abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 mei 2011 @ 15:55:58 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96252645
Ok, hoe maak ik de beste pindasaus?
  maandag 2 mei 2011 @ 16:05:56 #3
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_96253004
Kan een van de Modjes van Cul misschien hier een serietopic van maken. Hoeven we niet allemaal te T(e)V(eel lekkere P(osts) te posten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_96265669
Weet iemand hoe je perenflappen met bladerdeeg maakt,
als ik google is het alleen dat je bladerdeeg zelf moet maken.
:) :)
Twiddel
  † In Memoriam † maandag 2 mei 2011 @ 20:33:30 #5
91830 MaximusTG
pi_96266682
Kun je niet gewoon de appel in een appelflaprecept vervangen :p?
pi_96273462
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 20:33 schreef MaximusTG het volgende:
Kun je niet gewoon de appel in een appelflaprecept vervangen :p?
Ik heb geen idee.
Zal het morgen wel even proberen :D
Twiddel
  dinsdag 3 mei 2011 @ 20:09:18 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96310088
quote:
6s.gif Op maandag 2 mei 2011 20:18 schreef summer2bird het volgende:
Weet iemand hoe je perenflappen met bladerdeeg maakt,
als ik google is het alleen dat je bladerdeeg zelf moet maken.
:) :)
Heb geen recept voor perenflappen, maar zou idd gewoon appelflappen met peren maken ipv appels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96310117
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb geen recept voor perenflappen, maar zou idd gewoon appelflappen met peren maken ipv appels.
Heb ik gedaan, is gelukt.

Bedankt ^O^
Twiddel
  dinsdag 3 mei 2011 @ 20:13:44 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96310332
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 15:59 schreef captainkid het volgende:
Ok, hoe maak ik de beste pindasaus?
Ik fruit wat fijngehakte sjalotjes in wat olie, daar gaan dan wat fijngemaakte en platgeslagen knoflook bij. Pinda's in de keukenmachine en fijnhakken, bij voegen, wat melk erbij. Aan de kook brengen en op smaak brengen met wat Trassi of vissaus, Ketjap en Sambal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 14:18:41 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96387180
Piet, kan je hollandaisesaus invriezen?
  donderdag 5 mei 2011 @ 15:21:06 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96390200
Whoehahahahahahahahaha _O- *proest-koffie-over-toetsenbord*
  donderdag 5 mei 2011 @ 15:28:47 #12
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96390496
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Whoehahahahahahahahaha _O- *proest-koffie-over-toetsenbord*
Wat is daar raar aan? Ik vind het een lekkere saus maar heb er meestal niet meer dan een paar eetlepels van nodig.
  donderdag 5 mei 2011 @ 16:17:47 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96392619
Beste Erasmo, je kunt hollandaise nog niet eens in de koelkast bewaren, laat staan invriezen.
pi_96396141
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik fruit wat fijngehakte sjalotjes in wat olie, daar gaan dan wat fijngemaakte en platgeslagen knoflook bij. Pinda's in de keukenmachine en fijnhakken, bij voegen, wat melk erbij. Aan de kook brengen en op smaak brengen met wat Trassi of vissaus, Ketjap en Sambal.
Santen (kokos) is ook erg lekker er in.
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_96399988
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Whoehahahahahahahahaha _O- *proest-koffie-over-toetsenbord*
Lol.

He Piet! Ik heb een staafmixer cadeau gekregen. Wat voor leuks kun je er nou allemaal mee maken? Er zijn namelijk dingen die je beter niet kunt pureren. Smoothies en fruitsappen heb ik inmiddels wel ontdekt, maar wat kan nog meer ^^
  donderdag 5 mei 2011 @ 19:42:10 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96400147
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 14:18 schreef Erasmo het volgende:
Piet, kan je hollandaisesaus invriezen?
Nee, niet als je hem daarna nog wilt gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 19:43:12 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96400182
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:38 schreef Lyriella het volgende:

[..]

Lol.

He Piet! Ik heb een staafmixer cadeau gekregen. Wat voor leuks kun je er nou allemaal mee maken? Er zijn namelijk dingen die je beter niet kunt pureren. Smoothies en fruitsappen heb ik inmiddels wel ontdekt, maar wat kan nog meer ^^
Soep?
Sauzen?
Mayonaise?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 19:43:45 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96400207
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 17:48 schreef progje het volgende:

[..]

Santen (kokos) is ook erg lekker er in.
Ja, klopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96400287
wat voor soepen zijn nou leuk om te pureren? want bijvoorbeeld uiensoep is geen eten als je dat pureert.
pi_96401467
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:45 schreef Lyriella het volgende:
wat voor soepen zijn nou leuk om te pureren? want bijvoorbeeld uiensoep is geen eten als je dat pureert.
Wortelsoep, pompoensoep, zoiets? :)
  donderdag 5 mei 2011 @ 20:11:46 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96401604
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:45 schreef Lyriella het volgende:
wat voor soepen zijn nou leuk om te pureren? want bijvoorbeeld uiensoep is geen eten als je dat pureert.
Aardappelsoep
Aardperensoep
Amarantsoep
Andoornsoep
Basellasoep
Bernagiesoep
Bloemkoolsoep
Bonensoep
Bospeensoep
Brocoliesoep
Cassavesoep
Courgettesoep
Cremesoepen
Crosnesoep
Daslooksoep
Erwtensoep
Ganzebloemsoep
Hertshoornweegbreesoep
Hopwortelsoep
IJskruidsoep
Kastanjesoep
Kliswortelsoep
Kikkererwtensoep
Knolseldersoep
Knoflooksoep
Komkommersoep
Koolraapsoep
Knolraabsoep
Linzensoep
Meiraapsoep
Mierikswortelsoep
Mosterdsoep
Ocrasoep
Paprikasoep
Pastinaaksoep
Pattisonsoep
Peulensoep
Posteleinsoep
Pompoensoep
Preisoep
Raapstelensoep
Radijssoep
Rammenassoep
Rode bietensoep (Borsh)
Spinaziesoep
Spruitjessoep
Maissoep
Tarosoep
Tomatensoep
Tuinmeldesoep
Waterkastanjesoep
Warmoessoep
Walnotensoep
Zeekraalsoep

En nee, ik ga niet overal een recept voor plaatsen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:00:22 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96404528
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Beste Erasmo, je kunt hollandaise nog niet eens in de koelkast bewaren, laat staan invriezen.
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet als je hem daarna nog wilt gebruiken.
Jammer, ik vind het heerlijke saus maar ik gebruik er in mijn eentje dusdanig van dat het vaak niet de moeite waard is om te maken...
pi_96406981
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aardappelsoep
Aardperensoep
Amarantsoep
Andoornsoep
Basellasoep
Bernagiesoep
Bloemkoolsoep
Bonensoep
Bospeensoep
Brocoliesoep
Cassavesoep
Courgettesoep
Cremesoepen
Crosnesoep
Daslooksoep
Erwtensoep
Ganzebloemsoep
Hertshoornweegbreesoep
Hopwortelsoep
IJskruidsoep
Kastanjesoep
Kliswortelsoep
Kikkererwtensoep
Knolseldersoep
Knoflooksoep
Komkommersoep
Koolraapsoep
Knolraabsoep
Linzensoep
Meiraapsoep
Mierikswortelsoep
Mosterdsoep
Ocrasoep
Paprikasoep
Pastinaaksoep
Pattisonsoep
Peulensoep
Posteleinsoep
Pompoensoep
Preisoep
Raapstelensoep
Radijssoep
Rammenassoep
Rode bietensoep (Borsh)
Spinaziesoep
Spruitjessoep
Maissoep
Tarosoep
Tomatensoep
Tuinmeldesoep
Waterkastanjesoep
Warmoessoep
Walnotensoep
Zeekraalsoep

En nee, ik ga niet overal een recept voor plaatsen.
Haha zou t bijna vragen :P Maar bedankt, ik ga op zoek naar recepten :P
pi_96428274
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 21:00 schreef Erasmo het volgende:

[..]

[..]

Jammer, ik vind het heerlijke saus maar ik gebruik er in mijn eentje dusdanig van dat het vaak niet de moeite waard is om te maken...
als je er al over nadenkt om het in te vriezen, kan je ook een pakje/zakje pakken. dat zal altijd nog beter smaken.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 15:45:03 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96436938
Ik snap trouwens niet dat er wordt gezegd dat het zoveel werk is, ik zet het zo in elkaar. Enige waar ik tijd aan kwijt ben is het maken van de witte wijn reductie, en die kan je natuurlijk wel invriezen en die hoort er eigenlijk officieel niet eens in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:30:05 #26
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96441373
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 12:22 schreef loecje het volgende:

[..]

als je er al over nadenkt om het in te vriezen, kan je ook een pakje/zakje pakken. dat zal altijd nog beter smaken.
Het was maar een idee, voor hetzelfde geld kon invriezen wel in bv. een ijsblokjesvorm.

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap trouwens niet dat er wordt gezegd dat het zoveel werk is, ik zet het zo in elkaar. Enige waar ik tijd aan kwijt ben is het maken van de witte wijn reductie, en die kan je natuurlijk wel invriezen en die hoort er eigenlijk officieel niet eens in.
Voor een grotere groep eters draai ik er mijn hand niet voor om maar in m'n eentje gebruik ik misschien 2 eetlepels, dan is het me wel iets te veel werk.

Tevens nog een andere vraag nav. een bak erwtensoep die ik nog in de vriezer vond(kan nog prima als het al mei is :9 ). Nu heb ik niet zo'n bijzonder grote vriezer en als je 15 liter erwtensoep maakt neemt dat behoorlijk wat ruimte in, dus kan je erwtensoep ook goed wecken?
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:28:38 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96452579
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:30 schreef Erasmo het volgende:

Tevens nog een andere vraag nav. een bak erwtensoep die ik nog in de vriezer vond(kan nog prima als het al mei is :9 ). Nu heb ik niet zo'n bijzonder grote vriezer en als je 15 liter erwtensoep maakt neemt dat behoorlijk wat ruimte in, dus kan je erwtensoep ook goed wecken?
Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:30:51 #28
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96452713
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.
Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incident :P
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:32:44 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96452816
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:30 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incident :P
Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96465502
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.
Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnen
  zaterdag 7 mei 2011 @ 09:28:13 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96466026
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 07:57 schreef Riann het volgende:

[..]

Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnen
Heb je dat mis,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 mei 2011 @ 12:31:39 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96469742
Zo is dat! *;
  zaterdag 7 mei 2011 @ 19:51:14 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96481653
Als ik niet beter wist zou ik zweren dat ze getrouwd waren :P

Vandaag weer pvd Hollandaisesaus gemaakt, maar dan maar met 1 eidooier. Zelfs dan hadden we genoeg saus met 2 personen om de asperges in te verzuipen :P Omdat je alles goed kan delen behalve de eidooiers zit ik erover te denken om kwarteleieren te gebruiken, kan dat of valt dit onder de categorie hollandaisesaus invriezen?
  zaterdag 7 mei 2011 @ 20:47:53 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96483780
Want een halve eierdooier wil je niet verspillen/weggooien?
  zaterdag 7 mei 2011 @ 22:12:00 #35
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96487080
dan zal ik maar de volgende domme invries vraag stellen ;)

vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 8 mei 2011 @ 09:28:23 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96497578
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
dan zal ik maar de volgende domme invries vraag stellen ;)

vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Geen idee. Wellicht zijn ze al ingevroren geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:06:00 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96500225
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Omdat de fabrikant liever ziet dat je steeds nieuwe koopt.
Bietjes invriezen kan best. Lang leve google.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:07:14 #38
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96500258
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 20:47 schreef RobinOok het volgende:
Want een halve eierdooier wil je niet verspillen/weggooien?
Neuh maar ik heb toch meestal kwarteleieren in huis.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:11:02 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96500362
In principe zou dat best moeten kunnen. Er zit amper verschil tussen al die eiersoorten.
Maar mij lijkt het wel heel erg popperig en priegelig worden....
  woensdag 11 mei 2011 @ 21:34:13 #40
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96670965
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 12:11 schreef RobinOok het volgende:
In principe zou dat best moeten kunnen. Er zit amper verschil tussen al die eiersoorten.
Maar mij lijkt het wel heel erg popperig en priegelig worden....
Heb het geprobeerd en het werkt prima :)

Weet iemand nog een goed gemberbier recept?
  vrijdag 13 mei 2011 @ 16:47:42 #41
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96755638
Piet, heb je voor mij een recept voor een pepersaus?

ik ben op zoek naar een lekker recept voor een milde pepersaus, waarmee ik bedoel te zeggen dat de saus niet te overheersend moet zijn :)

edit: heb je misschien ook nog een recept voor bearnaisesaus?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 13 mei 2011 @ 20:37:25 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96765507
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 16:47 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb je voor mij een recept voor een pepersaus?

ik ben op zoek naar een lekker recept voor een milde pepersaus, waarmee ik bedoel te zeggen dat de saus niet te overheersend moet zijn :)
Wat voor een pepersaus? Rode, Groene?
quote:
edit: heb je misschien ook nog een recept voor bearnaisesaus?
Ja, volgt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96785273
ik weet niet of deze vraag al voorbij is gekomen, maar ik kom er niet uit

ik ben voor de 2de keer slagroomtruffels aan het maken, maar bij beide keren krijg ik echt geen substantie waar ik een bolletje van kan invriezen...
ik doe nu 125 gr suiker, 125 gr roomboter en 125 ml slagroom
suiker en room koken totdat de suiker is opgelost
kleine beetjes op ong 20gr toevoegen aan de boter en dan blijft het dus te slap

toch slagroom eerst kloppen?

help
  zaterdag 14 mei 2011 @ 09:36:01 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96785408
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 09:21 schreef draculettetje het volgende:
ik weet niet of deze vraag al voorbij is gekomen, maar ik kom er niet uit

ik ben voor de 2de keer slagroomtruffels aan het maken, maar bij beide keren krijg ik echt geen substantie waar ik een bolletje van kan invriezen...
ik doe nu 125 gr suiker, 125 gr roomboter en 125 ml slagroom
suiker en room koken totdat de suiker is opgelost
kleine beetjes op ong 20gr toevoegen aan de boter en dan blijft het dus te slap

toch slagroom eerst kloppen?

help
ja, de slagroom kloppen en je kan de suiker met de boter tot creme slaan.
Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet zo goed ben in patisserie, dat is ook gewoon erg lastig. Waarom wil je het invriezen?
Wellicht ook lekker er de zaadjes uit een vanille pod er door te doen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 14-05-2011 14:22:51 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 14:32:31 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96793291
bearnaise:
1/2 Dl witte wijn azijn
1 Dl witte wijn
1 Dl water
1 fijngehakt sjalotje
1 eetlepel verse dragon, fijngehakt, of de helft gedroogde
witte peper
zout
Optioneel: Teen knoflook
kleine steelpan

Doe alles in de steelpan en laat het op laag vuur koken tot je ongeveer 2 eetlepels vocht overhoud, haal het door een zeef om alle vaste stoffen te verwijderen.

Verwarm 3 eidooiers langzaam au bain marie terwijl je ze met de garde klopt tot ze beginnen in te dikken, voeg de vloeistof toe en verwarm het verder terwijl het dikker wordt, voeg 2 eetlepels koude boter toe, beetje voor beetje, terwijl je blijft kloppen.
voeg nu druppelsgewijs, 150 gram gesmolten boter toe, moet een dikke emulsie worden, als je de bodem van de schaal ziet tijdens het kloppen met de garde is de saus goed,
Afmonteren met zout, witte peper en verse dragon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:39:28 #46
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96797612
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 21:34 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heb het geprobeerd en het werkt prima :)

Weet iemand nog een goed gemberbier recept?
En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:48:30 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96797910
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:39 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.
Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.
Als ik goegel kom ik dit tegen:
2 Liter water
100 g gember, gehakt en geplet
350 g Rietsuiker
1 TL Gist
1 TL Citroenzuur

Gember, suiker en citroenzuur met het water aan de kook brengen, en tijdje door laten koken, uit zetten, dan 24 uur laten trekken, gist erbij doen en het laten fermenteren in een gistvat. Na een dag of 3, 4 is het drinkbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:55:14 #48
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96798139
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.
Als ik goegel kom ik dit tegen:
2 Liter water
100 g gember, gehakt en geplet
350 g Rietsuiker
1 TL Gist
1 TL Citroenzuur

Gember, suiker en citroenzuur met het water aan de kook brengen, en tijdje door laten koken, uit zetten, dan 24 uur laten trekken, gist erbij doen en het laten fermenteren in een gistvat. Na een dag of 3, 4 is het drinkbaar.
Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.
Vind het persoonlijk erg lekker op zomerse dagen :)
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:03:10 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96798414
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.
Vind het persoonlijk erg lekker op zomerse dagen :)
Ik drink dan graag normandische appelcider van de biologische supermarkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:06:48 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96798566
Volgens mij kan je het ook prima combineren met bv wat kruidnagel, of een beetje foelie, of wat Laos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:55:25 #51
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96800312
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 17:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik drink dan graag normandische appelcider van de biologische supermarkt
Of een lekker witbiertje, maar helaas moet er af en toe ook gereden worden, daarom lijkt me gemberbier wel een mooi alternatief.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 17:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij kan je het ook prima combineren met bv wat kruidnagel, of een beetje foelie, of wat Laos.
Eerst maar eens het basisrecept uitproberen en dan experimenteren met extra toevoegingen :)
  zaterdag 14 mei 2011 @ 18:18:14 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96801092
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 17:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Of een lekker witbiertje, maar helaas moet er af en toe ook gereden worden, daarom lijkt me gemberbier wel een mooi alternatief.

als je dat laat gisten zit daar ook alcohol in, vergis je niet.
En niet drinken en rijden is goed, ik drink ook niets als ik moet rijden, en als ik de volgende dag vroeg moet rijden drink ik de avond daarvoor ook niet meer dan een paar glazen.

quote:
Eerst maar eens het basisrecept uitproberen en dan experimenteren met extra toevoegingen :)
Jep, je kan ook de basis hoeveelheid vergroten, en dan verschillende soorten maken om te kijken hoe het smaakt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96813600
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 20:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat voor een pepersaus? Rode, Groene?
Groene alsjeblieft :)
quote:
[..]

Ja, volgt
tnx ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 14 mei 2011 @ 22:32:12 #54
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96814203
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 18:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

als je dat laat gisten zit daar ook alcohol in, vergis je niet.
En niet drinken en rijden is goed, ik drink ook niets als ik moet rijden, en als ik de volgende dag vroeg moet rijden drink ik de avond daarvoor ook niet meer dan een paar glazen.

[..]

Jep, je kan ook de basis hoeveelheid vergroten, en dan verschillende soorten maken om te kijken hoe het smaakt
Heb even wat verder gezocht op Google maar verschillende resultaten spreken elkaar tegen. Heeft waarschijnlijk met de gesloten en korte gisting te maken...
Vandaag wat gember gehaald, morgen ga ik er mee aan de slag. Na het brouwproces zal ik eens de alcoholmeter erin hangen :)
pi_96827496
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik fruit wat fijngehakte sjalotjes in wat olie, daar gaan dan wat fijngemaakte en platgeslagen knoflook bij. Pinda's in de keukenmachine en fijnhakken, bij voegen, wat melk erbij. Aan de kook brengen en op smaak brengen met wat Trassi of vissaus, Ketjap en Sambal.
Ben echt een nono Piet, maar mis hier wel de pindasaus in Manila, dus nog een aanvullende vraag. Kan je i.p.v. gehakte pinda 's ook gewoon pindakaas gebruiken ? En hoeveel gooi ik er dan in ? M.a.w., de verhouding pindakaas/sjalotjes/knoflook...
Honey ! Take me drunk, i am home !
  zondag 15 mei 2011 @ 09:09:24 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96828132
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 05:20 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Ben echt een nono Piet, maar mis hier wel de pindasaus in Manila, dus nog een aanvullende vraag. Kan je i.p.v. gehakte pinda 's ook gewoon pindakaas gebruiken ? En hoeveel gooi ik er dan in ? M.a.w., de verhouding pindakaas/sjalotjes/knoflook...
Verhoudingen?
Neem een flinke eetlepel pindakaas en voeg zoveel water/melk toe dat ie de dikvloeibaarheid heeft die je zoekt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96828680
ik heb bulgur in huis, nu worden er tegenstrijdige dingen op internet vermeld, hoe kan je het beste klaar maken? Oja ik wil dr een salade (cega) van maken, heeft iemand lekkere tips?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 15 mei 2011 @ 10:15:08 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96828811
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 10:06 schreef piepkuiken21 het volgende:
ik heb bulgur in huis, nu worden er tegenstrijdige dingen op internet vermeld, hoe kan je het beste klaar maken?
Wat dacht je van koken in tomatensap, met wat knoflook?
Je kan het op net zoveel manieren klaar maken als rijst of couscous.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96831504
klinkt goed! ik heb wel eens van die zurige op die ook erg lkker was enig idee wat je daar voor kun gebruiken (citroen of course)
  zondag 15 mei 2011 @ 18:31:15 #60
296595 foodlover
live and learn
pi_96849576
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 09:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Verhoudingen?
Neem een flinke eetlepel pindakaas en voeg zoveel water/melk toe dat ie de dikvloeibaarheid heeft die je zoekt.
Kijk wel even op het etiket van de pindakaas, als het "Amerikaanse" pindakaas is dan zitten er o.a. zout, suiker of zoetstof en stabilisatoren in, is wat anders van samenstelling als NL pindakaas. Ik heb eens pindasaus gemaakt in de USA en dat ging toch minder goed, ook omdat bv. zoete ketjap slecht/niet verkrijgbaar was (zat in Texas dat wel...).
  zondag 15 mei 2011 @ 18:49:33 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96850313
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 18:31 schreef foodlover het volgende:

[..]

Kijk wel even op het etiket van de pindakaas, als het "Amerikaanse" pindakaas is dan zitten er o.a. zout, suiker of zoetstof en stabilisatoren in, is wat anders van samenstelling als NL pindakaas. Ik heb eens pindasaus gemaakt in de USA en dat ging toch minder goed, ook omdat bv. zoete ketjap slecht/niet verkrijgbaar was (zat in Texas dat wel...).
Daar had ik geeneens aan gedacht, maar je hebt helemaal gelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 15 mei 2011 @ 20:02:27 #62
296595 foodlover
live and learn
pi_96853554
Sorry Piet :@ maar misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
  zondag 15 mei 2011 @ 20:24:46 #63
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96854640
Yep. Heb het nog niet zelf geprobeerd, maar heb wel positieve feedback gekregen, dus 't recept werkt.
En staat op mijn site: zelf ketjap maken
  zondag 15 mei 2011 @ 20:29:10 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96854879
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:02 schreef foodlover het volgende:
Sorry Piet :@ maar misschien weet RobinOok dit: Is er er een manier om de smaak van Indonesische zoetje ketjap te imiteren (wat extra suiker erbij vond ik niet werken)? Onze familie in Texas zou er erg blij mee zijn (i.v.m. die Pindasaus...)
Volgens mij is zoete ketjap zoute ketjap (sojasaus) met melasse en/of met palmsuiker. Palmsuiker is duurder maar lekkerder, Melasse is goedkoper en zeker niet vies en in de Texas goed te krijgen.

Verhoudingen zou je moeten proberen, maar er gaat veel palmsuiker cq melasse in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 16:06:11 #65
47102 Elvi
miemkwien
pi_96889902
Ik wil een cake bakken in een glazen pot, en ik vroeg me af of ik een gewone jam-pot kan gebruiken of een weckpot. In de US gebruiken ze mason jars maar die zijn geloof ik niet te krijgen in nederland.

Dus zou het goed gaan als ik een jampot in de oven zet, of moet ik m in een bak met water en dan in de oven?
  maandag 16 mei 2011 @ 16:10:24 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96890066
Mason jars zijn gewoon weckpotten, die kan je in NL wel kopen.
Verder ben ik niet zo gek op improviseren met glas om dingen in te bakken. Glas kan naar splinteren en wat je zeker niet wilt is kleine glasscherfjes of splinters binnen krijgen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 16:21:54 #67
47102 Elvi
miemkwien
pi_96890583
Dus weckpotten zijn niet vuurvast?
  maandag 16 mei 2011 @ 16:33:13 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96891111
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:21 schreef Elvi het volgende:
Dus weckpotten zijn niet vuurvast?
Hitte bestendig wel, maar als je weckt heb je ze in heet water of stoom, dan worden ze gelijkmatig verwarmd en heb je geen spanningen. In de oven zal het gedeelte waar je alleen glas hebt en geen cakebeslag warmer worden dan waar cakebeslag zit en het ongelijk verwarmen.

Waarom wil je perse in glas bakken?

Je zou hem wel kunnen stomen bijvoorbeeld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 16 mei 2011 @ 16:45:07 #69
47102 Elvi
miemkwien
pi_96891729
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hitte bestendig wel, maar als je weckt heb je ze in heet water of stoom, dan worden ze gelijkmatig verwarmd en heb je geen spanningen. In de oven zal het gedeelte waar je alleen glas hebt en geen cakebeslag warmer worden dan waar cakebeslag zit en het ongelijk verwarmen.

Waarom wil je perse in glas bakken?

Je zou hem wel kunnen stomen bijvoorbeeld.
Ik zag op een website cakes die in potjes werden gebakken en ik vond het er leuk uitzien :) En hoe gaat dat stomen in zn werk dan?
  maandag 16 mei 2011 @ 16:50:47 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96892026
quote:
0s.gif Op maandag 16 mei 2011 16:45 schreef Elvi het volgende:

[..]

Ik zag op een website cakes die in potjes werden gebakken en ik vond het er leuk uitzien :) En hoe gaat dat stomen in zn werk dan?
Beslag in weckpot, deksel er op en in stoompan zetten, stoompan op vuur.
Wellicht ben ik wat meer op veiligheid dan anderen, maar ik geef hier gewoon mijn advies en wil zeker niet dat iemand ziek of gewond raakt door mijn tips en truuks.
Je kan je in de keuken lelijk bezeren of verwonden, je werkt met vuur, stoom en glas kan lelijk splinteren.
Verder vind ik voedselhygiėne gewoon belangrijk, mensen worden ziek van gepruts en gaan er zelfs dood aan. Paar jaar terug heeft een kok in limburg nog zijn gezin omgebracht door een pastasalade te maken van gekookte pasta die een nachtje buiten de koelkast had gestaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 22 mei 2011 @ 09:26:28 #71
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97146083
Het gemberbierproject was even een weekje uitgesteld ivm. het ontbreken aan citroenzuur.
Inmiddels gisteren het mengsel gekookt, staat nu te trekken en vanmiddag gaat het samen met een beetje gist in gesteriliseerde beugelflessen om een weekje te staan.

Ik zet de flessen voor de zekerheid maar in een grote pan, dat scheelt behoorlijk wat bende mochten ze knappen.

Update: Alles is gebotteld, ik heb 2 flessen met pulp, 2 flessen gezeefd en 1 fles met het pulp uit de gezeefde flessen. Tot over een week :)

[ Bericht 24% gewijzigd door Erasmo op 22-05-2011 13:36:47 ]
  donderdag 26 mei 2011 @ 22:53:46 #72
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97362562
Net het eerste flesje opengetrokken :9

Zat flink wat meer druk achter dan ik verwachtte, maar het smaakt heerlijk! Fris, veel prik, licht zoet en de gember geeft een licht tintelende sensatie in je mond en op je lippen :9

Zeker voor herhaling vatbaar :)
pi_97385857
Piet

Heb je ervaringen met de zogenaamde Molenmessen (die krengen die roesten?). Wat is je mening erover.

Dank alvast :*
  vrijdag 27 mei 2011 @ 15:39:58 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97385939
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 15:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Piet

Heb je ervaringen met de zogenaamde Molenmessen (die krengen die roesten?). Wat is je mening erover.

Dank alvast :*
Ja, heb ik ervaring mee, zijn geweldig, maar niet voor zuur fruit of asperges. Zijn retescherp en blijven scherp.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97386012
Da was rap! En vriendelijk dank.
pi_97389099
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 15:42 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
Da was rap! En vriendelijk dank.
Ik kan het antwoord van Piet volledig onderschrijven. Fantastische mesjes.
Ik weet het ook niet
pi_97390941
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 16:57 schreef Dunckie het volgende:

[..]

Ik kan het antwoord van Piet volledig onderschrijven. Fantastische mesjes.
Nog een heel andere vraag; een kilo krabbepootjes, hoe lang mot zoiets koken?
  vrijdag 27 mei 2011 @ 17:49:09 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97391097
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Nog een heel andere vraag; een kilo krabbepootjes, hoe lang mot zoiets koken?
Krabbepootjes? Wat wil je daar mee? Soep van trekken? Of zijn het grote scharen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97391139
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Krabbepootjes? Wat wil je daar mee? Soep van trekken? Of zijn het grote scharen?
Zijn scharen. Openbreken voor bij de sla.
  vrijdag 27 mei 2011 @ 17:50:52 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97391158
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Zijn scharen. Openbreken voor bij de sla.
5 minuten moet voldoende zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97391200
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

5 minuten moet voldoende zijn.
Thx ga het proberen!
pi_97393458
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

5 minuten moet voldoende zijn.
Thx! Is gelukt.
  vrijdag 27 mei 2011 @ 19:00:51 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97393645
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 18:56 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Thx! Is gelukt.
Lekker met wat mayonaise, of citroensap
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97393809
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Lekker met wat mayonaise, of citroensap
Dat is een idee. Heb nog wel een limoentje liggen; zal ook wel werken denk ik?
pi_97394791
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 mei 2011 19:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Dat is een idee. Heb nog wel een limoentje liggen; zal ook wel werken denk ik?
Limoentje werkte prima met de wat ziltige krab. Volgende experiment meld ik me weer hier! Danke
  zaterdag 28 mei 2011 @ 12:54:31 #86
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97416693
Even een waarschuwing voor de mensen die ook gemberbier willen maken, na 6 dagen ploffen de flessen :')

Het zit overal :')

Edit:
Deze jongen vond ik 3 meter verderop terug:



[ Bericht 20% gewijzigd door Erasmo op 28-05-2011 13:04:08 ]
  zaterdag 28 mei 2011 @ 13:21:37 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97417434
Ja, is bekend. _O-

(geen gewonden, hoop ik?)
  zaterdag 28 mei 2011 @ 15:13:20 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97420670
Tja, had ik je daarvoor niet gewaarschuwd?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97420855
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 12:54 schreef Erasmo het volgende:
Even een waarschuwing voor de mensen die ook gemberbier willen maken, na 6 dagen ploffen de flessen :')

Het zit overal :')

Edit:
Deze jongen vond ik 3 meter verderop terug:

[ afbeelding ]
Expres iets laten gisten in afgesloten flessen is niet zo'n goed idee.:D
  zaterdag 28 mei 2011 @ 21:19:42 #90
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_97434134
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 13:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, is bekend. _O-

(geen gewonden, hoop ik?)
Gelukkig niet maar zo'n unit wil je niet met je hoofd ontvangen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, had ik je daarvoor niet gewaarschuwd?
True dacht dat ik alles wel op zou hebben voor ze ploften. Volgende keer eerst een paar dagen in het gistvat en dan na laten gisten op de fles.

quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 15:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Expres iets laten gisten in afgesloten flessen is niet zo'n goed idee.:D
Volgende keer toch maar eerst in een gistvat :P
pi_97434520
Piet, had je nog het recept voor groene pepersaus?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 28 mei 2011 @ 22:59:23 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97439463
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 21:28 schreef roos85 het volgende:
Piet, had je nog het recept voor groene pepersaus?
Darn
Ik ga hem morgen even nakijken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97439893
piet, ik ga morgen biefstuk klaarmaken , heb geen poedersausjes in huis maar wel verse champignons en standaard dingen wil dus champignonsaus maken maar volgens het recept heb je meel nodig en die is op. Kan ik iets anders gebruiken ipv meel? Of dan maar geen saus maken?
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zaterdag 28 mei 2011 @ 23:11:16 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97440012
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:08 schreef honeyblack het volgende:
piet, ik ga morgen biefstuk klaarmaken , heb geen poedersausjes in huis maar wel verse champignons en standaard dingen wil dus champignonsaus maken maar volgens het recept heb je meel nodig en die is op. Kan ik iets anders gebruiken ipv meel? Of dan maar geen saus maken?
Meel is om de saus te binden, je kan ook andere bindmiddelen gebruiken.
Maar waarom zou je een saus maken? Gewoon lekker champignons braden en erbij serveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_97440432
tja je hebt een punt , het is nog een twijfel geval. Maar maizena zou ipv meel kunnen?
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zondag 29 mei 2011 @ 10:11:30 #96
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97449178
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:20 schreef honeyblack het volgende:
tja je hebt een punt , het is nog een twijfel geval. Maar maizena zou ipv meel kunnen?
Ja, dat kan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 mei 2011 @ 10:18:51 #97
300082 roos85
JUICHEN!
pi_97449278
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Darn
Ik ga hem morgen even nakijken.
thanks :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 29 mei 2011 @ 11:37:23 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_97450741
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 mei 2011 23:20 schreef honeyblack het volgende:
tja je hebt een punt , het is nog een twijfel geval. Maar maizena zou ipv meel kunnen?
Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.
pi_97451324
quote:
0s.gif Op zondag 15 mei 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volgens mij is zoete ketjap zoute ketjap (sojasaus) met melasse en/of met palmsuiker. Palmsuiker is duurder maar lekkerder, Melasse is goedkoper en zeker niet vies en in de Texas goed te krijgen.

Verhoudingen zou je moeten proberen, maar er gaat veel palmsuiker cq melasse in.
Yup, je kan prima een goed kwaliteit treacle gebruiken. Dat wordt wel lekker! Misschien wel lekkerder dan met palmsuiker. als je geen blackstrap gebruikt maar hogere kwaliteit treacle dan wordt het behoorlijk zoet!
Whatever...
  zondag 29 mei 2011 @ 12:03:55 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_97451414
quote:
0s.gif Op zondag 29 mei 2011 12:00 schreef Spanky78 het volgende:

[..]

Yup, je kan prima een goed kwaliteit treacle gebruiken. Dat wordt wel lekker! Misschien wel lekkerder dan met palmsuiker. als je geen blackstrap gebruikt maar hogere kwaliteit treacle dan wordt het behoorlijk zoet!
Treacle is gewoon stroop en blackstrap is melasse, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')