Snap je ook waarom je post erg dom is?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 18:04 schreef bigbrotheriswatching het volgende:
hahaha, ik snap dat jij jezelf een 'grumpy old man' noemt.
nee, als al quaida al echt bestaat, hebben ze gewoon de kennis en techniek niet voor.quote:Op zondag 5 juni 2011 01:03 schreef WammesWaggel het volgende:
Een kennis met contacten binnen de wereld van de inlichtingen is van mening dat het een Al-Quaida wapen is, geen idee hoe serieus dat te nemen, hij is geen grappenmaker maar het lijkt wat vergezocht.
drukke tent geweest dan ??quote:Op zondag 5 juni 2011 04:16 schreef Stokstaart het volgende:
NOS sprak vanavond dat alle besmette mensen waarschijnlijk in een bepaald restaurant in Lübeck hebben gegeten.
bron
Ja, dus ... wanneer werd antibiotica ook alweer in grote hoeveel heden gebruikt?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:27 schreef June. het volgende:
[..]
Nee, je bedoeld langleve het antibioticagebruik..
goh...quote:Op zondag 5 juni 2011 04:16 schreef Stokstaart het volgende:
NOS sprak vanavond dat alle besmette mensen waarschijnlijk in een bepaald restaurant in Lübeck hebben gegeten.
bron
quote:Geen sporen EHEC in restaurant. Spoor loopt dood
De bron van de EHEC-besmetting ligt niet bij restaurant Kartoffelkeller in Lübec. Onderzoekers hebben niets gevonden, zei uitbater Joachim Berger zaterdag aan tv-zender ZDF.
Vrijdag had de Lübecker Nachrichten gemeld dat er een "heet spoor" liep naar een restaurant in de stad. Dat blijkt nu de Kartoffelkeller te zijn. Midden mei hebben daar volgens het ZDF drie groepen gegeten bij wie later besmettingen zijn vastgesteld en van wie één 47-jarige vrouw is overleden aan de darmziekte. Er waren onder andere steaks en salade geserveerd.
Berger beklemtoonde dat die groepen drie tot vier dagen in Lübeck waren en niet alleen bij hem hadden gegeten. Pas bij een bezoek van de handelsinpectie dinsdag kreeg hij over het EHEC-spoor te horen. In het restaurant is ook niets gevonden, zei Berger.
Kok Frank Michel ziet het eethuis zelf als slachtoffer van de EHEC-crisis. "Wij zijn als restaurant zelf eindverbruiker en zijn van onze leveranciers afhankelijk." Berger sloot zich daarbij aan en sloot niet uit dat hij een verontreinigde levering kan hebben gehad. Niettemin heeft hij vertrouwen in zijn leveranciers. Zijn spijzen komen via tussenpersonen van een groothandel in Hamburg.
Om heel zeker te zijn heeft Berger al zijn keukenpersoneel naar een laboratorium voor een onderzoek van de stoelgang gestuurd. De resultaten zullen maandag bekend zijn. (belga/mvdb)
Iemand probeert het verderop in NWS met ijs.quote:Op zondag 5 juni 2011 11:51 schreef pinine het volgende:
zo zie je maar dat geruchten over besmette groenten/vlees of restaurant een enorme impact hebben en grote financiële schade kan aanrichten, stel je voor dat ze zeggen dat de besmetting in gevulde koeken zit dan wordt er geen koek meer verkocht, zo zijn die komkommertelers echt de dupe van dat soort uitlatingen
http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenlandquote:Op zondag 5 juni 2011 10:53 schreef Pietverdriet het volgende:
De eigenaar van die Kartoffelkeller is dus nu net zo geruineerd als die spaanse komkommertelers.
Hij kan nog zo onschuldig zijn, die zaak zal binnenkort over de kop zijn.
quote:zo 05 jun 2011, 12:57
Leveranciers Duits restaurant onder de loep
HAMBURG - De Duitse autoriteiten doen onderzoek naar de leveranciers van een restaurant in de Noord-Duitse havenstad Lübeck in de hoop de bron te vinden van meer dan 2000 besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC. Eigenaar Joachim Berger van de Kartoffelkeller zei zondag tegen de Duitse televisie dat hij niets te verbergen heeft.
Medewerkers van de gezondheidsdiensten hebben de keuken van het etablissement binnenstebuiten gekeerd. Alle werknemers hebben ontlasting moeten inleveren. Het restaurant staat onder verdenking omdat zeker zeventien mensen die ziek zijn door de EHEC-bacterie, er onlangs hebben gegeten.
Berger gelooft niet dat de oorzaak van de infecties in zijn zaak ligt, maar sluit niet uit dat hij besmette waar geleverd heeft gekregen. Zij ingrediënten zijn grotendeels afkomstig van een groothandel in Hamburg. In die stad is ook een zeer groot aantal mensen ziek geworden.
Het gaat niet zozeer om de mutaties, maar om de selectie op de mutaties. Bacterien muteren voortdurend. Een toename van een bepaalde stam wijst naar selectie.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Daar wordt geen antibiotica gebruikt, integendeel zelfs. Daar worden Methaan producerende bacterieen ingezet, een geheel andere soort van bacterieen dan EHEC.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Ergens waar veel verschillende antibiotica wordt ingezet, en niet erg zorgvuldig.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:41 schreef barthol het volgende:
Ik kan wel begrijpen waarom de CDC expert dr. Robert Tauxe zei:
'Waar is dit organisme geweest dat het zoveel is blootgesteld aan antibiotica dat het de moeite was om resistent te worden?'
Biogas is net als aardgas een gasmengsel dat voornamelijk uit methaan bestaat.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:09 schreef WammesWaggel het volgende:
De Belgische teletekst rept over Bio-Gas dat wellicht de oorzaak zou zijn, in dat soort centrales persen ze natuurlijk wel echt vanalles samen als een soort snelkookpan... wellicht dat je dan ook rap mutaties krijgt.
Nee, het is geen vergisting, het zijn bacterieen die het produceren, geen gisten.quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Biogas is net als aardgas een gasmengsel dat voornamelijk uit methaan bestaat.
Het ontstaat bij de vergisting van biomassa en wordt door micro-organismen geproduceerd die
planten, mest, gier of organisch afval omzetten.
Toch de Kilo knallers ?quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ergens waar veel verschillende antibiotica wordt ingezet, en niet erg zorgvuldig.
weet je het zeker?quote:Op zondag 5 juni 2011 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, het is geen vergisting, het zijn bacterieen die het produceren, geen gisten.
Veel derde wereldlanden koop je het gewoon bij de drogist, zonder recept.quote:
Jaquote:Op zondag 5 juni 2011 15:57 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
weet je het zeker?![]()
http://www.methadev.com/nl/s3p1.html
quote:Alle organische materialen mogen niet gebruikt worden
Organische materialen uit de houtverwerkende industrie (vertakking, chips, zaagmeel…) worden in de vergistingstank niet gebruikt omdat zij door de bacteriën niet kunnen verteerd worden.
Neem even contact op met de journalisten bij Bildquote:Op zondag 5 juni 2011 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Daar wordt geen antibiotica gebruikt, integendeel zelfs. Daar worden Methaan producerende bacterieen ingezet, een geheel andere soort van bacterieen dan EHEC.
http://crofsblogs.typepad(...)biogas-facility.htmlquote:Authorities are still scrambling to find the source of the deadly bacteria. According to the Welt am Sonntag newspaper, experts believe it is possible that the pathogen could be linked to biogas facilities; a claim the sector denies.
Bernd Schottdorf, founder of Europe's largest private medical lab, told the paper that the plants' fermenting vessels have produced types of bacteria that have never been seen before.
"They cross-breed and fuse with one another ; what happens exactly is something that is largely unexplored," he added.
Schottdorf said the resulting mixtures of pathogens are present in fertilisers delivered to farms, underscoring the need to examine German biogas plants for possible pathogens.
The head of the agricultural and veterinary academy AVA in Horstmar, Ernst-Günther Hellwig, agreed, saying the E. coli pathogen could potentially be linked to biogas facilities.
Biogas, the trade union for the industry rejected that possibility; according to the union, EU regulations mandate that biogas plant operators follow hygienisation standards, and any remaining pathogens are rendered inactive after the fermenting substrate is heated for one hour.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |