Ik ben redelijk fan van de Flying Dog Gonzo. Als je een nog iets zwaardere Porter (Imperial Russian Porter) wilt kan ik de Rasputin van De Molen aanbevelen, die is nog beter, maar gezien het percentage (+-10%) meer een afsluiter.quote:Op dinsdag 9 juli 2013 13:01 schreef travelman het volgende:
Sinds kort ben ik fan van Porters e.d., ben er nog niet zo mee bekend, vandaar dat er vd week een aantal gehaald heb. Deze heb ik nu koud liggen:
- Flying Dog Gonzo Imperial Porter
- Anchor Porter
- Left Hand Brewery Milk Stout Nitro (vond de Milk stout lekker)
- Maisel & Friends Marc's Choclate Bock (geen idee of dit een Porter is trouwens)
- Klavervier Poorter
Welke zou ik verder zeker een keer geproefd moeten hebben?
Ik zag 'em ook staan bij Bert's Bierhuis afgelopen middag. Ik heb 'em niet meegenomen, maar ben voor wat andere bieren gegaan:quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Vanavond hier een 6-pack van gehaald. En wat Sierra Nevada Torpedo, en een Three Floyds Arctic Panzer Wolf.quote:
Hij was okay. Dat zure en dat bittere paste op zich wel bij elkaar maar vond het meer een noviteit.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
Geschreven taal is meestal niet de sterkste kant van brouwers.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Ik vond de Ov-Ral Wild Yeast IIPA van To Øl en Mikkeller wel goed te doen. De koffie-versie daarentegen niet zo.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
[ afbeelding ]
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Is dit een soort van trend? Ik zie meer van dit soort combinaties opduiken de laatste tijd. De Raad&Daad van De Molen neigt ook een beetje deze kant uit. Op zich is het wel een boeiend idee; zuur en bitter.quote:Op zaterdag 13 juli 2013 18:30 schreef kittenszijnfuckingnice het volgende:
Lambic & IPA van de Eem.
Ben erg benieuwd... ben een groot liefhebben van IPA's en geuze maar of deze 2 smaken ook bij elkaar passen? Dikke spelfout ook
Hahaha, klinkt niet best! Die Natte heb ik nog niet geprobeerd. Zal laten weten als ik dat wel heb gedaan :-). Misschien wil je er op bierchat wat over schrijven?quote:Op maandag 17 juni 2013 19:21 schreef rubbereend het volgende:
[..]
Ik had op het bierfestival in Den Bosch hun Natte op. Die smaakte meer alsof ze ook echt zo het water uit het IJ hadden gehaald
Van het weekend toch weer een vuur&vlam gehad. Zo hem nog eens proberen. Blijft erg lekker :-)quote:Op woensdag 5 juni 2013 10:59 schreef Curchulain het volgende:
Die Embrasse vond ik ook buitengewoon lekker. Vuur & Vlam is te lang geleden, toen hield ik nog niet echt bij wat ik wel en niet lekker vond, onder het motto "wat ik lekker vind, dat onthoud ik wel". Misschien dat ik het ergens in deze topicreeks kan terugvinden
Young's Double Chocolate is wel okee, maar de Banana Bread... dat smaakte mij echt als een mislukt experiment.quote:Op donderdag 25 juli 2013 00:00 schreef VuileRat het volgende:
Jaaaa Een bier topic!
Toch wel een van de toppers!
[ afbeelding ]
Blueberry bier mag er ook zijn. Maar de favorieten blijven toch het Bananen biertje en het Chocola bier.
Vertel? Was het echt een mislukt expirement? Waarom? Was het te zoet?quote:Op donderdag 25 juli 2013 17:02 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Young's Double Chocolate is wel okee, maar de Banana Bread... dat smaakte mij echt als een mislukt experiment.
Dat is het in wezen toch ook? Een algemeen bier topic?quote:Op donderdag 25 juli 2013 20:25 schreef Godshand het volgende:
Kan dit niet gewoon een algemeen biertopic worden?
Want om nu alle pilseners neer te halen is ook flauw. Een beetje kenner weet dat sommige pilseners heel anders smaken dan de standaard Bavaria, Grolsch en Heineken.
Ik zag dit nog niet in de OP:
http://www.gulpenerbierfeesten.nl/
Nouja, onder speciaalbieren vat ik geen Pilseners. Alleen de Bokjes, smaakjes, Triples, Weizeners etc.quote:Op donderdag 25 juli 2013 20:45 schreef VuileRat het volgende:
[..]
Dat is het in wezen toch ook? Een algemeen bier topic?
Over pils valt heel weinig te zeggen. Het smaakt allemaal net wat anders en daar is de koek wel mee op. Dan wordt er gesproken over kattenpis, uilenzeik en koppijnbieren. No thx.quote:Op donderdag 25 juli 2013 22:54 schreef Godshand het volgende:
[..]
Nouja, onder speciaalbieren vat ik geen Pilseners. Alleen de Bokjes, smaakjes, Triples, Weizeners etc.
Te zoet niet. Voornamelijk gistig en waterig. Waarbij in dit geval hoofdzakelijk het gistige negatief opgevat moet worden.quote:Op donderdag 25 juli 2013 18:58 schreef VuileRat het volgende:
[..]
Vertel? Was het echt een mislukt expirement? Waarom? Was het te zoet?
Vlak ook de Heineken Grolsch posters en de 'Doe mij dan maar een [overal verkrijgbaar matig Belgisch bier van 9%], veel beter dan dat Nederlandse bocht' posters niet uit.quote:Op vrijdag 26 juli 2013 08:05 schreef borisz het volgende:
Ik ben ook voor de huidige titel en eigenlijk sluiten we alleen de pilsners in NL uit . Bij een algemeen biertopic ben ik toch een beetje bang dat toch Heineken , Grolsch posters aantrekken.
Daarbij valt over die bieren ook niet veel te zeggen.
Kortom hou het maar bij speciaalbier .
Lijkt me niet handig nee. Gezien het feit dat er een groot verschil is tussen speciaalbieren en de supermarktpilsen. Die pilsen hoeven inderdaad niet steeds neersabeld te worden. Maar het is met opzet een speciaalbiertopic. Omdat daar meer over te vertellen valt.quote:Op donderdag 25 juli 2013 20:25 schreef Godshand het volgende:
Kan dit niet gewoon een algemeen biertopic worden?
Eh Een porter die naar een Rochefort 10 smaaktquote:Op zaterdag 27 juli 2013 11:21 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Gisteravond de Black Jack Porter van Lefthand op. Lekker. Smaakt naar een Rochefort 10
Mijn ervaring met porters is dat ze een boeiende combinatie van bitter en zoet (als zware versie, reguliere versies met lager percentage hebben dat minder) zijn. De Rochefort 10 associeer ik meer met een barleywine (11,2% tenslotte). Het heeft de combinatie van fruit en zoet wat ik niet zo snel verwacht van een porter. Niets mis mee trouwens, maar het is iets heel anders.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 12:12 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
yup, was ook nogal verbaasd (maar misschien ben ik wel de enige die dat vind)
Ben ik het helemaal mee eens!quote:Op zondag 28 juli 2013 10:30 schreef kingtoppie het volgende:
Die cuvee du chateau is niet te pruimen, echt een slecht biertje naar mijn mening
, ik ook. Hoewel een lichte ook wel fijn is.quote:Op vrijdag 19 juli 2013 18:28 schreef Den_Haag het volgende:
Met dit weer zweer ik toch bij hefe dunkel
Inderdaad apart. Mij staat bij dat ik de Black Jack Porter vond smaken naar bier met Wybertjes. Dat proef ik niet in de Rochefort 10.quote:Op zaterdag 27 juli 2013 12:10 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Eh Een porter die naar een Rochefort 10 smaakt
Ook wel, zolang hij niet te zoetig is.quote:Op zondag 28 juli 2013 14:45 schreef Felagund het volgende:
[..]
, ik ook. Hoewel een lichte ook wel fijn is.
Momentje... dat over de IPA's... heeft dat nog iets te maken met het blondje van Emelisse en de APA van 't Uiltje, of is dat ongerelateerd?quote:Op dinsdag 30 juli 2013 22:59 schreef Quoi het volgende:
Toch maar eens een postje doen hier.
Na starten met La Chouffe, Tripel Karmeliet en Gouden Carolus Tripel is mijn smaak van de blonde Tripeltjes opgeschoven naar de IPA's. Momenteel doe je me veel plezier met Emelisse Blond, 't Uiltje APA en ontdek ik elke week wel weer een nieuwert
Máár... ik ben tegenwoordig ook porters en stouts aan het uitproberen. Had er maar een paar gehaald. Na Spanning & Sensatie en Hamer & Sikkel van de Molen ligt nu Gonzo nog op me te wachten
Oja, en in augustus begin ik met een bieropleiding. Nogal freaky dus allemaal....
Ja en nee. Smaak was opgeschoven richting IPAsquote:Op woensdag 31 juli 2013 00:32 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Momentje... dat over de IPA's... heeft dat nog iets te maken met het blondje van Emelisse en de APA van 't Uiltje, of is dat ongerelateerd?
Vanavond een lekkere dubbele IPA op van Evil Twin: Disco Beer (ja, de naam doet het ergste vermoeden), en aan APA de Kernel Simcoe Amarillo Mosaic. De Kernel CREAM (Chinook Riwaka Ella Amarillo Motueka) kon me wat minder bekoren, hoewel nog altijd best te drinken.
Lancelot? Ik vond de Telenn Du wel lekker toen ik er was.quote:Op woensdag 31 juli 2013 13:38 schreef IPA35 het volgende:
Heb hier wat Bretoens bier gehaald. Ben benieuwd.
Handpomp met sprinkler?quote:Op woensdag 31 juli 2013 13:21 schreef hylian het volgende:
Ik ben net terug uit Schotland, daar twee Brewdog bars bezocht. Echt een aanrader mochten jullie ooit in de buurt zijn!
Ik was zeer onder de indruk van de 5AM Saint, wellicht het lekkerste amberbiertje dat ik ooit op heb..
Verder in Schotland veel Ales, Lagers en IPAs gedronken, erg leuk hoe ze die IPA tappen, dat wist ik helemaal niet!
Jessenhofke heeft wel een bijzonder bier op haar conto staan: Pimpernelle. Ik vond 'm niet te zuipen, hoewel ik een groot fan van knoflook in m'n eten ben.quote:Op woensdag 31 juli 2013 21:17 schreef Chandos het volgende:
En ik maar zoeken naar een Nederlandse community waar wat afgeluld wordt over de wondere wereld van gerstenat
Dit is m'n huidige stash:
[ afbeelding ]
Linksonderin een aantal Weisse/Wit bieren (Ayinger, sinds kort bij AH in assortiment, puik spul), Weihenstephaner Vitus en 't IJ Ijwit. Rechtsonderin een hele trits IPA's (die ik eigenlijk nog maar net aan het ontdekken ben): de reguliere IPA van 't IJ, Vuur & Vlam van De Molen, 400 Pound Monkey van Left Hand en Brew Dog's Punk Ipa. In het midden wat losse flodders: een Milk Stout van Left Hand, Sixpoint's Imperial/Double IPA (de laatste van de IPA's die m'n vriendin voor me heeft meegesjouwd uit de VS) en een paar biertjes van Jessenhofke, die wel funky etiketjes hebben maar niet heel erg bijzonder bier maken.
Bovenin wat Goudenband waarvan ik intussen the hard way heb geleerd dat je ze ook weer niet te lang moet laten staan, een paar grote flessen (vooral nieuwsgierig naar de Mein Nelson Sauvin (groot fan van Schneider Weisses bier) en daarnaast een trits Belgisch spul: St. Feuillien Grand Cru (fantastisch bier), Westmalle Tripel, Omer (vaak vergeleken met Duvel, ben er nog niet over uit welke het betere bier is) en Tongerlo Prior, een Tripel die ik nog moet proberen.
Ik ben nog zoekende naar een goede slijterij in Den Haag, momenteel bestel ik af en toe wat van de webshop van Mitra (gratis bezorging bij filialen), Alsem (die een redelijke grote maar vooral Belgische selectie heeft) en het kleine maar leuke ABC Beers, wat vooral veel Amerikaans bier en microbrewery spul uit Nederland verkoopt. Op de planning staat om een keer langs te gaan bij de Bierkoning en de winkel van De Molen .
Knoflook? Bijzonder Hoewel ik het leuk vind om af en toe iets geheel nieuws te proberen op biergebied, ben ik redelijk conservatief in welke ingrediënten me aanspreken in een bier. Ik vind het ook interessanter wanneer Amerikaanse microbreweries voortborduren op of tweaks maken op bestaande Belgische/Duitse types bier.quote:Op woensdag 31 juli 2013 23:49 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Jessenhofke heeft wel een bijzonder bier op haar conto staan: Pimpernelle. Ik vond 'm niet te zuipen, hoewel ik een groot fan van knoflook in m'n eten ben.
De winkel van De Molen vond ik niet tegenvallen, maar ik was niet ondersteboven van de verscheidenheid aan brouwerijen. Eigenlijk kwam ik er geen enkele brouwerij tegen die ik niet al in Spanje tegengekomen was. Het assortiment per brouwerij was echter wel een heel stuk completer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |