Gastmodje doet....quote:Op donderdag 3 januari 2013 23:11 schreef Adames het volgende:
TT kan wel weer wat meer 'r' gebruiken
In het verleden werd bij de programma-informatie nog aangegeven dat iets een herhaling was.quote:Op donderdag 3 januari 2013 18:30 schreef golfer het volgende:
Het herhalingenseizoen zijn weer begonnen.
Ja, ze denken bij de PO dat we gek zijnquote:Op vrijdag 4 januari 2013 08:43 schreef Walter81 het volgende:
[..]
In het verleden werd bij de programma-informatie nog aangegeven dat iets een herhaling was.
RTL doet dat al een tijdje niet meer (denken zeker dat wij gek zijn), maar nu begint de publieke omroep hier dus ook al mee
Te veel bacterieen, 10x de wettelijk toegestane waarde.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er mis mee dan? Wellicht vreemd voor je gevoel dat het lang ingevroren was, maar verder niets mis mee
En dat is zo voor filet americain generiek?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:06 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Te veel bacterieen, 10x de wettelijk toegestane waarde.
Geen idee, ze hebben hun niet gevraagd naar resultaten van andere voedingsmiddelen. 10miljoen ipv 1miljoen is wel erg veel he.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dat is zo voor filet americain generiek?
Nuancering is, ze hebben belegde broodjes gekocht.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:17 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Geen idee, ze hebben hun niet gevraagd naar resultaten van andere voedingsmiddelen. 10miljoen ipv 1miljoen is wel erg veel he.
Overigens: ook varkensvlees ipv rund.
En jij wil niet eens discussiëren hier over. Maar dit topic is daar ook niet de plaats voor.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Als mensen beginnen te huilen over smaakversterkers weet ik gelijk hoe serieus ze te nemen zijn.
Jij noemde in het vorige topic een salami nog natuurlijk, kunstmatiger kun je het niet hebben.. er is geen dier waar een worst aan groeit...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:27 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
En jij wil niet eens discussiëren hier over. Maar dit topic is daar ook niet de plaats voor.
Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk.
De rijping van een salami, die is natuurlijk. Daar had ik het dan ook over.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:55 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Jij noemde in het vorige topic een salami nog natuurlijk, kunstmatiger kun je het niet hebben.. er is geen dier waar een worst aan groeit...
En jij als toxicoloog moet toch weten dat het voornamelijk de dosering is en niet persee de stof zelf.... Je kunt overal dood aan gaan.
Dan zou je onderzoeken die eerder opgaf moeten kennen, en geen onzin blatenquote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:27 schreef Lemans24 het volgende:
.
Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk.
Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologiequote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zou je onderzoeken die eerder opgaf moeten kennen, en geen onzin blaten
Dat is ook niet automatisch hetzelfde. Of vind je synthetische vanille ook hetzelfde als natuurlijke?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.
In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:08 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
De rijping van een salami, die is natuurlijk. Daar had ik het dan ook over.
Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.
En dan gaan ze scheikundigen dingen laten zeggen "als dat maken we van brokstukken van aardolie" daarna doen ze uitspraak over onnatuurlijk...
Ik zie publiek dat niets over organische chemie weet al vieze gezichten trekken...
Aan de ene kant is dit best een goed programma, maar ze doen wel heel abracadabra over veel alledaagse procedures en methoden.
E249/E250 is óók een ongewenste toevoeging, maar dat staat los van die E621 troep.quote:Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:
[..]
In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd.
Met je afkeer van extra toegevoegde smaakversterker zit je, als het om gezondheidseffecten gaat, dus aan het verkeerde adres.
Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?quote:Op zondag 6 januari 2013 02:45 schreef Lemans24 het volgende:
, maar dat staat los van die E621 troep.
Waar het mij om gaat: een stuk vlees (ham dan, ok?) of kaas kan. En MOET wat mij betreft op een natuurlijke manier z'n snaak krijgen.
Zit er E621 in dat vlees of die kaas, dan is het simpelweg gemakzuchtig gefabriceerde troep.
En trouwens, aspartaam raak ik met geen vinger aan, wát smaakt dát goor!
Ah, je geroep was dus onzinquote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:54 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologie
Helemaal mee eens, ze hangen vaak een beetje naar een libelle truttigheid achtig wereldbeeld, waar de realiteit maar eng is. Verder kunnen ze een onderwerp soms nogal strekken, maar liever dat als de britse versie waar ze drie items nemen en daar 1 aflevering van 20 minuten mee maken.quote:Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:
[..]
Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.
Soms lijkt het wel alsof je stevig wat basiskennis scheikunde moet hebben om te begrijpen dat de chemische processen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Terwijl een objectieve, correcte duiding van wat er gebeurt juist een kerntaak van de publieke omroep zou moeten zijn, zou ik zeggen.
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman.quote:Op zondag 6 januari 2013 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
@lemans24: wat is het verschil tussen natuurlijk voorkomend glutamaat in kaas, salamie en andere levensmiddelen, en het toegevoegde glutamaat?
de smaakontwikkeling van het product zal ook anders zijn. zo'n old amsterdam smaakt imo minder lekker dan een lekker oud kaasje.quote:Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman.
Want over iets anders kan ik niet meepraten?quote:
Smaak onderbouwen? Tjonge jonge...quote:Op zondag 6 januari 2013 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?
Welkom op FOK!quote:Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Je ontwijkt..quote:
Ik onderbouw mijn mening tenminste met bronnen, inhoudelijkheid.quote:Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.quote:Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman.
.
Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.quote:
NATUURLIJKE glutamaat.quote:Op zondag 6 januari 2013 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.
Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaatquote:Op zondag 6 januari 2013 13:24 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.
Vertel, waarin zit het verschil?quote:Op zondag 6 januari 2013 13:25 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
NATUURLIJKE glutamaat.
Echt, synthetisch is niet hetzelfde al natuurlijk.
.
In dat bericht zeg ik ook niks wat ik moet onderbouwen, alleen dat ik natuurlijke rijping prefereer en IK E621 zooi vind.quote:Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaat
De bron.quote:Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel, waarin zit het verschil?
Duidelijk, je hebt inhoudelijk niets te melden dan dom geblaatquote:Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
In dat bericht zeg ik ook niks wat ik moet onderbouwen, alleen dat ik natuurlijke rijping prefereer en IK E621 zooi vind.
Leuke discussie, zoals ik net ook al zei.quote:Op zondag 6 januari 2013 13:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Duidelijk, je hebt inhoudelijk niets te melden dan dom geblaat
Als je inhoudelijk wat te melden hebt moet je dat vooral doenquote:Op zondag 6 januari 2013 13:36 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Leuke discussie, zoals ik net ook al zei.
Waarom ben ik er toch weer op in gegaan....
eet smakelijk!
Dit, glutamaat is glutamaat maakt niet uit hoe het ontstaan/gemaakt is....quote:Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vertel, waarin zit het verschil?
En synthetische vanille is hezelfde als natuurlijke vanille?quote:Op zondag 6 januari 2013 22:30 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Dit, glutamaat is glutamaat maakt niet uit hoe het ontstaan/gemaakt is....
Wellicht nietquote:Op maandag 7 januari 2013 00:59 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
En synthetische vanille is hezelfde als natuurlijke vanille?
Gesmolten kaas hetzelfde als vaste kaas?
Onzin. Glutamaat is een eenduidige naam voor een specifiek aminozuur. Kunstmatig glutamaat en glutamaat in natuurlijke voedingsmiddelen zijn dus absoluut identiek. Als er wel verschil zou zijn, zou een van beide niet 'glutamaat' heten. Is gewoon simpele scheikunde.quote:Natuurlijke hartige smaak is niet hetzelfde als toegevoegd synthetisch glutamaat. Al ga je op je kop staan. Werk je voor zo'n fabriek van zinloze additieven ofzo?
jaja, Maar het zijn Natuurlijke suikers, glutamaten, zouten...quote:Op maandag 7 januari 2013 12:40 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, soms voel je je in een topic als een roepende in de woestijn. Het stomme gelul wat af en toe maar oneindig herhaald wordt over bv voeding is om gek van te worden. Maar het beweren dat er een verschil is tussen een stof die chemisch identiek is in zn synthetische en natuurlijke geproduceerde "vorm" is wel een hele erge.
Maar producten waar het aan is toegevoegd zijn dus niet slechter dan producten waar het van nature inzit.quote:Op maandag 7 januari 2013 12:43 schreef Isegrim het volgende:
Er is hooguit een verschil tussen producten waar MSG aan toegevoegd is en producten waar het van nature in zit. Volgens mij bedoelt men dat veelal ook.
Exact ja.quote:Op maandag 7 januari 2013 12:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
jaja, Maar het zijn Natuurlijke suikers, glutamaten, zouten...
En natuurlijk is natuurlijk goed (net zo als Botuline Toxine, Nicotine, etc etc)
De glutamaten zijn chemisch gezien niet anders.quote:Op maandag 7 januari 2013 12:43 schreef Isegrim het volgende:
Er is hooguit een verschil tussen producten waar MSG aan toegevoegd is en producten waar het van nature in zit. Volgens mij bedoelt men dat veelal ook.
Nee, dat zeg ik ook niet. Maar producten waar het aan toegevoegd is, zijn meestal van een andere orde dan producten waar het van nature in zit. Cup-a-Soup tegenover zelfgepruttelde tomatensoep en Italiaanse gerijpte salami tegenover Stegemanmeuk.quote:Op maandag 7 januari 2013 12:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
De glutamaten zijn chemisch gezien niet anders.
Correctquote:Op maandag 7 januari 2013 13:20 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Nee, dat zeg ik ook niet. Maar producten waar het aan toegevoegd is, zijn meestal van een andere orde dan producten waar het van nature in zit. Cup-a-Soup tegenover zelfgepruttelde tomatensoep en Italiaanse gerijpte salami tegenover Stegemanmeuk.
Zijn weer herhalingen, toch?quote:Op vrijdag 11 januari 2013 12:50 schreef rene90 het volgende:
Erg leuke aflevering de laatste, terug te zien op uitzending gemist.
quote:Op maandag 7 januari 2013 00:59 schreef Lemans24 het volgende:
Natuurlijke hartige smaak is niet hetzelfde als toegevoegd synthetisch glutamaat.
Sowieso vond ik het wel een aparte aanname dat er op die sticker stond 'handmade quality' wat niet hoeft te betekenen dat het ook hand gemaakt is.quote:Op vrijdag 11 januari 2013 14:05 schreef Orthello het volgende:
Ik ben er nog steeds niet over uit.
Vorige keer al niet en nu nog niet.
Ik heb namelijk een moment in de uitzending gezien waar KDVW haar eigen glazen in gooide. En dat was op het moment dat KDVW, in mijn ogen te vroeg, kenbaar maakte dat het om mondgeblazen glas zou gaan, zonder ook nog maar iets van het productie proces te hebben gezien.
Chinezen zijn ook niet gek en voelde natuurlijk op hun klompen aan waar KDVW op uit was. En huppekee, naar de eerste de beste mondblazerij, ipv naar de fabriek waar de beoogde glazen worden gemaakt.
Ik denk dat IKEA hier ter nauwernood is weggekomen omdat KDVW in een te vroeg stadium een te kritische vraag stelde waardoor de chinese fabriekant nog alle mogelijkheid had om het bezoek aan de fabrieken bij te sturen.
Vind 't leukere afleveringen dan de nieuwe.. Maar goed, als je ze al gezien hebt is het niets. natuurlijk.quote:
Dat denk ik ook, als ze een maand later weer een zak Alleskunners hadden gekocht zat er vast een ander ras aardappel in, da's gewoon de goedkoopste van het moment.quote:Op donderdag 31 januari 2013 20:45 schreef fespo het volgende:
Het lijkt mij dat die "alleskunner" gewoon een rest aardappel is die vrij gemiddeld is. (beetje kruimig)
http://en.wikipedia.org/wiki/Castoreumquote:Food use
In the United States, castoreum as a food additive is considered by the Food and Drug Administration (FDA) to be generally recognized as safe,[9] often referenced simply as a "natural flavoring" in products' lists of ingredients. While it can be used in both foods and beverages as a raspberry and strawberry flavoring,[10] and vanilla,[11] the annual industry consumption is around 300 pounds.[12]
http://keuringsdienstvanw(...)_nieuwe_verslaggeverquote:Michiel Peereboom wordt nieuwe verslaggever bij KvW
Maarten Remmers stopt als verslaggever bij de Keuringsdienst van Waarde. Om de telefoonhoorn van hem over te nemen zijn wij op zoek gegaan naar een persoon die net zo gevat en scherp is. Vanaf seizoen zeventien is niemand minder dan Michiel Peereboom te zien als verslaggever.
Michiel Peereboom werd in 1975 geboren in Hoorn en groeide op in West-Friesland. Na het behalen van zijn bul voor arts te Groningen specialiseerde hij zich tot theatermaker en tekstschrijver. Ook schreef hij mee aan meerdere boeken en schrijft hij humoristische teksten voor cabaretiers en tv-programma’s.
De nieuwe KvW-verslaggever is zeer blij met zijn nieuwe baan: "Ik ben al jaren, mede dankzij de Keuringsdienst van Waarde, een bij vlagen kritische consument en nu val ik daar niet langer alleen mijn familie en vrienden mee lastig maar ook de rest van Nederland. De Keuringsdienst is een begrip, het is heel leuk om daar nu deel van uit te gaan maken."
Verslaggever Michiel Peereboom zal in de eerste twee afleveringen over Bevergeil (14 maart en 21 maart) niet voorkomen, maar is vanaf aflevering drie op televisie te bekijken. Hier gaat hij op onderzoek naar de waarheid achter walnootolie. Het eerste Keuringsdienst van Waarde-optreden van Peereboom wordt op 28 maart uitgezonden.
Shit, ik heb daar een paar keer aan moeten denken tijdens die aflevering .quote:Op donderdag 14 maart 2013 21:26 schreef Radegast het volgende:
[..]
Ik hoopte eigenlijk dat 'ie nice beaver zou zeggen
[ afbeelding ]
Tja, als ze het ook steeds over bevergeil hebben...quote:Op donderdag 14 maart 2013 22:17 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Shit, ik heb daar een paar keer aan moeten denken tijdens die aflevering .
http://keuringsdienstvanw(...)ras/katholiekenhapjequote:Op vrijdag 15 maart 2013 09:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, ik kom er dus niet achter wat dat nu is met Katholieken en Bevers, vind niets op de site
Vegetariers eten ook geen visquote:Op maandag 18 maart 2013 19:39 schreef ddx het volgende:
Ah dus voor katholieke vegetariers is ijs met castoreum helemaal niet erg ?
Als met synthetische vanille het zelfde molecuul gemaakt wordt als wat voor de vanille smaak zorgt in de natuurlijke variant (vanilline) , dan ja, is precies hetzelfde en niet beter / slechter voor het lichaam en heeft niet meer of minder smaak. Het is precies dezelfde stof. Zolang het in beide gevallen even zuiver is maakt het niets uit.quote:Op maandag 7 januari 2013 00:59 schreef Lemans24 het volgende:
En synthetische vanille is hezelfde als natuurlijke vanille?
Gesmolten kaas hetzelfde als vaste kaas?
Bullquote:Op dinsdag 19 maart 2013 07:56 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Als met synthetische vanille het zelfde molecuul gemaakt wordt als wat voor de vanille smaak zorgt in de natuurlijke variant (vanilline) , dan ja, is precies hetzelfde en niet beter / slechter voor het lichaam en heeft niet meer of minder smaak. Het is precies dezelfde stof. Zolang het in beide gevallen even zuiver is maakt het niets uit.
In natuurlijke vanille zit vanilline, dus als ik jou was zou ik ook maar geen natuurlijke vanille meer eten want daarin zit ook zo een vreselijke synthetische stof.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 08:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bull
Vaniline is een synthetische smaakstof die in de buurt komt van vanille. Hij lijkt er een beetje op. In vergelijking is de scherper, strenger en heel eenvoudig van smaak. Vanille is zacht, boterig en complex van smaak, een veel breder en rijker aroma.
Als jij meent dat vaniline hetzelfde smaakt heb je nog nooit vanille geproeft.
Reclameregelsquote:Op donderdag 21 maart 2013 20:30 schreef Erasmo het volgende:
Hoezo hebben ze eigenlijk het pak van Ola gecensureerd.
Ze betalen als het logo te zien is.quote:Op donderdag 21 maart 2013 20:30 schreef Erasmo het volgende:
Hoezo hebben ze eigenlijk het pak van Ola gecensureerd.
quote:
Juist bij de KvW laten ze altijd alle verpakkingen zien, op wijngate na dan.quote:Op donderdag 21 maart 2013 20:32 schreef Specularium het volgende:
[..]
Ze betalen als het logo te zien is.
quote:Some classic perfumes incorporating castor are Emeraude, Chanel Antaeus, Cuir de Russie, Magie Noire, Lancôme Caractère, Hechter Madame, Givenchy III, Shalimar, and many "leather" themed compositions.[5]
Bronnen bittequote:Op donderdag 21 maart 2013 20:43 schreef NoCigar het volgende:
(bijna)Elke geur gebruikt zulke zaken, anders ruikt het echt niet lekker blijkbaar. Vaginaal apenextract, dierenuitwerpselen, dierenurine etc.
Algemeen bekend toch? Ik heb het uit krantenartikelen, wetenschapsbijlages.quote:
Dat is zo'n woord dat ik altijd onthouden heb omdat ik het grappig vond, maar als iemand het beter weet laat maar horen.quote:
never geil waarschijnlijkquote:Op donderdag 21 maart 2013 20:53 schreef Karina het volgende:
Ze durft het woord bevergeil niet te zeggen.
Mooie bevermutsen kun je er van maken ... Van die huidjesquote:Op donderdag 21 maart 2013 20:56 schreef Karina het volgende:
Het wordt in ieder geval ERGENS voor gebruikt. Die dingen hingen daar niet voor jan lul in dat hutje.
Ja had ik ook al gevonden. En nog een paar parfums. Maar niet in ijs (of in ieder geval niet in deze 2 soorten die ze getest hadden).quote:
try canadian vanille ijsquote:Op donderdag 21 maart 2013 21:00 schreef NoCigar het volgende:
Zijn het niet die harde stukjes in het chocoladeijs?
Ze vangen wel enorm veel bevers in Canada trouwens.
Daar zit ik dan met m'n flesje Chanel iedere ochtendquote:Op donderdag 21 maart 2013 20:54 schreef NoCigar het volgende:
Hier:
Ooit woonde ik een college bij van een professor in de geurkunde. Die had zijn leven in dienst gesteld van onderzoek naar alles wat met reuk en geur te maken heeft. Bij zijn onderzoek was hij tot de conclusie gekomen dat wat mensen lekker vinden ruiken een vrij directe relatie heeft met pies- en poepluchtjes. De best verkopende parfums hebben een samenstelling die grotendeels daarmee overeenkomt. Sommige fabrikanten probeerden andere geurformules maar waren al na een jaar failliet. Die lucht verkocht niet. Wat het allerlekkerst is? Dat is vaginale apengeur. De vagina van een aap is werkelijk het neusje van de zalm. Ruik nu maar eens aan je vrouw. Ruikt ze lekker vandaag? Nou, zo ruikt dus een apenkut. En dat kost maar iets meer dan een euro per milliliter.
http://www.zuiglam.com/2010/08/11/odeur/
ja maar dat had hij ook al mis.. En voor de volledigheid was het beter geweest om de andere bakken ook te testen... in de trant van 'in deze bakken is het wel aangetroffen, maar in die bakken niet'.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:00 schreef arjan1212 het volgende:
waarom die flavorist zei toch alleen van die 2 dat het erin zou kunnen zitten
Ik denk dat ze bang zijn hun klantenbestand kwijt te zijn / een boete te krijgen als ze dat wel doen, grote bedrijven dekken zich vaak in.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Wel flauw van al die aromisten die toegeven het te gebruiken om geen klanten te noemen.
Unilever zal dat wel verboden hebben.
Heeft hij ooit gelachen dan?quote:Op donderdag 21 maart 2013 22:40 schreef Soldier2000 het volgende:
Mooie aflevering weer, valt het jullie trouwens ook op dat Ersin Kiris echt gewoon nooit lacht. Er kan nog niet eens een glimlach vanaf.
Ik vertrouw op de testen die ze hebben gedaan met de 2 ijssoorten. En ze zijn naar mijn mening deze keer echt wel diep genoeg gegaan. Misschien dat ze meerdere ijssoorten hadden kunnen testen, maar daar houdt het wel een beetje bij op.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 07:51 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Ik denk dat ze bang zijn hun klantenbestand kwijt te zijn / een boete te krijgen als ze dat wel doen, grote bedrijven dekken zich vaak in.
Ze hadden als test ijs sowieso dat zelfgemaakte waar het wel in zat moeten laten testen als controle middel. Ik vind het een boeiend programma maar ze gaan vaak net niet diep genoeg.
Hij hangt een beetje teveel in de rol van serieuze onderzoeker.quote:Op donderdag 21 maart 2013 22:40 schreef Soldier2000 het volgende:
Mooie aflevering weer, valt het jullie trouwens ook op dat Ersin Kiris echt gewoon nooit lacht. Er kan nog niet eens een glimlach vanaf.
Correct. Het was mooier als ze daadwerkelijk wat gevonden hadden. Mooi trouwens dat ze wel gewoon zelf vonden dat het met lekkerder was.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 09:24 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Ik vertrouw op de testen die ze hebben gedaan met de 2 ijssoorten. En ze zijn naar mijn mening deze keer echt wel diep genoeg gegaan. Misschien dat ze meerdere ijssoorten hadden kunnen testen, maar daar houdt het wel een beetje bij op.
Waarom alleen ijs? Het werd verkocht als aroma, lijkt mij dat je in bijvoorbeeld een vanille aroma het veel sneller kan vinden. En ik vroeg me af of de koolstof 13 NMR ook wel de beste methode was om deze sporen aan te tonen maar dat terzijde.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 09:24 schreef Soldier2000 het volgende:
[..]
Ik vertrouw op de testen die ze hebben gedaan met de 2 ijssoorten. En ze zijn naar mijn mening deze keer echt wel diep genoeg gegaan. Misschien dat ze meerdere ijssoorten hadden kunnen testen, maar daar houdt het wel een beetje bij op.
Vind dat volkomen terecht.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:19 schreef golfer het volgende:
Wel flauw van al die aromisten die toegeven het te gebruiken om geen klanten te noemen.
Unilever zal dat wel verboden hebben.
Het is 1 groot complot!quote:Op vrijdag 22 maart 2013 10:05 schreef Felagund het volgende:
Die aromist was trouwens vrij vaag in zijn oordeel over welk ijs het castoreum nu in zou kunnen zitten. Misschien heeft hij de KVW bewust in de verkeerde richting gestuurd.
Nou ja, dat niet natuurlijk. Hij heeft er geen belang bij om ze te helpen.quote:
Omdat de flavorist vertelde dat eigenlijk alleen in vanille ijs gebruikt werd, en daarbij hebben ze gewoon een grens getrokken. Wat ik logisch vind aangezien het een consumentenprogramma is, en consumenten kopen nu gewoon eerder ijs dan een vanille aroma.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 10:01 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Waarom alleen ijs? Het werd verkocht als aroma, lijkt mij dat je in bijvoorbeeld een vanille aroma het veel sneller kan vinden. En ik vroeg me af of de koolstof 13 NMR ook wel de beste methode was om deze sporen aan te tonen maar dat terzijde.
Als dat zo was, dan had hij ook niet aan het programma meegedaan.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 10:05 schreef Felagund het volgende:
Die aromist was trouwens vrij vaag in zijn oordeel over welk ijs het castoreum nu in zou kunnen zitten. Misschien heeft hij de KVW bewust in de verkeerde richting gestuurd.
Ze maakten niet gebruik van C13 NMR maar van Massa Spectrometrie. Kijk nog maar eens goed welke eenheden er bij de assen staan Het staat er zelfs boven. MS is een hele krachtige techniek waarbij je, zelfs als er maar een paar moleculen van je gezochte stof in het sample zitten, toch een heel duidelijk beeld krijgt.quote:Op vrijdag 22 maart 2013 10:01 schreef Frag_adder het volgende:
[..]
Waarom alleen ijs? Het werd verkocht als aroma, lijkt mij dat je in bijvoorbeeld een vanille aroma het veel sneller kan vinden. En ik vroeg me af of de koolstof 13 NMR ook wel de beste methode was om deze sporen aan te tonen maar dat terzijde.
Als jij je eerste hap beverballen gaat eten, ga je ook enigszins weifelend daar aan beginnen.quote:Op donderdag 21 maart 2013 21:09 schreef arjan1212 het volgende:
Waarom keek die gozer eigenlijk alsof ie over zijn nek moest toen ie een hapje van het ijs met beverballen nam.. en vervolgens zei die dat het veel lekkerder was
beetje vreemd..
Eigenlijk net zoals veel olijfolie dus!quote:Op donderdag 28 maart 2013 21:20 schreef golfer het volgende:
Mooie aflevering weer over walnootolie en het gebrek aan medewerking van de producenten terwijl er helemaal niks geheims of vreemds aan het proces is: gewoon een blend van geperste walnoot olie met geraffineerde walnootolie
Voor alles is vastgelegd hoeveel procent verrot mag zijn en hoeveel beestjes erin meeverwerkt.quote:Op donderdag 28 maart 2013 21:21 schreef arjan1212 het volgende:
wel verrotte walnoten dan he.. whehe
fabeltjequote:Op donderdag 28 maart 2013 22:19 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Voor alles is vastgelegd hoeveel procent verrot mag zijn en hoeveel beestjes erin meeverwerkt.
Waar haal je die 'wijsheid' vandaan?quote:Op donderdag 28 maart 2013 22:19 schreef Teslynd het volgende:
Voor alles is vastgelegd hoeveel procent verrot mag zijn en hoeveel beestjes erin meeverwerkt.
Weet niet meer. Mag je zelf gaan zoeken.quote:Op donderdag 28 maart 2013 22:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Waar haal je die 'wijsheid' vandaan?
Klopt indd ja.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 00:29 schreef Teslynd het volgende:
[..]
Weet niet meer. Mag je zelf gaan zoeken.
Hebben ze wel eens een rapportage over olijfolie gemaakt? Of misschien niet omdat de maffia daar een stevige vinger in de pap schijnt te hebben. Neppen met olijfolie schijnt meer geld op te leveren dan drugsdealenquote:Op donderdag 28 maart 2013 22:06 schreef MaximusTG het volgende:
Eigenlijk net zoals veel olijfolie dus!
Ja, hebben ze idd een aflevering over gemaakt. Groot deel van de olijfolie is maar lampenoliekwaliteit, maar die kan omhoog gewerkt worden met een bepaald proces; Dat wordt dan gemengd met bv extra vergine olijfolie om een eindproduct te maken.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 08:02 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hebben ze wel eens een rapportage over olijfolie gemaakt? Of misschien niet omdat de maffia daar een stevige vinger in de pap schijnt te hebben. Neppen met olijfolie schijnt meer geld op te leveren dan drugsdealen
Tuurlijk ja, geef dan eens een bron.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 06:56 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Klopt indd ja.
In potjes groente gan hak bijv ook x% slakken. (Of x% insecten)
Ik las ergens dat 'kenners' pure olijfolie afdoen als nep omdat ze de smaak niet herkennenquote:Op vrijdag 29 maart 2013 09:10 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, hebben ze idd een aflevering over gemaakt. Groot deel van de olijfolie is maar lampenoliekwaliteit, maar die kan omhoog gewerkt worden met een bepaald proces; Dat wordt dan gemengd met bv extra vergine olijfolie om een eindproduct te maken.
Je lulde dus uit je nek met die bewering?quote:Op vrijdag 29 maart 2013 00:29 schreef Teslynd het volgende:
Weet niet meer. Mag je zelf gaan zoeken.
jij denkt dat ze elke beestje eruit kunnen filteren?quote:Op vrijdag 29 maart 2013 12:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Je lulde dus uit je nek met die bewering?
/broodje aap
Ik heb inderdaad wel eens bij een kookprogramma gezien dat ze pure, net geperste olijfolie dronken en dat vergeleken met wat we in de supermarkt kopen. Conclusie daaruit was dat je in de supermarkt beter zonnebloem olie kon kopen als je toch olie ging kopen.quote:Op vrijdag 29 maart 2013 09:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik las ergens dat 'kenners' pure olijfolie afdoen als nep omdat ze de smaak niet herkennen
Je gaat toch niet elk krantenbericht dat je ooit las registereren?quote:Op vrijdag 29 maart 2013 12:29 schreef golfer het volgende:
[..]
Je lulde dus uit je nek met die bewering?
/broodje aap
Ik vind paprikapoeder wel degelijk naar paprika smaken, het is geen 1 op 1 smaak, maar het is dan ook gedroogd (en als je echt lekkere hebt, gerookt) en ja het smaakt anders van verse. Gedroogde doperwten smaken ook heel anders dan verse, de zoetheid is daar helemaal weg.quote:Op donderdag 4 april 2013 15:35 schreef golfer het volgende:
Vanavond:
Een kijker vroeg zich af, waarom smaakt paprikapoeder helemaal niet naar paprika? Gebruiken ze speciale paprika's of wordt bij het drogen de smaak heel anders? En als je er over nadenkt, waarom is paprikapoeder altijd rood en nooit groen? De Keuringsdienst gaat op pad en komt terecht in een Babylonische spraakverwarring over paprika, peper en capsicum.
Fransen zijn niet zo groot.quote:Op donderdag 4 april 2013 20:47 schreef henkde_j het volgende:
Jezus, hoe groot is die nieuwe vent wel niet
Hij kon ook niet rechtop door de deurquote:
Wiki is alleen ook niet duidelijk.quote:Op donderdag 4 april 2013 20:42 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Wikipedia had ook al uitkomst geboden zie ik .
Waar dus bell pepper de paprika is die wij in de winkel los kopen. (al heb je daar sinds paar jaar ook puntpaprika's (oftewel lijken meer op pepers))quote:Paprika is a spice made from ground, dried fruits of Capsicum annuum, either bell pepper or chili pepper varieties or mixtures thereof.
Gewoon lekker verwarrend.quote:In many European languages, but not in English, the word paprika also or only refers to the Capsicum fruit itself.
Kan je winnen via de site!quote:Op donderdag 4 april 2013 20:57 schreef henkde_j het volgende:
Ik wil nu ook echte paprika poeder proberen
http://nl.wikipedia.org/wiki/Paprikapoederquote:Op donderdag 4 april 2013 21:02 schreef ddx het volgende:
[..]
Wiki is alleen ook niet duidelijk.
http://en.wikipedia.org/wiki/Paprika
[..]
Waar dus bell pepper de paprika is die wij in de winkel los kopen. (al heb je daar sinds paar jaar ook puntpaprika's (oftewel lijken meer op pepers))
[..]
Gewoon lekker verwarrend.
Al heb ik zelf nooit echt nut van paprikapoeder zoals wij in winkel kunnen kopen snap.
Chilipoeder gebruik ik nog wel eens, maar meestal gewoon lekker verse pepers.
Die is wel duidelijk.quote:Op donderdag 4 april 2013 21:15 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
http://nl.wikipedia.org/wiki/Paprikapoeder
Specerijen smaken bijna nooit lekker als je ze puur proeft.quote:Op donderdag 4 april 2013 22:26 schreef fespo het volgende:
conclusie goed paprikapoeder is gewoon te duur.
kan mij niet voorstellen dat de consument liever die vieze smaakt heeft (als geld niet uitmaakt)
Het is peperpoeder eigenlijk .quote:Op donderdag 4 april 2013 22:26 schreef fespo het volgende:
conclusie goed paprikapoeder is gewoon te duur.
kan mij niet voorstellen dat de consument liever die vieze smaakt heeft (als geld niet uitmaakt)
Nee.quote:Op vrijdag 5 april 2013 10:03 schreef thettes het volgende:
Ik heb het niet gezien, maar waar waren ze in westfriesland? Bij Helderman ofzo?
Jansen uit Andijk.quote:Op vrijdag 5 april 2013 10:03 schreef thettes het volgende:
Ik heb het niet gezien, maar waar waren ze in westfriesland? Bij Helderman ofzo?
Ja ik ook maar om paprika te drogen heb je of 1 jaar nodig, of je moet 4 dagen lang je oven aanzettenquote:Op donderdag 4 april 2013 20:57 schreef henkde_j het volgende:
Ik wil nu ook echte paprika poeder proberen
De puntpaprika is wat zoeter, ideaal om te grillen en dan lekker door bv. de salade.quote:Op zondag 7 april 2013 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Grappig
Ik vind nu juist die blokpaprika niet echt lekker, maar heb liever de lange.
Maar toch grappig.
Ga hier eens wat blokpaprikas drogen om te zien hoe het poeder smaakt.
Ik gebruik geheel geen blokpaprika,quote:Op zondag 7 april 2013 20:35 schreef Radegast het volgende:
[..]
De puntpaprika is wat zoeter, ideaal om te grillen en dan lekker door bv. de salade.
Blokpaprika's gebruik ik eerder in eenpansgerechten.
och je weet niet half wat voor een onkruid in Nederland aan "onkruid" wordt geveild door tuinders en wat prachtig bij de consument terecht komt. We hebben op het werk weleens wortels van planten geveild omdat ze er leuk uitzagen . En dat is zo'n beetje het enige criterium lijkt me.quote:Oerbos in het raamkozijn. De liaan. Laat hem in de jungle hangen, dan is het tropisch onkruid. Breek een stukje af en het is goud waard in een tuincentrum om de hoek. Leuk voor in een vaas, of naast de televisie. Opzoek naar Hollandse handelsgeest in een Aziatische jungle. De Keuringsdienst van Waarde over de kronkels van designer onkruid.
Wat zou je voor ander criterium er op los willen laten?quote:Op woensdag 10 april 2013 20:36 schreef rubbereend het volgende:
[..]
och je weet niet half wat voor een onkruid in Nederland aan "onkruid" wordt geveild door tuinders en wat prachtig bij de consument terecht komt. We hebben op het werk weleens wortels van planten geveild omdat ze er leuk uitzagen . En dat is zo'n beetje het enige criterium lijkt me.
Sinds daar een markt voor isquote:Op donderdag 11 april 2013 20:43 schreef ß het volgende:
Sinds wanneer is een tak in het bos een artikel?
Ik snap bloemen al niet.quote:Op donderdag 11 april 2013 20:44 schreef donald_dick het volgende:
Erg gezellig, zo stuk dood hout op je tafel
Zit erop te wachten dat hij de liaan boven z'n hoofd afkaptquote:
Ik vind et onderwerp wel leuk bedachtquote:Op donderdag 11 april 2013 20:45 schreef ddx het volgende:
Waar zit ik naar te kijken, beetje door de onderwerpen heen ofzo ?
Gaat moeilijk met het Nederlandse weerquote:Op donderdag 11 april 2013 20:46 schreef ß het volgende:
Als alles zo geoogst moet worden snap ik wel dat het duur is.
Echt een type die op de Huishoudbeurs verkooppraatjes houdt.quote:
Fantastisch toch, dat iemand hier geld mee weet te verdienen? Bijzonder inventief, pure handelsgeestquote:
je eet ze toch nietquote:Op donderdag 11 april 2013 20:47 schreef ddx het volgende:
Meer onderwerp voor wilde keuken ofzo misschien ?
Heb liever een mooie plant.quote:
en heeft nu meteen zijn eigen product om zeep geholpenquote:
Nee, vind juist van nietquote:Op donderdag 11 april 2013 20:54 schreef donald_dick het volgende:
[..]
en heeft nu meteen zijn eigen product om zeep geholpen
ik hoef het niet meerquote:
Dit wist toch iedereen al?quote:
dacht je datquote:
Ik weet toch heel veel huizen in de buurt waar zoiets voor het raam hangtquote:Op zondag 14 april 2013 00:15 schreef TUFKAL het volgende:
Haha heerlijk die ongemakkelijke stiltes. Wat een onzin product zo'n liaan
Het meest trieste aan dit soort vage rages is nog dat mensen elkaar gewoon nadoen! Er is dus niet 1 excentrieke tante die het allemaal maar prachtig vindt, neeeee....er zijn hele volksstammen van keurige burgers die dit in huis ophangen.quote:Op zondag 14 april 2013 09:16 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb de aflevering terug gekeken, en hoofdschuddend naar de truttigheid zitten kijken, echt, wat vreselijk.
Kuddegedragquote:Op zondag 14 april 2013 09:20 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Het meest trieste aan dit soort vage rages is nog dat mensen elkaar gewoon nadoen! Er is dus niet 1 excentrieke tante die het allemaal maar prachtig vindt, neeeee....er zijn hele volksstammen van keurige burgers die dit in huis ophangen.
Net zoals elkaar op een forum napraten over hoe verschrikkelijk truttig alles wel niet is? .quote:
Vond de volgende beter .quote:Op maandag 15 april 2013 15:11 schreef rene90 het volgende:
Ik vond het niet echt een schokkende aflevering verder, allemaal erg voorspelbaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |