abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 4 maart 2011 @ 16:17:02 #1
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_93645787
Deel 1 staat hier: Keukengewoontes van anderen waar je je aan ergert!

Openingspost van deel 1:

- Aangebroken producten niet goed afsluiten
- Met hetzelfde mes in bijvoorbeeld eerst de boter en daarna de jam
- Potje met één zilveruitje (of ander waardeloos restje) terug in de koelkast zetten i.p.v. opmaken
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee :r
- Bij Teflon-pannen met metalen bestek in de pan krassen :(
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is
- Grote hoeveelheden zout gebruiken om het eten 'smaakvol' te maken
- Mensen die zich ongevraagd gaan bemoeien terwijl je aan het koken bent (bijvoorbeeld het vuur lager of hoger gaan zetten of het vlees om gaan draaien)
- Een nieuwe verpakking aanbreken terwijl er nog een aangebroken identiek product staat
- Uit het pak/fles drinken i.p.v. een glas pakken :r
- Geen biefstuk kunnen bakken (helemaal doorgebakken en taai) :{
- Eerst het vlees op tafel zetten en 10 minuten later de aardappels, i.p.v. alles tegelijk
- Frituren in oud frituurvet

Laatste post van deel 1:

quote:
7s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:14 schreef Yu-Kee het volgende:
Mensen kunnen toch niet ruiken of jij je ei hard of zacht wilt? Dus dat moet je dan zelf even zeggen (wel raar dat de gastheer/vrouw dat niet aan je vraagt trouwens).

Maar ik vind het ook raar als mensen eten opzetten en dan gewoon iets anders gaan doen. Voor aardappels en rijst dat gewoon een tijdje moet koken maakt het niet zoveel uit, maar bij dingen die gebakken en regelmatig omgekeerd moeten worden, en dingen die geroerd moeten worden snap ik niet dat mensen gewoon weglopen. :{
pi_93645917
quote:
8s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:17 schreef Yu-Kee het volgende:
- Expres in vlees prikken ("Ja, want dan kan het niet ontploffen") zodat het niet meer sappig is

Kan dat dan, ontploffend vlees :?
(vegavraag, ik weet het)
  vrijdag 4 maart 2011 @ 16:21:58 #3
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93646031
quote:
8s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:17 schreef Yu-Kee het volgende:
- Tijdens het koken met de lepel in de pan roeren, vervolgens gaan proeven met diezelfde lepel en dan weer verder gaan roeren ermee :r
Valt me op dat ze dat bij Masterchef Australië echt constant doen.
Niet dat ik er trouwens erg veel problemen mee heb, maar het valt me wel op.
  vrijdag 4 maart 2011 @ 16:25:41 #4
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_93646202
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:19 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Kan dat dan, ontploffend vlees :?
(vegavraag, ik weet het)
Ja, in sommige stukken vlees zit namelijk wat dynamiet. Dit komt door de voeding van de dieren. Er zitten stoffen in die in de maag en in de darmen omgezet kunnen worden in dynamiet. Dit is echter een langzaam proces en in het meeste vlees zit het niet. Hoewel dit heel af en toe, vooral bij varkensvlees, nog wel zo kan zijn waardoor het vlees dus kan ontploffen bij het bakken.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 4 maart 2011 @ 16:27:08 #5
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_93646279
Dynamiet? Nitroglycerine, toch?
pi_93646740
Ah, goed om te weten. Is het nou zo dat je bij kiloknallers als Lidl en Aldi een grotere kans loopt om vlees met nitroglycerine te treffen?
  vrijdag 4 maart 2011 @ 16:42:48 #7
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_93647012
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:37 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ah, goed om te weten. Is het nou zo dat je bij kiloknallers als Lidl en Aldi een grotere kans loopt om vlees met nitroglycerine te treffen?
Nee bij de Lidl zitten er meestal wondertollen in het vlees. Bij de Aldi dan weer vuurpijlen.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  vrijdag 4 maart 2011 @ 16:42:55 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_93647016
Je zal er om lachen, maar met vet en kippenstront (liever nog duiven) kan je echt explosieven maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_93647082
quote:
4s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:42 schreef Klaploper het volgende:

[..]

Nee bij de Lidl zitten er meestal wondertollen in het vlees. Bij de Aldi dan weer vuurpijlen.
Oeh, ik koop normaal alleen bilogisch vlees maar ik denk dat ik voortaan naar de Lidl ga.

quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Je zal er om lachen, maar met vet en kippenstront (liever nog duiven) kan je echt explosieven maken.
Waarom zou ik daar om lachen?

En om back ontopic te gaan: ik zou me behoorlijk ergeren aan ontploffend vlees.
  zaterdag 5 maart 2011 @ 18:16:46 #10
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_93693333
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 maart 2011 16:19 schreef _Ophelia_ het volgende:
Kan dat dan, ontploffend vlees :?
Saucijsjes bijvoorbeeld. Is wel zonde als dat gebeurt, omdat dan de vleessappen eruit lopen. Gelukkig overkomt mij dat zelden. :)
  woensdag 9 maart 2011 @ 14:41:23 #11
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_93859879
- Overvolle vuilnisbakken, die soms zelfs half openstaan. :r
- Een andere vuilnisbak dan een pedaalemmer, die je dus de hele tijd moet aanraken als je eten aan het bereiden bent. :r
  † In Memoriam † woensdag 9 maart 2011 @ 14:54:12 #12
91830 MaximusTG
pi_93860357
Och, ik heb zo'n grote vuilnisbak in de keuken staan, waar een normale vuilniszak in kan. Daar zit zo'n halve bol bovenop met een schuifklep. Die kan ik met mn elleboog openmaken. Sowieso wordt die bak vaak genoeg leeg gemaakt en schoongemaakt.
Zo'n pedaalemmer zwaait namelijk vaak best hard open, en trekt volgens mij allemaal lucht naar binnen en daarna weer naar buiten bij het open en dicht doen. Daar al eens aan gedacht :P. Krijg je zo'n lekker spray:P. Net zoals die plaatjes waar ze de onzichtbare druppeltjes zichtbaar maken bij het doorspoelen van het toilet.
pi_93875827
Mensen die een tijdje heet water via de kraan tappen en dan dicht draaien.
Denk jij daarna even snel je handen te wassen...... :%
  woensdag 9 maart 2011 @ 20:34:14 #14
330313 Gary_Oak
Smell ya later!
pi_93875895
Mensen die geen fatsoenlijke roerei kunnen maken. :') Het is altijd óf te waterig, óf te droog. :N
  woensdag 9 maart 2011 @ 20:46:45 #15
326197 Psy-freak
Moderator i.o.
pi_93876532
De vraag: houdt je van pittig eten?
Zeker!
Uhm... dit is pittig?
zaterdag 13 augustus 2011 11:41 schreef RockNijntje het volgende:
Psy-freak heeft wel de schattigste UI van heel FOK!
FOK!-vriendin: Pixxie. & AdoraBelle
  maandag 9 januari 2012 @ 20:41:06 #16
92926 Joipoidoipoipoi
met broedsel incl. grote zus!
pi_106616060
quote:
0s.gif Op woensdag 9 maart 2011 20:46 schreef Psy-freak het volgende:
De vraag: houdt je van pittig eten?
Zeker!
Uhm... dit is pittig?
Ook zo vaak meegemaakt inderdaad. :')

Valt ook een beetje in deze categorie:

quote:
9s.gif Op donderdag 24 februari 2011 12:23 schreef Yu-Kee het volgende:
- Te weinig sambal:

"Heb je genoeg sambal in huis, want ik ga Indisch voor je koken."
Hij/zij: "Ja hoor, dat heb ik wel."

En dan kom je daar en dan staat er echt zo'n minipotje bijna uitgedroogde sambal Oelek met een heel klein restje erin.

"Huh? Hoeveel sambal heb je nodig dan? Met deze hoeveelheid doe je toch járen?!"

Zegt hij/zij dan...

:(
Nog eentje: Mensen die een leeg pak van bijvoorbeeld sinaasappelsap in één keer in de prullenbak gooien i.p.v. zo'n pak plat te maken.
"If you don't stop lying about me, I'll start telling the truth about you."
pi_106616511
Mensen die eten niet op smaak brengen, dus niet proeven, geen zout of peper, of juist teveel zout...
Whatever...
pi_106623452
Mensen die tijdens het koken/eten bereiden eten aan hun handen/vingers hebben en dit vervolgens met alle mogelijke geluiden af te likken om daarna doodleuk weer aan het eten te zitten :r
  dinsdag 10 januari 2012 @ 02:32:35 #19
89287 robber57
Lets go Brandon!
pi_106629939
Lepels,messen, roerijzers en andere spatels met een zootje drab eraan op het aanrecht naast het fornuis leggen ipv op een schoteltje }:|

Kun je bij het afwassen je suf krabben om zo'n opgedroogde klodder champion saus er af te krijgen ;(

Voor ieder wissewasje een schoon bakje,schoteltje, kopje,mes,lepel enz enz pakken en zo en berg afwas creeren waar je de rest van de avond mee aan de slag kunt. :(
pi_106631965
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 02:32 schreef robber57 het volgende:
Lepels,messen, roerijzers en andere spatels met een zootje drab eraan op het aanrecht naast het fornuis leggen ipv op een schoteltje }:|

Kun je bij het afwassen je suf krabben om zo'n opgedroogde klodder champion saus er af te krijgen ;(

Voor ieder wissewasje een schoon bakje,schoteltje, kopje,mes,lepel enz enz pakken en zo en berg afwas creeren waar je de rest van de avond mee aan de slag kunt. :(
Als je aanrecht schoon is leg ik dat allemaal wel op de aanrecht alleen niet met een klodder eraan. En mijn aanrecht is nadat ik het af gedaan heb weer brandschoon
pi_106640380
Teveel boter (pindakaas, jam, etc) aan je mes doen, op je boterham smeren, en wat over blijft weer terug in het potje/bakje doen...aan de rand....inclusief broodkruimels....echt ranzig
pi_106651151
Mensen die in euroshopperboterkneut bakken,en dan met een gezicht als Andre van Duin vragen waarom het zo spettert :r
  dinsdag 10 januari 2012 @ 19:23:47 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106652455
Mensen die alle ranzig smeervet maar boter noemen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 januari 2012 @ 23:53:34 #24
126003 Daniel1976
de omnibus dubitandum
pi_106666865
quote:
3s.gif Op maandag 9 januari 2012 20:41 schreef Joipoidoipoipoi het volgende:

Nog eentje: Mensen die een leeg pak van bijvoorbeeld sinaasappelsap in één keer in de prullenbak gooien i.p.v. zo'n pak plat te maken.
:( :( :( :( :( :(
  woensdag 11 januari 2012 @ 00:27:38 #25
42366 Staal
Happy cupcake. :')
pi_106668192
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 januari 2012 02:32 schreef robber57 het volgende:

Voor ieder wissewasje een schoon bakje,schoteltje, kopje,mes,lepel enz enz pakken en zo en berg afwas creeren waar je de rest van de avond mee aan de slag kunt. :(
Ik dacht even hoe kom ik aan dit topic in mijn actives, maar heb mijn grootste ergernissen vorig jaar al gepost. :').

Eten dat geen aandacht krijgt. En ik begrijp dus nog steeds niet waarom sommige mensen zo'n bende maken in de keuken.
Ik was zelf voortdurend alles af in de wachtmomenten. Het maakt mij niet uit wat je pakt maar ruim meteen op. Het is gewoon niet leuk om na het tafelen nog een hele berg te moeten afwassen. Het moet niet meer zijn dan de borden, bestek en hooguit twee pannen.
Un certain jeune homme
Saint-Mandé, 6 octobre 1929 - Paris, 7 août 2010.
Als je teveel denkt aan de tijd die je nog hebt vergeet je te leven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')