abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 2 mei 2011 @ 15:55:58 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96252645
Ok, hoe maak ik de beste pindasaus?
  maandag 2 mei 2011 @ 16:05:56 #3
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_96253004
Kan een van de Modjes van Cul misschien hier een serietopic van maken. Hoeven we niet allemaal te T(e)V(eel lekkere P(osts) te posten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_96265669
Weet iemand hoe je perenflappen met bladerdeeg maakt,
als ik google is het alleen dat je bladerdeeg zelf moet maken.
:) :)
Twiddel
  † In Memoriam † maandag 2 mei 2011 @ 20:33:30 #5
91830 MaximusTG
pi_96266682
Kun je niet gewoon de appel in een appelflaprecept vervangen :p?
pi_96273462
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 20:33 schreef MaximusTG het volgende:
Kun je niet gewoon de appel in een appelflaprecept vervangen :p?
Ik heb geen idee.
Zal het morgen wel even proberen :D
Twiddel
  dinsdag 3 mei 2011 @ 20:09:18 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96310088
quote:
6s.gif Op maandag 2 mei 2011 20:18 schreef summer2bird het volgende:
Weet iemand hoe je perenflappen met bladerdeeg maakt,
als ik google is het alleen dat je bladerdeeg zelf moet maken.
:) :)
Heb geen recept voor perenflappen, maar zou idd gewoon appelflappen met peren maken ipv appels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96310117
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 20:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb geen recept voor perenflappen, maar zou idd gewoon appelflappen met peren maken ipv appels.
Heb ik gedaan, is gelukt.

Bedankt ^O^
Twiddel
  dinsdag 3 mei 2011 @ 20:13:44 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96310332
quote:
0s.gif Op maandag 2 mei 2011 15:59 schreef captainkid het volgende:
Ok, hoe maak ik de beste pindasaus?
Ik fruit wat fijngehakte sjalotjes in wat olie, daar gaan dan wat fijngemaakte en platgeslagen knoflook bij. Pinda's in de keukenmachine en fijnhakken, bij voegen, wat melk erbij. Aan de kook brengen en op smaak brengen met wat Trassi of vissaus, Ketjap en Sambal.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 14:18:41 #10
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96387180
Piet, kan je hollandaisesaus invriezen?
  donderdag 5 mei 2011 @ 15:21:06 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96390200
Whoehahahahahahahahaha _O- *proest-koffie-over-toetsenbord*
  donderdag 5 mei 2011 @ 15:28:47 #12
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96390496
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Whoehahahahahahahahaha _O- *proest-koffie-over-toetsenbord*
Wat is daar raar aan? Ik vind het een lekkere saus maar heb er meestal niet meer dan een paar eetlepels van nodig.
  donderdag 5 mei 2011 @ 16:17:47 #13
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96392619
Beste Erasmo, je kunt hollandaise nog niet eens in de koelkast bewaren, laat staan invriezen.
pi_96396141
quote:
0s.gif Op dinsdag 3 mei 2011 20:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik fruit wat fijngehakte sjalotjes in wat olie, daar gaan dan wat fijngemaakte en platgeslagen knoflook bij. Pinda's in de keukenmachine en fijnhakken, bij voegen, wat melk erbij. Aan de kook brengen en op smaak brengen met wat Trassi of vissaus, Ketjap en Sambal.
Santen (kokos) is ook erg lekker er in.
"Wie niet gelooft in wonderen, is geen realist."
pi_96399988
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 15:21 schreef RobinOok het volgende:
Whoehahahahahahahahaha _O- *proest-koffie-over-toetsenbord*
Lol.

He Piet! Ik heb een staafmixer cadeau gekregen. Wat voor leuks kun je er nou allemaal mee maken? Er zijn namelijk dingen die je beter niet kunt pureren. Smoothies en fruitsappen heb ik inmiddels wel ontdekt, maar wat kan nog meer ^^
  donderdag 5 mei 2011 @ 19:42:10 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96400147
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 14:18 schreef Erasmo het volgende:
Piet, kan je hollandaisesaus invriezen?
Nee, niet als je hem daarna nog wilt gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 19:43:12 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96400182
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:38 schreef Lyriella het volgende:

[..]

Lol.

He Piet! Ik heb een staafmixer cadeau gekregen. Wat voor leuks kun je er nou allemaal mee maken? Er zijn namelijk dingen die je beter niet kunt pureren. Smoothies en fruitsappen heb ik inmiddels wel ontdekt, maar wat kan nog meer ^^
Soep?
Sauzen?
Mayonaise?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 19:43:45 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96400207
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 17:48 schreef progje het volgende:

[..]

Santen (kokos) is ook erg lekker er in.
Ja, klopt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96400287
wat voor soepen zijn nou leuk om te pureren? want bijvoorbeeld uiensoep is geen eten als je dat pureert.
pi_96401467
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:45 schreef Lyriella het volgende:
wat voor soepen zijn nou leuk om te pureren? want bijvoorbeeld uiensoep is geen eten als je dat pureert.
Wortelsoep, pompoensoep, zoiets? :)
  donderdag 5 mei 2011 @ 20:11:46 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96401604
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:45 schreef Lyriella het volgende:
wat voor soepen zijn nou leuk om te pureren? want bijvoorbeeld uiensoep is geen eten als je dat pureert.
Aardappelsoep
Aardperensoep
Amarantsoep
Andoornsoep
Basellasoep
Bernagiesoep
Bloemkoolsoep
Bonensoep
Bospeensoep
Brocoliesoep
Cassavesoep
Courgettesoep
Cremesoepen
Crosnesoep
Daslooksoep
Erwtensoep
Ganzebloemsoep
Hertshoornweegbreesoep
Hopwortelsoep
IJskruidsoep
Kastanjesoep
Kliswortelsoep
Kikkererwtensoep
Knolseldersoep
Knoflooksoep
Komkommersoep
Koolraapsoep
Knolraabsoep
Linzensoep
Meiraapsoep
Mierikswortelsoep
Mosterdsoep
Ocrasoep
Paprikasoep
Pastinaaksoep
Pattisonsoep
Peulensoep
Posteleinsoep
Pompoensoep
Preisoep
Raapstelensoep
Radijssoep
Rammenassoep
Rode bietensoep (Borsh)
Spinaziesoep
Spruitjessoep
Maissoep
Tarosoep
Tomatensoep
Tuinmeldesoep
Waterkastanjesoep
Warmoessoep
Walnotensoep
Zeekraalsoep

En nee, ik ga niet overal een recept voor plaatsen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 mei 2011 @ 21:00:22 #22
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96404528
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 16:17 schreef RobinOok het volgende:
Beste Erasmo, je kunt hollandaise nog niet eens in de koelkast bewaren, laat staan invriezen.
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet als je hem daarna nog wilt gebruiken.
Jammer, ik vind het heerlijke saus maar ik gebruik er in mijn eentje dusdanig van dat het vaak niet de moeite waard is om te maken...
pi_96406981
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 20:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aardappelsoep
Aardperensoep
Amarantsoep
Andoornsoep
Basellasoep
Bernagiesoep
Bloemkoolsoep
Bonensoep
Bospeensoep
Brocoliesoep
Cassavesoep
Courgettesoep
Cremesoepen
Crosnesoep
Daslooksoep
Erwtensoep
Ganzebloemsoep
Hertshoornweegbreesoep
Hopwortelsoep
IJskruidsoep
Kastanjesoep
Kliswortelsoep
Kikkererwtensoep
Knolseldersoep
Knoflooksoep
Komkommersoep
Koolraapsoep
Knolraabsoep
Linzensoep
Meiraapsoep
Mierikswortelsoep
Mosterdsoep
Ocrasoep
Paprikasoep
Pastinaaksoep
Pattisonsoep
Peulensoep
Posteleinsoep
Pompoensoep
Preisoep
Raapstelensoep
Radijssoep
Rammenassoep
Rode bietensoep (Borsh)
Spinaziesoep
Spruitjessoep
Maissoep
Tarosoep
Tomatensoep
Tuinmeldesoep
Waterkastanjesoep
Warmoessoep
Walnotensoep
Zeekraalsoep

En nee, ik ga niet overal een recept voor plaatsen.
Haha zou t bijna vragen :P Maar bedankt, ik ga op zoek naar recepten :P
pi_96428274
quote:
0s.gif Op donderdag 5 mei 2011 21:00 schreef Erasmo het volgende:

[..]

[..]

Jammer, ik vind het heerlijke saus maar ik gebruik er in mijn eentje dusdanig van dat het vaak niet de moeite waard is om te maken...
als je er al over nadenkt om het in te vriezen, kan je ook een pakje/zakje pakken. dat zal altijd nog beter smaken.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 15:45:03 #25
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96436938
Ik snap trouwens niet dat er wordt gezegd dat het zoveel werk is, ik zet het zo in elkaar. Enige waar ik tijd aan kwijt ben is het maken van de witte wijn reductie, en die kan je natuurlijk wel invriezen en die hoort er eigenlijk officieel niet eens in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 17:30:05 #26
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96441373
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 12:22 schreef loecje het volgende:

[..]

als je er al over nadenkt om het in te vriezen, kan je ook een pakje/zakje pakken. dat zal altijd nog beter smaken.
Het was maar een idee, voor hetzelfde geld kon invriezen wel in bv. een ijsblokjesvorm.

quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 15:45 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik snap trouwens niet dat er wordt gezegd dat het zoveel werk is, ik zet het zo in elkaar. Enige waar ik tijd aan kwijt ben is het maken van de witte wijn reductie, en die kan je natuurlijk wel invriezen en die hoort er eigenlijk officieel niet eens in.
Voor een grotere groep eters draai ik er mijn hand niet voor om maar in m'n eentje gebruik ik misschien 2 eetlepels, dan is het me wel iets te veel werk.

Tevens nog een andere vraag nav. een bak erwtensoep die ik nog in de vriezer vond(kan nog prima als het al mei is :9 ). Nu heb ik niet zo'n bijzonder grote vriezer en als je 15 liter erwtensoep maakt neemt dat behoorlijk wat ruimte in, dus kan je erwtensoep ook goed wecken?
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:28:38 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96452579
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 17:30 schreef Erasmo het volgende:

Tevens nog een andere vraag nav. een bak erwtensoep die ik nog in de vriezer vond(kan nog prima als het al mei is :9 ). Nu heb ik niet zo'n bijzonder grote vriezer en als je 15 liter erwtensoep maakt neemt dat behoorlijk wat ruimte in, dus kan je erwtensoep ook goed wecken?
Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:30:51 #28
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96452713
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Erwtensoep wecken, natuurlijk gaat dat.
Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incident :P
  vrijdag 6 mei 2011 @ 21:32:44 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96452816
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:30 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik vraag het maar even na na het Hollandaise incident :P
Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96465502
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 mei 2011 21:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tegen jou ben ik niet zo vals als Robinook dat is.
Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnen
  zaterdag 7 mei 2011 @ 09:28:13 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96466026
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 07:57 schreef Riann het volgende:

[..]

Ik heb altijd het idee dat jij en RobinOok ook niet door 1 deur kunnen
Heb je dat mis,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 mei 2011 @ 12:31:39 #32
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96469742
Zo is dat! *;
  zaterdag 7 mei 2011 @ 19:51:14 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96481653
Als ik niet beter wist zou ik zweren dat ze getrouwd waren :P

Vandaag weer pvd Hollandaisesaus gemaakt, maar dan maar met 1 eidooier. Zelfs dan hadden we genoeg saus met 2 personen om de asperges in te verzuipen :P Omdat je alles goed kan delen behalve de eidooiers zit ik erover te denken om kwarteleieren te gebruiken, kan dat of valt dit onder de categorie hollandaisesaus invriezen?
  zaterdag 7 mei 2011 @ 20:47:53 #34
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96483780
Want een halve eierdooier wil je niet verspillen/weggooien?
  zaterdag 7 mei 2011 @ 22:12:00 #35
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96487080
dan zal ik maar de volgende domme invries vraag stellen ;)

vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zondag 8 mei 2011 @ 09:28:23 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96497578
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
dan zal ik maar de volgende domme invries vraag stellen ;)

vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Geen idee. Wellicht zijn ze al ingevroren geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:06:00 #37
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96500225
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 22:12 schreef roos85 het volgende:
vandaag voorgekookte rode bietjes gekocht, staat op dat je ze niet kunt invriezen, waarom is dat?
Omdat de fabrikant liever ziet dat je steeds nieuwe koopt.
Bietjes invriezen kan best. Lang leve google.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:07:14 #38
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96500258
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2011 20:47 schreef RobinOok het volgende:
Want een halve eierdooier wil je niet verspillen/weggooien?
Neuh maar ik heb toch meestal kwarteleieren in huis.
  zondag 8 mei 2011 @ 12:11:02 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_96500362
In principe zou dat best moeten kunnen. Er zit amper verschil tussen al die eiersoorten.
Maar mij lijkt het wel heel erg popperig en priegelig worden....
  woensdag 11 mei 2011 @ 21:34:13 #40
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96670965
quote:
0s.gif Op zondag 8 mei 2011 12:11 schreef RobinOok het volgende:
In principe zou dat best moeten kunnen. Er zit amper verschil tussen al die eiersoorten.
Maar mij lijkt het wel heel erg popperig en priegelig worden....
Heb het geprobeerd en het werkt prima :)

Weet iemand nog een goed gemberbier recept?
  vrijdag 13 mei 2011 @ 16:47:42 #41
300082 roos85
JUICHEN!
pi_96755638
Piet, heb je voor mij een recept voor een pepersaus?

ik ben op zoek naar een lekker recept voor een milde pepersaus, waarmee ik bedoel te zeggen dat de saus niet te overheersend moet zijn :)

edit: heb je misschien ook nog een recept voor bearnaisesaus?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 13 mei 2011 @ 20:37:25 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96765507
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 mei 2011 16:47 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb je voor mij een recept voor een pepersaus?

ik ben op zoek naar een lekker recept voor een milde pepersaus, waarmee ik bedoel te zeggen dat de saus niet te overheersend moet zijn :)
Wat voor een pepersaus? Rode, Groene?
quote:
edit: heb je misschien ook nog een recept voor bearnaisesaus?
Ja, volgt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_96785273
ik weet niet of deze vraag al voorbij is gekomen, maar ik kom er niet uit

ik ben voor de 2de keer slagroomtruffels aan het maken, maar bij beide keren krijg ik echt geen substantie waar ik een bolletje van kan invriezen...
ik doe nu 125 gr suiker, 125 gr roomboter en 125 ml slagroom
suiker en room koken totdat de suiker is opgelost
kleine beetjes op ong 20gr toevoegen aan de boter en dan blijft het dus te slap

toch slagroom eerst kloppen?

help
  zaterdag 14 mei 2011 @ 09:36:01 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96785408
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 09:21 schreef draculettetje het volgende:
ik weet niet of deze vraag al voorbij is gekomen, maar ik kom er niet uit

ik ben voor de 2de keer slagroomtruffels aan het maken, maar bij beide keren krijg ik echt geen substantie waar ik een bolletje van kan invriezen...
ik doe nu 125 gr suiker, 125 gr roomboter en 125 ml slagroom
suiker en room koken totdat de suiker is opgelost
kleine beetjes op ong 20gr toevoegen aan de boter en dan blijft het dus te slap

toch slagroom eerst kloppen?

help
ja, de slagroom kloppen en je kan de suiker met de boter tot creme slaan.
Ik moet zeggen dat ik zelf ook niet zo goed ben in patisserie, dat is ook gewoon erg lastig. Waarom wil je het invriezen?
Wellicht ook lekker er de zaadjes uit een vanille pod er door te doen.

[ Bericht 3% gewijzigd door Pietverdriet op 14-05-2011 14:22:51 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 14:32:31 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96793291
bearnaise:
1/2 Dl witte wijn azijn
1 Dl witte wijn
1 Dl water
1 fijngehakt sjalotje
1 eetlepel verse dragon, fijngehakt, of de helft gedroogde
witte peper
zout
Optioneel: Teen knoflook
kleine steelpan

Doe alles in de steelpan en laat het op laag vuur koken tot je ongeveer 2 eetlepels vocht overhoud, haal het door een zeef om alle vaste stoffen te verwijderen.

Verwarm 3 eidooiers langzaam au bain marie terwijl je ze met de garde klopt tot ze beginnen in te dikken, voeg de vloeistof toe en verwarm het verder terwijl het dikker wordt, voeg 2 eetlepels koude boter toe, beetje voor beetje, terwijl je blijft kloppen.
voeg nu druppelsgewijs, 150 gram gesmolten boter toe, moet een dikke emulsie worden, als je de bodem van de schaal ziet tijdens het kloppen met de garde is de saus goed,
Afmonteren met zout, witte peper en verse dragon
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:39:28 #46
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96797612
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 21:34 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Heb het geprobeerd en het werkt prima :)

Weet iemand nog een goed gemberbier recept?
En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:48:30 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96797910
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:39 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En dan bedoel ik eigenlijk de versie die 2 weken moet staan, niet die direct klaar drankjes.
Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.
Als ik goegel kom ik dit tegen:
2 Liter water
100 g gember, gehakt en geplet
350 g Rietsuiker
1 TL Gist
1 TL Citroenzuur

Gember, suiker en citroenzuur met het water aan de kook brengen, en tijdje door laten koken, uit zetten, dan 24 uur laten trekken, gist erbij doen en het laten fermenteren in een gistvat. Na een dag of 3, 4 is het drinkbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 16:55:14 #48
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_96798139
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gemberbier zelf maken? Mmmm intressant.
Als ik goegel kom ik dit tegen:
2 Liter water
100 g gember, gehakt en geplet
350 g Rietsuiker
1 TL Gist
1 TL Citroenzuur

Gember, suiker en citroenzuur met het water aan de kook brengen, en tijdje door laten koken, uit zetten, dan 24 uur laten trekken, gist erbij doen en het laten fermenteren in een gistvat. Na een dag of 3, 4 is het drinkbaar.
Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.
Vind het persoonlijk erg lekker op zomerse dagen :)
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:03:10 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96798414
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 mei 2011 16:55 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Daar kan ik wel wat mee. De BBC had ooit een serie, 'Victorian Farm'(aanrader trouwens!) waar ze het ook maakten, nav dat wil ik het zelf wel eens proberen, had helaas geen tijd om het recept op te schrijven.
Vind het persoonlijk erg lekker op zomerse dagen :)
Ik drink dan graag normandische appelcider van de biologische supermarkt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 14 mei 2011 @ 17:06:48 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_96798566
Volgens mij kan je het ook prima combineren met bv wat kruidnagel, of een beetje foelie, of wat Laos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')