Meh, hij smaakt naar koffie, that's it. Geen bijzondere Kopi Luwak smaak of zo, gimmick. Maar hij is wel lekker.quote:Op dinsdag 11 juni 2013 17:09 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De Kopi Luwak staat nog wel op mijn lijstje maar wel wat laag. Ik ben benieuwd naar het bier maar ik ben bang dat het een leuke gimmick is. Ik bedoel: wie proeft het verschil tussen de kopi luwak koffie in het bier of een andere(goede) koffie?
Heb laatst beide versie's genuttigd en ik vond ze écht heerlijk! Ze sloegen wel in als een bom, maar dat terzijde. Probeer al tijden een afspraak te maken om er eens heen te rijdenquote:Op dinsdag 11 juni 2013 20:50 schreef n00b13 het volgende:
Vonden jullie WV tegenvallen?
Ik nietIk vind het heerlijk.
Wel op het goede moment uiteraard.
Ik drink ze ook alleen maar voordat ik naar bed ga. Want ze hakken er lekker in inderdaad.quote:Op donderdag 13 juni 2013 16:12 schreef EDMAN- het volgende:
[..]
Heb laatst beide versie's genuttigd en ik vond ze écht heerlijk! Ze sloegen wel in als een bom, maar dat terzijde. Probeer al tijden een afspraak te maken om er eens heen te rijden
Beide versies?quote:Op donderdag 13 juni 2013 16:12 schreef EDMAN- het volgende:
[..]
Heb laatst beide versie's genuttigd en ik vond ze écht heerlijk! Ze sloegen wel in als een bom, maar dat terzijde. Probeer al tijden een afspraak te maken om er eens heen te rijden
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?quote:Op maandag 10 juni 2013 10:03 schreef n00b13 het volgende:
[..]
Als hij Abt12 het beste bier vindt, dan vindt hij Westvleteren lekkerder. Daar ben ik stiekem haast wel van overtuigd.
Goed, Westvleteren is dan ook aardig aan de prijs, zeker in NL. Als je het koopt in het klooster of bij het winkeltje is het best te doen.
quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:41 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?
Volgens mij klopt dat verhaaltje niet helemaal....quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:41 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?
http://www.sintbernardus.be/geschiedenis.php?l=nlquote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:42 schreef muzas het volgende:
[..]
[..]
Volgens mij klopt dat verhaaltje niet helemaal....
quote:De brouwmeester van Westvleteren, Dhr. Mathieu Szafranski (van Poolse afkomst) werd partner in de brouwerij, en bracht naast de know-how ook de originele recepten en de originele St.Sixtus-gist mee.
Men starte de verkoop vanuit Watou, onder de merknamen Trappist Westvleteren, St.Sixtus en nog later onder de naam Sixtus.
Gedurende 46 jaar werden de bieren gecommercialiseerd door de brouwerij, ondertussen bleven de paters van Westvleteren brouwen voor zichzelf en voor de verkoop in een 3-tal café's, waaronder In De Vrede, vlakbij de abdij.
In 1992 kwam aan de licentie een einde en sindsdien brouwen we dezelfde bieren, met hetzelfde recept, maar onder een andere merknaam: St.Bernardus.
Woon je daar in de buurt dan?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:52 schreef muzas het volgende:
Ik haal wel eens een krat. voor 2 euro per fles is ie niet bijzonder duurder dan anderen![]()
Het recept is idd ooit overgegeven. Toch proef ik verschil in de twee. Een gelijk recept is natuurlijk geen gelijk bier. Het proces zelf is ook bepalend voor smaak.
Alles behalve, woon in Haarlem.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 18:00 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Woon je daar in de buurt dan?
Voor mij (provincie antwerpen) zou de rit al een serieus aantal euro's kosten, waardoor de bak terugbrengen de tijd/moeite niet is. Als je die dingen mee in rekening brengt kom je toch al aan een stevig geprijsd bier...
Inderdaad, Gouden Carolus vind ik 'neutraal' van smaak. Ik vind het eigenlijk zoals Duvel, maar ik passeer de brouwerij vaak en neem dan af en toe mee.quote:
Deels waar. Het recept is veranderd. (dat was tenslotte van WV), maar inderdaad werd WV in het begin in de Sint Bernardus abdij gemaakt. Dat is het verhaal van mijn slijter.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 17:41 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dat is toch hetzelfde? Vroeger liet de abdij van Westvleteren hun bier brouwen in de brouwerij waar nu Sint-Bernardus gemaakt wordt. Westvleteren is solo gegaan maar de recepten zijn identiek gebleven?
-- EDIT --quote:De abdijbieren van de brouwerij staan internationaal hoog aangeschreven. Het beste bier van de brouwerij, de Abt 12, stond op nummer 4 op de lijst van beste bieren ter wereld van de website beeradvocate.com. De recepten van de bieren zijn dezelfde als die van de brouwerij in Westvleteren. Alle bieren van Sint-Bernardus zijn van hoge gisting.
Ah, mijn favo kroeg.quote:Op woensdag 12 juni 2013 20:34 schreef avw1982 het volgende:
[..]
Ik heb de Kalverliefde op. Was een lekker verfrissend bittertje.
Ik had op het bierfestival in Den Bosch hun Natte op. Die smaakte meer alsof ze ook echt zo het water uit het IJ hadden gehaaldquote:Op maandag 17 juni 2013 15:13 schreef beerbrothers het volgende:
Heb van het weekend een lekker biertje gehad. I.P.A. van brouwerij 't IJ. Hop in balans, zeker ook aan te raden als je geen IPA liefhebber bent.
Tekstje uigescheven: http://www.bierchat.nl/website/proeven
Die is echt super.quote:Op maandag 17 juni 2013 15:13 schreef beerbrothers het volgende:
Heb van het weekend een lekker biertje gehad. I.P.A. van brouwerij 't IJ. Hop in balans, zeker ook aan te raden als je geen IPA liefhebber bent.
Tekstje uigescheven: http://www.bierchat.nl/website/proeven
Ik vond de Columbus lekkerder. De IPA vond ik niet bijzonder.quote:Op maandag 17 juni 2013 15:13 schreef beerbrothers het volgende:
Heb van het weekend een lekker biertje gehad. I.P.A. van brouwerij 't IJ. Hop in balans, zeker ook aan te raden als je geen IPA liefhebber bent.
Tekstje uigescheven: http://www.bierchat.nl/website/proeven
Nummertje 8 ook op.quote:Op zondag 16 juni 2013 23:13 schreef kingtoppie het volgende:
Ik drink nu een ''rochefort 6''
Wat een zoet biertje is dit eigenlijk
Ik vind Rochefort 6 juist heel makkelijk weg te drinken voor zijn 7,5%quote:Op dinsdag 18 juni 2013 20:04 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Nummertje 8 ook op.
De nummer 6 is 7.5% en de nummer 8 is 9.2% vol.
Gek genoeg is de 6 een stuk sterker van smaak, ik zou het erg fruitig noemen, de nummer 8 is een stuk meer in verhouding... De smaken zijn een stuk rustiger en niks overheerst er, waar nummer 6 dat wel heeft qua zoetigheid, maar daar kan je natuurlijk ook van houden.
Duzzs Grappig dat een sterker biertje minder sterk smaakt.
Die nummer 8 die drinkt ook erg makkelijk weg voor 9.2.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 20:59 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Ik vind Rochefort 6 juist heel makkelijk weg te drinken voor zijn 7,5%
Vond ik best meevallen, vond het een best stevige bier. Maar dat is meer een kwestie van smaak. Ik kon het herinneren als een Rochefort 10 light, terwijl de nummer 6 wel anders smaakte.quote:Op dinsdag 18 juni 2013 21:00 schreef kingtoppie het volgende:
[..]
Die nummer 8 die drinkt ook erg makkelijk weg voor 9.2.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |