abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_101646485
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 01:14 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Als je niet weet wat het is, hoe weet je dan dat het niet normaal is? ;(
Het heet eiwit. Gestold e-i-w-i-t, ooit van gehoord? Nog steeds niet normaal?
Njah, eiwit dat met water uit het gehakt loopt.. Meestal is er dan water bijgedaan.
Whatever...
  woensdag 7 september 2011 @ 08:07:57 #104
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_101663053
Harde broodjes passen niet in mijn optimale hamburgerervaring. Als je dan hard bijt schuift die burger alle kanten op.

[ Bericht 9% gewijzigd door Redcoon op 07-09-2011 11:37:41 ]
pi_101664421
Alle zelfgemaakte hamburgers die ik ooit heb gehad waren meer een soort gehaktballen geworden in de pan :{ Als rauw vlees nog mooi plat, in de pan bolt het op. Hoe kan dat en hoe voorkom je het?
pi_101664535
Ik maak m'n hamburger op deze manier:

Bereide hamburger gebakken in de pan :@
Broodje
Bicky sauzen van Beckers
Geroosterde uitjes

[ Bericht 17% gewijzigd door Pinnenmutske op 08-09-2011 17:37:11 ]
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  woensdag 7 september 2011 @ 10:11:35 #107
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_101665154
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 09:36 schreef heaven7 het volgende:
Alle zelfgemaakte hamburgers die ik ooit heb gehad waren meer een soort gehaktballen geworden in de pan :{ Als rauw vlees nog mooi plat, in de pan bolt het op. Hoe kan dat en hoe voorkom je het?
Je kan het voorkomen door een kuiltje in het midden te maken.
pi_101677393
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 09:36 schreef heaven7 het volgende:
Alle zelfgemaakte hamburgers die ik ooit heb gehad waren meer een soort gehaktballen geworden in de pan :{ Als rauw vlees nog mooi plat, in de pan bolt het op. Hoe kan dat en hoe voorkom je het?
Nog platter slaan!
Ik doe altijd een bolletje gehakt tussen 2 velletjes plastic folie en sla het dan plat!
Perfecte burger.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  woensdag 7 september 2011 @ 17:36:32 #109
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101679452


Wat Erasmo zegt, kuiltje in het midden duwen.
pi_101680073
Bedankt voor de tips :)
pi_101680445
Beefburger bakken, als die bijna goed is 4 plakjes kaas erop leggen en de deksel even op de pan.
Zodra de kaas een beetje gesmolten is kan de beefburger uit de pan.

Dan pak je een heerlijk zacht broodje (met sesamzaad indien gewenst), snijd hem doormidden, en leg er een plakje ham op (gebakken is het lekkerst). Op de ham wat dunne plakjes tomaat, burger erop, en dan de saus.
De saus maak je van mayonaise en mosters. ongeveer 2 a 3 eetlepels mayo en een halve eetlepel mosterd. Dan krijg je een soort Unox saus, heerlijk. Saus eroverheen en op de saus wat uitjes en eten maar O+
pi_101686192
quote:
1s.gif Op woensdag 7 september 2011 10:11 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Je kan het voorkomen door een kuiltje in het midden te maken.
En ze ongeveer 1,5 keer zo groot en dunner maken dan je ze uiteindelijk wilt hebben.
Whatever...
pi_101703928
De vraag wat is het recept voor de ''perfecte'' hamburger is niet echt moeilijk toch, gewoon Heston Blumenthal na doen ;).

pi_101704060
Lol....

Interesting Figures
•Number of ingredients to make a cheeseburger: 3 (meat, cheese, bun)
•Number of ingredients to make a Blumenburger: 32
•Cost of average homemade half-pound cheeseburger: $3
•Cost of Blumenburger: $9
•Time required to make average cheeseburger: 7 minutes (3 minutes of prep, 4 minutes cooking time)
•Time required to make Blumenburger: 30 hours, 4 minutes (30 hours of prep, 4 minutes cooking time)
pi_101705134
quote:
0s.gif Op woensdag 7 september 2011 18:01 schreef 12345r het volgende:
Beefburger bakken, als die bijna goed is 4 plakjes kaas erop leggen en de deksel even op de pan.
Zodra de kaas een beetje gesmolten is kan de beefburger uit de pan.
Je kan het ook op een stukje aluminiumfolie leggen en dat dicht vouwen. Kaas smelt dan prima, maar gaat niet aan je pan plakken :).
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  donderdag 8 september 2011 @ 12:33:10 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101705187
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 11:57 schreef keepoww het volgende:
Lol....

Interesting Figures
•Number of ingredients to make a cheeseburger: 3 (meat, cheese, bun)
•Number of ingredients to make a Blumenburger: 32
•Cost of average homemade half-pound cheeseburger: $3
•Cost of Blumenburger: $9
•Time required to make average cheeseburger: 7 minutes (3 minutes of prep, 4 minutes cooking time)
•Time required to make Blumenburger: 30 hours, 4 minutes (30 hours of prep, 4 minutes cooking time)
De hamburger van Heston ziet er zeer goed uit en vrees dat als je die een keer eet, gewone hamburgers je niet meer smaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101705387
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 12:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

De hamburger van Heston ziet er zeer goed uit en vrees dat als je die een keer eet, gewone hamburgers je niet meer smaken.
Mee eens haha. Sowieso is die serie in search for perfection leuk om te kijken. Hestons Feast ook trouwens.

Alleen zijn die recepten niet na te maken, >24 uur voor een ''simpel'' gerecht :S
  donderdag 8 september 2011 @ 12:54:41 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101705977
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 12:38 schreef keepoww het volgende:

[..]

Alleen zijn die recepten niet na te maken, >24 uur voor een ''simpel'' gerecht :S
Kan best.


Robinook's Heston Blumenthal's Perfect Spaghetti Bolognese :s)
pi_101706608
Ik snap niet dat hij zo moeilijk doet over het van het broodje afglijden. Zet het mes er gewoon schuin in zodat de onderkant wat hol is, dan blijft het al een stuk beter liggen, eventueel kun je dan de bolling aan de bovenkant ook nog wegsnijden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_101706813
Snap ik ook niet helemaal. Sowieso snap ik wel meer dingen niet waarom die een kip vier keer van water bak wisselt met ijsblokjes dan weer lauw water en dan weer in de koelkast etc etc. heel vreemd :S
pi_101707078
@ Robin:
''Hopefully, that will shorten the process with 2 days. Yes, that’s right, 2 days! Because, this time it took me 3 days. :-)''
pi_101707489
quote:
Je weet het wel heerlijk te presenteren. Goddamn :9~
pi_101707696
@Robin, leuk blog trouwens. Staan leuke dingen in.
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 14:13:48 #124
91830 MaximusTG
pi_101708567
Ga dat van dat gehakt van Blumenthal zeker proberen!
  donderdag 8 september 2011 @ 14:17:24 #125
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101708683
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 13:44 schreef keepoww het volgende:
@Robin, leuk blog trouwens. Staan leuke dingen in.
Dank je. :-)

En ik heb het recept ook eens in 1,5 uur (geloof ik) gemaakt. Gewoon niet zelf je gehakt draaien, alle groenten in de keukenmachine blitzen en bliktomaten ipv verse. Resultaat was bijna net zo goed. (suddertijden niet meegerekend uiteraard)

Heb het boek trouwens laatst in de uitverkoop gescoord en ben van plan om nog meer van zijn perfections na te maken. Je leert er gewoon een hoop van, ook al zou je niet alles precies doen zoals hij.
pi_101709334
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 11:53 schreef keepoww het volgende:
De vraag wat is het recept voor de ''perfecte'' hamburger is niet echt moeilijk toch, gewoon Heston Blumenthal na doen ;).

Leuk filmpje! :Y
  donderdag 8 september 2011 @ 14:39:18 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101709450
Dat filmpje ziet er bij mij uit als een breedbeeld samengeperst naar 4 bij 3, is dat een instelling of heeft iedereen dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101709689
Ja ziet er beetje apart uit. Op youtube staan volgens mij ook een aantal afleveringen.

Ontopic / on filmpje, wat vinden jullie van die american tent in het begin. Waar je de burger krijgt tussen 2 boterhammen en smeer kaasspread en een ui ring rauw?
  donderdag 8 september 2011 @ 15:13:39 #129
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_101710553
Wat me vooral opviel in het filmpje:

• Gaat ie naar NL om te onderzoeken hoe dik het broodje hamburger moet zijn (2 vingers), doet ie daar uiteindelijk niets mee; de perfect burger is veel dikker dan dat

• Waarom in godsnaam bakken in olie en niet gewoon grillen?!?

Mijn perfecte hamburger koop ik hier in Argentinië (dus goed vlees, yeah) bij een straatkraampje. Beter dan die kan ik ze zelf niet maken en heb ik ook nog niet gegeten. Voor de liefhebbers: Bariloche, de weg naar Cerro Catedral. Iedereen in Bariloche kent deze man :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 8 september 2011 @ 15:16:06 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101710624
Valt me op dat hij het bij het filmpje verder helemaal niet heeft over hoe gaar of rood de perfecte burger is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101710664
Ja dat is bij heel die serie zo, hij gaat ergens naar toe voor een test of een manier van koken en doet er vervolgens helemaal niks mee.

Hij doet het uitendelijk op zijn eigen manier.
pi_101710674
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 14:46 schreef keepoww het volgende:

Ontopic / on filmpje, wat vinden jullie van die american tent in het begin. Waar je de burger krijgt tussen 2 boterhammen en smeer kaasspread en een ui ring rauw?
Het gaat om brood met rundvlees. Ik heb ze zo ooit ook wel eens gemaakt, alleen dan met spek en wel ketchup. Best lekker hoor. Ik gooi vaak wat uiringen bij in de grillpan en die worden dan ook niet echt gaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 8 september 2011 @ 15:19:10 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101710714
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 15:17 schreef keepoww het volgende:
Ja dat is bij heel die serie zo, hij gaat ergens naar toe voor een test of een manier van koken en doet er vervolgens helemaal niks mee.

Hij doet het uitendelijk op zijn eigen manier.
Een BBC budget moet schijnbaar ook op
;)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 16:51:11 #134
91830 MaximusTG
pi_101714177
Nou, heb de hamburgers gemaakt door ze zo op te rollen in folie; Heb wel gewoon supermarktgehakt gebruikt, want ik heb zelf geen molen. Gehakt zat mooi in strengen in de verpakking, dus voorzichtig eruit gehaald, beetje uit elkaar gedaan. Zout en peper erover, beetje worcestershiresauce erover. Op elkaar gestapeld, op folie gelegd, en voorzichtig tot een cilinder gevormd. Tijdje in de koelkast, en net een paar hamburgers van gesneden. Was bang dat ze heel los zouden zijn, maar dat valt me nog best mee.
Heb voor deze keer wat hamburgerbroodjes gekocht. Straks lekker met wat ketchup, sla en augurken.
pi_101714416
Maximus volgens mij is het idee van die cilinder dat alle strains zeg maar in een gelijke lijn liggen.
Is het niet zo dat bij supermarktgehakt dit alle allemaal door elkaar is.
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 17:29:30 #136
91830 MaximusTG
pi_101715453
Ja, dat snap ik ook wel hoor ;). En dat is vaak niet zo bij supermarkten ja, maar wel (redelijk) bij de kiloverpakking rundergehakt van de AH.
Heb er net twee hamburgers mee gebakken. Ze waren erg lekker! Had er twee van de rol afgesneden, randje folie eraf, beetje platter gedrukt. Bleven mooi bij elkaar. Gebakken in zonnebloemolie, net als Heston om de dertig seconden omgedraaid. Na een paar minuten bakken beetje roomboter in de pan, over de hamburgers heenscheppen. Eruit, broodjes gebakken in de pan en de hamburgers opgemaakt.
Waren heerlijk, en het vlees had inderdaad de goede structuur.
pi_101715686
Vergeef me aub dat ik bereide hamburgers gebruik :@
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 18:12:23 #138
91830 MaximusTG
pi_101716679
Als die jou bevallen dan is dat prima hoor ;).

Plaatjes van mn rauwe hamburgers:



pi_101716744
ziet er wel aardig uit trouwens :) van het weekend maar is proberen.
Hoeveel tijd in de koelkast gelegen?
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 18:21:34 #140
91830 MaximusTG
pi_101716955
Euh, uurtje of 3 geloof ik. Tis best lastig om die rol goed bij elkaar te brengen in het plastic, zonder te hard te drukken. Heb ze na het snijden nog een beetje platter gedrukt, zodat ze ook wat meer samenhang kregen. De losse op de snijplank eet ik morgen lekker als lunch, de rest heb ik ingevroren. Want je moet natuurlijk meteen veel gehakt gebruiken, anders heb je natuurlijk niet echt een rol om van te spreken.
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 12:21:35 #141
91830 MaximusTG
pi_101746278
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

pi_101746337
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:21 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

[ link | afbeelding ]
:9

Ik duw het broodje iets beter aan zodat ie goed in m'n mond past ;)
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_101746741
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:21 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

[ link | afbeelding ]
waarom kijk ik hier weer als ik alleen maar boterhammetjes bij me heb :'(

ziet er goed uit. alleen zou ik er nog kaas bij doen..
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 12:51:30 #144
91830 MaximusTG
pi_101747036
Sorry :p. Tja, kaas is wel lekker soms ja, maar dan wordt het meteen weer zo zwaar.

@sararaats: Dat doe ik ook natuurlijk, maar zo was ie geserveerd. Ziet er ook mooier uit op de foto. Anders zie je alleen een platgedrukt broodje...
pi_101747071
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:51 schreef MaximusTG het volgende:
Sorry :p. Tja, kaas is wel lekker soms ja, maar dan wordt het meteen weer zo zwaar.

@sararaats: Dat doe ik ook natuurlijk, maar zo was ie geserveerd. Ziet er ook mooier uit op de foto. Anders zie je alleen een platgedrukt broodje...
Da's waar ;)
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
pi_101749698
Ziet er lekker uit!
Echter ik houd van een dunnere hamburger maar dat is persoonlijk!
Ook grill ik de hamburger het liefste op een hout bbq!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 14:37:42 #147
91830 MaximusTG
pi_101749946
Ja, een hout bbq, dat zou lekker zijn ja. Is mn rookmelder alleen niet zo blij mee :P.
pi_101767481
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:21 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

[ link | afbeelding ]
Wauw... Dit lijkt erg op mijn 'perfecte hamburger'. Zelf had ik er een plakje tomaat bijgedaan en had ik een wat groter stuk vlees erop gedaan, maar een erg net resultaat.

Mag ik vragen waar jij deze broodjes haalt? Dit is precies wat ik zoek, en met het juiste formaat burger, kom ik nog dichter bij perfectie :)
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 22:40:36 #149
91830 MaximusTG
pi_101768021
Dank u! Tomaat is er idd wel lekker bij ja, al zit er natuurlijk al een sterke tomatensmaak aan van de ketchup. Groter stuk vlees;bedoel je dan dunner en breder, of breder bij dezelfde dikte? Was eerste keer dat ik zo'n rol in folie maakte, maar dan zou die dus dikker moeten. Vlees had ik dus gekruid met zout en peper en Worcestersaus.
Broodjes komen van de Ah, lagen bij de broodafdeling. Hoewel ik zulke ook wel eens zelf gemaakt heb.
Ben echt fan geworden van die hamburgers a la Blumenthal! Super lekker!
pi_101790859
klinkt best lekker maar ..a.u.b. het recept?

- Rundergehakt van de slager 500g (owk \o/)
- Mosterd (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Ketchup hoeveelheid toe te voegen=?)
- Zout (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Peper (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Worcestershiresaus (bij deze echt...hoeveelheid toe te voegen op 500g =?????????)
- FIjngemalen sjalotje = geen stukjes, wel de smaak
- Beetje foelie,parikapoeder, sambal, hot stuff (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Eitje
- Beetje paneermeel

?
pi_101790933
Een echte hamburger bevat een hamburgerschijf van 100% rundvlees. Rotzooi door het gehakt is not done. :{w
pi_101793513
quote:
1s.gif Op zaterdag 10 september 2011 19:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Een echte hamburger bevat een hamburgerschijf van 100% rundvlees. Rotzooi door het gehakt is not done. :{w
Onzin. Dan kun je wat mij betreft beter een tartaartje maken en dan wat dikker en half rood eten. Maargoed. ieder zijn smaak.
Whatever...
pi_101793585
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 september 2011 20:14 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Onzin. Dan kun je wat mij betreft beter een tartaartje maken en dan wat dikker en half rood eten. Maargoed. ieder zijn smaak.
Tartaar is niet vet genoeg voor een hamburger. Verder klopt het. De extra's horen tussen het broodje en het vlees te zitten, niet in de burger :{w
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')