abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_130168789
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 16:41 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Het is inderdaad hetzelfde bier. Ik dacht zelf aanvankelijk nog dat er een nitrocapsule in zou zitten à la Guinness, maar nee.
Blijkbaar heeft nitrogen er wel iets mee te maken;

http://blogs.westword.com(...)ro_left_hand_bre.php

Gisteravond eens wat meer Sierra Nevada Torpedo gehaald. En Upland Wheat Ale. Een brouwerij hier uit Indiana, en het wordt gedronken in 1 van m'n favoriete TV series; Parks and Recreation. Al gok ik dat Three Floyds m'n favoriete brouwerij in deze staat blijft.
"Bleach is healthy. It's mostly water. And we are mostly water. Therefore, we are bleach."
pi_130175682
Heb een kratje Hefeweizen van Oettinger meegenomen uit Duitsland, net de eerste gehad en die is best te drinken. Twintig halve liters voor nog geen zes euro. :D
pi_130227087
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 22:37 schreef Caranthir het volgende:
[ afbeelding ]

Bij mij op het werk een zeer geliefd biertje; als er ook maar iemand denkt naar Brugge te gaan mag diegene gelijk een x-aantal zotten meenemen. :9
De ongefilterde versie is nog lekkerder. Alleen te verkrijgen van de tap bij de brouwerij.
  maandag 19 augustus 2013 @ 16:50:33 #254
408930 Chandos
The General
pi_130241831
Thanks voor de tips wat betreft de Milk Stout Nitro! Geen biertje om elke dag op het menu te zetten, maar vond de 'reguliere' Milk Stout wel lekker en ben benieuwd naar de Nitro.

Afgelopen weekend nog de Ceaux Bastard geprobeerd. Visueel mooi bier: prachtige kleur, stevige schuimkraag, prachtig etiket ook, maar qua smaak weinig onderscheidend vermogen en en dikke klonten bezinksel op de bodem, blij dat ik die apart heb uitgeschonken, want was bepaald niet lekker. Biertje zelf wel okay, maker heeft het over een Wheat Pale Ale, klopt wel qua bitterheid, minder qua smaak.

Verder nog een Hopfenweisse geprobeerd, maar of a) de smaak is niet aan mij besteed; b) slechte fles of c) niet koud genoeg gedronken. Haast weeïg, waardoor de bitterheid van de hop wegviel. Ik had in m'n hoofd een soort geniale kruising tussen weissbier en een IPA verwacht, maar dat kwam niet echt uit. Misschien probeer ik't nog een keer.

Tot slot nog een Anchor Humming Ale bij het Brouwcafé aan de haven in Den Haag gedronken, dat was wel fijn spul :). Ideaal voor een warme zomerdag.

[ Bericht 0% gewijzigd door Chandos op 20-08-2013 15:53:36 ]
pi_130246351
Het brouwcafe bedoel je?
pi_130251257
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 augustus 2013 21:04 schreef MCH het volgende:
Heb een kratje Hefeweizen van Oettinger meegenomen uit Duitsland, net de eerste gehad en die is best te drinken. Twintig halve liters voor nog geen zes euro. :D
Niet voor niets het meest verkochte bier van Duitsland, zonder reclame
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 10:43:35 #257
408930 Chandos
The General
pi_130266622
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 19:17 schreef Den_Haag het volgende:
Het brouwcafe bedoel je?
Woops, correct! Brouwcafe. Ook geen straf dat daarboven de burgers van Burgerz geserveerd worden.
pi_130266632
Nope :9
pi_130268008
quote:
0s.gif Op maandag 19 augustus 2013 16:50 schreef Chandos het volgende:
Verder nog een Hopfenweisse geprobeerd, maar of a) de smaak is niet aan mij besteed; b) slechte fles of c) niet koud genoeg gedronken. Haast weeïg, waardoor de bitterheid van de hop wegviel. Ik had in m'n hoofd een soort geniale kruising tussen weissbier en een IPA verwacht, maar dat kwam niet echt uit. Misschien probeer ik't nog een keer.
Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:13:17 #260
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130273528
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:

[..]

Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.

Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin :)
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:40:44 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130274409
Wat is IPA?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:45:26 #262
91830 MaximusTG
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 14:51:30 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130274781
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 15:52:08 #264
408930 Chandos
The General
pi_130276934
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 11:38 schreef Weird- het volgende:

[..]

Zeker doen! Het is namelijk een geniale kruising tussen weizen en IPA zoals je verwachtte
Hahaha, wellicht :). As said, ik zal'm nog eens proberen en dan nog wat grondiger koelen. I want to believe!

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Gisteren van de tap Mikkeller & Grassroots Wheat is the New Hops op. Een kruising tussen wheat ale, IPA en wild ale (want Brett). Wat mij betreft een beetje teveel van het goede.

Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin :)
Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.

Over IPA's gesproken, was bij een kleine maar leuke slijterij in Den Haag waar ik vroeger af en toe kwam omdat ik er in de buurt woonde. Was me eerder al opgevallen dat ze ondanks een beperkt bieraanbod wel vaak wat aparte biertjes hadden staan. Zag dat er nu een paar Belgische en Amerikaanse IPA's stonden. Ik even ouwehoeren met de eigenaar daarover, hij 'Ja, volgens mij worden IPA's populairder!' Goeie ontwikkeling om te zien 14.gif
  dinsdag 20 augustus 2013 @ 17:28:06 #265
345377 GoCanucksGo
Have a good one, eh!
pi_130280202
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:13 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Overigens wat geniale wheat/IPA kruisingen betreft is er natuurlijk ook nog de Meine Nelson Sauvin :)
Daar ben ik ook nog wel heel benieuwd naar, ik vind Nelson Sauvin een heel smakelijke hopsoort. 8-wired Saison Sauvin vind ik één van de lekkerste bieren die ik ooit heb gedronken.

Ik weet wel dat Amerikaanse white IPA's niet echt aan mij besteed zijn, ik vind de nasmaak altijd heel erg vervelend. Net alsof je eerst alle lekkere weizen en hop smaak krijgt en dan alleen de bitterheid van de hop overblijft zonder dat er mout tegenover staat om dat te compenseren. Maar veel mensen vinden het geweldig, dus dat zal wel aan mijn smaakbeleving liggen.
pi_130301971
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
Kolsch vind ik vrij meh; Alt is goed te doen. Toen ik recentelijk in Düsselsorf was heb ik ook een jubileumversie van een lokale brouwerij (Schumacher Alt - 1838) op, met speciale hopsoorten; dat was wel een aanrader. Ik heb meteen wat flessen voor thuis ingeslagen.
  woensdag 21 augustus 2013 @ 15:14:42 #267
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130313753
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 augustus 2013 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Ah, een bovengarig bier, of hoe noem je dat in het Nederlands? Net als Alt en Kolsch
Bovengistend, of van hoge gisting.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
pi_130374290
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
pi_130374292
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 12:02 schreef VGA4xZoom het volgende:
Na afgelopen week van een HJ Grand Prestige uit 2008 te hebben mogen genieten zit ik er aan te denken om bij mijn ouders in hun kelder een aantal bieren te bewaren.
Weten jullie nog meer leuke bieren die graag een paar jaar liggen? :)
cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 09:35:51 #270
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130375903
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
Porterhouse Wrasslers XXXX Stout
The Kernel Export Stout London 1890
De la Senne Stouterik

Of wat meer commerciele concurrenten van Guinness: Beamish en Murphy's

Mits je er aan kan komen, natuurlijk.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 10:42:30 #271
408930 Chandos
The General
pi_130377259
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 06:11 schreef tanguay het volgende:

[..]

cuvee van de keizer blauw! Verder eigenlijk alle zware trappisten/abdij bieren wel. Ik vind la trappe quadruppel normaal gesproken niet zo boeiend, maar als je hem een jaar of 4 laat liggen wordt ie heerlijk!
Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter :). Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
  vrijdag 23 augustus 2013 @ 13:40:02 #272
408930 Chandos
The General
pi_130382142
By the proverbial by, de La Trappe Jubilaris is uitgekomen. Ik heb twee flessen bij Mitra gehaald voor ¤5. Ben benieuwd!
pi_130382537
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:

[..]

Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter :). Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
sint bernardus 12, rochefort 10, wv abt,
pi_130423949
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 06:08 schreef tanguay het volgende:
Ik wil voor wat vrienden een kleine stout proeverij doen.
Om te beginnen wil ik met een klassieke, laag alcoholische stout/porter beginnen. Met Russian Imperials, barrel aged, coffeestouts etc heb ik inspiratie genoeg. Maar wat zou ik als klassieke stout serveren? Een Guinnes? Wel erg afgezaagd toch? Misschien de anchor porter? Iemand ideeën.
De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.

Welke barrel-aged variaties heb je in gedachten trouwens? Sowieso zou ik niet overboord gaan; veel meer dan 4 (volledige dan) op een avond zou ik niet drinken, dat zou zonde zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door drexciya op 24-08-2013 20:47:43 (typo) ]
pi_130424096
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 augustus 2013 10:42 schreef Chandos het volgende:

[..]

Leuk plan! Ik zit er ook over te denken wat zwaar spul in de kelder van m'n ouders te leggen. Moet wel even checken of het er niet vriest met een strenge winter :). Ik ben benieuwd, afgezien van de donkere/zware bieren zoals Grand Prestige, Quadrupel etc, zou zoiets als een zware tripel (Westmalle bijvoorbeeld) ook interessant kunnen uitpakken?
Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.
pi_130424183
quote:
Toevallig heb ik daar (Meine Nelson Sauvin) nog een 75cl. fles van staan, dus die gaat zeker geprobeerd! Zag'm een keer staan bij de Mitra of all places.
Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.
  zaterdag 24 augustus 2013 @ 21:17:19 #277
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130425003
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:51 schreef drexciya het volgende:

[..]

Geen idee met betrekking tot tripel; zou op zich (kijk labels na) ook kunnen werken. IPAs meestal niet, omdat dan de bitterheid verloren gaat. Ik heb zelf een aantal zware stouts en dergelijke van de Molen in de berging staan (Rasputin, Tsarina Esra, Hel & Verdoemenis) en wat barrel-aged varianten van hun bieren. Ik vraag me trouwens af waar men de 25 jaar (!) houdbaarheid op baseert voor de genoemde bieren.
Dat is gebaseerd op de vereiste dat er een houdbaarheidsdatum op het flesje moet staan.
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  zondag 25 augustus 2013 @ 00:31:54 #278
408379 VuileRat
Kiss my ass u autistic brat
pi_130431775
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!

http://www.takahasi.co.jp/beer/

Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.

Heb het 1e blauwe biertje al op :D

The clever cat eats cheese and breathes down rat holes with baited breath.
pi_130432116
:D, was hij ook lekker?
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Album top 100 2024
pi_130433686
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!

http://www.takahasi.co.jp/beer/

Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.

Heb het 1e blauwe biertje al op :D

[ afbeelding ]
wat kost dat nou incl verzenden en alles? en was het het waard? :D
There are only 151 Pokémon.
pi_130441134
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:46 schreef drexciya het volgende:

[..]

De Molen heeft de Hamer & Sikkel, die is 5% en de London Porter van Fullers is ook 5%. Laatstgenoemde heeft mijn voorkeur. VanDeStreek heeft een Mild Roast (lichte koffiestout) van zo'n 7,5%. De Stout 6 en 8 van Maximus (6 en 8% logischerwijs) zijn ook goed te doen. De Extra Stout van Jopen (5,5%) is goed, maar redelijk heftig als starter.

Welke barrel-aged variaties heb je in gedachten trouwens? Sowieso zou ik niet overboord gaan; veel meer dan 4 (volledige dan) op een avond zou ik niet drinken, dat zou zonde zijn.
bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moeten ;).

Ik vind de jopen extra stout en de maximus niet echt standaard stouts.

[ Bericht 0% gewijzigd door tanguay op 25-08-2013 15:22:24 ]
  zondag 25 augustus 2013 @ 15:34:26 #282
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130445439
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 00:31 schreef VuileRat het volgende:
Ik heb mijn 1e setje speciaal bier binnen vanuit Japan!

http://www.takahasi.co.jp/beer/

Geen spam verder maar voor de DIE HARD bier fans echt een must.

Heb het 1e blauwe biertje al op :D

[ afbeelding ]
Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.

Doe mij dan maar liever de paar biertjes die m'n vrouw uit Tokyo heeft meegebracht:
• Baird Rising Sun Pale Ale
• Baird Suruga Bay Imperial IPA
• Tamamura Honten Yamabushi 2 Saison Noir
• Tamamura Honten House IPA
• Swan Lake Porter
• Hideji Beer Miyazaki no Minori
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
pi_130445587
Vorige week een La Corne Tripel gehad in België. Erg lekker biertje, met een bijzonder glas. Gejat van Kwak?

  Designer zondag 25 augustus 2013 @ 15:55:29 #284
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_130446240
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:34 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Waarom een echte must? Bier met kleurstof klinkt niet bepaald voor de die hards.

Doe mij dan maar liever de paar biertjes die m'n vrouw uit Tokyo heeft meegebracht:
• Baird Rising Sun Pale Ale
• Baird Suruga Bay Imperial IPA
• Tamamura Honten Yamabushi 2 Saison Noir
• Tamamura Honten House IPA
• Swan Lake Porter
• Hideji Beer Miyazaki no Minori
Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.

De bieren Hitachino Nest zijn een aanrader overigens. Lekkere weizen, ginger en hun Red Rice Ale is tof.
🐙
  Designer zondag 25 augustus 2013 @ 15:56:20 #285
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_130446263
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:38 schreef GuitarJJ het volgende:
Vorige week een La Corne Tripel gehad in België. Erg lekker biertje, met een bijzonder glas. Gejat van Kwak?

[ afbeelding ]
Enige jammere van dat glas is dat de hoorn net iets te lang is om goed in die houder te passen :D
🐙
pi_130453282
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 13:44 schreef tanguay het volgende:

[..]

bij de barrel aged ga ik voor de emelisse white label. Bij voorkeur ga ik voor stouts waar enigszins aan te komen is in NL, zodat ze het daarna ook zelf zouden kunnen kopen zonder dat ze daarvoor naar de bierkoning in Amsterdam moeten ;).

Ik vind de jopen extra stout en de maximus niet echt standaard stouts.
Zowel de Emelisse Imperial Russian Stout Bowmore barrel-aged als de Sorachi Ace Single Hop zijn inderdaad erg fijn. Eerstgenoemde hebben ze zelfs bij mijn lokale Mitra.

Vanwaar vind je de Jopen en Maximus Stout geen standaard stouts?
pi_130459436
quote:
0s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:38 schreef GuitarJJ het volgende:
La Corne
Gejat lijkt me overdreven. Beide een stuk hout om een glas vast te houden. Maar hierover is wel een rechtzaak geweest: http://bier.blog.nl/biern(...)n-houdt-belgie-bezig
  maandag 26 augustus 2013 @ 11:27:33 #288
408930 Chandos
The General
pi_130472543
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 augustus 2013 20:54 schreef drexciya het volgende:

[..]

Onderschat de Mitra niet; het varieert een beetje per vestiging, maar ze hebben helemaal niet zo'n slecht aanbod wat betreft bieren. Ik heb er ook een fles (nummer 2 al) van de genoemde Nelson Sauvin vandaan. Ze hadden de laatste keer ook een lichtere (5,4%) Tap X, met een naamloze hopsoort, die was ook goed te doen.
Klopt! En de webshop gecombineerd met gratis bezorgen op een vestiging is ook niet verkeerd. Ik woon niet echt in de buurt van een Mitra (er zitten er bijna geen in Den Haag vreemd genoeg) maar door het webshop aanbod bestel ik er toch nog wel eens wat. Ben ook fan van de stoffen draagtassen waar je heel handig 8 flesjes in kan vervoeren, ideaal voor het afvoeren van statiegeld. Nooit gedacht dat ik een aantal positieve zaken over de Mitra zou kunnen opsommen 11.gif. Dat gezegd hebbende lijkt Gall & Gall ook het aanbod behoorlijk op te voeren de laatste tijd.
  maandag 26 augustus 2013 @ 14:17:57 #289
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130477198
quote:
10s.gif Op zondag 25 augustus 2013 15:55 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

Inderdaad, beetje rare gimmick. Baird maakt lekker spul ja. De rest ken ik helaas niet.

De bieren Hitachino Nest zijn een aanrader overigens. Lekkere weizen, ginger en hun Red Rice Ale is tof.
Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  Designer maandag 26 augustus 2013 @ 21:52:21 #290
266257 crew  DeZwabber
dugga doo dugga dugga doo
pi_130493205
quote:
0s.gif Op maandag 26 augustus 2013 14:17 schreef Curchulain het volgende:

[..]

Red Rice was lekker ja, die heb ik een paar jaar geleden in New York op. Het enige jammere eraan was dat ik eigenlijk hun XH Imperial Stout had besteld...
Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegen :P
🐙
  dinsdag 27 augustus 2013 @ 00:11:56 #291
54575 Curchulain
Et tel était son nom...
pi_130500413
quote:
10s.gif Op maandag 26 augustus 2013 21:52 schreef DeZwabber het volgende:

[..]

Das minder ja. Is de XH ook in stout? Degene die ik hier heb liggen is als het goed is meer een belgische stijl bier die op sakevaten heeft gelegen :P
Foutje, het is inderdaad geen imperial stout...
"In my lifetime, we've gone from Eisenhower to George W. Bush. We've gone from John F. Kennedy to Al Gore. If this is evolution, I believe that in 12 years, we'll be voting for plants." - Lewis Black
  donderdag 29 augustus 2013 @ 10:56:03 #292
197338 Knevelt
Een lekkere boy met brains
pi_130588321
Hier moet ik ook zijn. :D

Ik ga altijd naar café Take One in Maastricht. Mochten jullie in Maastricht zijn, ga daar eens langs. Echt een aanrader! Ze hebben daar ieder jaar meer dan 100 verschillende (vooral Belgische) bieren. Daar zit Leffe, Grimbergen etc. niet eens bij, want die commerciële (abdij)bieren schenken ze niet. Wel zitten er bieren bij waarvan maar 1 kratje per jaar wordt gebrouwen. Het café staat overigens ook in de Lonely Planet en wordt veel bezocht door internationale studenten.

Een greep uit mijn favoriete bieren:


Gageleer: kruidig bitter, biologisch.


Brice et Joup (blonde): fris/kruidig bitter.


Bersalis Tripel: fris bitter en toch romig.


Tripel Klok: keelbitter.


Curtius: goddelijk frisbitter, licht biertje. Van het vat smaakt het beste.
Op woensdag 29 september 2010 14:34 schreef Nikmans het volgende:
TS [Knevelt] is een van die zeldzame posters die de grens tussen trollen en serieus posten uitgegumd heeft _O_
pi_130588724
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 10:56 schreef Knevelt het volgende:
Hier moet ik ook zijn. :D

Ik ga altijd naar café Take One in Maastricht. Mochten jullie in Maastricht zijn, ga daar eens langs. Echt een aanrader! Ze hebben daar ieder jaar meer dan 100 verschillende (vooral Belgische) bieren. Daar zit Leffe, Grimbergen etc. niet eens bij, want die commerciële (abdij)bieren schenken ze niet. Wel zitten er bieren bij waarvan maar 1 kratje per jaar wordt gebrouwen. Het café staat overigens ook in de Lonely Planet en wordt veel bezocht door internationale studenten.

Een greep uit mijn favoriete bieren:

[ afbeelding ]
Gageleer: kruidig bitter, biologisch.

[ afbeelding ]
Brice et Joup (blonde): fris/kruidig bitter.

[ afbeelding ]
Bersalis Tripel: fris bitter en toch romig.

[ afbeelding ]
Tripel Klok: keelbitter.

[ afbeelding ]
Curtius: goddelijk frisbitter, licht biertje. Van het vat smaakt het beste.
Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.

Mooie stad ook :)
pi_130589020
quote:
1s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 11:12 schreef portie het volgende:

[..]

Ook geweest. Leuke mensen achter de bar en een lekker sfeertje. Alleen wordt/werd er binnen gerookt wat erg jammer is. In Maastricht zit er langs de kade nog een klein biercafe. Ook met leuke mensen en een aantal opvallende biertjes.

Mooie stad ook :)
Roken wordt ontmoedigd, maar niet verboden
  donderdag 29 augustus 2013 @ 11:34:52 #295
197338 Knevelt
Een lekkere boy met brains
pi_130589259
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 juni 2013 16:08 schreef T-Force het volgende:
Zo maar eens een krat Tripel Karmeliet ophalen bij AH :)
Krijg je die ook al bij de AH tegenwoordig? :o
Op woensdag 29 september 2010 14:34 schreef Nikmans het volgende:
TS [Knevelt] is een van die zeldzame posters die de grens tussen trollen en serieus posten uitgegumd heeft _O_
  donderdag 29 augustus 2013 @ 11:40:12 #296
197338 Knevelt
Een lekkere boy met brains
pi_130589409
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 22:33 schreef djkoelkast het volgende:
[ afbeelding ]

Vast niet meer speciaal voor jullie, maar voor mij was het de eerste keer. Erg lekker ^O^
Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. :') Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
Op woensdag 29 september 2010 14:34 schreef Nikmans het volgende:
TS [Knevelt] is een van die zeldzame posters die de grens tussen trollen en serieus posten uitgegumd heeft _O_
  Moderator donderdag 29 augustus 2013 @ 11:48:48 #297
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130589628
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:

[..]

Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. :') Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
Ik heb zelf alleen deze geprobeerd.
Ik heb nu 2 biertjes van 't ij staan, ijwit en een biologisch ijbiertje



Eerst maar van alles 1 om te proberen.

Oh en ik heb nog 2x Postel Tripel, dat is goddelijk lekker



Hier alleen niet overal te krijgen.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_130589723
quote:
0s.gif Op donderdag 29 augustus 2013 11:40 schreef Knevelt het volgende:

[..]

Hier heb ik de Tremens van gehad. Die was toen erg lekker, ook al weet ik niet meer precies hoe die smaakte. :') Heb jij de Tremens ook al eens gehad? En welke vond je lekkerder?
De lekkerste tremens die ik gedronken heb had ruim 2 jaar thuis gestaan. Was ontzettend fruitig geworden en dus de lekkerste van een heel krat.

Vergelijken met de nocturnum is lastig omdat de laatste een bruin bier is en weinig op de tremens lijkt. Voor iedereen anders dus, zelf vond ik de tremens t lekkerst.
  Moderator donderdag 29 augustus 2013 @ 12:00:46 #299
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_130589966
Ik heb trouwens ook nog een 0,75l liefmans staan en een 0,75l fles met "vloeibare speculaas" zoals er op staat, een of ander speculaasbier. Ik heb het nog niet aangedurfd :')
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  Moderator / Redactie Sport donderdag 29 augustus 2013 @ 13:51:32 #300
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_130593509
quote:
De volledige bierlijn van de Christoffel Bieren is na ruim een halfjaar weer volledig leverbaar. In januari 2013 ging de brouwerij in Roermond failliet waarna een doorstart van het biermerk plaatsvond. Op basis van de originele, authentieke recepturen worden de bieren nu gebrouwen bij de Belgische Proefbrouwerij in Lochristi.
Maarten Kruijtzer en Chris Liebau van Christoffel Speciaalbieren: “We zijn enorm blij dat we in zo’n korte tijd in staat zijn geweest om de hoge kwaliteit en uitgesproken smaakprofielen van onze Christoffel Bieren opnieuw te evenaren. Natuurlijk heeft de Proefbrouwerij in Lochristi met zeer veel expertise hier voor een belangrijk deel aan bijgedragen. Onze bieren zijn nog steeds ondergistend en ongefilterd én krijgen een hergisting op de fles. De kwaliteit en smaak zijn naar ons idee uitstekend in balans aangezien we nu een gesloten brouwproces hebben waardoor de specifieke mout- en hopsoorten nog beter tot hun recht komen dan dat ze al deden.”

Bierassortiment
Als eerste in Nederland bracht Christoffel Bier een bier op de markt dat dubbel gehopt is, het kreeg de naam Christoffel Bier. De bitterheid is 50 EBU, ter vergelijking een Nederlands pils bevat circa 20 tot 25 EBU, en kenmerkt zich door de karakteristieke hoppige smaak. Deze is verkregen door de hopsoorten Magnum, Challenger en Saaz-hop. Het tweede bier is de Christoffel Nobel, deze krijgt een extra hopbehandeling waardoor het bier veel hopgeur en -aroma bevat. De Christoffel Wijs tot slot, is een origineel amberkleurig Hefeweizen, gebrouwen met de Saaz hop uit Tsjechië. Tijdens het najaar is het bokbier, een donkerbruine dubbelbok, ook weer leverbaar op fust.

Verkrijgbaarheid
Het volledige assortiment is afgevuld op 33cl fles en 20 liter kegs en vanaf nu leverbaar via Multi Bier in Asten als exclusief distributeur voor Nederland. Vanaf oktober zullen de bieren op fles ook weer verkrijgbaar zijn bij de Mitra Slijterijen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')