abonnement Unibet Coolblue
pi_101233309
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 22:12 schreef D. het volgende:
Je vlees niet bij AH halen is al een stap in de goede richting :P
Even voor mijn informatie. Ik heb dit in het topic al vaker gehoord, maar wat is er precies mis mee? Voor zover ik weet heeft de AH een 'eigen slager' dus zou het vlees ook 'goed' moeten zijn,

Natuurlijk merk ik het verschil tussen de AH en een poelier/slager. Maar eerlijk gezegd, merk ik het meer in mijn portemonnee dan in mijn mond.

Komt wel van iemand af die net een jaar op zichzelf woont. Moeders deed zit normaal altijd :)
pi_101233430
quote:
7s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 16:01 schreef gianni61 het volgende:
ik heb dit topic ook ff gevolgt.

gisteren toch maar een flesje worchestersauce van de jumbo meegenomen. morgen dus hamburgers bakken *O*
Welk merk heb je gehaald? Ik heb de Lea and Perrins die aangeraden werd :)
pi_101234310
Ik doe het alsvolgt:

- Rundergehakt van de slager 500g
- Mosterd
- Ketchup
- Zout
- Peper
- Worcestershiresaus
- FIjngemalen sjalotje = geen stukjes, wel de smaak
- Beetje foelie, nootmuskaat,parikapoeder
- Eitje
- Beetje broodkruim

Vanalles niet te veel, het moet wel vlees blijven :) en dan op een licht getoast bolletje met een lik mayo, verse sla (geen ijsberg), gebakken bacon, tomaat, komkommer en gebakken uitjes. Beetje ketchup erop en over de burgers een plakje extra belegen kaas laten meesmelten (niet die vieze cheddar).

Maar ik maak ook wel eens burgers van tartaar, alleen wat peper, zout, worcestershire en dan niet te gaar bakken. Beetje mayo en ketchup en broodje. Yum.
Whatever...
pi_101235168
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 21:43 schreef Gedetineerde het volgende:

[..]

Even voor mijn informatie. Ik heb dit in het topic al vaker gehoord, maar wat is er precies mis mee? Voor zover ik weet heeft de AH een 'eigen slager' dus zou het vlees ook 'goed' moeten zijn,

Natuurlijk merk ik het verschil tussen de AH en een poelier/slager. Maar eerlijk gezegd, merk ik het meer in mijn portemonnee dan in mijn mond.

Komt wel van iemand af die net een jaar op zichzelf woont. Moeders deed zit normaal altijd :)
De AH heeft meestal geen eigen slager maar koopt het in bij een grote slachterij of vleeswarenfabrikant. In NL mag 15% water in het vlees zitten. Als AH/fabrikant jou 15% water als vlees kan verkopen is dat natuurlijk snel kassa...

Een slager mag dat ook, maar die kun je er zelf op aanspreken dat je vlees zo kromp/spetterde etc.
dag
pi_101237213
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 22:18 schreef Peter het volgende:
[..]De AH
De AH heeft vaak prima vlees naar mijn mening. Zeker het "premium" vlees bij bijv. de entrecotes en rib-eyes is uitstekend, ook de hamburgers zijn voor op de bbq prima (bijv. de biologische burgers met jalapenos).

[ Bericht 1% gewijzigd door Zigger op 26-08-2011 23:06:15 ]
  Moderator vrijdag 26 augustus 2011 @ 23:18:08 #56
18653 crew  D.
pi_101238196
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 21:43 schreef Gedetineerde het volgende:

[..]

Even voor mijn informatie. Ik heb dit in het topic al vaker gehoord, maar wat is er precies mis mee? Voor zover ik weet heeft de AH een 'eigen slager' dus zou het vlees ook 'goed' moeten zijn,

Natuurlijk merk ik het verschil tussen de AH en een poelier/slager. Maar eerlijk gezegd, merk ik het meer in mijn portemonnee dan in mijn mond.

Komt wel van iemand af die net een jaar op zichzelf woont. Moeders deed zit normaal altijd :)
Ik kom weinig bij de AH, maar die keren dat ik daar kom (en vlees koop) valt het me altijd tegen.
En dan vergelijk ik het met de plaatselijke Plus :Y
pi_101261271
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 21:46 schreef Gedetineerde het volgende:

[..]

Welk merk heb je gehaald? Ik heb de Lea and Perrins die aangeraden werd :)
die heb ik ook.

ik was best tevreden over de smaak.
Rundergehankt gemengt met zout, peper, worchester sauce en een beetje tobasco.
op een geroosterde italiaanse bol met kaas, sjalotjes en wat mayo en curry
Reaching out to embrace the random. reaching out to embrace what ever may come.
pi_101261339
AH gehakt vind ik waterig en drapperig na bakken.
Ben zelf zeer tevreden over het gehakt van de LIDL (vers, niet dat uit de diepvries).
Ja doei.
pi_101261880
De dag is vandaag anders gelopen dan verwacht. Ben uiteindelijk bij een vriend voetbal wezen kijken waar we een turkse pizza hadden besteld. De dag verliep sowieso hectisch door het slechte weer. Was veel van plan.. helaas.

Alles ligt nog in de vriezer. Morgen maar beter tijdens Man utd - Arsenal :)

quote:
0s.gif Op vrijdag 26 augustus 2011 22:18 schreef Peter het volgende:

[..]

De AH heeft meestal geen eigen slager maar koopt het in bij een grote slachterij of vleeswarenfabrikant. In NL mag 15% water in het vlees zitten. Als AH/fabrikant jou 15% water als vlees kan verkopen is dat natuurlijk snel kassa...

Een slager mag dat ook, maar die kun je er zelf op aanspreken dat je vlees zo kromp/spetterde etc.
Jaja. Zal binnenkort wel eens bij een slager een lekker stuk vlees halen en kijken of het echt zo verschilt. Niet dat ik je niet geloof, maar meer of ik het merk.

De AH waar ik naartoe ga, pretendeert wel zijn eigen slager te hebben in ieder geval. Dat staat er namelijk bij de vleesafdeling.
pi_101264019
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 augustus 2011 18:49 schreef motorbloempje het volgende:
AH gehakt vind ik waterig en drapperig na bakken.
Ben zelf zeer tevreden over het gehakt van de LIDL (vers, niet dat uit de diepvries).
Het extra magere gehakt van de lidl is top, alhoewel ik het kalfsgehakt van mijn slager toch lekkerder vind :)
Whatever...
pi_101270373
Extra mager? Waarom zou je dat willen kopen.
Als je de boel op de bbq maakt gaat het vet er deels uit. Extra mager wil je niet hebben omdat vet voor de smaak zorgt. Het recept van Pavv is een aanrader deze maken wij eigenlijk altijd. Prefab willen we niet meer.
pi_101271016
Het is niet helemaal waar.

Vet draagt smaak (smaakstoffen lossen er makkelijk in op), en dus is vet nodig. Degradatie van vet geeft ook wat smaakstoffen. Maar in extra mager gehakt zit alsnog net geen 10% vet.. De smaak komt van de kruiden die je toevoegt en de reacties die in de pan plaatsvinden. Minder vet dat uit je vlees loopt = Meer smaak die erin blijft. Bij mij zijn hamburgers nooit te droog, kwestie van goed bereiden en kruiden (beetje mosterd voorkomt eventueel taai worden).

Blijft wel dat je goed vlees moet hebben. Hoe minder bindweefsel hoe lekkerder je gehakt (vind ik).

Ik houd helemaal niet va die moddervette schijven, dus ook een kwestie van smaak.
Whatever...
pi_101282250
moddervette schijven krijg je van h-o-h. Met alleen rundergehakt heb je daar echt geen last van.
pi_101284779
Fergburger uit Nieuw-Zeeland. Beter ga je niet vinden. Klaar.
  zondag 28 augustus 2011 @ 13:30:10 #65
66083 Platina
78th Element
pi_101285114
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 13:16 schreef Perquisite het volgende:
Fergburger uit Nieuw-Zeeland. Beter ga je niet vinden. Klaar.
Wat is er zo speciaal aan dan
pi_101288801
Kreeg net honger, en besloot vlak voordat Feyenoord - Heereveen begint snel de burgers te maken.

Ik heb ervoor gekozen eerst een basic burger te maken. Zodat ik goed kon proeven of het vlees lekker zou zijn. Indien dit het geval is, zou ik verder op deze basis kunnen voortborduren.



Burger in de pan, geen olie of boter bijgedaan. Paar druppels per burger van de Worcester sause.



Na een paar minuten uien, peper, zout en knoflookstukjes bijgedaan.



De broodjes die ik uitgekozen heb.



Het eindresultaat.

Natuurlijk erg benieuwd naar hoe het zou smaken. Ik heb het ongeveer een kwartier geleden allemaal opgegeten en was erg tevreden over de smaak.

Dankzij de Worcestersauce een echte hamburgersmaak. De ketchup, dikte van de burger en uien maakte het helemaal af.

De burger zelf was sappig en precies vet genoeg.

Volgende keer wat sla, een augurkje en een tomaat erbij :9
pi_101289607
je foto's doen het niet...

Verder een hoop geleerd in dit topic! Gelijk een bestelling geplaatst bij Smokey Al voor liquid smoke, chipotle tabasco en gerookt paprika poeder.

Tot nu toe maakte ik altijd deze burgers: http://www.jamieoliver.com/recipes/beef-recipes/a-cracking-burger
Superlekker en gezond!
Wel lekker blijven plakken hè?
pi_101298550
Smoked Paprika is echt _O_ :9

Ook in bijvoorbeeld Goulash ;)
Ja doei.
pi_101302577
Gerookte paprika is errug goed!
Whatever...
pi_101303170
Durf het bijna niet te vragen, maar wat is er zo lekker aan gerookte paprika(poede) ?
pi_101303571
Het geeft barbecuesmaak aan je vlees terwijl je het in de pan bakt.. Overigens zijn ze heel ook mooi hoor.. Ruiken heerlijk en geven goede smaak.
Whatever...
pi_101379964
quote:
0s.gif Op donderdag 25 augustus 2011 08:44 schreef Redcoon het volgende:
Ik ben zelf een zeer groot fan van dit recept.

http://www.bbq-nl.com/2010/01/hamburgers.html

PS. niet door en door grillen, hamburgers morgen best medium(-rare) van binnen zijn, mits je rundvlees gebruikt.
Vandaag 6 hamburgers gemaakt met dit recept. Erg lekker, icm met wat cheddarkaas erbovenop! Ik kon alleen geen chipotle pepers vinden in de supermarkt. Alleen had ik de uitjes nog iets te groot, waardoor er wat 'scheurtjes' in de burgers kwamen.

Daarnaast nog wat zelfgemaakte patat erbij. :)
http://www.hoedoe.nl/eten(...)bak-ik-vlaamse-friet
pi_101395783
Mijn ouders halen meestal gewone pre-fab van de Appie, maar af en toe... :)
We grillen het trouwens altijd opp een grilplaat, maar vooral bij de hamburgers van de Albert Heijn("verse"uiteraard) komt er enorm veel vet uit...
Het is regelmatig gebeurt dat de aflekgootjes het niet aankonden en het vet aan alle kanten van de gril eruit druipte...
MisterTao recommender: darkkingll (i know.. :P )
pi_101399752
Voor mij gaat er niets boven dit verhaal:

The Burger Lab: The World's Best Burger for a Single Man (or Woman)



Klein pannetje en gehakt extreem los houden! O+

(Ik heb een hekel aan van die doorgeknede burgers die als een dikke, compacte bonk op je broodje liggen, met kaas er als losse laag bovenop. Bleh.)

[ Bericht 6% gewijzigd door minilot op 31-08-2011 06:54:18 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_101551511
Gisteren de allerlekkerste hamburger ooit gegeten :9

Ik was van plan gisteren weer hamburgers te maken. Ik had alles in huis om dit keer een hamburger van 'de next level' te maken.

Onverwachts kwam er een vriend langs, en ik bood hem ook 1 hamburger aan. Had er eigenlijk 2 voor mezelf, dus dat vond ik wel jammer, maar ik deel het liever dan dat ik alles alleen op eet.

De basis van vorige keer heb ik aangehouden met als enig verschil dat ik er vandaag ook tomaten en augurk bijdeed en een iets ander broodje had. Een rond bolletje met wat verschillende soorten zaden erin.

Iets meer van de wincester sause gebruikt en wat meer ketchup.

Onwijs lekker.

Die maat van me gaf ook aan dat dit veeel beter is dan de Mac of BK troep.

Zojuist weer hamburgers gehaald. Dit keer wat luxere. 'Scharrel beef'

Ben benieuwd :) Zal dalijk wel foto's maken. Gisteren wilde ik dat doen, maar bedacht me dat dat in bijzijn van die vriend van mij nogal vreemd kon overkomen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')