Blijkbaar heeft nitrogen er wel iets mee te maken;quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 16:41 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Het is inderdaad hetzelfde bier. Ik dacht zelf aanvankelijk nog dat er een nitrocapsule in zou zitten à la Guinness, maar nee.
De ongefilterde versie is nog lekkerder. Alleen te verkrijgen van de tap bij de brouwerij.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 22:37 schreef Caranthir het volgende:
[ afbeelding ]
Bij mij op het werk een zeer geliefd biertje; als er ook maar iemand denkt naar Brugge te gaan mag diegene gelijk een x-aantal zotten meenemen.
Niet voor niets het meest verkochte bier van Duitsland, zonder reclamequote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:04 schreef MCH het volgende:
Heb een kratje Hefeweizen van Oettinger meegenomen uit Duitsland, net de eerste gehad en die is best te drinken. Twintig halve liters voor nog geen zes euro.
Woops, correct! Brouwcafe. Ook geen straf dat daarboven de burgers van Burgerz geserveerd worden.quote:
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachttequote:Op maandag 19 augustus 2013 16:50 schreef Chandos het volgende:
Verder nog een Hopfenweisse geprobeerd, maar of a) de smaak is niet aan mij besteed; b) slechte fles of c) niet koud genoeg gedronken. Haast weeïg, waardoor de bitterheid van de hop wegviel. Ik had in m'n hoofd een soort geniale kruising tussen weissbier en een IPA verwacht, maar dat kwam niet echt uit. Misschien probeer ik't nog een keer.
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:
[..]
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Hahaha, wellicht . As said, ik zal'm nog eens proberen en dan nog wat grondiger koelen. I want to believe!quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:
[..]
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.
Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin
Daar ben ik ook nog wel heel benieuwd naar, ik vind Nelson Sauvin een heel smakelijke hopsoort. 8-wired Saison Sauvin vind ik één van de lekkerste bieren die ik ooit heb gedronken.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin
Kolsch vind ik vrij meh; Alt is goed te doen. Toen ik recentelijk in Düsselsorf was heb ik ook een jubileumversie van een lokale brouwerij (Schumacher Alt - 1838) op, met speciale hopsoorten; dat was wel een aanrader. Ik heb meteen wat flessen voor thuis ingeslagen.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
Bovengistend, of van hoge gisting.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen?
Porterhouse Wrasslers XXXX Stoutquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter . Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:11 schreef tanguay het volgende:
[..]
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!
sint bernardus 12, rochefort 10, wv abt,quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:
[..]
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter . Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:
[..]
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter . Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |