SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De laatste paar topics:
Huizenmarkt # 101: Waar 'de complexe factoren' de markt bepalen
Huizenmarkt # 102: Waar we lekker op de HRA aftrekken.
Huizenmarkt # 103: Waar de huizenmarkt-zeepbel wordt ontkend
Huizenmarkt # 104: Waar de huizenmarkt voorlopig op slot blijft
Huizenmarkt #105: Waar huurders wachten op de val... en wachten...
Huizenmarkt # 106: Waar soms gewoon even niet betaald wordt
Huizenmarkt # 107: Nederland zit op lenen
Huizenmarkt # 108: Krimpregio's leidend in woningmarkt
Huizenmarkt # 109: Waar de banksters -2% voorspellen voor 2011
Huizenmarkt # 110: huizenkopers, van hero to zero en weer terug?
Huizenmarkt # 111: Waar de coalitie de macht kwijtraakt
Huizenmarkt # 112: Raakt de zeep op?
Huizenmarkt # 113: Waar huurders het zeepje oprapenCalm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
Als er doorloop in de markt komt, meer bouwvergunningen voor energiezuinige woningen en sloop van die afgeleefde corporatieflatsquote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:16 schreef xenobinol het volgende:
Wanneer zal de teller weer gaan dalen?
Ik denk niet dat het aantal te koop staande koopwoningen gaan dalen als er veel nieuwe huurwoningen gebouwd gaan worden.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:35 schreef meth77 het volgende:
[..]
Als er doorloop in de markt komt, meer bouwvergunningen voor energiezuinige woningen en sloop van die afgeleefde corporatieflats
Maar voooral meer vergunningen voor de bouw van huurwoningen, er zijn gegadigden zat voor , zowel verhuurders als huurders
En hoe zorgt dat er ook alweer voor dat de fundateller met koopwoningen gaat zakkenquote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:35 schreef meth77 het volgende:
Maar voooral meer vergunningen voor de bouw van huurwoningen, er zijn gegadigden zat voor , zowel verhuurders als huurders
Mensen die denken dat de markt weer op gang te helpen is en het aanbod daalt door méér bij te bouwen.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 14:35 schreef meth77 het volgende:
[..]
Als er doorloop in de markt komt, meer bouwvergunningen voor energiezuinige woningen en sloop van die afgeleefde corporatieflats
Maar voooral meer vergunningen voor de bouw van huurwoningen, er zijn gegadigden zat voor , zowel verhuurders als huurders
Dat klopt toch ook? De markt komt weer op gang als je bij bouwt en verkoopt tegen marktconforme prijzen. Dat de markt voor bestaande woningen daar geen baat bij heeft is toch niet relevantquote:Op vrijdag 11 maart 2011 15:31 schreef Asfyxia het volgende:
[..]
Mensen die denken dat de markt weer op gang te helpen is en het aanbod daalt door méér bij te bouwen.
Je weet dat de door jou gestelde vraag was wanneer de fundateller weer omlaag zou gaan?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 15:41 schreef xenobinol het volgende:
Dat klopt toch ook? De markt komt weer op gang als je bij bouwt en verkoopt tegen marktconforme prijzen. Dat de markt voor bestaande woningen daar geen baat bij heeft is toch niet relevant
Ja wat we nu hebben is indikken van de starters en derg in de woonruimte.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 15:31 schreef Asfyxia het volgende:
[..]
Mensen die denken dat de markt weer op gang te helpen is en het aanbod daalt door méér bij te bouwen.
Jij denkt werkelijk dat de normale wetten van prijsvorming door vraag en aanbod niet gelden op de woningmarkt?quote:Op vrijdag 11 maart 2011 16:17 schreef meth77 het volgende:
woningbouw heeft niets te maken met prijzen, de economie en de rente wel
Waarom moeten we mensen altijd maar stimuleren? Is de stijgende energierekening dan geen stimulans om te investeren in een energie zuinige woning? De overheid heeft het label niet ingevoerd om mensen te bestraffen toch? Bij verkoop moet gewoon duidelijk zijn wat het energieverbruik van een woning is. Of de huidige of toekomstige eigenaar er voor kiest om daar wat mee te doen is geen zaak van de overheid toch?quote:NVM kritisch over voorstellen Donner bij energielabel
De NVM (Nederlandse Vereniging van Makelaars) ziet grote kansen en uitdagingen in energiebesparing in de gebouwde omgeving, maar heeft bezwaren tegen de voorstellen om sancties bij het energielabel op te leggen, zoals minister Donner (Binnenlandse Zaken) heeft voorgesteld.
Daarom staat de NVM niet positief tegenover het streven om eerder dan de Europese richtlijn voorschrijft (1 januari 2013) sancties in te voeren.
NVM-voorzitter Hukker: Het energielabel is geen doel op zich, maar een middel om kopers te verleiden om te investeren in energiebesparingsmaatregelen in hun nieuwe woning. Het enkele feit dat een woning voorzien is van een label zet dat niet in beweging. De consument moet je stimuleren, niet sanctioneren, en zeker geen sancties koppelen aan de transacties van woningen in deze toch al kwetsbare markt. Bovendien snijdt de overheid zichzelf in de vingers.door de verplichting van het energielabel te koppelen aan de verkoop van een woning. Met het huidige overaanbod en lage verkoopaantallen gaat het ruim 30 jaar duren voordat alle 4,2 miljoen koopwoningen in Nederland een energielabel hebben. Daarmee schuift de overheid haar energiebesparingsdoelen wel heel ver voor zich uit.
De NVM is zelf een voorstander van de energiebesparingsmaatregelen, die worden voorgesteld op de website verbeteruwhuis.nl.
De NVM heeft over haar standpunt een brief gestuurd naar de vaste Tweede Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken, die op 16 maart overlegt over energiebesparing bij woningen. Er zal hier onder meer gesproken worden over het door minister Donner voorgestelde sanctiebeleid voor het energielabel.
bron: NVM
Vergeet niet dat veel mensen dan ook niet zullen verkopen, omdat ze met lagere prijzen hun hypotheek niet afgelost krijgen.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 16:44 schreef Asfyxia het volgende:
[..]
Jij denkt werkelijk dat de normale wetten van prijsvorming door vraag en aanbod niet gelden op de woningmarkt?
Als er teveel aanbod is (lees: een record-aantal huizen op Funda) zullen de prijzen dalen. Sim-pel. Alleen omdat de huizenmarkt zo'n trage markt is zal de daling in de praktijk een tijdje op zich laten wachten. Kwestie van een lange adem.
http://www.NederlandseVastgoedMaatschappij.nl/quote:Op vrijdag 11 maart 2011 18:58 schreef Halcon het volgende:
[..]
Vergeet niet dat veel mensen dan ook niet zullen verkopen, omdat ze met lagere prijzen hun hypotheek niet afgelost krijgen.
tuurlijk wel ze moeten gewoon eerst versneld aflossen of met de bank gaan pratenquote:Op vrijdag 11 maart 2011 18:58 schreef Halcon het volgende:
[..]
Vergeet niet dat veel mensen dan ook niet zullen verkopen, omdat ze met lagere prijzen hun hypotheek niet afgelost krijgen.
Ja man, die zullen vast een hogere prijs geven dan je woning op de reguliere manier verkopen. Dat doen ze namelijk omdat ze een filantropische instelling zijn.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:04 schreef Terrorizer het volgende:
http://www.NederlandseVastgoedMaatschappij.nl/
Dit zal uitkomst bieden.
Jij denkt serieus dat mensen die niet perse hoeven te verkopen dan maar een verlies gaan nemen van 20K? Neh..... Wishfull thinking.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:43 schreef michaelmoore het volgende:
tuurlijk wel ze moeten gewoon eerst versneld aflossen of met de bank gaan praten
voor mensen met voldoende overwaarde kan het een oplossing zijn als ze ervan afwillen, dat heb je ook met auto's en goudquote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:44 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ja man, die zullen vast een hogere prijs geven dan je woning op de reguliere manier verkopen. Dat doen ze namelijk omdat ze een filantropische instelling zijn.
Alsof die een hogere prijs gaan geven dan iemand op de markt zou kunnen behalen.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:04 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
http://www.NederlandseVastgoedMaatschappij.nl/
Dit zal uitkomst bieden.
mensen zijn bereid winst te nemen, dus ook verlies, adat heb je overal, het is een markt hequote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:45 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Jij denkt serieus dat mensen die niet perse hoeven te verkopen dan maar een verlies gaan nemen van 20K? Neh..... Wishfull thinking.
Je weet nog dat je reageerde op deze stelling?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:46 schreef michaelmoore het volgende:
voor mensen met voldoende overwaarde kan het een oplossing zijn als ze ervan afwillen, dat heb je ook met auto's en goud
Je overwaarde argument raakt dus kant noch wal.quote:Op vrijdag 11 maart 2011 18:58 schreef Halcon het volgende:
Vergeet niet dat veel mensen dan ook niet zullen verkopen, omdat ze met lagere prijzen hun hypotheek niet afgelost krijgen.
Kun je die stelling ergens mee onderbouwen? Het is namelijk de grootste onzin die ik tot nu toe in 2011 gelezen heb.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:47 schreef michaelmoore het volgende:
mensen zijn bereid winst te nemen, dus ook verlies
Verlies nemen doen mensen alleen als het niet anders kan. Na een verkoop met verlies moet je weer ergens gaan wonen en heb je dus opnieuw woonlasten. Daarbij komt dan nog de openstaande schuld die over is gebleven na de verlieslatende verkoop van je vorige woning. Ook die schulden moeten terugbetaald worden aan de bank.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:47 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
mensen zijn bereid winst te nemen, dus ook verlies, adat heb je overal, het is een markt he
Ja he zo is het tochquote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Verlies nemen doen mensen alleen als het niet anders kan. Na een verkoop met verlies moet je weer ergens gaan wonen en heb je dus opnieuw woonlasten. Daarbij komt dan nog de openstaande schuld die over is gebleven na de verlieslatende verkoop van je vorige woning. Ook die schulden moeten terugbetaald worden aan de bank.
Dus: waarom zou je verkopen als het niet hoeft? Om daarna met particulier huren en de schuld afbetalen per maand zelfs nog meer te moeten betalen aan woonlasten?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:52 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja he zo is het toch
Schulden draai je zelf voor op of het nu voor een lening is, een failliete zaak of om een familielid te helpen die je laat zitten , maakt niet uit, het leven gaat gewoon door
En de banken zijn geen boemannen,
Nee hoeft niet maar dat vertelde die andere dat iemand dan een verlies misschien zou hebbenquote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:55 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dus: waarom zou je verkopen als het niet hoeft? Om daarna met particulier huren en de schuld afbetalen per maand zelfs nog meer te moeten betalen aan woonlasten?
Samengevat: Je stelling dat als mensen bereid zijn winst te nemen ze ook bereid zijn verlies te nemen is dus volgens je eigen woorden totale onzin.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 13:10 schreef michaelmoore het volgende:
Nee hoeft niet maar dat vertelde die andere dat iemand dan een verlies misschien zou hebben
Er is geen verplichting om te verkopen net als met aandelen, dan heb je ook geen echt verlies
nee het moet niet maar mag wel, dat moet ieder voor zich weten, maar sommigen zijn bereid te verkopen met winst en anderen met een verlies, dat is vaak een gevolg van externe factoren, dood of scheidingquote:Op zaterdag 12 maart 2011 13:39 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Samengevat: Je stelling dat als mensen bereid zijn winst te nemen ze ook bereid zijn verlies te nemen is dus volgens je eigen woorden totale onzin.
Ach, vroeg of laat moet iedereen een keer verhuizen.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:55 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dus: waarom zou je verkopen als het niet hoeft? Om daarna met particulier huren en de schuld afbetalen per maand zelfs nog meer te moeten betalen aan woonlasten?
Als verlies of winst maken een eenvoudige keuze was, dan zou iedereen altijd winst maken. Helaas werkt de markt zo niet!quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Verlies nemen doen mensen alleen als het niet anders kan. Na een verkoop met verlies moet je weer ergens gaan wonen en heb je dus opnieuw woonlasten. Daarbij komt dan nog de openstaande schuld die over is gebleven na de verlieslatende verkoop van je vorige woning. Ook die schulden moeten terugbetaald worden aan de bank.
Meer en meer leenslaven hebben niets te kiezen. Zij zitten gevangen met een zware hypotheek om de enkels...quote:Volgens DNB zijn dit de meest voorkomende hypotheken van de huishoudens met eigen huis in 2008:
* 47% Volledig aflossingsvrij
* 21% Spaarhypotheek
* 10% Beleggingshypotheek
* 9% gekoppeld aan levensverzekering
* 5% annuiteit
* 3% lineair
NB: telt niet op tot 100 omdat niet iedereen met een huis ook een hypotheek heeft en sommige huishoudens meerdere hypotheken hebben.
In 2009 had 15 procent van de woningeigenaren een hypotheekschuld die groter was dan de WOZ-waarde van de woning. Dat blijkt uit het driejaarlijkse woononderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Die zijn allemaal als 'dissidenten' opgesloten. Het lijkt wel en dictatuurquote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:01 schreef Asfyxia het volgende:
Iemand nog leuke filmpjes van "deskundigen" die vertellen hoe het nog verder naar beneden gaat?
Dat gaat alleen maar op als de woning leegstaat. Zolang je er nog woont heb je daar niets mee te maken en is er dus geen enkele aanleiding om om die reden te zakken met de prijs.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 14:29 schreef LXIV het volgende:
Een relatief klein verlies als 20K heb je ook als je de woning een jaar langer te koop laat staan.
Erg voor zich sprekend dat je uit jezelf al aanhalingstekens gebruikt.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:01 schreef Asfyxia het volgende:
Iemand nog leuke filmpjes van "deskundigen" die vertellen hoe het nog verder naar beneden gaat?
Hoe kom jij bij meer en meer? Die 15% was in 2009 en dat roeptoeter je al sindsdien. Heb jij dan ook de cijfers van 2010 of blaat je maar weer eens wat?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 14:40 schreef Censuur-152 het volgende:
Meer en meer leenslaven hebben niets te kiezen. Zij zitten gevangen met een zware hypotheek om de enkels...
Je zou maar willen scheiden maar het kan niet vanwege je huis. Wat heb je liever? Dat je met dat wijf zit opgescheept of 20.000 euro verlies?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:59 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat gaat alleen maar op als de woning leegstaat. Zolang je er nog woont heb je daar niets mee te maken en is er dus geen enkele aanleiding om om die reden te zakken met de prijs.
Neen, dat kan ik niet..quote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:23 schreef fedsingularity het volgende:
Lol, zelfs een wig ingetekend. Zelf gedaan?![]()
Hier zijn alle rentestanden te vinden: http://www.homefinance.nl/
De hypotheekrente volgt de rente op de 10-jaars staatslening met een vertraging van ongeveer 2 weken dus er is een aardige opgaande trend gaande. Historisch valt het allemaal nog wel mee maar of we nog lagere rentestanden te zien krijgen? Voorlopig (komende decennia?) niet denk ik.
scheiden kost veel meer dan dat en veel mensen hebben overwaarde dus die gaan echt niet doodquote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:25 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
Je zou maar willen scheiden maar het kan niet vanwege je huis. Wat heb je liever? Dat je met dat wijf zit opgescheept of 20.000 euro verlies?
Ja. Kortere looptijd betekent meestal iets lagere maandlasten dus er zal wel volop gebruik van gemaakt zijn. Het is inderdaad alleen de vraag hoeveel overwaarde ze inmiddels verzameld hebben. Het lijkt me helemaal lastig als je moet herfinancieren en je huis staat onder water. Dan mag je er een paar woekerpolissen bij nemen om het risico af te dekkenquote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:27 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
Neen, dat kan ik niet..![]()
Zouden er veel mensen zijn die hun hypotheek voor 5 of 10 jaar hebben vast gezet?
Vaak is het al dan niet verkopen van een huis gewoon een keuze. Verkoop je niet, dan heb je ook geen verlies.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 14:29 schreef LXIV het volgende:
[..]
Als verlies of winst maken een eenvoudige keuze was, dan zou iedereen altijd winst maken. Helaas werkt de markt zo niet!
Een relatief klein verlies als 20K heb je ook als je de woning een jaar langer te koop laat staan.
Dan moet je gewoon extra gaan aflossen, dat hoort als je een lening hebtquote:Op zaterdag 12 maart 2011 17:29 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
Ja. Kortere looptijd betekent meestal iets lagere maandlasten dus er zal wel volop gebruik van gemaakt zijn. Het is inderdaad alleen de vraag hoeveel overwaarde ze inmiddels verzameld hebben. Het lijkt me helemaal lastig als je moet herfinancieren en je huis staat onder water.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |