Check, wat voor gehakt zou het beste zijn? Normaal of mager?quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:10 schreef Remco_h het volgende:
er zit al genoeg vet in het gehakt, laat de olie eens achterwege...
(en probeer eens met gehakt zelf een hamburger te maken, veel smakelijker dan al die pre fab zooi)
dit dusquote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!
Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang.
Dan word de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger.
Ik doe er altijd het volgende in:
Fijngehakte ui en knoflook naar smaak
Zout en peper
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Als nodig ei en paneermeel/broodkruim
Eventueel wat kruiden of specerijen.
En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg.
Staat genoteerd bedankt.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:11 schreef error_404 het volgende:
Normaal gehakt en boter gebruiken, geen olie.
Hier kreeg ik water van in mijn mond. Klinkt heel erg als het resultaat waar ik naar op zoek ben. Ga ik zeker proberen bedanktquote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!
Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang.
Dan word de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger.
Ik doe er altijd het volgende in:
Fijngehakte ui en knoflook naar smaak
Zout en peper
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Als nodig ei en paneermeel/broodkruim
Eventueel wat kruiden of specerijen.
En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg.
Ik hou het in gedachten, maar ik wil het niet te ingewikkeld maken. Het genot zit ook in de eenvoudigheid van het gerecht. Zout, peper, uien en een goed sausje, afgemaakt met het augurkje is prima voor mij. Ik wil de smaak van burger zo goed mogelijk behouden.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:14 schreef Remco_h het volgende:
[..]
dit dus
mocht je t eng vinden om zelf te stoeien met zout peper etc kan je een zakje hamburger mix halen bij de super..
erg makkelijk...
En daar is-tie dan, de GOUDEN TIP!quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Dit komt me zo bekend voorquote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:04 schreef Gedetineerde het volgende:
Nu smaakte dit ontzettend goed, in het begin... Deze hamburgers waren veel te vet om lekker te kunnen eten. Ik hou wel van vet, maar hier werd ik misselijk van.
Hopelijk kunnen jullie er wat mee
Dit maar eens uitproberen. Klink iig goedquote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!
Ik zou goede kwaliteit rundergehakt halen (geen half om half>te vet, niet mager>te droog) en de burgers bakken zonder olie op een grillplaat/pan, behoorlijk heet en niet te lang.
Dan wordt de buitenkant lekker droog en knapperig en als je wilt kan je het wat langer op laten staan, dan wordt de burger helemaal wat droger.
Ik doe er altijd het volgende in:
Fijngehakte ui en knoflook naar smaak
Zout en peper
Worcester sauce (echt essentieel om de echte hamburger smaak te krijgen, ander smaakt het gewoon naar een gehaktbal)
Als nodig ei en paneermeel/broodkruim
Eventueel wat kruiden of specerijen.
En dan op een lekker knapperig broodje, niet die zompige plakken deeg.
Ik dacht al, wanneer komtie voorbij! Ik maak hem nog wel eens, maar dan met van die mini pizza's!quote:
quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:12 schreef Novem het volgende:
De perfecte hamburger is niet gemaakt met die ranzige dingen van de AH!!
Gebruik niet teveel, het kan nogal overheersend zijn!quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:25 schreef ElectricEye het volgende:
[..]
En daar is-tie dan, de GOUDEN TIP!
Zondag meteen toepassen!
Bedankt!
Ik werd al misselijk bij het 1e plaatje. Teveel vet is voor mij niet goed. Ik word er zooooo misselijk van en het smaakt vies.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:47 schreef --H-I-M-- het volgende:
mijn favoriete recept:
http://www.mahalo.com/ans(...)es-it-look-delicious
Heb ik even aan gedacht, maar leent biefstuk hier zeg wel voor? Daarnaast, is het geen duur grapje?quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:50 schreef lurf_doctor het volgende:
Ik maak ze altijd met een 'duitse biefstuk' die ik tussen folie lekker plat sla. Beduidend minder vet dan wat als hamburger in de winkel ligt. En een blaadjes sla en dungesneden tomaatje en augurk hoort er imo ook wel bij
Tartaar is goedkoop. Moet je alleen niet te lang bakken. Dan wordt het echt droog.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 13:00 schreef Gedetineerde het volgende:
Heb ik even aan gedacht, maar leent biefstuk hier zeg wel voor? Daarnaast, is het geen duur grapje?
Ik hoef niet echt op de centen te letten, maar even 6 euro uitgeven voor 2 stukjes vlees voor de hamburger vind ik prijzig en zonde.
Tartaar heb ik goede ervaringen mee ja, toen ik nog thuis woonde. Was wel kip, omdat wij thuis alleen gevogelte aten. Geen rund of varkensvlees. Wat kon mijn moeder dat goed makenquote:Op woensdag 24 augustus 2011 13:02 schreef SicSicSics het volgende:
[..]
Tartaar is goedkoop. Moet je alleen niet te lang bakken. Dan wordt het echt droog.
Ja, een zogenaamde duitse biefstuk is geen vlees aan 1 stuk, maar iets grover gemalen biefstuk(restjes). Een beetje zoals grof tartaar zeg maar. En dit is goedkoper dan de hollandse biefstuk, maar wel wat duurder dan gehakt. Ja perfectie heeft z'n prijs.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 13:00 schreef Gedetineerde het volgende:
Heb ik even aan gedacht, maar leent biefstuk hier zeg wel voor? Daarnaast, is het geen duur grapje?
Ik hoef niet echt op de centen te letten, maar even 6 euro uitgeven voor 2 stukjes vlees voor de hamburger vind ik prijzig en zonde. Of heb jij het over andere biefstuk als ik denk
En tartaar heb je ook nog in alle soorten en maten. Entrecote, biefstuk, etc., etc...quote:Op woensdag 24 augustus 2011 13:17 schreef Peter het volgende:
(Duitse biefstuk is een soort tartaar )
Klopt, wordt een beetje zurig dan!quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:51 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Gebruik niet teveel, het kan nogal overheersend zijn!
Ziet er goed uit. Leuk ook die foto'squote:Op woensdag 24 augustus 2011 15:32 schreef Molleman het volgende:
Dit blijft mijn favoriete recept. Mooi combineren met wat tomaat, sla, gebakken ui, jalapeno, cheddar, augurk, wat je maar wilt eigenlijk.
Als broodje heb ik goede ervaringen met van die kleinere afbak ciabatta's die gewoon bij de supermarkt te vinden zijn.
Zoveel mogelijkheden!
Check, dit ben ik ook van plan. Ben zojuist terug van boodschappen doen.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 17:31 schreef _Loki het volgende:
Grillen, zonder boter of olie. Serieus. Gehakt bestaat voor 25-35% uit vet dat smelt als het warm wordt, wat voor nog meer vet zorgt, wat voor zompigheid zorgt. Niet doen.
De worcestershire sauce moet door het gehakt gemengd worden he, niet als een topping ofzo. Of begrijp ik je nu verkeerd? Aangezien je zegt dat je hele burgers hebt gekocht, niet gewoon gehakt.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 18:03 schreef Gedetineerde het volgende:
[..]
Ziet er goed uit. Leuk ook die foto's
[..]
Check, dit ben ik ook van plan. Ben zojuist terug van boodschappen doen.
Ik heb de broodjes, burgers bestemd voor de BBQ, die ik ga grillen, worcester sauce allemaal al gehaald. Nu alleen afwachten tot zaterdag
Als ik het niet vergeet ook een foto van het resultaat.
Joh, werkt dat zo? Ik was van plan er een beetje bij te doen tijdens het grillen zodat het lekker kan intrekken. Om er vervolgens wat ketchup op te doen als ik mijn broodje beleg.quote:Op woensdag 24 augustus 2011 19:59 schreef Novem het volgende:
[..]
De worcestershire sauce moet door het gehakt gemengd worden he, niet als een topping ofzo. Of begrijp ik je nu verkeerd? Aangezien je zegt dat je hele burgers hebt gekocht, niet gewoon gehakt.
Inderdaad ook een heerlijk recept. Goede burgers van kunnen maken!quote:Op donderdag 25 augustus 2011 08:44 schreef Redcoon het volgende:
Ik ben zelf een zeer groot fan van dit recept.
http://www.bbq-nl.com/2010/01/hamburgers.html
PS. niet door en door grillen, hamburgers morgen best medium(-rare) van binnen zijn, mits je rundvlees gebruikt.
Ohja, en niet aan zwangere vrouwen voeren! Tenminste, dat stond onder bijna elk burgerecht op 't menu in de VS.quote:Op donderdag 25 augustus 2011 09:32 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, dan moet je wel goed gehakt gebruiken, van een betrouwbare slager. Weet niet of ik dat met supermarkt-gehakt zou aandurven. Dan kan je denk ik beter wat hele stukken rundvlees halen en zelf malen.
Eens!quote:Op woensdag 24 augustus 2011 12:10 schreef Remco_h het volgende:
er zit al genoeg vet in het gehakt, laat de olie eens achterwege...
(en probeer eens met gehakt zelf een hamburger te maken, veel smakelijker dan al die pre fab zooi)
Godskolere wat ziet dat er goed uit. Gebookmarked. Ik moet sowieso nieuw gehakt halen omdat ik blijkbaar de speciale saus moet vermengen met het gehakt. Bedanktquote:Op donderdag 25 augustus 2011 08:44 schreef Redcoon het volgende:
Ik ben zelf een zeer groot fan van dit recept.
http://www.bbq-nl.com/2010/01/hamburgers.html
PS. niet door en door grillen, hamburgers morgen best medium(-rare) van binnen zijn, mits je rundvlees gebruikt.
Zo dan, dat ziet er goed uit. Ik had de kaas eraf gelaten, maar dat is maar een klein detailquote:Op donderdag 25 augustus 2011 20:04 schreef pavv het volgende:
zo doe ik het hier:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dat ziet er lekker uit!quote:
Ik heb voor het zelf te draaien gehakt gekozen voor sucadelappen, omdat dit stiekem al behoorlijk mals vlees is (wel de sucade, het taaie stukje in het midden, er uit snijden) wat bovendien ook nog iets van vet bevat zodat de burgers niet te droog worden.quote:Op vrijdag 26 augustus 2011 10:39 schreef Zigger het volgende:
[..]
Dat ziet er lekker uit!
Kun je wat meer vertellen over de ingrediënten en het vlees? Kan ik ook "duur" vet rundvlees gebruiken zoals entrecotes?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |