Nee hoor dat is geen smetvrees dat is gewoon hygiëne, niks mis meequote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:25 schreef Che_ het volgende:
[..]
Ik heb nooit begrepen hoe sommige mensen zulke dingen niet wassen en schillen. Of hun handen. Maar misschien heb ik wel smetvrees.
En denk je dat die steriel zijn?quote:
Daarom. Ik eet alleen nog bij restaurants waarvan ik weet dat het schoon is.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nee hoor dat is geen smetvrees dat is gewoon hygiëne, niks mis mee![]()
zeker niet als het om voedsel gaat.
quote:Volgens WHO-expert is vlees verdachter dan groenten
Uitgegeven: 4 juni 2011 11:56
Laatst gewijzigd: 4 juni 2011 11:56
ROME - De Duitse autoriteiten waarschuwen voor rauwe groenten, maar het is veel waarschijnlijker dat vlees de bron is van de vele besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC.
Dat heeft een Italiaanse deskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag gezegd in de krant La Repubblica.
''De ziekteverwekker is gewoonlijk in de darmen van runderen te vinden en daarmee ook in rauw vlees zoals tartaar en slecht doorbakken hamburgers'', aldus Donato Greco.
Hij zei nog nooit op grote schaal zulke gevaarlijke darmbacteriën te hebben gevonden op groente of fruit.
Besmet
Infectie via besmet vlees zou volgens de Italiaanse expert bovendien veel beter de resistentie van de bacterie tegen antibiotica helpen verklaren, omdat in de veehouderij vaak op grote schaal preventief antibiotica worden toegediend.
© ANP
En hoe bepaal je dat?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 09:58 schreef Che_ het volgende:
[..]
Daarom. Ik eet alleen nog bij restaurants waarvan ik weet dat het schoon is.
Ze hebben ook allemaal vast wel een keer hun handen gewassen, oh dear, handen wassen is slecht..quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:06 schreef klipper het volgende:
tomaten, komkommers en sla,
Is nogal logisch dat 95% van de besmette personen 1 van die groenten gegeten heeft, laten we wel wezen, vrijwel iedereen eet die groenten.
Ik ken de mensen zelf of die er werken. Anders eet ik er niet.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:10 schreef klipper het volgende:
[..]
En hoe bepaal je dat?
Moet het een open keuken of gesloten keuken zijn?
Moet er een sticker van de smaakpolitie op de deur zitten?
Kijk je achter bij het restaurant om te zien of de afvalverwijdering wel netjes verloopt?
Kijk je s'ochtends even binnen om te kijken hoe schoon alles is?
Moet het personeel daar zelf eten?
Of geloof je die mooie groene of blauwe ogen?
Ik kom in zeer veel restaurants, en de prijslijst van het menu is in ieder geval niet doorslaggevend, net zo min als wat je wel ziet, gevaarlijker is hetgeen je niet ziet, zoals kratten met verse producten op een smerige vloer, of buiten de koeling en het pretpark voor ratten achter.
Ik word echt misselijk als ik dit soort dingen lees.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:06 schreef klipper het volgende:
Uit het AD:
Groenten
Er zijn meer dan 2.000 EHEC-infecties en verdachte gevallen. Duitsland adviseert geen rauwe groenten te eten, vooral geen tomaten, komkommers en sla, maar volgens Italiaanse wetenschappers van een laboratorium gespecialiseerd in de E.colibacterie is er geen wetenschappelijk bewijs dat die de besmettingsbron zijn. Uit Duits onderzoek onder de mensen die de infectie hebben opgelopen is gebleken, dat 95 procent zeker een van die drie groenten had gegeten.
![]()
Is nogal logisch dat 95% van de besmette personen 1 van die groenten gegeten heeft, laten we wel wezen, vrijwel iedereen eet die groenten.
Als dat de besmettingsbron zou zijn dan zouden veel meer mensen besmet moeten zijn.
Dat restaurant wat nu verdacht wordt lijkt mij een veel logischere keuze en plaats waar het vandaan komt.
En zoals eerder al aangegeven, vlees, of rauwe melk producten zou ik eerder verdacht vinden dan groenten, als het groenten zouden zijn, dan zou de besmetting eerder express toegebracht zijn dan per ongeluk, zeker op de schaal waar het nu op voorkomt.
Kruisbesmetting in een restaurant is natuurlijk wel mogelijk, denk maar aan de smaakpolitie in Turkije, daar werden ook bacteriën aangetroffen die normaal alleen in je ontlasting zitten, handen wassen van het keukenpersoneel was daar geen overbodige luxe.
Kruisbesmetting heeft niets met het kruis te maken hoor.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:06 schreef klipper het volgende:
Kruisbesmetting in een restaurant is natuurlijk wel mogelijk, denk maar aan de smaakpolitie in Turkije, daar werden ook bacteriën aangetroffen die normaal alleen in je ontlasting zitten, handen wassen van het keukenpersoneel was daar geen overbodige luxe.
Het is hier warmer dan in Turkije.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:34 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je naar Turkije of andere landen rond de middelandse zee gaat is het sowieso een goed idee je tegen hepatitus in te laten enten.
Ik heb sowieso al mijn tropenprikken.
De consumentenbond is al jaren bezig met een sticker of iets anders zodat je kan zienquote:Op zaterdag 4 juni 2011 12:10 schreef klipper het volgende:
[..]
En hoe bepaal je dat?
Moet het een open keuken of gesloten keuken zijn?
Moet er een sticker van de smaakpolitie op de deur zitten?
Kijk je achter bij het restaurant om te zien of de afvalverwijdering wel netjes verloopt?
Kijk je s'ochtends even binnen om te kijken hoe schoon alles is?
Moet het personeel daar zelf eten?
Of geloof je die mooie groene of blauwe ogen?
Ik kom in zeer veel restaurants, en de prijslijst van het menu is in ieder geval niet doorslaggevend, net zo min als wat je wel ziet, gevaarlijker is hetgeen je niet ziet, zoals kratten met verse producten op een smerige vloer, of buiten de koeling en het pretpark voor ratten achter.
quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:27 schreef Banjerkanjer het volgende:
'Vlees verdachter dan groenten'
Uitgegeven: 4 juni 2011 11:56
ROME - De Duitse autoriteiten waarschuwen voor rauwe groenten, maar het is veel waarschijnlijker dat vlees de bron is van de vele besmettingen met de gevaarlijke darmbacterie EHEC.
Dat heeft een Italiaanse deskundige van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zaterdag gezegd in de krant La Repubblica.
''De ziekteverwekker is gewoonlijk in de darmen van runderen te vinden en daarmee ook in rauw vlees zoals tartaar en slecht doorbakken hamburgers'', aldus Donato Greco.
Hij zei nog nooit op grote schaal zulke gevaarlijke darmbacteriën te hebben gevonden op groente of fruit.
Besmet
Infectie via besmet vlees zou volgens de Italiaanse expert bovendien veel beter de resistentie van de bacterie tegen antibiotica helpen verklaren, omdat in de veehouderij vaak op grote schaal preventief antibiotica worden toegediend.
http://www.nu.nl/buitenla(...)er-dan-groenten.html
Dat zeg ik........quote:Op zaterdag 4 juni 2011 14:29 schreef thumbnail het volgende:
[..]
Kruisbesmetting heeft niets met het kruis te maken hoor.![]()
Als een niet-besmet product in contact komt met een besmet product (bijvoorbeeld rauw vlees) heet dat kruisbesmetting.
Nee, je bedoeld langleve het antibioticagebruik..quote:Op zaterdag 4 juni 2011 15:21 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
De consumentenbond is al jaren bezig met een sticker of iets anders zodat je kan zien
of een restaurant hygiënisch te werk gaat.
http://www.horecaentree.nl/home/5030-'Sticker_voor_hygi%EBnische_Chinese_restaurants'.html
maar om de één of andere vage reden wordt dat soort dingen nooit echt serieus genomen
en gebeurd er dus gewoon niks.
Eerst wilde ze alleen een sticker voor alle Chinese restaurants en toen toch maar
(goh... wat slim....) voor álle restaurants, is er nooit van gekomen volgens mij
ook nooit meer iets over gehoord, dat waait dat weer over wegens te weinig belangstelling
totdat er zoiets als ''dit'' gebeurd. Nu gaan ze er misschien weer over nadenken.
Hoop ik tenminste![]()
Nu is het zo dat de VWA wel restaurants inspecteert, tenminste... die taak hebben ze wel.
Maar de resultaten worden niet openbaar gemaakt, dus de consument komt het nooit te
weten maar de inspecteur van de VWA waar hij veilig kan eten.
Absurd maar waar![]()
http://www.horecaentree.nl/home/5079-'Sticker_voor_%E1lle_(niet-)hygi%EBnische_restaurants'.html
[..]
Lang leven de Bio-industrie en de Megastallen
![]()
stelletje gladiolen...
om de één of andere reden doen die linken het niet zo dus als je de artikelen wilt lezen
moet je even knippen en plakken
Zijn vrouwen toch niet zo sterk als gedacht, of geloof je meer in een complottheorie?quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:28 schreef Magnificat het volgende:
Van RTLnieuws.nl
Havenfestival
De oorzaak van de uitbraak is nog onbekend. Zeker is dat de bron in noord-Duitsland ligt. De EHEC-bacterie heeft zich mogelijk op een havenfestival begin mei in Hamburg verspreid. Op het festival van 6 tot 8 mei kwamen 1,5 miljoen mensen af. Een week later doken de eerste gevallen op.
Dit zou zeker de bron kunnen zijn. Ook voor de buitenlanders en zelfs de bejaarden.
Alleen de vraag wat is de bron en waarom meer vrouwen dan mannen getroffen worden blijft vaag.
quote:Vindt dit iig een beter standpunt dan dat gezemel over die rauwkost!
Eigenlijk moet je tijdens epidemieën van infectieziekte senioren en kinderen ( onder 5 jaar) niet meerekenen in het aantal sterfgevallen. Dat is net als met een standaard griep, daar kunnen ze ook aan overlijden ivm een vermindere afweer.quote:Op zaterdag 4 juni 2011 16:53 schreef klipper het volgende:
[..]
Zijn vrouwen toch niet zo sterk als gedacht, of geloof je meer in een complottheorie?
Zonder gekheid, het zijn vooral oudere vrouwen en dat is logisch, aangezien er meer oudere vrouwen van 80 en ouder zijn dan mannen.
[..]
Vroeger verbranden ze ook heksen en werden de joden ervan verdacht christenkinderen te offeren voor hun paasviering. Voor de rest is je post net zo ongeinformeerd en domquote:Op zaterdag 4 juni 2011 17:18 schreef bigbrotheriswatching het volgende:
t lijkt wel dysenterie. daar werd vroeger kalmoes tegen ingenomen. de tartaren gebruikten kalmoes om hun water te zuiveren...
het lijkt me niet dat het wassen van je groenten afdoende is. als je komkommer met besmet water groot geworden is....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |