abonnement Unibet Coolblue
pi_101628659
De bolletjes even grillen geven een heel andere textuur. Je krijgt niet dat kleffe brood tegen je gehemelte
pi_101629758
Mijn broodjes hamburger speciaal!

Gegrild zacht bolletje.
Saus gemaakt van majo,ketchup, fijngehakt uitje, fijngesneden augurk en worchester saus.
Rundergehakt. dunne hamburgertjes maken
Bacon.
Kaas.
Sla.
Tomaat.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_101646485
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 01:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je niet weet wat het is, hoe weet je dan dat het niet normaal is? ;(
Het heet eiwit. Gestold e-i-w-i-t, ooit van gehoord? Nog steeds niet normaal?
Njah, eiwit dat met water uit het gehakt loopt.. Meestal is er dan water bijgedaan.
Whatever...
  woensdag 7 september 2011 @ 08:07:57 #104
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_101663053
Harde broodjes passen niet in mijn optimale hamburgerervaring. Als je dan hard bijt schuift die burger alle kanten op.

[ Bericht 9% gewijzigd door Redcoon op 07-09-2011 11:37:41 ]
pi_101664421
Alle zelfgemaakte hamburgers die ik ooit heb gehad waren meer een soort gehaktballen geworden in de pan :{ Als rauw vlees nog mooi plat, in de pan bolt het op. Hoe kan dat en hoe voorkom je het?
  woensdag 7 september 2011 @ 09:42:41 #106
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_101664535
Ik maak m'n hamburger op deze manier:

Bereide hamburger gebakken in de pan :@
Broodje
Bicky sauzen van Beckers
Geroosterde uitjes

[ Bericht 17% gewijzigd door Pinnenmutske op 08-09-2011 17:37:11 ]
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  woensdag 7 september 2011 @ 10:11:35 #107
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101665154
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 09:36 schreef heaven7 het volgende:
Alle zelfgemaakte hamburgers die ik ooit heb gehad waren meer een soort gehaktballen geworden in de pan :{ Als rauw vlees nog mooi plat, in de pan bolt het op. Hoe kan dat en hoe voorkom je het?
Je kan het voorkomen door een kuiltje in het midden te maken.
pi_101677393
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 09:36 schreef heaven7 het volgende:
Alle zelfgemaakte hamburgers die ik ooit heb gehad waren meer een soort gehaktballen geworden in de pan :{ Als rauw vlees nog mooi plat, in de pan bolt het op. Hoe kan dat en hoe voorkom je het?
Nog platter slaan!
Ik doe altijd een bolletje gehakt tussen 2 velletjes plastic folie en sla het dan plat!
Perfecte burger.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  woensdag 7 september 2011 @ 17:36:32 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101679452


Wat Erasmo zegt, kuiltje in het midden duwen.
pi_101680073
Bedankt voor de tips :)
pi_101680445
Beefburger bakken, als die bijna goed is 4 plakjes kaas erop leggen en de deksel even op de pan.
Zodra de kaas een beetje gesmolten is kan de beefburger uit de pan.

Dan pak je een heerlijk zacht broodje (met sesamzaad indien gewenst), snijd hem doormidden, en leg er een plakje ham op (gebakken is het lekkerst). Op de ham wat dunne plakjes tomaat, burger erop, en dan de saus.
De saus maak je van mayonaise en mosters. ongeveer 2 a 3 eetlepels mayo en een halve eetlepel mosterd. Dan krijg je een soort Unox saus, heerlijk. Saus eroverheen en op de saus wat uitjes en eten maar O+
pi_101686192
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2011 10:11 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Je kan het voorkomen door een kuiltje in het midden te maken.
En ze ongeveer 1,5 keer zo groot en dunner maken dan je ze uiteindelijk wilt hebben.
Whatever...
pi_101703928
De vraag wat is het recept voor de ''perfecte'' hamburger is niet echt moeilijk toch, gewoon Heston Blumenthal na doen ;).

pi_101704060
Lol....

Interesting Figures
•Number of ingredients to make a cheeseburger: 3 (meat, cheese, bun)
•Number of ingredients to make a Blumenburger: 32
•Cost of average homemade half-pound cheeseburger: $3
•Cost of Blumenburger: $9
•Time required to make average cheeseburger: 7 minutes (3 minutes of prep, 4 minutes cooking time)
•Time required to make Blumenburger: 30 hours, 4 minutes (30 hours of prep, 4 minutes cooking time)
pi_101705134
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 18:01 schreef 12345r het volgende:
Beefburger bakken, als die bijna goed is 4 plakjes kaas erop leggen en de deksel even op de pan.
Zodra de kaas een beetje gesmolten is kan de beefburger uit de pan.
Je kan het ook op een stukje aluminiumfolie leggen en dat dicht vouwen. Kaas smelt dan prima, maar gaat niet aan je pan plakken :).
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  donderdag 8 september 2011 @ 12:33:10 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101705187
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 11:57 schreef keepoww het volgende:
Lol....

Interesting Figures
•Number of ingredients to make a cheeseburger: 3 (meat, cheese, bun)
•Number of ingredients to make a Blumenburger: 32
•Cost of average homemade half-pound cheeseburger: $3
•Cost of Blumenburger: $9
•Time required to make average cheeseburger: 7 minutes (3 minutes of prep, 4 minutes cooking time)
•Time required to make Blumenburger: 30 hours, 4 minutes (30 hours of prep, 4 minutes cooking time)
De hamburger van Heston ziet er zeer goed uit en vrees dat als je die een keer eet, gewone hamburgers je niet meer smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101705387
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De hamburger van Heston ziet er zeer goed uit en vrees dat als je die een keer eet, gewone hamburgers je niet meer smaken.
Mee eens haha. Sowieso is die serie in search for perfection leuk om te kijken. Hestons Feast ook trouwens.

Alleen zijn die recepten niet na te maken, >24 uur voor een ''simpel'' gerecht :S
  donderdag 8 september 2011 @ 12:54:41 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101705977
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 12:38 schreef keepoww het volgende:

[..]

Alleen zijn die recepten niet na te maken, >24 uur voor een ''simpel'' gerecht :S
Kan best.


Robinook's Heston Blumenthal's Perfect Spaghetti Bolognese :s)
pi_101706608
Ik snap niet dat hij zo moeilijk doet over het van het broodje afglijden. Zet het mes er gewoon schuin in zodat de onderkant wat hol is, dan blijft het al een stuk beter liggen, eventueel kun je dan de bolling aan de bovenkant ook nog wegsnijden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_101706813
Snap ik ook niet helemaal. Sowieso snap ik wel meer dingen niet waarom die een kip vier keer van water bak wisselt met ijsblokjes dan weer lauw water en dan weer in de koelkast etc etc. heel vreemd :S
pi_101707078
@ Robin:
''Hopefully, that will shorten the process with 2 days. Yes, that’s right, 2 days! Because, this time it took me 3 days. :-)''
pi_101707489
quote:
Je weet het wel heerlijk te presenteren. Goddamn :9~
pi_101707696
@Robin, leuk blog trouwens. Staan leuke dingen in.
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 14:13:48 #124
91830 MaximusTG
pi_101708567
Ga dat van dat gehakt van Blumenthal zeker proberen!
  donderdag 8 september 2011 @ 14:17:24 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101708683
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 13:44 schreef keepoww het volgende:
@Robin, leuk blog trouwens. Staan leuke dingen in.
Dank je. :-)

En ik heb het recept ook eens in 1,5 uur (geloof ik) gemaakt. Gewoon niet zelf je gehakt draaien, alle groenten in de keukenmachine blitzen en bliktomaten ipv verse. Resultaat was bijna net zo goed. (suddertijden niet meegerekend uiteraard)

Heb het boek trouwens laatst in de uitverkoop gescoord en ben van plan om nog meer van zijn perfections na te maken. Je leert er gewoon een hoop van, ook al zou je niet alles precies doen zoals hij.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')