maken. Ding wordt zo heet dat het mij niet zou verbazen dat de onderkant zwart is en de binnenkant nog koud/lauw.
(Als je het over die dikke American Style pizza's hebt bijvoorbeeld)
Flammkuchenquote:Op woensdag 24 september 2014 23:56 schreef Iemand91 het volgende:
Heb ook inspiratie van Tweakers gekregen. Zag daar een pizza langskomen met Crème fraîche, uitgebakken spekjes, ui en kaas. Was ook erg goed te eten.
Ja, of foccaciabrood/uien-stokbrood, redelijk bekend wel.quote:
Dus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zegquote:Op woensdag 24 september 2014 22:39 schreef Iemand91 het volgende:
[..]
Ik heb over bloem tijdens het maken van het deeg hè. Niet tijdens het vormen van het deeg in een pizzavorm.
[..]
Oh, gewoon zo'n simpel ding. Gebruikten ze zelf niet en toen dachten ze aan mij.![]()
Bodem wordt nu lekker knapperig, het gaat sneller.
Dus alleen het maken van het deeg houdt ons nu nog tegen om vaak pizza te maken.
[ afbeelding ]
Tja, ik weet niet of je op mijn eenmalige ervaring moet af gaan; maar ik vond hem prettiger werken dan een standaard oven.quote:Op maandag 29 september 2014 02:12 schreef renwan het volgende:
Dus die Princess dingen werken wel? Zat 2 jaar geleden hard te twijfelen om er een aan te schaffen maar in deze reeks werd het afgeraden. Verdomme zeg
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |
Dat begrijpen we, maar is wel erg jammer. Je kunt FOK! namelijk wel gratis LEZEN, maar we kunnen FOK! niet gratis MAKEN. De inkomsten van de advertenties zorgen ervoor dat we de kosten van de site kunnen dragen zodat je ook morgen FOK! nog kunt bezoeken.
Zou je willen overwegen om voor FOK! een uitzondering te maken in je adblocker (of andere middelen die onze ads blokkeren)? Je krijgt deze melding dan nooit meer te zien.
Ja, ik wil fok.nl whitelisten, laat me zien hoe
Ik neem liever een premium account zodat ik geen advertenties hoef te zien (je moet eerst inloggen)
Ja, breng me naar de shop