Die is me onbekendquote:Op zaterdag 10 september 2011 12:52 schreef rac het volgende:
[..]
Ben dus niet de enige die dat dus erg vind, ken je ook de geur van Bastogne-koeken-met-zonnebrand typisch strand geurtje
Gelukkig kreeg ik door m'n oma vers gebakken brood met roomboter en suikerquote:Op zaterdag 10 september 2011 13:36 schreef Mylene het volgende:
Casinobrood met kokosbrood en een yogidrink uit zo'n plasic fles.
Mijn oma dacht altijd dat ze mij hiermee verwende.
Stel je voor super hete dag op een strand , en een geur die zo mier zoet is en de hele tijd blijft hangen.quote:
Wij hadden dat met zonnebrand en capri-sonne zakjes met een drankje. Maar een trauma is dat niet, dat is juist een goede herinnering.quote:Op zaterdag 10 september 2011 14:39 schreef rac het volgende:
[..]
Stel je voor super hete dag op een strand , en een geur die zo mier zoet is en de hele tijd blijft hangen.
Ook jeugd sentiment btw we aten altijd bastogne koeken op strandjes, en een mierzoete zonnebrand geur hing dan vaak om ons heen, soms ruik ik 'm nog steeds.
(ik weet alleen niet of ik die geur als positief of negatief moet beschouwen)
Je wilt je tartaar doorbakken? En je spaghetti kapotgekookt?quote:Op zaterdag 10 september 2011 13:07 schreef Filatelistfetisjist het volgende:
Jus, heel veel jus.
De eerder genoemde spaghetti 'al dente'.
Donkerrode tartaartjes (dat hoort zo).
De ook al eerder genoemde smacaroni.
Broodjes met hamburger, heel veel mayo en een blaadje sla een broodje gezond noemen (Was wel lekker trouwens)
Tja, zo was mijn moeder tegen haring, want had ooit wat gehoord over haringworm. Ze legde verder alles in de koelkast, biefstuk werd geheel doorbakken.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:03 schreef _Loki het volgende:
Edit; mijn moeder is ook vrij naïef dus als er ergens in een tijdschrift of de krant of iets stond dat iets slecht/goed was, kregen we het niet meer/veel te veel. Zo ook het gedoe met melk als je opgroeit. Bij het ontbijt óf een reep kaas óf een glas melk óf een overranzig kalktablet. Ew.
Volgens mij kwam dat van de huishoudschool ja, het was een ''goedkope wijze om aan vleesch bij den maaltijd te komen'' meen ik me te herinneren van een advertentie die ik heb gezien uit de jaren 50.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Smac is nogal een favoriet van veel moeders hierzo. Hoe zou dat komen? Heeft het blue band kookboek dat er in gebracht of was dat een huishoudschool favoriet?
haha dat klinkt bekend, maar dan met de parasieten in alle zeevisquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, zo was mijn moeder tegen haring, want had ooit wat gehoord over haringworm. Ze legde verder alles in de koelkast, biefstuk werd geheel doorbakken.
quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:34 schreef Anthraxx het volgende:
Alles met een Maizena papje. Tot de rode bieten aan toe...
Echt alles. Mijn moeder heeft het zo geleerd en zal er niet van afwijken.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:35 schreef motorbloempje het volgende:
[..]álles?
dan valt mijn maizenapapjestrauma nog mee
Herkenbaarquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:43 schreef motorbloempje het volgende:
Ik vond het vroeger altijd heel vervelend om weer bloemkool of sperziebonen te eten, of peentjes/doperwtjes, maar tegenwoordig vind ik vooral sperziebonen erg lekker, maar bloemkool ook in een curry ofzo. Het geheim: NIET doodkoken
brrrrrrquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:41 schreef Piles het volgende:
(Een overdaad aan) Blue Band Vloeibaar over de gekookte groente
Vroeger was dat anders dan nu hè, je kocht veel meer lokale producten. Nu zit er bij alles transportkosten etc bij.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:40 schreef _Loki het volgende:
Ik snap ook niet hoe groenten, aardappelen en vlees iedere dag goedkoop kan zijn. Ik ben echt veel meer geld kwijt als ik iedere dag zo zou eten.
Precies, niet te hachelen. Dat doe je je kind toch niet aan?quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:19 schreef motorbloempje het volgende:
Witlof met een maizenapapjes..
Maizenapapjes in het algemeen, eigenlijk...
Inderdaad... Oliebollen zelf bakken. Mijn oma maakte oliebollen van het standaard formaat als die je rond oud en nieuw bij de kraam koopt. Alleen, wanneer je er in kneep hield je een oliebol over van het formaat pingpong bal. Zoveel vet droop eruit. Mijn broertje is daar ooit eens doodziek van geworden.quote:Op zaterdag 10 september 2011 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Zuurkool was de goedkoopste zuurkool, die in een pan gekwakt werd en opgewarmd. Schepte dan eerst voor zichzelf op en dan voor ons, scherpzure en bremzoute kool, gadver.
Oliebollen zelf bakken die zo smerig waren dat we zelfs zij wel moest toegeven dat ze niet te eten waren. Zelfs de kraaien vraten ze niet.
Kerstbrood dat aan de onderkant verbrand was en verder geen brood in huis, want er was toch een kerststol gebakken.
Meest goedkope ranzige beertjes chocopasta en geen nutella, want dat was toch hetzelfde, zo smerig, en dan geen nutella kopen want het werd toch niet gegeten.
Een moestuin, met spercibonen, want die zijn lekker, jaar lang drie keer per week spercibonen, heb ze daarna jarenlang verdomt te eten.
What the fuckquote:Op zaterdag 10 september 2011 15:41 schreef Piles het volgende:
(Een overdaad aan) Blue Band Vloeibaar over de gekookte groente
Hahaquote:Op zaterdag 10 september 2011 16:07 schreef motorbloempje het volgende:
Mijn moeder kookt nooiten als ze het wel probeert gaat 't meestal fout
![]()
Toen ik net 't huis uit was belde ze me een keer op, want op maandag werkte mijn vader 's avonds en moest ze nu dus zelf koken (voorheen deed ik dat altijd) en er was iets mis gegaan:
"Mo, de shoarma is aangebrand, wat moet ik nu?"
Ze zat duidelijk te vissen naar een antwoord in de richting van "don't panic! ik kom eraan!" maar ik had geen tijd, dus zei dat ze maar een ander plan moest bedenken. Dat had ze, want er lag nog een pizza in de diepvries... Dus ging ze die maar proberen..
Gaat een half uur later weer de telefoon..
"Mo... de pizza is mislukt, verkeerde ovenstand... en nu?"
Ze is maar naar de snackbar gegaan...
Ik had ook zo'n lieve moeder die lekker kooktequote:Op zaterdag 10 september 2011 16:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb een lieve moeder die nog kon koken ook. Als ik iets niet lustte (en dat was veel en lag niet aan haar maar aan mij) hoefde ik het niet op te eten. Wat een kutmoeder hebben jullie allemaal zeg.
In ieder geval gebakken en warm jaquote:Op zaterdag 10 september 2011 14:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt je tartaar doorbakken? En je spaghetti kapotgekookt?
Tartaar eet je rauw, met een eidooier en wat ui en kappertjes. Het is geen hamburger/gehaktbal.quote:Op zaterdag 10 september 2011 16:31 schreef Filatelistfetisjist het volgende:
[..]
In ieder geval gebakken en warm ja
Spaghetti hoeft wat mij betreft ook niet kauwbaar te zijn nee. Of ga je me nu vertellen dat mijn moeder wel heel goed kon koken.
Tip van mijn vader: bak lekker een plakje smac meequote:Op zaterdag 10 september 2011 16:10 schreef motorbloempje het volgende:
Oh, wacht, ze kan wel heel goed pannenkoeken bakken!
Dat dus: eten bij anderen, en dan MOEST je eerst een boterham met iets hartigs (worst of kaas) eten voordat je een boterham met zoet beleg mochtquote:Op zaterdag 10 september 2011 09:47 schreef _Ophelia_ het volgende:
Eten bij anderenDaar smeerden ze margarine op brood en moest ik melk bij het eten drinken want dat hoort zo bij kinderen
En dan ook nog eens zuur kijken dat ik vervolgens als achtjarige boven de wc stond te kotsen. (ik lust echt geen melk )
Ja herkenbaar! Margarine met pindakaas, ik kan nog steeds van de geur over mijn nek gaanquote:Op zaterdag 10 september 2011 09:47 schreef _Ophelia_ het volgende:
Eten bij anderenDaar smeerden ze margarine op brood en moest ik melk bij het eten drinken want dat hoort zo bij kinderen
![]()
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |