Inderdaadquote:Op zondag 22 januari 2012 15:21 schreef Staal het volgende:
Bedoel jij René Pluijm? Daar erger ik me altijd groen aan.
Vreselijk figuur is het inderdaad. En altijd euforisch over alles wat hij voor zijn snufferd krijgt. Alles is mooi, echt, zo puur, zo echt. Al zou je hem een stuk knaaghout geven van de Gamma.quote:Op zondag 22 januari 2012 15:44 schreef DonJames het volgende:
[..]
InderdaadDat eeuwige gevis naar complimenten ook. "Is het lekker? Is dit de échte smaak van de provence/navarra/münsterland of hoe jullie je achterlijke boerenknollenland ook noemen? Ja toch? Hè? Toch? Ja hè?
Ontopic: waar ik me wel eens aan erger is de onbereidheid om van het eten iets moois, lekkers of speciaals te maken. Ik noem het laatste kerstdiner bij m'n ouders. Gekookte aardappelen en slappe bloemkool met maizenapapje, precies zoals vroeger (meerdere malen per week) werd opgediend.. Glaasje rode Edah-huiswijn erbij, uit het meest standaard wijnglas wat er is. Geen mooi tafelkleed, geen servetten, geen onderborden etc. De feestelijke aankleding was een waxinelichtje in een borrelglas. Jammer.
Ja, die ja. Ik heb het maar één keer gezien, maar ik hoopte echt dat hij door die locals in mekaar werd geslagen. Waar haalt hij het gore lef vandaan om die mensen hun gerecht te verkrachten en dan ook te gaan zeuren om complimenten terwijl ze duidelijk met lange tanden zitten te eten.quote:Op zondag 22 januari 2012 15:21 schreef Staal het volgende:
[..]
Bedoel jij René Pluijm? Daar erger ik me altijd groen aan.
Ze bedoelen het inderdaad lief, maar weten gewoon niet beter. Het is ook een stukje verschil in karakter denk ik. Ik hou van lekker eten, champagne, goede wijn, mooie muziek, kunst, alle dingen die het leven aangenaam maken.quote:Op zondag 22 januari 2012 16:27 schreef Staal het volgende:
...
Maar over je ouders, is dat nou geen moeite willen doen of misschien gewoon niet beter weten? Sommige mensen hebben er echt geen gevoel voor terwijl ze het onwijs lief bedoelen.
Ik denk dat het inderdaad wel zoiets gaat worden. M'n broertje (die wél goed kan koken) had het voorgerecht dit jaar al gemaakt. Misschien kan hij promoveren tot het hoofdgerecht als ik voorstel de voorgerechten te maken. Zal niet makkelijk worden aangezien m'n moeder waarschijnlijk nog steeds denkt dat ik, als vrijgezelle vent, hooguit een stoommaaltijd in de magnetron kan klaarmakenquote:We spreken altijd een keer of vier per jaar af met mijn favoriete mensen uit de familie.
Heel gezellig. Meestal wordt er dan Chinees besteld. Maar nu voor dat we kwamen, zei ze dat ze wat lekkers zou maken. Erwtensoep. Nou die heb ik 1 keer overleefd. Dat nooit meer. Ik heb toen maar gedaan alsof ik niet zo lekker was, maar ja, dat kun je niet blijven doen natuurlijk. Ergens in de zomer had ze macaroni gemaakt die zo grijs was dat Flexa jaloers zou worden op de pigmenten en een chili die leek op hondevoer in een plas bonensoep.
Ze deed blikken bonen zonder uitlekken flotsj in die pan. Gelukkig was er toen iemand bij die beter voorbereid haar zelf meegebrachte maaltijdsalade met me deelde.
Toen kwam door de telefoon het idee van rijst, perzik en cornedbeef. Wat?!.
Snel voorgesteld dat het nou eens mijn beurt was om moeite te doen. Heb inderdaad de hele avond in de keuken gestaan. Maar was een prima manier om er onderuit te komen. Misschien een tip voor jou volgende kerst..
Ik bied het meestal wel aan om "even te helpen" maar ga er eigenlijk vanuit dat ze 'nee hoeft niet' zeggen. Als we bezoek hebben laden we de hele meuk ook ff in 5 minuten in de vaatwasser en de rest komt de volgende dag wel. Ik hou er sowieso niet van als anderen m'n vaatwasser inpakken want dat gaat vaak zo inefficient als de pest.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 10:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Zit wel wat in natuurlijk, maar dat moet het bezoek aanbieden.
hahaha inderdaad!!quote:Op zondag 22 januari 2012 16:32 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ja, die ja. Ik heb het maar één keer gezien, maar ik hoopte echt dat hij door die locals in mekaar werd geslagen. Waar haalt hij het gore lef vandaan om die mensen hun gerecht te verkrachten en dan ook te gaan zeuren om complimenten terwijl ze duidelijk met lange tanden zitten te eten.
Ooit ergens gegeten waar ze dat ook deden. Aanvankelijk zag de bonenschotel-nog-zonder-bonen er op het fornuis best smakelijk uit...tot de blikken werden opengetrokken en hoppa met gehele inhoud werden geleegd in de pan. Ik was te verbijsterd om snel genoeg te reageren. Wat is dat onsmakelijk zeg.quote:Op zondag 22 januari 2012 16:27 schreef Staal het volgende:
. Ze deed blikken bonen zonder uitlekken flotsj in die pan.
Ik denk het, jij post hetquote:
zoooo lelijk!quote:Op maandag 23 januari 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik denk het, jij post het
Maar goed, zwarte borden en kopjes...
Vast van dat achthoekige spul uit de jaren 80
Mode is zo verschrikkelijk dat het ieder jaar veranderd moet worden (THHGTTG)quote:
Wat dat betreft ben ik ook wel een beetje een OCDer, het moet er wel netjes instaan iddquote:
Ik gebruik duralex glazen voor wijn.quote:Op maandag 23 januari 2012 19:21 schreef Isegrim het volgende:
Over glazen en de vaatwasser gesproken: wanneer maken ze nou eens een vaatwasser waar je met goed fatsoen je wijnglazen in kunt zetten?
Ik had van iemand een set soortgelijke onbreekbare glazen gekregen (tweede hands, geen cadeau oid). Vond ze eigenlijk wel lelijk en dacht tijdens het afwassen 'hmm, zouden ze ook kunnen breken?'. Ik heb er 1 op de keukenvloer laten vallen en idd, die stuiteren gewoonquote:Op maandag 23 januari 2012 19:28 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Die glazen zijn wel handig ja, als je ze laat vallen stuiteren ze gewoon weer omhoog je hand in
Passen ze niet in het bestekmandje? Of over de bordenprikkers?quote:Op maandag 23 januari 2012 19:29 schreef Isegrim het volgende:
Ik gebruik ook het liefst onze voetloze wijnglaasjes, maar meneer wil graag wijnglazen.
Dan heb je geluk, want als ze breke (en dat kunnen ze) dan spatten ze in 10.000 stukjes uit elkaar.quote:Op maandag 23 januari 2012 19:31 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik had van iemand een set soortgelijke onbreekbare glazen gekregen (tweede hands, geen cadeau oid). Vond ze eigenlijk wel lelijk en dacht tijdens het afwassen 'hmm, zouden ze ook kunnen breken?'. Ik heb er 1 op de keukenvloer laten vallen en idd, die stuiteren gewoon
Klopt, maar de laatste keer dat ik dat had was 20 jaar geleden, en het voordeel is dat je wel veel scherven hebt, maar niet van die scherpe kleine scherfjes zoals bij gewone glazen die veeeeel sneller breken.quote:Op maandag 23 januari 2012 19:38 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Dan heb je geluk, want als ze breke (en dat kunnen ze) dan spatten ze in 10.000 stukjes uit elkaar.
Oh echt waar!quote:Op maandag 23 januari 2012 19:38 schreef RobinOok het volgende:
Dan heb je geluk, want als ze breke (en dat kunnen ze) dan spatten ze in 10.000 stukjes uit elkaar.
Alleen de flutes passen in het bestekmandje. Over de bordenprikkers kan, maar is niet heel stabiel.quote:Op maandag 23 januari 2012 19:37 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Passen ze niet in het bestekmandje? Of over de bordenprikkers?
Wat voor een wijnglazen heb je?quote:Op maandag 23 januari 2012 19:59 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Alleen de flutes passen in het bestekmandje. Over de bordenprikkers kan, maar is niet heel stabiel.
Dat achthoekige spul is inderdaad lelijk, heb ik zeker niet, gewoon vierkante witte borden. Maar een paar zwarte koffiemokken is toch weinig mis mee? Ik ben trouwens de eerste die toegeeft dat ik een OCD heb met dat soort dingenquote:Op maandag 23 januari 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik denk het, jij post het
Maar goed, zwarte borden en kopjes...
Vast van dat achthoekige spul uit de jaren 80
* Troost *quote:Op maandag 23 januari 2012 20:21 schreef twi het volgende:
[..]
Dat achthoekige spul is inderdaad lelijk, heb ik zeker niet, gewoon vierkante witte borden. Maar een paar zwarte koffiemokken is toch weinig mis mee? Ik ben trouwens de eerste die toegeeft dat ik een OCD heb met dat soort dingen
In het geval van mijn ouders, andere familie/vrienden/kennissen zou ik me er niet aan ergeren als de tafel niet perfect opgemaakt is. Het gaat me dan vooral om het gezelschap. Bij een formeel diner vind ik het wat anders.quote:Op zondag 22 januari 2012 15:44 schreef DonJames het volgende:
Ontopic: waar ik me wel eens aan erger is de onbereidheid om van het eten iets moois, lekkers of speciaals te maken. Ik noem het laatste kerstdiner bij m'n ouders. Gekookte aardappelen en slappe bloemkool met maizenapapje, precies zoals vroeger (meerdere malen per week) werd opgediend.. Glaasje rode Edah-huiswijn erbij, uit het meest standaard wijnglas wat er is. Geen mooi tafelkleed, geen servetten, geen onderborden etc. De feestelijke aankleding was een waxinelichtje in een borrelglas. Jammer.
Ja, snap ik ook nooit. Mensen die niet zoveel mogelijk klaarzetten van tevoren, maar er 5 minuten voordat de rest klaar is achter komen dat dít nog moet gebeuren, dát nog moet gebeuren...quote:
Wat is daar dan mis mee?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:16 schreef MinderMutsig het volgende:
Verpakkingen opensnijden met je koksmes.
Pak een schaar ofzo. Daar misbruik je je goede mes toch niet voor.quote:
Bierglazen ook.quote:Op maandag 23 januari 2012 19:22 schreef MaximusTG het volgende:
Wijnglazen moet je ook gewoon met de hand afwassen.
Ook een doodzonde. Ik doe al 3 jaar met dezelfde koekenpan, en er zit nog geen 1 krasje in.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:15 schreef hugsy33 het volgende:
Of mensen die in de pan snijden, dag anti-aanbaklaag
Of dat de groente zo uit het water komen, zonder enige vorm van zout, nootmuskaat of peper.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:26 schreef MinderMutsig het volgende:
Mensen die het je voor het eten lekker zitten te maken met een beschrijving van wat ze gaan maken en als het dan op tafel komt blijkt het doodgebakken te zijn en smaakt het naar margarine.
Stel je voor, groenten die naar zichzelf smaken.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:28 schreef DeTolk het volgende:
[..]
Of dat de groente zo uit het water komen, zonder enige vorm van zout, nootmuskaat of peper.
GATVER
quote:Op maandag 23 januari 2012 20:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat voor een wijnglazen heb je?
Een goed mes kan daar tegen, het is gereedschapquote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:23 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Pak een schaar ofzo. Daar misbruik je je goede mes toch niet voor.
Als je een beetje een degelijk mes hebt moet het snijden in karton en/of plastic niet echt uitmaken dacht ik zoquote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:23 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Pak een schaar ofzo. Daar misbruik je je goede mes toch niet voor.
Die hoekige glazen vind ik niet lekker monden, weet niet waarom.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Royal Leerdam Style (Anderhalf jaar geleden 18 rood en 18 wit van Isegrims moeder gekregen. Isegrim is zó goed met wijnglazen, dat we nu nog 2 witte hebben), en een hand vol van die hoekige Duralex glazen:
[ afbeelding ]
En ook de IKEA-variant daarvan:
[ afbeelding ]
Dat is niet erg. Maar een beetje zout is toch niet erg.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Stel je voor, groenten die naar zichzelf smaken.
Ligt aan je smaak en de groente in kwestie, jatoch?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:32 schreef DeTolk het volgende:
[..]
Dat is niet erg. Maar een beetje zout is toch niet erg.
Dat is een symptoom van hetzelfde probleem.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:11 schreef HostiMeister het volgende:
Weltschmerz, tering waar je je druk om kan maken zeg
Enige waar ik me echt aan erger is als mensen eten helemaal kapot bakken/koken. Zo zonde.
Mensen die producten van de Aldi standaard 'troep' noemen...quote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:28 schreef simmu het volgende:
de rest van mijn gezin houdt van alditroep
dat weet ik, ik doe er tenslotte de boodschappen. edoch; die grillbrugers zijn troepquote:Op dinsdag 24 januari 2012 10:50 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Mensen die producten van de Aldi standaard 'troep' noemen...
Er zijn zoveel producten van de Aldi waar echt niks mis mee is.
Ja, jij bent gek, maar dat wist je al.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 11:38 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik erger me eigenlijk nooit aan andermans keukengewoonten, ben ik nu raar?
Dat jij je nergens aan ergert laat mij weer ergeren, is dat niet erg? Erger jij je aan het ergeren of wat is erger?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 11:38 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik erger me eigenlijk nooit aan andermans keukengewoonten, ben ik nu raar?
quote:Op dinsdag 24 januari 2012 11:39 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
[..]
Ja, jij bent gek, maar dat wist je al.
Ik erger me ook niet aan jullie ergeren aan andermans keukengewoonten ik deel gewoon de ergernis niet, niet erg toch?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 11:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat jij je nergens aan ergert laat mij weer ergeren, is dat niet erg? Erger jij je aan het ergeren of wat is erger?
Ben jij zo'n onnodige panroerder? Zo'n vaatwasserchaoot? Zo'n groentendoodkoker? Zo'n Aldigrillburgerliefhebber?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 11:38 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik erger me eigenlijk nooit aan andermans keukengewoonten, ben ik nu raar?
Zou het dan toch van Erger tot Kwaad gaan?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 11:41 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Ik erger me ook niet aan jullie ergeren aan andermans keukengewoonten ik deel gewoon de ergernis niet, niet erg toch?
Heb bij supermarkten wel gezien dat ze hetzelfde deden, zag bij AH wel eens flessen olijfolie die al meer dan een jaar over datum waren en een dikke laag stof hadden.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 12:48 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Nog eentje:
Mensen die als ze boodschappen gedaan hebben, gewoon alle nieuwe spullen voorin de kasten zetten, waardoor alles wat achterin staat vergeten wordt en op een gegeven moment weggegooid moet worden (nee, ik ben niet zo iemand die producten meteen weggooit als ze net over de datum zijn).
Nee.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 11:38 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik erger me eigenlijk nooit aan andermans keukengewoonten, ben ik nu raar?
Je ermee bemoeien en je er aan ergeren zijn twee verschillende zaken, maar erger jij je er aan als iemand zich er mee bemoeit als je voor hen kookt?quote:Op dinsdag 24 januari 2012 12:59 schreef Sinosappel het volgende:
[..]
Nee.
Ik ook niet. Gewoon niet mee bemoeien als iemand voor je kookt. Zo simpel kan het zijn!
Neehoor, vind ik prima. Maar ik ben ook niet zo'n kookwonder, misschien gaat het daar mee samen.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je ermee bemoeien en je er aan ergeren zijn twee verschillende zaken, maar erger jij je er aan als iemand zich er mee bemoeit als je voor hen kookt?
Het komt ook weleens voor dat je gaat koken in andermans keuken (althans, ik doe dat weleens), dus dan word je automatisch geconfronteerd met die keukengewoontes.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 12:59 schreef Sinosappel het volgende:
Nee.
Ik ook niet. Gewoon niet mee bemoeien als iemand voor je kookt. Zo simpel kan het zijn!
Dit.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:49 schreef Bosbeetle het volgende:
oeh ben blij dat ik niet zo'n vriendin heb... dan zou ik niet meer mogen koken
Als ik het me goed herinner was het zijn eigen idee al vóórdat we samenwoonden, maar ik vond het wel een heel goed idee, want het voorkomt een hoop onnodig gezeik.quote:Op dinsdag 24 januari 2012 13:49 schreef Bosbeetle het volgende:
oeh ben blij dat ik niet zo'n vriendin heb... dan zou ik niet meer mogen koken
Dus als ik het goed begrijp hoeft hij (omdat het alleen maar op jouw manier mag) niets te doen in de keuken en het huishouden? Heeft hij goed voor elkaarquote:Op dinsdag 24 januari 2012 14:22 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:
Daar wil ik nog aan toevoegen dat hij helemaal niet zo van het huishouden is. Hij laat het liefst alles slingeren. Dat vind ik niet erg, maar dan is het gewoon ook beter als hij zich er helemaal niet mee bemoeit.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |