Gastmodje doet....quote:Op donderdag 3 januari 2013 23:11 schreef Adames het volgende:
TT kan wel weer wat meer 'r' gebruiken
In het verleden werd bij de programma-informatie nog aangegeven dat iets een herhaling was.quote:Op donderdag 3 januari 2013 18:30 schreef golfer het volgende:
Het herhalingenseizoen zijn weer begonnen.
Ja, ze denken bij de PO dat we gek zijnquote:Op vrijdag 4 januari 2013 08:43 schreef Walter81 het volgende:
[..]
In het verleden werd bij de programma-informatie nog aangegeven dat iets een herhaling was.
RTL doet dat al een tijdje niet meer (denken zeker dat wij gek zijn), maar nu begint de publieke omroep hier dus ook al mee
Te veel bacterieen, 10x de wettelijk toegestane waarde.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 08:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er mis mee dan? Wellicht vreemd voor je gevoel dat het lang ingevroren was, maar verder niets mis mee
En dat is zo voor filet americain generiek?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:06 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Te veel bacterieen, 10x de wettelijk toegestane waarde.
Geen idee, ze hebben hun niet gevraagd naar resultaten van andere voedingsmiddelen. 10miljoen ipv 1miljoen is wel erg veel he.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En dat is zo voor filet americain generiek?
Nuancering is, ze hebben belegde broodjes gekocht.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:17 schreef Snoepje5 het volgende:
[..]
Geen idee, ze hebben hun niet gevraagd naar resultaten van andere voedingsmiddelen. 10miljoen ipv 1miljoen is wel erg veel he.
Overigens: ook varkensvlees ipv rund.
En jij wil niet eens discussiëren hier over. Maar dit topic is daar ook niet de plaats voor.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Als mensen beginnen te huilen over smaakversterkers weet ik gelijk hoe serieus ze te nemen zijn.
Jij noemde in het vorige topic een salami nog natuurlijk, kunstmatiger kun je het niet hebben.. er is geen dier waar een worst aan groeit...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:27 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
En jij wil niet eens discussiëren hier over. Maar dit topic is daar ook niet de plaats voor.
Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk.
De rijping van een salami, die is natuurlijk. Daar had ik het dan ook over.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:55 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Jij noemde in het vorige topic een salami nog natuurlijk, kunstmatiger kun je het niet hebben.. er is geen dier waar een worst aan groeit...
En jij als toxicoloog moet toch weten dat het voornamelijk de dosering is en niet persee de stof zelf.... Je kunt overal dood aan gaan.
Dan zou je onderzoeken die eerder opgaf moeten kennen, en geen onzin blatenquote:Op zaterdag 5 januari 2013 18:27 schreef Lemans24 het volgende:
.
Oh, ik heb biologie gestudeerd, specialisatie toxicologie, dus blaat niet zomaar wat. Ik vind het ook echt belangrijk.
Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologiequote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan zou je onderzoeken die eerder opgaf moeten kennen, en geen onzin blaten
Dat is ook niet automatisch hetzelfde. Of vind je synthetische vanille ook hetzelfde als natuurlijke?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.
In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:08 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
De rijping van een salami, die is natuurlijk. Daar had ik het dan ook over.
Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:12 schreef Bosbeetle het volgende:
Opzich is het hier wel een beetje het topic voor, omdat ze in dat programma ook zielig zaten te doen over gesynthetiseerde astaxantine maar geen moeite hadden met hetzelfde als het uit garnalen kwam.
En dan gaan ze scheikundigen dingen laten zeggen "als dat maken we van brokstukken van aardolie" daarna doen ze uitspraak over onnatuurlijk...
Ik zie publiek dat niets over organische chemie weet al vieze gezichten trekken...
Aan de ene kant is dit best een goed programma, maar ze doen wel heel abracadabra over veel alledaagse procedures en methoden.
E249/E250 is óók een ongewenste toevoeging, maar dat staat los van die E621 troep.quote:Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:
[..]
In salami zit doorgaans een van de zouten E249 en/of E250, waarvan niet zo lang geleden is aangetoond dat het kankerverwekkend kan zijn. Wat overigens in de media kwam als "vlees eten is kankerverwekkend", terwijl het verband nadrukkelijk niet voor 'rood vlees' was aangetoond maar alleen bij vlees dat met nitrietzout is geconserveerd.
Met je afkeer van extra toegevoegde smaakversterker zit je, als het om gezondheidseffecten gaat, dus aan het verkeerde adres.
Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?quote:Op zondag 6 januari 2013 02:45 schreef Lemans24 het volgende:
, maar dat staat los van die E621 troep.
Waar het mij om gaat: een stuk vlees (ham dan, ok?) of kaas kan. En MOET wat mij betreft op een natuurlijke manier z'n snaak krijgen.
Zit er E621 in dat vlees of die kaas, dan is het simpelweg gemakzuchtig gefabriceerde troep.
En trouwens, aspartaam raak ik met geen vinger aan, wát smaakt dát goor!
Ah, je geroep was dus onzinquote:Op zaterdag 5 januari 2013 19:54 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Die onderzoeken gaan heel ergens anders over. Daarnaast, mijn specialisatie was wel milieutoxicologie
Helemaal mee eens, ze hangen vaak een beetje naar een libelle truttigheid achtig wereldbeeld, waar de realiteit maar eng is. Verder kunnen ze een onderwerp soms nogal strekken, maar liever dat als de britse versie waar ze drie items nemen en daar 1 aflevering van 20 minuten mee maken.quote:Op zondag 6 januari 2013 00:21 schreef Igen het volgende:
[..]
Precies. Nog een voorbeeld: de mandarijnpartjes die met loog + zuur werden gepeld, wat KvW ook maar heel erg 'chemisch' en dus eng leek te vinden.
Soms lijkt het wel alsof je stevig wat basiskennis scheikunde moet hebben om te begrijpen dat de chemische processen eigenlijk helemaal niet eng zijn. Terwijl een objectieve, correcte duiding van wat er gebeurt juist een kerntaak van de publieke omroep zou moeten zijn, zou ik zeggen.
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman.quote:Op zondag 6 januari 2013 09:33 schreef Pietverdriet het volgende:
@lemans24: wat is het verschil tussen natuurlijk voorkomend glutamaat in kaas, salamie en andere levensmiddelen, en het toegevoegde glutamaat?
de smaakontwikkeling van het product zal ook anders zijn. zo'n old amsterdam smaakt imo minder lekker dan een lekker oud kaasje.quote:Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman.
Want over iets anders kan ik niet meepraten?quote:
Smaak onderbouwen? Tjonge jonge...quote:Op zondag 6 januari 2013 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kan je dat ook onderbouwen met een wetenschappelijk onderzoek meneer de toxicoloog?
Welkom op FOK!quote:Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Ik onderbouw mijn mening tenminste met bronnen, inhoudelijkheid.quote:Op zondag 6 januari 2013 10:10 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Want over iets anders kan ik niet meepraten?
Maar goed, ik hou er over op; Jij bent overtuigd van jouw mening en er is niets tegen in te brengen, je moet en zal gelijk hebben. Daar valt geen eer aan te behalen.
Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.quote:Op zondag 6 januari 2013 09:57 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Niets. Maar toch heb ik liever een mooie gerijpte salami uit Italie dan de zooi van Stegeman.
.
Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.quote:
NATUURLIJKE glutamaat.quote:Op zondag 6 januari 2013 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ook, maar in die Italiaanse salamie zit waarschijnlijk meer glutamaat dan die van stegeman.
Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaatquote:Op zondag 6 januari 2013 13:24 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
Jij vraagt met wetenschappelijke bronnen te onderbouwen waarom ik aspartaam vies vind smaken. Letterlijk.
Vertel, waarin zit het verschil?quote:Op zondag 6 januari 2013 13:25 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
NATUURLIJKE glutamaat.
Echt, synthetisch is niet hetzelfde al natuurlijk.
.
In dat bericht zeg ik ook niks wat ik moet onderbouwen, alleen dat ik natuurlijke rijping prefereer en IK E621 zooi vind.quote:Op zondag 6 januari 2013 13:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je ontwijkt nog steeds, je weet verdomt goed het het over glutamaat gaat
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |