abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 3 november 2013 @ 00:01:18 #205
224960 highender
Travellin' Light
pi_132842147
Zoveel lekkere hamburgers :9~ , meestal hou ik het eenvoudig.

1. goede kwaliteit rundergehakt
2. stokbrood i.p.v. zacht hamburgerbroodje
3. rauwe ui
4. Amerikaanse BBQ saus van yil'driz
pi_132842873
Ik heb hier in de buurt een hamburger restaurant zitten, is echt extreem goed. Die maken je hamburger als een steak, je kunt kiezen rare/ medium-rare/ etc.. Ik heb nergens een hamburger gegeten zoals daar, zou die graag eens na willen maken :Y) Maar dan heb je toch écht goed vlees nodig, en een propere grill.
  zondag 3 november 2013 @ 00:30:40 #207
168739 Red_85
'echt wel'
pi_132842933
quote:
In mijn ogen vergeet hij toch echt iets. Maar dat is persoonlijke smaak. Even een klein schopje door de kaas heen in de vorm van een paar plakjes jalapeno.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_132856168
quote:
0s.gif Op zaterdag 2 november 2013 23:30 schreef hmmmz het volgende:

[..]

Gehakt halen bij de slager!
Ik kan inmiddels wel begrijpen waarom. En ik weet nu ook waarom je een kuiltje moet maken in het midden. De hamburgers waren zeker 50% gekrompen en daardoor wss ook bol gaan staan. Het begon me op een gegeven moment ook te spetteren in die pan, dus ik neem aan dat het gehakt vol zat met water.
Verder de volgende keer meer kruiden en worcestershiresauce toevoegen. Het smaakte nog teveel naar een platte gehaktbal. Van de worcestershiresauce had ik nu 10-12 druppels op zo'n 250 gram gehakt.
pi_132880429
Hamburgers O+ Een keer deze gemaakt, was erg lekker, maar hou het tegenwoordig maar op een wat normaler formaat :')

pi_132884158
Ik heb afgelopen zomer de burger van de ThrillGrill gegeten op een festival. De burger van Robert Kranenborg. Best aan de prijs maar ik moet zeggen, toch wel een van de betere burgers die ik gegeten heb. http://www.elle.nl/eten/r(...)pt-up-in-9-Straatjes

Ik maak mijn eigen versie van de burger. Broodjes van de turk, lekker stukje tartaar of vet rundergehakt. Tartaar vind ik persoonlijk het lekkerst met zout/peper en wat Cajun kruiden. Grillen op een houtskool bbq en anders in de grill pan. Slice tomaat erop en kaas en kaas laten smelten. Blaadje sla, stukje ugurk, whiskey saus en een stukje uitgebakken bacon! En wat fijn gesneden rode ui.
pi_132885138
quote:
0s.gif Op maandag 4 november 2013 11:54 schreef MonkNL het volgende:
Ik maak mijn eigen versie van de burger. Broodjes van de turk, lekker stukje tartaar of vet rundergehakt. Tartaar vind ik persoonlijk het lekkerst met zout/peper en wat Cajun kruiden. Grillen op een houtskool bbq en anders in de grill pan. Slice tomaat erop en kaas en kaas laten smelten. Blaadje sla, stukje ugurk, whiskey saus en een stukje uitgebakken bacon! En wat fijn gesneden rode ui.
Dit zo ongeveer met als enige toevoeging een gebakken ei er op.
  dinsdag 5 november 2013 @ 17:07:18 #212
134538 chansadres
Black & White
pi_132930298
Gisteren een heerlijke hamburger gemaakt volgens het http://www.bbq-nl.com/2010/01/hamburgers.html recept. Erg fijn! Alleen de bacon niet in de burger maar op de burger gelegd. Maar wat een heerlijke burger was dat! Zelf patatjes gesneden en erbij opgediend. Vanavond verse pizza maken met de restjes van de burger garnering :D
We are young but getting old before our time
We'll leave the T.V. and the radio behind
Don't you wonder what we'll find
Steppin out tonight
pi_132946181
Gefeliciteerd. Ik sta om kwart over 11 hamburgers te bakken ipv te slapen omdat ik moe ben _O-
Because you know i'm all about that ass
pi_132950057
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 november 2013 23:13 schreef blow... het volgende:
Gefeliciteerd. Ik sta om kwart over 11 hamburgers te bakken ipv te slapen omdat ik moe ben _O-
Does not compute.
pi_133073146
Zelfgemaakte hamburgers rulen in elk geval boven de kartonnen versies die de supermarkten aanbieden...

Ik gooi er altijd ui en kaas (en flink wat kruiden) door het gehakt (en een oude pistolet en melk als ik die nog heb liggen)

En regelmatig proeven Dikwijls blijft er maar 3/4 van het gehaktmengsel over vooraleer ik begin te bakken....

In dit originele youtube-filmpje worden er zo op een goedkope manier keisimpel (ietofwat) gezonde hamburgers gebakken:


Die kat op't einde :D
  zaterdag 9 november 2013 @ 11:14:50 #216
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_133074204
quote:
10s.gif Op zaterdag 9 november 2013 09:53 schreef etiket het volgende:
Zelfgemaakte hamburgers rulen in elk geval boven de kartonnen versies die de supermarkten aanbieden...

Ik gooi er altijd ui en kaas (en flink wat kruiden) door het gehakt (en een oude pistolet en melk als ik die nog heb liggen)

En regelmatig proeven Dikwijls blijft er maar 3/4 van het gehaktmengsel over vooraleer ik begin te bakken....

In dit originele youtube-filmpje worden er zo op een goedkope manier keisimpel (ietofwat) gezonde hamburgers gebakken:


Die kat op't einde :D
Je proeft je rauwe gehakt? :?
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_133074572
Ja, en nog nooit wormpjes gehad

Hoe weet je anders of je de perfecte kruidenmix hebt gevonden...

Trouwens echt wel lekker. Vanaf een bepaald moment toch.
  zaterdag 9 november 2013 @ 12:23:04 #218
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_133075212
Lijkt me sterk dat je dat rauw kan beoordelen, aagezien gebakken gehakt echt totaal anders smaakt dan rauwe gehakt :P
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_133075530
Proberen! Als het rauw gehakt lekker is, dan krijg je de perfecte hamburger (en daar gaat dit topic over).

Je gaat echt versteld staan hoe goed je dat rauw kan beoordelen.
  dinsdag 12 november 2013 @ 01:35:49 #220
194233 Friday12
Originele kloon
pi_133174059
quote:
7s.gif Op zaterdag 9 november 2013 12:23 schreef Bravebart het volgende:
Lijkt me sterk dat je dat rauw kan beoordelen, aagezien gebakken gehakt echt totaal anders smaakt dan rauwe gehakt :P
als er rauw geen smaak aan zit dan zit er toch ook geen smaak aan gebakken (als je puur naar het vlees kijkt)
  dinsdag 12 november 2013 @ 09:29:19 #221
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_133175870
Ik zoek een goed stuk vlees om gehakt voor hamburgers te draaien. Heeft iemand hier ervaring mee? Loont het om verschillende snitten te 'mengen' oid?
pi_133176317
Ik proef ook rauw mijn gehakt. Zo kom ik ook tot de juiste smaak. Moet het wel rundergehakt zijn. Met half om half ben ik wat huiveriger!
  dinsdag 12 november 2013 @ 10:17:34 #223
122648 Bravebart
København er på plads ja
pi_133176649
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 01:35 schreef Friday12 het volgende:

[..]

als er rauw geen smaak aan zit dan zit er toch ook geen smaak aan gebakken (als je puur naar het vlees kijkt)
Ja dat lijkt me evident, maar andersom lijkt me dat niet per se waar :) Maargoed, ik heb het nog nooit rauw geproefd, dus het was maar een aanname.
Op donderdag 22 november 2012 00:14 schreef ondeugend het volgende:
liefdevolle gevoelens voor de duisternis
pi_133176754
Rauw proeven. :') Dat sla ik over.
pi_133176860
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:23 schreef Myraela het volgende:
Rauw proeven. :') Dat sla ik over.
Waarom? Dat deed ik vroeger altijd al als mijn moeder gehaktballen maakte :9
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_133176995
Ik als echte burger fanaat gruwel bij de gedachte een hamburger in de super te kopen, Supermarkt slagers zijn maar wat bedroevend in hun vlees.
Zelf maken is altijd beter en ik koop het vlees bij een goede echte slager die zijn vlees betrekt bij Bio boeren , dit doet echt de smaak ten goede.
Verders struin ik liever naar goede restaurantjes die hamburgers verkopen :P het is een hobby geworden.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
  dinsdag 12 november 2013 @ 10:38:27 #227
194233 Friday12
Originele kloon
pi_133177046
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 09:56 schreef blij_ei het volgende:
Ik proef ook rauw mijn gehakt. Zo kom ik ook tot de juiste smaak. Moet het wel rundergehakt zijn. Met half om half ben ik wat huiveriger!
Dit ja varkensvlees eet ik echt niet rauw :P
  dinsdag 12 november 2013 @ 10:39:38 #228
380998 DarkAccountant
Dark numbers, full daylight
pi_133177068
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:35 schreef longinus het volgende:
Ik als echte burger fanaat gruwel bij de gedachte een hamburger in de super te kopen, Supermarkt slagers zijn maar wat bedroevend in hun vlees.
Zelf maken is altijd beter en ik koop het vlees bij een goede echte slager die zijn vlees betrekt bij Bio boeren , dit doet echt de smaak ten goede.
Verders struin ik liever naar goede restaurantjes die hamburgers verkopen :P het is een hobby geworden.
De Burgerij

(Antwerpen, prima tip)
pi_133177115
Moet zeggen dat de quarter pounders die de Lidl hier in 't VK verkoopt best goed te nassen zijn voor 'n supermarkt burger. Ligt hier altijd wel in de vriezer voor 'de nood aan de man'/'snelle maaltijd'.
Ja doei.
pi_133177126
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:39 schreef DarkAccountant het volgende:

[..]

De Burgerij

(Antwerpen, prima tip)
2 weken geleden bij ellis geweest, prima burgers, de burgerij staat in de top de volgende keer.
Moet ook nog naar Bar 2 toe, ben ik al geweest maar had pas een prima hamburger op dus ik bestelde broodje warme beenham daar, ook lekker.
Dit bericht is goedgekeurd door de NSA en de NVD en andere opsporingsdiensten.
pi_133177134
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 november 2013 10:29 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Waarom? Dat deed ik vroeger altijd al als mijn moeder gehaktballen maakte :9
Sowieso omdat het niet werkt, de smaak veranderd totaal. Verder herken ik genoeg aan de geur.

En ik eet ook geen rauw deeg, beslag of whatever. Vind het gewoon niet lekker.
  Redactie Frontpage dinsdag 12 november 2013 @ 11:32:00 #232
21273 JeMoeder
MijnMoeder
pi_133178341
Mijn favo burger:

30% half om half gehakt, 70% rundergehakt (totaal zo'n 450-500gr)
komkommer
sesambroodjes
verse dille
franse mosterd
ketchup
rode ui
cheddar
azijn
suiker
peper
zout

Maak patties van het gehakt met een eitje en in melk geweekt brood of paneermeel, voeg peper en zout toe. Gril op een gril of grilpan, zonder olie, ongeveer 3/5minuten per kant. Als de eerste kant klaar is de burgers draaien en de cheddar er bovenop leggen.

Snijdt ondertussen de sesambroodjes, rooster deze in de oven lekker krokant aan de buitenkant. Doe wat azijn met suiker in een steelpan, los de suiker op in de azijn tot je een lekkere zoet-zure dressing krijgt. Snijdt de uien in ringen, ris de dille en snijdt deze fijn. Snijdt de komkommer in dunne plakjes.

Voeg de komkommer, ui en dille toe aan de zoet-zure dressing.

Smeer de broodjes in met flink wat mosterd, leg er een hamburger op en voeg wat van de dressing met groente toe op de hamburger. Flink wat ketchup erop en smullen maar!!!
Ta mère
El Coño
ウイスキー
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')