Ik kan het antwoord van Piet volledig onderschrijven. Fantastische mesjes.quote:
Nog een heel andere vraag; een kilo krabbepootjes, hoe lang mot zoiets koken?quote:Op vrijdag 27 mei 2011 16:57 schreef Dunckie het volgende:
[..]
Ik kan het antwoord van Piet volledig onderschrijven. Fantastische mesjes.
Krabbepootjes? Wat wil je daar mee? Soep van trekken? Of zijn het grote scharen?quote:Op vrijdag 27 mei 2011 17:45 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Nog een heel andere vraag; een kilo krabbepootjes, hoe lang mot zoiets koken?
Zijn scharen. Openbreken voor bij de sla.quote:Op vrijdag 27 mei 2011 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Krabbepootjes? Wat wil je daar mee? Soep van trekken? Of zijn het grote scharen?
5 minuten moet voldoende zijn.quote:Op vrijdag 27 mei 2011 17:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Zijn scharen. Openbreken voor bij de sla.
Lekker met wat mayonaise, of citroensapquote:
Dat is een idee. Heb nog wel een limoentje liggen; zal ook wel werken denk ik?quote:Op vrijdag 27 mei 2011 19:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Lekker met wat mayonaise, of citroensap
Limoentje werkte prima met de wat ziltige krab. Volgende experiment meld ik me weer hier! Dankequote:Op vrijdag 27 mei 2011 19:04 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Dat is een idee. Heb nog wel een limoentje liggen; zal ook wel werken denk ik?
Expres iets laten gisten in afgesloten flessen is niet zo'n goed idee.:Dquote:Op zaterdag 28 mei 2011 12:54 schreef Erasmo het volgende:
Even een waarschuwing voor de mensen die ook gemberbier willen maken, na 6 dagen ploffen de flessen
Het zit overal
Edit:
Deze jongen vond ik 3 meter verderop terug:
[ afbeelding ]
Gelukkig niet maar zo'n unit wil je niet met je hoofd ontvangen.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 13:21 schreef RobinOok het volgende:
Ja, is bekend.
(geen gewonden, hoop ik?)
True dacht dat ik alles wel op zou hebben voor ze ploften. Volgende keer eerst een paar dagen in het gistvat en dan na laten gisten op de fles.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Tja, had ik je daarvoor niet gewaarschuwd?
Volgende keer toch maar eerst in een gistvatquote:Op zaterdag 28 mei 2011 15:21 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Expres iets laten gisten in afgesloten flessen is niet zo'n goed idee.:D
Darnquote:Op zaterdag 28 mei 2011 21:28 schreef roos85 het volgende:
Piet, had je nog het recept voor groene pepersaus?
Meel is om de saus te binden, je kan ook andere bindmiddelen gebruiken.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:08 schreef honeyblack het volgende:
piet, ik ga morgen biefstuk klaarmaken , heb geen poedersausjes in huis maar wel verse champignons en standaard dingen wil dus champignonsaus maken maar volgens het recept heb je meel nodig en die is op. Kan ik iets anders gebruiken ipv meel? Of dan maar geen saus maken?
Ja, dat kan.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:20 schreef honeyblack het volgende:
tja je hebt een punt , het is nog een twijfel geval. Maar maizena zou ipv meel kunnen?
thanksquote:Op zaterdag 28 mei 2011 22:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Darn
Ik ga hem morgen even nakijken.
Ja, maar niet gewoon ipv meel he? In een recept de meel vervangen door maizena, dat gaat niet werken.quote:Op zaterdag 28 mei 2011 23:20 schreef honeyblack het volgende:
tja je hebt een punt , het is nog een twijfel geval. Maar maizena zou ipv meel kunnen?
Yup, je kan prima een goed kwaliteit treacle gebruiken. Dat wordt wel lekker! Misschien wel lekkerder dan met palmsuiker. als je geen blackstrap gebruikt maar hogere kwaliteit treacle dan wordt het behoorlijk zoet!quote:Op zondag 15 mei 2011 20:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij is zoete ketjap zoute ketjap (sojasaus) met melasse en/of met palmsuiker. Palmsuiker is duurder maar lekkerder, Melasse is goedkoper en zeker niet vies en in de Texas goed te krijgen.
Verhoudingen zou je moeten proberen, maar er gaat veel palmsuiker cq melasse in.
Treacle is gewoon stroop en blackstrap is melasse, toch?quote:Op zondag 29 mei 2011 12:00 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Yup, je kan prima een goed kwaliteit treacle gebruiken. Dat wordt wel lekker! Misschien wel lekkerder dan met palmsuiker. als je geen blackstrap gebruikt maar hogere kwaliteit treacle dan wordt het behoorlijk zoet!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |