abonnement Unibet Coolblue
pi_101709334
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 11:53 schreef keepoww het volgende:
De vraag wat is het recept voor de ''perfecte'' hamburger is niet echt moeilijk toch, gewoon Heston Blumenthal na doen ;).

Leuk filmpje! :Y
  donderdag 8 september 2011 @ 14:39:18 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101709450
Dat filmpje ziet er bij mij uit als een breedbeeld samengeperst naar 4 bij 3, is dat een instelling of heeft iedereen dat?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101709689
Ja ziet er beetje apart uit. Op youtube staan volgens mij ook een aantal afleveringen.

Ontopic / on filmpje, wat vinden jullie van die american tent in het begin. Waar je de burger krijgt tussen 2 boterhammen en smeer kaasspread en een ui ring rauw?
  donderdag 8 september 2011 @ 15:13:39 #129
16918 flipsen
Argentinie-specialist!
pi_101710553
Wat me vooral opviel in het filmpje:

• Gaat ie naar NL om te onderzoeken hoe dik het broodje hamburger moet zijn (2 vingers), doet ie daar uiteindelijk niets mee; de perfect burger is veel dikker dan dat

• Waarom in godsnaam bakken in olie en niet gewoon grillen?!?

Mijn perfecte hamburger koop ik hier in Argentinië (dus goed vlees, yeah) bij een straatkraampje. Beter dan die kan ik ze zelf niet maken en heb ik ook nog niet gegeten. Voor de liefhebbers: Bariloche, de weg naar Cerro Catedral. Iedereen in Bariloche kent deze man :Y
Ik hou me bezig met het organiseren van reizen naar Argentinie, Chili en Peru voor Tipica Reizen.
  donderdag 8 september 2011 @ 15:16:06 #130
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101710624
Valt me op dat hij het bij het filmpje verder helemaal niet heeft over hoe gaar of rood de perfecte burger is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101710664
Ja dat is bij heel die serie zo, hij gaat ergens naar toe voor een test of een manier van koken en doet er vervolgens helemaal niks mee.

Hij doet het uitendelijk op zijn eigen manier.
pi_101710674
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 14:46 schreef keepoww het volgende:

Ontopic / on filmpje, wat vinden jullie van die american tent in het begin. Waar je de burger krijgt tussen 2 boterhammen en smeer kaasspread en een ui ring rauw?
Het gaat om brood met rundvlees. Ik heb ze zo ooit ook wel eens gemaakt, alleen dan met spek en wel ketchup. Best lekker hoor. Ik gooi vaak wat uiringen bij in de grillpan en die worden dan ook niet echt gaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 8 september 2011 @ 15:19:10 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101710714
quote:
99s.gif Op donderdag 8 september 2011 15:17 schreef keepoww het volgende:
Ja dat is bij heel die serie zo, hij gaat ergens naar toe voor een test of een manier van koken en doet er vervolgens helemaal niks mee.

Hij doet het uitendelijk op zijn eigen manier.
Een BBC budget moet schijnbaar ook op
;)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 16:51:11 #134
91830 MaximusTG
pi_101714177
Nou, heb de hamburgers gemaakt door ze zo op te rollen in folie; Heb wel gewoon supermarktgehakt gebruikt, want ik heb zelf geen molen. Gehakt zat mooi in strengen in de verpakking, dus voorzichtig eruit gehaald, beetje uit elkaar gedaan. Zout en peper erover, beetje worcestershiresauce erover. Op elkaar gestapeld, op folie gelegd, en voorzichtig tot een cilinder gevormd. Tijdje in de koelkast, en net een paar hamburgers van gesneden. Was bang dat ze heel los zouden zijn, maar dat valt me nog best mee.
Heb voor deze keer wat hamburgerbroodjes gekocht. Straks lekker met wat ketchup, sla en augurken.
pi_101714416
Maximus volgens mij is het idee van die cilinder dat alle strains zeg maar in een gelijke lijn liggen.
Is het niet zo dat bij supermarktgehakt dit alle allemaal door elkaar is.
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 17:29:30 #136
91830 MaximusTG
pi_101715453
Ja, dat snap ik ook wel hoor ;). En dat is vaak niet zo bij supermarkten ja, maar wel (redelijk) bij de kiloverpakking rundergehakt van de AH.
Heb er net twee hamburgers mee gebakken. Ze waren erg lekker! Had er twee van de rol afgesneden, randje folie eraf, beetje platter gedrukt. Bleven mooi bij elkaar. Gebakken in zonnebloemolie, net als Heston om de dertig seconden omgedraaid. Na een paar minuten bakken beetje roomboter in de pan, over de hamburgers heenscheppen. Eruit, broodjes gebakken in de pan en de hamburgers opgemaakt.
Waren heerlijk, en het vlees had inderdaad de goede structuur.
  donderdag 8 september 2011 @ 17:37:57 #137
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_101715686
Vergeef me aub dat ik bereide hamburgers gebruik :@
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 18:12:23 #138
91830 MaximusTG
pi_101716679
Als die jou bevallen dan is dat prima hoor ;).

Plaatjes van mn rauwe hamburgers:



pi_101716744
ziet er wel aardig uit trouwens :) van het weekend maar is proberen.
Hoeveel tijd in de koelkast gelegen?
  † In Memoriam † donderdag 8 september 2011 @ 18:21:34 #140
91830 MaximusTG
pi_101716955
Euh, uurtje of 3 geloof ik. Tis best lastig om die rol goed bij elkaar te brengen in het plastic, zonder te hard te drukken. Heb ze na het snijden nog een beetje platter gedrukt, zodat ze ook wat meer samenhang kregen. De losse op de snijplank eet ik morgen lekker als lunch, de rest heb ik ingevroren. Want je moet natuurlijk meteen veel gehakt gebruiken, anders heb je natuurlijk niet echt een rol om van te spreken.
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 12:21:35 #141
91830 MaximusTG
pi_101746278
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

  vrijdag 9 september 2011 @ 12:23:39 #142
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_101746337
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:21 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

[ link | afbeelding ]
:9

Ik duw het broodje iets beter aan zodat ie goed in m'n mond past ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_101746741
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:21 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

[ link | afbeelding ]
waarom kijk ik hier weer als ik alleen maar boterhammetjes bij me heb :'(

ziet er goed uit. alleen zou ik er nog kaas bij doen..
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 12:51:30 #144
91830 MaximusTG
pi_101747036
Sorry :p. Tja, kaas is wel lekker soms ja, maar dan wordt het meteen weer zo zwaar.

@sararaats: Dat doe ik ook natuurlijk, maar zo was ie geserveerd. Ziet er ook mooier uit op de foto. Anders zie je alleen een platgedrukt broodje...
  vrijdag 9 september 2011 @ 12:52:38 #145
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_101747071
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:51 schreef MaximusTG het volgende:
Sorry :p. Tja, kaas is wel lekker soms ja, maar dan wordt het meteen weer zo zwaar.

@sararaats: Dat doe ik ook natuurlijk, maar zo was ie geserveerd. Ziet er ook mooier uit op de foto. Anders zie je alleen een platgedrukt broodje...
Da's waar ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_101749698
Ziet er lekker uit!
Echter ik houd van een dunnere hamburger maar dat is persoonlijk!
Ook grill ik de hamburger het liefste op een hout bbq!
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 14:37:42 #147
91830 MaximusTG
pi_101749946
Ja, een hout bbq, dat zou lekker zijn ja. Is mn rookmelder alleen niet zo blij mee :P.
pi_101767481
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 12:21 schreef MaximusTG het volgende:
Zo, net lunchhamburger op! Foto van gebakken resultaat:

[ link | afbeelding ]
Wauw... Dit lijkt erg op mijn 'perfecte hamburger'. Zelf had ik er een plakje tomaat bijgedaan en had ik een wat groter stuk vlees erop gedaan, maar een erg net resultaat.

Mag ik vragen waar jij deze broodjes haalt? Dit is precies wat ik zoek, en met het juiste formaat burger, kom ik nog dichter bij perfectie :)
  † In Memoriam † vrijdag 9 september 2011 @ 22:40:36 #149
91830 MaximusTG
pi_101768021
Dank u! Tomaat is er idd wel lekker bij ja, al zit er natuurlijk al een sterke tomatensmaak aan van de ketchup. Groter stuk vlees;bedoel je dan dunner en breder, of breder bij dezelfde dikte? Was eerste keer dat ik zo'n rol in folie maakte, maar dan zou die dus dikker moeten. Vlees had ik dus gekruid met zout en peper en Worcestersaus.
Broodjes komen van de Ah, lagen bij de broodafdeling. Hoewel ik zulke ook wel eens zelf gemaakt heb.
Ben echt fan geworden van die hamburgers a la Blumenthal! Super lekker!
pi_101790859
klinkt best lekker maar ..a.u.b. het recept?

- Rundergehakt van de slager 500g (owk \o/)
- Mosterd (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Ketchup hoeveelheid toe te voegen=?)
- Zout (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Peper (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Worcestershiresaus (bij deze echt...hoeveelheid toe te voegen op 500g =?????????)
- FIjngemalen sjalotje = geen stukjes, wel de smaak
- Beetje foelie,parikapoeder, sambal, hot stuff (hoeveelheid toe te voegen=?)
- Eitje
- Beetje paneermeel

?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')