SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De laatste paar topics:
Huizenmarkt # 101: Waar 'de complexe factoren' de markt bepalen
Huizenmarkt # 102: Waar we lekker op de HRA aftrekken.
Huizenmarkt # 103: Waar de huizenmarkt-zeepbel wordt ontkend
Huizenmarkt # 104: Waar de huizenmarkt voorlopig op slot blijft
Huizenmarkt #105: Waar huurders wachten op de val... en wachten...
Huizenmarkt # 106: Waar soms gewoon even niet betaald wordt
Huizenmarkt # 107: Nederland zit op lenen
Huizenmarkt # 108: Krimpregio's leidend in woningmarkt
Huizenmarkt # 109: Waar de banksters -2% voorspellen voor 2011
[ Bericht 1% gewijzigd door xenobinol op 28-02-2011 14:50:41 ]Calm down, your nervous state
I'll sing you a lullaby.
Calm down, cause no mistake
Should keep you up all night
Waarbij je 'hetzelfde' in dit geval letterlijk kunt nemen.quote:
Dit is toch echt het enige topic waar het voorspelde gebeuren al ZO lang niet is gebeurdquote:
Mooi toch? Investeren in vastgoed word nog minder aantrekkelijkquote:ING: bouw dieper in dal door hogere inkoopprijzen
Hogere materiaalkosten vormen, na de uitvallende vraag en het slechte weer van de afgelopen twee winters, de volgende tegenslag voor de bouwsector. Dit stelt het ING Economisch Bureau. Door de duurdere bouwmaterialen komen de rendementen op bestaande projecten flink onder druk te staan. Deze projecten zijn in crisistijd vaak tegen bodemprijzen binnengehaald.
Door de aanhoudende hevige concurrentie in de bouw zien daarbij nog weinig aannemers mogelijkheden om hogere prijzen door te berekenen.
De huidige kosten van bouwmaterialen liggen begin 2011 nog maar 0,9 procent hoger dan een jaar eerder. Veel bouwtoeleveranciers zien zichzelf echter door de oplopende grondstofprijzen de komende maanden gedwongen hun verkoopprijzen te verhogen.
Bouwbedrijven gaan te maken krijgen met hogere inkoopprijzen terwijl zij zelf door de felle concurrentie, vanwege het nog steeds beperkte aantal opdrachten, niet de kans zien om hogere prijzen door te berekenen. Dit kan voor veel aannemers het laatste vlees zijn dat van de botten wordt geschraapt.
Duurdere inkopen hebben grote invloed op de projecten van bouwbedrijven die zij al in de orderboeken hebben gezet. Deze projecten zijn vaak noodgedwongen tegen bodemprijzen binnengehaald omdat het orderboek leeg liep. Als voor deze projecten de benodigde bouwmaterialen boven de gebudgetteerde kosten uitstijgen, verdampt de gecalculeerde marge of wordt het verlies nog groter.
Door de malaise in de bouw steeg het aantal faillissementen met 13 procent in 2010 tot 1.126. Dit hoge aantal faillissementen was vooral een gevolg van de uitvallende vraag waardoor de bouwproductie in 2010 kromp met 10,5 procent. Daarnaast veroorzaakte het slechte weer in de afgelopen twee winters voor veel stagnatie van werkzaamheden waardoor bedrijven geen omzet draaiden terwijl de vaste kosten zoals de loonbetalingen gewoon doorliepen. Bouwbedrijven kwamen hierdoor ook in liquiditeitsproblemen met in sommige gevallen een faillissement tot gevolg.
Jan van der Doelen, sectormanager Bouw van de ING: " De hoge materiaalkosten komen op een bijzonder ongunstig ogenblik voor de bouw. Het is een van de weinige sectoren die nog geen herstel laat zien.
bron:NVM
Whuzz is als een kikker in de kookpotquote:Op maandag 28 februari 2011 14:52 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Dit is toch echt het enige topic waar het voorspelde gebeuren al ZO lang niet is gebeurd
Cognitieve dissonantie! Xeno! PAK HEM!quote:Op maandag 28 februari 2011 15:00 schreef Emu het volgende:
Ik moet toch zeggen dat ik echt wel heel blij ben met mijn gekochte appartementje.
Beter een kikker een warme kookpot dan een angsthaas in een koud huurholquote:Op maandag 28 februari 2011 15:00 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Whuzz is als een kikker in de kookpot
Maakt dat uit dan, 500 euro afstaan aan een verhuurderdebiel of 1000 euro aan een woekerbankier?quote:Op maandag 28 februari 2011 15:00 schreef Emu het volgende:
Ik moet toch zeggen dat ik echt wel heel blij ben met mijn gekochte appartementje. Niet alleen omwille het feit dat ik per maand geen 500 euro van mijn zuurverdiende centen dien af te dragen aan een of andere verhuurderdebiel.
Momenteel is hij er heel blij meequote:Op maandag 28 februari 2011 15:04 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Cognitieve dissonantie! Xeno! PAK HEM!
kortetermijndenkers..quote:Op maandag 28 februari 2011 15:09 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Momenteel is hij er heel blij mee
Als na 20 jaar (in zijn geval) de betaling naar 0 terugvalt en in die 20 jaar de betaling aan de verhuurdebiel zo ongeveer verdubbelt is dat nogal een verschil ja.quote:Op maandag 28 februari 2011 15:09 schreef Asfyxia het volgende:
[..]
Maakt dat uit dan, 500 euro afstaan aan een verhuurderdebiel of 1000 euro aan een woekerbankier?
Waar staat dat?quote:Op maandag 28 februari 2011 15:13 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Als na 20 jaar (in zijn geval) de betaling naar 0 terugvalt
Daar.quote:Op maandag 28 februari 2011 15:00 schreef Emu het volgende:
Hier zit ik dan met mijn nettomaandlasten @ 348 euro per maand (100% van de waarde van het appartement geleend over 20 jaar).
Aflossingsvrij kopen wil niet zeggen dat je niet af mag lossen, er ontbreekt alleen een verplichting maandelijks af te lossen.quote:Op maandag 28 februari 2011 15:21 schreef Whuzz het volgende:
[..]
Daar.
Kan zijn dat het aflossingsvrij is natuurlijk. In dat geval ben ik met je eens dat het weinig uitmaakt.
(Sterker nog, ik zou liever huren dan aflossingsvrij kopen. Bij huren is iig nog iemand anders verantwoordelijk voor het lekkende dak...)
En huizen in Nederland lopen regelmatig weg ofzo? Stel dat mijn huis wil verhuizen, krijg ik daar nog melding van? Of is mijn huis gewoon weg als ik een keer 's avonds thuiskom?quote:Op maandag 28 februari 2011 15:40 schreef Hanoying het volgende:
Ik ben momenteel behoorlijk pessimistisch over de huizenmarkt en ben erg blij dat ik momenteel nog geen huis bezit in NL (al heb ik het met twee stuks vastgoed in het buitenland nog veel beroerder gedaan, denk wel zo'n -25 % in 1 jaar tijd maar goed die gaan verder nergens heen dus komt wel weer een keer goed).
Kijk, dat noemen ze nou cognitieve dissonantie. Je begint zolangzamerhand echt een expert te worden!quote:Op maandag 28 februari 2011 15:57 schreef Whuzz het volgende:
[..]
En huizen in Nederland lopen regelmatig weg ofzo? Stel dat mijn huis wil verhuizen, krijg ik daar nog melding van? Of is mijn huis gewoon weg als ik een keer 's avonds thuiskom?
Nogal tegenstrijdig natuurlijk. Je bent blij dat je geen huis bezit in NL, want je bent pessimistisch over de markt. Maar je hebt wel onroerend goed in het buitenland dat met 25% gedaald is maar dát is niet erg want dat gaat nergens heen
Zo... zo... dat de superleners goed waren in het zetten van een kruisje wisten we al... nu doen ze dat wederom massaal. Maar dit keer zijn ze boos omdat ze zich genaaid voelen door de banken. Die grote boze banken vragen zomaar teveel geld voor hun geleende kapitaaltje.... boehoe...quote:Veel handtekeningen actie tegen hoge hypotheekrentes
De bond heeft dit nu aan de banken laten weten en verwacht binnen twee weken een reactie. Komt er niks, dan staat de bond bij de banken op de stoep.
Volgens de Consumentenbond betalen Nederlandse consumenten gemiddeld 1 procent te veel voor hun hypotheek. "We vinden dat de banken de klanten tegemoet moeten komen'', aldus een woordvoerster. "Desnoods gaan we er op de stoep liggen.''
De bond stelt dat de banken miljarden verdienen ten koste van de klant. "De politiek neemt nog een afwachtende houding aan. Daarom willen we de druk verder opvoeren om banken te laten stoppen met het verdienen van miljarden over de rug van de consument".
bron: NVM
Ach, het is leuker als ze met 30 % stijgen maar ze eten geen brood. Het één is momenteel een aardbeienveld en het ander is een appartement dat wordt verhuurd. Levert zelfs nog iets op.quote:Op maandag 28 februari 2011 15:57 schreef Whuzz het volgende:
[..]
En huizen in Nederland lopen regelmatig weg ofzo? Stel dat mijn huis wil verhuizen, krijg ik daar nog melding van? Of is mijn huis gewoon weg als ik een keer 's avonds thuiskom?
Nogal tegenstrijdig natuurlijk. Je bent blij dat je geen huis bezit in NL, want je bent pessimistisch over de markt. Maar je hebt wel onroerend goed in het buitenland dat met 25% gedaald is maar dát is niet erg want dat gaat nergens heen
Je weet dat dat verhaal een mythe is die niet klopt.quote:Op maandag 28 februari 2011 15:00 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Whuzz is als een kikker in de kookpot
Welja, schop Xeno zijn wereld even door de war.quote:Op maandag 28 februari 2011 16:44 schreef Basp1 het volgende:
Je weet dat dat verhaal een mythe is die niet klopt.
Die kikker heeft op een gegeven moment door dat hij gekookt word, Whuzz daarentegen denkt dat het komt door zijn HR++ glasquote:Op maandag 28 februari 2011 16:44 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Je weet dat dat verhaal een mythe is die niet klopt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |