Dat 'vlees' in blik. Soort spam eigenlijk.quote:Op vrijdag 9 september 2011 15:11 schreef houtjetouwtjejas het volgende:
smac![]()
zijn dat niet die blikjes die zelfs door mensen die ze in een voedselbankpakket ontvangen, weggegooid worden?
Ja met dat fantastische systeem om ze open te makenquote:Op vrijdag 9 september 2011 15:11 schreef houtjetouwtjejas het volgende:
smac![]()
zijn dat niet die blikjes die zelfs door mensen die ze in een voedselbankpakket ontvangen, weggegooid worden?
Aja, in de supermarkt te vinden bij de hondenvoer afdeling?quote:Op vrijdag 9 september 2011 15:16 schreef lipper het volgende:
[..]
Ja met dat fantastische systeem om ze open te maken
Chocomel is dan ook voor mietjes.quote:Op vrijdag 9 september 2011 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Mijn moeders kookkunsten. (punt)
ik ben gaan koken uit zelfverdediging
Uit eten was naar de chinees
Wat wil je drinken?
Pietje: sjokkomel
JIJ KRIJGT GEEN CHOCOMEL BIJ HET ETEN!!!
Tjonge wat gezellig
Zeeuws meisje margarine verdomde ik al vanaf mijn zesde te eten.
Vellen zijn lekker.quote:Op vrijdag 9 september 2011 23:08 schreef HAL9000S het volgende:
Omdat ik nooit melk heb gelust moest ik verplicht Nesquick drinken, en daar zat altijd een vies, dik vel op![]()
![]()
Brrrr.... weinig dingen die ik zo verafschuw als vellen op melk.quote:
Extra lang de melk in de magnetron om er een vel op te kweken.quote:Op vrijdag 9 september 2011 23:13 schreef HAL9000S het volgende:
[..]
Brrrr.... weinig dingen die ik zo verafschuw als vellen op melk.
In dat kader : ik lust absoluut geen geraspte appel en/of appelsap meerquote:Op vrijdag 9 september 2011 23:45 schreef Sunnythesun het volgende:
Heel erg ziek zijn (was waarschijnlijk salmonella vergiftiging oid) met 10 jaar en alleen in bouillon gekookte rijst en pasta mogen etenOp zich niets mis mee, maar nu lust ik dus echt geen pasta zonder saus met bouillon smaak, aangezien het wel een paar weken duurde voor ik weer wat anders kreeg
![]()
(voordeel was overigens dat ik wél cola moest drinken van de huisartszonder prik, maar toch.. het was cola
)
Uberhaüpt margarine, gelukkig hoefde ik dat vanaf mijn 7e ook niet meer te eten nadat ik er een keer van moest kotsen. Ik kreeg alleen geen boter, maar gewoon droge boterhammen met beleg. Nou, dat liever dan!quote:Op vrijdag 9 september 2011 22:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Zeeuws meisje margarine verdomde ik al vanaf mijn zesde te eten.
Het gekke is dat ik aan geraspte appel met druivesuiker juist een nostalgische herinnering heb en dat juist heerlijk vind. Maar ja, toen ik 10 was, was ik echt dood en dood ziek dus die weerstand is veel groter..quote:Op zaterdag 10 september 2011 01:05 schreef Bluezz het volgende:
[..]
In dat kader : ik lust absoluut geen geraspte appel en/of appelsap meer
Zo herinner ik de smaak ookquote:Op zaterdag 10 september 2011 10:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pap.
Die slijmerige substantie, Kots
Haha, ik was altijd opzoek naar een voorbeeld om die lucht te omschrijven. Dit is hem!quote:Op zaterdag 10 september 2011 10:57 schreef rac het volgende:
Spaghetti met gehakt ei en tomaat , echt te goor voor woorden . En bij anderen eten met te veel margarine op brood of margarine onder pindakaas, margarine op krentenwegge.
Bij een stage moeten eten in bejaardenhuis waar het stinkt naar instant soepen , kan nu nog niet langs kantines lopen zonder adem in te houden!
Ben dus niet de enige die dat dus erg vind, ken je ook de geur van Bastogne-koeken-met-zonnebrand typisch strand geurtjequote:Op zaterdag 10 september 2011 12:37 schreef WaywardOne het volgende:
[..]
Haha, ik was altijd opzoek naar een voorbeeld om die lucht te omschrijven. Dit is hem!
Dat klinkt uitermate smerigquote:Op zaterdag 10 september 2011 13:00 schreef DancingPhoebe het volgende:
Mijn moeder deed vroeger heel af en toe wel eens Smac in plakjes snijden, plakjes door het ei de paneer en dan zo bakken in de pan.
Vroeger vond ik het heerlijk, gek genoeg ga ik nu haast over mijn nek als ik er alleen maar aan denk....
Zo deed me moeder het ook altijdquote:Op zaterdag 10 september 2011 12:43 schreef Mylene het volgende:
Van die grove blokken smac door de macorini.
Ja mijn moeder bracht het ook altijd als een van die dingen die zo vies zijn dat ze lekker worden. Een soort van kapsalon 1994-stylo.quote:Op zaterdag 10 september 2011 13:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat klinkt uitermate smerig
Die is me onbekendquote:Op zaterdag 10 september 2011 12:52 schreef rac het volgende:
[..]
Ben dus niet de enige die dat dus erg vind, ken je ook de geur van Bastogne-koeken-met-zonnebrand typisch strand geurtje
Gelukkig kreeg ik door m'n oma vers gebakken brood met roomboter en suikerquote:Op zaterdag 10 september 2011 13:36 schreef Mylene het volgende:
Casinobrood met kokosbrood en een yogidrink uit zo'n plasic fles.
Mijn oma dacht altijd dat ze mij hiermee verwende.
Stel je voor super hete dag op een strand , en een geur die zo mier zoet is en de hele tijd blijft hangen.quote:
Wij hadden dat met zonnebrand en capri-sonne zakjes met een drankje. Maar een trauma is dat niet, dat is juist een goede herinnering.quote:Op zaterdag 10 september 2011 14:39 schreef rac het volgende:
[..]
Stel je voor super hete dag op een strand , en een geur die zo mier zoet is en de hele tijd blijft hangen.
Ook jeugd sentiment btw we aten altijd bastogne koeken op strandjes, en een mierzoete zonnebrand geur hing dan vaak om ons heen, soms ruik ik 'm nog steeds.
(ik weet alleen niet of ik die geur als positief of negatief moet beschouwen)
Je wilt je tartaar doorbakken? En je spaghetti kapotgekookt?quote:Op zaterdag 10 september 2011 13:07 schreef Filatelistfetisjist het volgende:
Jus, heel veel jus.
De eerder genoemde spaghetti 'al dente'.
Donkerrode tartaartjes (dat hoort zo).
De ook al eerder genoemde smacaroni.
Broodjes met hamburger, heel veel mayo en een blaadje sla een broodje gezond noemen (Was wel lekker trouwens)
Tja, zo was mijn moeder tegen haring, want had ooit wat gehoord over haringworm. Ze legde verder alles in de koelkast, biefstuk werd geheel doorbakken.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:03 schreef _Loki het volgende:
Edit; mijn moeder is ook vrij naïef dus als er ergens in een tijdschrift of de krant of iets stond dat iets slecht/goed was, kregen we het niet meer/veel te veel. Zo ook het gedoe met melk als je opgroeit. Bij het ontbijt óf een reep kaas óf een glas melk óf een overranzig kalktablet. Ew.
Volgens mij kwam dat van de huishoudschool ja, het was een ''goedkope wijze om aan vleesch bij den maaltijd te komen'' meen ik me te herinneren van een advertentie die ik heb gezien uit de jaren 50.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Smac is nogal een favoriet van veel moeders hierzo. Hoe zou dat komen? Heeft het blue band kookboek dat er in gebracht of was dat een huishoudschool favoriet?
haha dat klinkt bekend, maar dan met de parasieten in alle zeevisquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, zo was mijn moeder tegen haring, want had ooit wat gehoord over haringworm. Ze legde verder alles in de koelkast, biefstuk werd geheel doorbakken.
quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:34 schreef Anthraxx het volgende:
Alles met een Maizena papje. Tot de rode bieten aan toe...
Echt alles. Mijn moeder heeft het zo geleerd en zal er niet van afwijken.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:35 schreef motorbloempje het volgende:
[..]álles?
dan valt mijn maizenapapjestrauma nog mee
Herkenbaarquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:43 schreef motorbloempje het volgende:
Ik vond het vroeger altijd heel vervelend om weer bloemkool of sperziebonen te eten, of peentjes/doperwtjes, maar tegenwoordig vind ik vooral sperziebonen erg lekker, maar bloemkool ook in een curry ofzo. Het geheim: NIET doodkoken
brrrrrrquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:41 schreef Piles het volgende:
(Een overdaad aan) Blue Band Vloeibaar over de gekookte groente
Vroeger was dat anders dan nu hè, je kocht veel meer lokale producten. Nu zit er bij alles transportkosten etc bij.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:40 schreef _Loki het volgende:
Ik snap ook niet hoe groenten, aardappelen en vlees iedere dag goedkoop kan zijn. Ik ben echt veel meer geld kwijt als ik iedere dag zo zou eten.
Precies, niet te hachelen. Dat doe je je kind toch niet aan?quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:19 schreef motorbloempje het volgende:
Witlof met een maizenapapjes..
Maizenapapjes in het algemeen, eigenlijk...
Inderdaad... Oliebollen zelf bakken. Mijn oma maakte oliebollen van het standaard formaat als die je rond oud en nieuw bij de kraam koopt. Alleen, wanneer je er in kneep hield je een oliebol over van het formaat pingpong bal. Zoveel vet droop eruit. Mijn broertje is daar ooit eens doodziek van geworden.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Zuurkool was de goedkoopste zuurkool, die in een pan gekwakt werd en opgewarmd. Schepte dan eerst voor zichzelf op en dan voor ons, scherpzure en bremzoute kool, gadver.
Oliebollen zelf bakken die zo smerig waren dat we zelfs zij wel moest toegeven dat ze niet te eten waren. Zelfs de kraaien vraten ze niet.
Kerstbrood dat aan de onderkant verbrand was en verder geen brood in huis, want er was toch een kerststol gebakken.
Meest goedkope ranzige beertjes chocopasta en geen nutella, want dat was toch hetzelfde, zo smerig, en dan geen nutella kopen want het werd toch niet gegeten.
Een moestuin, met spercibonen, want die zijn lekker, jaar lang drie keer per week spercibonen, heb ze daarna jarenlang verdomt te eten.
What the fuckquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:41 schreef Piles het volgende:
(Een overdaad aan) Blue Band Vloeibaar over de gekookte groente
Hahaquote:Op zaterdag 10 september 2011 16:07 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn moeder kookt nooiten als ze het wel probeert gaat 't meestal fout
![]()
Toen ik net 't huis uit was belde ze me een keer op, want op maandag werkte mijn vader 's avonds en moest ze nu dus zelf koken (voorheen deed ik dat altijd) en er was iets mis gegaan:
"Mo, de shoarma is aangebrand, wat moet ik nu?"
Ze zat duidelijk te vissen naar een antwoord in de richting van "don't panic! ik kom eraan!" maar ik had geen tijd, dus zei dat ze maar een ander plan moest bedenken. Dat had ze, want er lag nog een pizza in de diepvries... Dus ging ze die maar proberen..
Gaat een half uur later weer de telefoon..
"Mo... de pizza is mislukt, verkeerde ovenstand... en nu?"
Ze is maar naar de snackbar gegaan...
Ik had ook zo'n lieve moeder die lekker kooktequote:Op zaterdag 10 september 2011 16:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een lieve moeder die nog kon koken ook. Als ik iets niet lustte (en dat was veel en lag niet aan haar maar aan mij) hoefde ik het niet op te eten. Wat een kutmoeder hebben jullie allemaal zeg.
In ieder geval gebakken en warm jaquote:Op zaterdag 10 september 2011 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt je tartaar doorbakken? En je spaghetti kapotgekookt?
Tartaar eet je rauw, met een eidooier en wat ui en kappertjes. Het is geen hamburger/gehaktbal.quote:Op zaterdag 10 september 2011 16:31 schreef Filatelistfetisjist het volgende:
[..]
In ieder geval gebakken en warm ja
Spaghetti hoeft wat mij betreft ook niet kauwbaar te zijn nee. Of ga je me nu vertellen dat mijn moeder wel heel goed kon koken.
Tip van mijn vader: bak lekker een plakje smac meequote:Op zaterdag 10 september 2011 16:10 schreef motorbloempje het volgende:
Oh, wacht, ze kan wel heel goed pannenkoeken bakken!
Dat dus: eten bij anderen, en dan MOEST je eerst een boterham met iets hartigs (worst of kaas) eten voordat je een boterham met zoet beleg mochtquote:Op zaterdag 10 september 2011 09:47 schreef _Ophelia_ het volgende:
Eten bij anderenDaar smeerden ze margarine op brood en moest ik melk bij het eten drinken want dat hoort zo bij kinderen
En dan ook nog eens zuur kijken dat ik vervolgens als achtjarige boven de wc stond te kotsen. (ik lust echt geen melk )
Ja herkenbaar! Margarine met pindakaas, ik kan nog steeds van de geur over mijn nek gaanquote:Op zaterdag 10 september 2011 09:47 schreef _Ophelia_ het volgende:
Eten bij anderenDaar smeerden ze margarine op brood en moest ik melk bij het eten drinken want dat hoort zo bij kinderen
![]()
Hahaha ik had dat juist andersom! Bij ons maakten we dat onderscheid eigenlijk niet, hartig was duurder, dus wij aten meer zoet. Zeker vleeswaar was er niet zo gek vaak.quote:Op zaterdag 10 september 2011 17:33 schreef tomatenrood het volgende:
[..]
Dat dus: eten bij anderen, en dan MOEST je eerst een boterham met iets hartigs (worst of kaas) eten voordat je een boterham met zoet beleg mocht
En melk inderdaad, "want dat is gezond": heel Nederland leek wel gebrainwashed door de melkcampagnes van overheid en industrie, maar dat is een andere discussie.
Oh, inderdaad vruchtenhagel, en dan vooral als het een paar uur tussen die boterham had zitten kleffenquote:
quote:Op zaterdag 10 september 2011 18:09 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Oh, inderdaad vruchtenhagel, en dan vooral als het een paar uur tussen die boterham had zitten kleffen
Dodelijk, gadverdamme.quote:Op zaterdag 10 september 2011 19:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Rauw ui door de gehaktballen, om het nog verder te strekken.
Mijn moeder was zo'n figuur die allemaal van die rare dingen ging 'proberen', en o wee als we het niet opaten.quote:Op zaterdag 10 september 2011 21:04 schreef hugsy33 het volgende:
mijn moeder heeft ons trouwens wel van jongs af aan een enorme salmonello-fobie aangepraat.
En vroeger aten wij altijd iedere week t zelfde, dinsdag standaard bloemkool herinner ik me nog. Sowieso altijd heel hollands terwijl alleen m'n vader dat lekkervond.
Bij mij werd alles wat ik weigerde te eten geforceerd.quote:Op zaterdag 10 september 2011 21:29 schreef hugsy33 het volgende:
ik hoefde gelukkig niks te eten wat ik niet lustte maar had dan wel af en toe honger
Bij mij ook heel vaak hetzelfde. In de winter al die stamppotten a la mijn moederquote:Op zaterdag 10 september 2011 21:04 schreef hugsy33 het volgende:
mijn moeder heeft ons trouwens wel van jongs af aan een enorme salmonello-fobie aangepraat.
En vroeger aten wij altijd iedere week t zelfde, dinsdag standaard bloemkool herinner ik me nog. Sowieso altijd heel hollands terwijl alleen m'n vader dat lekkervond.
Trust me, dat werkt zo veeeel beter dan dit:quote:Op zaterdag 10 september 2011 21:29 schreef hugsy33 het volgende:
ik hoefde gelukkig niks te eten wat ik niet lustte maar had dan wel af en toe honger
Je WIL gewoon niet met een hongergevoel naar je nest.quote:Op zaterdag 10 september 2011 21:30 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Bij mij werd alles wat ik weigerde te eten geforceerd.
Kinderen zelf laten kiezen wat ze eten is inderdaad een stuk beter. Zo leerde ik wel veel dingen eten.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:11 schreef Red_85 het volgende:
Je WIL gewoon niet met een hongergevoel naar je nest.
Om eerlijk te zijn heb ik niet veel trauma's. Een van de weinige is jus uit een pakje.
Mn beide oma's kunnen fantastisch koken, mn moeder ook, mn tante prima en als m'n vader kookte was het altijd echt lekker.
Alleen m'n stiefmoeder kon er geen flikker van. Groente tot snot, aardappels waren altijd droog en dan haar 'justje' er overheen. Pakjes.
Ik als 12 jarig jochie: Waarom altijd pakkie jus? Die van pa is altijd goed en mn tante deed het nooit met een pakkie.
Zij: 'Wat van het vlees af komt is altijd vet, daarom een pakje'.
Ik: Dat is juist jus. Vraag pa het dan een keer om het uit te leggen hoe je jus maakt.
Zij:![]()
![]()
Ik:![]()
Ja ik was een etter.
Totdat ik ging koken toen ik 16 17 was en ik eerder thuis was dan die muts.
Jij wint. Dit klinkt echt ultiem smerigquote:Op zaterdag 10 september 2011 21:33 schreef douche-eendje het volgende:
- Mijn vader zijn "pan"-kunsten op de camping. De pan in kwestie is een knutsel van een van de andere campingbewoners, een soort slechte versie van de skottelbraai. Aangezien mijn vader niet kan koken gingen daar dus vlees, voorgesneden aardappelschijfjes en groenten uit glas/blik in. Vergezeld met minstens een half liter olijfolie, waardoor je een soort aardappelvleessnotgroenteolijfoliesoep kreeg. Ik heb tijdens mijn vakanties de wc vaak van binnen gezien, van al die olie krijg je een goede doorloopsnelheid.
Je moet bij een kind niet gaan forceren dingen te eten. Dan krijg je na een tijdje dat ze alleen patat en pannenkoeken lekker vinden omdat het een trauma wordt. Zie hier.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:12 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Kinderen zelf laten kiezen wat ze eten is inderdaad een stuk beter. Zo leerde ik wel veel dingen eten.
Uh nee, dan krijg je juist dat ze dingen buitenom friet en pannenkoeken lekker gaan vinden. Dan heb ik het over kleine kinderen, niet pubers want dan ben je al te laat.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:24 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Je moet bij een kind niet gaan forceren dingen te eten. Dan krijg je na een tijdje dat ze alleen patat en pannenkoeken lekker vinden omdat het een trauma wordt. Zie hier.
Mn stiefzusje bijvoorbeeld lustte geen champignons. Een gruwl voor haar. Maar het werd haar strot ingestampt door haar moeder. Ze moet ze nu nog steeds niet. Waarom? Omdat 'die dingen' haar terugbrengen (soort van) naar die nare momenten.
Dat was het ook. Maar ik leef nogquote:Op zaterdag 10 september 2011 23:14 schreef pussywillow het volgende:
[..]
Jij wint. Dit klinkt echt ultiem smerig
Dat kan maar 1 ding betekenen: niet goed klaargemaakt.quote:Op zaterdag 10 september 2011 21:33 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Bij mij ook heel vaak hetzelfde. In de winter al die stamppotten a la mijn moeder, niet te eten dus. Verder veel pakje-zakjekookkunsten, maar de dieptepunten waren toch wel:
- De tot snot gekookte groente van mams (prei, witlof, broccoli etc.) waarbij maggi tuinkruidensaus werd gemikt.
- Draadjesvlees met ranzige vetstukjes.
- Mijn vader zijn "pan"-kunsten op de camping. De pan in kwestie is een knutsel van een van de andere campingbewoners, een soort slechte versie van de skottelbraai. Aangezien mijn vader niet kan koken gingen daar dus vlees, voorgesneden aardappelschijfjes en groenten uit glas/blik in. Vergezeld met minstens een half liter olijfolie, waardoor je een soort aardappelvleessnotgroenteolijfoliesoep kreeg. Ik heb tijdens mijn vakanties de wc vaak van binnen gezien, van al die olie krijg je een goede doorloopsnelheid.
quote:En als 4jarig meisje heb ik een tijdje door omstandigheden bij een tante gewoond die nogal fan was van brood met pindakaas. 20 jaar later kan ik haar nog aan het lachen krijgen door te zeggen "ik lust geen pindakahahahas![]()
![]()
"
Daar zal ik mij ook niet over verbazen. Koken en eten is een stuk leuker (en vooral beter!) nu ik het zelf doe.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:28 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Dat kan maar 1 ding betekenen: niet goed klaargemaakt.
[..]
Weet je wat het leuke is van psychologie? Niets is waar en iedereen ervaart het anders. Ik weet van mezelf en van mensen uit mn omgeving dat forceren juist tegengesteld effect geeft.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:26 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Uh nee, dan krijg je juist dat ze dingen buitenom friet en pannenkoeken lekker gaan vinden. Dan heb ik het over kleine kinderen, niet pubers want dan ben je al te laat.
Dus is het maar zo? Psychologie was toch nooit waar?quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:31 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Weet je wat het leuke is van psychologie? Niets is waar en iedereen ervaart het anders. Ik weet van mezelf en van mensen uit mn omgeving dat forceren juist tegengesteld effect geeft.
Klopt. Maar ik zeg dat het werkt voor mij. Dat hoeft niet te betekenen dat het gelijk voor jou ook moet werken. Andere personen, andere psyche.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:33 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Dus is het maar zo? Psychologie was toch nooit waar?
Ga eens kijken wat het opleverd aan het einde, die harde hand.quote:Ik ben er hoe dan ook voor dat je jonge kinderen veel verschillende dingen te eten moet geven, al dan niet met een harde hand.
Bij een vervelend kind als bij mij veel, ik at bijna niks maar door die harde hand nu gelukkig wel.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:58 schreef Red_85 het volgende:
[..]
Klopt. Maar ik zeg dat het werkt voor mij. Dat hoeft niet te betekenen dat het gelijk voor jou ook moet werken. Andere personen, andere psyche.
[..]
Ga eens kijken wat het opleverd aan het einde, die harde hand.
Of komt het doordat je ouder geworden bent?quote:Op zondag 11 september 2011 00:00 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Bij een vervelend kind als bij mij veel, ik at bijna niks maar door die harde hand nu gelukkig wel.
Ook, maar niet helemaal, denk ik. Ik maak vaak zat mensen mee van mijn eigen leeftijd die gruwelijk kunnen mekkeren als het om eten gaat.quote:Op zondag 11 september 2011 00:26 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Of komt het doordat je ouder geworden bent?
Vroeger was ik ook een lastpost met eten en heb regelmatig dingen moeten eten die ik niet lekker vond. Maar ik denk toch dat het aan ontwikkeling van de smaak ligt dat ik heel veel dingen nu wel lust. Het belangrijkste wat een kind volgens mij van een harde hand kan leren is dat het niet altijd zijn zin krijgt.
Mijn jeugdtrauma met eten was trouwens macaroni/spaghetti met mix van Honig of Maggi.
Ik denk dat enige dwang ook wel nuttig is hoor, maar ik vraag me wel af in hoeverre dat invloed uitoefent op de smaak. Ik denk dat je er eerder dat gemekker mee afleert.quote:Op zondag 11 september 2011 00:31 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Ook, maar niet helemaal, denk ik. Ik maak vaak zat mensen mee van mijn eigen leeftijd die gruwelijk kunnen mekkeren als het om eten gaat.
Smaak moet je ontwikkelen, dat doe je door op een jonge leeftijd veel verschillende dingen te eten te krijgen.quote:Op zondag 11 september 2011 00:39 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Ik denk dat enige dwang ook wel nuttig is hoor, maar ik vraag me wel af in hoeverre dat invloed uitoefent op de smaak. Ik denk dat je er eerder dat gemekker mee afleert.
Neuh, ben op latere leeftijd dingen nog lekker gaan vinden die ik daarvoor nooit lustte.quote:Op zondag 11 september 2011 00:42 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Smaak moet je ontwikkelen, dat doe je door op een jonge leeftijd veel verschillende dingen te eten te krijgen.
Dat kan, maar het sluit mijn post niet uit.quote:Op zondag 11 september 2011 00:43 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
[..]
Neuh, ben op latere leeftijd dingen nog lekker gaan vinden die ik daarvoor nooit lustte.
Dat.quote:Op zondag 11 september 2011 00:43 schreef SuperrrTuxxx het volgende:
[..]
Neuh, ben op latere leeftijd dingen nog lekker gaan vinden die ik daarvoor nooit lustte.
same here, ik heb olijven leren eten, custard, grapefruits, bepaalde soorten sushi, etc.quote:Op zondag 11 september 2011 00:45 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Dat.
Ik eet nu regelmatig dingen die ik niet lust(te) omdat ik er niet tegen kan dat ik dingen niet lust
Helaas lust ik nog steeds geen grapefruit en lever/orgaanvlees (m.u.v. paté, maar bijvoorbeeld gebakken lever gaat er écht niet in), maar ik blijf met regelmaat proberen![]()
Ik lustte heel weinig, mijn moeder liet me alles proberen maar dwong me niet iets op te eten en vanaf de pubertijd ben ik alles gaan lusten. Dwang is dus zeker niet altijd nodig.quote:Op zondag 11 september 2011 00:00 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Bij een vervelend kind als bij mij veel, ik at bijna niks maar door die harde hand nu gelukkig wel.
kinderen zelf laten koken werkt ook goed. je kan natuurlijk moeilijk zeggen dat je eigen eten niet lekker is.quote:Op zaterdag 10 september 2011 23:12 schreef Id_do_her het volgende:
[..]
Kinderen zelf laten kiezen wat ze eten is inderdaad een stuk beter. Zo leerde ik wel veel dingen eten.
Ja waarom zou je eten als je sterft van de honger.quote:
quote:Op zaterdag 10 september 2011 13:36 schreef Mylene het volgende:
Casinobrood met kokosbrood en een yogidrink uit zo'n plasic fles.
Mijn oma dacht altijd dat ze mij hiermee verwende.
Nou, sausje... maiszetmeelquote:Op zondag 11 september 2011 19:57 schreef lipper het volgende:
Wat zijn die maïzenapapjes dan, was dat een sausje over de groenten ofzo?
mijn moeder heeft ons zelfs nog levertraancapsules gevoerdquote:Op zondag 11 september 2011 16:58 schreef Cat22 het volgende:
[..]
![]()
Mijn oma-eten trauma bestond er meer uit dat we de groooooote stapel pannenkoeken die ze elke week voor ons maakte nooit opkregen.![]()
Mijn jeugdtrauma: in de winter elke ochtend zelfgemaakt vlierbessensap moeten drinken.Goed voor de weerstand maar zo ontzettend goor.
En dan had ik nog geluk: ik hoefde maar een halve beker en mocht de rest aanlengen met melk, mijn astmatische broertje moest een hele beker drinken.
Het grootste trauma was om achteraf te horen dat ik, blakend van gezondheid, het volgens mijn ouders eigenlijk niet nodig had maar dat vertelden ze me niet zodat ik solidair mee bleef drinken.![]()
Capsules??quote:Op zondag 11 september 2011 20:05 schreef littledrummergirl het volgende:
[..]
mijn moeder heeft ons zelfs nog levertraancapsules gevoerdhoezo oldskool!
Ja die capsules kreeg ik ook van mijn opa als ik daar logeerde. Die waren niet zo heel walgelijk.quote:Op zondag 11 september 2011 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Capsules??
Vloeibaar in een lepel met een vreselijke chemische sinaasappelsmaak en walgelijk gezoet.
quote:Op zaterdag 10 september 2011 12:38 schreef The_stranger het volgende:
Chicken tonight, wat een gore meuk.. brrr
Nou neequote:Op zaterdag 10 september 2011 23:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon gruwelijk lekker koken, eten ze alles.
Oh ja en ditquote:
in sommige combinaties vind ik het nog wel lekker, met capucijners bijvoorbeeld kan het prima.. Nasi daarentegen...quote:Op zondag 11 september 2011 21:58 schreef _Loki het volgende:
Serieus. Het duurt uren voor het gaar is en is dan nog hard.
Yup, maar ik vind het gewoon lekker qua smaak en textuur bij capcijners met spek. Stevige pot, met stevige rijst. ik houd ervan.quote:Op zondag 11 september 2011 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Bonen, Capucijners en andere peulvruchten zijn prima voedingsvezel leveranciers
wij schepten die er gewoon af en dan de wasbak in ofzoquote:Op zondag 11 september 2011 21:43 schreef RobinOok het volgende:
Ik snap dat gezeur over die vellen op vla of melk niet. Moesten jullie die dan ook opeten of zo?![]()
Karnemelkse pap met stroopquote:Op zondag 11 september 2011 20:22 schreef rac het volgende:
Een tante van mij lepelde elke dag levertraan in mijn neefje, ik dacht dus dat dat lekker zou zijn en heb het dus ook maar een keer geprobeerd , wat is dat goor zeg!! Ook een keer met deze tante mee geweest naar een poelier , kregen we een kalkoen poot om mee te spelen dat was dan wel weer leuk.
En bij mijn oma ontbijt met karnemelkse pap en Roggebrood , heel bijzonder een authentiek streek gerecht.
Oh Piet nu haal je weer wat herinneringen bij mij opquote:Op zondag 11 september 2011 21:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Wij aten geen zilvervliesrijst thuis, maar het is wel beestenvoer
Haha! Die carobe aten wij ook. Geen chocoladepasta meer, maar 'Carobella'.quote:Op maandag 12 september 2011 05:48 schreef Selestha het volgende:
[..]
Oh Piet nu haal je weer wat herinneringen bij mij op![]()
Mijn ouders zijn een periode van die natuurwinkel geitenwollensokken geweest, en toen aten we geen chocolade maar ''carobe''; een ''gezonde'' chocoladevervanger.. Bweeeh dat is echt vies de smaak van marmite maar dan zoeter ik kan me nog steeds herinneren hoe vies ik dat vond.
We maalden ook zelf ontbijtgranen, dat was dus net karton met yoghurt
En de vla van de natuurwinkel had altijd klontjes *ril*.
En inderdaad zilvervliesrijst, na vijf minuten zit je nog te kauwen en het overheerst de smaak van je gerecht ook nog, bah.
Dat heb ik met sinaasappelsnoepjesquote:Op zondag 11 september 2011 00:42 schreef motorbloempje het volgende:
Roze fruittella's![]()
Één keer autoziek geworden na het eten van zo'n ding. Waarschijnlijk totaal geen verbandmaar sindsdien, als ik ze ook maar ruik, ga ik al half over m'n nek. De gele en oranje daarentegen vind ik wel lekker.
Als ik schreeuwend wakker word in de nacht, droom ik hiervan.quote:Op maandag 12 september 2011 10:42 schreef Lonaa het volgende:
Chicken Tonight![]()
Rijst met wokgroentes en kant en klare woksaus![]()
Doe maar, als iemand dat ding ziet gaan ze weer zo gay-ass met je armen van die 'kippevleugels' maken en dat is dan grappig.quote:Op maandag 12 september 2011 10:49 schreef gianni61 het volgende:
ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb laatste een pot chicken tonight gekocht.
al jaaaren niet meer gehad en in mijn herinnering niet vies.
kan ik die maar beter weggooien dan?
Waarom zou je het weggooien zonder te proevenquote:Op maandag 12 september 2011 10:49 schreef gianni61 het volgende:
ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb laatste een pot chicken tonight gekocht.
al jaaaren niet meer gehad en in mijn herinnering niet vies.
kan ik die maar beter weggooien dan?
Ligt aan de smaak, de meeste smaken toch een beetje chemisch, vooral deze:quote:Op maandag 12 september 2011 10:49 schreef gianni61 het volgende:
ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb laatste een pot chicken tonight gekocht.
al jaaaren niet meer gehad en in mijn herinnering niet vies.
kan ik die maar beter weggooien dan?
quote:Op maandag 12 september 2011 12:48 schreef SEMTEX het volgende:
[..]
Ligt aan de smaak, de meeste smaken toch een beetje chemisch, vooral deze:
[ afbeelding ]
O die was ik vergeten, dat had ik als ik bij een vriendje at.quote:Op maandag 12 september 2011 13:03 schreef _Arual_ het volgende:
En drie gangen van hetzelfde bord eten. Zodat er nog vermicelli in je vanillevla zat. "Ja, had je je soep maar goed op moeten eten."
Dát. Op alles. Want mijn vader lustte geen buitenlands etenquote:
dat vond ik dan wel weer lekker.quote:Op maandag 12 september 2011 15:18 schreef motorbloempje het volgende:
Godzijdank ging bij ons alleen nootmuskaat over de imploderende bloemkool
Kan best hoor, doe ik ook als student zijnde vaak genoegquote:Op maandag 12 september 2011 19:51 schreef dotKoen het volgende:
Alleen door een pastasaus ging soms wel eens een soepgroentepakket omdat dat goedkoper was.
Nou ja, het kan best, maar er zit dan inderdaad bleekselderij en snijselderij in. Echt lekker vind ik dat niet.quote:Op maandag 12 september 2011 19:54 schreef CrashO het volgende:
[..]
Kan best hoor, doe ik ook als student zijnde vaak genoeg
Alleen wel soepgroenten nemen zónder bleekselderij
Pastasaus zonder bleekselderij... tsssrk. De italiaanse heilige drieeenheid: ui, wortel, bleekselderij...quote:Op maandag 12 september 2011 20:01 schreef dotKoen het volgende:
[..]
Nou ja, het kan best, maar er zit dan inderdaad bleekselderij en snijselderij in. Echt lekker vind ik dat niet.
Maar toch niet om een beetje snel te bakken. Uiteraard wel in een saus die lang genoeg op het vuur staat.quote:Op maandag 12 september 2011 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Pastasaus zonder bleekselderij... tsssrk. De italiaanse heilige drieeenheid: ui, wortel, bleekselderij...
Ook lekker bij de osso buccoquote:Op maandag 12 september 2011 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Pastasaus zonder bleekselderij... tsssrk. De italiaanse heilige drieeenheid: ui, wortel, bleekselderij...
Het duurt erg lang, maar man wat lekkerquote:Op maandag 12 september 2011 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ook lekker bij de osso bucco
Ik kreeg dat vroeger bij het ontbijt, alleen dan zonder honing. Smerig!!!quote:Op maandag 12 september 2011 16:55 schreef Mylene het volgende:
Voor mijn broertje was lammetjes thee van mijn oma (zo noemde zij dat) een gruwel. Dat is thee met melk en honing. Ik vond het juist wel lekker en drink het nu nog zo nu en dan.
quote:Op maandag 12 september 2011 21:34 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Ik kreeg dat vroeger bij het ontbijt, alleen dan zonder honing. Smerig!!!![]()
![]()
Dat had ik met allebei mijn jongere broertjes.. Ik moest maar eten wat de pot schafte en netjes mijn bord leegeten, mijn broertje kreeg later gewoon een boterham als hij z'n avondeten niet lekker vond; mijn jongste broertje mocht zelfs een pizza in de oven mikken als we iets aten wat hij niet lust..quote:Op maandag 12 september 2011 19:14 schreef ArtemisQ het volgende:
Oh, en vroeger at ik echt bijna niets en moest ik dan altijd op de gang zitten totdat ik het opgegeten had. Maar mijn jongere zusje heeft dat nooit hoeven doen terwijl ze nu op haar 16e nog steeds niets eet
Bij mij was het alleen thee met een plons melk erin. Dat geeft een lauwe troep die geen thee en geen melk is.quote:Op dinsdag 13 september 2011 07:39 schreef HappyGirl91 het volgende:
[..]![]()
???
(Vruchten)thee met melk en suiker... Mjammie
+ honing =
Heb vorige maand een tijdje in het ziekenhuis gelegen, maar viel me achteraf op dat de verpleegsters dat ook niet meer doen. (Deden ze dat eigenlijk ooit, was altijd zo een stereotype)quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:04 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Bij mij was het alleen thee met een plons melk erin. Dat geeft een lauwe troep die geen thee en geen melk is.
Ik had er al eerder over geklaagd, maar ik kreeg het telkens maar voorgezet, totdat ik het op 11-jarige leeftijd echt gezien had met die troep. Zo rond die tijd heb ik ook tegen mijn vader gezegd dat hij moest stoppen kinderachtig tegen mij te praten ("papa gaat even boodschapjes doen").
Ben je niet lekker dan?quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:26 schreef Catch22- het volgende:
Ik ben nu 7 jaar lang nauwelijks meer gegeten.
Wat doen ze niet meer? Thee met melk geven of kinderachtig praten? Stereotiep ziekenhuisgedrag ben ik sowieso niet mee bekend, aangezien ik al meer dan 20 jaar niet in het ziekenhuis heb gelegen.quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb vorige maand een tijdje in het ziekenhuis gelegen, maar viel me achteraf op dat de verpleegsters dat ook niet meer doen. (Deden ze dat eigenlijk ooit, was altijd zo een stereotype)
Dat praten, zo nu gaan we...quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:41 schreef lyolyrc het volgende:
[..]
Wat doen ze niet meer? Thee met melk geven of kinderachtig praten? Stereotiep ziekenhuisgedrag ben ik sowieso niet mee bekend, aangezien ik al meer dan 20 jaar niet in het ziekenhuis heb gelegen.
Willen we even proberen of we zelf naar de wc kunnen lopen?quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat praten, zo nu gaan we...
Jeuk!quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Willen we even proberen of we zelf naar de wc kunnen lopen?
Dat is wel erg, ja.quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat praten, zo nu gaan we...
quote:Op dinsdag 13 september 2011 11:45 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Willen we even proberen of we zelf naar de wc kunnen lopen?
Knoflook, wortel, bleekselderij.quote:Op maandag 12 september 2011 20:39 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Pastasaus zonder bleekselderij... tsssrk. De italiaanse heilige drieeenheid: ui, wortel, bleekselderij...
Zou het dan niet eerder zijn:quote:Op dinsdag 13 september 2011 14:12 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Knoflook, wortel, bleekselderij.
Pasta Pestoquote:Op dinsdag 13 september 2011 14:14 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Zou het dan niet eerder zijn:
[ afbeelding ]
Basilicum Mozzarella Tomaat
Jeugdtrauma's hier ook ja, na een hap met teveel margarine en pindakaas op broodquote:Op zaterdag 10 september 2011 17:50 schreef Selestha het volgende:
[..]
Ja herkenbaar! Margarine met pindakaas, ik kan nog steeds van de geur over mijn nek gaanUberhaüpt wel van de stank van dat spul eigenlijk. Gelukkig hoefde ik geen margarine meer te eten van mijn ouders nadat ik er een keer van ziek werd in hun bijzijn.
Eh, caprese... maar dan wel met verse basilicum, echte buffelmozarella (goede) en rijpe tomaten, echte goede olijfolie (helaas vrijwel nergens verkrijgbaar). Als je dat proeft dan snap je pas waarom dit een populair gerecht is...quote:Op dinsdag 13 september 2011 14:14 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Zou het dan niet eerder zijn:
[ afbeelding ]
Basilicum Mozzarella Tomaat
Wat is dat toch met die oudere generatie. Ik kreeg laatst haast een paniekaanaval toen ik mijn schoonma hoorde zeggen dat de (volkoren)pasta zeker nog een half uur moest koken.quote:Op dinsdag 13 september 2011 18:24 schreef tjoptjop het volgende:
Hier ook alles te ver doorgekookt. M'n moeder was van het type alles tegelijkertijd opzetten (aardappelen, groente en vlees), tv kijken en half uurtje later opdienen. Alleen het vlees werd halverwege nog wel eens gekeerd
Wie weet wat de volgende generatie over ons zegtquote:Op dinsdag 13 september 2011 19:11 schreef _Arual_ het volgende:
[..]
Wat is dat toch met die oudere generatie. Ik kreeg laatst haast een paniekaanaval toen ik mijn schoonma hoorde zeggen dat de (volkoren)pasta zeker nog een half uur moest koken.
Ja, daar ben ik ook benieuwd naar! Hoewel ik de generatie boven mij nooit heb horen klagen over de generatie dáár weer boven, ds misschien zijn we verwend.quote:Op dinsdag 13 september 2011 19:12 schreef Piles het volgende:
[..]
Wie weet wat de volgende generatie over ons zegt
Klootzakken, jullie hebben alle tonijn en kabeljauw opgevreten...quote:Op dinsdag 13 september 2011 19:12 schreef Piles het volgende:
[..]
Wie weet wat de volgende generatie over ons zegt
Owja, boter en suiker door de rijst!quote:Op dinsdag 13 september 2011 07:30 schreef Dandilion het volgende:
Mijn moeder kan juist lekker koken. Als kind luste ik veel niet, Ik at bijna overal appelmoes bij.
Wanneer er witte rijst op de tafel kwam, kwakte ik er boter en suiker door. Lekker toen maar nu niet meer.
Rijstepap bedoel je?quote:Op dinsdag 13 september 2011 19:22 schreef robuust89 het volgende:
[..]
Mijn moeder vertelde hier een keer over dat ze daar echt van gruwelde, witte rijst gekookt in de volle melk, steeds een scheutje erbij totdat alle melk was opgenomen. Dan werd het in een kommetje geschept, en kon je zelf basterdsuiker en roomboter erdoorheen scheppen.
Needless to say, de volgende dag belde ik gelijk mijn oma op
Ahja, zo heet dat!quote:
quote:Op dinsdag 13 september 2011 20:19 schreef Filiassi_Jane het volgende:
En op zaterdagavond kregen mijn broers, zus en ik allemaal een eigen bakje chips. Wat een luxe! Tot ik jaren later hoorde dat het cornflakes was
Ok. Ik heb dus serieus medelijden met je.quote:Op dinsdag 13 september 2011 19:55 schreef Staal het volgende:
Ben bij studenten opgegroeid. Mijn moeder kon niet koken en deed dat ook niet. Mijn vader kookte maar wel onder bezielende leiding van mijn moeder. Ik heb in mijn hele jeugd werkelijk waar nog nooit een korrel zout op mijn bord gehad. Dat lijkt niet erg maar dat is het wel.
Andijvie en rabarber werd tot een pap gekookt. Witlofschotel was lof in plas water met daarom heen glibberig gekookte plakken schouderham. Macaroni met smac en tomatenzooi uit een doosje was serieus mijn favoriet. Pudding uit pakje met vel.
Ontbijt magere melk uit plastic fles, soms aangelengd met Roosvicee. Onbijt havermoutpap of fabrieksbrood met nepchocoladevlokken. Tussen de middag ook weer dat brood met te dikke plakken zweetplastic. (Kaas).
Toen ik op kamers ging zei mijn toenmalige vriendje "jij houdt niet van eten".
Wist ik veel en nee, ik hield niet van eten omdat ik het ook echt verschrikkelijk vond.
Dat vind ik allemaal lekker ...quote:Op maandag 12 september 2011 10:42 schreef Lonaa het volgende:
Chicken Tonight![]()
Rijst met wokgroentes en kant en klare woksaus![]()
Kip Tandoori en Kip madras uit een pakje.
Hoeft niet want inmiddels hou ik erg van eten en vind het echt leuk.quote:Op dinsdag 13 september 2011 21:44 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ok. Ik heb dus serieus medelijden met je.
kaas korstjesquote:Op woensdag 14 september 2011 07:27 schreef _Arual_ het volgende:
Ik herinner me er nog een. Onder het mom van "korstjes zijn gezond" moest ik ook de oranje korstjes van de kaas opeten. Zelfs als dat maar een klein randje was van bijvoorbeeld een plakje kaas, stikte ik daar soms half in. Gadver, nu snij ik het weg.
dat werd mij inderdaad ook verteld.quote:
Ik ook, alleen werd het eten van plastic tegengehouden door mijn ouders.quote:Op woensdag 14 september 2011 07:59 schreef gianni61 het volgende:
[..]
kaas korstjeshet lekkerste van het hele kaas.
vroeger at ik dat met plastic en al op
Gore eikels dat het zijn.quote:Op woensdag 14 september 2011 09:07 schreef seasushi het volgende:
Ik eet als sinds ik 4 was geen boter/margarine en kaas meer, en nog steeds, nu 35 jaar later, maken ze nog wel eens een "lekker" boterhammetje met boter en kaas voor me
Ik heb het dus inderdaad over het plastic...quote:Op woensdag 14 september 2011 07:59 schreef gianni61 het volgende:
[..]
kaas korstjeshet lekkerste van het hele kaas.
vroeger at ik dat met plastic en al op
Bij mij zijn ze vanaf mijn 10e nooit meer vergeten dat ik geen margarine eet gelukkigquote:Op woensdag 14 september 2011 09:07 schreef seasushi het volgende:
Ik eet als sinds ik 4 was geen boter/margarine en kaas meer, en nog steeds, nu 35 jaar later, maken ze nog wel eens een "lekker" boterhammetje met boter en kaas voor me
DIT>quote:Op zaterdag 10 september 2011 10:23 schreef pussywillow het volgende:
En de tot snot gekookte groentes die verpulveren als je ernaar kijkt.
wij kregen ook altijd een eigen bakje met chips omdat mn jongste broertje zo gek op chips is dat hij binnen een paar tellen een gezamenlijk bak/zak leeg heeft. en dan bleef er niets voor de rest over.quote:Op woensdag 14 september 2011 15:03 schreef FutureFairytale het volgende:
ik kreeg vroeger van omaaltijd chips in een koffiefilterzakje en dat vond ik niet leuk want daar past maar heel weinig in
dat vond ik ook leuk en is maar goed dat ik een bakje kreeg, anders was ik net als jouw broertjequote:Op woensdag 14 september 2011 15:06 schreef loecje het volgende:
[..]
wij kregen ook altijd een eigen bakje met chips omdat mn jongste broertje zo gek op chips is dat hij binnen een paar tellen een gezamenlijk bak/zak leeg heeft. en dan bleef er niets voor de rest over.
ik vond dat juist altijd wel leuk. een eigen bakje en verschillende zakken chips op het aanrecht waarmee we het bakje mochten vullen tot de rand. en daarna rustig mn chips kunnen opeten.
Dat kregen wij ook altijd bij oma..quote:Op woensdag 14 september 2011 15:03 schreef FutureFairytale het volgende:
ik kreeg vroeger van omaaltijd chips in een koffiefilterzakje en dat vond ik niet leuk want daar past maar heel weinig in
"Korstjes zijn gezond" en "zand schuurt de maag".quote:Op woensdag 14 september 2011 07:27 schreef _Arual_ het volgende:
Ik herinner me er nog een. Onder het mom van "korstjes zijn gezond" moest ik ook de oranje korstjes van de kaas opeten. Zelfs als dat maar een klein randje was van bijvoorbeeld een plakje kaas, stikte ik daar soms half in. Gadver, nu snij ik het weg.
bij ons waren het versierde boterbakjes. filterzakje lijkt me nogal smeren. ff je zakje neerleggen en alles valt eruit.quote:Op woensdag 14 september 2011 15:09 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
dat vond ik ook leuk en is maar goed dat ik een bakje kreeg, anders was ik net als jouw broertjemaar een koffiefilterzakje...
Ik kreeg altijd patatjes in zo'n zakje van m'n vaderquote:Op woensdag 14 september 2011 15:03 schreef FutureFairytale het volgende:
ik kreeg vroeger van omaaltijd chips in een koffiefilterzakje en dat vond ik niet leuk want daar past maar heel weinig in
Gelukkig behoorden mijn ouders niet tot die categorie. De smacaroni was me dus ook onbekend, totdat ik het op 10 of 11 jarige leeftijd bij iemand anders kreeg. Ik dacht dat ik over mijn nek moest gaan. Helaas was ik zo gedrild door mijn ouders dat als ik ergens was ik netjes alles op moest eten. Ik heb dus keurig alles opgegeten en 1000 doden gestorven om vervolgens naar huis te rennen en alles weer uit te kotsen. Later begreep ik ook dat heel veel mensen smac gebruikten in hun macaroni.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Smac is nogal een favoriet van veel moeders hierzo. Hoe zou dat komen? Heeft het blue band kookboek dat er in gebracht of was dat een huishoudschool favoriet?
Smac in de macaroni? The fuckquote:Op woensdag 14 september 2011 15:54 schreef Boris_Karloff het volgende:
[..]
Gelukkig behoorden mijn ouders niet tot die categorie. De smacaroni was me dus ook onbekend, totdat ik het op 10 of 11 jarige leeftijd bij iemand anders kreeg. Ik dacht dat ik over mijn nek moest gaan. Helaas was ik zo gedrild door mijn ouders dat als ik ergens was ik netjes alles op moest eten. Ik heb dus keurig alles opgegeten en 1000 doden gestorven om vervolgens naar huis te rennen en alles weer uit te kotsen. Later begreep ik ook dat heel veel mensen smac gebruikten in hun macaroni.
Ik ben mijn moeder eeuwig dankbaar dat zij gewoon gehakt gebruikte.
Yup, hier ook!quote:Op woensdag 14 september 2011 15:56 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Smac in de macaroni? The fuck
Ooit gehad in een pasta salade, daar kan ik nog inkomen. Maar gekookt/gebakken bij rode saus?quote:
Het scheen heel veel voor te komen. Ik heb er eenmalig van mogen genietenquote:Op woensdag 14 september 2011 15:56 schreef HostiMeister het volgende:
[..]
Smac in de macaroni? The fuck
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |