Ja he zo is het tochquote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Verlies nemen doen mensen alleen als het niet anders kan. Na een verkoop met verlies moet je weer ergens gaan wonen en heb je dus opnieuw woonlasten. Daarbij komt dan nog de openstaande schuld die over is gebleven na de verlieslatende verkoop van je vorige woning. Ook die schulden moeten terugbetaald worden aan de bank.
Dus: waarom zou je verkopen als het niet hoeft? Om daarna met particulier huren en de schuld afbetalen per maand zelfs nog meer te moeten betalen aan woonlasten?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:52 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja he zo is het toch
Schulden draai je zelf voor op of het nu voor een lening is, een failliete zaak of om een familielid te helpen die je laat zitten , maakt niet uit, het leven gaat gewoon door
En de banken zijn geen boemannen,
Nee hoeft niet maar dat vertelde die andere dat iemand dan een verlies misschien zou hebbenquote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:55 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dus: waarom zou je verkopen als het niet hoeft? Om daarna met particulier huren en de schuld afbetalen per maand zelfs nog meer te moeten betalen aan woonlasten?
Samengevat: Je stelling dat als mensen bereid zijn winst te nemen ze ook bereid zijn verlies te nemen is dus volgens je eigen woorden totale onzin.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 13:10 schreef michaelmoore het volgende:
Nee hoeft niet maar dat vertelde die andere dat iemand dan een verlies misschien zou hebben
Er is geen verplichting om te verkopen net als met aandelen, dan heb je ook geen echt verlies
nee het moet niet maar mag wel, dat moet ieder voor zich weten, maar sommigen zijn bereid te verkopen met winst en anderen met een verlies, dat is vaak een gevolg van externe factoren, dood of scheidingquote:Op zaterdag 12 maart 2011 13:39 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Samengevat: Je stelling dat als mensen bereid zijn winst te nemen ze ook bereid zijn verlies te nemen is dus volgens je eigen woorden totale onzin.
Ach, vroeg of laat moet iedereen een keer verhuizen.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:55 schreef Halcon het volgende:
[..]
Dus: waarom zou je verkopen als het niet hoeft? Om daarna met particulier huren en de schuld afbetalen per maand zelfs nog meer te moeten betalen aan woonlasten?
Als verlies of winst maken een eenvoudige keuze was, dan zou iedereen altijd winst maken. Helaas werkt de markt zo niet!quote:Op zaterdag 12 maart 2011 12:49 schreef Halcon het volgende:
[..]
Verlies nemen doen mensen alleen als het niet anders kan. Na een verkoop met verlies moet je weer ergens gaan wonen en heb je dus opnieuw woonlasten. Daarbij komt dan nog de openstaande schuld die over is gebleven na de verlieslatende verkoop van je vorige woning. Ook die schulden moeten terugbetaald worden aan de bank.
Meer en meer leenslaven hebben niets te kiezen. Zij zitten gevangen met een zware hypotheek om de enkels...quote:Volgens DNB zijn dit de meest voorkomende hypotheken van de huishoudens met eigen huis in 2008:
* 47% Volledig aflossingsvrij
* 21% Spaarhypotheek
* 10% Beleggingshypotheek
* 9% gekoppeld aan levensverzekering
* 5% annuiteit
* 3% lineair
NB: telt niet op tot 100 omdat niet iedereen met een huis ook een hypotheek heeft en sommige huishoudens meerdere hypotheken hebben.
In 2009 had 15 procent van de woningeigenaren een hypotheekschuld die groter was dan de WOZ-waarde van de woning. Dat blijkt uit het driejaarlijkse woononderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Die zijn allemaal als 'dissidenten' opgesloten. Het lijkt wel en dictatuurquote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:01 schreef Asfyxia het volgende:
Iemand nog leuke filmpjes van "deskundigen" die vertellen hoe het nog verder naar beneden gaat?
Dat gaat alleen maar op als de woning leegstaat. Zolang je er nog woont heb je daar niets mee te maken en is er dus geen enkele aanleiding om om die reden te zakken met de prijs.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 14:29 schreef LXIV het volgende:
Een relatief klein verlies als 20K heb je ook als je de woning een jaar langer te koop laat staan.
Erg voor zich sprekend dat je uit jezelf al aanhalingstekens gebruikt.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:01 schreef Asfyxia het volgende:
Iemand nog leuke filmpjes van "deskundigen" die vertellen hoe het nog verder naar beneden gaat?
Hoe kom jij bij meer en meer? Die 15% was in 2009 en dat roeptoeter je al sindsdien. Heb jij dan ook de cijfers van 2010 of blaat je maar weer eens wat?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 14:40 schreef Censuur-152 het volgende:
Meer en meer leenslaven hebben niets te kiezen. Zij zitten gevangen met een zware hypotheek om de enkels...
Je zou maar willen scheiden maar het kan niet vanwege je huis. Wat heb je liever? Dat je met dat wijf zit opgescheept of 20.000 euro verlies?quote:Op zaterdag 12 maart 2011 15:59 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dat gaat alleen maar op als de woning leegstaat. Zolang je er nog woont heb je daar niets mee te maken en is er dus geen enkele aanleiding om om die reden te zakken met de prijs.
Neen, dat kan ik niet..quote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:23 schreef fedsingularity het volgende:
Lol, zelfs een wig ingetekend. Zelf gedaan?![]()
Hier zijn alle rentestanden te vinden: http://www.homefinance.nl/
De hypotheekrente volgt de rente op de 10-jaars staatslening met een vertraging van ongeveer 2 weken dus er is een aardige opgaande trend gaande. Historisch valt het allemaal nog wel mee maar of we nog lagere rentestanden te zien krijgen? Voorlopig (komende decennia?) niet denk ik.
scheiden kost veel meer dan dat en veel mensen hebben overwaarde dus die gaan echt niet doodquote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:25 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
Je zou maar willen scheiden maar het kan niet vanwege je huis. Wat heb je liever? Dat je met dat wijf zit opgescheept of 20.000 euro verlies?
Ja. Kortere looptijd betekent meestal iets lagere maandlasten dus er zal wel volop gebruik van gemaakt zijn. Het is inderdaad alleen de vraag hoeveel overwaarde ze inmiddels verzameld hebben. Het lijkt me helemaal lastig als je moet herfinancieren en je huis staat onder water. Dan mag je er een paar woekerpolissen bij nemen om het risico af te dekkenquote:Op zaterdag 12 maart 2011 16:27 schreef BeffJeck het volgende:
[..]
Neen, dat kan ik niet..![]()
Zouden er veel mensen zijn die hun hypotheek voor 5 of 10 jaar hebben vast gezet?
Vaak is het al dan niet verkopen van een huis gewoon een keuze. Verkoop je niet, dan heb je ook geen verlies.quote:Op zaterdag 12 maart 2011 14:29 schreef LXIV het volgende:
[..]
Als verlies of winst maken een eenvoudige keuze was, dan zou iedereen altijd winst maken. Helaas werkt de markt zo niet!
Een relatief klein verlies als 20K heb je ook als je de woning een jaar langer te koop laat staan.
Dan moet je gewoon extra gaan aflossen, dat hoort als je een lening hebtquote:Op zaterdag 12 maart 2011 17:29 schreef fedsingularity het volgende:
[..]
Ja. Kortere looptijd betekent meestal iets lagere maandlasten dus er zal wel volop gebruik van gemaakt zijn. Het is inderdaad alleen de vraag hoeveel overwaarde ze inmiddels verzameld hebben. Het lijkt me helemaal lastig als je moet herfinancieren en je huis staat onder water.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |