Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:04 |
Niet echt het meest culinuaire hoogstandje, maar mits goed bereid zo ontzettend lekker. De vraag is dan ook, hoe maken we (jullie) thuis de perfecte hamburger. Ik heb het zelf 1 keer geprobeerd. - 4 Rundvlees hamburgers van de albert heijn - Uien - Sesambolletjes - Ketchup - Peper, klein beetje zout Nu smaakte dit ontzettend goed, in het begin... Deze hamburgers waren veel te vet om lekker te kunnen eten. Ik hou wel van vet, maar hier werd ik misselijk van. Laatste tijd weer veel hamburgers bij de Mac/BK gehaald. Valt mij op dat deze hambugers veel droger zijn.Bij de Mac heb je een bakplaat en bij de BK geloof ik een grill. Als ik mijn vlees ook zo kan krijgen, dan denk ik dat ik de voor mij perfecte hamburger heb. Vraag is alleen, waar gaat het mis? Ligt het aan de hamburgers of aan mijn manier van bakken? Ik doe dit in een steelpan en gebruik niet veel vet. Denk 4 eetlepels zonnebloemolie. Zou ik het ook moeten grillen? Ik heb die mogelijkheid omdat ik zo een groot 'tosti-ijzer' heb, waar van alles mee gegrild kan worden, inclusief de mooie lijntjes. Of moet ik ander hamburgers/gehakt halen? Mager bijvoorbeeld? Wat ik graag wil, is de smaak van het vlees van de BK burger zo goed mogelijk nabootsen. Vervolgens ala Mac style de uitjes, ketchup en het augurkje erop. Broodjes zo groot als die van de BK, maar niet zo klef. Hopelijk kunnen jullie er wat mee | |
L3IPO | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:08 |
De perfecte hamburger en dan refereer je naar de mcdonalds / burger king? | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:09 |
Goed lezen voordat je de grapjas wil uithangen vriend. Ik vergelijk mijn vettige burger, met hun relatief droge burger. | |
error_404 | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:09 |
Ik maak de ze zelf, gehakt van de super (wel rund) bakken met boter in een goede pan (ik gebruik een Creuset met gewone, vlakke bodem). Eerst even aanbakken en daarna rustig garen. Super mals en niet (te) vet. De smaak is verder natuurlijk sterk afhankelijk van de kruiden die je toevoegt. | |
Remco_h | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:10 |
er zit al genoeg vet in het gehakt, laat de olie eens achterwege... (en probeer eens met gehakt zelf een hamburger te maken, veel smakelijker dan al die pre fab zooi) | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:10 |
Thanks, daar heb ik wat aan. Wat voor gehakt haal je? Normaal of mager? | |
error_404 | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:11 |
Normaal gehakt en boter gebruiken, geen olie. | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:11 |
Check, wat voor gehakt zou het beste zijn? Normaal of mager? | |
Novem | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:12 |
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!! Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang. Dan wordt de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger. Ik doe er altijd het volgende in: Fijngehakte ui en knoflook naar smaak Zout en peper Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal) Als nodig ei en paneermeel/broodkruim Eventueel wat kruiden of specerijen. En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg. [ Bericht 0% gewijzigd door Novem op 24-08-2011 12:19:30 ] | |
Sant. | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:14 |
Kut, ik krijg honger van dit topic! | |
Remco_h | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:14 |
dit dus mocht je t eng vinden om zelf te stoeien met zout peper etc kan je een zakje hamburger mix halen bij de super.. erg makkelijk... | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:15 |
Staat genoteerd bedankt. Hier kreeg ik water van in mijn mond. Klinkt heel erg als het resultaat waar ik naar op zoek ben. Ga ik zeker proberen bedankt Ik hou het in gedachten, maar ik wil het niet te ingewikkeld maken. Het genot zit ook in de eenvoudigheid van het gerecht. Zout, peper, uien en een goed sausje, afgemaakt met het augurkje is prima voor mij. Ik wil de smaak van burger zo goed mogelijk behouden. | |
error_404 | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:22 |
Dat is een goeie! | |
ElectricEye | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:25 |
En daar is-tie dan, de GOUDEN TIP! Zondag meteen toepassen! Bedankt! | |
kedge | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:43 |
Dit komt me zo bekend voor Dit maar eens uitproberen. Klink iig goed | |
HeatWave | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:44 |
Worcester sauce, daar was ik zelf nooit opgekomen! | |
--H-I-M-- | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:47 |
mijn favoriete recept: http://www.mahalo.com/ans(...)es-it-look-delicious | |
SicSicSics | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:49 |
Ik dacht al, wanneer komtie voorbij! Ik maak hem nog wel eens, maar dan met van die mini pizza's! Maar TS wil hem niet te vet! Dus dan is dit geen goeie... Die Worcester sauce ga ik proberen. Hoewel ik vaak Hamburger kruiden pak, die zijn net anders dan de gehakt en er zit vaak al een beetje paneermeel in voor de stevigheid! | |
lurf_doctor | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:50 |
Ik maak ze altijd met een 'duitse biefstuk' die ik tussen folie lekker plat sla. Beduidend minder vet dan wat als hamburger in de winkel ligt. En een blaadjes sla en dungesneden tomaatje en augurk hoort er imo ook wel bij | |
motorbloempje | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:50 |
| |
motorbloempje | woensdag 24 augustus 2011 @ 12:51 |
Gebruik niet teveel, het kan nogal overheersend zijn! | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 13:00 |
Ik werd al misselijk bij het 1e plaatje. Teveel vet is voor mij niet goed. Ik word er zooooo misselijk van en het smaakt vies. Zo heb ik 1 keer een big tasty gehaald. Ik vind hamburgers lekker, en extra groot zou alleen maar beter zijn. Nou nee, na 4 happen kots en kotsmisselijk van die vette zooi. Heb ik even aan gedacht, maar leent biefstuk hier zeg wel voor? Daarnaast, is het geen duur grapje? Ik hoef niet echt op de centen te letten, maar even 6 euro uitgeven voor 2 stukjes vlees voor de hamburger vind ik prijzig en zonde. Of heb jij het over andere biefstuk als ik denk | |
SicSicSics | woensdag 24 augustus 2011 @ 13:02 |
Tartaar is goedkoop. Moet je alleen niet te lang bakken. Dan wordt het echt droog. | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 13:04 |
Tartaar heb ik goede ervaringen mee ja, toen ik nog thuis woonde. Was wel kip, omdat wij thuis alleen gevogelte aten. Geen rund of varkensvlees. Wat kon mijn moeder dat goed maken Was ik maar half de keukenprinses die zij is | |
Peter | woensdag 24 augustus 2011 @ 13:17 |
(Duitse biefstuk is een soort tartaar ) | |
lurf_doctor | woensdag 24 augustus 2011 @ 13:17 |
Ja, een zogenaamde duitse biefstuk is geen vlees aan 1 stuk, maar iets grover gemalen biefstuk(restjes). Een beetje zoals grof tartaar zeg maar. En dit is goedkoper dan de hollandse biefstuk, maar wel wat duurder dan gehakt. Ja perfectie heeft z'n prijs. | |
SicSicSics | woensdag 24 augustus 2011 @ 13:27 |
En tartaar heb je ook nog in alle soorten en maten. Entrecote, biefstuk, etc., etc... | |
Novem | woensdag 24 augustus 2011 @ 14:00 |
Klopt, wordt een beetje zurig dan! | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 14:06 |
Nou, met al deze tips en adviezen kan ik wel wat. Zaterdag voor het voetbal maar eens wat hamburgertjes maken. Ben benieuwd Het wordt een combinatie van wat iedereen vertelt heeft. Te beginnen met duitse biefstuk, die speciale saus van novem, goede lichtknapperige broodjes , plakje tomaat, stukje augurk, gebakken uitjes. Dat gaat vast goedkomen. Bedankt iedereen voor de tips. Meer geheimen en trucjes zijn natuurlijk welkom | |
Molleman | woensdag 24 augustus 2011 @ 15:32 |
Dit blijft mijn favoriete recept. Mooi combineren met wat tomaat, sla, gebakken ui, jalapeno, cheddar, augurk, wat je maar wilt eigenlijk. Als broodje heb ik goede ervaringen met van die kleinere afbak ciabatta's die gewoon bij de supermarkt te vinden zijn. Zoveel mogelijkheden! | |
_Loki | woensdag 24 augustus 2011 @ 17:31 |
Grillen, zonder boter of olie. Serieus. Gehakt bestaat voor 25-35% uit vet dat smelt als het warm wordt, wat voor nog meer vet zorgt, wat voor zompigheid zorgt. Niet doen. | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 18:03 |
Ziet er goed uit. Leuk ook die foto's Check, dit ben ik ook van plan. Ben zojuist terug van boodschappen doen. Ik heb de broodjes, burgers bestemd voor de BBQ, die ik ga grillen, worcester sauce allemaal al gehaald. Nu alleen afwachten tot zaterdag Als ik het niet vergeet ook een foto van het resultaat. | |
Novem | woensdag 24 augustus 2011 @ 19:59 |
De worcestershire sauce moet door het gehakt gemengd worden he, niet als een topping ofzo. Of begrijp ik je nu verkeerd? Aangezien je zegt dat je hele burgers hebt gekocht, niet gewoon gehakt. | |
Gedetineerde | woensdag 24 augustus 2011 @ 20:46 |
Joh, werkt dat zo? Ik was van plan er een beetje bij te doen tijdens het grillen zodat het lekker kan intrekken. Om er vervolgens wat ketchup op te doen als ik mijn broodje beleg. Maar dat is zo te lezen dus niet te bedoeling. Goed dat ik het nu weet. De burgers liggen in de vriezer dus geen man overboord. Vrijdag maar gehakt halen dan denk ik | |
Redcoon | donderdag 25 augustus 2011 @ 08:44 |
Ik ben zelf een zeer groot fan van dit recept. http://www.bbq-nl.com/2010/01/hamburgers.html PS. niet door en door grillen, hamburgers morgen best medium(-rare) van binnen zijn, mits je rundvlees gebruikt. | |
MaximusTG | donderdag 25 augustus 2011 @ 09:32 |
Hmm, dan moet je wel goed gehakt gebruiken, van een betrouwbare slager. Weet niet of ik dat met supermarkt-gehakt zou aandurven. Dan kan je denk ik beter wat hele stukken rundvlees halen en zelf malen. | |
Molleman | donderdag 25 augustus 2011 @ 09:37 |
Inderdaad ook een heerlijk recept. Goede burgers van kunnen maken! Zoals MaximusTG al zegt zou ik met supermarktgehakt het risico niet nemen. Als je zelf gehakt maakt of bij een goede betrouwbare slager gehakt haalt zou ik het wellicht wel aandurven. Hoewel ik toch wel minimaal een kerntemperatuur van zo'n 55 graden aan zou raden. | |
Redcoon | donderdag 25 augustus 2011 @ 10:56 |
Ohja, en niet aan zwangere vrouwen voeren! Tenminste, dat stond onder bijna elk burgerecht op 't menu in de VS. Zelf gehakt maken is inderdaad een stuk veiliger, dan heb je alles zelf in de hand en weet je soort van hand. Is trouwens ook nog eens een best leuk klusje als je een molen heb. Je kan ook met een mes (liever 2) gehakt maken, maar dat wordt mij al snel te omslachtig. | |
Raissa | donderdag 25 augustus 2011 @ 11:10 |
Eens! | |
Gedetineerde | donderdag 25 augustus 2011 @ 19:21 |
Godskolere wat ziet dat er goed uit. Gebookmarked. Ik moet sowieso nieuw gehakt halen omdat ik blijkbaar de speciale saus moet vermengen met het gehakt. Bedankt Ik merk dat hier mensen rondlopen die er echt verstand van hebben. Leuk | |
pavv | donderdag 25 augustus 2011 @ 20:04 |
zo doe ik het hier: | |
Gedetineerde | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:17 |
Zo dan, dat ziet er goed uit. Ik had de kaas eraf gelaten, maar dat is maar een klein detail Vooral het vlees ziet er goed uit. Ook zorgvuldig gemaakt zo te zien | |
celc1us | donderdag 25 augustus 2011 @ 21:37 |
Zo deed ik het dus ook! Maar ik vond het vlees niet vettig genoeg. Ben daarna overgestapt naar gewoon gehakt, daar maak ik paddies van en gooi ik op de gril en alleen peper en zout toevoegen voor smaak. | |
Chemiu | donderdag 25 augustus 2011 @ 22:08 |
Ik vond dit recept wel echt lekker (incl zelfgemaakte broodjes) http://uitdekeukenvanarde(...)mburgerbroodjes.html Cheeseburger by Chemiu, on Flickr | |
D. | donderdag 25 augustus 2011 @ 22:12 |
Je vlees niet bij AH halen is al een stap in de goede richting | |
Zigger | vrijdag 26 augustus 2011 @ 10:39 |
Dat ziet er lekker uit! Kun je wat meer vertellen over de ingrediënten en het vlees? Kan ik ook "duur" vet rundvlees gebruiken zoals entrecotes? | |
zevha | vrijdag 26 augustus 2011 @ 11:23 |
http://cheeseandburger.com Als hier niets tussen zit. | |
gianni61 | vrijdag 26 augustus 2011 @ 16:01 |
ik heb dit topic ook ff gevolgt. gisteren toch maar een flesje worchestersauce van de jumbo meegenomen. morgen dus hamburgers bakken | |
rubje | vrijdag 26 augustus 2011 @ 16:05 |
over de perfecte hamburger blijf ik mij altijd verbazen hoeveel mensen zich hier druk om kunnen maken zoals Heston Blumenthal ooit deed. | |
pavv | vrijdag 26 augustus 2011 @ 16:34 |
Ik heb voor het zelf te draaien gehakt gekozen voor sucadelappen, omdat dit stiekem al behoorlijk mals vlees is (wel de sucade, het taaie stukje in het midden, er uit snijden) wat bovendien ook nog iets van vet bevat zodat de burgers niet te droog worden. Uiteraard kun je ook andere delen van het rund gebruiken voor hamburgers. zo kun je met gewone runderlappen ("stoofvlees") of liever nog riblappen (ook ("stoofvlees") ook prima gehakt krijgen. Ikzelf zou niet zo snel entrecote of biefstuk gebruiken voor hamburgers, omdat het A: flink duurder en B: te mager is... Als je dan toch met zulk mooi vlees aan de gang wil gaan zou je rib-eyes kunnen overwegen. Ik vind dat zonde, maar het kán. Verder heb je bij het maken van burgers keus uit twee uitersten die ik wel kan waarderen... OF je houdt de burger zo op 100% rundvlees met hooguit een snufje peper en zout OF je gaat voor de Cupboard-burger (lijkt een beetje op de Spiffsburger) waarbij je je inspiratie haalt uit de keukenkastjes voor je neus. Ik weet niet meer precies wat er in bovenstaande burgers zat, maar vrijwel zeker de volgende dingen: peper, zout, beetje ketchup, beetje worcestershiresauce, ei, ui, knoflook, verse parmesan, wat broodkrum. In dit geval eindigde het op een gewoon wit bolletje, maar nog lekkerder, zoniet het allerlekkerst, is het op een licht geroosterd vers vloerkadetje... Andere keren maak ik ze weer heel anders... zoals deze: Premium burgertjes: Waygu burger op licht geroosterde vloerkadet met veldsla, tomaat en gegrilde paprika Een goede hamburger kan wedijveren met een hele mooie biefstuk | |
Gedetineerde | vrijdag 26 augustus 2011 @ 21:43 |
Even voor mijn informatie. Ik heb dit in het topic al vaker gehoord, maar wat is er precies mis mee? Voor zover ik weet heeft de AH een 'eigen slager' dus zou het vlees ook 'goed' moeten zijn, Natuurlijk merk ik het verschil tussen de AH en een poelier/slager. Maar eerlijk gezegd, merk ik het meer in mijn portemonnee dan in mijn mond. Komt wel van iemand af die net een jaar op zichzelf woont. Moeders deed zit normaal altijd | |
Gedetineerde | vrijdag 26 augustus 2011 @ 21:46 |
Welk merk heb je gehaald? Ik heb de Lea and Perrins die aangeraden werd | |
Spanky78 | vrijdag 26 augustus 2011 @ 22:02 |
Ik doe het alsvolgt: - Rundergehakt van de slager 500g - Mosterd - Ketchup - Zout - Peper - Worcestershiresaus - FIjngemalen sjalotje = geen stukjes, wel de smaak - Beetje foelie, nootmuskaat,parikapoeder - Eitje - Beetje broodkruim Vanalles niet te veel, het moet wel vlees blijven en dan op een licht getoast bolletje met een lik mayo, verse sla (geen ijsberg), gebakken bacon, tomaat, komkommer en gebakken uitjes. Beetje ketchup erop en over de burgers een plakje extra belegen kaas laten meesmelten (niet die vieze cheddar). Maar ik maak ook wel eens burgers van tartaar, alleen wat peper, zout, worcestershire en dan niet te gaar bakken. Beetje mayo en ketchup en broodje. Yum. | |
Peter | vrijdag 26 augustus 2011 @ 22:18 |
De AH heeft meestal geen eigen slager maar koopt het in bij een grote slachterij of vleeswarenfabrikant. In NL mag 15% water in het vlees zitten. Als AH/fabrikant jou 15% water als vlees kan verkopen is dat natuurlijk snel kassa... Een slager mag dat ook, maar die kun je er zelf op aanspreken dat je vlees zo kromp/spetterde etc. | |
Zigger | vrijdag 26 augustus 2011 @ 22:59 |
De AH heeft vaak prima vlees naar mijn mening. Zeker het "premium" vlees bij bijv. de entrecotes en rib-eyes is uitstekend, ook de hamburgers zijn voor op de bbq prima (bijv. de biologische burgers met jalapenos). [ Bericht 1% gewijzigd door Zigger op 26-08-2011 23:06:15 ] | |
D. | vrijdag 26 augustus 2011 @ 23:18 |
Ik kom weinig bij de AH, maar die keren dat ik daar kom (en vlees koop) valt het me altijd tegen. En dan vergelijk ik het met de plaatselijke Plus | |
gianni61 | zaterdag 27 augustus 2011 @ 18:47 |
die heb ik ook. ik was best tevreden over de smaak. Rundergehankt gemengt met zout, peper, worchester sauce en een beetje tobasco. op een geroosterde italiaanse bol met kaas, sjalotjes en wat mayo en curry | |
motorbloempje | zaterdag 27 augustus 2011 @ 18:49 |
AH gehakt vind ik waterig en drapperig na bakken. Ben zelf zeer tevreden over het gehakt van de LIDL (vers, niet dat uit de diepvries). | |
Gedetineerde | zaterdag 27 augustus 2011 @ 19:03 |
De dag is vandaag anders gelopen dan verwacht. Ben uiteindelijk bij een vriend voetbal wezen kijken waar we een turkse pizza hadden besteld. De dag verliep sowieso hectisch door het slechte weer. Was veel van plan.. helaas. Alles ligt nog in de vriezer. Morgen maar beter tijdens Man utd - Arsenal Jaja. Zal binnenkort wel eens bij een slager een lekker stuk vlees halen en kijken of het echt zo verschilt. Niet dat ik je niet geloof, maar meer of ik het merk. De AH waar ik naartoe ga, pretendeert wel zijn eigen slager te hebben in ieder geval. Dat staat er namelijk bij de vleesafdeling. | |
Spanky78 | zaterdag 27 augustus 2011 @ 20:01 |
Het extra magere gehakt van de lidl is top, alhoewel ik het kalfsgehakt van mijn slager toch lekkerder vind | |
Oceanonix | zaterdag 27 augustus 2011 @ 22:45 |
Extra mager? Waarom zou je dat willen kopen. Als je de boel op de bbq maakt gaat het vet er deels uit. Extra mager wil je niet hebben omdat vet voor de smaak zorgt. Het recept van Pavv is een aanrader deze maken wij eigenlijk altijd. Prefab willen we niet meer. | |
Spanky78 | zaterdag 27 augustus 2011 @ 23:06 |
Het is niet helemaal waar. Vet draagt smaak (smaakstoffen lossen er makkelijk in op), en dus is vet nodig. Degradatie van vet geeft ook wat smaakstoffen. Maar in extra mager gehakt zit alsnog net geen 10% vet.. De smaak komt van de kruiden die je toevoegt en de reacties die in de pan plaatsvinden. Minder vet dat uit je vlees loopt = Meer smaak die erin blijft. Bij mij zijn hamburgers nooit te droog, kwestie van goed bereiden en kruiden (beetje mosterd voorkomt eventueel taai worden). Blijft wel dat je goed vlees moet hebben. Hoe minder bindweefsel hoe lekkerder je gehakt (vind ik). Ik houd helemaal niet va die moddervette schijven, dus ook een kwestie van smaak. | |
Oceanonix | zondag 28 augustus 2011 @ 11:35 |
moddervette schijven krijg je van h-o-h. Met alleen rundergehakt heb je daar echt geen last van. | |
Perquisite | zondag 28 augustus 2011 @ 13:16 |
Fergburger uit Nieuw-Zeeland. Beter ga je niet vinden. Klaar. | |
Platina | zondag 28 augustus 2011 @ 13:30 |
Wat is er zo speciaal aan dan | |
Gedetineerde | zondag 28 augustus 2011 @ 15:05 |
Kreeg net honger, en besloot vlak voordat Feyenoord - Heereveen begint snel de burgers te maken. Ik heb ervoor gekozen eerst een basic burger te maken. Zodat ik goed kon proeven of het vlees lekker zou zijn. Indien dit het geval is, zou ik verder op deze basis kunnen voortborduren. Burger in de pan, geen olie of boter bijgedaan. Paar druppels per burger van de Worcester sause. Na een paar minuten uien, peper, zout en knoflookstukjes bijgedaan. De broodjes die ik uitgekozen heb. Het eindresultaat. Natuurlijk erg benieuwd naar hoe het zou smaken. Ik heb het ongeveer een kwartier geleden allemaal opgegeten en was erg tevreden over de smaak. Dankzij de Worcestersauce een echte hamburgersmaak. De ketchup, dikte van de burger en uien maakte het helemaal af. De burger zelf was sappig en precies vet genoeg. Volgende keer wat sla, een augurkje en een tomaat erbij | |
Brammie1 | zondag 28 augustus 2011 @ 15:27 |
je foto's doen het niet... Verder een hoop geleerd in dit topic! Gelijk een bestelling geplaatst bij Smokey Al voor liquid smoke, chipotle tabasco en gerookt paprika poeder. Tot nu toe maakte ik altijd deze burgers: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/a-cracking-burger Superlekker en gezond! | |
motorbloempje | zondag 28 augustus 2011 @ 18:58 |
Smoked Paprika is echt Ook in bijvoorbeeld Goulash | |
Spanky78 | zondag 28 augustus 2011 @ 20:30 |
Gerookte paprika is errug goed! | |
Cinderella_Man | zondag 28 augustus 2011 @ 20:37 |
Durf het bijna niet te vragen, maar wat is er zo lekker aan gerookte paprika(poede) ? | |
Spanky78 | zondag 28 augustus 2011 @ 20:44 |
Het geeft barbecuesmaak aan je vlees terwijl je het in de pan bakt.. Overigens zijn ze heel ook mooi hoor.. Ruiken heerlijk en geven goede smaak. | |
GuitarJJ | dinsdag 30 augustus 2011 @ 18:57 |
Vandaag 6 hamburgers gemaakt met dit recept. Erg lekker, icm met wat cheddarkaas erbovenop! Ik kon alleen geen chipotle pepers vinden in de supermarkt. Alleen had ik de uitjes nog iets te groot, waardoor er wat 'scheurtjes' in de burgers kwamen. Daarnaast nog wat zelfgemaakte patat erbij. http://www.hoedoe.nl/eten(...)bak-ik-vlaamse-friet | |
Marco001 | dinsdag 30 augustus 2011 @ 23:58 |
Mijn ouders halen meestal gewone pre-fab van de Appie, maar af en toe... We grillen het trouwens altijd opp een grilplaat, maar vooral bij de hamburgers van de Albert Heijn("verse"uiteraard) komt er enorm veel vet uit... Het is regelmatig gebeurt dat de aflekgootjes het niet aankonden en het vet aan alle kanten van de gril eruit druipte... | |
minilot | woensdag 31 augustus 2011 @ 06:39 |
Voor mij gaat er niets boven dit verhaal: The Burger Lab: The World's Best Burger for a Single Man (or Woman) Klein pannetje en gehakt extreem los houden! (Ik heb een hekel aan van die doorgeknede burgers die als een dikke, compacte bonk op je broodje liggen, met kaas er als losse laag bovenop. Bleh.) [ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 31-08-2011 06:54:18 ] | |
Gedetineerde | zondag 4 september 2011 @ 13:34 |
Gisteren de allerlekkerste hamburger ooit gegeten Ik was van plan gisteren weer hamburgers te maken. Ik had alles in huis om dit keer een hamburger van 'de next level' te maken. Onverwachts kwam er een vriend langs, en ik bood hem ook 1 hamburger aan. Had er eigenlijk 2 voor mezelf, dus dat vond ik wel jammer, maar ik deel het liever dan dat ik alles alleen op eet. De basis van vorige keer heb ik aangehouden met als enig verschil dat ik er vandaag ook tomaten en augurk bijdeed en een iets ander broodje had. Een rond bolletje met wat verschillende soorten zaden erin. Iets meer van de wincester sause gebruikt en wat meer ketchup. Onwijs lekker. Die maat van me gaf ook aan dat dit veeel beter is dan de Mac of BK troep. Zojuist weer hamburgers gehaald. Dit keer wat luxere. 'Scharrel beef' Ben benieuwd Zal dalijk wel foto's maken. Gisteren wilde ik dat doen, maar bedacht me dat dat in bijzijn van die vriend van mij nogal vreemd kon overkomen. | |
Mikkie | zondag 4 september 2011 @ 13:53 |
Nu heb ik ook zin in hamburgers!! Alleen: ik heb geen worcestersaus. En die lijkt wel essentieel te zijn. Hmmm. Misschien toch maar dit als avondmaaltijd maken en straks even langs de zondagsupermarkt | |
PierreTT | zondag 4 september 2011 @ 14:04 |
Ik maak wel vaker een hamburger met sla, tomaat, cheddar, gefrituurde uienringen, gefrituurde brie, mayonaise en ketchup. Alles op een focaccia, heerlijk Hamburger zelf overigens marineren met curry, worcester-saus, een beetje sambal en een beetje mosterd | |
FkTwkGs2012 | zondag 4 september 2011 @ 17:20 |
Bij ah gehakt loopt er altijd van die prut uit als je het aanbraadt. Geen idee wat het is, maar normaal is het niet | |
Weltschmerz | zondag 4 september 2011 @ 19:19 |
Wel grappig en tegelijk ook weer niet zo grappig dat je aan een topic als dit ziet hoe de McDonalds en de Burgerking het ideaalbeeld van een hamburger beinvloeden. De TT is dan ook nogal misleidend, aangezien TS nog heel ver van de perfectie af zat. Volgens mij is het een Romeinse uitvinding en is het brood met een schijf van rundergehakt. En daarmee kun je behoorlijk variëren. Laat het Mc-idee helemaal los en dan hoeft het broodje helemaal niet rond te zijn, het is belangrijker dat het lekker brood is. Zo'n kadetje vind ik bijvoorbeeld niks, te luchtig en te zompig in je mond. Het vlees mag best vet zijn, het mag zeker rood zijn als je daarvan houdt, het hoeft echt niet gekruid met meer dan peper en zout, de kaas kan eventueel cheddar zijn als je lekkere kunt vinden, maar elke andere kaas die een beetje smelt (met hulp van de grill bijvoorbeeld) is kan minstens zo goed. Gloucester bijvoorbeeld, als je per se in het Engelse taalgebied wilt blijven. Sterker nog, die Cheddar van de mac is kunstmatig zacht gemaakt en die plakjes uit de super zijn cheddarhoudende analoogkaas. Maar zo'n cheapass camembert uit de super doet het ook prima. Eigenlijk hoeft er ook helemaal geen saus op, ik vind ketchup erop wel lekker, maar plakjes tomaat ook. Zelf maak ik ze met Italiaanse bollen, van de Italiaan en niet die onzin van de super. Dat is lekker stevig brood en smaakvol deeg. Ze zijn wel groot dus moet er ook een grote hamburger op, dan maak ik van 2 van de slager eentje, of ik doe in noodgevallen steak du boeuf van de AH. Voordeel is dat 2 hamburgers pp dan een volledige maaltijd vormen voor een flinke eter, of samen met soep en wat salade of zo. Met zout en grof gemalen zwarte peper in de grillpan, hartstikke rood van binnen. Hard gebakken uiringen erbij, paprikareepjes, sla (wisselend, soms romaine, soms raket, vaak botersla), plakjes augurk en ketchup. Soms nog een plakje pancetta of gerookt spek erbij. Ik varieer vooral met de kaas, die leg ik bovenop als ze omgedraaid zijn en dan zet ik nog even onder de gril om verder te laten smelten. De broodjes moesten ook onder de grill dus die was nog warm. Ik heb er ooit een creme brulee brander voor gekocht, maar dat heb ik nog niet geprobeerd. Ik varieer vooral met de kaas, voornamelijk wat ik in huis heb. Ik vind eigenlijk alles wel lekker, gewoon een pittige jonge of belegen, schapenkaas, harde geitenkaas, plakjes geitenkaas van zo'n rol, Emmenthaler, camembert. als je het maar lekkere kaas vindt en hij een beetje smelt. | |
Spanky78 | zondag 4 september 2011 @ 19:49 |
Alsof de stukjes augurk ook neit mac-geinspireerd zijn. Ieder zijn smaak. Leuke van hamburgers is dat bijna alles kan. Al word ik misselijk bij het idee van brie en mayonaise in een combi (hihi). Ik vind zelf verse en goede tomaat (coeur de boeuf, zeer rijpe roma's of vleestomaten) erg belangrijk voor de smaak en doe er komkommer en lollo bianco op voor wat meer knapperigheid. In het vlees vind ik dat mosterd een beetje ketchup en worcestershire wel lekker is. | |
Weltschmerz | zondag 4 september 2011 @ 20:11 |
Wat mij betreft op een heel ander manier dan je denkt. Ik had namelijk tijdens mijn tweedaagse carriere bij de McDonalds ontdekt dat mensen een hamburger konden bestellen zonder bepaalde ingredienten en dat die dan vers gemaakt werd. Dus als ik er dan eens een hamburger ging halen bestelde ik er eentje zonder augurk, zodat ik er niet eentje kreeg die al 5 minuten klaarlag. Alleen bleek ik die augurk te missen. Maar ik denk dat ander tafelzuur ook voldoet. Inderdaad, brood met rundvlees ertussen, daar gaat het om. | |
Gedetineerde | zondag 4 september 2011 @ 20:28 |
Bah, vandaag zowat heel de dag bezig geweest met klussen. Uiteindelijk was ik pas om half 8 klaar. Aangezien ik toen erge honger had, en redelijk bezweet was, maar een pizza in de oven gedaan en daarna gaan douchen, met het idee dat de pizza klaar zou zijn als ik klaar was met douchen. Dit klopte redelijk en ik zit nu dus aan de pizza. Misschien dat ik later op de avond nog hamburgers ga maken, maar ik denk dat ik ze bewaar voor morgen | |
#ANONIEM | zondag 4 september 2011 @ 23:15 |
Ik bak sinds kort mijn hamburgers in een grillpan, dan zie je pas echt goed hoeveel bagger en vet eruit die krengen komt *Met het hier ergens eerder in dit topic geposte recept, dus samengevat: 500gr rundergehakt, 1 eetlepel ketchup, ui, en dan verder droge kruiden + drupje worcester. Maar als ik die dan in de grilpan gooi *(zonder olie) staat er 5min later al een dikke halve centimeter vet in Normaal zou ik daar dus extra vet bijgooien (koekenpan met blokje croma) Ze zijn trouwens wel gruwelijk lekker [ Bericht 8% gewijzigd door #ANONIEM op 04-09-2011 23:16:16 ] | |
Daffodil31LE | zondag 4 september 2011 @ 23:18 |
Dat was best goed weg te krijgen... | |
Perquisite | zondag 4 september 2011 @ 23:38 |
http://www.fergburger.com/menu.html Hierom, ze zijn gewoon perfect. Ik vind het vrij vervelend, want geen een hamburger kan hier aan tippen. Ook niet als ik ze zelf maak. Daarom eet ik nu bijna nooit meer hamburgers, ze worden toch niet zo lekker als die ik bij Fergburger heb gegeten. Ze zijn 21 uur per dag open, verkopen 2000 hamburgers per dag. | |
Bravebart | maandag 5 september 2011 @ 00:49 |
Gelijk morgen proberen | |
minilot | maandag 5 september 2011 @ 01:10 |
Echt doen. Het zijn Hamburgers met een grote 'H'! "..I love my wife, but burgers are my mistress" | |
RobinOok | maandag 5 september 2011 @ 01:14 |
Als je niet weet wat het is, hoe weet je dan dat het niet normaal is? Het heet eiwit. Gestold e-i-w-i-t, ooit van gehoord? Nog steeds niet normaal? | |
Cinderella_Man | maandag 5 september 2011 @ 07:55 |
zoals het witte van een gekookt ei ? | |
Pietverdriet | maandag 5 september 2011 @ 10:14 |
Gek, heb ik bij mijn eigen gehakt nooit. | |
Gedetineerde | maandag 5 september 2011 @ 11:53 |
Heeft er trouwens iemand enig idee waar je wat grotere bollen kan halen? Ben bij verschillende supermarkten geweest, maar ik vind ze niet. Of het zijn van die erg krokante dingen, dat zoek ik ook niet. | |
Mirjam | maandag 5 september 2011 @ 11:55 |
opgeschoond | |
MaximusTG | maandag 5 september 2011 @ 12:26 |
@Gedetineerde: Dat is inderdaad lastig, hebben de meeste supermarkten niet, misschien bij een bakker? Zelf bakken is dan nog de beste optie.. Kan je ze zo groot en klein maken als je zelf wil.. | |
Weltschmerz | maandag 5 september 2011 @ 12:41 |
Klopt, schuimdeeg in een krokant korstje, en dan met wat kruiden en dan noem je het een Italiaanse bol. De Italiaanse bollen van een Italiaanse specialiteitenwinkel daarentegen doen het prima om een hamburger heen. Ik kan ze hier op de markt halen bij een deels Italiaanse specialiteitenkraam en de bijbehorende winkel, en bij een echte Italiaanse winkel. Maar ik ken ze van een afhaalpizzeria in een wijk waar ik woonde, die verkocht er wat dingetjes bij. | |
Arnevld | maandag 5 september 2011 @ 13:18 |
Probeer van die AH kalfburgers, even hard dicht laten bakken en daarna laag laten garen voor +/- 10 min, gecarameliseerde uitjes. schijfje tomaat blaadje ijsbergsla Ketchup Mayo Licht mosterd op het witte bolletje klein plakje augurk In amerika bakte ik ze op de buitengril met Jack Daniels BBQ saus! [ Bericht 12% gewijzigd door Arnevld op 05-09-2011 13:26:28 ] | |
Gedetineerde | maandag 5 september 2011 @ 14:22 |
Een bakker, dom dat ik daar niet aan heb gedacht Gelukkig zit die hier in de buurt. Volgende keer maar eens kijken Juist ja. De italiaanse bol is qua formaat goed. Ik vraag me alleen af waar ik die kan vinden hier, voor zover ik weet zit hier geen italiaans winkeltje in de buurt. Wel veel turkse winkeltjes. Daar heb ik ook gekeken. De turkse puntjes, die de vorm hebben van een pistoletje zijn perfect qua structuur. Wat harder aan de buitenkant en lekker zacht van binnen. Met deze broodjes eet ik altijd sardientjes met tomatensaus. Heel kort even bakken in een pannetje met olie, wat uien en peper erbij Jammer genoeg is de vorm van deze broodjes niet geschikt. Ik zal verder zoeken naar goede broodjes. In ieder geval heb ik wel mijn doel bereikt met dit topic. Nu kan ik zelf lekkere hamburgers maken | |
Molleman | maandag 5 september 2011 @ 15:47 |
Ik vind die kleinere afbakciabatta's, vond ze pas bij c1000, eigenlijk wel heel goed om als hamburgerbroodje te gebruiken. Zijn eigenlijk ciabatta's in gewoon broodjesformaat. Misschien een idee om daar naar te zoeken. | |
dekilo | maandag 5 september 2011 @ 15:51 |
Die is rauw! | |
Weltschmerz | maandag 5 september 2011 @ 16:01 |
En een beetje stevig? Ik vind textuur en smaak van het deeg ook erg belangrijk. Maar die niet zo authentieke Italiaanse bolleverkoper van de markt wist mij te vertellen dat ze van een Turkse bakker kwamen. Dat ze niet uit Italië werden geimporteerd had ik ook al bedacht, maar misschien kan die Turk van je ze gewoon bij zijn bakker bestellen. Ik vind ze heel aardig uit de vriezer komen als je ze er geen maanden in houdt. Kennelijk willen de meeste Nederlanders een hap lucht met een korstje nemen. Dat hangt natuurlijk ook af van de vorm waarin je je hamburgers maakt. | |
Gedetineerde | maandag 5 september 2011 @ 16:19 |
Ja ook stevig inderdaad. Heerlijk brood. Alleen wel 1 groot nadeel. Vers is het heerlijk, maar zodra het al 1 dag oud is, wordt het taai, Ik koop ook als ik het haal, 2 of 4 broodjes, zodat ik weet dat het de dag zelf op gaat. Ik ben wel benieuwd hoe deze het in de vriezer doet. 'Normaal' brood werkt perfect, maar sommige soorten brood krijg ik er al een stuk minder uit. Wat uitgedroogder zeg maar. Ja dat is waar, maar zelf vind ik het wel belangrijk dat het rond is. De burger zelf is rond, en ik weet niet anders. Vind het wel eigenlijk prima zo. Op een lang broodje, zou de beleving minder zijn. Zou 'gewoon' een broodje vlees zijn dan. Gewoon die goed gevulde ronde dikke burgers | |
FreezePop | dinsdag 6 september 2011 @ 12:50 |
De bolletjes even grillen geven een heel andere textuur. Je krijgt niet dat kleffe brood tegen je gehemelte | |
dekilo | dinsdag 6 september 2011 @ 13:31 |
Mijn broodjes hamburger speciaal! Gegrild zacht bolletje. Saus gemaakt van majo,ketchup, fijngehakt uitje, fijngesneden augurk en worchester saus. Rundergehakt. dunne hamburgertjes maken Bacon. Kaas. Sla. Tomaat. | |
Spanky78 | dinsdag 6 september 2011 @ 20:34 |
Njah, eiwit dat met water uit het gehakt loopt.. Meestal is er dan water bijgedaan. | |
Redcoon | woensdag 7 september 2011 @ 08:07 |
Harde broodjes passen niet in mijn optimale hamburgerervaring. Als je dan hard bijt schuift die burger alle kanten op. [ Bericht 9% gewijzigd door Redcoon op 07-09-2011 11:37:41 ] | |
#ANONIEM | woensdag 7 september 2011 @ 09:36 |
Alle zelfgemaakte hamburgers die ik ooit heb gehad waren meer een soort gehaktballen geworden in de pan Als rauw vlees nog mooi plat, in de pan bolt het op. Hoe kan dat en hoe voorkom je het? | |
Pinnenmutske | woensdag 7 september 2011 @ 09:42 |
Ik maak m'n hamburger op deze manier: Bereide hamburger gebakken in de pan Broodje Bicky sauzen van Beckers Geroosterde uitjes [ Bericht 17% gewijzigd door Pinnenmutske op 08-09-2011 17:37:11 ] | |
Erasmo | woensdag 7 september 2011 @ 10:11 |
Je kan het voorkomen door een kuiltje in het midden te maken. | |
dekilo | woensdag 7 september 2011 @ 16:51 |
Nog platter slaan! Ik doe altijd een bolletje gehakt tussen 2 velletjes plastic folie en sla het dan plat! Perfecte burger. | |
RobinOok | woensdag 7 september 2011 @ 17:36 |
Wat Erasmo zegt, kuiltje in het midden duwen. | |
#ANONIEM | woensdag 7 september 2011 @ 17:52 |
Bedankt voor de tips | |
12345r | woensdag 7 september 2011 @ 18:01 |
Beefburger bakken, als die bijna goed is 4 plakjes kaas erop leggen en de deksel even op de pan. Zodra de kaas een beetje gesmolten is kan de beefburger uit de pan. Dan pak je een heerlijk zacht broodje (met sesamzaad indien gewenst), snijd hem doormidden, en leg er een plakje ham op (gebakken is het lekkerst). Op de ham wat dunne plakjes tomaat, burger erop, en dan de saus. De saus maak je van mayonaise en mosters. ongeveer 2 a 3 eetlepels mayo en een halve eetlepel mosterd. Dan krijg je een soort Unox saus, heerlijk. Saus eroverheen en op de saus wat uitjes en eten maar | |
Spanky78 | woensdag 7 september 2011 @ 20:18 |
En ze ongeveer 1,5 keer zo groot en dunner maken dan je ze uiteindelijk wilt hebben. | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 11:53 |
De vraag wat is het recept voor de ''perfecte'' hamburger is niet echt moeilijk toch, gewoon Heston Blumenthal na doen . | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 11:57 |
Lol.... Interesting Figures •Number of ingredients to make a cheeseburger: 3 (meat, cheese, bun) •Number of ingredients to make a Blumenburger: 32 •Cost of average homemade half-pound cheeseburger: $3 •Cost of Blumenburger: $9 •Time required to make average cheeseburger: 7 minutes (3 minutes of prep, 4 minutes cooking time) •Time required to make Blumenburger: 30 hours, 4 minutes (30 hours of prep, 4 minutes cooking time) | |
Mikkie | donderdag 8 september 2011 @ 12:31 |
Je kan het ook op een stukje aluminiumfolie leggen en dat dicht vouwen. Kaas smelt dan prima, maar gaat niet aan je pan plakken . | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 12:33 |
De hamburger van Heston ziet er zeer goed uit en vrees dat als je die een keer eet, gewone hamburgers je niet meer smaken. | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 12:38 |
Mee eens haha. Sowieso is die serie in search for perfection leuk om te kijken. Hestons Feast ook trouwens. Alleen zijn die recepten niet na te maken, >24 uur voor een ''simpel'' gerecht :S | |
RobinOok | donderdag 8 september 2011 @ 12:54 |
Kan best. Robinook's Heston Blumenthal's Perfect Spaghetti Bolognese | |
Weltschmerz | donderdag 8 september 2011 @ 13:13 |
Ik snap niet dat hij zo moeilijk doet over het van het broodje afglijden. Zet het mes er gewoon schuin in zodat de onderkant wat hol is, dan blijft het al een stuk beter liggen, eventueel kun je dan de bolling aan de bovenkant ook nog wegsnijden. | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 13:18 |
Snap ik ook niet helemaal. Sowieso snap ik wel meer dingen niet waarom die een kip vier keer van water bak wisselt met ijsblokjes dan weer lauw water en dan weer in de koelkast etc etc. heel vreemd :S | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 13:26 |
@ Robin: ''Hopefully, that will shorten the process with 2 days. Yes, that’s right, 2 days! Because, this time it took me 3 days. :-)'' | |
FkTwkGs2012 | donderdag 8 september 2011 @ 13:37 |
Je weet het wel heerlijk te presenteren. Goddamn | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 13:44 |
@Robin, leuk blog trouwens. Staan leuke dingen in. | |
MaximusTG | donderdag 8 september 2011 @ 14:13 |
Ga dat van dat gehakt van Blumenthal zeker proberen! | |
RobinOok | donderdag 8 september 2011 @ 14:17 |
Dank je. :-) En ik heb het recept ook eens in 1,5 uur (geloof ik) gemaakt. Gewoon niet zelf je gehakt draaien, alle groenten in de keukenmachine blitzen en bliktomaten ipv verse. Resultaat was bijna net zo goed. (suddertijden niet meegerekend uiteraard) Heb het boek trouwens laatst in de uitverkoop gescoord en ben van plan om nog meer van zijn perfections na te maken. Je leert er gewoon een hoop van, ook al zou je niet alles precies doen zoals hij. | |
GuitarJJ | donderdag 8 september 2011 @ 14:36 |
Leuk filmpje! | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 14:39 |
Dat filmpje ziet er bij mij uit als een breedbeeld samengeperst naar 4 bij 3, is dat een instelling of heeft iedereen dat? | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 14:46 |
Ja ziet er beetje apart uit. Op youtube staan volgens mij ook een aantal afleveringen. Ontopic / on filmpje, wat vinden jullie van die american tent in het begin. Waar je de burger krijgt tussen 2 boterhammen en smeer kaasspread en een ui ring rauw? | |
flipsen | donderdag 8 september 2011 @ 15:13 |
Wat me vooral opviel in het filmpje: • Gaat ie naar NL om te onderzoeken hoe dik het broodje hamburger moet zijn (2 vingers), doet ie daar uiteindelijk niets mee; de perfect burger is veel dikker dan dat • Waarom in godsnaam bakken in olie en niet gewoon grillen?!? Mijn perfecte hamburger koop ik hier in Argentinië (dus goed vlees, yeah) bij een straatkraampje. Beter dan die kan ik ze zelf niet maken en heb ik ook nog niet gegeten. Voor de liefhebbers: Bariloche, de weg naar Cerro Catedral. Iedereen in Bariloche kent deze man | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 15:16 |
Valt me op dat hij het bij het filmpje verder helemaal niet heeft over hoe gaar of rood de perfecte burger is. | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 15:17 |
Ja dat is bij heel die serie zo, hij gaat ergens naar toe voor een test of een manier van koken en doet er vervolgens helemaal niks mee. Hij doet het uitendelijk op zijn eigen manier. | |
Weltschmerz | donderdag 8 september 2011 @ 15:17 |
Het gaat om brood met rundvlees. Ik heb ze zo ooit ook wel eens gemaakt, alleen dan met spek en wel ketchup. Best lekker hoor. Ik gooi vaak wat uiringen bij in de grillpan en die worden dan ook niet echt gaar. | |
Pietverdriet | donderdag 8 september 2011 @ 15:19 |
Een BBC budget moet schijnbaar ook op | |
MaximusTG | donderdag 8 september 2011 @ 16:51 |
Nou, heb de hamburgers gemaakt door ze zo op te rollen in folie; Heb wel gewoon supermarktgehakt gebruikt, want ik heb zelf geen molen. Gehakt zat mooi in strengen in de verpakking, dus voorzichtig eruit gehaald, beetje uit elkaar gedaan. Zout en peper erover, beetje worcestershiresauce erover. Op elkaar gestapeld, op folie gelegd, en voorzichtig tot een cilinder gevormd. Tijdje in de koelkast, en net een paar hamburgers van gesneden. Was bang dat ze heel los zouden zijn, maar dat valt me nog best mee. Heb voor deze keer wat hamburgerbroodjes gekocht. Straks lekker met wat ketchup, sla en augurken. | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 16:57 |
Maximus volgens mij is het idee van die cilinder dat alle strains zeg maar in een gelijke lijn liggen. Is het niet zo dat bij supermarktgehakt dit alle allemaal door elkaar is. | |
MaximusTG | donderdag 8 september 2011 @ 17:29 |
Ja, dat snap ik ook wel hoor . En dat is vaak niet zo bij supermarkten ja, maar wel (redelijk) bij de kiloverpakking rundergehakt van de AH. Heb er net twee hamburgers mee gebakken. Ze waren erg lekker! Had er twee van de rol afgesneden, randje folie eraf, beetje platter gedrukt. Bleven mooi bij elkaar. Gebakken in zonnebloemolie, net als Heston om de dertig seconden omgedraaid. Na een paar minuten bakken beetje roomboter in de pan, over de hamburgers heenscheppen. Eruit, broodjes gebakken in de pan en de hamburgers opgemaakt. Waren heerlijk, en het vlees had inderdaad de goede structuur. | |
Pinnenmutske | donderdag 8 september 2011 @ 17:37 |
Vergeef me aub dat ik bereide hamburgers gebruik | |
MaximusTG | donderdag 8 september 2011 @ 18:12 |
Als die jou bevallen dan is dat prima hoor . Plaatjes van mn rauwe hamburgers: | |
keepoww | donderdag 8 september 2011 @ 18:14 |
ziet er wel aardig uit trouwens van het weekend maar is proberen. Hoeveel tijd in de koelkast gelegen? | |
MaximusTG | donderdag 8 september 2011 @ 18:21 |
Euh, uurtje of 3 geloof ik. Tis best lastig om die rol goed bij elkaar te brengen in het plastic, zonder te hard te drukken. Heb ze na het snijden nog een beetje platter gedrukt, zodat ze ook wat meer samenhang kregen. De losse op de snijplank eet ik morgen lekker als lunch, de rest heb ik ingevroren. Want je moet natuurlijk meteen veel gehakt gebruiken, anders heb je natuurlijk niet echt een rol om van te spreken. | |
MaximusTG | vrijdag 9 september 2011 @ 12:21 |
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat: | |
Pinnenmutske | vrijdag 9 september 2011 @ 12:23 |
Ik duw het broodje iets beter aan zodat ie goed in m'n mond past | |
gianni61 | vrijdag 9 september 2011 @ 12:39 |
waarom kijk ik hier weer als ik alleen maar boterhammetjes bij me heb ziet er goed uit. alleen zou ik er nog kaas bij doen.. | |
MaximusTG | vrijdag 9 september 2011 @ 12:51 |
Sorry :p. Tja, kaas is wel lekker soms ja, maar dan wordt het meteen weer zo zwaar. @sararaats: Dat doe ik ook natuurlijk, maar zo was ie geserveerd. Ziet er ook mooier uit op de foto. Anders zie je alleen een platgedrukt broodje... | |
Pinnenmutske | vrijdag 9 september 2011 @ 12:52 |
Da's waar | |
dekilo | vrijdag 9 september 2011 @ 14:28 |
Ziet er lekker uit! Echter ik houd van een dunnere hamburger maar dat is persoonlijk! Ook grill ik de hamburger het liefste op een hout bbq! | |
MaximusTG | vrijdag 9 september 2011 @ 14:37 |
Ja, een hout bbq, dat zou lekker zijn ja. Is mn rookmelder alleen niet zo blij mee . | |
Gedetineerde | vrijdag 9 september 2011 @ 22:30 |
Wauw... Dit lijkt erg op mijn 'perfecte hamburger'. Zelf had ik er een plakje tomaat bijgedaan en had ik een wat groter stuk vlees erop gedaan, maar een erg net resultaat. Mag ik vragen waar jij deze broodjes haalt? Dit is precies wat ik zoek, en met het juiste formaat burger, kom ik nog dichter bij perfectie | |
MaximusTG | vrijdag 9 september 2011 @ 22:40 |
Dank u! Tomaat is er idd wel lekker bij ja, al zit er natuurlijk al een sterke tomatensmaak aan van de ketchup. Groter stuk vlees;bedoel je dan dunner en breder, of breder bij dezelfde dikte? Was eerste keer dat ik zo'n rol in folie maakte, maar dan zou die dus dikker moeten. Vlees had ik dus gekruid met zout en peper en Worcestersaus. Broodjes komen van de Ah, lagen bij de broodafdeling. Hoewel ik zulke ook wel eens zelf gemaakt heb. Ben echt fan geworden van die hamburgers a la Blumenthal! Super lekker! | |
DIGIT_ | zaterdag 10 september 2011 @ 19:02 |
klinkt best lekker maar ..a.u.b. het recept? - Rundergehakt van de slager 500g (owk \o/) - Mosterd (hoeveelheid toe te voegen=?) - Ketchup hoeveelheid toe te voegen=?) - Zout (hoeveelheid toe te voegen=?) - Peper (hoeveelheid toe te voegen=?) - Worcestershiresaus (bij deze echt...hoeveelheid toe te voegen op 500g =?????????) - FIjngemalen sjalotje = geen stukjes, wel de smaak - Beetje foelie,parikapoeder, sambal, hot stuff (hoeveelheid toe te voegen=?) - Eitje - Beetje paneermeel ? | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 10 september 2011 @ 19:04 |
Een echte hamburger bevat een hamburgerschijf van 100% rundvlees. Rotzooi door het gehakt is not done. | |
Spanky78 | zaterdag 10 september 2011 @ 20:14 |
Onzin. Dan kun je wat mij betreft beter een tartaartje maken en dan wat dikker en half rood eten. Maargoed. ieder zijn smaak. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 10 september 2011 @ 20:16 |
Tartaar is niet vet genoeg voor een hamburger. Verder klopt het. De extra's horen tussen het broodje en het vlees te zitten, niet in de burger | |
motorbloempje | zaterdag 10 september 2011 @ 21:19 |
een hamburger gevuld met gorgonzola en sjalotjes | |
Stokstaart | zaterdag 10 september 2011 @ 21:23 |
Lams hamburger is ook wel | |
Kabouter_Batsgraag | maandag 19 september 2011 @ 14:17 |
Zit hier te watertanden jong.... | |
GuitarJJ | dinsdag 4 oktober 2011 @ 18:04 |
Net weer burgers met het Pimp-Ya-Dust-recept gemaakt. Erg lekker! Nadeel is alleen de scheurtjes in burgers. Dat zal wel worden veroorzaakt door de stukjes ui. Misschien de volgende keer eens uienpoeder proberen ipv losse stukjes ui. | |
Spanky78 | dinsdag 4 oktober 2011 @ 20:51 |
Ui heel fijn hakken en daarna met je mes 'pureren' dan heb je wel de smaak van verse ui, geen stukjes. | |
Wereldpijn | dinsdag 4 oktober 2011 @ 20:51 |
Tja, ik ga zo toch naar de snackbar. Ik zal het deze helden even vragen en er ook 1 kopen. | |
Brammie1 | woensdag 5 oktober 2011 @ 08:03 |
Ik heb laatst ook deze burgers gemaakt, maar dan met in stukjes geslagen cream crackers en een eitje er doorheen. Werkte supergoed! | |
Platina | zondag 23 oktober 2011 @ 23:31 |
Vrijdag heb ik zelf hamburgers gemaakt volgens dit recept: 1000 gram rundergehakt 2 eetlepels ketchup 2 eetlepels worchestersaus 6 theelepels paprikapoeder 2 theelepels chilipoeder 2 theelepels zout 2 theelepels peper 2 theelepels uienpoeder 1 theelepel knoflookpoeder Alles goed handmatig mengen, vervolgens schijfjes ervan maken en enkele uren in de koelkast gezet. Daarna in een hete koekenpan (half boter/half olie) gebakken. Ik vond ze erg lekker, zeker omdat ik aardig dikke burgers had gemaakt. Heb ze gewoon op een wit broodje met wat sla, rode ui en cheddarkaas geserveerd. | |
Pinnenmutske | zondag 23 oktober 2011 @ 23:58 |
Nu krijg ik zin | |
Thybalt | dinsdag 25 oktober 2011 @ 16:32 |
| |
Mikkie | dinsdag 25 oktober 2011 @ 17:36 |
Waarom komt dit topic telkens rond dinertijd naar boven? | |
minilot | dinsdag 25 oktober 2011 @ 17:39 |
Inderdaad! Dank voor het omhoog schoppen - meer dan dat heb je niet nodig! | |
ibaneX | woensdag 26 oktober 2011 @ 00:51 |
Als het makkelijk en snel moet. Haal ik mora hamburgers en die doe ik dan in de oven. Goed te eten en bijna vetvrij. Broodje in de rooster en klaar. Simpel en snel. Heb ik de tijd dan toch het liefste met hoh-gehakt van de echte slager hier, beetje kruiden ed. Dan even aanbraden in de koekenpan en lekker laten garen. Bolletjes gaan al door de midden in de oven. Dan heb je niet zo'n kleffe hap aan je broodje. Plakje sla, beetje ketchup, augurkje. Klaar. | |
Stokstaart | woensdag 26 oktober 2011 @ 10:04 |
Lamsgehakt of HoH-gehakt kan net zo lekker zijn | |
kwib | woensdag 26 oktober 2011 @ 10:25 |
Nu heb ik dus honger Half elf 's ochtends en toch zin hebben in een lekkere hamburger. Is dat vreemd na het volgen van dit topic? | |
Erasmo | woensdag 26 oktober 2011 @ 10:47 |
Hamburgers horen juist lekker vet te zijn. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 26 oktober 2011 @ 11:20 |
hmmmz | donderdag 24 oktober 2013 @ 02:37 |
Oehh leuk een hamburger topic Vroeger vond ik de hamburgers van de mac lekker Na een tijdje in de VS te hebben gezeten is mijn hamburger smaak toch wel aanzienlijk veranderd en hoef ik die prefab rommel niet meer. Lekker zelf aan de slag met goed gehakt van de keurslager. De burger van Five Guys vind ik wel erg goed en ik maak die regelmatig klaar, volgens dit recept: Vaak wel met een plakje bacon, wat champignons, minder tomaat en gene augurk. Amerikaanse mayo (Hellmann's) en mosterd kan je gelukkig gewoon bij de AH XL kopen. Amerikaanse augurken helaas niet. Heb ook het boekje Burger Bar van Hubert Keller (sterren chef) liggen, staan leuke dingen in. [ Bericht 1% gewijzigd door hmmmz op 24-10-2013 02:52:04 ] | |
Tijn | donderdag 24 oktober 2013 @ 02:42 |
Ik heb sinds kort van deze dingen in huis. Dat is toch een partij lekker, echt ongelofelijk | |
Intermec | donderdag 24 oktober 2013 @ 07:53 |
http://www.burgerista.com/2012/03/how-to-cook-a-perfect-burger/ | |
Alan_Bastard | vrijdag 25 oktober 2013 @ 08:20 |
Naar aanleiding van je aanbeveling ook besteld, ze komen vanmiddag aan, ben erg benieuwd Dan rest mij de vraag: Welke broodjes gebruiken jullie voor de hamburger? Je hebt die wat zoetige kleine hamburgerbroodjes (per zes verpakt), ik gebruik wel eens Italiaanse bollen, maar wat is nu echt aan te raden en waar haal ik het? | |
Tijn | vrijdag 25 oktober 2013 @ 08:48 |
Ik koop altijd sesambolletjes van de bakker. Die hamburgerbroodje van de supermarkt vind ik er niet lekker uitzien (nooit geprobeerd though). | |
Alan_Bastard | vrijdag 25 oktober 2013 @ 10:12 |
Zachte bolletjes: kadetjes met sesamzaad of zijn het harde bollen? | |
borisz | vrijdag 25 oktober 2013 @ 11:06 |
Ik heb het liefst een iets steviger broodje voor de hamburger. Niet zo'n AH weekendbol | |
motorbloempje | vrijdag 25 oktober 2013 @ 11:08 |
Heb meestal volkoren pompoenpitbroodjes van de lidl voor hamburgers | |
FutureFairytale | vrijdag 25 oktober 2013 @ 11:09 |
Gewone zachte bolletjes | |
RoofingBurner | vrijdag 25 oktober 2013 @ 11:26 |
Nou deze zomer in Rouen een paar keer een hamburgertje gesnackt bij Holy Cow echt héérlijke hamburgers met lekkere frieten erbij. Zelfs voor mijn vegetarische dochter hebben ze daar een veggie hamburger. Hier zou ik de recepten wel van willen hebben. | |
Scorpie | vrijdag 25 oktober 2013 @ 11:33 |
Ik heb er nog 2 in de vriezer | |
Tijn | vrijdag 25 oktober 2013 @ 11:41 |
Nee, geen harde. Gewoon van dit soort dingen: Same here | |
Brammie1 | vrijdag 25 oktober 2013 @ 16:36 |
Maandag weer bij de Burgermeester gegeten, nog steeds prima! Ik heb nog even naar hun kookboek gevraagd, maar die is nog steeds niet leverbaar door een conflict met de drukker. Ik heb er zelf wel 1 thuisliggen, maar de rest van de familie wil 'm ook hebben. | |
Pap89 | vrijdag 25 oktober 2013 @ 17:38 |
De "Italian Burger" van la Place..... Die was wel erg lekker laatst.
| |
hmmmz | zaterdag 26 oktober 2013 @ 03:41 |
Ik koop meestal die hamburgerbroodjes die per zes verpakt zijn. Ze zijn alleen lekker als je ze open snijd en ze met de opengesneden kant naar boven in de ovengrill legt voor ongeveer 7 minuten. Echt goede hamburgerbroodjes ben ik hier nog niet tegengekomen. Zachte broodjes zijn te zacht en harde broodjes te hard | |
HansVaak | zaterdag 26 oktober 2013 @ 03:54 |
Tvp, zal morgen de hamburger op zijn Hansvaaks posten. | |
hmmmz | zaterdag 26 oktober 2013 @ 06:07 |
Foto die ik vorige week vrijdag gemaakt heb: | |
Alan_Bastard | zaterdag 26 oktober 2013 @ 07:20 |
Heb ze gisteren klaargemaakt. Eentje met de 'heisa' erop en eronder en eentje als vol broodje hamburger. Los als hamburger smaken ze erg goed, velen malen beter dan wat ik in de supermarkt of bij de matige slager koop, echt een groot verschil. Op een broodje proef ik ook een kwaliteitsverschil, al is dat een stuk minder dan hierboven, komt ook door alle andere smaken op het broodje natuurlijk. Weet nog niet of ik er -gezien de kosten per stuk- nog een keer ga bestellen of dat ik op zoek moet naar een betere slager in de buurt. Verzending was erg netjes en snel, dus aan Beef en Steak ligt het niet | |
Weltschmerz | zaterdag 26 oktober 2013 @ 11:53 |
Volgens mij moet je gewoon van vettere stukken gehakt laten draaien bij de slager, die weet vast wel welke delen koe die daarvoor moet hebben. | |
Pinnenmutske | zaterdag 26 oktober 2013 @ 13:45 |
| |
Redcoon | zaterdag 26 oktober 2013 @ 21:33 |
Ik ben een groot fan van de Amerikaanse hamburgerketen 'In-n-Out Burger'. Mochten jullie ooit bij de Westkust van de VS zijn, ga daar dan een keer heen en bestel een Double Double burger... Aangezien dat een beetje overdreven is kan je het ook namaken ;-) Klik hier, echt de moeite waard. | |
hmmmz | zondag 27 oktober 2013 @ 03:23 |
Deze is voor de double double animal | |
hmmmz | zondag 27 oktober 2013 @ 03:24 |
| |
RobinOok | zondag 27 oktober 2013 @ 07:10 |
Ik vind de hamburgers van http://www.rotterdamschekookpot.nl/ lekker. Maar die zijn denk ik niet voor burgerfundamentalisten, want het zijn burgers met lekker veel toeters en bellen en sterke smaken. En alles homemade. Nou ja, vast niet alles, maar zoals je dat thuis ook zou doen. Leuke zaak, aardige mensen. | |
kawotski | zondag 27 oktober 2013 @ 22:30 |
Die Tommy burger spreekt mij wel aan... Zal me eens een trip naar RTM regelen | |
silverhill | vrijdag 1 november 2013 @ 17:14 |
Sinds ik dit topic heb gezien wil ik het ook eens helemaal zelf proberen. Ik heb een kilo gehakt gehaald, en nu had ik het idee om van dat gehakt eerst 8-10 (hoeveel eigenlijk?) hamburgers te maken en die dan in te vriezen. Iedere keer als ik dan zin heb in een hamburger als avondeten, kan ik makkelijk een losse hamburger uit de diepvries halen en dan pas kruiden door het gehakt mengen (dus niet er simpelweg op strooien). Dit omdat ik dan iedere keer opnieuw de smaak kan aanpassen. Zitten er in deze aanpak fouten/valkuilen? | |
Biekuh | zaterdag 2 november 2013 @ 12:56 |
Bedenk wel dat elke keer wanneer je een hamburger uit de vriezer haalt deze moet chambreren (op kamertemperatuur brengen). Reken voor een hamburger van 100-125 gram op een uur of wat, zo niet meer. Doe je het voorgezegde niet, dan verbrand je de hamburger waarschijnlijk in de pan, en is de binnenkant nog steenkoud. Ik vrees ook dat een dergelijke hamburger (ook al is 'ie van tevoren ontdooid) zeer droog zal zijn. Je kunt de hamburgers ook zeer plat maken zodat het ontdooien korter duurt. Persoonlijk zou ik gewoon op de dag zelf even naar de AH gaan en zo'n klein pak van zo'n 200 gram kopen, en vervolgens de hamburgers vers maken. | |
kabouter.muts | zaterdag 2 november 2013 @ 14:24 |
Net op 24 kitchen: (van 1330-1400) In search of perfection van Heston Blumenthal met de zoektocht naar.... De perfecte hamburger!! Zal snel wel weer herhaald worden. | |
Zo-is-dat | zaterdag 2 november 2013 @ 16:42 |
http://www.broodbakshop.nl/blog/recepten/hamburgerbroodjes/ perfecte broodjes! | |
bloodymary1 | zaterdag 2 november 2013 @ 16:55 |
Mijn favoriete hamburger: Grote Italiaanse bol Irish Angus Burgers van de Sligro Gebakken uien Andalousesaus Ook een perfect antikatermiddel | |
Yankee | zaterdag 2 november 2013 @ 17:01 |
Goed topic | |
Biekuh | zaterdag 2 november 2013 @ 17:18 |
Voor wie niet kan wachten: | |
silverhill | zaterdag 2 november 2013 @ 18:59 |
Dank voor de tips. Ik was ook van plan een klein pak te kopen, maar de kilopakken waren in de aanbieding en maar ruim een euro duurder. Zo meteen gaat poging één van start. | |
hmmmz | zaterdag 2 november 2013 @ 23:30 |
Gehakt halen bij de slager! | |
highender | zondag 3 november 2013 @ 00:01 |
Zoveel lekkere hamburgers , meestal hou ik het eenvoudig. 1. goede kwaliteit rundergehakt 2. stokbrood i.p.v. zacht hamburgerbroodje 3. rauwe ui 4. Amerikaanse BBQ saus van yil'driz | |
LoggedIn | zondag 3 november 2013 @ 00:27 |
Ik heb hier in de buurt een hamburger restaurant zitten, is echt extreem goed. Die maken je hamburger als een steak, je kunt kiezen rare/ medium-rare/ etc.. Ik heb nergens een hamburger gegeten zoals daar, zou die graag eens na willen maken Maar dan heb je toch écht goed vlees nodig, en een propere grill. | |
Red_85 | zondag 3 november 2013 @ 00:30 |
In mijn ogen vergeet hij toch echt iets. Maar dat is persoonlijke smaak. Even een klein schopje door de kaas heen in de vorm van een paar plakjes jalapeno. | |
silverhill | zondag 3 november 2013 @ 16:05 |
Ik kan inmiddels wel begrijpen waarom. En ik weet nu ook waarom je een kuiltje moet maken in het midden. De hamburgers waren zeker 50% gekrompen en daardoor wss ook bol gaan staan. Het begon me op een gegeven moment ook te spetteren in die pan, dus ik neem aan dat het gehakt vol zat met water. Verder de volgende keer meer kruiden en worcestershiresauce toevoegen. Het smaakte nog teveel naar een platte gehaktbal. Van de worcestershiresauce had ik nu 10-12 druppels op zo'n 250 gram gehakt. | |
Bluurgh | maandag 4 november 2013 @ 07:46 |
Hamburgers Een keer deze gemaakt, was erg lekker, maar hou het tegenwoordig maar op een wat normaler formaat | |
MonkNL | maandag 4 november 2013 @ 11:54 |
Ik heb afgelopen zomer de burger van de ThrillGrill gegeten op een festival. De burger van Robert Kranenborg. Best aan de prijs maar ik moet zeggen, toch wel een van de betere burgers die ik gegeten heb. http://www.elle.nl/eten/r(...)pt-up-in-9-Straatjes Ik maak mijn eigen versie van de burger. Broodjes van de turk, lekker stukje tartaar of vet rundergehakt. Tartaar vind ik persoonlijk het lekkerst met zout/peper en wat Cajun kruiden. Grillen op een houtskool bbq en anders in de grill pan. Slice tomaat erop en kaas en kaas laten smelten. Blaadje sla, stukje ugurk, whiskey saus en een stukje uitgebakken bacon! En wat fijn gesneden rode ui. | |
Deshain | maandag 4 november 2013 @ 12:26 |
Dit zo ongeveer met als enige toevoeging een gebakken ei er op. | |
chansadres | dinsdag 5 november 2013 @ 17:07 |
Gisteren een heerlijke hamburger gemaakt volgens het http://www.bbq-nl.com/2010/01/hamburgers.html recept. Erg fijn! Alleen de bacon niet in de burger maar op de burger gelegd. Maar wat een heerlijke burger was dat! Zelf patatjes gesneden en erbij opgediend. Vanavond verse pizza maken met de restjes van de burger garnering | |
blow... | dinsdag 5 november 2013 @ 23:13 |
Gefeliciteerd. Ik sta om kwart over 11 hamburgers te bakken ipv te slapen omdat ik moe ben | |
silverhill | woensdag 6 november 2013 @ 02:10 |
Does not compute. | |
etiket | zaterdag 9 november 2013 @ 09:53 |
Zelfgemaakte hamburgers rulen in elk geval boven de kartonnen versies die de supermarkten aanbieden... Ik gooi er altijd ui en kaas (en flink wat kruiden) door het gehakt (en een oude pistolet en melk als ik die nog heb liggen) En regelmatig proeven Dikwijls blijft er maar 3/4 van het gehaktmengsel over vooraleer ik begin te bakken.... In dit originele youtube-filmpje worden er zo op een goedkope manier keisimpel (ietofwat) gezonde hamburgers gebakken: Die kat op't einde | |
Bravebart | zaterdag 9 november 2013 @ 11:14 |
Je proeft je rauwe gehakt? | |
etiket | zaterdag 9 november 2013 @ 11:41 |
Ja, en nog nooit wormpjes gehad Hoe weet je anders of je de perfecte kruidenmix hebt gevonden... Trouwens echt wel lekker. Vanaf een bepaald moment toch. | |
Bravebart | zaterdag 9 november 2013 @ 12:23 |
Lijkt me sterk dat je dat rauw kan beoordelen, aagezien gebakken gehakt echt totaal anders smaakt dan rauwe gehakt | |
etiket | zaterdag 9 november 2013 @ 12:43 |
Proberen! Als het rauw gehakt lekker is, dan krijg je de perfecte hamburger (en daar gaat dit topic over). Je gaat echt versteld staan hoe goed je dat rauw kan beoordelen. | |
Friday12 | dinsdag 12 november 2013 @ 01:35 |
als er rauw geen smaak aan zit dan zit er toch ook geen smaak aan gebakken (als je puur naar het vlees kijkt) | |
Redcoon | dinsdag 12 november 2013 @ 09:29 |
Ik zoek een goed stuk vlees om gehakt voor hamburgers te draaien. Heeft iemand hier ervaring mee? Loont het om verschillende snitten te 'mengen' oid? | |
blij_ei | dinsdag 12 november 2013 @ 09:56 |
Ik proef ook rauw mijn gehakt. Zo kom ik ook tot de juiste smaak. Moet het wel rundergehakt zijn. Met half om half ben ik wat huiveriger! | |
Bravebart | dinsdag 12 november 2013 @ 10:17 |
Ja dat lijkt me evident, maar andersom lijkt me dat niet per se waar Maargoed, ik heb het nog nooit rauw geproefd, dus het was maar een aanname. | |
Myraela | dinsdag 12 november 2013 @ 10:23 |
Rauw proeven. Dat sla ik over. | |
Hallojo | dinsdag 12 november 2013 @ 10:29 |
Waarom? Dat deed ik vroeger altijd al als mijn moeder gehaktballen maakte | |
longinus | dinsdag 12 november 2013 @ 10:35 |
Ik als echte burger fanaat gruwel bij de gedachte een hamburger in de super te kopen, Supermarkt slagers zijn maar wat bedroevend in hun vlees. Zelf maken is altijd beter en ik koop het vlees bij een goede echte slager die zijn vlees betrekt bij Bio boeren , dit doet echt de smaak ten goede. Verders struin ik liever naar goede restaurantjes die hamburgers verkopen het is een hobby geworden. | |
Friday12 | dinsdag 12 november 2013 @ 10:38 |
Dit ja varkensvlees eet ik echt niet rauw | |
DarkAccountant | dinsdag 12 november 2013 @ 10:39 |
De Burgerij (Antwerpen, prima tip) | |
motorbloempje | dinsdag 12 november 2013 @ 10:41 |
Moet zeggen dat de quarter pounders die de Lidl hier in 't VK verkoopt best goed te nassen zijn voor 'n supermarkt burger. Ligt hier altijd wel in de vriezer voor 'de nood aan de man'/'snelle maaltijd'. | |
longinus | dinsdag 12 november 2013 @ 10:42 |
2 weken geleden bij ellis geweest, prima burgers, de burgerij staat in de top de volgende keer. Moet ook nog naar Bar 2 toe, ben ik al geweest maar had pas een prima hamburger op dus ik bestelde broodje warme beenham daar, ook lekker. | |
Myraela | dinsdag 12 november 2013 @ 10:42 |
Sowieso omdat het niet werkt, de smaak veranderd totaal. Verder herken ik genoeg aan de geur. En ik eet ook geen rauw deeg, beslag of whatever. Vind het gewoon niet lekker. | |
JeMoeder | dinsdag 12 november 2013 @ 11:32 |
Mijn favo burger: 30% half om half gehakt, 70% rundergehakt (totaal zo'n 450-500gr) komkommer sesambroodjes verse dille franse mosterd ketchup rode ui cheddar azijn suiker peper zout Maak patties van het gehakt met een eitje en in melk geweekt brood of paneermeel, voeg peper en zout toe. Gril op een gril of grilpan, zonder olie, ongeveer 3/5minuten per kant. Als de eerste kant klaar is de burgers draaien en de cheddar er bovenop leggen. Snijdt ondertussen de sesambroodjes, rooster deze in de oven lekker krokant aan de buitenkant. Doe wat azijn met suiker in een steelpan, los de suiker op in de azijn tot je een lekkere zoet-zure dressing krijgt. Snijdt de uien in ringen, ris de dille en snijdt deze fijn. Snijdt de komkommer in dunne plakjes. Voeg de komkommer, ui en dille toe aan de zoet-zure dressing. Smeer de broodjes in met flink wat mosterd, leg er een hamburger op en voeg wat van de dressing met groente toe op de hamburger. Flink wat ketchup erop en smullen maar!!! |