abonnement Unibet Coolblue
pi_130168789
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 16:41 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Het is inderdaad hetzelfde bier. Ik dacht zelf aanvankelijk nog dat er een nitrocapsule in zou zitten à la Guinness, maar nee.
Blijkbaar heeft nitrogen er wel iets mee te maken;

http://blogs.westword.com(...)ro_left_hand_bre.php

Gisteravond eens wat meer Sierra Nevada Torpedo gehaald. En Upland Wheat Ale. Een brouwerij hier uit Indiana, en het wordt gedronken in 1 van m'n favoriete TV series; Parks and Recreation. Al gok ik dat Three Floyds m'n favoriete brouwerij in deze staat blijft.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_130175682
Heb een kratje Hefeweizen van Oettinger meegenomen uit Duitsland, net de eerste gehad en die is best te drinken. Twintig halve liters voor nog geen zes euro. :D
pi_130227087
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:37 schreef Caranthir het volgende:
[ afbeelding ]

Bij mij op het werk een zeer geliefd biertje; als er ook maar iemand denkt naar Brugge te gaan mag diegene gelijk een x-aantal zotten meenemen. :9
De ongefilterde versie is nog lekkerder. Alleen te verkrijgen van de tap bij de brouwerij.
  maandag 19 augustus 2013 @ 16:50:33 #254
408930 Chandos
The General
pi_130241831
Thanks voor de tips wat betreft de Milk Stout Nitro! Geen biertje om elke dag op het menu te zetten, maar vond de 'reguliere' Milk Stout wel lekker en ben benieuwd naar de Nitro.

Afgelopen weekend nog de Ceaux Bastard geprobeerd. Visueel mooi bier: prachtige kleur, stevige schuimkraag, prachtig etiket ook, maar qua smaak weinig onderscheidend vermogen en en dikke klonten bezinksel op de bodem, blij dat ik die apart heb uitgeschonken, want was bepaald niet lekker. Biertje zelf wel okay, maker heeft het over een Wheat Pale Ale, klopt wel qua bitterheid, minder qua smaak.

Verder nog een Hopfenweisse geprobeerd, maar of a) de smaak is niet aan mij besteed; b) slechte fles of c) niet koud genoeg gedronken. Haast weeïg, waardoor de bitterheid van de hop wegviel. Ik had in m'n hoofd een soort geniale kruising tussen weissbier en een IPA verwacht, maar dat kwam niet echt uit. Misschien probeer ik't nog een keer.

Tot slot nog een Anchor Humming Ale bij het Brouwcafé aan de haven in Den Haag gedronken, dat was wel fijn spul :). Ideaal voor een warme zomerdag.

[ Bericht 0% gewijzigd door Chandos op 20-08-2013 15:53:36 ]
pi_130246351
Het brouwcafe bedoel je?
pi_130251257
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 21:04 schreef MCH het volgende:
Heb een kratje Hefeweizen van Oettinger meegenomen uit Duitsland, net de eerste gehad en die is best te drinken. Twintig halve liters voor nog geen zes euro. :D
Niet voor niets het meest verkochte bier van Duitsland, zonder reclame
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 10:43:35 #257
408930 Chandos
The General
pi_130266622
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 19:17 schreef Den_Haag het volgende:
Het brouwcafe bedoel je?
Woops, correct! Brouwcafe. Ook geen straf dat daarboven de burgers van Burgerz geserveerd worden.
pi_130266632
Nope :9
pi_130268008
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 16:50 schreef Chandos het volgende:
Verder nog een Hopfenweisse geprobeerd, maar of a) de smaak is niet aan mij besteed; b) slechte fles of c) niet koud genoeg gedronken. Haast weeïg, waardoor de bitterheid van de hop wegviel. Ik had in m'n hoofd een soort geniale kruising tussen weissbier en een IPA verwacht, maar dat kwam niet echt uit. Misschien probeer ik't nog een keer.
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:13:17 #260
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130273528
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:

[..]

Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.

Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin :)
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:40:44 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130274409
Wat is IPA?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:45:26 #262
91830 MaximusTG
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:51:30 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130274781
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 15:52:08 #264
408930 Chandos
The General
pi_130276934
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:

[..]

Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Hahaha, wellicht :). As said, ik zal'm nog eens proberen en dan nog wat grondiger koelen. I want to believe!

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.

Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin :)
Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.

Over IPA's gesproken, was bij een kleine maar leuke slijterij in Den Haag waar ik vroeger af en toe kwam omdat ik er in de buurt woonde. Was me eerder al opgevallen dat ze ondanks een beperkt bieraanbod wel vaak wat aparte biertjes hadden staan. Zag dat er nu een paar Belgische en Amerikaanse IPA's stonden. Ik even ouwehoeren met de eigenaar daarover, hij 'Ja, volgens mij worden IPA's populairder!' Goeie ontwikkeling om te zien 14.gif
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 17:28:06 #265
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_130280202
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin :)
Daar ben ik ook nog wel heel benieuwd naar, ik vind Nelson Sauvin een heel smakelijke hopsoort. 8-wired Saison Sauvin vind ik één van de lekkerste bieren die ik ooit heb gedronken.

Ik weet wel dat Amerikaanse white IPA's niet echt aan mij besteed zijn, ik vind de nasmaak altijd heel erg vervelend. Net alsof je eerst alle lekkere weizen en hop smaak krijgt en dan alleen de bitterheid van de hop overblijft zonder dat er mout tegenover staat om dat te compenseren. Maar veel mensen vinden het geweldig, dus dat zal wel aan mijn smaakbeleving liggen.
pi_130301971
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
Kolsch vind ik vrij meh; Alt is goed te doen. Toen ik recentelijk in Düsselsorf was heb ik ook een jubileumversie van een lokale brouwerij (Schumacher Alt - 1838) op, met speciale hopsoorten; dat was wel een aanrader. Ik heb meteen wat flessen voor thuis ingeslagen.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 15:14:42 #267
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130313753
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
Bovengistend, of van hoge gisting.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
pi_130374290
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
pi_130374292
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen? :)
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 09:35:51 #270
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130375903
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Porterhouse Wrasslers XXXX Stout
The Kernel Export Stout London 1890
De la Senne Stouterik

Of wat meer commerciele concurrenten van Guinness: Beamish en Murphy's

Mits je er aan kan komen, natuurlijk.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 10:42:30 #271
408930 Chandos
The General
pi_130377259
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 06:11 schreef tanguay het volgende:

[..]

cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter :). Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 13:40:02 #272
408930 Chandos
The General
pi_130382142
By the proverbial by, de La Trappe Jubilaris is uitgekomen. Ik heb twee flessen bij Mitra gehaald voor ¤5. Ben benieuwd!
pi_130382537
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:

[..]

Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter :). Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
sint bernardus 12, rochefort 10, wv abt,
pi_130423949
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.

Welke barrel-aged variaties heb je in gedachten trouwens? Sowieso zou ik niet overboord gaan; veel meer dan 4 (volledige dan) op een avond zou ik niet drinken, dat zou zonde zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door drexciya op 24-08-2013 20:47:43 (typo) ]
pi_130424096
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:

[..]

Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter :). Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')