Nice! Sprong er nog iets tussenuit? Vuur & Vlam vind ik zelf een erg lekkere IPA. Van de Scheldebrouwerij heb ik laatst de Strandgaper geprobeerd, voornemens Lamme Goedzak nog eens te proberen. Hoe was hun witbier?quote:Op zondag 4 augustus 2013 21:37 schreef borisz het volgende:
Terug van de Biermarkt in Haarlem. Was weer leuk.
Mijn lijstje. Niet van alles een heel glas naar binnen gewerkt.
Witheer(Scheldebrouwerij)
Spanish Inquisition(Jopen)
Hillegoms Tarwe(Klein Duimpje)
Vuur en Vlam(De Molen)
Amerikaans(De Molen)
Zwart Schaap(Klein Duimpje)
Koning Honing(SNAB)
Spanish Inquisition. Peperbier, niet te zuipen, de peper dreunt na en dat vind ik niet lekker
. Het was niet voor mij de dag van de zware biertjes want Koning honing was het zwaarst met 7,5%.
Dat "relatief" kun je weglatenquote:Op maandag 5 augustus 2013 09:48 schreef Chandos het volgende:
[..]
Nice! Sprong er nog iets tussenuit? Vuur & Vlam vind ik zelf een erg lekkere IPA. Van de Scheldebrouwerij heb ik laatst de Strandgaper geprobeerd, voornemens Lamme Goedzak nog eens te proberen. Hoe was hun witbier?
Mijn nieuwste aanwinsten, om uit te proberen:
[ afbeelding ]
Alledrie van relatief nieuwe kleine Nederlandse brouwerijen. Ben benieuwd
ABC Beersquote:Op donderdag 1 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
. And as said, ik ben in DH nog niet echt een goede bierhandel tegengekomen.
Hehe, dat is waar die drie 'relatief' nieuwe aanwinsten vandaan komen =) . Die kerel die ABC Beers is begonnen is trouwens echt superaardig. Bij mij in de buurt zit ook nog een slijterij met een goed aanbod (+/- 300 schat ik) van vooral Belgische bieren, Alsem. Maar zoiets als De Bierkoning, Bert's Bierpaleis of die zaak in Leiden heeft Den Haag geloof ik niet.quote:Op maandag 5 augustus 2013 11:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
ABC Beers
Korte Koediefstraat 5
Den Haag, Netherlands 2511ce
Nee dat klopt wel. Je kunt trouwens ook naar Delft, dat is niet zover. Daar zit Flink Gegist.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:36 schreef Chandos het volgende:
[..]
Hehe, dat is waar die drie 'relatief' nieuwe aanwinsten vandaan komen =) . Die kerel die ABC Beers is begonnen is trouwens echt superaardig. Bij mij in de buurt zit ook nog een slijterij met een goed aanbod (+/- 300 schat ik) van vooral Belgische bieren, Alsem. Maar zoiets als De Bierkoning, Bert's Bierpaleis of die zaak in Leiden heeft Den Haag geloof ik niet.
Zeker doen! Is een eeerg leuke winkel. Lijkt niet groot maar het assortiment is zeker wel erg groot en goed.quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:57 schreef Chandos het volgende:
Ah, thanks voor de tip! Delft is inderdaad vlakbij en kom ik ook nog wel eens voor werk, ga er zeker keertje kijkje nemen!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ongelooflijk lekker, wel zwaar. Er komt een lekkere geur vanaf die meteen laat blijken dat het met 11,5% een vrij zwaar bier is. Echter wanneer je deze proeft wordt de zware smaak verdoezelt met een zoet aroma, erg fruitig. Naarmate het glas leger geraakte merkte ik de 11,5% overigens wel.
Het deed me een beetje denken aan een La Trappe Quadrupel maar dan (nog) voller van smaak. Dit bier bruist lekker in de mond en de nasmaak blijft lang hangen.Friendcode: 5257-9420-8367 - Sjim
Ben erg benieuwd of die je zullen smaken, ik ken ze ook nog niet. Leuk ook dat ze van nederlandse brouwers zijnquote:Op maandag 5 augustus 2013 09:48 schreef Chandos het volgende:
Mijn nieuwste aanwinsten, om uit te proberen:
[ afbeelding ]
Alledrie van relatief nieuwe kleine Nederlandse brouwerijen. Ben benieuwd
Celis White voor de Europese markt wordt gewoon bij Van Steenberge in België gebrouwen hoor. Sterker nog, volgens mij wordt het in de VS helemaal niet meer gebrouwen. En het recept is uiteraard net zo Belgisch als dat van Hoegaarden.quote:Op maandag 5 augustus 2013 15:37 schreef Chandos het volgende:
Yeah, ik zie op hun webshop ook al een aantal bieren, zoals Avec Les Bons Voeux en Cantillon Geuze, die ik graag eens wil proberen. Nice!
Afgelopen weekend Celis White gedronken. Vond het meer op Korenwolf dan Hoegaarden lijken. Capabel witbier maar niet beter of slechter dan Nederlands/Belgisch aanbod op dat vlak, dus weinig meerwaarde om dan naar deze kant van de plas te zeulen.
Wikipedia bevestigt je verhaalquote:Op maandag 5 augustus 2013 15:55 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Celis White voor de Europese markt wordt gewoon bij Van Steenberge in België gebrouwen hoor. Sterker nog, volgens mij wordt het in de VS helemaal niet meer gebrouwen. En het recept is uiteraard net zo Belgisch als dat van Hoegaarden.
Ah, dat verklaard een en ander. Ik had wel het wat triestige verhaal van Celis (brouwerij afgefikt; geen goede verzekering) gelezen. Als ik het goed begrijp gaan kinderen/kleinkinderen van Celis wel ook weer bier brouwen naar zijn recept in Austin.quote:Op maandag 5 augustus 2013 15:55 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Celis White voor de Europese markt wordt gewoon bij Van Steenberge in België gebrouwen hoor. Sterker nog, volgens mij wordt het in de VS helemaal niet meer gebrouwen. En het recept is uiteraard net zo Belgisch als dat van Hoegaarden.
Laat weten of het was is wanneer ik ze opentrekquote:Op maandag 5 augustus 2013 15:50 schreef hylian het volgende:
[..]
Ben erg benieuwd of die je zullen smaken, ik ken ze ook nog niet. Leuk ook dat ze van nederlandse brouwers zijn
Hmm dan wordt het hoog tijd dat ik de huidige trappistenlijn eens completeer. Dit weekend maar even een Achel scorenquote:
De VS heeft inmiddels rond de 1500 craft breweries... waarom BrewDog? Voor het accent? Gordon Ramsey-style?quote:Potentieel ook leuk: serie over BrewDog die Amerikanen aan het 'craft beer' gaan helpen en aan het brouwen slaan met diverse kleine Amerikaanse brouwerijen.
Puik spul, Achel! Maar niet de meest spannende binnen het selecte rijtje Trappisten. Dan vindt het zichzelf wel ook in puik gezelschap met Chimay, Rochefort, Orval.. Ik wil graag Mont des Cats nog eens proberen, hoewel het wat nep overkomt dat het gepresenteerd wordt als 'de enige Franse Trappist' (maar niet het Trappisten label mag dragen) en het bier feitelijk in België wordt gemaakt. Maar dan weer wel bij Chimay, die weten wat ze doen =).quote:Op donderdag 8 augustus 2013 11:00 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Hmm dan wordt het hoog tijd dat ik de huidige trappistenlijn eens completeer. Dit weekend maar even een Achel scoren
[..]
De VS heeft inmiddels rond de 1500 craft breweries... waarom BrewDog? Voor het accent? Gordon Ramsey-style?
Edit: na bestudering van de trailer... ja het is om het accent, en die twee zien er aardig uit voor de camera.
quote:Op maandag 5 augustus 2013 15:49 schreef hylian het volgende:
Ik had gisteren een bier dat ik nog niet kendeUrthel wordt volgens mij ook in de la trappe brouwerij gebrouwen.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ongelooflijk lekker, wel zwaar. Er komt een lekkere geur vanaf die meteen laat blijken dat het met 11,5% een vrij zwaar bier is. Echter wanneer je deze proeft wordt de zware smaak verdoezelt met een zoet aroma, erg fruitig. Naarmate het glas leger geraakte merkte ik de 11,5% overigens wel.
Het deed me een beetje denken aan een La Trappe Quadrupel maar dan (nog) voller van smaak. Dit bier bruist lekker in de mond en de nasmaak blijft lang hangen.Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
Oh echt?quote:Op donderdag 8 augustus 2013 13:57 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Urthel wordt volgens mij ook in de la trappe brouwerij gebrouwen.
Volgens mij is het recept van Urthel, maar huren ze ketels bij la trappe of iets in die trantquote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:07 schreef hylian het volgende:
[..]
Oh echt?![]()
Dat wist ik helemaal niet! Ik ga binnenkort toevallig weer eens langs voor wat vers getapte biertjes, zal eens vragen
Staat gewoon op hun website te lezen...quote:Op donderdag 8 augustus 2013 14:09 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Volgens mij is het recept van Urthel, maar huren ze ketels bij la trappe of iets in die trant
ok...quote:Op donderdag 8 augustus 2013 17:23 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Staat gewoon op hun website te lezen...
Goeie tipquote:Op maandag 5 augustus 2013 11:21 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
ABC Beers
Korte Koediefstraat 5
Den Haag, Netherlands 2511ce
Een stout hoeft dan ook niet persé te schuimenquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 16:37 schreef OMG het volgende:
Misschien eens proberen als ik m'n laatste Nitro open, dat spul schuimt toch voor geen meter als je het "normaal" inschenkt.
Weet ik, en da's maar goed ook. Soms schenk ik wel eens iets te woest in, en dan moet ik halverwege het schenken eens een flink slok schuim nemen.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 19:10 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Een stout hoeft dan ook niet persé te schuimen
Dubbel, trippel... daar gaat het hier toch om in dit topic?quote:
Op die flessen staat dan ook juist dat je 'm op de hierboven geïllustreerde manier dient in te schenken.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 16:37 schreef OMG het volgende:
Misschien eens proberen als ik m'n laatste Nitro open, dat spul schuimt toch voor geen meter als je het "normaal" inschenkt.
Liefmans Goudenband en Geuze bieren.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen?
La Trappe Quadrupel, of eigenlijk zo'n beetje alle zware, bruine bieren.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen?
Verrek, was me niet eens opgevallen. Vanavond eens doen dan.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 10:20 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Op die flessen staat dan ook juist dat je 'm op de hierboven geïllustreerde manier dient in te schenken.
...en gedaan. Levert ook een lekkere schuimkraag op. Binnenkort maar eens wat need halen, want deze stout bevalt me wel.quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 14:49 schreef OMG het volgende:
[..]
Verrek, was me niet eens opgevallen. Vanavond eens doen dan.
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitroquote:Op zaterdag 10 augustus 2013 14:49 schreef OMG het volgende:
[..]
Verrek, was me niet eens opgevallen. Vanavond eens doen dan.
Ik woon in de VS, en haal ze dus hier bij de liquor store een paar minuutjes van huis. Dus helaas geen nederlands adresje.quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
jaquote:Op woensdag 14 augustus 2013 16:10 schreef Den_Haag het volgende:
Iemand hier nog heen?
http://www.vandestreek-bi(...)ag-25-augustus-2013/
Elk voordeel heeft z'n nadeelquote:Op woensdag 14 augustus 2013 15:28 schreef OMG het volgende:
[..]
Ik woon in de VS, en haal ze dus hier bij de liquor store een paar minuutjes van huis. Dus helaas geen nederlands adresje.
Als nadeel heb ik dan weer dat een 4-pack Duvel hier $18 of $19 kost..
Ghe, ik heb ook geen Nederlands adres ervoor. Ik haalde 'm bij m'n lokale bierboer 15 minuutjes van huis... in Barcelona. Belgisch is hier echter niet zo duur.quote:Op woensdag 14 augustus 2013 15:28 schreef OMG het volgende:
[..]
Ik woon in de VS, en haal ze dus hier bij de liquor store een paar minuutjes van huis. Dus helaas geen nederlands adresje.
Als nadeel heb ik dan weer dat een 4-pack Duvel hier $18 of $19 kost..
Zit nu in de bierprofessor in Eindhoven en daar hebben ze hem nu op de kaartquote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
Berts bierhuis in Utrecht heeft het!quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
Is Nitro niet gewoon aan de naam toegevoegd en is het hetzelfde bier? Meende zoiets gelezen te hebben. Is in Breda gewoon te koop.quote:Op maandag 12 augustus 2013 11:05 schreef Chandos het volgende:
[..]
Mag ik je vragen waar je LH's Milk Stout Nitro koopt? Ik ben alleen de reguliere versie tegengekomen, ben wel nieuwsgierig naar de Nitro
Het is inderdaad hetzelfde bier. Ik dacht zelf aanvankelijk nog dat er een nitrocapsule in zou zitten à la Guinness, maar nee.quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 11:17 schreef travelman het volgende:
[..]
Is Nitro niet gewoon aan de naam toegevoegd en is het hetzelfde bier? Meende zoiets gelezen te hebben. Is in Breda gewoon te koop.
Blijkbaar heeft nitrogen er wel iets mee te maken;quote:Op zaterdag 17 augustus 2013 16:41 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Het is inderdaad hetzelfde bier. Ik dacht zelf aanvankelijk nog dat er een nitrocapsule in zou zitten à la Guinness, maar nee.
De ongefilterde versie is nog lekkerder. Alleen te verkrijgen van de tap bij de brouwerij.quote:Op vrijdag 16 augustus 2013 22:37 schreef Caranthir het volgende:
[ afbeelding ]
Bij mij op het werk een zeer geliefd biertje; als er ook maar iemand denkt naar Brugge te gaan mag diegene gelijk een x-aantal zotten meenemen.
Niet voor niets het meest verkochte bier van Duitsland, zonder reclamequote:Op zaterdag 17 augustus 2013 21:04 schreef MCH het volgende:
Heb een kratje Hefeweizen van Oettinger meegenomen uit Duitsland, net de eerste gehad en die is best te drinken. Twintig halve liters voor nog geen zes euro.
Woops, correct! Brouwcafe. Ook geen straf dat daarboven de burgers van Burgerz geserveerd worden.quote:
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachttequote:Op maandag 19 augustus 2013 16:50 schreef Chandos het volgende:
Verder nog een Hopfenweisse geprobeerd, maar of a) de smaak is niet aan mij besteed; b) slechte fles of c) niet koud genoeg gedronken. Haast weeïg, waardoor de bitterheid van de hop wegviel. Ik had in m'n hoofd een soort geniale kruising tussen weissbier en een IPA verwacht, maar dat kwam niet echt uit. Misschien probeer ik't nog een keer.
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:
[..]
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Hahaha, wellichtquote:Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:
[..]
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.
Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin
Daar ben ik ook nog wel heel benieuwd naar, ik vind Nelson Sauvin een heel smakelijke hopsoort. 8-wired Saison Sauvin vind ik één van de lekkerste bieren die ik ooit heb gedronken.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin
Kolsch vind ik vrij meh; Alt is goed te doen. Toen ik recentelijk in Düsselsorf was heb ik ook een jubileumversie van een lokale brouwerij (Schumacher Alt - 1838) op, met speciale hopsoorten; dat was wel een aanrader. Ik heb meteen wat flessen voor thuis ingeslagen.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
Bovengistend, of van hoge gisting.quote:Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen?
Porterhouse Wrasslers XXXX Stoutquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winterquote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:11 schreef tanguay het volgende:
[..]
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!
sint bernardus 12, rochefort 10, wv abt,quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:
[..]
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter. Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.quote:Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:
[..]
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter. Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.quote:Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.
Dat is gebaseerd op de vereiste dat er een houdbaarheidsdatum op het flesje moet staan.quote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:51 schreef drexciya het volgende:
[..]
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.
wat kost dat nou incl verzenden en alles? en was het het waard?quote:Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!
http://www.takahasi.co.jp/beer/
Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.
Heb het 1e blauwe biertje al op
[ afbeelding ]
bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moetenquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:46 schreef drexciya het volgende:
[..]
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.
Welke barrel-aged variaties heb je in gedachten trouwens? Sowieso zou ik niet overboord gaan; veel meer dan 4 (volledige dan) op een avond zou ik niet drinken, dat zou zonde zijn.
Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.quote:Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!
http://www.takahasi.co.jp/beer/
Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.
Heb het 1e blauwe biertje al op
[ afbeelding ]
Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.quote:Op zondag 25 augustus 2013 15:34 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.
Doe mij dan maar liever de paar biertjes die m'n vrouw uit Tokyo heeft meegebracht:
• Baird Rising Sun Pale Ale
• Baird Suruga Bay Imperial IPA
• Tamamura Honten Yamabushi 2 Saison Noir
• Tamamura Honten House IPA
• Swan Lake Porter
• Hideji Beer Miyazaki no Minori
Enige jammere van dat glas is dat de hoorn net iets te lang is om goed in die houder te passenquote:Op zondag 25 augustus 2013 15:38 schreef GuitarJJ het volgende:
Vorige week een La Corne Tripel gehad in België. Erg lekker biertje, met een bijzonder glas. Gejat van Kwak?
[ afbeelding ]
Zowel de Emelisse Imperial Russian Stout Bowmore barrel-aged als de Sorachi Ace Single Hop zijn inderdaad erg fijn. Eerstgenoemde hebben ze zelfs bij mijn lokale Mitra.quote:Op zondag 25 augustus 2013 13:44 schreef tanguay het volgende:
[..]
bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moeten.
Ik vind de jopen extra stout en de maximus niet echt standaard stouts.
Gejat lijkt me overdreven. Beide een stuk hout om een glas vast te houden. Maar hierover is wel een rechtzaak geweest: http://bier.blog.nl/biern(...)n-houdt-belgie-bezigquote:
Klopt! En de webshop gecombineerd met gratis bezorgen op een vestiging is ook niet verkeerd. Ik woon niet echt in de buurt van een Mitra (er zitten er bijna geen in Den Haag vreemd genoeg) maar door het webshop aanbod bestel ik er toch nog wel eens wat. Ben ook fan van de stoffen draagtassen waar je heel handig 8 flesjes in kan vervoeren, ideaal voor het afvoeren van statiegeld. Nooit gedacht dat ik een aantal positieve zaken over de Mitra zou kunnen opsommenquote:Op zaterdag 24 augustus 2013 20:54 schreef drexciya het volgende:
[..]
Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.
Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...quote:Op zondag 25 augustus 2013 15:55 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.
De bieren Hitachino Nest zijn een aanrader overigens. Lekkere weizen, ginger en hun Red Rice Ale is tof.
Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegenquote:Op maandag 26 augustus 2013 14:17 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...
Foutje, het is inderdaad geen imperial stout...quote:Op maandag 26 augustus 2013 21:52 schreef DeZwabber het volgende:
[..]
Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegen
Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 10:56 schreef Knevelt het volgende:
Hier moet ik ook zijn.
Ik ga altijd naar café Take One in Maastricht. Mochten jullie in Maastricht zijn, ga daar eens langs. Echt een aanrader! Ze hebben daar ieder jaar meer dan 100 verschillende (vooral Belgische) bieren. Daar zit Leffe, Grimbergen etc. niet eens bij, want die commerciële (abdij)bieren schenken ze niet. Wel zitten er bieren bij waarvan maar 1 kratje per jaar wordt gebrouwen. Het café staat overigens ook in de Lonely Planet en wordt veel bezocht door internationale studenten.
Een greep uit mijn favoriete bieren:
[ afbeelding ]
Gageleer: kruidig bitter, biologisch.
[ afbeelding ]
Brice et Joup (blonde): fris/kruidig bitter.
[ afbeelding ]
Bersalis Tripel: fris bitter en toch romig.
[ afbeelding ]
Tripel Klok: keelbitter.
[ afbeelding ]
Curtius: goddelijk frisbitter, licht biertje. Van het vat smaakt het beste.
Roken wordt ontmoedigd, maar niet verbodenquote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:12 schreef portie het volgende:
[..]
Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.
Mooie stad ook
Krijg je die ook al bij de AH tegenwoordig?quote:Op dinsdag 11 juni 2013 16:08 schreef T-Force het volgende:
Zo maar eens een krat Tripel Karmeliet ophalen bij AH
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte.quote:Op maandag 22 juli 2013 22:33 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]
Vast niet meer speciaal voor jullie, maar voor mij was het de eerste keer. Erg lekker
Ik heb zelf alleen deze geprobeerd.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte.Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
De lekkerste tremens die ik gedronken heb had ruim 2 jaar thuis gestaan. Was ontzettend fruitig geworden en dus de lekkerste van een heel krat.quote:Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:
[..]
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte.Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
quote:De volledige bierlijn van de Christoffel Bieren is na ruim een halfjaar weer volledig leverbaar. In januari 2013 ging de brouwerij in Roermond failliet waarna een doorstart van het biermerk plaatsvond. Op basis van de originele, authentieke recepturen worden de bieren nu gebrouwen bij de Belgische Proefbrouwerij in Lochristi.
Maarten Kruijtzer en Chris Liebau van Christoffel Speciaalbieren: “We zijn enorm blij dat we in zo’n korte tijd in staat zijn geweest om de hoge kwaliteit en uitgesproken smaakprofielen van onze Christoffel Bieren opnieuw te evenaren. Natuurlijk heeft de Proefbrouwerij in Lochristi met zeer veel expertise hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Onze bieren zijn nog steeds ondergistend en ongefilterd én krijgen een hergisting op de fles. De kwaliteit en smaak zijn naar ons idee uitstekend in balans aangezien we nu een gesloten brouwproces hebben waardoor de specifieke mout- en hopsoorten nog beter tot hun recht komen dan dat ze al deden.”
Bierassortiment
Als eerste in Nederland bracht Christoffel Bier een bier op de markt dat dubbel gehopt is, het kreeg de naam Christoffel Bier. De bitterheid is 50 EBU, ter vergelijking een Nederlands pils bevat circa 20 tot 25 EBU, en kenmerkt zich door de karakteristieke hoppige smaak. Deze is verkregen door de hopsoorten Magnum, Challenger en Saaz-hop. Het tweede bier is de Christoffel Nobel, deze krijgt een extra hopbehandeling waardoor het bier veel hopgeur en -aroma bevat. De Christoffel Wijs tot slot, is een origineel amberkleurig Hefeweizen, gebrouwen met de Saaz hop uit Tsjechië. Tijdens het najaar is het bokbier, een donkerbruine dubbelbok, ook weer leverbaar op fust.
Verkrijgbaarheid
Het volledige assortiment is afgevuld op 33cl fles en 20 liter kegs en vanaf nu leverbaar via Multi Bier in Asten als exclusief distributeur voor Nederland. Vanaf oktober zullen de bieren op fles ook weer verkrijgbaar zijn bij de Mitra Slijterijen.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |