Zachte bolletjes: kadetjes met sesamzaad of zijn het harde bollen?quote:Op vrijdag 25 oktober 2013 08:48 schreef Tijn het volgende:
Ik koop altijd sesambolletjes van de bakker. Die hamburgerbroodje van de supermarkt vind ik er niet lekker uitzien (nooit geprobeerd though).
Ik heb er nog 2 in de vriezerquote:Op donderdag 24 oktober 2013 02:42 schreef Tijn het volgende:
Ik heb sinds kort van deze dingen in huis. Dat is toch een partij lekker, echt ongelofelijk
Nee, geen harde. Gewoon van dit soort dingen:quote:Op vrijdag 25 oktober 2013 10:12 schreef Alan_Bastard het volgende:
[..]
Zachte bolletjes: kadetjes met sesamzaad of zijn het harde bollen?
Same herequote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik koop meestal die hamburgerbroodjes die per zes verpakt zijn. Ze zijn alleen lekker als je ze open snijd en ze met de opengesneden kant naar boven in de ovengrill legt voor ongeveer 7 minuten. Echt goede hamburgerbroodjes ben ik hier nog niet tegengekomen. Zachte broodjes zijn te zacht en harde broodjes te hardquote:Op vrijdag 25 oktober 2013 08:20 schreef Alan_Bastard het volgende:
[..]
Naar aanleiding van je aanbeveling ook besteld, ze komen vanmiddag aan, ben erg benieuwd
Dan rest mij de vraag:
Welke broodjes gebruiken jullie voor de hamburger?
Je hebt die wat zoetige kleine hamburgerbroodjes (per zes verpakt), ik gebruik wel eens Italiaanse bollen, maar wat is nu echt aan te raden en waar haal ik het?
Heb ze gisteren klaargemaakt. Eentje met de 'heisa' erop en eronder en eentje als vol broodje hamburger.quote:Op donderdag 24 oktober 2013 02:42 schreef Tijn het volgende:
Ik heb sinds kort van deze dingen in huis. Dat is toch een partij lekker, echt ongelofelijk
Volgens mij moet je gewoon van vettere stukken gehakt laten draaien bij de slager, die weet vast wel welke delen koe die daarvoor moet hebben.quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 07:20 schreef Alan_Bastard het volgende:
Weet nog niet of ik er -gezien de kosten per stuk- nog een keer ga bestellen of dat ik op zoek moet naar een betere slager in de buurt. Verzending was erg netjes en snel, dus aan Beef en Steak ligt het niet
quote:Op zaterdag 26 oktober 2013 06:07 schreef hmmmz het volgende:
Foto die ik vorige week vrijdag gemaakt heb:
[ afbeelding ]
Deze is voor de double double animalquote:Op zaterdag 26 oktober 2013 21:33 schreef Redcoon het volgende:
Ik ben een groot fan van de Amerikaanse hamburgerketen 'In-n-Out Burger'. Mochten jullie ooit bij de Westkust van de VS zijn, ga daar dan een keer heen en bestel een Double Double burger...
Aangezien dat een beetje overdreven is kan je het ook namaken ;-)
Klik hier, echt de moeite waard.
quote:Op zaterdag 10 september 2011 19:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Een echte hamburger bevat een hamburgerschijf van 100% rundvlees. Rotzooi door het gehakt is not done.
Die Tommy burger spreekt mij wel aan... Zal me eens een trip naar RTM regelenquote:Op zondag 27 oktober 2013 07:10 schreef RobinOok het volgende:
Ik vind de hamburgers van http://www.rotterdamschekookpot.nl/ lekker.
Maar die zijn denk ik niet voor burgerfundamentalisten, want het zijn burgers met lekker veel toeters en bellen en sterke smaken. En alles homemade. Nou ja, vast niet alles, maar zoals je dat thuis ook zou doen. Leuke zaak, aardige mensen.
Bedenk wel dat elke keer wanneer je een hamburger uit de vriezer haalt deze moet chambreren (op kamertemperatuur brengen). Reken voor een hamburger van 100-125 gram op een uur of wat, zo niet meer. Doe je het voorgezegde niet, dan verbrand je de hamburger waarschijnlijk in de pan, en is de binnenkant nog steenkoud. Ik vrees ook dat een dergelijke hamburger (ook al is 'ie van tevoren ontdooid) zeer droog zal zijn. Je kunt de hamburgers ook zeer plat maken zodat het ontdooien korter duurt.quote:Op vrijdag 1 november 2013 17:14 schreef silverhill het volgende:
Sinds ik dit topic heb gezien wil ik het ook eens helemaal zelf proberen. Ik heb een kilo gehakt gehaald, en nu had ik het idee om van dat gehakt eerst 8-10 (hoeveel eigenlijk?) hamburgers te maken en die dan in te vriezen. Iedere keer als ik dan zin heb in een hamburger als avondeten, kan ik makkelijk een losse hamburger uit de diepvries halen en dan pas kruiden door het gehakt mengen (dus niet er simpelweg op strooien). Dit omdat ik dan iedere keer opnieuw de smaak kan aanpassen.
Zitten er in deze aanpak fouten/valkuilen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |