Okquote:Op zaterdag 1 juni 2013 22:21 schreef bas-beest het volgende:
Dat mag je best posten, ben ik het niet mee eens.
Eerlijk gezegd vond ik het aanbod niet bijster speciaal. The usual suspects, zeg maar. Een beetje Flying Dog, beetje BrewDog, beetje Molen, Emelisse, Jopen en IJ, en aan Belgen wat je in een beetje supermarkt of slijterij wel zou kunnen krijgen.quote:Op zaterdag 1 juni 2013 22:12 schreef ludovico het volgende:
Ik opende hem maar, skippy22 was in slaap gevallen.
http://www.drankvat.nl/c-1943617/8-9-of-10-trappistenbieren/
Ik vind dit een mooi verhaal, de site zelf (drankvat.nl) kun je aardig wat speciaal biertjes op bestellen.
Maargoed, mijn vraag, weet iemand anders allicht een site waarop je speciaal bier kunt bestellen?
Aardig wat, gemiddelde slijter heeft minder aanbod, als je gericht zoekt vind je natuurlijk altijd wel meer, maar ik vind dit best netjes.. En volgens mij zijn ze pas net begonnen.quote:Op zondag 2 juni 2013 12:00 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Eerlijk gezegd vond ik het aanbod niet bijster speciaal. The usual suspects, zeg maar. Een beetje Flying Dog, beetje BrewDog, beetje Molen, Emelisse, Jopen en IJ, en aan Belgen wat je in een beetje supermarkt of slijterij wel zou kunnen krijgen.
Overigens doet De Hopduvel ook aan online bestellingen...
Als je een slijter zoekt met een goed aanbod: Mitra.quote:Op zondag 2 juni 2013 12:52 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Aardig wat, gemiddelde slijter heeft minder aanbod, als je gericht zoekt vind je natuurlijk altijd wel meer, maar ik vind dit best netjes.. En volgens mij zijn ze pas net begonnen.
Voor Nederlands en Belgisch bier ziet het er inderdaad wel interessant uit. Daarbuiten... steeds weer dezelfde brouwerijen... Hoewel dit keer tenminste geen enkele Deense micro.quote:Op maandag 3 juni 2013 11:55 schreef andrejes het volgende:
Laatst een nieuwe bierwinkeli n Leiden gevonden!! Wat een aanbod!!! Veel van De Molen!!
En goedkoop!!
kan ook online bestellen
www.speciaalbierpakket.nl
bierwinkel leiden zeemanlaan 22b
Ik ben naar een proevrij geweest bij een lokale Mitra. 7 bieren geproeft:quote:Op zondag 2 juni 2013 23:59 schreef Nembrionic het volgende:
Niemand iets te melden over de Week van het Nederlandse Bier? Niemand naar activiteiten geweest? Niemand kuitbieren geproefd?
Leffe quadruppel ??quote:Op maandag 3 juni 2013 12:20 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Ik ben naar een proevrij geweest bij een lokale Mitra. 7 bieren geproeft:
Budels honing
Texels skuumkoppe
De leckere Paulus
Maallust Vienna
Jopen koyt
Gouverneur tripel
Leffe quadruppel
Veel van deze biertjes had ik al eens gehad en vind ik eigenlijk ook niet zo heel erg boeiend. De lekkerste vond ik nog de Paulus. Het leukste was nog wel om met andere bierliefhebbers te praten en met de eigenaar van de desbetreffende Mitra-winkel.
Die Embrasse vond ik ook buitengewoon lekker. Vuur & Vlam is te lang geleden, toen hield ik nog niet echt bij wat ik wel en niet lekker vond, onder het motto "wat ik lekker vind, dat onthoud ik wel". Misschien dat ik het ergens in deze topicreeks kan terugvinden.quote:Op woensdag 5 juni 2013 09:53 schreef beerbrothers het volgende:
Er zijn zoveel heerlijke bieren te vinden in de Nederlandse bier winkels. Ben nu ruim 2 jaar aan het proeven, maar ben er nog niet uit :-). Enkele toppers:
Malheur 12
Embrasse (Peated Oak Aged)
Tap X Meine Sommer Weizen
Hop met de Geit
Vuur&Vlam
Sinds kort ben ik ook met een website begonnen om mijn proefnoties kwijt te kunnen en om andere bierliefhebbers te vinden. Leuk om ook hier te lezen over bier!
Misschien vind je de Pannepot ook wat. Heerlijk biertje.quote:Op woensdag 5 juni 2013 10:39 schreef Molleman het volgende:
Ik ben toch best wel gek op die trappistjes moet ik zeggen. Afgelopen week aan de St. Bernardus 12, Rochefort 10, Blauwe Chimay en een flesje van Achel gehad (weet zo niet meer welke). Allen biertjes waar ik er zeker nog wel meer van wil drinken.
Rij naar Westvleteren. Haal een sixpack van dat en ik spreek u nogmaals.quote:Op zaterdag 1 juni 2013 22:14 schreef timmmmm het volgende:
Hallo. Ik wil even posten dat Abt 12 het lekkerste bier ooit is
Het zal mij benieuwen.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:31 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Rij naar Westvleteren. Haal een sixpack van dat en ik spreek u nogmaals.
Grenadine in bier....daar zou een boete voor gegeven moeten worden.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:28 schreef n00b13 het volgende:
In brabant gooiden ze grenadine in m'n trappist. Dat was echt superlekker.
Maar wat is grenadine? En hoe heet het in de winkel? Hoeveel moet er in de trappist?
Ja, het was serieus lekker.
Bij een trappist lijkt het me niks maar in Duitsland of Polen is het heel normaal om bij je (wit)bier wat siroop te doen. Berliner Kindl Weisse heeft er in Duitsland nu zelfs speciale cups voor te koop.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:28 schreef n00b13 het volgende:
In brabant gooiden ze grenadine in m'n trappist. Dat was echt superlekker.
Maar wat is grenadine? En hoe heet het in de winkel? Hoeveel moet er in de trappist?
Ja, het was serieus lekker.
Als hij Abt12 het beste bier vindt, dan vindt hij Westvleteren lekkerder. Daar ben ik stiekem haast wel van overtuigd.quote:
Natuurlijk afhankelijk van het weer en de locatiequote:Op maandag 10 juni 2013 10:16 schreef muzas het volgende:
"Lekkerste bier" vind ik zo'n loze kreet. Voor mij is het toch echt afhankelijk van waar ik trek in heb, het weer, de entourage en ook hoe vaak ik iets al gedronken heb.
WV12 is heel lekker en haal ieder jaar ook wat kratten... Maar als het 25 graden is, en ik zit op een terras met wat olijfjes kan ik zo 30 bieren opnoemen die ik op dat moment lekkerder vind.
Dat "in Duitsland" is specifiek voor Berliner Weisse. Bij je Beierse witbier hoef je niet te verwachten dat het normaal gevonden wordt.quote:Op maandag 10 juni 2013 00:16 schreef MCH het volgende:
[..]
Bij een trappist lijkt het me niks maar in Duitsland of Polen is het heel normaal om bij je (wit)bier wat siroop te doen. Berliner Kindl Weisse heeft er in Duitsland nu zelfs speciale cups voor te koop.
[ afbeelding ]
Ik heb ze een paar keer naast elkaar gezet, maar het verschil tussen de WV12 en de abt12 is zo minimaal dat het prijsverschil en de moeite om naar België te rijden het totaal niet waard is.quote:Op maandag 10 juni 2013 10:03 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Als hij Abt12 het beste bier vindt, dan vindt hij Westvleteren lekkerder. Daar ben ik stiekem haast wel van overtuigd.
Goed, Westvleteren is dan ook aardig aan de prijs, zeker in NL. Als je het koopt in het klooster of bij het winkeltje is het best te doen.
Je moet ze dan ook niet naast elkaar maar na elkaar drinkenquote:Op maandag 10 juni 2013 13:58 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Ik heb ze een paar keer naast elkaar gezet, maar het verschil tussen de WV12 en de abt12 is zo minimaal dat het prijsverschil en de moeite om naar België te rijden het totaal niet waard is.
Dat wel, maar om dat te doen is het best handig om twee glazen naast elkaar te zetten.quote:Op maandag 10 juni 2013 14:00 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Je moet ze dan ook niet naast elkaar maar na elkaar drinken
Onzin, je kunt daar bij elk bier wel wat schuss doen en dan zal niemand je gek aankijken.quote:Op maandag 10 juni 2013 12:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Dat "in Duitsland" is specifiek voor Berliner Weisse. Bij je Beierse witbier hoef je niet te verwachten dat het normaal gevonden wordt.
Hmm, nu zie ik het ook op Wikipedia. Zo zie je maar weer waar dat Reinheitsgebot toe leidt.quote:Op maandag 10 juni 2013 16:24 schreef MCH het volgende:
[..]
Onzin, je kunt daar bij elk bier wel wat schuss doen en dan zal niemand je gek aankijken.
What's next? Senseo apparaten met biersmaakjes?quote:Op maandag 10 juni 2013 00:16 schreef MCH het volgende:
[..]
Bij een trappist lijkt het me niks maar in Duitsland of Polen is het heel normaal om bij je (wit)bier wat siroop te doen. Berliner Kindl Weisse heeft er in Duitsland nu zelfs speciale cups voor te koop.
[ afbeelding ]
Ik zou het proberen.quote:Op maandag 10 juni 2013 21:13 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
What's next? Senseo apparaten met biersmaakjes?
Bestaat al: http://www.bierpad.nl/quote:Op maandag 10 juni 2013 21:13 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
What's next? Senseo apparaten met biersmaakjes?
Getver.quote:
Ik wist niet wat ik moest verwachten maar ik ben positief verrast. Lekker in balans, een niet al te overweldigende koffiesmaak. Erg geslaagd voor een koffiebiertje (nu vind ik bier van de Molen eigenlijk altijd wel prima te drinken maar dat terzijde).quote:De koffiebes wordt verbouwd op plantages. Hier wordt deze gegeten door de loewak, een civetkatachtige. Het vruchtvlees wordt verteerd, maar de pit blijft intact en passeert het maag-darmkanaal. Door fermentatie krijgt deze zijn geliefde exquise smaak. De pitten worden hierna teruggevonden in de ontlasting van de loewak. De pitten worden vervolgens gewassen. Om de smaak zo veel mogelijk te behouden, worden de pitten meestal licht geroosterd. Aangezien de ontlaste bessen moeilijk te vinden zijn, is de prijs zeer hoog en heeft de koffie een exclusief karakter.
Ik vond Westvleteren erg tegenvallen, na alle ophef om dat biertje.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:31 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Rij naar Westvleteren. Haal een sixpack van dat en ik spreek u nogmaals.
Dat heb ik ook gedaan en vond het verschil toch wel zeer merkbaar. Beiden goed te drinken, maar er zijn zoveel andere opties.quote:Op maandag 10 juni 2013 13:58 schreef FrankRicard het volgende:
[..]
Ik heb ze een paar keer naast elkaar gezet, maar het verschil tussen de WV12 en de abt12 is zo minimaal dat het prijsverschil en de moeite om naar België te rijden het totaal niet waard is.
De Kopi Luwak staat nog wel op mijn lijstje maar wel wat laag. Ik ben benieuwd naar het bier maar ik ben bang dat het een leuke gimmick is. Ik bedoel: wie proeft het verschil tussen de kopi luwak koffie in het bier of een andere(goede) koffie?quote:Op dinsdag 11 juni 2013 14:06 schreef VGA4xZoom het volgende:
Was die bierpad niet zo'n mooie 1-aprilgrap van Heineken?
Ik heb onlangs dit biertje gehad van brouwerij de Molen:
[ afbeelding ]
Voor de mensen die Kopi Luwak niet kennen: Kopi Luwak is moeilijk dure (en lekkere) koffie.
[..]
Ik wist niet wat ik moest verwachten maar ik ben positief verrast. Lekker in balans, een niet al te overweldigende koffiesmaak. Erg geslaagd voor een koffiebiertje (nu vind ik bier van de Molen eigenlijk altijd wel prima te drinken maar dat terzijde).
Brooklyn Sorachi Acequote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:20 schreef habitue het volgende:
Iemand wat aanraders voor lekkere zomerse speciaalbieren? Dus lekker fris.
Ik niet. Dat is het probleem van de imperial stout, daar komen ook zonder koffie wel koffie-aroma's in. En dat doet dat hele exclusieve grotendeels teniet.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De Kopi Luwak staat nog wel op mijn lijstje maar wel wat laag. Ik ben benieuwd naar het bier maar ik ben bang dat het een leuke gimmick is. Ik bedoel: wie proeft het verschil tussen de kopi luwak koffie in het bier of een andere(goede) koffie?
Ik heb de Kalverliefde op. Was een lekker verfrissend bittertje.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 15:03 schreef Freak188 het volgende:
[..]
Ik vond Westvleteren erg tegenvallen, na alle ophef om dat biertje.
Iemand al eens Kalverliefde geprobeert (Purmerends bier, was in de maand mei in alle ABT kroegen te krijgen, nu alleen nog in De Bonte Koe te Purmerend)?
De blonde variant heb ik al op, en je kunt veel zeggen maar die was wel echt HEEL goed.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 20:50 schreef n00b13 het volgende:
Vonden jullie WV tegenvallen?
Ik niet Ik vind het heerlijk.
Wel op het goede moment uiteraard.
WV12...quote:Op woensdag 12 juni 2013 21:45 schreef ludovico het volgende:
[..]
De blonde variant heb ik al op, en je kunt veel zeggen maar die was wel echt HEEL goed.
In de orde van La trappe - blond zegmaar.... Die 2 staan nu toch echt qua blond bieren voor mij bovenaan.
Goed bezig.quote:Op woensdag 12 juni 2013 21:51 schreef ludovico het volgende:
Ik heb overigens 2 kratten + 2 sixpacks..
48 flesjes van de 12, en 12 van de 8.
Meh, hij smaakt naar koffie, that's it. Geen bijzondere Kopi Luwak smaak of zo, gimmick. Maar hij is wel lekker.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De Kopi Luwak staat nog wel op mijn lijstje maar wel wat laag. Ik ben benieuwd naar het bier maar ik ben bang dat het een leuke gimmick is. Ik bedoel: wie proeft het verschil tussen de kopi luwak koffie in het bier of een andere(goede) koffie?
Heb laatst beide versie's genuttigd en ik vond ze écht heerlijk! Ze sloegen wel in als een bom, maar dat terzijde. Probeer al tijden een afspraak te maken om er eens heen te rijdenquote:Op dinsdag 11 juni 2013 20:50 schreef n00b13 het volgende:
Vonden jullie WV tegenvallen?
Ik niet Ik vind het heerlijk.
Wel op het goede moment uiteraard.
Ik drink ze ook alleen maar voordat ik naar bed ga. Want ze hakken er lekker in inderdaad.quote:Op donderdag 13 juni 2013 16:12 schreef EDMAN- het volgende:
[..]
Heb laatst beide versie's genuttigd en ik vond ze écht heerlijk! Ze sloegen wel in als een bom, maar dat terzijde. Probeer al tijden een afspraak te maken om er eens heen te rijden
Beide versies?quote:Op donderdag 13 juni 2013 16:12 schreef EDMAN- het volgende:
[..]
Heb laatst beide versie's genuttigd en ik vond ze écht heerlijk! Ze sloegen wel in als een bom, maar dat terzijde. Probeer al tijden een afspraak te maken om er eens heen te rijden
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?quote:Op maandag 10 juni 2013 10:03 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Als hij Abt12 het beste bier vindt, dan vindt hij Westvleteren lekkerder. Daar ben ik stiekem haast wel van overtuigd.
Goed, Westvleteren is dan ook aardig aan de prijs, zeker in NL. Als je het koopt in het klooster of bij het winkeltje is het best te doen.
quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:41 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?
Volgens mij klopt dat verhaaltje niet helemaal....quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:41 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nlquote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:42 schreef muzas het volgende:
[..]
[..]
Volgens mij klopt dat verhaaltje niet helemaal....
quote:De brouwmeester van Westvleteren, Dhr. Mathieu Szafranski (van Poolse afkomst) werd partner in de brouwerij, en bracht naast de know-how ook de originele recepten en de originele St.Sixtus-gist mee.
Men starte de verkoop vanuit Watou, onder de merknamen Trappist Westvleteren, St.Sixtus en nog later onder de naam Sixtus.
Gedurende 46 jaar werden de bieren gecommercialiseerd door de brouwerij, ondertussen bleven de paters van Westvleteren brouwen voor zichzelf en voor de verkoop in een 3-tal café's, waaronder In De Vrede, vlakbij de abdij.
In 1992 kwam aan de licentie een einde en sindsdien brouwen we dezelfde bieren, met hetzelfde recept, maar onder een andere merknaam: St.Bernardus.
Woon je daar in de buurt dan?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:52 schreef muzas het volgende:
Ik haal wel eens een krat. voor 2 euro per fles is ie niet bijzonder duurder dan anderen
Het recept is idd ooit overgegeven. Toch proef ik verschil in de twee. Een gelijk recept is natuurlijk geen gelijk bier. Het proces zelf is ook bepalend voor smaak.
Alles behalve, woon in Haarlem.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 18:00 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Woon je daar in de buurt dan?
Voor mij (provincie antwerpen) zou de rit al een serieus aantal euro's kosten, waardoor de bak terugbrengen de tijd/moeite niet is. Als je die dingen mee in rekening brengt kom je toch al aan een stevig geprijsd bier...
Inderdaad, Gouden Carolus vind ik 'neutraal' van smaak. Ik vind het eigenlijk zoals Duvel, maar ik passeer de brouwerij vaak en neem dan af en toe mee.quote:
Deels waar. Het recept is veranderd. (dat was tenslotte van WV), maar inderdaad werd WV in het begin in de Sint Bernardus abdij gemaakt. Dat is het verhaal van mijn slijter.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:41 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?
-- EDIT --quote:De abdijbieren van de brouwerij staan internationaal hoog aangeschreven. Het beste bier van de brouwerij, de Abt 12, stond op nummer 4 op de lijst van beste bieren ter wereld van de website beeradvocate.com. De recepten van de bieren zijn dezelfde als die van de brouwerij in Westvleteren. Alle bieren van Sint-Bernardus zijn van hoge gisting.
Ah, mijn favo kroeg.quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:34 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Ik heb de Kalverliefde op. Was een lekker verfrissend bittertje.
Ik had op het bierfestival in Den Bosch hun Natte op. Die smaakte meer alsof ze ook echt zo het water uit het IJ hadden gehaaldquote:Op maandag 17 juni 2013 15:13 schreef beerbrothers het volgende:
Heb van het weekend een lekker biertje gehad. I.P.A. van brouwerij 't IJ. Hop in balans, zeker ook aan te raden als je geen IPA liefhebber bent.
Tekstje uigescheven: http://www.bierchat.nl/website/proeven
Die is echt super.quote:Op maandag 17 juni 2013 15:13 schreef beerbrothers het volgende:
Heb van het weekend een lekker biertje gehad. I.P.A. van brouwerij 't IJ. Hop in balans, zeker ook aan te raden als je geen IPA liefhebber bent.
Tekstje uigescheven: http://www.bierchat.nl/website/proeven
Ik vond de Columbus lekkerder. De IPA vond ik niet bijzonder.quote:Op maandag 17 juni 2013 15:13 schreef beerbrothers het volgende:
Heb van het weekend een lekker biertje gehad. I.P.A. van brouwerij 't IJ. Hop in balans, zeker ook aan te raden als je geen IPA liefhebber bent.
Tekstje uigescheven: http://www.bierchat.nl/website/proeven
Nummertje 8 ook op.quote:Op zondag 16 juni 2013 23:13 schreef kingtoppie het volgende:
Ik drink nu een ''rochefort 6''
Wat een zoet biertje is dit eigenlijk
Ik vind Rochefort 6 juist heel makkelijk weg te drinken voor zijn 7,5%quote:Op dinsdag 18 juni 2013 20:04 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Nummertje 8 ook op.
De nummer 6 is 7.5% en de nummer 8 is 9.2% vol.
Gek genoeg is de 6 een stuk sterker van smaak, ik zou het erg fruitig noemen, de nummer 8 is een stuk meer in verhouding... De smaken zijn een stuk rustiger en niks overheerst er, waar nummer 6 dat wel heeft qua zoetigheid, maar daar kan je natuurlijk ook van houden.
Duzzs Grappig dat een sterker biertje minder sterk smaakt.
Die nummer 8 die drinkt ook erg makkelijk weg voor 9.2.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 20:59 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Ik vind Rochefort 6 juist heel makkelijk weg te drinken voor zijn 7,5%
Vond ik best meevallen, vond het een best stevige bier. Maar dat is meer een kwestie van smaak. Ik kon het herinneren als een Rochefort 10 light, terwijl de nummer 6 wel anders smaakte.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:00 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Die nummer 8 die drinkt ook erg makkelijk weg voor 9.2.
Whut? Light trappist?quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:16 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Vond ik best meevallen, vond het een best stevige bier. Maar dat is meer een kwestie van smaak. Ik kon het herinneren als een Rochefort 10 light, terwijl de nummer 6 wel anders smaakte.
Ik zal de 10 vanavond aanslaan, ik zal kijken of die wat ''zwaarder'' van smaak is.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:18 schreef hemarookworst het volgende:
hahahaahahahahahahahahhahahahahahahaha
Ik vond de 8 een net-niet 10. Dus ik heb de 10 of de 6 bij voorkeurquote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:20 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Ik zal de 10 vanavond aanslaan, ik zal kijken of die wat ''zwaarder'' van smaak is.
Kvind hem lekker helder / licht van smaak eigenlijk.. Juist weer voor Rochefortquote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:22 schreef hemarookworst het volgende:
Maar ik vind het nu niet echt weer voor een Rochefort, dus ik ga hem andere keer drinken, toch een tijdje geleden.
Deze is 11.3%quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:21 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Ik vond de 8 een net-niet 10. Dus ik heb de 10 of de 6 bij voorkeur
Had je hem snel doorgedronken?quote:Op dinsdag 18 juni 2013 22:05 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Deze is 11.3%
ELF KOMMA DRIE PROCENT
Deze proeft inderdaad wel veel naar de 8...
Dat is niet een van hun uitschieters inderdaad. Ik ben fan van hun imperial porter (Gonzo) en hun imperial koffie stout (Kujo). Die zijn erg goed. De Raging Bitch IPA is ook niet verkeerd.quote:Op donderdag 20 juni 2013 22:37 schreef kingtoppie het volgende:
Flying dog - snake dog IPA.
Ik heb 2 andere biertjes van flying dog op en die vond ik erg lekker maar deze valt eerlijk gezegd tegen.
Raging bitch en doggy style waren allebei erg lekker.quote:Op vrijdag 21 juni 2013 19:41 schreef drexciya het volgende:
[..]
Dat is niet een van hun uitschieters inderdaad. Ik ben fan van hun imperial porter (Gonzo) en hun imperial koffie stout (Kujo). Die zijn erg goed. De Raging Bitch IPA is ook niet verkeerd.
Een schwarzbier die tussen een dry stout en een belgian ale zit... Nu is het voor mij al heel lang geleden dat ik een Koninck op heb, en ook al een tijdje sinds mijn laatste Köstritzer, maar ik kan me niet bepaald voorstellen dat ik met deze vergelijking op de proppen zou zijn gekomen.quote:Op zaterdag 22 juni 2013 00:40 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Ik ben nu een Köstritzer Schwarzbier aan het drinken. Qua smaak zit het ergens tussen een De Koninck en een Guinness in, maar de smaak is vrij dun en blijft niet lang hangen. Drinkt wel lekker weg overigens
Een Guinness kan ik misschien enigszins begrijpen. Smaak van donkere/geroosterde mout; hinten van koffie. Maar dat het elementen heeft van De Koninck vereist inderdaad wat uitleg...quote:Op zaterdag 22 juni 2013 09:16 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Een schwarzbier die tussen een dry stout en een belgian ale zit... Nu is het voor mij al heel lang geleden dat ik een Koninck op heb, en ook al een tijdje sinds mijn laatste Köstritzer, maar ik kan me niet bepaald voorstellen dat ik met deze vergelijking op de proppen zou zijn gekomen.
Doodzonde voor dat lekkere rookbiertje die al niet zo makkelijk te krijgen is bij de reguliere adressenquote:Op woensdag 26 juni 2013 05:29 schreef GoCanucksGo het volgende:
Eerste bier dat ik door de gootsteen gespoeld heb; Jopen Witte Rook
Eerste slok ging nog wel, maar ik vond het een enorm ranzige bacon-achtige nasmaak hebben en besloot na drie slokken dat ik het eigenlijk zonde vond van mijn avond om het verder op te drinken
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Friendcode: 5257-9420-8367 - Sjim
Ik heb hem gewoon bij de Mitra gekocht, en er stonden er nog minstens 10. Leef je uitquote:Op woensdag 26 juni 2013 10:23 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Doodzonde voor dat lekkere rookbiertje die al niet zo makkelijk te krijgen is bij de reguliere adressen
quote:Op woensdag 26 juni 2013 16:16 schreef hylian het volgende:
O.a. Gouverneur, vast al bekend, echter heb ik hem nog niet mogen ervaren.
Een van mijn favoriete is de Barbar Bok, helaas gisteren lege fles gevonden nadat ik hem koud had gezet..
Ik heb een tijdje terug een bierproeverij zelf georganiseerd met onderstaande bieren, in die volgorde, als iemand wellicht feedback heeft op deze reeks hoor ik die graag voor een volgende keer!Da's een beste serie, na afloop meteen slapen?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Inderdaad, ik ben over het algemeen niet wildenthousiast over dit soort "gerookte" bieren, maar Witte Rook is juist subtiel; voor dit bier werkt het wel. Ik kon hem recentelijk nog bij mijn lokale Mitra krijgen trouwens. Ik denk dat ik daar vrijdag nog even wat in ga slaan. Ze hebben daar een iets afwijkend assortiment ten opzichte van de website.quote:Op woensdag 26 juni 2013 10:23 schreef VGA4xZoom het volgende:
[..]
Doodzonde voor dat lekkere rookbiertje die al niet zo makkelijk te krijgen is bij de reguliere adressen
Glaasjes van 0,2 gelukkig, maar het is inderdaad niet veel later gewordenquote:Op woensdag 26 juni 2013 18:33 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Da's een beste serie, na afloop meteen slapen?
quote:Op woensdag 26 juni 2013 16:16 schreef hylian het volgende:
O.a. Gouverneur, vast al bekend, echter heb ik hem nog niet mogen ervaren.
Een van mijn favoriete is de Barbar Bok, helaas gisteren lege fles gevonden nadat ik hem koud had gezet..
Ik heb een tijdje terug een bierproeverij zelf georganiseerd met onderstaande bieren, in die volgorde, als iemand wellicht feedback heeft op deze reeks hoor ik die graag voor een volgende keer!Chimay Rood Ik kan het niet vaak genoeg zeggen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Gaaf, jammer dat ik dat niet ga reddenquote:Op donderdag 27 juni 2013 11:51 schreef bassieVL het volgende:
Voor de liefhebbers, dit weekend op de Groenplaats in Antwerpen
14de editie van Bierpassie Weekend,
vrijdag 28 juni, zaterdag 29 juni en zondag 30 juni 2013.
http://www.bierpassieweekend.be/
Vind je die echt zoveel beter? Het is volgens mij meer de hype die het zogezegd beter doet smaken... Ik vind Trappist Westvleteren Blond niet direct veel beter dan bijvoorbeeld Keizer Karel blond of een Westmalle tripel.quote:Op zondag 9 juni 2013 23:31 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Rij naar Westvleteren. Haal een sixpack van dat en ik spreek u nogmaals.
complete krat, toe maarquote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:08 schreef T-Force het volgende:
Zo maar eens een krat Tripel Karmeliet ophalen bij AH
Chemische hop bestaat niet.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 23:57 schreef Straatklinker het volgende:
Ik heb trouwens nog een vraagje over iets wat ik me al een tijdje afvraag.
In China hadden ze bier wat voor zover ik weet bestaat uit lager bier van rond de 4%(harbin beer, tsingtao). Als dorstlesser was dat eigenlijk best wel lekker(het was zelfs goedkoper dan mineraal water ).
Nu was het zo dat als ik het wat sneller opdronk ik direct kotsmisselijk werd(zo'n gevoel dat je moet overgeven). Ik heb dat alleen maar met die bieren gehad en ik begrijp niet waarom. Ik heb me laten vertellen dat dat komt omdat er 'chemische hop' in verwerkt is..
Bij Tsingtao bier wat je hier kan kopen(import) heb ik dat eveneens.
Iemand een idee?
Ja. Kan best de "hype" zijn, maar ik vind het wel.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:49 schreef Straatklinker het volgende:
[..]
Vind je die echt zoveel beter? Het is volgens mij meer de hype die het zogezegd beter doet smaken... Ik vind Trappist Westvleteren Blond niet direct veel beter dan bijvoorbeeld Keizer Karel blond of een Westmalle tripel.
De blonde variant is te vergelijken met la trappe blond vind ik.quote:Op zaterdag 29 juni 2013 22:49 schreef Straatklinker het volgende:
Vind je die echt zoveel beter? Het is volgens mij meer de hype die het zogezegd beter doet smaken... Ik vind Trappist Westvleteren Blond niet direct veel beter dan bijvoorbeeld Keizer Karel blond of een Westmalle tripel.
Niet verkeerd inderdaad en ik zag nu ook Snab bieren liggen. Ook maar 2 ervan meegepakt. Het assortiment bij mijn lokale Mitra wordt steeds omvangrijker. Maximus, Jopen, Emelisse, De Molen en nog veel meer Nederlandse speciaalbieren, naast het reguliere assortiment.quote:Op woensdag 26 juni 2013 02:17 schreef hemarookworst het volgende:
25% korting op speciaalbieren bij de Mitra. Inkopen jonguh!!
Dat is in ieder Mitra zo. De Mitra werkt enorm hard om het assortiment speciaalbier uit te breiden.quote:Op woensdag 3 juli 2013 20:11 schreef drexciya het volgende:
[..]
Niet verkeerd inderdaad en ik zag nu ook Snab bieren liggen. Ook maar 2 ervan meegepakt. Het assortiment bij mijn lokale Mitra wordt steeds omvangrijker. Maximus, Jopen, Emelisse, De Molen en nog veel meer Nederlandse speciaalbieren, naast het reguliere assortiment.
quote:Op zaterdag 6 juli 2013 13:05 schreef Murvgeslagen het volgende:
Gisteren Hel en Verdoemenis (imperial stout) op van de molen. Ik was gewaarschuwd van te voren dat het niet zo toegankelijk was, en inderdaad weet ik nog niet helemaal wat ik er van moet vinden.
Beetje dropachtige geur ( bij gebrek aan betere omschrijving), bijna stroperig en een smaak waar ik niet van kon genieten. Niet perse vies, maar misschien toch (nog) niet helemaal mijn ding.
Zijn dit dingen die je vaker moet drinken om te leren waarderen, of ligt je dat of gewoon niet?
Vier jaar terug dronk ik alleen pils en witbier en moest ik niks hebben van iets anders.Nu is het bijna andersom. Als je iets vaker drinkt, kan je smaak veranderen maar kan ook komen door de leeftijd.quote:Op zaterdag 6 juli 2013 13:05 schreef Murvgeslagen het volgende:
Zijn dit dingen die je vaker moet drinken om te leren waarderen, of ligt je dat of gewoon niet?
Yeah, rightquote:De trend dat steeds meer bierdrinkers voor alcoholvrij bier kiezen zet flink door. Terwijl vorig jaar ruim een op de drie wel eens voor alcoholvrij bier koos, doet nu bijna de helft (46 procent) dit.
Ik weet niet hoe het met de alcoholvrije bieren in Nederland zit, maar hier was ik er na één flesje Aigua de Moritz toch echt wel van genezen. Had 'm overigens ook alleen maar om de naam genomenquote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:43 schreef Nembrionic het volgende:
http://www.nu.nl/lifestyl(...)ker-alcoholvrij.html
[..]
Yeah, right
Hier is het ook allemaal niet zo spannend. Maar tegenwoordig ook veel (fruit)smaakjesvarianten.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:51 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik weet niet hoe het met de alcoholvrije bieren in Nederland zit, maar hier was ik er na één flesje Aigua de Moritz toch echt wel van genezen. Had 'm overigens ook alleen maar om de naam genomen
Niet spannend. Dat is nog wel wat anders dan ronduit goor.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:53 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Hier is het ook allemaal niet zo spannend. Maar tegenwoordig ook veel (fruit)smaakjesvarianten.
Late reactie terug, maar ja, had toevallig een emballagebon van 30 euro gevonden dus maar 8 euro betaald voor die kratquote:Op zondag 30 juni 2013 13:27 schreef Adames het volgende:
complete krat, toe maar
- oh, beetje late ractie
Founders Porter, als je 'm ooit tegenkomt. En Fuller's London Porter.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 13:01 schreef travelman het volgende:
Sinds kort ben ik fan van Porters e.d., ben er nog niet zo mee bekend, vandaar dat er vd week een aantal gehaald heb. Deze heb ik nu koud liggen:
- Flying Dog Gonzo Imperial Porter
- Anchor Porter
- Left Hand Brewery Milk Stout Nitro (vond de Milk stout lekker)
- Maisel & Friends Marc's Choclate Bock (geen idee of dit een Porter is trouwens)
- Klavervier Poorter
Welke zou ik verder zeker een keer geproefd moeten hebben?
In die van Harbin zit dacht ik geen rijst en met een amerikaanse tegenhanger budweiser had ik het ook. Met Japanse rijstbieren heb ik het niet gehad. Zijn er hier tegenhangers van Tsingtao? Ik heb nog niet echt deze (sub)categorie bier kunnen vinden hier(licht qua kleur en max 4%alc.)quote:Op maandag 1 juli 2013 00:58 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Chemische hop bestaat niet.
In de bieren die je noemt zit rijst. Denk dat je het daar moet zoeken.
Die van bavaria en dan met name die wit bier variant vind ik nog wel te doen. Beter dan gewoon bier zal het wel nooit worden.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 10:54 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Niet spannend. Dat is nog wel wat anders dan ronduit goor.
Harbin bevat wel rijst. Budweiser ook.quote:Op woensdag 10 juli 2013 21:59 schreef Straatklinker het volgende:
[..]
In die van Harbin zit dacht ik geen rijst en met een amerikaanse tegenhanger budweiser had ik het ook. Met Japanse rijstbieren heb ik het niet gehad. Zijn er hier tegenhangers van Tsingtao? Ik heb nog niet echt deze (sub)categorie bier kunnen vinden hier(licht qua kleur en max 4%alc.)
Vandaag is een Gentse Strop gedronken; best lekker.
Ik was ook nog de Pardubicky Porter en de Baird Kurofune Porter vergeten... en vast nog wel een paar anderequote:Op donderdag 11 juli 2013 07:07 schreef IPA35 het volgende:
Anchor porter is ook goed als ik mij het goed herinner.
Anchor stond al in zijn lijstje, maar is wel goed dus.quote:Op donderdag 11 juli 2013 08:48 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ik was ook nog de Pardubicky Porter en de Baird Kurofune Porter vergeten... en vast nog wel een paar andere
Ik ben redelijk fan van de Flying Dog Gonzo. Als je een nog iets zwaardere Porter (Imperial Russian Porter) wilt kan ik de Rasputin van De Molen aanbevelen, die is nog beter, maar gezien het percentage (+-10%) meer een afsluiter.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 13:01 schreef travelman het volgende:
Sinds kort ben ik fan van Porters e.d., ben er nog niet zo mee bekend, vandaar dat er vd week een aantal gehaald heb. Deze heb ik nu koud liggen:
- Flying Dog Gonzo Imperial Porter
- Anchor Porter
- Left Hand Brewery Milk Stout Nitro (vond de Milk stout lekker)
- Maisel & Friends Marc's Choclate Bock (geen idee of dit een Porter is trouwens)
- Klavervier Poorter
Welke zou ik verder zeker een keer geproefd moeten hebben?
Ik zag 'em ook staan bij Bert's Bierhuis afgelopen middag. Ik heb 'em niet meegenomen, maar ben voor wat andere bieren gegaan:quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Vanavond hier een 6-pack van gehaald. En wat Sierra Nevada Torpedo, en een Three Floyds Arctic Panzer Wolf.quote:
Hij was okay. Dat zure en dat bittere paste op zich wel bij elkaar maar vond het meer een noviteit.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Geschreven taal is meestal niet de sterkste kant van brouwers.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Ik vond de Ov-Ral Wild Yeast IIPA van To Øl en Mikkeller wel goed te doen. De koffie-versie daarentegen niet zo.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Is dit een soort van trend? Ik zie meer van dit soort combinaties opduiken de laatste tijd. De Raad&Daad van De Molen neigt ook een beetje deze kant uit. Op zich is het wel een boeiend idee; zuur en bitter.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Hahaha, klinkt niet best! Die Natte heb ik nog niet geprobeerd. Zal laten weten als ik dat wel heb gedaan :-). Misschien wil je er op bierchat wat over schrijven?quote:Op maandag 17 juni 2013 19:21 schreef rubbereend het volgende:
[..]
Ik had op het bierfestival in Den Bosch hun Natte op. Die smaakte meer alsof ze ook echt zo het water uit het IJ hadden gehaald
Van het weekend toch weer een vuur&vlam gehad. Zo hem nog eens proberen. Blijft erg lekker :-)quote:Op woensdag 5 juni 2013 10:59 schreef Curchulain het volgende:
Die Embrasse vond ik ook buitengewoon lekker. Vuur & Vlam is te lang geleden, toen hield ik nog niet echt bij wat ik wel en niet lekker vond, onder het motto "wat ik lekker vind, dat onthoud ik wel". Misschien dat ik het ergens in deze topicreeks kan terugvinden
Young's Double Chocolate is wel okee, maar de Banana Bread... dat smaakte mij echt als een mislukt experiment.quote:Op donderdag 25 juli 2013 00:00 schreef VuileRat het volgende:
Jaaaa Een bier topic!
Toch wel een van de toppers!
[ afbeelding ]
Blueberry bier mag er ook zijn. Maar de favorieten blijven toch het Bananen biertje en het Chocola bier.
Vertel? Was het echt een mislukt expirement? Waarom? Was het te zoet?quote:Op donderdag 25 juli 2013 17:02 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Young's Double Chocolate is wel okee, maar de Banana Bread... dat smaakte mij echt als een mislukt experiment.
Dat is het in wezen toch ook? Een algemeen bier topic?quote:Op donderdag 25 juli 2013 20:25 schreef Godshand het volgende:
Kan dit niet gewoon een algemeen biertopic worden?
Want om nu alle pilseners neer te halen is ook flauw. Een beetje kenner weet dat sommige pilseners heel anders smaken dan de standaard Bavaria, Grolsch en Heineken.
Ik zag dit nog niet in de OP:
http://www.gulpenerbierfeesten.nl/
Nouja, onder speciaalbieren vat ik geen Pilseners. Alleen de Bokjes, smaakjes, Triples, Weizeners etc.quote:Op donderdag 25 juli 2013 20:45 schreef VuileRat het volgende:
[..]
Dat is het in wezen toch ook? Een algemeen bier topic?
Over pils valt heel weinig te zeggen. Het smaakt allemaal net wat anders en daar is de koek wel mee op. Dan wordt er gesproken over kattenpis, uilenzeik en koppijnbieren. No thx.quote:Op donderdag 25 juli 2013 22:54 schreef Godshand het volgende:
[..]
Nouja, onder speciaalbieren vat ik geen Pilseners. Alleen de Bokjes, smaakjes, Triples, Weizeners etc.
Te zoet niet. Voornamelijk gistig en waterig. Waarbij in dit geval hoofdzakelijk het gistige negatief opgevat moet worden.quote:Op donderdag 25 juli 2013 18:58 schreef VuileRat het volgende:
[..]
Vertel? Was het echt een mislukt expirement? Waarom? Was het te zoet?
Vlak ook de Heineken Grolsch posters en de 'Doe mij dan maar een [overal verkrijgbaar matig Belgisch bier van 9%], veel beter dan dat Nederlandse bocht' posters niet uit.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:05 schreef borisz het volgende:
Ik ben ook voor de huidige titel en eigenlijk sluiten we alleen de pilsners in NL uit . Bij een algemeen biertopic ben ik toch een beetje bang dat toch Heineken , Grolsch posters aantrekken.
Daarbij valt over die bieren ook niet veel te zeggen.
Kortom hou het maar bij speciaalbier .
Lijkt me niet handig nee. Gezien het feit dat er een groot verschil is tussen speciaalbieren en de supermarktpilsen. Die pilsen hoeven inderdaad niet steeds neersabeld te worden. Maar het is met opzet een speciaalbiertopic. Omdat daar meer over te vertellen valt.quote:Op donderdag 25 juli 2013 20:25 schreef Godshand het volgende:
Kan dit niet gewoon een algemeen biertopic worden?
Eh Een porter die naar een Rochefort 10 smaaktquote:Op zaterdag 27 juli 2013 11:21 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Gisteravond de Black Jack Porter van Lefthand op. Lekker. Smaakt naar een Rochefort 10
Mijn ervaring met porters is dat ze een boeiende combinatie van bitter en zoet (als zware versie, reguliere versies met lager percentage hebben dat minder) zijn. De Rochefort 10 associeer ik meer met een barleywine (11,2% tenslotte). Het heeft de combinatie van fruit en zoet wat ik niet zo snel verwacht van een porter. Niets mis mee trouwens, maar het is iets heel anders.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 12:12 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
yup, was ook nogal verbaasd (maar misschien ben ik wel de enige die dat vind)
Ben ik het helemaal mee eens!quote:Op zondag 28 juli 2013 10:30 schreef kingtoppie het volgende:
Die cuvee du chateau is niet te pruimen, echt een slecht biertje naar mijn mening
, ik ook. Hoewel een lichte ook wel fijn is.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 18:28 schreef Den_Haag het volgende:
Met dit weer zweer ik toch bij hefe dunkel
Inderdaad apart. Mij staat bij dat ik de Black Jack Porter vond smaken naar bier met Wybertjes. Dat proef ik niet in de Rochefort 10.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 12:10 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Eh Een porter die naar een Rochefort 10 smaakt
Ook wel, zolang hij niet te zoetig is.quote:Op zondag 28 juli 2013 14:45 schreef Felagund het volgende:
[..]
, ik ook. Hoewel een lichte ook wel fijn is.
Momentje... dat over de IPA's... heeft dat nog iets te maken met het blondje van Emelisse en de APA van 't Uiltje, of is dat ongerelateerd?quote:Op dinsdag 30 juli 2013 22:59 schreef Quoi het volgende:
Toch maar eens een postje doen hier.
Na starten met La Chouffe, Tripel Karmeliet en Gouden Carolus Tripel is mijn smaak van de blonde Tripeltjes opgeschoven naar de IPA's. Momenteel doe je me veel plezier met Emelisse Blond, 't Uiltje APA en ontdek ik elke week wel weer een nieuwert
Máár... ik ben tegenwoordig ook porters en stouts aan het uitproberen. Had er maar een paar gehaald. Na Spanning & Sensatie en Hamer & Sikkel van de Molen ligt nu Gonzo nog op me te wachten
Oja, en in augustus begin ik met een bieropleiding. Nogal freaky dus allemaal....
Ja en nee. Smaak was opgeschoven richting IPAsquote:Op woensdag 31 juli 2013 00:32 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Momentje... dat over de IPA's... heeft dat nog iets te maken met het blondje van Emelisse en de APA van 't Uiltje, of is dat ongerelateerd?
Vanavond een lekkere dubbele IPA op van Evil Twin: Disco Beer (ja, de naam doet het ergste vermoeden), en aan APA de Kernel Simcoe Amarillo Mosaic. De Kernel CREAM (Chinook Riwaka Ella Amarillo Motueka) kon me wat minder bekoren, hoewel nog altijd best te drinken.
Lancelot? Ik vond de Telenn Du wel lekker toen ik er was.quote:Op woensdag 31 juli 2013 13:38 schreef IPA35 het volgende:
Heb hier wat Bretoens bier gehaald. Ben benieuwd.
Handpomp met sprinkler?quote:Op woensdag 31 juli 2013 13:21 schreef hylian het volgende:
Ik ben net terug uit Schotland, daar twee Brewdog bars bezocht. Echt een aanrader mochten jullie ooit in de buurt zijn!
Ik was zeer onder de indruk van de 5AM Saint, wellicht het lekkerste amberbiertje dat ik ooit op heb..
Verder in Schotland veel Ales, Lagers en IPAs gedronken, erg leuk hoe ze die IPA tappen, dat wist ik helemaal niet!
Jessenhofke heeft wel een bijzonder bier op haar conto staan: Pimpernelle. Ik vond 'm niet te zuipen, hoewel ik een groot fan van knoflook in m'n eten ben.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:17 schreef Chandos het volgende:
En ik maar zoeken naar een Nederlandse community waar wat afgeluld wordt over de wondere wereld van gerstenat
Dit is m'n huidige stash:
[ afbeelding ]
Linksonderin een aantal Weisse/Wit bieren (Ayinger, sinds kort bij AH in assortiment, puik spul), Weihenstephaner Vitus en 't IJ Ijwit. Rechtsonderin een hele trits IPA's (die ik eigenlijk nog maar net aan het ontdekken ben): de reguliere IPA van 't IJ, Vuur & Vlam van De Molen, 400 Pound Monkey van Left Hand en Brew Dog's Punk Ipa. In het midden wat losse flodders: een Milk Stout van Left Hand, Sixpoint's Imperial/Double IPA (de laatste van de IPA's die m'n vriendin voor me heeft meegesjouwd uit de VS) en een paar biertjes van Jessenhofke, die wel funky etiketjes hebben maar niet heel erg bijzonder bier maken.
Bovenin wat Goudenband waarvan ik intussen the hard way heb geleerd dat je ze ook weer niet te lang moet laten staan, een paar grote flessen (vooral nieuwsgierig naar de Mein Nelson Sauvin (groot fan van Schneider Weisses bier) en daarnaast een trits Belgisch spul: St. Feuillien Grand Cru (fantastisch bier), Westmalle Tripel, Omer (vaak vergeleken met Duvel, ben er nog niet over uit welke het betere bier is) en Tongerlo Prior, een Tripel die ik nog moet proberen.
Ik ben nog zoekende naar een goede slijterij in Den Haag, momenteel bestel ik af en toe wat van de webshop van Mitra (gratis bezorging bij filialen), Alsem (die een redelijke grote maar vooral Belgische selectie heeft) en het kleine maar leuke ABC Beers, wat vooral veel Amerikaans bier en microbrewery spul uit Nederland verkoopt. Op de planning staat om een keer langs te gaan bij de Bierkoning en de winkel van De Molen .
Knoflook? Bijzonder Hoewel ik het leuk vind om af en toe iets geheel nieuws te proberen op biergebied, ben ik redelijk conservatief in welke ingrediënten me aanspreken in een bier. Ik vind het ook interessanter wanneer Amerikaanse microbreweries voortborduren op of tweaks maken op bestaande Belgische/Duitse types bier.quote:Op woensdag 31 juli 2013 23:49 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Jessenhofke heeft wel een bijzonder bier op haar conto staan: Pimpernelle. Ik vond 'm niet te zuipen, hoewel ik een groot fan van knoflook in m'n eten ben.
De winkel van De Molen vond ik niet tegenvallen, maar ik was niet ondersteboven van de verscheidenheid aan brouwerijen. Eigenlijk kwam ik er geen enkele brouwerij tegen die ik niet al in Spanje tegengekomen was. Het assortiment per brouwerij was echter wel een heel stuk completer.
Nice! Sprong er nog iets tussenuit? Vuur & Vlam vind ik zelf een erg lekkere IPA. Van de Scheldebrouwerij heb ik laatst de Strandgaper geprobeerd, voornemens Lamme Goedzak nog eens te proberen. Hoe was hun witbier?quote:Op zondag 4 augustus 2013 21:37 schreef borisz het volgende:
Terug van de Biermarkt in Haarlem. Was weer leuk .
Mijn lijstje. Niet van alles een heel glas naar binnen gewerkt.
Witheer(Scheldebrouwerij)
Spanish Inquisition(Jopen)
Hillegoms Tarwe(Klein Duimpje)
Vuur en Vlam(De Molen)
Amerikaans(De Molen)
Zwart Schaap(Klein Duimpje)
Koning Honing(SNAB)
Spanish Inquisition . Peperbier, niet te zuipen, de peper dreunt na en dat vind ik niet lekker . Het was niet voor mij de dag van de zware biertjes want Koning honing was het zwaarst met 7,5%.
Dat "relatief" kun je weglatenquote:Op maandag 5 augustus 2013 09:48 schreef Chandos het volgende:
[..]
Nice! Sprong er nog iets tussenuit? Vuur & Vlam vind ik zelf een erg lekkere IPA. Van de Scheldebrouwerij heb ik laatst de Strandgaper geprobeerd, voornemens Lamme Goedzak nog eens te proberen. Hoe was hun witbier?
Mijn nieuwste aanwinsten, om uit te proberen:
[ afbeelding ]
Alledrie van relatief nieuwe kleine Nederlandse brouwerijen. Ben benieuwd
ABC Beersquote:Op donderdag 1 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
. And as said, ik ben in DH nog niet echt een goede bierhandel tegengekomen.
Hehe, dat is waar die drie 'relatief' nieuwe aanwinsten vandaan komen =) . Die kerel die ABC Beers is begonnen is trouwens echt superaardig. Bij mij in de buurt zit ook nog een slijterij met een goed aanbod (+/- 300 schat ik) van vooral Belgische bieren, Alsem. Maar zoiets als De Bierkoning, Bert's Bierpaleis of die zaak in Leiden heeft Den Haag geloof ik niet.quote:Op maandag 5 augustus 2013 11:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
ABC Beers
Korte Koediefstraat 5
Den Haag, Netherlands 2511ce
Nee dat klopt wel. Je kunt trouwens ook naar Delft, dat is niet zover. Daar zit Flink Gegist.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:36 schreef Chandos het volgende:
[..]
Hehe, dat is waar die drie 'relatief' nieuwe aanwinsten vandaan komen =) . Die kerel die ABC Beers is begonnen is trouwens echt superaardig. Bij mij in de buurt zit ook nog een slijterij met een goed aanbod (+/- 300 schat ik) van vooral Belgische bieren, Alsem. Maar zoiets als De Bierkoning, Bert's Bierpaleis of die zaak in Leiden heeft Den Haag geloof ik niet.
Zeker doen! Is een eeerg leuke winkel. Lijkt niet groot maar het assortiment is zeker wel erg groot en goed.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:57 schreef Chandos het volgende:
Ah, thanks voor de tip! Delft is inderdaad vlakbij en kom ik ook nog wel eens voor werk, ga er zeker keertje kijkje nemen!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ongelooflijk lekker, wel zwaar. Er komt een lekkere geur vanaf die meteen laat blijken dat het met 11,5% een vrij zwaar bier is. Echter wanneer je deze proeft wordt de zware smaak verdoezelt met een zoet aroma, erg fruitig. Naarmate het glas leger geraakte merkte ik de 11,5% overigens wel .
Het deed me een beetje denken aan een La Trappe Quadrupel maar dan (nog) voller van smaak. Dit bier bruist lekker in de mond en de nasmaak blijft lang hangen.Friendcode: 5257-9420-8367 - Sjim
Ben erg benieuwd of die je zullen smaken, ik ken ze ook nog niet. Leuk ook dat ze van nederlandse brouwers zijnquote:Op maandag 5 augustus 2013 09:48 schreef Chandos het volgende:
Mijn nieuwste aanwinsten, om uit te proberen:
[ afbeelding ]
Alledrie van relatief nieuwe kleine Nederlandse brouwerijen. Ben benieuwd
Celis White voor de Europese markt wordt gewoon bij Van Steenberge in België gebrouwen hoor. Sterker nog, volgens mij wordt het in de VS helemaal niet meer gebrouwen. En het recept is uiteraard net zo Belgisch als dat van Hoegaarden.quote:Op maandag 5 augustus 2013 15:37 schreef Chandos het volgende:
Yeah, ik zie op hun webshop ook al een aantal bieren, zoals Avec Les Bons Voeux en Cantillon Geuze, die ik graag eens wil proberen. Nice!
Afgelopen weekend Celis White gedronken. Vond het meer op Korenwolf dan Hoegaarden lijken. Capabel witbier maar niet beter of slechter dan Nederlands/Belgisch aanbod op dat vlak, dus weinig meerwaarde om dan naar deze kant van de plas te zeulen.
Wikipedia bevestigt je verhaalquote:Op maandag 5 augustus 2013 15:55 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Celis White voor de Europese markt wordt gewoon bij Van Steenberge in België gebrouwen hoor. Sterker nog, volgens mij wordt het in de VS helemaal niet meer gebrouwen. En het recept is uiteraard net zo Belgisch als dat van Hoegaarden.
Ah, dat verklaard een en ander. Ik had wel het wat triestige verhaal van Celis (brouwerij afgefikt; geen goede verzekering) gelezen. Als ik het goed begrijp gaan kinderen/kleinkinderen van Celis wel ook weer bier brouwen naar zijn recept in Austin.quote:Op maandag 5 augustus 2013 15:55 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Celis White voor de Europese markt wordt gewoon bij Van Steenberge in België gebrouwen hoor. Sterker nog, volgens mij wordt het in de VS helemaal niet meer gebrouwen. En het recept is uiteraard net zo Belgisch als dat van Hoegaarden.
Laat weten of het was is wanneer ik ze opentrekquote:Op maandag 5 augustus 2013 15:50 schreef hylian het volgende:
[..]
Ben erg benieuwd of die je zullen smaken, ik ken ze ook nog niet. Leuk ook dat ze van nederlandse brouwers zijn
Hmm dan wordt het hoog tijd dat ik de huidige trappistenlijn eens completeer. Dit weekend maar even een Achel scorenquote:
De VS heeft inmiddels rond de 1500 craft breweries... waarom BrewDog? Voor het accent? Gordon Ramsey-style?quote:Potentieel ook leuk: serie over BrewDog die Amerikanen aan het 'craft beer' gaan helpen en aan het brouwen slaan met diverse kleine Amerikaanse brouwerijen.
Puik spul, Achel! Maar niet de meest spannende binnen het selecte rijtje Trappisten. Dan vindt het zichzelf wel ook in puik gezelschap met Chimay, Rochefort, Orval.. Ik wil graag Mont des Cats nog eens proberen, hoewel het wat nep overkomt dat het gepresenteerd wordt als 'de enige Franse Trappist' (maar niet het Trappisten label mag dragen) en het bier feitelijk in België wordt gemaakt. Maar dan weer wel bij Chimay, die weten wat ze doen =).quote:Op donderdag 8 augustus 2013 11:00 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Hmm dan wordt het hoog tijd dat ik de huidige trappistenlijn eens completeer. Dit weekend maar even een Achel scoren
[..]
De VS heeft inmiddels rond de 1500 craft breweries... waarom BrewDog? Voor het accent? Gordon Ramsey-style?
Edit: na bestudering van de trailer... ja het is om het accent, en die twee zien er aardig uit voor de camera.
quote:Op maandag 5 augustus 2013 15:49 schreef hylian het volgende:
Ik had gisteren een bier dat ik nog niet kendeUrthel wordt volgens mij ook in de la trappe brouwerij gebrouwen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ongelooflijk lekker, wel zwaar. Er komt een lekkere geur vanaf die meteen laat blijken dat het met 11,5% een vrij zwaar bier is. Echter wanneer je deze proeft wordt de zware smaak verdoezelt met een zoet aroma, erg fruitig. Naarmate het glas leger geraakte merkte ik de 11,5% overigens wel .
Het deed me een beetje denken aan een La Trappe Quadrupel maar dan (nog) voller van smaak. Dit bier bruist lekker in de mond en de nasmaak blijft lang hangen.Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
Oh echt?quote:Op donderdag 8 augustus 2013 13:57 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Urthel wordt volgens mij ook in de la trappe brouwerij gebrouwen.
Volgens mij is het recept van Urthel, maar huren ze ketels bij la trappe of iets in die trantquote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:07 schreef hylian het volgende:
[..]
Oh echt?
Dat wist ik helemaal niet! Ik ga binnenkort toevallig weer eens langs voor wat vers getapte biertjes, zal eens vragen
Staat gewoon op hun website te lezen...quote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:09 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Volgens mij is het recept van Urthel, maar huren ze ketels bij la trappe of iets in die trant
ok...quote:Op donderdag 8 augustus 2013 17:23 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Staat gewoon op hun website te lezen...
Goeie tipquote:Op maandag 5 augustus 2013 11:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
ABC Beers
Korte Koediefstraat 5
Den Haag, Netherlands 2511ce
Een stout hoeft dan ook niet persé te schuimenquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 16:37 schreef OMG het volgende:
Misschien eens proberen als ik m'n laatste Nitro open, dat spul schuimt toch voor geen meter als je het "normaal" inschenkt.
Weet ik, en da's maar goed ook. Soms schenk ik wel eens iets te woest in, en dan moet ik halverwege het schenken eens een flink slok schuim nemen. .quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Een stout hoeft dan ook niet persé te schuimen
Dubbel, trippel... daar gaat het hier toch om in dit topic?quote:
Op die flessen staat dan ook juist dat je 'm op de hierboven geïllustreerde manier dient in te schenken.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 16:37 schreef OMG het volgende:
Misschien eens proberen als ik m'n laatste Nitro open, dat spul schuimt toch voor geen meter als je het "normaal" inschenkt.
Liefmans Goudenband en Geuze bieren.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen?
La Trappe Quadrupel, of eigenlijk zo'n beetje alle zware, bruine bieren.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen?
Verrek, was me niet eens opgevallen. Vanavond eens doen dan.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 10:20 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Op die flessen staat dan ook juist dat je 'm op de hierboven geïllustreerde manier dient in te schenken.
...en gedaan. Levert ook een lekkere schuimkraag op. Binnenkort maar eens wat need halen, want deze stout bevalt me wel.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 14:49 schreef OMG het volgende:
[..]
Verrek, was me niet eens opgevallen. Vanavond eens doen dan.
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitroquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 14:49 schreef OMG het volgende:
[..]
Verrek, was me niet eens opgevallen. Vanavond eens doen dan.
Ik woon in de VS, en haal ze dus hier bij de liquor store een paar minuutjes van huis. Dus helaas geen nederlands adresje.quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
jaquote:Op woensdag 14 augustus 2013 16:10 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand hier nog heen?
http://www.vandestreek-bi(...)ag-25-augustus-2013/
Elk voordeel heeft z'n nadeel . Ik was redelijk verbaasd de Milk Stout hier bij een slijterij te zien staan, verder stonden daar eigenlijk alleen the usual suspects (wand na wand Belgisch moois). Het is wel tof om te zien dat diverse drankhandels hun speciaalbier aanbod aan het uitbreiden zijn en ook verder kijken dan het Duitse en Belgische aanbod.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 15:28 schreef OMG het volgende:
[..]
Ik woon in de VS, en haal ze dus hier bij de liquor store een paar minuutjes van huis. Dus helaas geen nederlands adresje.
Als nadeel heb ik dan weer dat een 4-pack Duvel hier $18 of $19 kost. .
Ghe, ik heb ook geen Nederlands adres ervoor. Ik haalde 'm bij m'n lokale bierboer 15 minuutjes van huis... in Barcelona. Belgisch is hier echter niet zo duur.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 15:28 schreef OMG het volgende:
[..]
Ik woon in de VS, en haal ze dus hier bij de liquor store een paar minuutjes van huis. Dus helaas geen nederlands adresje.
Als nadeel heb ik dan weer dat een 4-pack Duvel hier $18 of $19 kost. .
Zit nu in de bierprofessor in Eindhoven en daar hebben ze hem nu op de kaartquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
Berts bierhuis in Utrecht heeft het!quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
Is Nitro niet gewoon aan de naam toegevoegd en is het hetzelfde bier? Meende zoiets gelezen te hebben. Is in Breda gewoon te koop.quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
Het is inderdaad hetzelfde bier. Ik dacht zelf aanvankelijk nog dat er een nitrocapsule in zou zitten à la Guinness, maar nee.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:17 schreef travelman het volgende:
[..]
Is Nitro niet gewoon aan de naam toegevoegd en is het hetzelfde bier? Meende zoiets gelezen te hebben. Is in Breda gewoon te koop.
Blijkbaar heeft nitrogen er wel iets mee te maken;quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 16:41 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Het is inderdaad hetzelfde bier. Ik dacht zelf aanvankelijk nog dat er een nitrocapsule in zou zitten à la Guinness, maar nee.
De ongefilterde versie is nog lekkerder. Alleen te verkrijgen van de tap bij de brouwerij.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 22:37 schreef Caranthir het volgende:
[ afbeelding ]
Bij mij op het werk een zeer geliefd biertje; als er ook maar iemand denkt naar Brugge te gaan mag diegene gelijk een x-aantal zotten meenemen.
Niet voor niets het meest verkochte bier van Duitsland, zonder reclamequote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:04 schreef MCH het volgende:
Heb een kratje Hefeweizen van Oettinger meegenomen uit Duitsland, net de eerste gehad en die is best te drinken. Twintig halve liters voor nog geen zes euro.
Woops, correct! Brouwcafe. Ook geen straf dat daarboven de burgers van Burgerz geserveerd worden.quote:
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachttequote:Op maandag 19 augustus 2013 16:50 schreef Chandos het volgende:
Verder nog een Hopfenweisse geprobeerd, maar of a) de smaak is niet aan mij besteed; b) slechte fles of c) niet koud genoeg gedronken. Haast weeïg, waardoor de bitterheid van de hop wegviel. Ik had in m'n hoofd een soort geniale kruising tussen weissbier en een IPA verwacht, maar dat kwam niet echt uit. Misschien probeer ik't nog een keer.
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:
[..]
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Hahaha, wellicht . As said, ik zal'm nog eens proberen en dan nog wat grondiger koelen. I want to believe!quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:
[..]
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.
Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin
Daar ben ik ook nog wel heel benieuwd naar, ik vind Nelson Sauvin een heel smakelijke hopsoort. 8-wired Saison Sauvin vind ik één van de lekkerste bieren die ik ooit heb gedronken.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin
Kolsch vind ik vrij meh; Alt is goed te doen. Toen ik recentelijk in Düsselsorf was heb ik ook een jubileumversie van een lokale brouwerij (Schumacher Alt - 1838) op, met speciale hopsoorten; dat was wel een aanrader. Ik heb meteen wat flessen voor thuis ingeslagen.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
Bovengistend, of van hoge gisting.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen?
Porterhouse Wrasslers XXXX Stoutquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter . Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:11 schreef tanguay het volgende:
[..]
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!
sint bernardus 12, rochefort 10, wv abt,quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:
[..]
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter . Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:
[..]
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter . Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.quote:Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.
Dat is gebaseerd op de vereiste dat er een houdbaarheidsdatum op het flesje moet staan.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:51 schreef drexciya het volgende:
[..]
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.
wat kost dat nou incl verzenden en alles? en was het het waard?quote:Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!
http://www.takahasi.co.jp/beer/
Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.
Heb het 1e blauwe biertje al op
[ afbeelding ]
bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moeten .quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:46 schreef drexciya het volgende:
[..]
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.
Welke barrel-aged variaties heb je in gedachten trouwens? Sowieso zou ik niet overboord gaan; veel meer dan 4 (volledige dan) op een avond zou ik niet drinken, dat zou zonde zijn.
Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.quote:Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!
http://www.takahasi.co.jp/beer/
Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.
Heb het 1e blauwe biertje al op
[ afbeelding ]
Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.quote:Op zondag 25 augustus 2013 15:34 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.
Doe mij dan maar liever de paar biertjes die m'n vrouw uit Tokyo heeft meegebracht:
• Baird Rising Sun Pale Ale
• Baird Suruga Bay Imperial IPA
• Tamamura Honten Yamabushi 2 Saison Noir
• Tamamura Honten House IPA
• Swan Lake Porter
• Hideji Beer Miyazaki no Minori
Enige jammere van dat glas is dat de hoorn net iets te lang is om goed in die houder te passenquote:Op zondag 25 augustus 2013 15:38 schreef GuitarJJ het volgende:
Vorige week een La Corne Tripel gehad in België. Erg lekker biertje, met een bijzonder glas. Gejat van Kwak?
[ afbeelding ]
Zowel de Emelisse Imperial Russian Stout Bowmore barrel-aged als de Sorachi Ace Single Hop zijn inderdaad erg fijn. Eerstgenoemde hebben ze zelfs bij mijn lokale Mitra.quote:Op zondag 25 augustus 2013 13:44 schreef tanguay het volgende:
[..]
bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moeten .
Ik vind de jopen extra stout en de maximus niet echt standaard stouts.
Gejat lijkt me overdreven. Beide een stuk hout om een glas vast te houden. Maar hierover is wel een rechtzaak geweest: http://bier.blog.nl/biern(...)n-houdt-belgie-bezigquote:
Klopt! En de webshop gecombineerd met gratis bezorgen op een vestiging is ook niet verkeerd. Ik woon niet echt in de buurt van een Mitra (er zitten er bijna geen in Den Haag vreemd genoeg) maar door het webshop aanbod bestel ik er toch nog wel eens wat. Ben ook fan van de stoffen draagtassen waar je heel handig 8 flesjes in kan vervoeren, ideaal voor het afvoeren van statiegeld. Nooit gedacht dat ik een aantal positieve zaken over de Mitra zou kunnen opsommen . Dat gezegd hebbende lijkt Gall & Gall ook het aanbod behoorlijk op te voeren de laatste tijd.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:54 schreef drexciya het volgende:
[..]
Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.
Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...quote:Op zondag 25 augustus 2013 15:55 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.
De bieren Hitachino Nest zijn een aanrader overigens. Lekkere weizen, ginger en hun Red Rice Ale is tof.
Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegenquote:Op maandag 26 augustus 2013 14:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...
Foutje, het is inderdaad geen imperial stout...quote:Op maandag 26 augustus 2013 21:52 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegen
Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:56 schreef Knevelt het volgende:
Hier moet ik ook zijn.
Ik ga altijd naar café Take One in Maastricht. Mochten jullie in Maastricht zijn, ga daar eens langs. Echt een aanrader! Ze hebben daar ieder jaar meer dan 100 verschillende (vooral Belgische) bieren. Daar zit Leffe, Grimbergen etc. niet eens bij, want die commerciële (abdij)bieren schenken ze niet. Wel zitten er bieren bij waarvan maar 1 kratje per jaar wordt gebrouwen. Het café staat overigens ook in de Lonely Planet en wordt veel bezocht door internationale studenten.
Een greep uit mijn favoriete bieren:
[ afbeelding ]
Gageleer: kruidig bitter, biologisch.
[ afbeelding ]
Brice et Joup (blonde): fris/kruidig bitter.
[ afbeelding ]
Bersalis Tripel: fris bitter en toch romig.
[ afbeelding ]
Tripel Klok: keelbitter.
[ afbeelding ]
Curtius: goddelijk frisbitter, licht biertje. Van het vat smaakt het beste.
Roken wordt ontmoedigd, maar niet verbodenquote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:12 schreef portie het volgende:
[..]
Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.
Mooie stad ook
Krijg je die ook al bij de AH tegenwoordig?quote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:08 schreef T-Force het volgende:
Zo maar eens een krat Tripel Karmeliet ophalen bij AH
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?quote:Op maandag 22 juli 2013 22:33 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Vast niet meer speciaal voor jullie, maar voor mij was het de eerste keer. Erg lekker
Ik heb zelf alleen deze geprobeerd.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
De lekkerste tremens die ik gedronken heb had ruim 2 jaar thuis gestaan. Was ontzettend fruitig geworden en dus de lekkerste van een heel krat.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
quote:De volledige bierlijn van de Christoffel Bieren is na ruim een halfjaar weer volledig leverbaar. In januari 2013 ging de brouwerij in Roermond failliet waarna een doorstart van het biermerk plaatsvond. Op basis van de originele, authentieke recepturen worden de bieren nu gebrouwen bij de Belgische Proefbrouwerij in Lochristi.
Maarten Kruijtzer en Chris Liebau van Christoffel Speciaalbieren: “We zijn enorm blij dat we in zo’n korte tijd in staat zijn geweest om de hoge kwaliteit en uitgesproken smaakprofielen van onze Christoffel Bieren opnieuw te evenaren. Natuurlijk heeft de Proefbrouwerij in Lochristi met zeer veel expertise hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Onze bieren zijn nog steeds ondergistend en ongefilterd én krijgen een hergisting op de fles. De kwaliteit en smaak zijn naar ons idee uitstekend in balans aangezien we nu een gesloten brouwproces hebben waardoor de specifieke mout- en hopsoorten nog beter tot hun recht komen dan dat ze al deden.”
Bierassortiment
Als eerste in Nederland bracht Christoffel Bier een bier op de markt dat dubbel gehopt is, het kreeg de naam Christoffel Bier. De bitterheid is 50 EBU, ter vergelijking een Nederlands pils bevat circa 20 tot 25 EBU, en kenmerkt zich door de karakteristieke hoppige smaak. Deze is verkregen door de hopsoorten Magnum, Challenger en Saaz-hop. Het tweede bier is de Christoffel Nobel, deze krijgt een extra hopbehandeling waardoor het bier veel hopgeur en -aroma bevat. De Christoffel Wijs tot slot, is een origineel amberkleurig Hefeweizen, gebrouwen met de Saaz hop uit Tsjechië. Tijdens het najaar is het bokbier, een donkerbruine dubbelbok, ook weer leverbaar op fust.
Verkrijgbaarheid
Het volledige assortiment is afgevuld op 33cl fles en 20 liter kegs en vanaf nu leverbaar via Multi Bier in Asten als exclusief distributeur voor Nederland. Vanaf oktober zullen de bieren op fles ook weer verkrijgbaar zijn bij de Mitra Slijterijen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |