EHEC, een potentieel dodelijke bacterie.
![ehec-400x227.jpg]()
Maar waar is deze ontstaan en hoe verspreid?
Na rood vlees, sla, komkommer, tomaten en recent taugé (soja scheuten) is er dit nieuws:
quote:
In Duitsland is maandagmiddag een 23ste dodelijk slachtoffer gevallen door de EHEC-bacterie. Ondertussen blijken
ook de sojascheuten uit het bedrijf in het Noord-Duitse Uelzen
niet de bron van de besmetting te zijn. De testen gaan wel nog door.
Maandagnamiddag is een 90-jarige vrouw gestorven in Duitsland aan de gevolgen van de EHEC-bacterie. Het aantal dodelijke slachtoffers staat nu al op 23. Alle slachtoffers, op één na, vielen in Duitsland.
In Polen is maandag de eerste EHEC-besmetting vastgesteld. Het gaat om een 29-jarige vrouw die recent in Duitsland was. En ook in Luxemburg is nu een besmetting met de EHEC-bacterie gemeld, aldus het Luxemburgse ministerie van Gezondheid. De 50-jarige vrouw was onlangs ook op vakantie gegaan naar Duitsland.
Het is nog altijd zoeken naar de bron van de EHEC-besmetting. Zondag werd gedacht aan de sojascheuten van een bedrijf in Uelzen in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Al 23 stalen uit die biologische boerderij zijn nu getest maar blijken EHEC-vrij. De andere 17 stalen moeten nog onderzocht worden.
In België zijn voorlopig nog geen besmettingen gemeld. Het FAVV voert wel strengere controles uit.
http://www.hbvl.be/nieuws(...)4d-f315dc8cba98.aspx
[ Bericht 13% gewijzigd door fokthesystem op 06-06-2011 20:36:08 ]
http://www.paltalk.com , niet typen maar miepen
Al bemoei jij je niet met politiek, deze bemoeit zich wel met jouw leven en geld, van de wieg tot het graf en zelfs daarna!