Snap je ook waarom je post erg dom is?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 18:04 schreef bigbrotheriswatching het volgende:
hahaha, ik snap dat jij jezelf een 'grumpy old man' noemt.
nee, als al quaida al echt bestaat, hebben ze gewoon de kennis en techniek niet voor.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:03 schreef WammesWaggel het volgende:
Een kennis met contacten binnen de wereld van de inlichtingen is van mening dat het een Al-Quaida wapen is, geen idee hoe serieus dat te nemen, hij is geen grappenmaker maar het lijkt wat vergezocht.
drukke tent geweest dan ??quote:Op zondag 5 juni 2011 04:16 schreef Stokstaart het volgende:
NOS sprak vanavond dat alle besmette mensen waarschijnlijk in een bepaald restaurant in Lübeck hebben gegeten.
bron
Ja, dus ... wanneer werd antibiotica ook alweer in grote hoeveel heden gebruikt?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:27 schreef June. het volgende:
[..]
Nee, je bedoeld langleve het antibioticagebruik..
goh...quote:Op zondag 5 juni 2011 04:16 schreef Stokstaart het volgende:
NOS sprak vanavond dat alle besmette mensen waarschijnlijk in een bepaald restaurant in Lübeck hebben gegeten.
bron
quote:Geen sporen EHEC in restaurant. Spoor loopt dood
De bron van de EHEC-besmetting ligt niet bij restaurant Kartoffelkeller in Lübec. Onderzoekers hebben niets gevonden, zei uitbater Joachim Berger zaterdag aan tv-zender ZDF.
Vrijdag had de Lübecker Nachrichten gemeld dat er een "heet spoor" liep naar een restaurant in de stad. Dat blijkt nu de Kartoffelkeller te zijn. Midden mei hebben daar volgens het ZDF drie groepen gegeten bij wie later besmettingen zijn vastgesteld en van wie één 47-jarige vrouw is overleden aan de darmziekte. Er waren onder andere steaks en salade geserveerd.
Berger beklemtoonde dat die groepen drie tot vier dagen in Lübeck waren en niet alleen bij hem hadden gegeten. Pas bij een bezoek van de handelsinpectie dinsdag kreeg hij over het EHEC-spoor te horen. In het restaurant is ook niets gevonden, zei Berger.
Kok Frank Michel ziet het eethuis zelf als slachtoffer van de EHEC-crisis. "Wij zijn als restaurant zelf eindverbruiker en zijn van onze leveranciers afhankelijk." Berger sloot zich daarbij aan en sloot niet uit dat hij een verontreinigde levering kan hebben gehad. Niettemin heeft hij vertrouwen in zijn leveranciers. Zijn spijzen komen via tussenpersonen van een groothandel in Hamburg.
Om heel zeker te zijn heeft Berger al zijn keukenpersoneel naar een laboratorium voor een onderzoek van de stoelgang gestuurd. De resultaten zullen maandag bekend zijn. (belga/mvdb)
Iemand probeert het verderop in NWS met ijs.quote:Op zondag 5 juni 2011 11:51 schreef pinine het volgende:
zo zie je maar dat geruchten over besmette groenten/vlees of restaurant een enorme impact hebben en grote financiële schade kan aanrichten, stel je voor dat ze zeggen dat de besmetting in gevulde koeken zit dan wordt er geen koek meer verkocht, zo zijn die komkommertelers echt de dupe van dat soort uitlatingen
http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenlandquote:Op zondag 5 juni 2011 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
De eigenaar van die Kartoffelkeller is dus nu net zo geruineerd als die spaanse komkommertelers.
Hij kan nog zo onschuldig zijn, die zaak zal binnenkort over de kop zijn.
quote:zo 05 jun 2011, 12:57
Leveranciers Duits restaurant onder de loep
HAMBURG - De Duitse autoriteiten doen onderzoek naar de leveranciers van een restaurant in de Noord-Duitse havenstad Lübeck in de hoop de bron te vinden van meer dan 2000 besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC. Eigenaar Joachim Berger van de Kartoffelkeller zei zondag tegen de Duitse televisie dat hij niets te verbergen heeft.
Medewerkers van de gezondheidsdiensten hebben de keuken van het etablissement binnenstebuiten gekeerd. Alle werknemers hebben ontlasting moeten inleveren. Het restaurant staat onder verdenking omdat zeker zeventien mensen die ziek zijn door de EHEC-bacterie, er onlangs hebben gegeten.
Berger gelooft niet dat de oorzaak van de infecties in zijn zaak ligt, maar sluit niet uit dat hij besmette waar geleverd heeft gekregen. Zij ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van een groothandel in Hamburg. In die stad is ook een zeer groot aantal mensen ziek geworden.
Het gaat niet zozeer om de mutaties, maar om de selectie op de mutaties. Bacterien muteren voortdurend. Een toename van een bepaalde stam wijst naar selectie.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Daar wordt geen antibiotica gebruikt, integendeel zelfs. Daar worden Methaan producerende bacterieen ingezet, een geheel andere soort van bacterieen dan EHEC.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Ergens waar veel verschillende antibiotica wordt ingezet, en niet erg zorgvuldig.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:41 schreef barthol het volgende:
Ik kan wel begrijpen waarom de CDC expert dr. Robert Tauxe zei:
'Waar is dit organisme geweest dat het zoveel is blootgesteld aan antibiotica dat het de moeite was om resistent te worden?'
Biogas is net als aardgas een gasmengsel dat voornamelijk uit methaan bestaat.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Nee, het is geen vergisting, het zijn bacterieen die het produceren, geen gisten.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Biogas is net als aardgas een gasmengsel dat voornamelijk uit methaan bestaat.
Het ontstaat bij de vergisting van biomassa en wordt door micro-organismen geproduceerd die
planten, mest, gier of organisch afval omzetten.
Toch de Kilo knallers ?quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ergens waar veel verschillende antibiotica wordt ingezet, en niet erg zorgvuldig.
weet je het zeker?quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het is geen vergisting, het zijn bacterieen die het produceren, geen gisten.
Veel derde wereldlanden koop je het gewoon bij de drogist, zonder recept.quote:
Jaquote:Op zondag 5 juni 2011 15:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
weet je het zeker?![]()
http://www.methadev.com/nl/s3p1.html
quote:Alle organische materialen mogen niet gebruikt worden
Organische materialen uit de houtverwerkende industrie (vertakking, chips, zaagmeel…) worden in de vergistingstank niet gebruikt omdat zij door de bacteriën niet kunnen verteerd worden.
Neem even contact op met de journalisten bij Bildquote:Op zondag 5 juni 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar wordt geen antibiotica gebruikt, integendeel zelfs. Daar worden Methaan producerende bacterieen ingezet, een geheel andere soort van bacterieen dan EHEC.
http://crofsblogs.typepad(...)biogas-facility.htmlquote:Authorities are still scrambling to find the source of the deadly bacteria. According to the Welt am Sonntag newspaper, experts believe it is possible that the pathogen could be linked to biogas facilities; a claim the sector denies.
Bernd Schottdorf, founder of Europe's largest private medical lab, told the paper that the plants' fermenting vessels have produced types of bacteria that have never been seen before.
"They cross-breed and fuse with one another ; what happens exactly is something that is largely unexplored," he added.
Schottdorf said the resulting mixtures of pathogens are present in fertilisers delivered to farms, underscoring the need to examine German biogas plants for possible pathogens.
The head of the agricultural and veterinary academy AVA in Horstmar, Ernst-Günther Hellwig, agreed, saying the E. coli pathogen could potentially be linked to biogas facilities.
Biogas, the trade union for the industry rejected that possibility; according to the union, EU regulations mandate that biogas plant operators follow hygienisation standards, and any remaining pathogens are rendered inactive after the fermenting substrate is heated for one hour.
Ja maar in Nederland is het toch ook al langere tijd bekend en dat ligt toch echt aanquote:Op zondag 5 juni 2011 15:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Veel derde wereldlanden koop je het gewoon bij de drogist, zonder recept.
Mensen voelen zich beter, maken kuurtje niet af, bacterieen worden resistent.
En toch is het geen gist wat daar wordt ingezet, dat men taal fout gebruikt kan ik niets aan doen.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:02 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik zie toch echt een ''vergistingstank'' op dit plaatje Pietermans![]()
[ afbeelding ]
Nah... ik ben geen expert maar ik hou het er maar op dat als en ik herhaal alsquote:Op zondag 5 juni 2011 16:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En toch is het geen gist wat daar wordt ingezet, dat men taal fout gebruikt kan ik niets aan doen.
Er kan veel, maar men is nu vooral aan het raden.quote:Op zondag 5 juni 2011 16:16 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nah... ik ben geen expert maar ik hou het er maar op dat als en ik herhaal als
Biogas er iets mee te maken heeft (want morgen zeggen ze misschien weer iets anders)
dat er dan ''iets'' verkeerd is gegaan aangezien er ook mest en gier wordt gebruikt bij
dat proces.
maar geen zin om me er verder in te verdiepen want morgen ligt het misschien wel weer
aan iets anders... ik wacht wel even af... lijkt me beter
Ja, dat wordt nog moeilijk zoeken wat nu de ''echte'' bron is geweest, misschien wel gewoon 1 kokquote:Op zondag 5 juni 2011 16:25 schreef thumbnail het volgende:
De paniek is dus groot.
Kennelijk weten ze totaal niet waar ze moeten zoeken zodat nu alles verdacht is.
quote:Dodental stijgt naar 21
Het dodental door de agressieve EHEC-bacterie in Duitsland is opgelopen tot 21. Dat heeft de voorzitter van het nationale gezondheidsinstituut Robert Koch, Reinhard Burger, zondag bekendgemaakt. Het dodental in Duitsland stond eerder op 18.
Naast de Duitse gevallen is er ook in Zweden een vrouw bezweken aan de gevolgen van de EHEC-bacterie. Het totaal aantal doden komt daardoor op 22.
In heel Duitsland zijn er minstens 1526 EHEC-gevallen bekend. Bij 627 patiënten is ook het gevaarlijke nierprobleem HUS vastgesteld. Talrijke patiënten verkeren in levensgevaar.
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:21 schreef UltraR het volgende:
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
En nu zijn het weer spruitjes. Ik denk dat ik maar op crackers ga leven de komende weken. Of nee, misschien zijn crackers wel de oorzaak! :'
Wat een flipperkast op die foto.quote:
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:40 schreef Conflict het volgende:
Ze hebben er nu snel tauge van gemaakt
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
Ik wist niet wat ik zag!
quote:zo 05 jun 2011, 17:28 | 4 reacties
Spruitjes kunnen oorzaak EHEC-epidemie zijn
HANNOVER - In de Duitse deelstaat Nedersaksen zijn nieuwe sporen ontdekt in de zoektocht naar de herkomst van de agressieve EHEC-bacterie. Daarbij kunnen spruitjes de oorzaak zijn van de zware epidemie, die in Europa nu al 22 levens heeft geëist. Het Duitse persbureau DPA vernam dat zondag van autoriteiten.
Het gaat om een ;tamelijk heet spoor”, zei een deskundige in Hannover. De oorzaak van de uitbraak zou in de regio Uelzen liggen in het oosten van Duitsland. Een firma uit die plaats zou in relatie staan met de besmettingen die vooral in Lübeck opdoken. Spruitjes waren jaren geleden ook de oorzaak van een grote EHEC-uitbraak in Azië.
Minister van Landbouw Gert Lindemann van Nedersaksen geeft zondag om zes uur een persconferentie.
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:21 schreef UltraR het volgende:
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
En nu zijn het weer spruitjes. Ik denk dat ik maar op crackers ga leven de komende weken. Of nee, misschien zijn crackers wel de oorzaak!![]()
Medische wereld laat zich weer van zijn beste kant zien. Oh wat zijn we toch ver ontwikkeld, maar een bron van een besmetting opsporen dat kunnen we niet...
quote:Op zondag 5 juni 2011 17:40 schreef Conflict het volgende:
Ze hebben er nu snel tauge van gemaakt
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
Ik wist niet wat ik zag!
NU.nl verwart bean sprouts (taugé) met Brussels sprout (spruiten)!quote:Op zondag 5 juni 2011 17:40 schreef Conflict het volgende:
Ze hebben er nu snel tauge van gemaakt
http://www.nu.nl/buitenla(...)k-ehec-epidemie.html
Ik wist niet wat ik zag!
Je moet eens googlen op 'spruiten' + EHEC..quote:Op zondag 5 juni 2011 17:52 schreef Kluupkluup het volgende:
[..]
NU.nl verwart bean sprouts (taugé) met Brussels sprout (spruiten)!
Fok frontpage ookquote:Op zondag 5 juni 2011 17:53 schreef Kluupkluup het volgende:
[..]
Je moet eens googlen op 'spruiten' + EHEC..
Telegraaf, Spits.. allemaal klakkeloos overgenomen van ANP..
Ons DNA is 95% identiek met chimpanseesquote:Op zondag 5 juni 2011 17:09 schreef Gulo het volgende:
Het dna van deze bacterie is toch voor 93% identiek aan die van in de Centraal-Afrikaanse Republiek.
Is het dan niet logisch dat hier een verband in zou moeten zitten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |