Yu-Kee | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:17 |
Deel 1 staat hier: Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert! Openingspost van deel 1: - Aangebroken producten niet goed afsluiten - Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam - Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken - Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee ![]() - Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen ![]() - Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is - Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken - Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien) - Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat - Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken ![]() - Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai) ![]() - Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk - Frituren in oud frituurvet Laatste post van deel 1:
| |
_Ophelia_ | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:19 |
Kan dat dan, ontploffend vlees ![]() (vegavraag, ik weet het) | |
RobinOok | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:21 |
Valt me op dat ze dat bij Masterchef Australië echt constant doen. Niet dat ik er trouwens erg veel problemen mee heb, maar het valt me wel op. | |
Klaploper | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:25 |
Ja, in sommige stukken vlees zit namelijk wat dynamiet. Dit komt door de voeding van de dieren. Er zitten stoffen in die in de maag en in de darmen omgezet kunnen worden in dynamiet. Dit is echter een langzaam proces en in het meeste vlees zit het niet. Hoewel dit heel af en toe, vooral bij varkensvlees, nog wel zo kan zijn waardoor het vlees dus kan ontploffen bij het bakken. | |
RobinOok | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:27 |
Dynamiet? Nitroglycerine, toch? | |
_Ophelia_ | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:37 |
Ah, goed om te weten. Is het nou zo dat je bij kiloknallers als Lidl en Aldi een grotere kans loopt om vlees met nitroglycerine te treffen? | |
Klaploper | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:42 |
Nee bij de Lidl zitten er meestal wondertollen in het vlees. Bij de Aldi dan weer vuurpijlen. | |
Pietverdriet | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:42 |
Je zal er om lachen, maar met vet en kippenstront (liever nog duiven) kan je echt explosieven maken. | |
_Ophelia_ | vrijdag 4 maart 2011 @ 16:44 |
Oeh, ik koop normaal alleen bilogisch vlees maar ik denk dat ik voortaan naar de Lidl ga. Waarom zou ik daar om lachen? En om back ontopic te gaan: ik zou me behoorlijk ergeren aan ontploffend vlees. | |
Yu-Kee | zaterdag 5 maart 2011 @ 18:16 |
Saucijsjes bijvoorbeeld. Is wel zonde als dat gebeurt, omdat dan de vleessappen eruit lopen. Gelukkig overkomt mij dat zelden. ![]() | |
Yu-Kee | woensdag 9 maart 2011 @ 14:41 |
- Overvolle vuilnisbakken, die soms zelfs half openstaan. ![]() - Een andere vuilnisbak dan een pedaalemmer, die je dus de hele tijd moet aanraken als je eten aan het bereiden bent. ![]() | |
MaximusTG | woensdag 9 maart 2011 @ 14:54 |
Och, ik heb zo'n grote vuilnisbak in de keuken staan, waar een normale vuilniszak in kan. Daar zit zo'n halve bol bovenop met een schuifklep. Die kan ik met mn elleboog openmaken. Sowieso wordt die bak vaak genoeg leeg gemaakt en schoongemaakt. Zo'n pedaalemmer zwaait namelijk vaak best hard open, en trekt volgens mij allemaal lucht naar binnen en daarna weer naar buiten bij het open en dicht doen. Daar al eens aan gedacht ![]() | |
fotostarter | woensdag 9 maart 2011 @ 20:32 |
Mensen die een tijdje heet water via de kraan tappen en dan dicht draaien. Denk jij daarna even snel je handen te wassen...... ![]() | |
Gary_Oak | woensdag 9 maart 2011 @ 20:34 |
Mensen die geen fatsoenlijke roerei kunnen maken. ![]() ![]() | |
Psy-freak | woensdag 9 maart 2011 @ 20:46 |
De vraag: houdt je van pittig eten? Zeker! Uhm... dit is pittig? | |
Joipoidoipoipoi | maandag 9 januari 2012 @ 20:41 |
Ook zo vaak meegemaakt inderdaad. ![]() Valt ook een beetje in deze categorie: Nog eentje: Mensen die een leeg pak van bijvoorbeeld sinaasappelsap in één keer in de prullenbak gooien i.p.v. zo'n pak plat te maken. | |
Spanky78 | maandag 9 januari 2012 @ 20:50 |
Mensen die eten niet op smaak brengen, dus niet proeven, geen zout of peper, of juist teveel zout... | |
md89 | maandag 9 januari 2012 @ 22:48 |
Mensen die tijdens het koken/eten bereiden eten aan hun handen/vingers hebben en dit vervolgens met alle mogelijke geluiden af te likken om daarna doodleuk weer aan het eten te zitten ![]() | |
robber57 | dinsdag 10 januari 2012 @ 02:32 |
Lepels,messen, roerijzers en andere spatels met een zootje drab eraan op het aanrecht naast het fornuis leggen ipv op een schoteltje ![]() Kun je bij het afwassen je suf krabben om zo'n opgedroogde klodder champion saus er af te krijgen ![]() Voor ieder wissewasje een schoon bakje,schoteltje, kopje,mes,lepel enz enz pakken en zo en berg afwas creeren waar je de rest van de avond mee aan de slag kunt. ![]() | |
Riann | dinsdag 10 januari 2012 @ 09:08 |
Als je aanrecht schoon is leg ik dat allemaal wel op de aanrecht alleen niet met een klodder eraan. En mijn aanrecht is nadat ik het af gedaan heb weer brandschoon | |
Dynia | dinsdag 10 januari 2012 @ 14:02 |
Teveel boter (pindakaas, jam, etc) aan je mes doen, op je boterham smeren, en wat over blijft weer terug in het potje/bakje doen...aan de rand....inclusief broodkruimels....echt ranzig | |
fotostarter | dinsdag 10 januari 2012 @ 18:53 |
Mensen die in euroshopperboterkneut bakken,en dan met een gezicht als Andre van Duin vragen waarom het zo spettert ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 10 januari 2012 @ 19:23 |
Mensen die alle ranzig smeervet maar boter noemen | |
Daniel1976 | dinsdag 10 januari 2012 @ 23:53 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Staal | woensdag 11 januari 2012 @ 00:27 |
Ik dacht even hoe kom ik aan dit topic in mijn actives, maar heb mijn grootste ergernissen vorig jaar al gepost. ![]() Eten dat geen aandacht krijgt. En ik begrijp dus nog steeds niet waarom sommige mensen zo'n bende maken in de keuken. Ik was zelf voortdurend alles af in de wachtmomenten. Het maakt mij niet uit wat je pakt maar ruim meteen op. Het is gewoon niet leuk om na het tafelen nog een hele berg te moeten afwassen. Het moet niet meer zijn dan de borden, bestek en hooguit twee pannen. | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 11 januari 2012 @ 00:35 |
Hee pssst, Yu-Kee ben ik ook. ![]() Ja, ik was ook altijd tussendoor af. Je staat op dat moment toch in de keuken, omdat je het eten in de gaten moet houden. | |
Staal | woensdag 11 januari 2012 @ 00:42 |
Dat weet ik sinds de nominaties. ![]() Veel gedeelde ergernissen bij het teruglezen. Maar dat inderdaad. Ook dat iemand zegt te gaan koken en vervolgens nauwelijks in de keuken is. Dat snap ik gewoon niet. Als ik ga koken sta ik ook echt in die keuken. En dan bedoel ik geen stoofgerechten uiteraard. | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 11 januari 2012 @ 00:51 |
![]() ![]() Nog eentje: Mensen die kartonnen verpakkingen heel lomp openscheuren (van producten waar je langer mee doet en die dus in de kast blijven staan). Oh enne: Geen servet krijgen bij je eten! ![]() | |
loecje | woensdag 11 januari 2012 @ 00:57 |
ik ook, de afwas van de vorige dag ![]() | |
Staal | woensdag 11 januari 2012 @ 01:02 |
Oja, nog eentje, mokken met theeaanslag van een jaar. Veel te vinden op kantoren. | |
robber57 | woensdag 11 januari 2012 @ 01:19 |
Dat dus | |
RobinOok | woensdag 11 januari 2012 @ 01:36 |
Gelukkig maak ik het niet mee, maar ik zou me kapot ergerer aan mensen die zeiken dat je tussendoor niet afwast en teveel bakjes vies maakt. Zou mooi de laatste keer zijn dat ik voor ze kookte. Waarmee het dus een eenmalige ergernis zou zijn. Mocht ik het ooit nog meemaken. | |
CutCake | woensdag 11 januari 2012 @ 08:46 |
![]() Idd, neemt er iemand de moeite voor je te koken heb je de gore moed om er over te gaan lopen zeuren hoe je het doet ![]() | |
ieniminimuis | woensdag 11 januari 2012 @ 11:37 |
na het koken het fornuis niet schoonmaken... in het huis van mijn ouders een taak voor de afwassers, in mijn studentenhuis vooral een taak als je of de keuken moet schoonmaken die week of als je echt een tering bende hebt gemaakt van het fornuis. Brr tomatensaus op de knoppen van het fornuis. Hetzelfde geld voor voedselresten in de gootsteen. Voor de rest overgegaarde groenten! Maakt men een wokgerecht laat men de saus en groenten voor een lange tijd pruttelen. Overgegaarde lenteuitjes en paprika bleh. Andere mensen keuren dan mijn kookkunsten af om niet zachtgekookte groenten. Het verhaal van de boter en het overgebleven dan terug stoppen herken ik ook bleh! Voor de rest heb ik niet veel ergernissen, misschien omdat ik ze zelf ook veroorzaak? | |
Gesloten | woensdag 11 januari 2012 @ 12:32 |
Ik woon met 9 man in een studentenhuis dus voor de meeste keukengewoontes van anderen ben ik nu immuun geworden, behalve voor de gewoonte om elk product/verpakking op dezelfde plek te laten liggen na gebruik. Dan liggen er overal paprikastelen, halfvolle potjes met lepel er in, lege vleesverpakkingen en potjes kruiden. Ruim het toch direct op of gooi het weg. | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 11 januari 2012 @ 12:44 |
Niet inderdaad, als ik voor iemand kook, zorg ik meteen dat ik de boel netjes achterlaat. De 'regel': "Degene die kookt, hoeft niet af te wassen" heb ik dan ook niet zoveel mee. Als ik kook, doe ik ook de afwas. En als een ander kookt, vind ik het ook geen probleem om de afwas te doen, maar liever niet als er allemaal overbodige afwas in de keuken staat. Typisch Hollands, hoe zachter de groenten hoe beter. ![]() | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 11 januari 2012 @ 15:06 |
Nog erger: Met lippenstift erop! ![]() | |
fotostarter | woensdag 11 januari 2012 @ 15:37 |
dat is echt goor ja. Sowiso onverzorgd volk in de keuken gadver | |
Bakkerd | woensdag 11 januari 2012 @ 17:14 |
Ik erger me er echt aan als mensen hun mes rechtop in de boter steken en even drie keer roeren voordat ze gaan smeren. Weet niet waarom, maar een toegetakeld boterbakje vind ik echt niet relaxt. | |
Pietverdriet | woensdag 11 januari 2012 @ 17:16 |
Alleen maar warmgemaakte nog rauwe groenten krijgen want dat is gezond. | |
MaximusTG | woensdag 11 januari 2012 @ 17:18 |
Sowieso, de hele rawfood hype.. We hebben niet voor niets het vuur ontdekt ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 11 januari 2012 @ 17:20 |
Tja, eten trekt gekken aan die van alles beweren. Rawfood, Vegan, knettergek | |
fotostarter | woensdag 11 januari 2012 @ 17:55 |
Nog nooit gezien, en zie er het nut niet van in ook niet ![]() | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 11 januari 2012 @ 18:08 |
Ik heb dat ook nog nooit gezien, het klinkt als een soort dwangneurose! ![]() Nog meer: - Mensen die hun eten (wat voor eten dan ook) naar binnen lepelen (oftewel die niet gewoon met bestek kunnen omgaan). ![]() - Mensen die elke avond met hun bord op schoot op de bank televisie gaan kijken. Goede Tijden Slechte Tijden. ![]() - Mensen met een gezamenlijk huishouden die niet samen eten, want de één wil per se televisie kijken, en de ander wil met de laptop (of iets anders) spelen. (Dit is ook weer erg populair bij de lepelende mensen.) - Mensen die na het opscheppen meteen beginnen met eten, en niet netjes wachten totdat iedereen zijn/haar eten heeft. | |
Pietverdriet | woensdag 11 januari 2012 @ 18:11 |
Als ik kook wordt er gezamenlijk aan tafel gegeten en TV of radio staan uit. Er wordt niet gelezen of gesurft aan tafel. | |
TheThirdMark | woensdag 11 januari 2012 @ 18:14 |
Die moet je gewoon van te voren even onderdompelen in kokend water, en dan kan je het gewoon bakken zonder dat ze knappen. Basis Keuken Kennis Les1 | |
Scootmobiel | maandag 16 januari 2012 @ 13:45 |
Dat dus. ![]() En m'n vader heeft helaas de walgelijke gewoonte om iedere keer met z'n lepel een flinke schep uit een pot (jam, pindakaas enz.) te nemen, en dan met die afgelikte lepel steeds weer opnieuw die pot in te gaan. ![]() ![]() ![]() Kijk, dat een kind dat doet kan ik me voorstellen, maar als volwassene hoor je gewoon zelf het besef te hebben dat zoiets uiterst onhygiënisch is voor de overige gezinsleden. ![]() | |
Weltschmerz | maandag 16 januari 2012 @ 14:10 |
Dat is ook maar een afspraak, die mij altijd een beetje doet denken aan 7 boerenzonen en te weinig eten die zonder die regel zo snel mogelijk aanvallen om meer te krijgen dan de ander, of daartoe zelfs in de pan spugen. In andere landen en culturen is wachten juist weer onbeleefd, alsof de gastheer of vrouw eerst zelf een hapje moet nemen omdat je het niet vertrouwd, en je laat het eten koud worden. Zeker als je in een groot gezelschap eet. Als er genoeg is voor iedereen heeft die regel geen functie meer lijkt me, of wel? | |
Guus Muisarm | maandag 16 januari 2012 @ 14:27 |
Figuren die de koelkast openzetten en op hun gemak gaan kijken alsof ze het voor het eerst zien of er iets uitpakken zeg een fles frisdrank, op hun gemak inschenken drinken dan pas dat ding terugzetten en deur weer dichtdoen. Jeuk krijg je van dat soort mensen. | |
Joipoidoipoipoi | maandag 16 januari 2012 @ 17:12 |
Ja o.k., als je met 20 mensen aan tafel eet en niet iedereen krijgt (ongeveer) tegelijkertijd zijn/haar eten, is het inderdaad niet zo handig als men op elkaar gaat zitten wachten. Maar met een normaal gezin, kleine groep of met z'n 2-en vind ik het normaal als men op elkaar wacht. Niet alles in het leven hoeft een praktische functie te hebben. Ik vind het gewoon lomp onbeleefd Tokkie-gedrag als mensen meteen gaan 'aanvallen'/'bunkeren' zonder eerst op de anderen te wachten. 'Vreten om het vreten' heb ik dan ook niks mee. | |
Weltschmerz | maandag 16 januari 2012 @ 17:29 |
Ik ben er ook mee opgevoed, maar ik vind het beleefd omdat het als beleefd ervaren wordt. Als mensen vinden dat het zo hoort dan is het onbeschoft om je daar niks van aan te trekken. Maar er zit ook iets in van wachten tot het eten eerlijk verdeeld is en misschien ook wel iets van een gebrek aan enthousiasme. Dus wat mij betreft is die beleefdheidsregel maar heel relatief. | |
ieniminimuis | maandag 16 januari 2012 @ 17:42 |
het versterkt toch juist het samen eten gevoel? En ik vind het wel zo netjes om te wachten tot iedereen heeft. Daarnaast bied je zo ook de mogelijkheid tot eventuele rituelen die men doet voordat men gaat eten; bidden elkaar smakelijk eten wensen etc. | |
Staal | maandag 16 januari 2012 @ 17:47 |
*RIL* Okay. Ik zou spontaan hier willen invoeren dat ze mogen aanvallen. Maar ik zet nooit pannen op tafel maar geef borden door dus iedereen heeft het op dezelfde tijd. | |
MinderMutsig | maandag 16 januari 2012 @ 17:50 |
Daarop voortbordurend: - Mensen die al gaan opscheppen terwijl nog niet iedereen aan tafel zit omdat degene die kookt bijvoorbeeld nog bezig is om dingen op tafel te zetten. (En dan inderdaad ook gelijk beginnen hun voer naar binnen te schuiven) - Mensen die beginnen af te ruimen terwijl nog niet iedereen het eten op heeft. - Mensen die van tafel gaan als zij hun eten op hebben terwijl anderen nog bezig zijn. En verder: - Onscherpe messen - Glazen snijplanken - Niet proeven tijdens het koken maar blind het recept volgen - Pasta op de gok koken en dan overgare kleffe prut op tafel zetten - Bij het bereiden van meerdere gerechten niet vooruit denken en gelijk voldoende uien e.d. snijden maar per gerechtje werken, opruimen en dan diezelfde dingen tien minuten later weer tevoorschijn moeten halen. | |
Weltschmerz | maandag 16 januari 2012 @ 18:09 |
Bidden is inderdaad misschien ook nog een deel van de oorsprong, maar dat maakt mijn associatie met uitgehongerde in de pan spugende boerenzonen niet minder. Wat ik wel beleefd vind en bij gezamenlijk eten hoort is dat je aan tafel zit te wachten tot het eten opgediend wordt. Ook vind ik het wel zo beleefd om voor een ander op te scheppen of een bord door te geven, maar als je dan uiteindelijk jouw bord voor je hebt, waarom dan wachten tot het koud is? | |
Pietverdriet | maandag 16 januari 2012 @ 18:47 |
Boerenzonen die in de pan spugen? WTF Als er genoeg te eten is, is het op de boerderie. | |
Fixers | maandag 16 januari 2012 @ 18:54 |
Glazen snijplanken bestaan niet. | |
MaximusTG | maandag 16 januari 2012 @ 18:57 |
Snijdt inderdaad niet fijn, maar ik denk dat google dat niet met je eens is;). Zou graag nog een keer een kopshouten snijplank aanschaffen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 16 januari 2012 @ 18:59 |
Dan zit ik zeker in een ander universum | |
_Ophelia_ | maandag 16 januari 2012 @ 19:07 |
Je zit er niet alleen ![]() | |
Fixers | maandag 16 januari 2012 @ 20:17 |
I reject your reality universe and substitute my own! Glazen snijplanken bestaan niet in mijn universum. | |
Ludd | maandag 16 januari 2012 @ 22:35 |
qua keuken - mensen die messen in de vaatwasser doen - glazen snijplanken inderdaad - margarine qua koken: - mensen die overal zout op doen, en dan nog veel ook. Ik heb liever gewoon een vaatje zout op tafel zodat je zelf kunt doseren. - mensen die groenten te lang koken waardoor het haast tot pap gekookt is. Lees, groeten die geen enkele 'beet' meer hebben. | |
hugsy33 | maandag 16 januari 2012 @ 23:27 |
Waarom geen messen in de vaatwasser ? On-topic: mijn broertje die nooit zijn handen wast als ie uit school komt of voor het eten maar dan wel vol de kaas beetpakt ![]() En dan ook nog te lui zijn om de korstjes eraf te halen en dus een halve maan van de kaas maken Edit, broertje is 14 ![]() | |
MaximusTG | dinsdag 17 januari 2012 @ 08:11 |
Geen messen in de vaatwasser - nou, ik heb er zelf geen, maar mn moeder doet de messen van dr messenblok er nooit in want die hebben een houten heft. Dat wordt lelijk in de vaatwasser. En van de kleine aardappelschilmesjes zijn al eens puntjes afgebroken in de vaatwasser. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 17 januari 2012 @ 12:17 |
Misschien moet je je moeder uitleggen dat dat ding met de ronde opening de wasmachine is, en die met het grote vierkante gat de vaatwasser. | |
MaximusTG | dinsdag 17 januari 2012 @ 12:23 |
Nou, ik denk dat ze dat verschil wel weet hoor, daar hoef je je geen zorgen over te maken. Weet er verder ook niks van hoe dat kwam, misschien was het een smoesje van mn vader dat ie ze kapot had gemaakt ![]() | |
lipper | dinsdag 17 januari 2012 @ 13:51 |
Melk drink ik alleen uit het pak Roeren net de lepel waarvan ik proef kan beat hoor | |
twi | dinsdag 17 januari 2012 @ 14:11 |
Mensen die terwijl je aan het koken bent ineens heel irrelevante andere dingen gaan doen, zoals het eten geven van de kat, bloemen in een vaas gaan zetten of - en dat kan gewoon echt niet - de vuilniszak van de pedaalemmer gaan vervangen. Serieus, ik sta te koken! Er gaat echt niemand dood van even een uurtje wachten met dat soort onzin. | |
MaximusTG | dinsdag 17 januari 2012 @ 14:19 |
Dat is wel afhankelijk van hoe groot de keuken is. Ik heb niet zo'n groot aanrecht, en vind het ook niet echt lekker als iemand een doekje komt omspoelen terwijl ik net iets aan het snijden ben bv. Als er plek genoeg is maakt het mij niet uit hoor, zolang ze niet direct voor mn voeten lopen. | |
#ANONIEM | dinsdag 17 januari 2012 @ 14:54 |
Ik krijg kriebels van keukengerei dat met nog niet volledig gegaard vlees of gebakken eieren in aanraking is gekomen, en dat dan zomaar ergens neer wordt gekwakt waar het in contact komt met ánder keukengerei, waar dan weer rustig mee wordt geroerd of zo. ![]() Ja, ik ben zo'n neuroot met bacterie-angst die bijna overal een ander schoteltje voor pakt, om de boel zo schoon mogelijk op te leggen. En halverwege - indien nodig - schoon keukengerei pakt, als het inmiddels nagenoeg gare ei afgewerkt moet worden. ![]() (Rob Geus zou het vast geweldig vinden.) | |
Pietverdriet | dinsdag 17 januari 2012 @ 15:01 |
Hygiene in de keuken is heel belangrijk http://www.telegraaf.nl/b(...)_vergiftiging__.html Ondanks wat allerlei trieste daar krijg je weerstand van brallers hier op fok ook mogen ageren. | |
Spanky78 | dinsdag 17 januari 2012 @ 20:15 |
Je hebt helemaal gelijk. Maar realiseer je daarbij ook dat je in je darmen meer bacterien hebt wonen dan er cellen in je lichaam zijn. | |
FutureFairytale | dinsdag 17 januari 2012 @ 20:33 |
Toevallig was een paar weken die aflevering, heb em gezien. | |
morg78 | dinsdag 17 januari 2012 @ 20:45 |
Daarom moet je ook je handen wassen als je naar de wc bent geweest ![]() | |
Ludd | dinsdag 17 januari 2012 @ 20:50 |
Ik probeer ook een beetje op te letten met dergelijke zaken, maar ik vraag me altijd af in hoeverre het afwassen van keukengerei nu effectief hygiënisch werkt. Ik was met de hand af, en echt niet in kokend water. | |
MinderMutsig | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:10 |
En dat is dan ook precies de reden dat mijn messen wel de vaatwasser ingaan na het snijden van bijvoorbeeld kip. | |
Ludd | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:12 |
Hoe deed je dat voor het vaatwasser-tijdperk dan? Toch ook gewoon afwassen in een teiltje? Keukenmessen horen niet in een vaatwasser. Dat je je bestek er wel in doet, soit, maar een koksmes toch niet? | |
MinderMutsig | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:17 |
Met kokend water. Dan is het ding in de vaatwasser leggen een stuk makkelijker en als je een beetje nadenkt bij wat voor messen je koopt en hoe en waar je ze in de vaatwasser legt geloof ik er niet zo in dat het zo enorm schadelijk is voor je messen.
| |
Ludd | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:21 |
Wat bedoel je met een beetje nadenken bij wat voor messen je koopt? Dat je een bagger-kwaliteit moet kopen, zodat er weinig aan verloren kan gaan? ![]() Je moet messen gewoon niet in de vaatwasser doen. Daarmee verpest je je mes gewoon. De snede wordt slechter (sneller bot), je mes oxideert en kan zelfs zijn hardheid verliezen. | |
MinderMutsig | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:31 |
Ik bedoel o.a. geen houten handvatten. En ik koop inderdaad geen messen van ¤100 of meer. | |
Ludd | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:40 |
Oh zo, ja dat helpt al. Maar ook een mes met een ABS handvat voorkomt niet dat het zijn scherpte en hardheid verliest. Ik heb trouwens graag messen met een hoog koolstofgehalte, dus dan is de vaatwasser sowieso uitgesloten natuurlijk. | |
hugsy33 | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:48 |
Als ik tussendoor ff een vleesmes oid moet afgewassen gooi ik er altijd wat kokend water over, afwassen en dan afspoelen met kokend water. Maar mijn moeder heeft mij wel van kleins af aan panisch gemaakt over vlees en ei ![]() | |
Ludd | dinsdag 17 januari 2012 @ 21:52 |
Met vlees let ik wel redelijk op, vooral met orgaanvlees. Maar ik loop altijd met een houten spaan in mijn omelet te roeren. Dat was ik dan na een paar uur even snel af onder warm (maar zeker niet heet) water. Als ik er zo over na denk, is dit niet al te hygiënisch waarschijnlijk. ![]() Heb jij dan trouwens een kokend water kraan? Of bedoel je heet water? Of ga je water koken om je mes af te spoelen. ![]() | |
Boe-man | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:03 |
Ik was altijd in de veronderstelling dat het schoonmaken van je handen en de vaat voornamelijk komt door het schrobben/borstelen en daarna pas de zeep. Aangezien je in de meeste gevallen je handen niet wast met water dat heet genoeg is om bacteriën te doden en geen heel agressieve schoonmaakmiddelen gebruikt. | |
hugsy33 | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:05 |
Ik drink altijd thee dus zet dan meteen een volle waterkoker aan. | |
pussywillow | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:44 |
Interessant. Hoe gebeurt dat dan precies? We hebben het hier over een roestvast, metalen object dat op een rekje ligt, waar er heet water en zeep overheen worden gespoeld. Ik geloof er geen reet van dat het daardoor botter of zelfs zachter wordt. | |
Eltonno | dinsdag 17 januari 2012 @ 22:57 |
Het is dus niet gewoon zeep, vaatwasmiddel bevat redelijk wat zouten en chemicaliën die de snede (sneller) aantasten dan afwassen met de hand. En als je hem in zo'n bakje zet ipv in de machine legt dan is dat niet al te best voor de punt. Maar volgens mij is het effect redelijk overschat. Ik slijp mijn messen zelf, en tegelijkertijd vaak ook die van mijn ouders, en zij leggen hem altijd in de vaatwasser. Ik merk iig weinig verschil in scherpte. Zachter word het staal echt niet, een vaatwasser komt nooit boven de 100 graden , en staal gaat pas veranderen rond de 700 graden, dus dat is onzin | |
robber57 | woensdag 18 januari 2012 @ 02:11 |
Het is eerder andersom: eerst komt de zeep, die maakt vet oplosbaar in water (dat is de functie van zeep), daarna spoel je met stromend water het "vuil" weg. Voor vuil op niet-vette basis hoef je dan ook geen zeep te gebruiken, bv vruchtensap,groenten ed, die spoel/was je prima weg zonder zeep. Borstelen en boenen is om vastzittend vuil los te krijgen.,bv opgedroogd zetmeel is erg lastig te verwijderen zonder borstel. In een vaatwasser heeft de zeep ook nog een andere functie en dat is het vervangen van de borstel want die is er immers niet, meestal worden daarvoor enzymen en speciale chemicaliën ingezet die dan in het vuil moeten doordringen en los weken. Met handen wassen is het een illusie dat je de bacteriën van je handen kunt wassen, dat is niet zo, je kunt wel het aantal verminderen tot het niveau dat het (op dat moment)niet meer schadelijk is als je met je handen aan voedsel zit. Maar als je bv voedsel lang wilt bewaren is er maar 1 remedie en dat is gewoon NIET met je handen er aan zitten want ook met je gewassen handen smeer je bacterien uit over je voedsel. En dan heb ik het nog niet over de handdoek waarmee je die mooie "schone" handen weer afdroogt ... Mooi voorbeeld is het stuk kaas dat doorgaans goed schimmel vrij blijft totdat je de verpakking open maakt en er bij het kaasschaven met je handen aan zit, zelf met gewassen handen ontwikkelt zo'n stuk kaas indien niet snel opgegeten na een aantal weken schimmel op de vlakken waarop je zo'n stuk kaas typisch vastpakt. [ Bericht 11% gewijzigd door robber57 op 18-01-2012 02:17:43 ] | |
Ludd | woensdag 18 januari 2012 @ 07:15 |
Doordat er vaatwassermiddel etc. in het lemmet kan 'vreten' waardoor corrosie op kan treden. Ik slijp overigens regelmatig messen van derden, en bij sommige roestvaste messen zie je dan van die lichtbruine puntjes. Typisch gevolg van vaatwasser. Als ik een volgende keer weer zo'n mes te slijpen heb, zal ik er eens een foto van maken. Dat jij er geen reet van gelooft moet je zelf weten. Als jij het in de vaatwasser wilt stoppen moet je dat vooral blijven doen. Ik dacht eigenlijk dat het algemeen bekend was dat dit niet zo goed voor messen is. Alle kanalen waar ik m'n messen koop geven dat ook duidelijk aan overigens. Daarbij hadden we het niet specifiek over roestvaste messen dacht ik? Ik niet tenminste. Of zou jij je carbon Robert Herder ook gewoon in de vaatwasser doen? ![]() Ik zei ook niet dat dit per se gebeurt. Ligt er ook aan hoe je de vaatwasser 'inricht'. Maar dat gebeurt dan natuurlijk niet door hitte inderdaad. ![]() | |
Eltonno | woensdag 18 januari 2012 @ 11:03 |
Van elektrolyse word het staal niet zachter.. | |
nijenhuisjeroen | woensdag 18 januari 2012 @ 14:10 |
Hier staat wel wat informatie over messen in de vaatwasser ![]() http://www.hollandseslijp(...)=3fa330f922922539649 | |
_Hestia_ | woensdag 18 januari 2012 @ 17:26 |
Vriendlief eet tijdens het snijden van groente de helft al op ![]() En het is wel eens gebeurd dat de hele paprika al op was voordat hij in de pan zat ![]() | |
Ludd | woensdag 18 januari 2012 @ 17:48 |
Als je verschillende hardheden hebt wel toch? Ik heb messen van 56 hrc, maar ook van 62 hrc. | |
Staal | woensdag 18 januari 2012 @ 18:31 |
Ik heb geen penis. | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 18 januari 2012 @ 18:50 |
Ik wel, heb sinds kort een nieuwe ![]() | |
Weltschmerz | woensdag 18 januari 2012 @ 18:53 |
Ik hoop dat messen daar niks mee van doen hebben? | |
kaasplankje | woensdag 18 januari 2012 @ 21:04 |
Ga op jezelf wonen dan Oftopic ![]() | |
Scootmobiel | woensdag 18 januari 2012 @ 21:23 |
En wie zegt dat ik dat niet al lang doe? ![]() ![]() Maar als je samen eet, wat we dus regelmatig doen, ergert het me steeds weer dat hij die vieze gewoonte nog steeds heeft, na al die jaren, en dat vind ik gewoon smerig. Dat kan je wel doen als je de enige bent die die potten gebruikt, of als je alléén woont. Maar niet als anderen daar óók van moeten eten. ![]() | |
Eltonno | donderdag 19 januari 2012 @ 00:54 |
Elektrolyse doet echt niks met je hardheid. Het enige wat elektrolyse doet is het ontleden van het ene staal en het afzetten op het andere. Waardoor er dus afbraak van het ene staal ontstaat en opbouw op het andere. Waardoor dus je ene mes heel langzaam zal verdwijnen, en de andere groter word.. Maar op de schaal in een vaatwasser zal het niet meer doen dan wat vlekjes op een mes maken, en hiervoor moeten de messen ook nog eens van een verschillende soort staal zijn. | |
ChildoftheStars | donderdag 19 januari 2012 @ 22:53 |
Mensen die niet fatsoenlijk een tafel kunnen dekken Mensen die niet direct afwassen na het eten | |
Pietverdriet | vrijdag 20 januari 2012 @ 09:00 |
Gezellig | |
MaximusTG | vrijdag 20 januari 2012 @ 09:03 |
Nou, inderdaad. Dat doe ik dus echt alleen als ik alleen of met mn vriendin eet. En dan alleen als we er zin in hebben. Standaard is wel (geen afwasmachine) alles netjes afspoelen, restjes eraf en netjes opstapelen op aanrecht, pannen even snel afwassen (neemt veel plek in) en fornuis afnemen. Maar als er bv gasten zijn dan ga ik echt niet staan afwassen. Dan laat ik de boel de boel, meestal wel ff spullen afspoelen bij het afruimen, en dan wacht ik tot ze weg zijn voor ik netjes opstapel. Heb het een keer zo erg gehad bij iemand, die nodigde ons uit, en kwam na het eten met de mededeling "Ik heb gekookt, dan moeten jullie afwassen..." | |
Pietverdriet | vrijdag 20 januari 2012 @ 10:11 |
Zit wel wat in natuurlijk, maar dat moet het bezoek aanbieden. Verder afwasmachines zijn er niet voor niets | |
Quantic | vrijdag 20 januari 2012 @ 10:20 |
Neuroten topic ![]() | |
MaximusTG | vrijdag 20 januari 2012 @ 10:44 |
Klopt, ik vraag ook altijd of ik moet helpen afwassen, hoeft dan vaak niet. (leuk beleefdheidsspelletje is het ook). Maar die kerel bracht het op zo'n lompe manier.. | |
Joipoidoipoipoi | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:32 |
Echt niet dat ik mijn bezoek laat afwassen! ![]() Als ik bij iemand anders eet vind ik het ook raar als er van mij verwacht wordt dat ik ga afwassen. "Ja hoor, is goed, ik zal dan meteen even je wc schoonmaken, de ramen lappen, stofzuigen, de was doen, en je bed verschonen." ![]() | |
Staal | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:33 |
Kom je vanavond bij mij eten? | |
ChildoftheStars | vrijdag 20 januari 2012 @ 11:40 |
Dat doe ik ook niet, maar dan spoel ik wel snel de dingen af en was het af als de visite weg is. | |
RobinOok | vrijdag 20 januari 2012 @ 12:52 |
Haha, nee, bij mij!!!! Zeg 1 keer per week? ![]() | |
Daniel1976 | vrijdag 20 januari 2012 @ 15:41 |
Ze kwam bij mij op bezoek en nu moet ze dus wel koken, de ramen lappen stofzuigen en opruimen: [R&P SC] Op bezoek bij B! ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Joipoidoipoipoi | vrijdag 20 januari 2012 @ 16:08 |
Ik kwam 'op bezoek'? ![]() Dat 'op bezoek komen van mij' duurt inmiddels al bijna 2 weken en ik weet niet eens meer wie er de eerste keer afgewassen heeft (ik weet wel dat ík het al die keren daarna gedaan heb ![]() ![]() Maar goed, ik ga weer even afwassen... ![]() Edit: Ik weet het alweer. Ik heb de volgende dag met mijn megakater die mega-afwas gedaan... ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door Joipoidoipoipoi op 20-01-2012 16:17:33 ] | |
Staal | vrijdag 20 januari 2012 @ 17:11 |
Ik hou nu maar wijselijk mijn mond. Nooit stoken in een goed huwelijk. ![]() | |
Riann | zaterdag 21 januari 2012 @ 00:14 |
ik zou het als bezoek zelf aanbieden. Ik heb zelf ook meegemaakt toen ik geen vaatwasser had dat ik alles nog moest afwassen. En dat was veel. Ik had geluk dat mijn moeder nog even wat langer is gebleven en die me even kon helpen. Maar ik zou dat nooit zo doen bij andere die geen vaatwasser hebben. Want je lol gaat er dan van over om voor meerdere mensen te koken. | |
Staal | zaterdag 21 januari 2012 @ 00:20 |
Je bent gewoon lui. Als je het regelt heb je nl. alleen borden en bestek. Hooguit nog twee pannen om te wassen. | |
FutureFairytale | zaterdag 21 januari 2012 @ 02:23 |
Was vandaag op visite bij een vriendin en heb beetje afgeruimd en wat niet in haar vaatwasser paste heb ik afgewassen. Maar ze zou me niet raar aankijken als ik op de bank zou blijven zitten en daar gaat het om. Als iemand bij mij komt verplicht ik hem/haar te blijven zitten. Spoel trouwens wel af maar ga geen mega afwas doen voor de visite weg is, niet echt gezellig. | |
Weltschmerz | zaterdag 21 januari 2012 @ 09:53 |
Mijn moeder wilde ook nooit een vaatwasser. Die moest immers ook ingeruimd en uitgeruimd en ze zag al aankomen dat zij dat dan in haar eentje kon doen ipv dat er gezamenlijk afgewassen werd wat best gezellig is. Waar visite overigens ook enthousiast aan meedeed. Ik vond het ook nooit zo onprettig, je staat en beweegt na het eten even, en tussendoor praat je gezellig door, alleen dan meer 1 op 1, niet zo centraal, niet één tafelgesprek. Dus zowel fysiek als qua soort gesprekkken was het eigenlijk best een aangename onderbreking. En als de afwas klaar was was de koffie ook doorgelopen en kwam de drank op tafel (als er visitie was althans) en was iedereen al door de afterdinnerdip heen. Dat werkte prima en ik zie dat ook bij andere etentjes nog wel eens werken. Zelf mik ik alles in een grote teil als ik gasten heb en die vind ik dan later wel een keer terug. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 09:59 |
Tja mijn moeder was ook altijd tegen een afwasmachien, tot de kinderen het huis uit waren en ze het zelf moest doen. | |
Joipoidoipoipoi | zaterdag 21 januari 2012 @ 10:49 |
Nee, hou maar niet je mond. Stuur me nou maar een keer die beloofde mail, ik brand van nieuwsgierigheid en ik heb heus wel tijd om 'm te lezen en te beantwoorden tussen het afwassen door. ![]() | |
fotostarter | zaterdag 21 januari 2012 @ 11:02 |
![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 11:04 |
Net als een tv met afstandsbediening by the way, ![]() | |
ChildoftheStars | zaterdag 21 januari 2012 @ 11:48 |
![]() | |
Frappelsien | zaterdag 21 januari 2012 @ 12:14 |
Koop je eigen pot jam en zet je naam erop.. ![]() | |
Scootmobiel | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:11 |
Haha, ja, dat zou je in dat geval nog haast gaan doen ook. ![]() Belachelijk natuurlijk dat zoiets 'nodig' is, alleen omdat een ander zich niet weet te gedragen en alleen maar aan zichzelf denkt, maar je hebt wel een punt. ![]() | |
RobinOok | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:18 |
Mijn vader doet dat ook. Ik kan er niet mee zitten. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:19 |
Jij eet geen Jam? | |
RobinOok | zaterdag 21 januari 2012 @ 15:21 |
Haha, dat ook ja. | |
Jagärtrut | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:04 |
Mijn moeder zei altijd dat ze 3 afwasmachines had. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:06 |
LOL Mijn zus ging altijd met een boek naar de plee en bleef zitten tot het klaar was. Tot pa daar genoeg van had en een stok onder de klink zette en haar wie van de drie en MASH liet missen | |
Jagärtrut | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:08 |
Ja, of 'ik moet zo nodig huiswerk maken'. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:10 |
Hebben ook wel eens net als of we de afwas deden gedaan, na een kwartier was het klaar, jaaa lekker, de koffie is ook door. Zus van WC en haar toen de afwas laten doen. Ach, happy memories. | |
Isegrim | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:13 |
Wat een nare moeder. ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:19 |
Ik ben ook dan om haar te pesten homo geworden. | |
Isegrim | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:31 |
![]() ![]() Mijn eigen moeder kon niet koken, tot wij het huis uit gingen en ze ineens onvermoede kooktalenten ontdekte. ![]() ![]() | |
FutureFairytale | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:43 |
Dat had ik vroeger ook met een zusje. Ging altijd naar de wc naar het eten en zodra de afwas klaar was, jawel... daar was ze weer! En ik zei er altijd wat van maar dan was ik de sjaak ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 17:46 |
Mijn moeder kon ook niet echt koken, ben gaan koken uit zelfverdediging | |
Quispi | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:03 |
Herkenbaar!! Wij aten iedere aond gekookte aardappelen, doorgekookte groenten en een stuk vlees uit de oven (droog en taai!!) gekruid met altijd dezelfde vleeskruiden en een laag paneermeel... | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:07 |
Jammer trouwens dat slecht kokenden moeders mensen zo wegjagen van aardappels, groente, vlees. Goed klaargemaakt kan het verschrikkelijk lekker zijn, en is het gezond. | |
Quispi | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:09 |
Precies, ik heb inmiddels zo'n afkeer van gekookte aardappels dat ik ze in geen jaren meer gegeten heb.... | |
Staal | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:10 |
Ik ook. ![]() En je kunt er onwijs veel variatie in maken. Daarom is mijn favoriet eigenlijk gewoon goed klaargemaakt bistrovoer. | |
Pietverdriet | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:13 |
Ik at ze ook zelden of nooit meer, tot ik mijn huidige partner tegenkwam die graag aardappels eet. Heerlijke roseval, bloemige eigenheimers, gebakken, boterige puree, friet, gepoft, in zuurkoolstampot, boerenkoolstampot, hutspot, gegratineerd, de manieren ze te bereiden zijn vrijwel eindeloos en als je goede aardappels neemt erg lekker. | |
Quispi | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:23 |
Aardappels staan hier zeker nog een aantal keer per week op het menu, alleen nooit de gekookte versie. Mij staat ook vooral het mondgevoel tegen, zat vroeger regelmatig kokhalzend aan tafel. En dan dwongen mijn ouders mij alsnog die aardappel op te eten. Hallo jeugdtrauma... | |
Isegrim | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:48 |
Ik ben dol op aardappels, maar gekookt eten we ze eigenlijk nooit. | |
loecje | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:55 |
ik heb toen ik het huis uit ging ook paar jaar geen aardappels gegeten. nu heel af en toe weer. | |
minilot | zaterdag 21 januari 2012 @ 18:56 |
Ik ben inmiddels over deze laatste ouderlijk-huis-induced-voedselfobie heen. ![]() Sinds een tijdje kan ik zeer, maar dan ook zéér genieten van, bijvoorbeeld, een perfect gegaarde Eigenheimer! ![]() | |
Isegrim | zaterdag 21 januari 2012 @ 19:17 |
Oh, ik lust ze wel hoor. ![]() | |
Weltschmerz | zondag 22 januari 2012 @ 13:47 |
Ik begin zelf weer wat meer aardappelen te eten. Maar ik snap ook wel waarom ik dat jaren weinig gedaan heb. Het duurt altijd weer tot aardappel 4 tot het schillen een beetje opschiet, het moet ook nog vrij lang opstaan, vaak zijn twee bewerkingen gewenst, het is ook nog niet eens zo heel makkelijk om gebakken aardappelen helemaal goed te krijgen. Bij gekookte aarappelen wil ik wel een mooie rundvleesjus, dat moet ook maar net uitkomen. Een pastaatje is makkelijker en sneller. Je weet dat Jeroen Meús een 7 delig tv-serie over alleen de aardappel heeft? Wat hou ik toch van de Vlaamse televisie. Is net afgelopen geloof ik, nu weer plat preferé. | |
Isegrim | zondag 22 januari 2012 @ 13:50 |
Sowieso hebben ze in Vlaanderen een geweldig kanaal met alleen maar foodie-TV. ![]() | |
Pietverdriet | zondag 22 januari 2012 @ 14:03 |
Heb daar niet alle afleveringen van gezien, peru, ierland, frankrijk en witrusland heb ik gezien Ik mag Jeroen graag zien, erg kundig, gevoel voor humor en breed georienteerd, en erg correct tegenover de mensen in zijn programma, niet dat zuigende gedoe van bv Teun vd Keuken die verder niet erg snugger overkomt. | |
Weltschmerz | zondag 22 januari 2012 @ 14:14 |
Ik kan Van der Keuken ook erg waarderen. De insteek is alleen heel anders en soms zijn ze iets te verdachtmakend. Maar Belgen zijn nou eenmaal een stuk beleefder en die Meus is ook gewoon een leuke vent, dat werkt zeker voor de programma's die hij maakt. Van mevrouw Dahl tot bekenden van Sinatra of een Franse orde ter promotie van een ingewandenstoofpot, hij neemt ze allemaal voor zich in. Maar ook omdat hij wat kan en ook echt zijn best doet om eerst maar eens van anderen te leren. Een enorm contrast met een Nederlands tv-kokje waar ik de naam even van kwijt ben die dan in het buitenland dacht eventjes zijn eigen draai aan een lokaal gerecht te geven terwijl hij niet eens kan koken. Die brutaliteit, die arrogantie en die incompetentie, dat is echt heel erg Hollands, meer nog dan Nederlands, en dat is ook heel erg commerciele tv. | |
Staal | zondag 22 januari 2012 @ 15:21 |
Bedoel jij René Pluijm? Daar erger ik me altijd groen aan. | |
DonJames | zondag 22 januari 2012 @ 15:44 |
Inderdaad ![]() Ontopic: waar ik me wel eens aan erger is de onbereidheid om van het eten iets moois, lekkers of speciaals te maken. Ik noem het laatste kerstdiner bij m'n ouders. Gekookte aardappelen en slappe bloemkool met maizenapapje, precies zoals vroeger (meerdere malen per week) werd opgediend.. Glaasje rode Edah-huiswijn erbij, uit het meest standaard wijnglas wat er is. Geen mooi tafelkleed, geen servetten, geen onderborden etc. De feestelijke aankleding was een waxinelichtje in een borrelglas. Jammer. | |
Staal | zondag 22 januari 2012 @ 16:27 |
Vreselijk figuur is het inderdaad. En altijd euforisch over alles wat hij voor zijn snufferd krijgt. Alles is mooi, echt, zo puur, zo echt. Al zou je hem een stuk knaaghout geven van de Gamma. Maar over je ouders, is dat nou geen moeite willen doen of misschien gewoon niet beter weten? Sommige mensen hebben er echt geen gevoel voor terwijl ze het onwijs lief bedoelen. We spreken altijd een keer of vier per jaar af met mijn favoriete mensen uit de familie. Heel gezellig. Meestal wordt er dan Chinees besteld. Maar nu voor dat we kwamen, zei ze dat ze wat lekkers zou maken. Erwtensoep. Nou die heb ik 1 keer overleefd. Dat nooit meer. Ik heb toen maar gedaan alsof ik niet zo lekker was, maar ja, dat kun je niet blijven doen natuurlijk. Ergens in de zomer had ze macaroni gemaakt die zo grijs was dat Flexa jaloers zou worden op de pigmenten en een chili die leek op hondevoer in een plas bonensoep. Ze deed blikken bonen zonder uitlekken flotsj in die pan. Gelukkig was er toen iemand bij die beter voorbereid haar zelf meegebrachte maaltijdsalade met me deelde. Toen kwam door de telefoon het idee van rijst, perzik en cornedbeef. Wat?! ![]() Snel voorgesteld dat het nou eens mijn beurt was om moeite te doen. Heb inderdaad de hele avond in de keuken gestaan. Maar was een prima manier om er onderuit te komen. Misschien een tip voor jou volgende kerst. ![]() | |
Weltschmerz | zondag 22 januari 2012 @ 16:32 |
Ja, die ja. Ik heb het maar één keer gezien, maar ik hoopte echt dat hij door die locals in mekaar werd geslagen. Waar haalt hij het gore lef vandaan om die mensen hun gerecht te verkrachten en dan ook te gaan zeuren om complimenten terwijl ze duidelijk met lange tanden zitten te eten. | |
DonJames | zondag 22 januari 2012 @ 17:24 |
Ze bedoelen het inderdaad lief, maar weten gewoon niet beter. Het is ook een stukje verschil in karakter denk ik. Ik hou van lekker eten, champagne, goede wijn, mooie muziek, kunst, alle dingen die het leven aangenaam maken. ![]() Ik denk dat het inderdaad wel zoiets gaat worden. M'n broertje (die wél goed kan koken) had het voorgerecht dit jaar al gemaakt. Misschien kan hij promoveren tot het hoofdgerecht als ik voorstel de voorgerechten te maken. Zal niet makkelijk worden aangezien m'n moeder waarschijnlijk nog steeds denkt dat ik, als vrijgezelle vent, hooguit een stoommaaltijd in de magnetron kan klaarmaken ![]() | |
Catbert | maandag 23 januari 2012 @ 18:00 |
Ik bied het meestal wel aan om "even te helpen" maar ga er eigenlijk vanuit dat ze 'nee hoeft niet' zeggen. Als we bezoek hebben laden we de hele meuk ook ff in 5 minuten in de vaatwasser en de rest komt de volgende dag wel. Ik hou er sowieso niet van als anderen m'n vaatwasser inpakken want dat gaat vaak zo inefficient als de pest. Oftewel: ik erger me aan mensen die een vaatwasser niet efficient in kunnen pakken. ![]() | |
Isegrim | maandag 23 januari 2012 @ 18:08 |
Daar erger ik mij ook aan. Het moet op mijn manier. ![]() ![]() | |
GeenWijn | maandag 23 januari 2012 @ 18:24 |
hahaha inderdaad!! | |
Isabeau | maandag 23 januari 2012 @ 18:45 |
Ooit ergens gegeten waar ze dat ook deden. Aanvankelijk zag de bonenschotel-nog-zonder-bonen er op het fornuis best smakelijk uit...tot de blikken werden opengetrokken en hoppa met gehele inhoud werden geleegd in de pan. Ik was te verbijsterd om snel genoeg te reageren. Wat is dat onsmakelijk zeg. Maar goed, ik erger me dus ook al aan de treurigheid (zie de prachtige voorbeelden hierboven) die helaas veel Nederlanders elke avond weer op tafel zetten onder het mom van 'voedsel'. En dan ook nog smakelijk eten! durven zeggen ![]() | |
twi | maandag 23 januari 2012 @ 18:49 |
Het verkeerd inruimen van de vaatwasser, wat kunnen sommige mensen dat inefficiënt zeg? Bah. En dan het uitruimen, dat de kopjes en glazen schots en scheef door elkaar staan. Zwart hoort bij zwart, wit bij wit, longdrinkglas hoort bij longdrinkglas, wijnglas bij wijnglas. Zo moeilijk is 't toch niet? | |
RobinOok | maandag 23 januari 2012 @ 18:55 |
Moeilijk niet, neurotisch wel. | |
Pietverdriet | maandag 23 januari 2012 @ 18:57 |
Ik denk het, jij post het Maar goed, zwarte borden en kopjes... Vast van dat achthoekige spul uit de jaren 80 | |
Isabeau | maandag 23 januari 2012 @ 19:04 |
zoooo lelijk! | |
Pietverdriet | maandag 23 januari 2012 @ 19:05 |
Mode is zo verschrikkelijk dat het ieder jaar veranderd moet worden (THHGTTG) | |
Isegrim | maandag 23 januari 2012 @ 19:15 |
Die borden zagen we vandaag nog bij de kringloop staan, een heel compleet servies. ![]() | |
Catbert | maandag 23 januari 2012 @ 19:20 |
Wat dat betreft ben ik ook wel een beetje een OCDer, het moet er wel netjes instaan idd ![]() | |
Isegrim | maandag 23 januari 2012 @ 19:21 |
Over glazen en de vaatwasser gesproken: wanneer maken ze nou eens een vaatwasser waar je met goed fatsoen je wijnglazen in kunt zetten? ![]() | |
MaximusTG | maandag 23 januari 2012 @ 19:22 |
Wijnglazen moet je ook gewoon met de hand afwassen ![]() | |
Isegrim | maandag 23 januari 2012 @ 19:23 |
Ik doe daar niet aan, haat afwassen. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 23 januari 2012 @ 19:28 |
Ik gebruik duralex glazen voor wijn. ![]() Drinkt heerlijk, kan je mee gooien en worden hoe ouder ze worden alleen maar mooier. En het geeft het heerlijke vakantie op wijnboerderij in Frankrijk gevoel | |
LeeHarveyOswald | maandag 23 januari 2012 @ 19:28 |
Die glazen zijn wel handig ja, als je ze laat vallen stuiteren ze gewoon weer omhoog je hand in ![]() | |
Isegrim | maandag 23 januari 2012 @ 19:29 |
Ik gebruik ook het liefst onze voetloze wijnglaasjes, maar meneer wil graag wijnglazen. ![]() | |
Isabeau | maandag 23 januari 2012 @ 19:31 |
Ik had van iemand een set soortgelijke onbreekbare glazen gekregen (tweede hands, geen cadeau oid). Vond ze eigenlijk wel lelijk en dacht tijdens het afwassen 'hmm, zouden ze ook kunnen breken?'. Ik heb er 1 op de keukenvloer laten vallen en idd, die stuiteren gewoon ![]() | |
RobinOok | maandag 23 januari 2012 @ 19:36 |
hear hear | |
RobinOok | maandag 23 januari 2012 @ 19:37 |
Passen ze niet in het bestekmandje? Of over de bordenprikkers? | |
RobinOok | maandag 23 januari 2012 @ 19:38 |
Dan heb je geluk, want als ze breke (en dat kunnen ze) dan spatten ze in 10.000 stukjes uit elkaar. ![]() | |
Pietverdriet | maandag 23 januari 2012 @ 19:40 |
Klopt, maar de laatste keer dat ik dat had was 20 jaar geleden, en het voordeel is dat je wel veel scherven hebt, maar niet van die scherpe kleine scherfjes zoals bij gewone glazen die veeeeel sneller breken. | |
Isabeau | maandag 23 januari 2012 @ 19:54 |
Oh echt waar! ![]() | |
Isegrim | maandag 23 januari 2012 @ 19:59 |
Alleen de flutes passen in het bestekmandje. Over de bordenprikkers kan, maar is niet heel stabiel. | |
Pietverdriet | maandag 23 januari 2012 @ 20:08 |
Wat voor een wijnglazen heb je? | |
twi | maandag 23 januari 2012 @ 20:21 |
Dat achthoekige spul is inderdaad lelijk, heb ik zeker niet, gewoon vierkante witte borden. Maar een paar zwarte koffiemokken is toch weinig mis mee? Ik ben trouwens de eerste die toegeeft dat ik een OCD heb met dat soort dingen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 23 januari 2012 @ 20:36 |
* Troost * ![]() | |
#ANONIEM | maandag 23 januari 2012 @ 20:37 |
ongeorganiseerd koken. | |
Joipoidoipoipoi | maandag 23 januari 2012 @ 22:15 |
In het geval van mijn ouders, andere familie/vrienden/kennissen zou ik me er niet aan ergeren als de tafel niet perfect opgemaakt is. Het gaat me dan vooral om het gezelschap. Bij een formeel diner vind ik het wat anders. Ja, snap ik ook nooit. Mensen die niet zoveel mogelijk klaarzetten van tevoren, maar er 5 minuten voordat de rest klaar is achter komen dat dít nog moet gebeuren, dát nog moet gebeuren... Verder hou ik niet van afzuigkappen. Ik zet liever een raampje open. Afzuigkappen maken zo'n herrie en ik luister graag naar mijn eten tijdens het koken. ![]() | |
Weltschmerz | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:05 |
Misschien had ik het in de vorige reeks al gepost, maar waar ik niet tegen kan is mensen die zomaar wat doen, en vooral doen en niet kunnen laten. Mensen die poseren als iemand die aan het koken is, en daar dan maar de suggestieve bewegingen bij maken. Beetje roeren, beetje schudden, beetje kruiden toevoegen, vuur hoger zetten, vuur lager zetten, als je maar wat te doen hebt, ga roken of afwassen of zo als je per se wat in je handen moet hebben of wat moet doen. Dat gaat dan ook vaak samen met zomaar wat ingredienten erbij doen, het liefst iets sexy's met een Italiaanse naam of zo, zomaar een bakvet gebruiken, welke vooraan staat of zo, zomaar een pan pakken, zomaar een room nemen, als het maar wit is, zomaar een volgorde nemen, waar je op dat moment aan denkt. Ik pruts zelf ook maar wat aan, maar ik pruts tenminste met overal een idee achter en niet om de bewegingen van een kok na te doen. | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:11 |
Weltschmerz, tering waar je je druk om kan maken zeg ![]() Enige waar ik me echt aan erger is als mensen eten helemaal kapot bakken/koken. Zo zonde. Of een vlijmscherp koksmes misbruiken als smeermes ofzo. | |
hugsy33 | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:15 |
Of mensen die in de pan snijden, dag anti-aanbaklaag ![]() | |
MinderMutsig | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:16 |
Verpakkingen opensnijden met je koksmes. Koken alsof je veertien uitgehongerde pubers in huis hebt terwijl je maar met z'n tweeën bent en dan na het eten alles wat teveel gemaakt is zo de vuilnisbak in kiepen. [ Bericht 0% gewijzigd door MinderMutsig op 24-01-2012 10:22:05 ] | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:22 |
Wat is daar dan mis mee? | |
MinderMutsig | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:23 |
Pak een schaar ofzo. Daar misbruik je je goede mes toch niet voor. ![]() | |
DeTolk | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:24 |
Bierglazen ook. Ook irritant, de aardappelpan zonder eerst te spoelen zo hoppa in de vaatwasser. Glazen krijg je nooit meer goed schoon door al dat zetmeel | |
DeTolk | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:25 |
Ook een doodzonde. Ik doe al 3 jaar met dezelfde koekenpan, en er zit nog geen 1 krasje in. Goed, dat is ook m'n goede pan. Voor het bakken van eieren/pannenkoeken gebruik ik van die goedkope hemapannen | |
MinderMutsig | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:26 |
Mensen die het je voor het eten lekker zitten te maken met een beschrijving van wat ze gaan maken en als het dan op tafel komt blijkt het doodgebakken te zijn en smaakt het naar margarine. ![]() | |
DeTolk | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:28 |
Of dat de groente zo uit het water komen, zonder enige vorm van zout, nootmuskaat of peper. GATVER | |
simmu | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:28 |
wat ik gister had; had snelsnel een grillburgerding gehaald bij de c1000. viessssssssssssssssss man ![]() ![]() manlief en kinderspul (2 stuks. een van bijna 2 en een van 3) zaten te smullen ![]() ![]() ![]() edit; ik vind koken leuk en hou van verse dingen ![]() de rest van mijn gezin houdt van alditroep | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:29 |
Stel je voor, groenten die naar zichzelf smaken. | |
LeeHarveyOswald | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:30 |
![]() Royal Leerdam Style (Anderhalf jaar geleden 18 rood en 18 wit van Isegrims moeder gekregen. Isegrim is zó goed met wijnglazen, dat we nu nog 2 witte hebben), en een hand vol van die hoekige Duralex glazen: ![]() En ook de IKEA-variant daarvan: | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:30 |
Een goed mes kan daar tegen, het is gereedschap | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:31 |
Als je een beetje een degelijk mes hebt moet het snijden in karton en/of plastic niet echt uitmaken dacht ik zo ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:31 |
Die hoekige glazen vind ik niet lekker monden, weet niet waarom. | |
DeTolk | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:32 |
Dat is niet erg. Maar een beetje zout is toch niet erg. | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:33 |
Ligt aan je smaak en de groente in kwestie, jatoch? | |
Weltschmerz | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:36 |
Dat is een symptoom van hetzelfde probleem. | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:50 |
Mensen die producten van de Aldi standaard 'troep' noemen... ![]() Er zijn zoveel producten van de Aldi waar echt niks mis mee is. | |
simmu | dinsdag 24 januari 2012 @ 10:52 |
dat weet ik, ik doe er tenslotte de boodschappen. edoch; die grillbrugers zijn troep ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 24 januari 2012 @ 11:01 |
Doe ik ook altijd met mijn koksmes. | |
Bosbeetle | dinsdag 24 januari 2012 @ 11:38 |
Ik erger me eigenlijk nooit aan andermans keukengewoonten, ben ik nu raar? | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 11:39 |
Ja, jij bent gek, maar dat wist je al. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 11:39 |
Dat jij je nergens aan ergert laat mij weer ergeren, is dat niet erg? Erger jij je aan het ergeren of wat is erger? | |
Bosbeetle | dinsdag 24 januari 2012 @ 11:40 |
| |
Bosbeetle | dinsdag 24 januari 2012 @ 11:41 |
Ik erger me ook niet aan jullie ergeren aan andermans keukengewoonten ik deel gewoon de ergernis niet, niet erg toch? | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 11:42 |
ergerlijk | |
DonJames | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:09 |
Ben jij zo'n onnodige panroerder? Zo'n vaatwasserchaoot? Zo'n groentendoodkoker? Zo'n Aldigrillburgerliefhebber? ![]() ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:12 |
Zou het dan toch van Erger tot Kwaad gaan? | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:48 |
Nog eentje: Mensen die als ze boodschappen gedaan hebben, gewoon alle nieuwe spullen voorin de kasten zetten, waardoor alles wat achterin staat vergeten wordt en op een gegeven moment weggegooid moet worden (nee, ik ben niet zo iemand die producten meteen weggooit als ze net over de datum zijn). | |
Catbert | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:55 |
Oh, ik kom ook altijd ouwe shit tegen in m'n koelkast ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:56 |
Heb bij supermarkten wel gezien dat ze hetzelfde deden, zag bij AH wel eens flessen olijfolie die al meer dan een jaar over datum waren en een dikke laag stof hadden. | |
Sinosappel | dinsdag 24 januari 2012 @ 12:59 |
Nee. Ik ook niet. Gewoon niet mee bemoeien als iemand voor je kookt. Zo simpel kan het zijn! | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:04 |
Je ermee bemoeien en je er aan ergeren zijn twee verschillende zaken, maar erger jij je er aan als iemand zich er mee bemoeit als je voor hen kookt? | |
Sinosappel | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:07 |
Neehoor, vind ik prima. Maar ik ben ook niet zo'n kookwonder, misschien gaat het daar mee samen. | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:14 |
Het komt ook weleens voor dat je gaat koken in andermans keuken (althans, ik doe dat weleens), dus dan word je automatisch geconfronteerd met die keukengewoontes. Ook als je gaat samenwonen word je geconfronteerd met elkaars keukengewoontes. Gelukkig hebben mijn huidige liefde en ik samen afgesproken dat hij zich niet meer in de keuken bemoeit. Hij mag even door de keuken heenlopen als hij daar toevallig langs moet, maar als hij te lang in de keuken blijft hangen, duw ik hem gewoon weg. ![]() Ook heeft hij deze topicreeks in zijn favorieten staan, dus hij kent de regels. ![]() | |
Bosbeetle | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:49 |
![]() ![]() | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:50 |
Dit. | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 13:52 |
Als ik het me goed herinner was het zijn eigen idee al vóórdat we samenwoonden, maar ik vond het wel een heel goed idee, want het voorkomt een hoop onnodig gezeik. ![]() | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:22 |
Daar wil ik nog aan toevoegen dat hij helemaal niet zo van het huishouden is. Hij laat het liefst alles slingeren. Dat vind ik niet erg, maar dan is het gewoon ook beter als hij zich er helemaal niet mee bemoeit. ![]() | |
Isabeau | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:25 |
Dus als ik het goed begrijp hoeft hij (omdat het alleen maar op jouw manier mag) niets te doen in de keuken en het huishouden? Heeft hij goed voor elkaar ![]() | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:31 |
Prima, ik zou het echter niet pikken van je, Joipoidoipoipoi ![]() | |
twi | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:54 |
Waar zit het addertje onder het gras? | |
RobinOok | dinsdag 24 januari 2012 @ 14:55 |
Jesus, dat er nog vrouwen als Joipoidoipoipoi bestaan! Dat zouden ze moeten verbieden. Of in ieder geval dat die zich nog voortplanten. Mijn god zeg. | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:02 |
Nee, daar zal ik nooit over klagen. Hij heeft het goed voor elkaar..., maar ik heb het ook goed met hem. ![]() En het is niet omdat het alleen maar op mijn manier 'mag', maar ook gewoon omdat hij het huishouden gewoon echt niet doet! ![]() Tja, en ik hou er niet van als ik druk bezig ben in de keuken, en iemand achter mij is er ondertussen een puinhoop van aan het maken. ![]() ![]() Maar eh, genoeg over mijn relatie, aangezien het een FOK!ker is en ik daardoor geen zin heb om hier alle ins en outs van onze relatie te bespreken... ![]() Laten we het erop houden dat wij allebei zeer content zijn met deze afspraken. ![]() | |
Staal | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:47 |
Als jullie allebei tevreden zijn met de afspraken dan werkt het. Niets meer aan doen dan. Persoonlijk vind ik het niet handig. Bij mijn buren gaat het ook zo. Zij doet het huishouden, hij de tuin. Als zij weg zou vallen kan die man gewoon niet voor zichzelf zorgen. Zij zou niet eens weten hoe ze een lamp moet ophangen. Ik kook 90%. Maar hij kookt wel en vraagt ook hoe ik dingen doe. Vind het ook een prettig idee dat als ik wegval dat hij niet alle dagen sla met spekjes en bonenschotels hoeft te eten maar alles kan maken. Evenveel kunnen vind ik sowieso wel praktisch. Dat geldt ook voor de rest. Ik zou echt niet afhankelijk van een man willen zijn als het op klussen aankomt. Laat het me 1 keer zien en dan doe ik het zelf wel. Maar daarom is de ene relatie de andere ook niet. | |
Staal | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:51 |
Oh ja, ik heb nog een keuken ergernis want daar kwam ik voor. Als jij iets hebt koken op een pit en iemand zet dan zonder overleg, terwijl jij met een tikkende kookwekker in de huiskamer zit, gewoon het gas helemaal laag vanwege condens op de ramen. En dan kom je terug in de keuken en dan zie je bijv. halfgare rijst in een warme plas water liggen. Echt, daar kan ik zo giftig om worden. Blijf er af! | |
Lienekien | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:56 |
Ik kan me eraan ergeren dat het gas te hoog staat en dat het fornuis wordt ondergesputterd en dat iemand dan niet even het gas een tikje lager doet. | |
DrukVout | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:58 |
Fucking irritant als mijn vriendin met der handen aan de draaiknoppen van het gas komt. Ook irritant als ze na de afwas het fornuis schoonmaakt en zeurt dat ik een schilder moet bestellen omdat de saus tegen het plafond aanzit. | |
minilot | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:59 |
I hear you JoiPoienz! Ik jaag mijn lief desnoods met een keukenmes de keuken uit. Mijn domein! Ik kook, hij eet het op. Onze verkering vaart wel zéér wel bij een traditioneel rolpatroon. ![]() ![]() | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 15:59 |
Tja, ik vind het wel handig. In mijn vorige relaties ging het anders. Wél bemoeien met het huishouden, maar het níet doen en ondertussen ook alles laten slingeren. Nou, laat maar slingeren dan, maar bemoei er dan ook verder niet mee, want ik ruim het wel op. Dat werkt een stuk rustgevender moet ik zeggen. ![]() Oh, hij kan best voor zichzelf zorgen hoor, heeft dat ook wel moeten doen voordat ik er was. Precies. ![]() Het wordt bijna een R&P-topic zo... ![]() | |
twi | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:03 |
Waar ik ook helemaal wild van word, is wanneer je overduidelijk een bepaald gerecht A aan het maken bent en iemand de keuken in komt en zegt "Oh lekker, gaan we lekker <gerecht B> eten?" NEE, JE ZIET TOCH WAT ER IN DE PAN ZIT?!?! | |
Lienekien | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:06 |
Of hij ruikt etenslucht en zegt: "Ha, we eten X!" "Nee , dat eten ze bij de buren." | |
Joipoidoipoipoi | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:11 |
Dat bedoel ik! ![]() Maar ik neem aan dat jij het zelf ook opeet. ![]() | |
Catbert | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:11 |
Precies. Soms denk je ook iets te ruiken maar dan blijkt het iets anders te zijn. Wat ik ook wel grappig vindt is als je gewoon nog met de basics bezig bent (ui aanfruiten ofzo) dat mensen al zeggen "goh, dat ruikt lekker". Krijg ik soms de neiging ze een bordje gebakken uien te geven ![]() | |
_Hestia_ | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:11 |
Zo gaat het hier ook hoor ![]() | |
minilot | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:16 |
Haha, uiteraard! ![]() Verder: geen ergernissen, behalve mensen die in MIJN keuken gaan lummelen terwijl ik er bezig ben. ![]() Ik vind het vaak allang leuk genoeg als iemand voor me kookt, en ik kan me echt niet voorstellen dat ik me daadwerkelijk op zou gaan winden over hoe iemand iets te eten klaarmaakt. Ik word hoogstens soms een beetje sip van andermans beroerde eetpatroon, maar dat is iets anders. | |
Staal | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:29 |
Ja jammer, maar hier kan ik me dus ook al aan ergeren. Het valt een beetje onder eten dat geen aandacht krijgt. Ik ga trouwens een algemene ergernissen lijst samenstellen. Dingen als onmogelijke verpakkingen die niet open te krijgen zijn, mensen met teveel parfum op in een lift, bestek tegen tanden aanklakken, slurpen, eindeloos klikken met een klikpen, mensen met profielschoenen die alles doorlopen in het huis etc. En nee, ik ben niet zuur maar dat lijkt me wel grappig. | |
Bosbeetle | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:31 |
Ik kan de laatste keer dat ik me ergerde niet eens herinneren ![]() Het zal waarschijnlijk aan mijzelf geweest zijn... | |
Staal | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:38 |
Denk eigenlijk dat mannen veel relaxter zijn. Vrouwen weten altijd precies wat er onderhuids gaande is terwijl de meeste mannen dan gewoon niet begrijpen wat er aan de hand is. Wil trouwens niet zeggen dat de ene partij het beter in de smiezen heeft dan een ander hoor. | |
HostiMeister | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:42 |
![]() ![]() | |
twi | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:44 |
TENENKROMMEND + HEVIGE FRUSTRATIE Oké, ik ben weer rustig. | |
Sinosappel | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:48 |
Ik durf nooit meer in de buurt te komen van iemand die aan het koken is dankzij dit topic. | |
twi | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:49 |
Ik uit m'n woede in hoofdletters, niet in steekpartijen. | |
Isabeau | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:51 |
Dat is maar goed ook in zo'n ruimte met diverse (neem ik aan) scherpe messen ![]() | |
simmu | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:53 |
wat ik trouwnes ook afschuwelijk irritant vindt, is dat ik al mijn spulletjes steeds weg moet bergen ivm de kinderen ![]() | |
ieniminimuis | dinsdag 24 januari 2012 @ 16:59 |
ik zou zeggen leer je kinders om er vanaf te blijven! En ach ze snijden zichzelf een keer met een mes en daarna weten ze dat het gevaarlijk is. Kinderen moeten het verschil leren tussen daar mag ik aankomen en daaraan niet. Het is in mijn ogen slechts een opvoed taak of laat je kinderen maar eens voelen hoe het is om de fout in te gaan. Niets werkt zo goed om gedrag aan te leren dan het belonings en bestraffingssysteem. | |
simmu | dinsdag 24 januari 2012 @ 17:17 |
tuurlijk is dat zo. ze zijn alleen nog een beetje klein voor het hele "dan doe je je maar zeer" verhaal met messen ![]() | |
twi | dinsdag 24 januari 2012 @ 17:22 |
Gecombineerd met m'n hematofobie is dat inderdaad wel goed. Nog een ergernis, messen met een scherpe punt naar boven gericht in de afwasmachine stoppen. | |
ieniminimuis | dinsdag 24 januari 2012 @ 17:38 |
of in mijn geval in het bestekbakje van het afruiprekje... | |
fotostarter | dinsdag 24 januari 2012 @ 18:23 |
Vieze afvoerputjes ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 24 januari 2012 @ 18:38 |
Messen horen ook niet in de afwasmachine | |
Ludd | dinsdag 24 januari 2012 @ 20:08 |
![]() Ik vind het al irritant als mensen het gas niet terugdraaien bij het koken van aardappels of groenten. Dan staat het gas vol open en het water hevig te borrelen. Nergens goed voor, het water wordt er niet warmer van en het zal niet sneller gaar zijn. | |
Zonnetje1981 | dinsdag 24 januari 2012 @ 21:40 |
![]() | |
DonJames | dinsdag 24 januari 2012 @ 22:07 |
Nog zoiets. Ben je druk bezig in de keuken om iets lekker te koken voor iemand, gaat ze ongeïnteressseerd op de bank wat met d'r telefoon spelen of TV kijken. LEKKER GEZELLIG!! ![]() ![]() | |
Sinosappel | dinsdag 24 januari 2012 @ 22:20 |
Haha wat doe je me aaan | |
Klaploper | dinsdag 24 januari 2012 @ 22:35 |
Wellicht is het meer een hint richting jou. | |
robber57 | dinsdag 24 januari 2012 @ 23:35 |
- Wat eten we? * Hussen-met-je-neus-er-tussen - ![]() | |
Isegrim | dinsdag 24 januari 2012 @ 23:39 |
Ja, of opgebakken vensterbanken. ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 24 januari 2012 @ 23:46 |
Ik las Mensen ![]() | |
twi | woensdag 25 januari 2012 @ 00:12 |
Koksmessen doe ik er ook niet in, maar kleine goedkope vleesmessen met een scherpe punt, waarom niet. | |
Isegrim | woensdag 25 januari 2012 @ 00:14 |
Ja, ik doe de cheapass aardappelmesjes enzo er ook gewoon in. Het Goede Mes gaat er natuurlijk niet in. | |
Isegrim | woensdag 25 januari 2012 @ 00:14 |
Oh en de Molenmesjes al helemaal niet. ![]() | |
RobinOok | woensdag 25 januari 2012 @ 00:21 |
Ik wel. Allemaal behalve mijn koks- en fileermes. | |
Eska | woensdag 25 januari 2012 @ 00:29 |
Die kreeg ik als kind ook altijd te horen! ![]() En nu zeg ik het zelf ook wel eens tegen mijn kinders.... ![]() ![]() Oh en ik stoor me vaak aan het feit dat de kraan/gootsteen regelmatig nodig is voor (in mijn ogen) vieze karweitjes terwijl ik daar met eten bezig ben. ![]() In de (binnenkort) nieuwe keuken komen dus 2 afzonderlijke gootstenen. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 25 januari 2012 @ 06:39 |
Als kind > Wat eten we, Mam? Patatten > Blij Blij Gekookte aardappels op tafel zet > WTF | |
Aegithalos | woensdag 25 januari 2012 @ 06:57 |
De vuilnisbak helemaal volproppen omdat ze geen zin hebben om de zak eruit te halen. Na het koken/eten niet opruimen of afwassen. Of bij een vaatwasser alsnog alle afwas op het aanrecht staat. Helemaal als je dan denkt te gaan koken en je eerst alles kan gaan opruimen. ![]() (En koken in een vuile keuken ![]() | |
jerney | woensdag 25 januari 2012 @ 08:07 |
Ik ben zo blij met mijn lief als ik dit topic lees ![]() Krijg alleen af en toe een opmerking wanneer ik het GFT- zakje weer eens te vol heb gepropt ![]() ![]() andersom erger ik me ook niet. Wel ben ik vies van oude, koude sopjes. ![]() Maar afhankelijk van mijn bui laat ik ze dan links liggen of verman ik mezelf en trek de stop er snel uit terwijl ik "huuuuuu" roep en een vies gezicht trek. ![]() | |
Isegrim | woensdag 25 januari 2012 @ 08:41 |
Mijn vriend leegt ook nooit de prullenbak. Dat is namelijk 'mijn taak'. ![]() ![]() | |
jerney | woensdag 25 januari 2012 @ 08:43 |
Zo een heb ik er ook gehad. Run like hell ![]() | |
MaximusTG | woensdag 25 januari 2012 @ 08:45 |
* MaximusTG is de ideale man ![]() ![]() | |
Isegrim | woensdag 25 januari 2012 @ 08:45 |
Nee hoor, want verder is hij heel lief en kookt hij vrijwel elke avond voor mij. ![]() | |
Isegrim | woensdag 25 januari 2012 @ 08:46 |
Is dat een aanbeveling? ![]() | |
jerney | woensdag 25 januari 2012 @ 08:46 |
Oh, dan is het goed ![]() | |
MaximusTG | woensdag 25 januari 2012 @ 08:51 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Aegithalos | woensdag 25 januari 2012 @ 08:56 |
Haha gelukkig ruimt mijn huidige vriend wel alles netjes op. Maar bij een vriendinnetje wat in een studentenhuis woont zou ik dus echt niet kunnen leven. En oude sopjes brrrr. | |
Catbert | woensdag 25 januari 2012 @ 10:04 |
Ik vind met vuilniszakken sjouwen ook weer zo'n mannending. Bij ons komen ze op Woensdag en nu voor het eerst is die taak 'verschoven' naar m'n vriendin. Ik moet nl. de kleine wegbrengen en 2 vuilniszakken en een maxi-cosi dragen werkt niet ![]() | |
DeTolk | woensdag 25 januari 2012 @ 10:05 |
En dan moet je ook nog oppassen dat je niet met een vuilniszak bij de opvang/school staat. ![]() | |
Catbert | woensdag 25 januari 2012 @ 12:12 |
Ik moest lachen ![]() ![]() | |
Karina | woensdag 25 januari 2012 @ 15:02 |
Hier op kantoor wordt al een week of zo niet meer schoongemaakt vanwege de staking, dan zie je pas vieze gewoontes van mensen ![]() Als ze koffie zetten en morsen, gewoon alle gemorste koffie laten liggen, niet even afvegen of zo, nee hoor. Soms vergeten mensen het koffiezetapparaat uit te zetten, dan kom je 's morgens op kantoor en is de hele pot volgekoekt met oude koffie ![]() | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 15:41 |
Klinkt bekend Karina! Ik werk tegenwoordig voor het eerst in mijn leven op een kantoor zonder schoonmakers (na een stuk of twintig kantoren mét schoonmakers). We zijn hier met z'n achten en houden de boel zelf 'n soort van schoon. Het was voor mij zéér wennen dat ik 's morgens niet per se een leeg prullenbakje had, en dat een koffiekringetje inderdaad potentieel eindeloos op je bureau kan blijven liggen. ![]() | |
Joipoidoipoipoi | woensdag 25 januari 2012 @ 16:35 |
- Mensen die niet met keukenapparatuur kunnen omgaan en/of die apparatuur niet schoonmaken en dan vervolgens de apparatuur - i.p.v. zichzelf - de schuld geven als iets mislukt. | |
LeeHarveyOswald | woensdag 25 januari 2012 @ 16:39 |
Ja hallo, als ik sta te koken en druk ben, en dat ding is vol, dan is dat jouw taak als souschef ja ![]() | |
Aventura | woensdag 25 januari 2012 @ 16:43 |
Mijn man gooit etenswaren altijd onverpakt in de koelkast, waardoor het uitdroogt en oneetbaar wordt. Er is niks tegen te doen. Het zit niet in zijn systeem. Een voorbeeld: pakje roomboter, door het papier heen er een stuk afsnijden en de rest zo de koelkast in smijten. | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 16:53 |
Roomboter in de koelkast? Wat lastig lijkt me dat: zo'n onsmeerbaar harde homp! | |
WHATSHESAID | woensdag 25 januari 2012 @ 16:56 |
Ik heb wel eens in een lunchroom gewerkt, moest ik een ui snipperen met een aardappelschilmesje... Sowieso, mensen die alles snijden met een aardappelschilmesje ![]() | |
Catbert | woensdag 25 januari 2012 @ 17:00 |
M'n vriendin vindt grote messen eng ofzo. Die gebruikt nooit 't grote koksmes. Ik dop er de boontjes mee... | |
Pietverdriet | woensdag 25 januari 2012 @ 17:01 |
Beetje kok neemt zijn eigen messen mee | |
Pietverdriet | woensdag 25 januari 2012 @ 17:02 |
een (half) pakje op kamer temperatuur, de rest in de koelkast? En zijn zat zaken waar je harde boter voor wilt hebben, en je voorraad blijft langer goed | |
Aventura | woensdag 25 januari 2012 @ 17:10 |
Roomboter gebruiken wij hier voornamelijk om mee te braden, vandaar koelkast ![]() | |
RobinOok | woensdag 25 januari 2012 @ 17:25 |
Daar kan ik me dan weer niks bij voorstellen, boontjes doppen met een mes? ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 25 januari 2012 @ 17:27 |
Ik denk dat ie bedoeld sperzieboontjes ontkronen | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 17:35 |
Ah, nou, roomboter gaat er bij ons in vliegende vaart doorheen, dus het blijft sowieso wel goed. Als ik iets met een deegje bak (toch het voornaamste waar je koude boter voor nodig hebt) dan zet ik het wel vooraf in de koelkast - komt niet zo vaak voor. Heb bijna altijd boter op kamertemperatuur nodig. | |
RobinOok | woensdag 25 januari 2012 @ 18:04 |
Grappig, hier is de roomboter juist vaak over de datum. ![]() | |
minilot | woensdag 25 januari 2012 @ 18:45 |
Jaaa, maar ik doe dan ook alweer vier jaar met dezelfde fles sesamolie. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 25 januari 2012 @ 18:48 |
iiiii | |
Klaploper | woensdag 25 januari 2012 @ 21:46 |
mensen die gaan huilen als er zand in de spinazie zit. hoort erbij en is gezond, daarom juist niet wassen |