Dit nav eerdere berichten op Nu.nl:quote:Onderzoek naar EHEC-bacterie in Nederlandse groenten
DEN HAAG - De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit begint een onderzoek naar de vraag of er in Nederland groenten uit Duitsland worden verkocht. Volgens een woordvoerster hoeft het onderzoek niet lang te duren. Het staat volgens haar niet vast of er daarna ook testen worden uitgevoerd of de groenten besmet zijn met de gevaarlijke darmbacterie EHEC.
De Duitse overheid waarschuwde woensdag voor het eten van tomaten, komkommers en sla uit Noord-Duitsland. De groenten zijn vermoedelijk besmet door de bacterie. De oorzaak van de uitbraak is nog onduidelijk.
De EHEC-bacterie heeft in Duitsland al zeker twee levens geëist. Donderdag meldden de autoriteiren dat een 41-jarige vrouw uit Nedersaksen en een 89-jarige dame uit Sleeswijk-Holstein zijn bezweken aan diarree, bloedarmoede en nierfalen, de symptomen van een infectie. 140 Duitsers zijn ziek.
Wetenschappers van de Universiteit van Münster hebben ontdekt dat de gevaarlijke darminfectie wordt veroorzaakt door een al bekende bacterie, die echter uitzonderlijk agressief is en resistent tegen veel gangbare antibiotica. Dat melden Duitse media donderdag.
Het was als bekend dat de gevreesde ziekteverwekker behoort tot de EHEC-groep.
Dat zijn varianten van de darmbacterie E.coli die darmbloedingen veroorzaken. De onderzoekers hebben nu kunnen vaststellen om welke van de 42 bekende varianten het precies gaat.
Onderzocht wordt nu welke veranderingen de bacterie heeft ondergaan die hem zo gevaarlijk maken. Ook proberen de wetenschappers vast te stellen welke antibiotica wel vat kunnen krijgen op de ziekteverwekker.
http://www.volkskrant.nl/(...)on-uit-Hamburg.dhtmlquote:De EHEC-bacterie, komt die niet gewoon uit Hamburg?
De top van Duitse wetenschap zit met de handen in het haar: waar komt nou toch die EHEC-bacterie vandaan? Door het voorbarige vingerwijzen van Hamburgse gezondheidsdiensten naar Spaanse en Nederlandse komkommers, stortte de export in en hebben telers een klap opgelopen. Gisteravond greep staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker in Nieuwsuur de kans aan om terug te slaan: 'Wie zegt dat het niet de Hamburgse brätwursten zijn?'
De CDA'er uitte in het actualiteitenprogramma zware kritiek op Duitsland. 'Ik vind dat Duitsland er een rommeltje van maakt. Ze trekken veel te vroeg conclusies.' Dat de Duitsers eerst naar importproducten als besmettingsbron wijzen, stuit Bleker tegen de borst. 'Wie zegt dat het niet het Duitse bier of de brätwursten zijn? Laat de Duitsers eerst eens kritisch naar bijvoorbeeld het water of de hygiëne in Hamburg kijken.'
Herleiden tot Hamburg
Ook al is er nog veel onduidelijk over de herkomst van de bacterie, de beweringen van Bleker snijden volgens wetenschapsjournaliste van de Volkskrant Ellen de Visser wel hout. 'Het zijn intrigerende dingen die hij zegt. De cijfers lijken vooralsnog vooral in de richting van Hamburg te wijzen.' Uit cijfers die de wereldgezondheidsorganisatie WHO gisteren publiceerde, vallen van de 1614 mensen waarbij een EHEC-besmetting is geconstateerd, 1612 te herleiden tot Hamburg. Op twee personen na is iedereen in Noord-Duitsland geweest of heeft direct contact gehad met iemand die daar is geweest. De infectie heeft zich inmiddels verspreid over tien landen, waaronder Nederland, Frankrijk, Groot-Brittanië en Zweden.
Het Duitse onderzoek komt ondertussen niet veel verder. Duitse onderzoekers hebben vandaag gezegd dat ze nog steeds niet weten waar de besmetting vandaan komt, maar sloten vlees en zuivel zo goed als uit. Dinsdag bleek dat de op twee Spaanse komkommers in Hamburg, die aanvankelijk werden gezien als de bron van ziekteverwekkers, wel EHEC-bacteriën waren gevonden - maar niet de variant O104.
Erg ongelukkig
De Spaanse minister van Landbouw zei hierop teleurgesteld te zijn over de manier waarop Duitsland de situatie aanpakt. Ze noemde het 'erg ongelukkig' dat Duitse politici naar Spanje wezen 'zonder betrouwbare gegevens.' EU-commissaris Dacian Ciolos zei te begrijpen dat de nationale autoriteiten in de EU maatregelen nemen om de consumenten te beschermen. 'Maar de maatregelen moeten proportioneel zijn.' Ciolos: 'Het is belangrijk de consumenten te beschermen zonder beschuldigingen aan landen of tuinders.'
Volgens Bleker hebben de Duitse beschuldigingen voor een 'vreselijk drama' gezorgd. Het verlies voor Nederlandse telers door het importverbod en het afzakken van de import naar Duitsland komt neer op vijf tot tien miljoen euro per dag. 'Men spreekt wel eens van Duitse degelijkheid, maar die woorden kan ik de komende maanden even niet uitspreken.'
De WHO zegt de aangesloten landen goed geïnformeerd te houden over de laatste ontwikkelingen en raadt handelsrestricties omwille van de EHEC-besmettingen af.
Als dit zo is dan moet het makkelijk te verifieren zijn, alle buitenlanders die ziek of dood zijn moeten dan zeer waarschijnlijk het restaurant bezocht hebben.quote:Op vrijdag 3 juni 2011 16:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Bron ligt dus duidelijk in Hamburg
Bild heeft het over 2 Groothandels en 1 restaurant die in de nadere verdenking liggen
http://www.bild.de/region(...)n-18206530.bild.html
In Hamburg is de politie te water (Wasserschutzpolizei) voor levensmiddeldelicten verantwoordelijk (dit klinkt krom, hoe zeg je dat beter?)
Het strafrechtelijk onderzoek, uiteraard heb je ook het Bundesverband der lebensmittelkontrolleure enzoquote:Op vrijdag 3 juni 2011 17:10 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Als dit zo is dan moet het makkelijk te verifieren zijn, alle buitenlanders die ziek of dood zijn moeten dan zeer waarschijnlijk het restaurant bezocht hebben.
Merkwaardig dat de Wasserschutzpolizei verantwoordelijk is voor het onderzoek, bij ons heb je daar toch gespecialiseerde diensten voor ?
quote:Ook groentenhandelaren verliezen fors
DEN HAAG - De schade voor Nederlandse handelsbedrijven in groenten als gevolg van de EHEC-uitbraak bedraagt naar verwachting 30 miljoen euro per week. Dat heeft groenten- en fruithandelsplatform Frugi Venta vrijdag bekendgemaakt.
''Deze maanden zijn de topperiode voor de handel in Hollandse kasgroenten. De exportwaarde in deze periode wordt onder normale omstandigheden geschat op 200 miljoen euro per week'', aldus de organisatie.
Frugi Venta is in nauw overleg met de overheid om zo snel mogelijk te komen tot een algemene vrijwaringsverklaring, die exporteurs kunnen overleggen aan buitenlandse afnemers.
Steeds meer landen stellen door de EHEC-uitbraak importrestricties in op verse groenten uit Europa. Zo eisen onder meer de Verenigde Arabische Emiraten en Oekraïne een EHEC-vrijverklaring en hebben de VS en Canada importcontroles afgekondigd, aldus de organisatie.
Zelfs voor een leek (zoals ikzelf) lijkt dat inmiddels inderdaad ook wel een stuk voor de hand liggender, als je de berichten zo hoort en leest.quote:
Dat waren die dames van de vakbond voor belastingdienstpersoneel die daar op een seminar waren.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Geen Hamburg maar Lübeck !
Zeker zeventien mensen die ziek zijn geworden hebben half mei in een restaurant in het
Noord-Duitse Lübeck gegeten.
huh ??? tis nog vroegquote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat waren die dames van de vakbond voor belastingdienstpersoneel die daar op een seminar waren.
nee volgens mij zie je dat goed, hygiëne is restaurants is vaak heeeeeeeel ver te zoeken.....quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:11 schreef Che_ het volgende:
Als je de groenten goed wast is er niks aan de hand toch? Of zie ik dat verkeerd.
In het vorige deelquote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:11 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
huh ??? tis nog vroeg![]()
eerst effe koffie
[/quote]quote:[quote]Op vrijdag 3 juni 2011 12:31 schreef Pietverdriet het volgende:
De Süddeutsche Zeitung meldt vandaag in de db uitgave dat er in 1 dag 100 nieuwe gevallen bij zijn gekomen, er nog steeds geen therapie is en de bron nog steeds niet gevonden is. Er is inmiddels de 18e dode gevallen, een 81 jarige vrouw.
Volgens Prof Helge Karg van de uni Münster gaat het om een zeer besmettelijke variant die zeer gevaarlijk is. Mensen zijn er zwaar ziek van. Complicaties zijn het stoppen van de nierfunctie, het aantasten van het zenuwgestel waardoor oa spraak en zicht storingen optreden. De Export van groenten gaat enorm terug, en in Duitsland geeft 59% van de vrouwen en 41% van de mannen aan dat ze voorlopig geen rauwe groenten eten uit angst besmet te raken (hoewel er geen enkele besmette groenten zijn aangetroffen note: PV) .
Een verdacht geval is het volgende
Er waren van 12 tot 14 mei 34 vrouwen die lid zijn van de vakbond voor medewerkers van de belastingdienst op een seminair in Lubeck. 4 van hen worden zwaar ziek en 1 daarvan overlijdt. Het is echter nog niet duidelijk waar de infectie is opgelopen.
Die vrouwen waren met elkaar naar een restaurant geweestquote:
Klopt, toen ik chef was, werd er bij mij in ieder vrij momentje gepoetst en schoongemaakt. Mensen die zich drukten daarvoor konden direct vertrekken. Koelkasten werden iedere dag schoongemaakt, alles in de keuken (planken, kastjes) minstens 1 keer in de week.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
nee volgens mij zie je dat goed, hygiëne is restaurants is vaak heeeeeeeel ver te zoeken.....
Ik heb nooit begrepen hoe sommige mensen zulke dingen niet wassen en schillen. Of hun handen. Maar misschien heb ik wel smetvrees.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
nee volgens mij zie je dat goed, hygiëne is restaurants is vaak heeeeeeeel ver te zoeken.....
Goh, die gedachte was me nog niet gekomen met mijn familie in Duitsland die allemaal ondernemer zijn.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:24 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
als ik mijn alu hoedje opzet zou ik bijna zeggen dat het misschien wel opzet was,
wie heeft er nu geen hekel aan de belastingdienst![]()
maar dat heb ik niet gezegd,
ik zet mijn alu hoedje nog effe weg![]()
![]()
wel vreemd...
nee ik hou op, dat gaat te ver
Ik heb verhalen gehoord over schoonmaakploegen in echt de sjiekste restaurants hotels die jequote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Klopt, toen ik chef was, werd er bij mij in ieder vrij momentje gepoetst en schoongemaakt. Mensen die zich drukten daarvoor konden direct vertrekken. Koelkasten werden iedere dag schoongemaakt, alles in de keuken (planken, kastjes) minstens 1 keer in de week.
Ik had nooit, maar dan ook nooit kritiek van de VWA. Maar ik hoorde conculegas altijd klagen over de VWA. Ja, als liever gaat roken achter de keuken dan poetsen, dan krijg je dat.
was het niet eens zo'n gekke gedachte van mij?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Goh, die gedachte was me nog niet gekomen met mijn familie in Duitsland die allemaal ondernemer zijn.
![]()
![]()
![]()
![]()
Nee hoor dat is geen smetvrees dat is gewoon hygiëne, niks mis meequote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:25 schreef Che_ het volgende:
[..]
Ik heb nooit begrepen hoe sommige mensen zulke dingen niet wassen en schillen. Of hun handen. Maar misschien heb ik wel smetvrees.
En denk je dat die steriel zijn?quote:
Daarom. Ik eet alleen nog bij restaurants waarvan ik weet dat het schoon is.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nee hoor dat is geen smetvrees dat is gewoon hygiëne, niks mis mee![]()
zeker niet als het om voedsel gaat.
quote:Volgens WHO-expert is vlees verdachter dan groenten
Uitgegeven: 4 juni 2011 11:56
Laatst gewijzigd: 4 juni 2011 11:56
ROME - De Duitse autoriteiten waarschuwen voor rauwe groenten, maar het is veel waarschijnlijker dat vlees de bron is van de vele besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC.
Dat heeft een Italiaanse deskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag gezegd in de krant La Repubblica.
''De ziekteverwekker is gewoonlijk in de darmen van runderen te vinden en daarmee ook in rauw vlees zoals tartaar en slecht doorbakken hamburgers'', aldus Donato Greco.
Hij zei nog nooit op grote schaal zulke gevaarlijke darmbacteriën te hebben gevonden op groente of fruit.
Besmet
Infectie via besmet vlees zou volgens de Italiaanse expert bovendien veel beter de resistentie van de bacterie tegen antibiotica helpen verklaren, omdat in de veehouderij vaak op grote schaal preventief antibiotica worden toegediend.
© ANP
En hoe bepaal je dat?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:58 schreef Che_ het volgende:
[..]
Daarom. Ik eet alleen nog bij restaurants waarvan ik weet dat het schoon is.
Ze hebben ook allemaal vast wel een keer hun handen gewassen, oh dear, handen wassen is slecht..quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:06 schreef klipper het volgende:
tomaten, komkommers en sla,
Is nogal logisch dat 95% van de besmette personen 1 van die groenten gegeten heeft, laten we wel wezen, vrijwel iedereen eet die groenten.
Ik ken de mensen zelf of die er werken. Anders eet ik er niet.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:10 schreef klipper het volgende:
[..]
En hoe bepaal je dat?
Moet het een open keuken of gesloten keuken zijn?
Moet er een sticker van de smaakpolitie op de deur zitten?
Kijk je achter bij het restaurant om te zien of de afvalverwijdering wel netjes verloopt?
Kijk je s'ochtends even binnen om te kijken hoe schoon alles is?
Moet het personeel daar zelf eten?
Of geloof je die mooie groene of blauwe ogen?
Ik kom in zeer veel restaurants, en de prijslijst van het menu is in ieder geval niet doorslaggevend, net zo min als wat je wel ziet, gevaarlijker is hetgeen je niet ziet, zoals kratten met verse producten op een smerige vloer, of buiten de koeling en het pretpark voor ratten achter.
Ik word echt misselijk als ik dit soort dingen lees.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:06 schreef klipper het volgende:
Uit het AD:
Groenten
Er zijn meer dan 2.000 EHEC-infecties en verdachte gevallen. Duitsland adviseert geen rauwe groenten te eten, vooral geen tomaten, komkommers en sla, maar volgens Italiaanse wetenschappers van een laboratorium gespecialiseerd in de E.colibacterie is er geen wetenschappelijk bewijs dat die de besmettingsbron zijn. Uit Duits onderzoek onder de mensen die de infectie hebben opgelopen is gebleken, dat 95 procent zeker een van die drie groenten had gegeten.
![]()
Is nogal logisch dat 95% van de besmette personen 1 van die groenten gegeten heeft, laten we wel wezen, vrijwel iedereen eet die groenten.
Als dat de besmettingsbron zou zijn dan zouden veel meer mensen besmet moeten zijn.
Dat restaurant wat nu verdacht wordt lijkt mij een veel logischere keuze en plaats waar het vandaan komt.
En zoals eerder al aangegeven, vlees, of rauwe melk producten zou ik eerder verdacht vinden dan groenten, als het groenten zouden zijn, dan zou de besmetting eerder express toegebracht zijn dan per ongeluk, zeker op de schaal waar het nu op voorkomt.
Kruisbesmetting in een restaurant is natuurlijk wel mogelijk, denk maar aan de smaakpolitie in Turkije, daar werden ook bacteriën aangetroffen die normaal alleen in je ontlasting zitten, handen wassen van het keukenpersoneel was daar geen overbodige luxe.
Kruisbesmetting heeft niets met het kruis te maken hoor.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:06 schreef klipper het volgende:
Kruisbesmetting in een restaurant is natuurlijk wel mogelijk, denk maar aan de smaakpolitie in Turkije, daar werden ook bacteriën aangetroffen die normaal alleen in je ontlasting zitten, handen wassen van het keukenpersoneel was daar geen overbodige luxe.
Het is hier warmer dan in Turkije.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je naar Turkije of andere landen rond de middelandse zee gaat is het sowieso een goed idee je tegen hepatitus in te laten enten.
Ik heb sowieso al mijn tropenprikken.
De consumentenbond is al jaren bezig met een sticker of iets anders zodat je kan zienquote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:10 schreef klipper het volgende:
[..]
En hoe bepaal je dat?
Moet het een open keuken of gesloten keuken zijn?
Moet er een sticker van de smaakpolitie op de deur zitten?
Kijk je achter bij het restaurant om te zien of de afvalverwijdering wel netjes verloopt?
Kijk je s'ochtends even binnen om te kijken hoe schoon alles is?
Moet het personeel daar zelf eten?
Of geloof je die mooie groene of blauwe ogen?
Ik kom in zeer veel restaurants, en de prijslijst van het menu is in ieder geval niet doorslaggevend, net zo min als wat je wel ziet, gevaarlijker is hetgeen je niet ziet, zoals kratten met verse producten op een smerige vloer, of buiten de koeling en het pretpark voor ratten achter.
quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:27 schreef Banjerkanjer het volgende:
'Vlees verdachter dan groenten'
Uitgegeven: 4 juni 2011 11:56
ROME - De Duitse autoriteiten waarschuwen voor rauwe groenten, maar het is veel waarschijnlijker dat vlees de bron is van de vele besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC.
Dat heeft een Italiaanse deskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag gezegd in de krant La Repubblica.
''De ziekteverwekker is gewoonlijk in de darmen van runderen te vinden en daarmee ook in rauw vlees zoals tartaar en slecht doorbakken hamburgers'', aldus Donato Greco.
Hij zei nog nooit op grote schaal zulke gevaarlijke darmbacteriën te hebben gevonden op groente of fruit.
Besmet
Infectie via besmet vlees zou volgens de Italiaanse expert bovendien veel beter de resistentie van de bacterie tegen antibiotica helpen verklaren, omdat in de veehouderij vaak op grote schaal preventief antibiotica worden toegediend.
http://www.nu.nl/buitenla(...)er-dan-groenten.html
Dat zeg ik........quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:29 schreef thumbnail het volgende:
[..]
Kruisbesmetting heeft niets met het kruis te maken hoor.![]()
Als een niet-besmet product in contact komt met een besmet product (bijvoorbeeld rauw vlees) heet dat kruisbesmetting.
Nee, je bedoeld langleve het antibioticagebruik..quote:Op zaterdag 4 juni 2011 15:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
De consumentenbond is al jaren bezig met een sticker of iets anders zodat je kan zien
of een restaurant hygiënisch te werk gaat.
http://www.horecaentree.nl/home/5030-'Sticker_voor_hygi%EBnische_Chinese_restaurants'.html
maar om de één of andere vage reden wordt dat soort dingen nooit echt serieus genomen
en gebeurd er dus gewoon niks.
Eerst wilde ze alleen een sticker voor alle Chinese restaurants en toen toch maar
(goh... wat slim....) voor álle restaurants, is er nooit van gekomen volgens mij
ook nooit meer iets over gehoord, dat waait dat weer over wegens te weinig belangstelling
totdat er zoiets als ''dit'' gebeurd. Nu gaan ze er misschien weer over nadenken.
Hoop ik tenminste![]()
Nu is het zo dat de VWA wel restaurants inspecteert, tenminste... die taak hebben ze wel.
Maar de resultaten worden niet openbaar gemaakt, dus de consument komt het nooit te
weten maar de inspecteur van de VWA waar hij veilig kan eten.
Absurd maar waar![]()
http://www.horecaentree.nl/home/5079-'Sticker_voor_%E1lle_(niet-)hygi%EBnische_restaurants'.html
[..]
Lang leven de Bio-industrie en de Megastallen
![]()
stelletje gladiolen...
om de één of andere reden doen die linken het niet zo dus als je de artikelen wilt lezen
moet je even knippen en plakken
Zijn vrouwen toch niet zo sterk als gedacht, of geloof je meer in een complottheorie?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:28 schreef Magnificat het volgende:
Van RTLnieuws.nl
Havenfestival
De oorzaak van de uitbraak is nog onbekend. Zeker is dat de bron in noord-Duitsland ligt. De EHEC-bacterie heeft zich mogelijk op een havenfestival begin mei in Hamburg verspreid. Op het festival van 6 tot 8 mei kwamen 1,5 miljoen mensen af. Een week later doken de eerste gevallen op.
Dit zou zeker de bron kunnen zijn. Ook voor de buitenlanders en zelfs de bejaarden.
Alleen de vraag wat is de bron en waarom meer vrouwen dan mannen getroffen worden blijft vaag.
quote:Vindt dit iig een beter standpunt dan dat gezemel over die rauwkost!
Eigenlijk moet je tijdens epidemieën van infectieziekte senioren en kinderen ( onder 5 jaar) niet meerekenen in het aantal sterfgevallen. Dat is net als met een standaard griep, daar kunnen ze ook aan overlijden ivm een vermindere afweer.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:53 schreef klipper het volgende:
[..]
Zijn vrouwen toch niet zo sterk als gedacht, of geloof je meer in een complottheorie?
Zonder gekheid, het zijn vooral oudere vrouwen en dat is logisch, aangezien er meer oudere vrouwen van 80 en ouder zijn dan mannen.
[..]
Vroeger verbranden ze ook heksen en werden de joden ervan verdacht christenkinderen te offeren voor hun paasviering. Voor de rest is je post net zo ongeinformeerd en domquote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:18 schreef bigbrotheriswatching het volgende:
t lijkt wel dysenterie. daar werd vroeger kalmoes tegen ingenomen. de tartaren gebruikten kalmoes om hun water te zuiveren...
het lijkt me niet dat het wassen van je groenten afdoende is. als je komkommer met besmet water groot geworden is....
Snap je ook waarom je post erg dom is?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 18:04 schreef bigbrotheriswatching het volgende:
hahaha, ik snap dat jij jezelf een 'grumpy old man' noemt.
nee, als al quaida al echt bestaat, hebben ze gewoon de kennis en techniek niet voor.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:03 schreef WammesWaggel het volgende:
Een kennis met contacten binnen de wereld van de inlichtingen is van mening dat het een Al-Quaida wapen is, geen idee hoe serieus dat te nemen, hij is geen grappenmaker maar het lijkt wat vergezocht.
drukke tent geweest dan ??quote:Op zondag 5 juni 2011 04:16 schreef Stokstaart het volgende:
NOS sprak vanavond dat alle besmette mensen waarschijnlijk in een bepaald restaurant in Lübeck hebben gegeten.
bron
Ja, dus ... wanneer werd antibiotica ook alweer in grote hoeveel heden gebruikt?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:27 schreef June. het volgende:
[..]
Nee, je bedoeld langleve het antibioticagebruik..
goh...quote:Op zondag 5 juni 2011 04:16 schreef Stokstaart het volgende:
NOS sprak vanavond dat alle besmette mensen waarschijnlijk in een bepaald restaurant in Lübeck hebben gegeten.
bron
quote:Geen sporen EHEC in restaurant. Spoor loopt dood
De bron van de EHEC-besmetting ligt niet bij restaurant Kartoffelkeller in Lübec. Onderzoekers hebben niets gevonden, zei uitbater Joachim Berger zaterdag aan tv-zender ZDF.
Vrijdag had de Lübecker Nachrichten gemeld dat er een "heet spoor" liep naar een restaurant in de stad. Dat blijkt nu de Kartoffelkeller te zijn. Midden mei hebben daar volgens het ZDF drie groepen gegeten bij wie later besmettingen zijn vastgesteld en van wie één 47-jarige vrouw is overleden aan de darmziekte. Er waren onder andere steaks en salade geserveerd.
Berger beklemtoonde dat die groepen drie tot vier dagen in Lübeck waren en niet alleen bij hem hadden gegeten. Pas bij een bezoek van de handelsinpectie dinsdag kreeg hij over het EHEC-spoor te horen. In het restaurant is ook niets gevonden, zei Berger.
Kok Frank Michel ziet het eethuis zelf als slachtoffer van de EHEC-crisis. "Wij zijn als restaurant zelf eindverbruiker en zijn van onze leveranciers afhankelijk." Berger sloot zich daarbij aan en sloot niet uit dat hij een verontreinigde levering kan hebben gehad. Niettemin heeft hij vertrouwen in zijn leveranciers. Zijn spijzen komen via tussenpersonen van een groothandel in Hamburg.
Om heel zeker te zijn heeft Berger al zijn keukenpersoneel naar een laboratorium voor een onderzoek van de stoelgang gestuurd. De resultaten zullen maandag bekend zijn. (belga/mvdb)
Iemand probeert het verderop in NWS met ijs.quote:Op zondag 5 juni 2011 11:51 schreef pinine het volgende:
zo zie je maar dat geruchten over besmette groenten/vlees of restaurant een enorme impact hebben en grote financiële schade kan aanrichten, stel je voor dat ze zeggen dat de besmetting in gevulde koeken zit dan wordt er geen koek meer verkocht, zo zijn die komkommertelers echt de dupe van dat soort uitlatingen
http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenlandquote:Op zondag 5 juni 2011 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
De eigenaar van die Kartoffelkeller is dus nu net zo geruineerd als die spaanse komkommertelers.
Hij kan nog zo onschuldig zijn, die zaak zal binnenkort over de kop zijn.
quote:zo 05 jun 2011, 12:57
Leveranciers Duits restaurant onder de loep
HAMBURG - De Duitse autoriteiten doen onderzoek naar de leveranciers van een restaurant in de Noord-Duitse havenstad Lübeck in de hoop de bron te vinden van meer dan 2000 besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC. Eigenaar Joachim Berger van de Kartoffelkeller zei zondag tegen de Duitse televisie dat hij niets te verbergen heeft.
Medewerkers van de gezondheidsdiensten hebben de keuken van het etablissement binnenstebuiten gekeerd. Alle werknemers hebben ontlasting moeten inleveren. Het restaurant staat onder verdenking omdat zeker zeventien mensen die ziek zijn door de EHEC-bacterie, er onlangs hebben gegeten.
Berger gelooft niet dat de oorzaak van de infecties in zijn zaak ligt, maar sluit niet uit dat hij besmette waar geleverd heeft gekregen. Zij ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van een groothandel in Hamburg. In die stad is ook een zeer groot aantal mensen ziek geworden.
Het gaat niet zozeer om de mutaties, maar om de selectie op de mutaties. Bacterien muteren voortdurend. Een toename van een bepaalde stam wijst naar selectie.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Daar wordt geen antibiotica gebruikt, integendeel zelfs. Daar worden Methaan producerende bacterieen ingezet, een geheel andere soort van bacterieen dan EHEC.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Ergens waar veel verschillende antibiotica wordt ingezet, en niet erg zorgvuldig.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:41 schreef barthol het volgende:
Ik kan wel begrijpen waarom de CDC expert dr. Robert Tauxe zei:
'Waar is dit organisme geweest dat het zoveel is blootgesteld aan antibiotica dat het de moeite was om resistent te worden?'
Biogas is net als aardgas een gasmengsel dat voornamelijk uit methaan bestaat.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Nee, het is geen vergisting, het zijn bacterieen die het produceren, geen gisten.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Biogas is net als aardgas een gasmengsel dat voornamelijk uit methaan bestaat.
Het ontstaat bij de vergisting van biomassa en wordt door micro-organismen geproduceerd die
planten, mest, gier of organisch afval omzetten.
Toch de Kilo knallers ?quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ergens waar veel verschillende antibiotica wordt ingezet, en niet erg zorgvuldig.
weet je het zeker?quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het is geen vergisting, het zijn bacterieen die het produceren, geen gisten.
Veel derde wereldlanden koop je het gewoon bij de drogist, zonder recept.quote:
Jaquote:Op zondag 5 juni 2011 15:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
weet je het zeker?![]()
http://www.methadev.com/nl/s3p1.html
quote:Alle organische materialen mogen niet gebruikt worden
Organische materialen uit de houtverwerkende industrie (vertakking, chips, zaagmeel…) worden in de vergistingstank niet gebruikt omdat zij door de bacteriën niet kunnen verteerd worden.
Neem even contact op met de journalisten bij Bildquote:Op zondag 5 juni 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar wordt geen antibiotica gebruikt, integendeel zelfs. Daar worden Methaan producerende bacterieen ingezet, een geheel andere soort van bacterieen dan EHEC.
http://crofsblogs.typepad(...)biogas-facility.htmlquote:Authorities are still scrambling to find the source of the deadly bacteria. According to the Welt am Sonntag newspaper, experts believe it is possible that the pathogen could be linked to biogas facilities; a claim the sector denies.
Bernd Schottdorf, founder of Europe's largest private medical lab, told the paper that the plants' fermenting vessels have produced types of bacteria that have never been seen before.
"They cross-breed and fuse with one another ; what happens exactly is something that is largely unexplored," he added.
Schottdorf said the resulting mixtures of pathogens are present in fertilisers delivered to farms, underscoring the need to examine German biogas plants for possible pathogens.
The head of the agricultural and veterinary academy AVA in Horstmar, Ernst-Günther Hellwig, agreed, saying the E. coli pathogen could potentially be linked to biogas facilities.
Biogas, the trade union for the industry rejected that possibility; according to the union, EU regulations mandate that biogas plant operators follow hygienisation standards, and any remaining pathogens are rendered inactive after the fermenting substrate is heated for one hour.
Ja maar in Nederland is het toch ook al langere tijd bekend en dat ligt toch echt aanquote:Op zondag 5 juni 2011 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel derde wereldlanden koop je het gewoon bij de drogist, zonder recept.
Mensen voelen zich beter, maken kuurtje niet af, bacterieen worden resistent.
En toch is het geen gist wat daar wordt ingezet, dat men taal fout gebruikt kan ik niets aan doen.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik zie toch echt een ''vergistingstank'' op dit plaatje Pietermans![]()
[ afbeelding ]
Nah... ik ben geen expert maar ik hou het er maar op dat als en ik herhaal alsquote:Op zondag 5 juni 2011 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En toch is het geen gist wat daar wordt ingezet, dat men taal fout gebruikt kan ik niets aan doen.
Er kan veel, maar men is nu vooral aan het raden.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:16 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nah... ik ben geen expert maar ik hou het er maar op dat als en ik herhaal als
Biogas er iets mee te maken heeft (want morgen zeggen ze misschien weer iets anders)
dat er dan ''iets'' verkeerd is gegaan aangezien er ook mest en gier wordt gebruikt bij
dat proces.
maar geen zin om me er verder in te verdiepen want morgen ligt het misschien wel weer
aan iets anders... ik wacht wel even af... lijkt me beter
Ja, dat wordt nog moeilijk zoeken wat nu de ''echte'' bron is geweest, misschien wel gewoon 1 kokquote:Op zondag 5 juni 2011 16:25 schreef thumbnail het volgende:
De paniek is dus groot.
Kennelijk weten ze totaal niet waar ze moeten zoeken zodat nu alles verdacht is.
quote:Dodental stijgt naar 21
Het dodental door de agressieve EHEC-bacterie in Duitsland is opgelopen tot 21. Dat heeft de voorzitter van het nationale gezondheidsinstituut Robert Koch, Reinhard Burger, zondag bekendgemaakt. Het dodental in Duitsland stond eerder op 18.
Naast de Duitse gevallen is er ook in Zweden een vrouw bezweken aan de gevolgen van de EHEC-bacterie. Het totaal aantal doden komt daardoor op 22.
In heel Duitsland zijn er minstens 1526 EHEC-gevallen bekend. Bij 627 patiënten is ook het gevaarlijke nierprobleem HUS vastgesteld. Talrijke patiënten verkeren in levensgevaar.
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:21 schreef UltraR het volgende:
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
En nu zijn het weer spruitjes. Ik denk dat ik maar op crackers ga leven de komende weken. Of nee, misschien zijn crackers wel de oorzaak! :'
Wat een flipperkast op die foto.quote:
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:40 schreef Conflict het volgende:
Ze hebben er nu snel tauge van gemaakt
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
Ik wist niet wat ik zag!
quote:zo 05 jun 2011, 17:28 | 4 reacties
Spruitjes kunnen oorzaak EHEC-epidemie zijn
HANNOVER - In de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn nieuwe sporen ontdekt in de zoektocht naar de herkomst van de agressieve EHEC-bacterie. Daarbij kunnen spruitjes de oorzaak zijn van de zware epidemie, die in Europa nu al 22 levens heeft geëist. Het Duitse persbureau DPA vernam dat zondag van autoriteiten.
Het gaat om een ;tamelijk heet spoor”, zei een deskundige in Hannover. De oorzaak van de uitbraak zou in de regio Uelzen liggen in het oosten van Duitsland. Een firma uit die plaats zou in relatie staan met de besmettingen die vooral in Lübeck opdoken. Spruitjes waren jaren geleden ook de oorzaak van een grote EHEC-uitbraak in Azië.
Minister van Landbouw Gert Lindemann van Nedersaksen geeft zondag om zes uur een persconferentie.
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:21 schreef UltraR het volgende:
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
En nu zijn het weer spruitjes. Ik denk dat ik maar op crackers ga leven de komende weken. Of nee, misschien zijn crackers wel de oorzaak!![]()
Medische wereld laat zich weer van zijn beste kant zien. Oh wat zijn we toch ver ontwikkeld, maar een bron van een besmetting opsporen dat kunnen we niet...
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:40 schreef Conflict het volgende:
Ze hebben er nu snel tauge van gemaakt
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
Ik wist niet wat ik zag!
NU.nl verwart bean sprouts (taugé) met Brussels sprout (spruiten)!quote:Op zondag 5 juni 2011 17:40 schreef Conflict het volgende:
Ze hebben er nu snel tauge van gemaakt
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
Ik wist niet wat ik zag!
Je moet eens googlen op 'spruiten' + EHEC..quote:Op zondag 5 juni 2011 17:52 schreef Kluupkluup het volgende:
[..]
NU.nl verwart bean sprouts (taugé) met Brussels sprout (spruiten)!
Fok frontpage ookquote:Op zondag 5 juni 2011 17:53 schreef Kluupkluup het volgende:
[..]
Je moet eens googlen op 'spruiten' + EHEC..
Telegraaf, Spits.. allemaal klakkeloos overgenomen van ANP..
Ons DNA is 95% identiek met chimpanseesquote:Op zondag 5 juni 2011 17:09 schreef Gulo het volgende:
Het dna van deze bacterie is toch voor 93% identiek aan die van in de Centraal-Afrikaanse Republiek.
Is het dan niet logisch dat hier een verband in zou moeten zitten?
Media zijn als geile honden bij dit soort dingen, hoernalisten komen klaar in hun broek bij het idee van bibberende lezers en kijkers, en spastische aanvallen van geluk bij het idee dat ze een bedrijfstak kapot hebben gekregen.quote:Op zondag 5 juni 2011 18:25 schreef THEFXR het volgende:
die media moeten nu even hun kop houden, ipv veel onrust te veroorzaken!
quote:
Waarschijnlijk zit het helemaal niet in groente. De 'gewone' ehec zit meestal in rauw vlees etc, dus mi moeten ze het daar zoeken.quote:Op zondag 5 juni 2011 18:29 schreef Gulo het volgende:
Spruiten worden toch altijd gekookt? Dan kan de EHEC toch niet overleven?
10 dagen meen ik gehoord te hebben.quote:Op zondag 5 juni 2011 18:39 schreef aami325 het volgende:
wat is de incubatie tijd van die bacterie/virus eigenlijk????
quote:o 05 jun 2011, 17:28 | 149 reacties
Taugé kan oorzaak EHEC-epidemie zijn
HANNOVER - In de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn nieuwe sporen ontdekt in de zoektocht naar de herkomst van de agressieve EHEC-bacterie. Daarbij kan taugé de oorzaak zijn van de zware epidemie, die in Europa nu al 22 levens heeft geëist. Het Duitse persbureau DPA vernam dat zondag van autoriteiten.
Het gaat om een „tamelijk heet spoor”, zei een deskundige in Hannover. De oorzaak van de uitbraak zou in de regio Uelzen liggen in het oosten van Duitsland. Een firma uit die plaats zou in relatie staan met de besmettingen die vooral in Lübeck opdoken. Taugé was jaren geleden ook de oorzaak van een grote EHEC-uitbraak in Azië.
Het gaat, in tegenstelling tot eerdere berichten, niet om spruitjes.
Tauge is een kiemgroente, dat groeit op enkel water.quote:Op zondag 5 juni 2011 19:20 schreef Pietverdriet het volgende:
ZDF meldt nu ook dat het om Tauge gaat
Ze weten het helemaal niet. Testresultaten uit het lab komen morgen pas.quote:Op zondag 5 juni 2011 19:29 schreef barthol het volgende:
Kan je nagaan, gaat het om een antibiotica resistente darmbacterie, en is de bron de kiemgroenten van een vegetarische bio boerderij...
Tenminste als het klopt wat ik lees dat het over deze toeleverancier gaat.
maar op lekker vet bemest water groeit ie veel beter, en afspoelen met koud water na het oogsten dat helpt nietquote:Op zondag 5 juni 2011 19:33 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Tauge is een kiemgroente, dat groeit op enkel water.
Je gaat kiemgroente toch niet bemesten? En zeker niet als het om biologische Tauge gaat.quote:Op zondag 5 juni 2011 19:35 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
maar op lekker vet bemest water groeit ie veel beter
groeit wel veel snellerquote:Op zondag 5 juni 2011 19:36 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Je gaat kiemgroente toch niet bemesten? En zeker niet als het om biologische Tauge gaat.
koeiepoep is toch ook biologisch??quote:Op zondag 5 juni 2011 19:37 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Het ging om biologische tauge, dus dan is er nooit sprake van bemesting.
Dat flikker je niet op kiemgroentequote:Op zondag 5 juni 2011 19:38 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
koeiepoep is toch ook biologisch??
quote:Op zondag 5 juni 2011 19:37 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Het ging om biologische tauge, dus dan is er nooit sprake van bemesting.
En? Volgens ZDF zou het besmet zaadgoed zijn.quote:Op zondag 5 juni 2011 19:33 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Tauge is een kiemgroente, dat groeit op enkel water.
Gooi jij maar lekker mest op je tauge danquote:
En? Dan ligt het dus niet aan "bemesting". Zoals ik al zei.quote:Op zondag 5 juni 2011 19:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En? Volgens ZDF zou het besmet zaadgoed zijn.
Sorryquote:Op zondag 5 juni 2011 19:51 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Gooi jij maar lekker mest op je tauge dan
Ik heb er slechts water en een donker plekje voor nodig, om de tauge als een tierelier te laten ontkiemen.
Ja, dan zou het kunnen. Maar deze tauge was biologisch. Igv tauge, zou je enkel (maar ik zou niet weten waarom, want tauge ontkiemt onwijs snel) een kunstmest kunnen toevoegen aan het water. En dan mag het niet meer biologisch heten.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry
Las besmetting ipv bemesting, maar als er mest in het water zit kan het natuurlijk wel degelijk
Mest in het water kan gewoon een gevolg zijn van gebrekkige hygiëne, meenemen aan je laarzen als je ruimte ingaat waar de tauge gaat kiemen, etc.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:06 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Ja, dan zou het kunnen. Maar deze tauge was biologisch. Igv tauge, zou je enkel (maar ik zou niet weten waarom, want tauge ontkiemt onwijs snel) een kunstmest kunnen toevoegen aan het water. En dan mag het niet meer biologisch heten.
Dat kan, maar het lijkt me heel onwaarschijnlijk. Tauge wordt namelijk in grote spoelbakken gekweekt. Iedere dag, moet al het water worden ververst.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mest in het water kan gewoon een gevolg zijn van gebrekkige hygiëne, meenemen aan je laarzen als je ruimte ingaat waar de tauge gaat kiemen, etc.
Ik kan het me niet voorstellen, dat het de tauge zou zijnquote:Op zondag 5 juni 2011 20:15 schreef aloa het volgende:
Is het nu zeker dat het tauge is, of gaan nu de taugebedrijven naar de klote.?
Voor de zekerheid spruiten ook maar boycotten, weer een sector naar de kloten.quote:Op zondag 5 juni 2011 17:52 schreef Kluupkluup het volgende:
NU.nl verwart bean sprouts (taugé) met Brussels sprout (spruiten)!
Waar halen ze dat vandaan dan. Ik las wel dat het een aantal jaar geleden wel door tauge kwam.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:18 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Ik kan het me niet voorstellen, dat het de tauge zou zijn![]()
Tauge is een kiemgroente. Het heeft enkel donker, water en een beetje warmte nodig om te kunnen ontspruiten. Ik kweek het zelf al 30 jaar in wekpotten met een kaasdoek erover in de meterkastDaar komt geen bemesting of wat dan ook aan te pas.
http://www.telegraaf.nl/b(...)k_EHEC___.html?p=1,1quote:Taugé was jaren geleden ook de oorzaak van een grote EHEC-uitbraak in Japan.
En ook geen erwten, linzen en bonen meer.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:21 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Voor de zekerheid spruiten ook maar boycotten, weer een sector naar de kloten.
quote:Taugé en andere spruiten van gekiemde groente als erwten, linzen en bonen worden gezien als de mogelijke verspreidingsbron van de agressieve EHEC-bacterie in Duitsland. Dat heeft de minister van Landbouw van deelstaat Nedersaksen, Gert Lindemann, zondag bekendgemaakt.
De enige oorzaak zou dan kunnen zijn dat het water is besmet. Maar dat kan net zo goed gelden voor de ijsblokjes die in de cola-light gaan...quote:Op zondag 5 juni 2011 20:27 schreef aloa het volgende:
[..]
Waar halen ze dat vandaan dan. Ik las wel dat het een aantal jaar geleden wel door tauge kwam.
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)k_EHEC___.html?p=1,1
Ieder jaar wel weer een scholier die een science project doet en laat zien dat de ijsmachine smeriger is dan toiletbrillenquote:Op zondag 5 juni 2011 20:29 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
De enige oorzaak zou dan kunnen zijn dat het water is besmet. Maar dat kan net zo goed gelden voor de ijsblokjes die in de cola-light gaan...
Mobieltjes zijn ook smeriger dan toiletbrillen in veel onderzoeken.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ieder jaar wel weer een scholier die een science project doet en laat zien dat de ijsmachine smeriger is dan toiletbrillen
Volgens mij kunnen we wel van 1 ding uitgaan en dat is dat de E.coli een intestinale soort vanquote:Op zondag 5 juni 2011 20:29 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
De enige oorzaak zou dan kunnen zijn dat het water is besmet. Maar dat kan net zo goed gelden voor de ijsblokjes die in de cola-light gaan...
quote:Op zondag 5 juni 2011 20:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ieder jaar wel weer een scholier die een science project doet en laat zien dat de ijsmachine smeriger is dan toiletbrillen
Daar zijn ze nu al hard mee bezig. Er zijn nog geen resultaten uit het lab en ook wordt er al een slag om de arm genomen dat ze er waarschijnlijk nooit een bron van zullen vinden.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:43 schreef Felagund het volgende:
Ze zullen toch niet dezelfde fout maken bij de komkommers en weer te vroeg een schuldige aanwijzen?
Punt is, tauge valt beslist niet in de categorie van al die andere groenten. Simpelweg, omdat het niet in de volle grond wordt gekweekt, maar in spoelbakken. Het is een kiemgroente. Kiemgroenten worden niet bemest. Er kan slechts sprake zijn van besmet water in dat geval.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:45 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Volgens mij kunnen we wel van 1 ding uitgaan en dat is dat de E.coli een intestinale soort van
bacteriën is die slechts binnen de ingewanden van dieren (en mensen) groeit.
Dus, is de bron van al dit e.coli DIERlijk, niet plantaardig.
Maar door bemesting etc. kan het dus gemakkelijk in het grondwater komen en als de boeren
hun spruitjes , tauge, boontjes, komkommers of wat ze er ook vanmaken vandaag of morgen
nog, want het veranderd dus zo'n beetje 3x per dag...
maar als een Boer bijvoorbeeld door de droogte hun groente's hebben besproeid met
''onzuiver'' water (misschien wel uit de sloot) dan zou het dus ook op groente's kunnen
zitten.
ik weet alleen niet of groente die e.coli bacterie ook ''in zich opneemt'' doordat het natuurlijk
ook water uit de grond krijgt, misschien weet iemand anders dat?
Ik heb trouwens net boontjes gegeten en nog nergens last van, maar ze waren van Hak
dus die spreken geen Duits
En ook geen versiering als wortels en komkommer. Ik heb het niet over salade maar over die groenten als garnituur.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:45 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Wie ooit in de Horeca heeft gewerkt, weet ook dat je never een koekje bij de geserveerde koffie of thee moet opeten dat niet in een zorgvuldig plasticje is verpakt
ja dat is dus heel goed mogelijkquote:Op zondag 5 juni 2011 20:47 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Punt is, tauge valt beslist niet in de categorie van al die andere groenten. Simpelweg, omdat het niet in de volle grond wordt gekweekt, maar in spoelbakken. Het is een kiemgroente. Kiemgroenten worden niet bemest. Er kan slechts sprake zijn van besmet water in dat geval.
zo'n wortelroosje bij de chinees...quote:Op zondag 5 juni 2011 20:48 schreef Staal het volgende:
[..]
En ook geen versiering als wortels en komkommer. Ik heb het niet over salade maar over die groenten als garnituur.
I know. Ik heb in de jaren negentig in de RSA in een Zwitsers restaurant gewerkt en daar hielden ze toen nog van die jaren zeventig groentekunstwerkjes. Daar moest je inderdaad heel zuinig op zijn, beetje afspoelen en het kon weer doorgegeven worden.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:50 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
zo'n wortelroosje bij de chinees...
die worden bijna nooit opgegeten en dus tig keren opnieuw gebruikt totdat 1 of
andere sukkel hem wel opeet![]()
echt die sukkels heb je
da's toch goorquote:Op zondag 5 juni 2011 20:52 schreef Staal het volgende:
[..]
I know. Ik heb in de jaren negentig in de RSA in een Zwitsers restaurant gewerkt en daar hielden ze toen nog van die jaren zeventig groentekunstwerkjes. Daar moest je inderdaad heel zuinig op zijn, beetje afspoelen en het kon weer doorgegeven worden.
Garnituurtjes kunnen inderdaad van bord naar bord verhuizenquote:Op zondag 5 juni 2011 20:48 schreef Staal het volgende:
[..]
En ook geen versiering als wortels en komkommer. Ik heb het niet over salade maar over die groenten als garnituur.
NIemand weet het, maar ondertussen zijn er al vele bedrijven ten gronde gericht door slechts geruchten. Best triest.quote:Op zondag 5 juni 2011 20:49 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ja dat is dus heel goed mogelijk![]()
als het tauge is dan, want ik zou het op dit moment echt niet meer weten
ik heb ooit eens een programma gezien op TV is al een hele tijd geleden hoor,quote:Op zondag 5 juni 2011 20:55 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Garnituurtjes kunnen inderdaad van bord naar bord verhuizenYuck!
Ohw wat goor!quote:Op zondag 5 juni 2011 20:58 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
ik heb ooit eens een programma gezien op TV is al een hele tijd geleden hoor,
maar daar hadden ze met een verborgen camera in een keuken van ''een chinees''
gefilmd en die hadden dus serieus !!! een emmer staan om hun behoefte op te doen
want ''de kok's'' mochten niet naar het toilet in het restaurant.
Treu storynooit meer chinees gegeten
![]()
quote:zo 05 jun 2011, 20:50
| lees voor
'Taugé wordt streng gecontroleerd'
AMSTERDAM - De productie van kiemgroente zoals taugé gaat gepaard met grotere risico's op de besmetting met bacteriën dan die van andere groente en wordt daarom sterk gecontroleerd.
Dat zei een woordvoerder van het Hoofdproductschap Akkerbouw zondag in reactie op de melding uit Duitsland dat besmette kiemgroente mogelijk de bron is van de EHEC-epidemie.
Van kiemgroente is bekend dat er microbiologische risico's bestaan.
Bij de kweek worden daarom zeer veel hygiënemaatregelen genomen, aldus de woordvoerder.
hmmmmmquote:
ik weet niet of ik jou wel serieus ga nemen ....quote:Op zondag 5 juni 2011 21:02 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ik ben voor megastallen.
Veel beter voor het milieu vanwege de opvang van CO2 en verkoop als gas, en het gebruik van stront voor de energieopwekking
Ik jouw welquote:Op zondag 5 juni 2011 21:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
hmmmmm
[..]
ik weet niet of ik jou wel serieus ga nemen ....
Bij de veldgewassenquote:Warum Keimsprossen?
Wie unterscheiden sich die vielen Sorten?
Wie gesund sind sie wirklich?
Wie bereite ich welche Sprossen zu?
Das Samenkorn ist ein Lebensspeicher, aus dem die ganze Pflanze wächst. Alle lebenswichtigen Nährstoffe sind im Samenkorn enthalten. Durch die Keimung werden diese Inhaltsstoffe aufgeschlossen und vervielfacht! Nie wieder erreicht die Pflanze ein so hohes Vitalstoffangebot wie im Keimstadium!
Keimsprossen sind unser frischestes Gemüse. Sie enthalten je nach Sorte aufgeschlossene Vitamine (z.B. C, B1, B2, E) Ballaststoffe, lebenswchtige Mineralstoffe (z.B. Calcium, Eisen, Kalium), Aminosäuren und Spurenelemente.
Diese konzentrierte Kraft verbirgt sich hinter unserem Markenzeichen Sprossfit®!
Keimsprossen waren schon vor 3000 Jahren in China als ein hochwertiges Lebens- und Heilmittel bekannt und geschätzt. Was viele Jahrhunderte in Vergessenheit geraten war, findet heute endlich wieder Beachtung!
Seit über 20 Jahren produzieren wir, der Gärtnerhof in Bienenbüttel, täglich frische Sprossen aus hochwertigen Samen für einen wachsenden Bedarf. Dabei verzichten wir natürlich auf Zusatzstoffe, Mineraldünger und andere Hilfsmittel und verwenden soweit verfügbar - ökologisches Saatgut!
quote:Bio-Anbau seit 1978
Aus dem vegetarischen Gedanken, keine Nutztiere zu halten und zu töten, benutzen wir keine tierischen Düngemittel wie Gülle, Mist oder Horn, sondern setzen auf einen pflanzlichen Bodenaufbau. Die Grundlage unseres Anbaus ist die Dreifelderwirtschaft mit einem Brachejahr in jedem dritten Jahr.
Hier entwickeln wir durch vielseitige Gründüngung mit Leguminosen, blühenden und stark wurzelnden Pflanzen eine fruchtbare Bodengare. Auf diesem gesunden Boden wachsen unsere Feldfrüchte ohne chemischen „Kunstdünger“ und ohne Gentechnik. Verschiedene Gemüsearten düngen wir zusätzlich mit organischem Dünger pflanzlichen Ursprungs.
Gemäß unserer biologischen Überzeugung verwenden wir natürlich keine synthetischen Düngemittel oder Spritzmittel.
Im Einsatz sind:
Handhacke, Hackmaschinen, Grubber, Pflanzenextrakte und natürlich das Jäten auf den Feldern!
Als biologischen Pflanzenschutz setzen wir Blühstreifen, Knicks und Gehölze ein. Hier entwickelt sich ein natürliches Gleichgewicht für unsere Felder
Die Früchte unserer Wirtschaftsweise sind unser wohlschmeckendes, gut bekömmliches und vitales Gemüse.
Dafür steht unser Markenzeichen:
pflanorga® = pflanzlich – organisch
ja... hier heb je ook zo'n berichtquote:Op zondag 5 juni 2011 21:10 schreef barthol het volgende:
Als je de site van het verdachte bedrijf leest dan snap je er helemaal niets meer van.
Zoveel reclame voor de ekologisch verantwoorde aanpak
Bij de kiemgroenten
[..]
Bij de veldgewassen
[..]
Jawelquote:Op zondag 5 juni 2011 21:08 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Dan was je niet voor Megastallen
Een weloverwogen oordeel over megastallen vereist een vergelijking van de voor- en nadelen.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:16 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Jawel
, en er zijn heel goede redenen voor
Nog afgezien van de concurrentie met het buitenland, maar ook de mogelijkheden voor energiebesparing / opwekking
Ik weet dat linkse fanatici altijd iedereen hun heilige mening willen opdringen.
Zodra ze hun mening gewijzigd hebben dan moet iedereen volgen
Ik wou er net iets over zeggen inderdaad.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:24 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
En dan heb ik de ellende voor de dieren er zelfs nog buiten gelaten...
ken je nagaan
Daarom neem ik hem ook niet serieusquote:Op zondag 5 juni 2011 21:25 schreef Gulo het volgende:
[..]
Ik wou er net iets over zeggen inderdaad.![]()
Mensen die megastallen promoten zijn waarlijk gewetenloos of uitgesproken dom.
Die nadelen slaan op de consumptie van Vlees niet op de keuze voor megastallen al dan nietquote:Op zondag 5 juni 2011 21:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Een weloverwogen oordeel over megastallen vereist een vergelijking van de voor- en nadelen.
Voordelen:
Dankzij de megastallen kan er op grote schaal goedkoop vlees worden geproduceerd en
verhandeld. .Een voordeel voor producenten en handelaren..
Dankzij de megastallen kunnen consumenten op grote schaal goedkoop vlees kopen en
consumeren. Een voordeel voor vleesetende consumenten.
Nadelen:
De productie van vlees leidt tot een grotere CO2 uitstoot dan al het verkeer bij elkaar
opgeteld.
Een nadeel voor alle mensen, zowel huidige als toekomstige generaties.
De productie van vlees leidt tot voedselschaarste.
De landbouwgrond die wordt gebruikt voor de productie van veevoer.zou veel meer voedsel
opleveren als diezelfde grond zou worden gebruikt voor mensenvoedsel
sukkeltjequote:Op zondag 5 juni 2011 21:26 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Die nadelen slaan op de consumptie van Vlees niet op de keuze voor megastallen al dan niet, sukkeltje
Ga jankenquote:Op zondag 5 juni 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Mensen die tegen megastallen zijn moeten daar niet over janken maar vlees kopen van dieren die daar niet in zitten.
Het een sluit het ander niet uit, Piet.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Mensen die tegen megastallen zijn moeten daar niet over janken maar vlees kopen van dieren die daar niet in zitten.
Dat is best betaalbaar ook nog eens. Behalve als het om kip gaat. Een biologische kipfilet is duurder dan een biologische biefstuk (die in prijs niet veel afwijkt van een "normaal" biefstukje).quote:Op zondag 5 juni 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Mensen die tegen megastallen zijn moeten daar niet over janken maar vlees kopen van dieren die daar niet in zitten.
Dat weet ik, maar de meeste Nederlander zeggen wel dat ze tegen die megastallen en bioindustrie zijn, maar dat zijn ze alleen maar op het moment dat ze denken daar een mening over te moeten hebben. Ze lopen daarna net zo makkelijk naar de kiloknaller.quote:
en ze zouden de subsidie voor de Bio-industrie (miljoenen per jaar!) iets beter kunnenquote:Op zondag 5 juni 2011 21:34 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Dat is best betaalbaar ook nog eens. Behalve als het om kip gaat. Een biologische kipfilet is duurder dan een biologische biefstuk (die in prijs niet veel afwijkt van een "normaal" biefstukje).
quote:Op zondag 5 juni 2011 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
Mensen die tegen megastallen zijn moeten daar niet over janken maar vlees kopen van dieren die daar niet in zitten.
Daar zal die biologische boer blij mee zijn met zijn scharrelvarkensquote:Op zondag 5 juni 2011 21:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
ik eet helemaal geen vlees meer![]()
die sterven snel uit, dus dat lost zich vanzelf opquote:Op zondag 5 juni 2011 21:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat weet ik, maar de meeste Nederlander zeggen wel dat ze tegen die megastallen en bioindustrie zijn, maar dat zijn ze alleen maar op het moment dat ze denken daar een mening over te moeten hebben. Ze lopen daarna net zo makkelijk naar de kiloknaller.
Goed zo dan moet je jouw willetje niet opleggen aan mensen met een andere mening.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:33 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ga janken![]()
nah... ik zal het je nog sterker vertellen, ik eet helemaal geen vlees meer![]()
![]()
en ik jank nietik heb alleen geinformeerd
De Tuinbouw dan weer welquote:Op zondag 5 juni 2011 21:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar zal die biologische boer blij mee zijn met zijn scharrelvarkens
Nee, helemaal geen subsidies, gewoon de mensen de keuze laten maken. Wordt tijd dat mensen eindelijk eens leren te stemmen met hun euro ipv alleen maar te kleppen.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
en ze zouden de subsidie voor de Bio-industrie (miljoenen per jaar!) iets beter kunnen
verdelen, geef de biologische boeren maar wat meer subsidie![]()
of dit:
http://www.dierenbescherming.nl/nieuws/758
Lager BTW-tarief voor biologisch vlees niet toegestaan (Why ????)
zou een goed idee zijn
Heb ik gezegd dat jij geen vlees mag eten ?quote:Op zondag 5 juni 2011 21:39 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Goed zo dan moet je jouw willetje niet opleggen aan mensen met een andere mening.
Ik ben voor Megastallen, omdat dieren het beter hebben en 1 megastal beter is dan tien oude stallen zonder ventilatie
Ik koop wel kilo vlees maar gooi het in delen in de vriezer, ik eet geen kippenvlees, maar wel fazantquote:Op zondag 5 juni 2011 21:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
die sterven snel uit, dus dat lost zich vanzelf op
quote:Op zondag 5 juni 2011 21:43 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ik koop wel kilo vlees maar gooi het in delen in de vriezer, ik eet geen kippenvlees, maar wel fazant
En ik wacht tot de burger ook herten mag afknallen, dat is lekker
Jij bent dus overduidelijk aan het trollen. Jammer is dat.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:39 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Goed zo dan moet je jouw willetje niet opleggen aan mensen met een andere mening.
Ik ben voor Megastallen, omdat dieren het beter hebben en 1 megastal beter is dan tien oude stallen zonder ventilatie
Daarnaast kunne Megastallen de uitgestoite CO2 hergebruiken en de stront gebruiken voor energieopwekking
Bendk?quote:Op zondag 5 juni 2011 21:43 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ik koop wel kilo vlees maar gooi het in delen in de vriezer, ik eet geen kippenvlees, maar wel fazant
En ik wacht tot de burger ook herten mag afknallen, dat is lekker
Ze willen het niet in de buurt maar dat het er is maakt ze dan niet uit want aan de verpakking zie je toch niks. Onbegrijpelijk eigenlijk.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat weet ik, maar de meeste Nederlander zeggen wel dat ze tegen die megastallen en bioindustrie zijn, maar dat zijn ze alleen maar op het moment dat ze denken daar een mening over te moeten hebben. Ze lopen daarna net zo makkelijk naar de kiloknaller.
Ja ten onrechtequote:Op zondag 5 juni 2011 21:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]Je hebt me er wel op kunnen betrappen dat ik de Bio-industrie schandalig vind voor
mens, Dier en Milieu...
Nee, andere mening , schrik je daarvan ??quote:Op zondag 5 juni 2011 21:47 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Jij bent dus overduidelijk aan het trollen. Jammer is dat.
Ligt er maar net aan welk "buitenland" je bedoelt. Als ik in Nepal ben, mag ik zelf mijn geitje slachten in het slachthuisje en het bloed ervan offeren in de tempel die er pal naast ligt. Bijvoorbeeld.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:52 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja ten onrechte
Vaak zijn mensen erg op inovatie maar de tuinbouw en de landbouw moet maar net als 100 jaar geleden blijven werken , terwijl het buitenland wel verder gaat in de techniek, raar erg raar
Kreeg anders de indruk dat jij aan het zuurstof moet.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:54 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Nee, andere mening , schrik je daarvan ??
hebben je hersens wat ander licht nodig??
Daarom... als die Bio-industrie nu minder (of het liefst geen) subsidie zou krijgen maarquote:Op zondag 5 juni 2011 21:52 schreef Staal het volgende:
[..]
Ze willen het niet in de buurt maar dat het er is maakt ze dan niet uit want aan de verpakking zie je toch niks. Onbegrijpelijk eigenlijk.
Overigens vind ik wel lastig als mensen echt niet anders kunnen betalen dan vlees uit de bioindustrie. Die groep wordt namelijk ook steeds groter.
Ik principe heb je wel gelijk, maar ik denk dat dit maar een kleine groep is. Als je zo bewust bezig bent kan je er namelijk ook voor kiezen om 3 dagen in de week biologisch vlees te eten in plaats van alle dagen supermarktvlees.quote:Op zondag 5 juni 2011 21:52 schreef Staal het volgende:
Overigens vind ik wel lastig als mensen echt niet anders kunnen betalen dan vlees uit de bioindustrie. Die groep wordt namelijk ook steeds groter.
quote:Op zondag 5 juni 2011 21:55 schreef Staal het volgende:
[..]
Kreeg anders de indruk dat jij aan het zuurstof moet.
Nee, het gaat om antibioticagebruik, dát zorgt voor resistentie. Als 1 koe ziek is geven ze de rest allemaal maar profylactisch antibiotica. Dat klopt niet..quote:Op zondag 5 juni 2011 21:58 schreef sigme het volgende:
Megastallen hebben zo hun nadelen, maar die moderne halfopen stallen zijn wel echt veel fijner voor koeien dan die nare donkere bedompte stallen die tot voor kort gebruikelijk waren.
Ik denk dat het voor EHEC niet uitmaakt, het staltype.
Dat hoeft niet eens (1 zieke koe). Vooral het gebruik van groeihormonen leidt daartoe. Door die groeihormonen wordt de melkproductie zo erg opgevoerd, dat een koe dat niet kan handelen zonder er ontstekingen aan de uiers aan over te houden. Dus worden naast de groeihormonen, ook maar meteen de antibiotica toegevoegd. Al die stoffen vind je terug in je glaasje melk: de groeihormonen, de pus van de uierontsteking en de antibiotica.quote:Op zondag 5 juni 2011 22:41 schreef June. het volgende:
[..]
Nee, het gaat om antibioticagebruik, dát zorgt voor resistentie. Als 1 koe ziek is geven ze de rest allemaal maar profylactisch antibiotica. Dat klopt niet..
Inderdaad, dat klopt niet. Dat gebeurt dan ook niet, niet in de rundveehouderij tenminste. Het zou ook knap stom zijn, want de vondst van antibioticaresidu in de melk levert een boer een boete van duizenden euro's op. En elk antibioticum heeft een wachttijd van minstens een week.quote:Op zondag 5 juni 2011 22:41 schreef June. het volgende:
[..]
Nee, het gaat om antibioticagebruik, dát zorgt voor resistentie. Als 1 koe ziek is geven ze de rest allemaal maar profylactisch antibiotica. Dat klopt niet..
Het gebruik van groeihormonen is in de EU al sinds de zestiger jaren verboden, en gebruik ervan komt dan ook nauwelijks voor. Al helemaal niet in de melkveehouderij.quote:Op zondag 5 juni 2011 22:53 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Dat hoeft niet eens (1 zieke koe). Vooral het gebruik van groeihormonen leidt daartoe. Door die groeihormonen wordt de melkproductie zo erg opgevoerd, dat een koe dat niet kan handelen zonder er ontstekingen aan de uiers aan over te houden.
Onzin!quote:Op zondag 5 juni 2011 23:15 schreef freako het volgende:
[..]
Het gebruik van groeihormonen is in de EU al sinds de zestiger jaren verboden, en gebruik ervan komt dan ook nauwelijks voor. Al helemaal niet in de melkveehouderij.
http://www.veeteelt.nl/ar(...)voor-dierenwelzijn-0quote:slecht voor dierenwelzijn
BST slecht voor dierenwelzijn
Commissie raadt Europa af BST toe te laten voor gebruik bij melkkoeien
De commissie die in opdracht van de Raad van Europa het effect van BST onderzocht, kwam met een rapport naar buiten, waarin het BST-gebruik wordt afgeraden. Een van de 5 wetenschappers die in opdracht van de commissie het effect van BST op dierenwelzijn onderzocht, geeft hier de hoofdpunten van het rapport weer
Publicatiegegevens
Magazine:
Veeteelt
Publicatiejaar:
1999
Jaargang:
16
Editie:
8
Paginanummer(s):
424 - 426
Goed, weet niet precies welk deel dat dan wel doet, maar dat is toch echt de voornaamste oorzaak van resistentie.quote:Op zondag 5 juni 2011 23:13 schreef freako het volgende:
[..]
Inderdaad, dat klopt niet. Dat gebeurt dan ook niet, niet in de rundveehouderij tenminste.
Nee, dat is geen onzin. BST is ten strengste verboden. Het staat zelfs in de titel van je bron. BST is nooit toegelaten in de EU. Elk medicijn dat niet is toegelaten mag niet gebruikt worden, en is dus verboden.quote:
Iets afraden, is niet iets verbieden.quote:Op zondag 5 juni 2011 23:22 schreef freako het volgende:
[..]
Nee, dat is geen onzin. BST is ten strengste verboden. Het staat zelfs in de titel van je bron. BST is niet toegelaten in de EU. Elk medicijn dat niet is toegelaten mag niet gebruikt worden, en is dus verboden.
Niet toelaten = verbieden. BST is nooit toegelaten, en is dus verboden.quote:Op zondag 5 juni 2011 23:23 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Iets afraden, is niet iets verbieden.
Iets afraden is niet iets niet toelaten en is dus iets niet verbieden. En is dus niet verboden.quote:Op zondag 5 juni 2011 23:24 schreef freako het volgende:
[..]
Niet toelaten = verbieden. BST is nooit toegelaten, en is dus verboden.
BST is nooit toegelaten. Dit is een of ander onderzoekje van de Raad van Europa omdat er ooit sprake van is geweest om BST alsnog toe te laten op de Europese markt. Dat plan is vervolgens weer afgeschoten, oa hierdoor. De huidige status van BST is dezelfde status als BST altijd heeft gehad: niet toegelaten.quote:Op zondag 5 juni 2011 23:26 schreef Banjerkanjer het volgende:
[..]
Iets afraden is niet iets niet toelaten en is dus iets niet verbieden. En is dus niet verboden.
En jij denkt dat alle Boeren zich netjes aan de regels houden?quote:Op zondag 5 juni 2011 23:15 schreef freako het volgende:
[..]
Het gebruik van groeihormonen is in de EU al sinds de zestiger jaren verboden, en gebruik ervan komt dan ook nauwelijks voor. Al helemaal niet in de melkveehouderij.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Het was toch die taugé, makker!quote:Op maandag 6 juni 2011 09:50 schreef BansheeBoy het volgende:
Ik heb nu zelf al een week last van diarree, buikkrampen, spierpijn en last van mijn milt. Ik begin me toch zorgen te maken.²
Eet ik nooit.quote:
En je bent niet recent in de buurt van Hamburg geweest?quote:
Nee, wel 3 weken in Marokko. En eigenlijk heb ik daar altijd diarree. Maar ik ben nu al ruim een week terug en nog steeds.quote:Op maandag 6 juni 2011 10:49 schreef DustPuppy het volgende:
[..]
En je bent niet recent in de buurt van Hamburg geweest?
quote:Op maandag 6 juni 2011 10:50 schreef BansheeBoy het volgende:
[..]
Nee, wel 3 weken in Marokko. En eigenlijk heb ik daar altijd diarree. Maar ik ben nu al ruim een week terug en nog steeds.²
je moet in marokko ook pizza's eten en water drinken, niet die zooi die ze op markten klaarmakenquote:Op maandag 6 juni 2011 10:50 schreef BansheeBoy het volgende:
[..]
Nee, wel 3 weken in Marokko. En eigenlijk heb ik daar altijd diarree. Maar ik ben nu al ruim een week terug en nog steeds.²
Die zooi op markten eet ik ook nooit. Maar wat je daar ook eet, diarree zul je krijgen. Op een random dag kun je daar zo 3 keer laxeren.quote:Op maandag 6 juni 2011 11:14 schreef meth77 het volgende:
[..]
je moet in marokko ook pizza's eten en water drinken, niet die zooi die ze op markten klaarmaken
totaal geen last van gehad daar, maar ik eet dan ook geen gewassen tomaten of sla enzoquote:Op maandag 6 juni 2011 11:21 schreef BansheeBoy het volgende:
[..]
Die zooi op markten eet ik ook nooit. Maar wat je daar ook eet, diarree zul je krijgen. Op een random dag kun je daar zo 3 keer laxeren.²
Ok, dat kan. Ik eet die dingen wel en heb het bij elk bezoek in Marokko gehad. En ik kom er al 30 jaarquote:Op maandag 6 juni 2011 11:27 schreef meth77 het volgende:
[..]
totaal geen last van gehad daar, maar ik eet dan ook geen gewassen tomaten of sla enzo
gewassen sla en gewassen tomaten met drinkwater uit een fles zelf wassen of niet eten, of vers plukken en dan wassenquote:Op maandag 6 juni 2011 11:32 schreef BansheeBoy het volgende:
[..]
Ok, dat kan. Ik eet die dingen wel en heb het bij elk bezoek in Marokko gehad. En ik kom er al 30 jaar²
30 jaar? Ik had je echt niet ouder geschat dan 15. Go figurequote:Op maandag 6 juni 2011 11:32 schreef BansheeBoy het volgende:
[..]
Ok, dat kan. Ik eet die dingen wel en heb het bij elk bezoek in Marokko gehad. En ik kom er al 30 jaar²
Maar het bewijs is nog steeds niet geleverd, begrijp ik uit de berichten?quote:Op maandag 6 juni 2011 11:39 schreef paddy het volgende:
Het ging om de een bepaald bedrijf waar de verse gewassen vandaan kwamen en leverde aan meerdere restaurants. Dus bedrijf is gesloten. Misschien zijn we nu van de onzekerheid af.
Is er dan al echte duidelijkheid nu, want ondertussen geloof ik niet meer zo in alle hersenspinselen uit Duitsland.quote:Op maandag 6 juni 2011 11:39 schreef paddy het volgende:
Het ging om de een bepaald bedrijf waar de verse gewassen vandaan kwamen en leverde aan meerdere restaurants. Dus bedrijf is gesloten. Misschien zijn we nu van de onzekerheid af.
HIJ begon...quote:Op maandag 6 juni 2011 07:35 schreef Pietverdriet het volgende:
FANNvanhetlaatsteuur, zullen we het hier vooral over EHEC hebben en niet over je Vegashisme?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hmm, dan waren er denk ik al wel meer Duitsers gevallen...quote:Op maandag 6 juni 2011 11:56 schreef OmniRocket het volgende:
straks blijkt het in het bier te zitten
Dat zou me dan weer niks verbazen, met China's geschiedenis in voedselveiligheid.quote:Op maandag 6 juni 2011 13:43 schreef barthol het volgende:
Bild loopt al wat vooruit op de persconferentie, en meldt dat er via het verdachte bedrijf een spoor naar China is.
Moslimsquote:Op maandag 6 juni 2011 14:39 schreef spuitje het volgende:
En als het niet uit China blijkt te komen, wie is dan de volgende die als schuldige wordt aangewezen?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op dinsdag 1 november 2016 00:05 schreef JanCees het volgende:
De polls worden ook in 9 van de 10 gevallen gepeild met een meerderheid democraten. Soms zelf +10% _O-
Voor extra ironie punten: Rusland!quote:Op maandag 6 juni 2011 14:39 schreef spuitje het volgende:
En als het niet uit China blijkt te komen, wie is dan de volgende die als schuldige wordt aangewezen?
En weer een hele landbouwsector voor niks de nek omgedraaid.quote:Op maandag 6 juni 2011 15:37 schreef snoekiesnoeksnoek het volgende:
Ook Noord-Duitse boerderij niet de bron van EHEC-epidemie
Aluhoedjes op!quote:Op maandag 6 juni 2011 19:48 schreef Gulo het volgende:
Een doorgaans erg nuchtere collega probeerde mij er vandaag van te overtuigen dat de EHEC ontstaan is als kruising als gevolg van militiair onderzoek dat in Noord-Duitsland verricht wordt..
1/3 van de slachtoffers reed in een Opel, dus stel ik voor meteen alle Opels te vernietigen,en de Opel fabriken te sluiten... voor het geval het deze keer WEL de oorzaak is.quote:Op maandag 6 juni 2011 07:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik vind het trouwens zorgelijk dat de politici zo geil zijn een succes te melden dat ze het nu al weer melden dat ze de bron gevonden hebben voordat het labresultaat binnen is.
Komkommers -> paniek, niets gevonden
Tomaten -> , niets gevonden
Restaurant -> , niets gevonden
Er kan ook iemand daar naar de WC zijn gegaan en de mensen die na hem kwamen hun handen niet gewassen.quote:Op maandag 6 juni 2011 19:54 schreef Alleskids het volgende:
de oorspronkelijke bacterie zat misschien in een groente die misschien in het restaurant gegeten is, maar de rest van de geinfecteerden is aangestoken door een ander
een koemens, half mens/half koe zou kunnenquote:Op maandag 6 juni 2011 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er kan ook iemand daar naar de WC zijn gegaan en de mensen die na hem kwamen hun handen niet gewassen.
Zei hij niet ook nog, na het teruggooien van die taugé, iets van "Kijk, geen bacterie te zien hier!"?quote:Op maandag 6 juni 2011 19:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Net op het RTL4 journaal, Taugé teler die zegt prima product, ruik maar, drukt medewerker een dot Taugé in het gezicht en gooit het daarna terug in de kweekcontainer.
Nee, wij zijn een keurig bedrijf die hard zijn best doen voor een goed product.
Blunder
![]()
zo denk men dus goed bezig te zijnquote:Op maandag 6 juni 2011 20:02 schreef Igen het volgende:
[..]
Zei hij niet ook nog, na het teruggooien van die taugé, iets van "Kijk, geen bacterie te zien hier!"?
Dan zal hij doorgaans minder nuchter zijn dan hij overkomt vermoed ikquote:Op maandag 6 juni 2011 19:48 schreef Gulo het volgende:
Een doorgaans erg nuchtere collega probeerde mij er vandaag van te overtuigen dat de EHEC ontstaan is als kruising als gevolg van militiair onderzoek dat in Noord-Duitsland verricht wordt..
Kans dat je nog gelijk hebt ook. Sowieso geloof ik niet meer dat ze de bron zullen achterhalen.quote:Op maandag 6 juni 2011 19:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er kan ook iemand daar naar de WC zijn gegaan en de mensen die na hem kwamen hun handen niet gewassen.
Tief alsjeblieft op naar ONZquote:Op maandag 6 juni 2011 20:10 schreef plonsikduik het volgende:
KUNNEN JULLIE NOU HELEMAAL NIETS
hebben die duisters wel om 4 uur hun cupe soep gehad ???
Derrick is dood, maar wellicht kan men Schimanski afstoffenquote:Op maandag 6 juni 2011 20:18 schreef plonsikduik het volgende:
nou ze hebben genoeg aanknopingspunten, niet alleen doden maar ook zieken ! , moet toch te vinden zijn of is alleen de Duitse versie van warenwet hiermee bezig . en geen mensen die meer en vaker opsporingen doen.
opsporing verzocht ??
ouwe tatort of die andere ouwe
Dat verbaast me nietsquote:Op maandag 6 juni 2011 20:55 schreef fokthesystem het volgende:
Uit EHEC topic #1 ook soja scheuten niet de boosdoener...... blijkt : ook soja scheuten a.k.a. tauge niet de boosdoener.
Die bron van jequote:Op maandag 6 juni 2011 21:55 schreef tntkiller het volgende:
http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html
http://www.amsterdampost.(...)an-het-duitse-leger/quote:Op maandag 6 juni 2011 21:55 schreef tntkiller het volgende:
http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html
Op BBC ging het zojuist over de EHEC bacterie, Spanje is woest en wil compensatie en dequote:Op maandag 6 juni 2011 20:08 schreef Staal het volgende:
[..]
Kans dat je nog gelijk hebt ook. Sowieso geloof ik niet meer dat ze de bron zullen achterhalen.
Het is toch eigenlijk verschrikkelijk al dat geouwehoer allemaal.
Heb er speciaal op gelet: de taugé lag onaangeraakt vol in de schappen en de landensalades niet ver van de uiterste datum in de gangpadvitrines in de aanbieding.
Vraag me af of er misschien vegetariërs tussen de zieken/slachtoffers zaten en dat ze daarom zo snel tot de 'conclusie' kwamen dat het van groenten moest komen.quote:Op maandag 6 juni 2011 22:54 schreef Injetta het volgende:
Het lijkt wel alsof ze in een tunnelvisie zitten daar.....
Ze zijn de tunnel van "groenten" ingegaan en blijven nu maar daar op doorgaan.
Telkens als er dan een aantal zieke mensen hetzelfde hebben gegeten qua groenten, dan volgen ze dat spoor.
En... het moet ook het liefst niet uit Duitsland komen.
living on the edgequote:Op maandag 6 juni 2011 22:47 schreef WammesWaggel het volgende:
Wij hebben gisteren tauge en vandaag komkommer gegeten, riskant hoor
Wanneer je besmet bent met de EHEC-bacterie kun je anderen besmetten zolang de bacterie inquote:Op maandag 6 juni 2011 22:54 schreef Injetta het volgende:
Het lijkt wel alsof ze in een tunnelvisie zitten daar.....
Ze zijn de tunnel van "groenten" ingegaan en blijven nu maar daar op doorgaan.
Telkens als er dan een aantal zieke mensen hetzelfde hebben gegeten qua groenten, dan volgen ze dat spoor.
En... het moet ook het liefst niet uit Duitsland komen.
Op die manier zien ze uiteraard van alles over het hoofd en negeren andere tekenen of signalen of aanknopingspunten.
Bijv. besmet water (wellicht hebben ze allemaal een bepaald soort water gedronken??). Of... iets van vlees.
Kan dat bacterie alleen maar overgebracht worden via voedsel? Of kan het ook anders? Want dan doet de bron er eigenlijk allang niet meer toe.. Dan moet nu alles er op gericht zijn om verdere besmetting op die andere manier te voorkomen.
Ik zit nu met een bak druiven, wie weet krijgen die morgen de schuldquote:Op maandag 6 juni 2011 22:47 schreef WammesWaggel het volgende:
Wij hebben gisteren tauge en vandaag komkommer gegeten, riskant hoor
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze wachten: alles is vandaag nog mogelijk.
De directeur van het Robert Koch Instituut heeft ondertussen laten weten dat de bacterie net zo goed nooit gevonden kan worden.![]()
![]()
Niveau van het onderwijs blijft maar dalen.quote:Schoolreisje uitgesteld om EHEC
Van een onzer verslaggeefsters
AMSTERDAM - Het Damstede College in Amsterdam-Noord heeft vanwege de EHEC-bacterie in Duitsland een leerlingenreisje naar Trier uitgesteld.
„Wat een paniekvoetbal om niets. De school heeft een ad hoc beslissing genomen omdat ouders van 2 leerlingen het te gevaarlijk vinden in Duitsland. Trier ligt 600 km van Hamburg vandaan en er geldt geen negatief reisadvies”, aldus een boze vader die liever niet met zijn naam in de krant wil.
Pas gistermiddag kregen de leerlingen van 3 en 4 gymnasium te horen dat hun driedaagse excursie naar Trier niet door gaat. ’Gezien de nog steeds onzekere omstandigheden rond de EHEC-bacterie in Duitsland hebben wij besloten de reis naar Trier uit te stellen tot september’, zo valt te lezen in een brief aan de ouders die in het bezit is van deze krant.
„Alle leerlingen zijn zwaar teleurgesteld omdat ze zich enorm hadden verheugd. Het was beter geweest als school had besloten dat de kinderen van verontruste ouders dan maar thuis blijven en de rest wel weg kon”, aldus de vader.
Het Damstede College was niet bereikbaar voor commentaar.
quote:Schoolreisje uitgesteld om EHEC
AMSTERDAM - Het Damstede College in Amsterdam-Noord heeft vanwege de EHEC-bacterie in Duitsland een leerlingenreisje naar Trier uitgesteld.
„Wat een paniekvoetbal om niets. De school heeft een ad hoc beslissing genomen omdat ouders van 2 leerlingen het te gevaarlijk vinden in Duitsland. Trier ligt 600 km van Hamburg vandaan en er geldt geen negatief reisadvies”, aldus een boze vader die liever niet met zijn naam in de krant wil.
Pas gistermiddag kregen de leerlingen van 3 en 4 gymnasium te horen dat hun driedaagse excursie naar Trier niet door gaat. ’Gezien de nog steeds onzekere omstandigheden rond de EHEC-bacterie in Duitsland hebben wij besloten de reis naar Trier uit te stellen tot september’, zo valt te lezen in een brief aan de ouders die in het bezit is van deze krant.
„Alle leerlingen zijn zwaar teleurgesteld omdat ze zich enorm hadden verheugd. Het was beter geweest als school had besloten dat de kinderen van verontruste ouders dan maar thuis blijven en de rest wel weg kon”, aldus de vader.
Het Damstede College was niet bereikbaar voor commentaar.
quote:Op dinsdag 7 juni 2011 06:37 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
http://www.volkskrant.nl/(...)-EHEC-mysterie.dhtml
Radeloosheid om aanhouden EHEC-mysterie
07/06/11, 04:07
Niemand weet het meer. Zelfs de buren van Tuinbouwbedrijf Bienenbüttel zeggen maandagavond
sceptisch: 'Eerst waren het de komkommers, nu de taugé, morgen vast de aardbeien.'
De wereld kijkt naar Bienenbüttel, omdat die zich verbaast over Duitsland, het land waarvan allen
dachten dat alles er zo goed geregeld was.
Maar in twee weken is het aantal besmettingen er tot tweeduizend gestegen, en het dodental tot
21. Sindsdien worden wel schuldigen aangewezen, maar geen resultaten geboekt.
Buiten, voor de deur bij de tuinbouwer, bestellen de Spaanse cameramensen een pizza, zonder sla.Dat RKI (de RIVM van Duitsland) staat gewoon met de rug tegen de muur. Alles gaat zo traag omdat Duitsland te maken heeft met tientallen bundeslanden die elk hun eigen dingen regelen. Het RKI moet vervolgens met hen onderhandelen en daar gaat het fout.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Ze wachten: alles is vandaag nog mogelijk.
De directeur van het Robert Koch Instituut heeft ondertussen laten weten dat de bacterie net zo goed nooit gevonden kan worden.![]()
[ afbeelding ]
Ik zeg niet dat het we in Nederland beter gedaan zouden hebben (zie Qkoorts), maar als wij met zoiets te maken krijgen staan de provincies ten minste onder verantwoording van de minister. Die krijgt vervolgens wel advies van het rivm etc, maar hij neemt de beslissingen.Shine bright like a diamond.
Dit is wel heel erg triest. Je zou als ouder geneigd zijn subiet (hadden we die trouwens al gehad, de bieten?) je kind van die school te halen.quote:Op dinsdag 7 juni 2011 07:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Paniek!!!
[..]
Niveau van het onderwijs blijft maar dalen.
http://nos.nl/tekst/24643(...)+%28NOS+Teletekst%29quote:De Europese ministers van Landbouw houden vanmiddag spoedberaad over de EHEC-bacterie. Ze praten in Luxemburg onder meer over steun aan tuinders, die door de crisis veel omzet mislopen. Er komt mogelijk een Europees noodfonds.
Vermoedelijk eist Spanje van Duitsland schadevergoeding omdat de Duitsers ten onrechte zeiden dat Spaanse komkommers de oorzaak waren van de EHEC-uitbraak. Die beschuldiging zou de Spaanse telers 225 miljoen euro per week kosten.
Door de EHEC-bacterie zijn 2200 mensen ziek geworden;22 zijn eraan overleden. Het zijn vooral Duitsers en mensen die onlangs in Duitsland zijn geweest.
Zou je niet weer even de dokter bellen? En hoe lang zou de uitslag van die kweek eigenlijk duren?quote:Op woensdag 8 juni 2011 11:19 schreef BansheeBoy het volgende:
Hmm, heb nog steeds last van (verse) diarree, zit nu zelfs wat bloed bij.²
ik dacht eerst dat je een grapje maakte, als dat niet zo isquote:Op woensdag 8 juni 2011 11:19 schreef BansheeBoy het volgende:
Hmm, heb nog steeds last van (verse) diarree, zit nu zelfs wat bloed bij.²
quote:Op woensdag 8 juni 2011 12:45 schreef Staal het volgende:
[..]
Zou je niet weer even de dokter bellen? En hoe lang zou de uitslag van die kweek eigenlijk duren?
http://www.nu.nl/buitenla(...)ie-aangetroffen.htmlquote:'Gemuteerde EHEC-bacterie aangetroffen'
AMSTERDAM - Duitse deskundigen hebben op komkommerresten in een vuilnisbak, een gemuteerde variant van de gevreesde EHEC-bacterie aangetroffen.
Dat melden Duitse media woensdag op gezag van een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid. De vondst werd gedaan in de vuilnisbak van een gezin waarvan iemand met de EHEC-bacterie is besmet.
Is al eerder gezegd en ik zeg het ook, neem contact op met je huisarts.quote:Op woensdag 8 juni 2011 11:19 schreef BansheeBoy het volgende:
Hmm, heb nog steeds last van (verse) diarree, zit nu zelfs wat bloed bij.²
Maar wel weer bron Duitsland.quote:Op woensdag 8 juni 2011 16:33 schreef Dance99Vv het volgende:
En lees op de telegraaf dat ook frankrijk eindelijk zijn eerste ehec zieke heeft:
Frankrijk heeft eerste geval EHEC
http://www.telegraaf.nl/b(...)ankrijk__.html?p=9,3
nah... bloederige diarree klinkt wel wat anders dan een griepje..quote:Op woensdag 8 juni 2011 16:36 schreef Straatcommando. het volgende:
Ik ben eigenlijk tot aan gisteren ook aan de schijt geweest(een weekje ongeveer)heb ook flink liggen kotsen.. maar EHEC was nou niet echt wat in me op kwam![]()
Voel me nu gewoon prima dus ja
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |