haha, ach bloemkool kun je veel mee. lekker hoor. je kunt het ook grillen en met mosterdsaus besmeren. of in een ovenschotel gooien met aardappelpuree, gehakt en veel kaasquote:Op maandag 27 september 2010 10:35 schreef douche-eendje het volgende:
Als het zo doorgaat met mijn odinpakket stop ik ermee. Deze week koolrabi én bloemkool .
Hey douche-eendje ook vegetariër?quote:Op maandag 27 september 2010 10:35 schreef douche-eendje het volgende:
Als het zo doorgaat met mijn odinpakket stop ik ermee. Deze week koolrabi én bloemkool .
Ja, volgende week al weer 5 jaar zonder vlees/visquote:Op dinsdag 28 september 2010 12:50 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
Hey douche-eendje ook vegetariër?
Grappig, je weet de datum ook nog?quote:Op dinsdag 28 september 2010 12:52 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja, volgende week al weer 5 jaar zonder vlees/vis
1 oktober, makkelijk te onthouden. At toch al bijna altijd vegetarisch, dus heb destijds de knoop doorgehakt en besloten om het dan maar helemaal niet meer te eten.quote:Op dinsdag 28 september 2010 12:57 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
Grappig, je weet de datum ook nog?
De datum weet ik niet meer. Wel dat ik tien jaar was, een documentaire op tv zag waarin een koe werd geslacht en vanaf die dag nooit meer vlees heb gegeten. Vanaf m'n 15e ook geen vis meer.
Hartstikke goed!quote:Op dinsdag 28 september 2010 12:58 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
1 oktober, makkelijk te onthouden. At toch al bijna altijd vegetarisch, dus heb destijds de knoop doorgehakt en besloten om het dan maar helemaal niet meer te eten.
Ik kreeg én venkel én waterkersquote:Op maandag 27 september 2010 10:35 schreef douche-eendje het volgende:
Als het zo doorgaat met mijn odinpakket stop ik ermee. Deze week koolrabi én bloemkool .
Heb hem in de OP gezet Misschien wel leuk om eens een fijne OP te maken voor deze reeks.quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:27 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
Hartstikke goed!
Handig topic, eens teruglezen! Voor nu alvast een tip van mij, een weblog waar ik al veel vegetarische recepten vandaan heb die tenminste niet zo ingewikkeld zijn met 1001 ingrediënten en dus betaalbaar en nog best redelijk te doen voor non-keukenprinsessen zoals ikzelf.
http://mamwatetenwevandaag.web-log.nl
Ja preciesquote:Op dinsdag 28 september 2010 14:50 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Vorige week toevallig, met ook nog druiven, peren en broccoli?
Goed idee! Ik zal eens meedenken.quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:53 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Heb hem in de OP gezet Misschien wel leuk om eens een fijne OP te maken voor deze reeks.
Odin-combi, die heb ik ook. Deze week dus o.a. bloemkool en koolrabi, bahbahbah.quote:
Kan deze OP niet zo heel lang meer editten (max 24 uur na openen geloof ik?), maar er kan wel wat leuks bij lijkt mijquote:Op dinsdag 28 september 2010 14:56 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
Goed idee! Ik zal eens meedenken.
Oh ok, ik krijg mn pakket morgen pas. Of kan je dat eerder al ergens zien?quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:57 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Odin-combi, die heb ik ook. Deze week dus o.a. bloemkool en koolrabi, bahbahbah.
[..]
Kan deze OP niet zo heel lang meer editten (max 24 uur na openen geloof ik?), maar er kan wel wat leuks bij lijkt mij
Wat voor pakket ?quote:Op maandag 27 september 2010 10:35 schreef douche-eendje het volgende:
Als het zo doorgaat met mijn odinpakket stop ik ermee. Deze week koolrabi én bloemkool .
Gevondenquote:Op dinsdag 28 september 2010 14:57 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh ok, ik krijg mn pakket morgen pas. Of kan je dat eerder al ergens zien?
Op de website van odin, www.odin.nl. Ik ga hem vandaag ophalen.quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:57 schreef Windigo het volgende:
[..]
Oh ok, ik krijg mn pakket morgen pas. Of kan je dat eerder al ergens zien?
Ja heuj, jij hebt een andere postcodequote:Op dinsdag 28 september 2010 14:58 schreef Windigo het volgende:
[..]
Gevonden
oranje biet
bloemkool
cherrytomaat
mango
appel
Allemaal lekker!
Biologisch groente/fruitpakket .quote:
Krijg jij al zo lang dingen die je niet lekker vindt dan?quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:59 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja heuj, jij hebt een andere postcode
Ben ik ook wel benieuwd naar ja .quote:Op maandag 27 september 2010 16:49 schreef TheFamousMan het volgende:
Hewa mensen, nog een vegetarische Fok!-er hier!
Waar gaan de topics in deze reeks meestal over? Over recepten, of hóé vegetarisch je bent [flexetariër, veganist, gewoon geen vlees]?
Ik eet zelf geen vlees, vis en kip [ook geen eieren]
waarom?
Ik vindt dat alle dieren gelijk zijn [nee, ik ben geen hippie.] en ieder dier dus recht heeft om te leven.
nou, dat wou ik dus even melden [ ]
LATUR!
Dat niet, maar deze week valt het wel heel erg tegen. Kijk het nog even aan, kan nog overstappen op de vitatas.quote:Op dinsdag 28 september 2010 15:02 schreef Windigo het volgende:
[..]
Krijg jij al zo lang dingen die je niet lekker vindt dan?
Foei, je eet vegetarisch of je bent vegetariër. Ik neem aan dat er nog geen blaadjes uit je oren groeien . Topics zijn tot nu toe wisselend geweest van recepten/ervaringen uitwisselen, vleesch-baggeraars en andere gesprekjes .quote:Op dinsdag 28 september 2010 15:03 schreef h0neybunnY het volgende:
[..]
Ben ik ook wel benieuwd naar ja .
Zelf ben ik al 11 jaar vegetarisch.
In het begin moest ik nog wel eens in de maand vis eten van m'n moeder en melk drinken . Maar vis eet ik nu ook al zo'n 9 á 10 jaar niet meer (lust het ook gewoon niet). En melk drink ik al zo'n 4 jaar bijna nooit meer. Vind dat niet zo lekker.
Eieren en kaas neem ik ook zelden, zelfde reden .
Foutje !quote:Op dinsdag 28 september 2010 15:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Dat niet, maar deze week valt het wel heel erg tegen. Kijk het nog even aan, kan nog overstappen op de vitatas.
[..]
Foei, je eet vegetarisch of je bent vegetariër. Ik neem aan dat er nog geen blaadjes uit je oren groeien . Topics zijn tot nu toe wisselend geweest van recepten/ervaringen uitwisselen, vleesch-baggeraars en andere gesprekjes .
Heej, toffe site! Die kan ik wel gebruiken.quote:Op dinsdag 28 september 2010 14:27 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
Hartstikke goed!
Handig topic, eens teruglezen! Voor nu alvast een tip van mij, een weblog waar ik al veel vegetarische recepten vandaan heb die tenminste niet zo ingewikkeld zijn met 1001 ingrediënten en dus betaalbaar en nog best redelijk te doen voor non-keukenprinsessen zoals ikzelf.
http://mamwatetenwevandaag.web-log.nl
mijn vriend vertelde dat het laatst zelfs in een tv-serie stond! Avatar volgens mij Ik heb hem al goed afgericht dat hij het weet als niet vegetariër.quote:Op dinsdag 28 september 2010 15:28 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Dat niet, maar deze week valt het wel heel erg tegen. Kijk het nog even aan, kan nog overstappen op de vitatas.
[..]
Foei, je eet vegetarisch of je bent vegetariër. Ik neem aan dat er nog geen blaadjes uit je oren groeien . Topics zijn tot nu toe wisselend geweest van recepten/ervaringen uitwisselen, vleesch-baggeraars en andere gesprekjes .
Of wat dacht je van een lekker hapje antibiotica?quote:Op donderdag 30 september 2010 11:12 schreef Windigo het volgende:
Ik eet geen vlees meer vanaf vandaag. Ik lees wéér over allerlei ellende met giftige kippen etc, ik geloof het wel en voor écht goed vlees heb ik geen geld. En deze keer hou ik het wel vol, want ik heb het er echt helemaal mee gehad. Dan maar geen lekker biefstukje op mn bord, ik heb teveel ellende gezien en wil niet weten wat dat in mijn lijf aanricht.
Linkje naar het betreffende artikel: http://www.trouw.nl/nieuw(...)_minister_Klink.html
Kip eten is veilig ja, ja. Ik vraag me af wat die resistente bacterieën in mijn lijf doen?
Ja precies daar dacht ik dus ook al aan Ik hoef geen gif meer op mijn bord.quote:Op donderdag 30 september 2010 12:16 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Of wat dacht je van een lekker hapje antibiotica?
De wat?quote:Op donderdag 30 september 2010 11:33 schreef mjan het volgende:
4 oktober is de officiële opening van de vegetarische slager trouwens in Den Haag. Ben wel benieuwd of dat wat is.
Thanks voor de link, zo eens even kijken! En nee het zit helaas niet bij me in de buurt, voor Ekoplaza reis ik (onder andere speciaal) naar Den Haag. Al hebben we hier ook een fijne en supergrote biologische winkel met een behoorlijk vegetarisch en veganistisch assortiment. Mocht je eens in Rotterdam zijn, echt een bezoekje waard.quote:Op donderdag 30 september 2010 14:34 schreef douche-eendje het volgende:
Odin voor 1-2 personen is met een grote eter erg weinig. Ik kan er wel even mee doen in mijn eentje, maar veel is het niet. Je kunt het wel eerst proberen met een 1-2 personenpakket, je kunt namelijk altijd wisselen van pakket.
Natalie, is een slager die geen vlees verkoopt (www.devegetarischeslager.nl ):). Fijn dat er bij jou nog wel een Ekoplaza zit, die in Alkmaar is dicht omdat de huur van het pand niet meer op te brengen was. Erg jammer, want het was wel een erg fijne winkel.
Haha, ik vraag me af of dat restaurantdeel nog bestaat? Nog nooit van gehoord eigenlijk. De toko Siesan zelf is er in ieder geval nog wel; vond het wel een grappig winkeltje.quote:Op donderdag 30 september 2010 15:11 schreef Natalie78 het volgende:
Via de Twitter van die Vegetarische Slager kwam ik op een Toko in Den Haag terecht. Ik hoop dat de koks daar beter zijn dan de webmaster...pop up bij binnengaan van de website over de opening op 1 april 2006.
http://siesan.nl/kortingsbon.jpg
Wat je reden ook is, in ieder geval tof dat je het ook gaat proberen!quote:Op donderdag 30 september 2010 12:20 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ja precies daar dacht ik dus ook al aan Ik hoef geen gif meer op mijn bord.
Sylvia witteman heeft getwitterd dat ze daar misselijk van is geworden, en haar vijf kinderen ook Ze mogen hem dus nog even verder testenquote:Op zondag 3 oktober 2010 15:22 schreef rijsttafel het volgende:
Een item over de nieuwe vleesvervanger:
http://www.eenvandaag.nl/(...)s_meer_op_echt_vlees
Beetje jammer dat het in dat item weer eens lijkt alsof je niet volwaardig kunt koken zonder vlees of vleesvervanger, maar goed.
Heb je gezien hoeveel ze aten? Dan zou ik ook misselijk worden.quote:Op zondag 3 oktober 2010 15:49 schreef Windigo het volgende:
[..]
Sylvia witteman heeft getwitterd dat ze daar misselijk van is geworden, en haar vijf kinderen ook Ze mogen hem dus nog even verder testen
Moet je even deze aflevering van de wilde keuken kijken.quote:Op maandag 4 oktober 2010 12:13 schreef Principessa.Farfallus het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met melk? Is dat ook zielig?
Serieuze vraag hoor!
Ik hoorde namelijk dat er geitenlammetjes werden geboren en daarna afgemaakt zodat de moeder melk bleef geven en ik geitenkaas kan eten !
Hier thuis doet dit recept het altijd goed, is ook makkelijk naar smaak aan te passen.quote:Op donderdag 30 september 2010 14:31 schreef frame-saw het volgende:
Iemand een lekker recept voor bonenburgers? Zoals bij de Mac in Engeland, die zijn echt heerlijk maar weet niet zeker of het bonenburgers zijn.
Of hoe maak je een krokant laagje?
ah, nu je terug bent kan ik je er wat over vragen heb ze laatst eindelijk gemaakt maar kreeg ze lastig krokant bruin, met wat olie gewoon in de koekenpan.. vraag me af wat ik verkeerd doe.. onderkant werd vrij snel (ook op laag gas) donker, maar de zijkanten bleven 'groen'. En op de zijkant houden was nogal riskant ivm de breekbaarheid...quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 09:05 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Hier thuis doet dit recept het altijd goed, is ook makkelijk naar smaak aan te passen.
Voor degenen met bloemkool in hun pakket: ik ben er ook niet zo dol op, maar heb een paar maanden geleden dit recept geprobeerd en dat was best goed te pruimen! Alles met tahin is lekker
Welkom!quote:Op zondag 17 oktober 2010 20:23 schreef Susi het volgende:
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis.
Ook 'goede' vis? De zee raakt namelijk ook aardig leeg hèquote:Op zondag 17 oktober 2010 20:23 schreef Susi het volgende:
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis. Pescotarisch noemen ze dat eigenlijk toch ?
structuur verlies kan ook. Ik vries blokken tahoe gewoon in btwquote:Op zondag 17 oktober 2010 20:26 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Welkom!
GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen Hoogstens verlies je een beetje smaak.
Edit: owja, bier moet je wel op tijd uit de vriezer halen
Dingen die zuivel bevatten willen nog weleens geschift zijn als ze zijn ontdooid, in mijn ervaring.quote:Op zondag 17 oktober 2010 20:26 schreef rijsttafel het volgende:
GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen Hoogstens verlies je een beetje smaak.
Owja dat zou goed kunnen. Dat eet ik gewoon op voordat het over de datum isquote:Op zondag 17 oktober 2010 21:43 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Dingen die zuivel bevatten willen nog weleens geschift zijn als ze zijn ontdooid, in mijn ervaring.
quote:Recept? Ik blijf altijd maar hangen bij pompoensoep omdat ik dat zo lekker vind, moet eens wat anders maken met pompoen.Op woensdag 27 oktober 2010 16:59 schreef rijsttafel het volgende:
Al m'n risotto's zijn vegetarisch Zometeen een pompoen risotto maken
Uhm ja, ik en creatief....quote:Op woensdag 3 november 2010 00:08 schreef YskaFredriksson het volgende:
Doe dan eens de pompoencurry :p met kerrie, knoflook, uitje, kokosmelk en doe creatief :p
Dat kan je best.. Je trekt gewoon je kruidenkast open en dan doe je een beetje van dit en daarna een beetje van dat. Ik doe er normaal ook verse peper in maar ik heb de laatste 2 keer peper op mn hoofd gehad (tip smeer er melk op het werkt :p) dus ik ben even niet meer zo happig.quote:Op woensdag 3 november 2010 01:02 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Uhm ja, ik en creatief....
Daar zou ik wat de dierlijke bestanddelen betreft niet al te zeker van zijn.Ik geloof niet dat die in alle gevallen van "diervriendelijk" gehouden beestjes komt.quote:Op woensdag 3 november 2010 11:06 schreef frame-saw het volgende:
Ze hebben niks met de bio-industrie of geslachte dieren te maken.
ik zit met smart te wachten op de recepten met tofu van masterchefquote:
In Amsterdam vlakbij de Kalverstraat zit Waterstone's. Grote kans dat ze hem daar verkopen. En trouwens, ik meen me te herinneren dat ik dat blad een paar jaar geleden bij Selexyz Donner in Rotterdam heb gekocht!quote:Op woensdag 3 november 2010 18:19 schreef _Ophelia_ het volgende:
Weet iemand trouwens een adres in NL waar de "Good Food Vegetarian christmas" te krijgen is. Ik probeer hem ieder jaar te pakken te krijgen maar het is me nog nooit gelukt.
Vreemd genoeg is het eten van "vleesvervangers" iets waar vleeseters me al vaker op "aangevallen" hebben. Vandaar dat ik er wat fel op reageer. (en ik ben vegetariër zonder zendingsdrang dus ik vraag er niet om).quote:Op woensdag 3 november 2010 12:33 schreef caroline88 het volgende:
Au! Zegt een mening en nou ja. Aardappelen/vlees/groente is nu precies wat ik nooit zal missen
Jammer dat je je door mij aangevallen voelde, dat was niet de bedoeling.quote:Op woensdag 3 november 2010 18:23 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Vreemd genoeg is het eten van "vleesvervangers" iets waar vleeseters me al vaker op "aangevallen" hebben. Vandaar dat ik er wat fel op reageer. (en ik ben vegetariër zonder zendingsdrang dus ik vraag er niet om).
A/V/G is ook niet direct mijn favoriet maar je kunt er best creatief mee zijn.
Na die aflevering heb ik ook maar besloten om eens iets met tofu te gaan makenquote:Op woensdag 3 november 2010 12:21 schreef GimmeGore het volgende:
[..]
ik zit met smart te wachten op de recepten met tofu van masterchef
Mmm, dan ga ik eens proberen of de Selexiz vestiging hier hem kan bestellen.quote:Op woensdag 3 november 2010 18:21 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
In Amsterdam vlakbij de Kalverstraat zit Waterstone's. Grote kans dat ze hem daar verkopen. En trouwens, ik meen me te herinneren dat ik dat blad een paar jaar geleden bij Selexyz Donner in Rotterdam heb gekocht!
Ohoooooh, dank je wel! Dat ga ik eens proberen!quote:Op maandag 8 november 2010 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Recept om zelf seitan (gluten) te maken.
Zou het niet zomaar iedereen aanraden, maar vegetariërs zullen het vast wel op prijs stellen, de structuur van seitan. Toch?
Ik doe het eigenlijk alleen door de Boeddha's delight. Maar het kan ook wel in allerlei roerbakschotels, in plaats van vlees.
Voor mij is het inderdaad voornamelijk vanwege de bio-instrudie. M.a.w. hoe er met de dieren om wordt gegaan. Het eten van vlees gaat me gewoon steeds meer en meer tegenstaan.. Ik vind het van mezelf hypocriet dat ik begaan ben met bijvoorbeeld de WSPA-diertjes, maar dan wel lekker een stukje vlees zit te eten 's avonds. Tevens het argument wat jij geeft, dat het zeer milieuonvriendelijk is om vlees te 'produceren' vind ik een goeie. Echter als je dan vleesvervangers gaat eten, is het ook wel handig als je weet wat voor vervuiling dat dan met zich meebrengt...quote:Op maandag 8 november 2010 00:18 schreef Zwansen het volgende:
Wat zijn jullie beweegredenen om geen vlees te eten? Puur vanwege de bio-industrie?
Het grootste argument wat ik persoonlijk ook valide vind, is het feit dat er zo gruwelijk veel energie, voeding, water, etc. in een dier moeten worden gestopt voor het vlees op tafel ligt. Iemand de precieze cijfers?
Met het stijgende aantal mensen op aarde is dit gewoon niet meer haalbaar lijkt me en natuurlijk zeer inefficiënt.
Ik ben nogal een miep met kruiden, dat is bij mij juist het punt waar het mis gaat!quote:Op woensdag 3 november 2010 01:20 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
Dat kan je best.. Je trekt gewoon je kruidenkast open en dan doe je een beetje van dit en daarna een beetje van dat. Ik doe er normaal ook verse peper in maar ik heb de laatste 2 keer peper op mn hoofd gehad (tip smeer er melk op het werkt :p) dus ik ben even niet meer zo happig.
Gewoon ff ruiken/proeven en beoordelen of het bij je gerecht past. Had een tijdje terug koriander in een pompoenrisotto gemikt en dat maakte alle verschil van de wereld.quote:Op zaterdag 13 november 2010 16:41 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik ben nogal een miep met kruiden, dat is bij mij juist het punt waar het mis gaat!
Tijdje terug vroeg iemand hier waar je halloumi kunt kopen en mijn interesse was gewekt. Ik vond het hier net toevallig bij de kaasboer, maar wat kan ik er eigenlijk verder mee dan leuk naar de kaas kijken?
Ik dacht dat de verhouding 1:7 was. Voor elke dierlijke kcal zijn er 7 nodig om hem te maken. Dus inderdaad zeer inefficiënt.quote:Op maandag 8 november 2010 00:18 schreef Zwansen het volgende:
Wat zijn jullie beweegredenen om geen vlees te eten? Puur vanwege de bio-industrie?
Het grootste argument wat ik persoonlijk ook valide vind, is het feit dat er zo gruwelijk veel energie, voeding, water, etc. in een dier moeten worden gestopt voor het vlees op tafel ligt. Iemand de precieze cijfers?
Met het stijgende aantal mensen op aarde is dit gewoon niet meer haalbaar lijkt me en natuurlijk zeer inefficiënt.
Gourmetten kan prima als vegetariër als je wat creativiteit aan de dag legt.quote:Op zaterdag 27 november 2010 09:59 schreef GimmeGore het volgende:
*schup*
Het is weer bijna december, mijn ouders hebben de gourmetstellen alvast weer van zolder gehaald (om te kijken of ze het nog doen )
Maar voor het eerst eet ik geen vlees en vis mee.
Maar wat is er lekker om te gourmetten voor een vegetariër?
Wat zijn dingen die behoorlijk werken in zo'n klein pannetje? Valess voor op de gourmet heb ik nog nooit gezien
Ik vind bleekselderij zo smerig, maar toch even deze quoten om misschien eens te proberenquote:Op maandag 25 oktober 2010 20:37 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik heb dit ook al in het risotto-topic geplaatst, maar plaats hem hier ook nog
Ik heb gisteren deze vegetarische risotto gemaakt.
Was echt heel lekker, al zeg ik het zelf
Ik heb het zelf zonder gemaakt (had het niet in huis ), was ook lekkerquote:Op donderdag 2 december 2010 20:45 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Ik vind bleekselderij zo smerig, maar toch even deze quoten om misschien eens te proberen
Ja, ben ik ook wel benieuwd naar. Veel verder dan wokken kom ik met sommige groenten niet. Wokken kan je zo'n beetje alles Als je iets vraagt verstaan ze maar de helft, dus dat wordt 'm ook niet.quote:Op dinsdag 7 december 2010 12:36 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ben wel benieuwd naar je recepten met exotische groente.
Ik zie vaak dingen bij de Toko waarvan ik denk:"dat wil ik wel eens proberen, dat ruikt lekker/ziet er lekker uit"
Maar dan weet ik niet wat ik er mee moet
In Japan hebben ze tofu, en age (gefrituurde tofu, komt vaak in platte plakjes). Ik heb later 2 keer in restaurants age gekregen nadat ik "tahoe" bestelde. Ik weet niet of dit toeval is of dat er wel degelijk verschil in zit. Tofu is in ieder geval een Japans/Chinees woord.quote:Op donderdag 7 oktober 2010 15:18 schreef rijsttafel het volgende:
Tahoe en tofu is overigens precies hetzelfde. Het ene is de Indische benaming, het andere de Chinese geloof ik.
Ik heb precies hetzelfde. Eén verschil: Een feestmaaltijd is voor mij geen stuk vlees Maar juist vegetarisch.quote:Op woensdag 8 december 2010 18:20 schreef Tanin het volgende:
[..]
Ik ben zelf een soort halve vegetarier. Wat mij betreft zijn we alleseters, en is er niets mis mee om een stukje vlees te eten als zijnde feestmaaltijd, maar er is geen reden om dat elke dag te doen.
Als we (bij wijze van spreken) de dieren die ons van melk en eieren voorzien op zouden eten nadat ze overlijden, en voorderest geen dieren houden om vlees te "kweken" dan lijkt me dat zeer menselijk.
Ik koop derhalve nooit vlees, maar als iemand anders het me voorschotelt doe ik er niet moeilijk over. Ook bouillon en gelatine eet ik gewoon, omdat het op het moment (als student) te moeilijk is dit te weren.
Hehe. Was ook een wonder dat 't hier in een keer goed ging . Had je 't vocht er wel goed uitgeperst?quote:Op woensdag 8 december 2010 19:22 schreef Bob. het volgende:
Ik heb echt falafel trauma's. Was er een hele tijd mee bezig geweest, en nadat ik ze in de friteuse gooide ontplofte ze, een voor een.
Gelukkig kan ik hier in de buurt hele lekkere kant en klare falafel kopen.
Er stond in het Natuurwinkel-magazine wel een leuk recept daarvoor, bief of paddestoelen in een lekkere saus, met polenta, geloof ik.quote:Op maandag 13 december 2010 15:33 schreef rijsttafel het volgende:
Wat eten jullie met kerst? Ik kook (samen met m'n moeder) voor m'n familie en moet nog even bedenken wat Gerechten die zowel mét als zonder vlees te eten zijn ofzo.
Goeie!quote:Op maandag 13 december 2010 15:33 schreef rijsttafel het volgende:
Wat eten jullie met kerst? Ik kook (samen met m'n moeder) voor m'n familie en moet nog even bedenken wat Gerechten die zowel mét als zonder vlees te eten zijn ofzo.
Welk boek? Ziet er lekker uit namelijkquote:Op maandag 13 december 2010 16:54 schreef lemonlime het volgende:
(Ja, de helft komt uit een Nigella-kookboek )
vegetariers kannibalen? 'jullie' zijn nog veel erger dan wij vlees-etersquote:Op zondag 26 december 2010 20:18 schreef rijsttafel het volgende:
Zo, zijn we de Kerst weer vegetarisch doorgekomen? Het was lekker hier!
Zal deze ook nog even in dit topic posten M'n maal op kerstavond:
[ afbeelding ]
toch ook nog een lekker stukje vlees op deze kaart, nietwaar?
Zit er wel kaas op of is het kaasachtige spul dit:quote:Op zaterdag 1 januari 2011 16:20 schreef ChipsZak. het volgende:
Weet iemand of de pizza'tjes (piccolini's van Wagner) vegetarisch zijn? Er staat wel een V van vegetarisch op, maar is de kaas dan ook plantaardig gestremd?
Er zit altijd een beetje kaas op, omdat ze het anders geen kaas mogen noemen.quote:Op zaterdag 1 januari 2011 17:22 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Zit er wel kaas op of is het kaasachtige spul dit:
[ afbeelding ]
Dat kan ik mij ook nog herinneren idd, maar ik kan dat niet meer terugvinden, .quote:Op zaterdag 1 januari 2011 18:14 schreef rijsttafel het volgende:
[..]
Er zit altijd een beetje kaas op, omdat ze het anders geen kaas mogen noemen.
Dit is overigens eerder langsgekomen in deze reeks, toen had iemand naar de fabrikant gemaild en bleken pizza's inderdaad vegetarisch. Ik weet echter niet meer welke fabrikant dat was.
Daar wordt niets uitgelegd volgens mij, of bedoel je in de reacties?quote:Op maandag 30 mei 2011 22:28 schreef Weird- het volgende:
Over de docu: zie hier waarom het een vrij slechte en suggestieve documentaire was.
Ben te lui om alles over te typen
Nog niet gelezen, docu inmiddels wel gezien. Vond het op sommige punten een aparte/vage docu, alhoewel het wel op bepaalde punten wat meer duidelijkheid schept. Wat ik erg leuk vond om te zien waren de reacties van mensen toen er geen vleeswaren meer in de bedrijfskantine lagen.quote:Op maandag 30 mei 2011 23:21 schreef Weird- het volgende:
Ik bedoel de reacties en het artikel over Roos Vonk waarnaar verwezen wordt. Vooral de reacties van Dick Veerman zijn altijd objectief.
Geen pillen voor mij, het is ook niet nodig zolang je oplet dat je B12 uit andere dierlijke producten/vleesvervangers haalt, zo ontzettend veel heb je er nou ook niet voor nodig.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:00 schreef jojomen4 het volgende:
Nemen de vega's hier ook nog B12 pillen om het gebrek aan inname van B12 uit vlees goed te maken?
Mvg,
jojo.
Afgelopen week heb ik 1 jaar bewust geen vlees gegeten. Het is wel 4x voorgekomen (waarvan 3x in de laatste maand) dat ik 1 hapje nam van eten met vlees waarvan mij verzekerd was dat er geen vlees in zat. Voel me dan altijd een beetje een sukkel en genaaid.
Deze dus! VAMOS!quote:Op dinsdag 25 mei 2010 19:07 schreef jojomen4 het volgende:
Vanaf vandaag officieel een niet vlees en vis eten. Heb volgens mij de afgelopen 2 weken ook geen vlees of vis gegeten maar had de knoop nog niet doorgehakt.
Maar voel me dus nog niet helemaal vegetarisch omdat ik wel die stof blijf eten die van de botten worden gemaakt.. en kaas/melk e.d. ook..
Hoe heb je je eerste vega-jaar ervaren?quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Deze dus! VAMOS!
Dank Tanin. Ik dacht dat er een verschil zat tussen dierlijk B12 (dat opgenomen wordt door het menselijk lichaam en in de spieren van een dier zitten en plantaardig B12. Het hele verhaal is me erg onduidelijk, ook na verschillende website te hebben gelezen en gegoogled te hebben.
Ik eet niet meer zo vaak ei (zeg 2 eieren per week) en wel nog redelijk vaak kaas. AL ga ik van beide in de nabije toekomst een stuk minder eten.
quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Deze dus! VAMOS!
Dank Tanin. Ik dacht dat er een verschil zat tussen dierlijk B12 (dat opgenomen wordt door het menselijk lichaam en in de spieren van een dier zitten en plantaardig B12. Het hele verhaal is me erg onduidelijk, ook na verschillende website te hebben gelezen en gegoogled te hebben.
Ik eet niet meer zo vaak ei (zeg 2 eieren per week) en wel nog redelijk vaak kaas. AL ga ik van beide in de nabije toekomst een stuk minder eten.
EDIT:quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:07 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Nog niet gelezen, docu inmiddels wel gezien. Vond het op sommige punten een aparte/vage docu, alhoewel het wel op bepaalde punten wat meer duidelijkheid schept. Wat ik erg leuk vond om te zien waren de reacties van mensen toen er geen vleeswaren meer in de bedrijfskantine lagen.
[..]
Geen pillen voor mij, het is ook niet nodig zolang je oplet dat je B12 uit andere dierlijke producten/vleesvervangers haalt, zo ontzettend veel heb je er nou ook niet voor nodig.
Maar wat voor B12 zit er dan in Alpro Soya? Als dat de plantaardige is, spreekt het bovenstuk juist tegen aangezien daarin staat dat de plantaardige B12 niet functioneert in het menselijk lichaam.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:15 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
[..]
EDIT:
van vegetariers.nl
"Opname in het lichaam
De opname van vitamine B12 is afhankelijk van een door de maag gevormde stof, de intrinsieke factor. Zonder de aanwezigheid van de intrinsieke factor ontstaat er een te kort aan vitamine B12 in het lichaam. Vitamine B12 kent een dierlijke en een plantaardige oorsprong. De vitamine B12 in plantaardige producten en de vitamine B12 in dierlijke producten lijken qua structuur op elkaar, maar de vitamine B12 in plantaardige producten functioneert niet in het menselijk lichaam. Dit betekent dat de vitamine B12 die zich bijvoorbeeld in zeewieren en algen bevindt, niet bruikbaar is voor de mens."
In de alpro soya producten zitten geen dierlijke B12 (dat mailde die meneer van Alpro soya mij (die had zo'n geweldig mooie naam: Dominicus Hollander ). Dan denk ik dus dat ik geen (via alpro soya iig) "goede" B12 binnenkrijg die ik ook nodig heb.
Dank allemaal alweer.
Juist ja. In mijn mening spreekt dat zich iid tegen.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Maar wat voor B12 zit er dan in Alpro Soya? Als dat de plantaardige is, spreekt het bovenstuk juist tegen aangezien daarin staat dat de plantaardige B12 niet functioneert in het menselijk lichaam.
In het echt?quote:Op maandag 20 juni 2011 15:51 schreef Vitapientje het volgende:
He eleusis, ik heb jou vaker gezien ;-)
Ik heb een tijdje bij een boer rondgelopen die melkkoeien had in Friesland, en ik had 't idee dat daar toch wel goed voor werd goed gezorgd en ze hadden buiten ook zeer de ruimtequote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef Vitapientje het volgende:
Maar ik kan wel wat steun gebruiken, vandaar dat ik me aansluit. Ik eet trouwens geen vlees en vis, nog wel eieren en melkproducten. Dat is meer om te wennen aan het weglaten van ingrediënten uit mijn dagelijkse voeding, want melkkoeien en legkippen verdienen ook wat beters.
Precies. Hoewel die eieren wel duur zijn voelt dat toch beter .quote:Op maandag 20 juni 2011 15:53 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ik heb een tijdje bij een boer rondgelopen die melkkoeien had in Friesland, en ik had 't idee dat daar toch wel goed voor werd goed gezorgd en ze hadden buiten ook zeer de ruimte
Vrije uitloop-eieren zijn ook wel goed geregeld, in tegenstelling tot scharreleieren. Er is een minimumoppervlakte die een kip buiten moet hebben voor dit etiket, en dat is best royaal (in de orde van meerdere m²).
Daarom doe ik wel aan melk en eieren!
Je kaas kan je natuurlijk vervangen door vegetarisch gestremd kaas. Zo hoef je ook nog niets weg te laten.quote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef Vitapientje het volgende:
Maar ik kan wel wat steun gebruiken, vandaar dat ik me aansluit. Ik eet trouwens geen vlees en vis, nog wel eieren en melkproducten. Dat is meer om te wennen aan het weglaten van ingrediënten uit mijn dagelijkse voeding, want melkkoeien en legkippen verdienen ook wat beters.
Precies . Meestal niet in de supermarkt verkrijgbaar helaas.quote:Op maandag 20 juni 2011 16:09 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Je kaas kan je natuurlijk vervangen door vegetarisch gestremd kaas. Zo hoef je ook nog niets weg te laten.
Wij maken altijd een heerlijke soort chili van die quorn 'balletjes' .quote:Op maandag 20 juni 2011 15:50 schreef eleusis het volgende:
Maar qua vleesvervangers vind ik dan bijv. quorn of tofu weer een stuk lekkerder dan de meeste schnitzel-achtige constructies.
Gewoon bij de AH te halen hoor, .quote:Op maandag 20 juni 2011 16:10 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Precies . Meestal niet in de supermarkt verkrijgbaar helaas.
Ah, leuk . Ik kom al een lange tijd wekelijks in de natuurwinkel en merk daardoor wel dat ik wat vaker vegetarisch gestremde kaas koop. Die pestokaas, nomnomnom . Heb inmiddels ook al wat producten van de vegetarische slager geprobeerd, die zijn ook niet verkeerd.quote:Op maandag 20 juni 2011 16:12 schreef ChipsZak. het volgende:
Nog een tip btw.
http://www.wakkerdier.nl/wakkere_winkelaar.php
Mwoah ik heb er weinig problemen mee, .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:18 schreef PiRANiA het volgende:
Gelatine koop ik zelf niet, maar ontwijken is niet altijd te doen .
Van ei voel ik nooit zo de drang het te ontwijken eigenlijk.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:20 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Mwoah ik heb er weinig problemen mee, .
Maar het is van alles wel het lastigste om te ontwijken, ja.
Hoewel zuivel en ei nòg lastiger zijn, maargoed. Dat doe ik nog toch een beetje half om half.
Ik ook (nog) niet zo enorm, maar ik was er een keer op gaan letten en dan valt het wel op.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:22 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Van ei voel ik nooit zo de drang het te ontwijken eigenlijk.
Maar waarom? Als je die goede (dure) eieren koopt is het prima toch?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:25 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik ook (nog) niet zo enorm, maar ik was er een keer op gaan letten en dan valt het wel op.
Losse eieren eet ik nauwelijks meer, maar in producten wel nog.
Ik snap je niet? Waarom wat?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:29 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Maar waarom? Als je die goede (dure) eieren koopt is het prima toch?
Waarom ontwijken .quote:
dat is btw ook leuk om iemand kado te doen!quote:Op maandag 20 juni 2011 18:30 schreef Lips het volgende:
Ik heb met eieren hetzelfde als ChipsZak. In producten let ik er eigenlijk niet op maar als ik eieren koop (toch wel met behoorlijke regelmaat) zijn het altijd biologische eieren.
Leuk voor de kiplievendemedemens: www.adopteereenkip.nl, krijg je ook nog eitjes terug voor je steun!
Ik ontwijk nu geen ei? Maar ik at wel losse eieren vroeger en nu nauwelijks meer doordat het idee van een ei me steeds meer tegen ging staan, . Zo'n soort voortplantsingorgaan wat je dan opeet. Brr.quote:
Heel herkenbaar. Mijn biefstukje ga ik denk ik ook wel missen. Maar als ik dan denk aan de slacht... Bij mij is de schakel om gegaan na het lezen van het boek "dieren eten" en toen was voor mij ook duidelijk dat ik geen vis meer wilde eten (want ik was al minder vlees gaan eten, maar meer vis)quote:Op maandag 20 juni 2011 18:35 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik eet vaak onbewust vegetarisch en een tijdje geleden heb ik serieus overwogen om helemaal te stoppen met vlees. (...) Maar dan voel ik me zo'n nepperd twijfel alom heb in de regel wel echte vrije uitloopeitjes: 3 tjikkies op zo'n 120vierkante meter tuin bij mijn vriend .... Moeten ze alleen niet van de leg zijn
Ik zit vooral met het idee dat legkippen ook zo "voorgeprogrammeerd" zijn. Kan ik er 100% zeker van zijn dat de kippen van de vrije uitloopeieren dit uit "vrije wil" doen en niet gemanipuleerd worden?quote:Op maandag 20 juni 2011 18:42 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Ik ontwijk nu geen ei? Maar ik at wel losse eieren vroeger en nu nauwelijks meer doordat het idee van een ei me steeds meer tegen ging staan, . Zo'n soort voortplantsingorgaan wat je dan opeet. Brr.
Recepten zijn welkom hoor .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:45 schreef ChipsZak. het volgende:
Iemand trouwens behoefte aan mijn vegetarische chili-recept met Quornballetjes?
Oke, maar niet nu want ik moet eigenlijk leren voor een tentamen en ik SOG en als ik ook nog recepten ga typen maak ik mezelf er tè bewust van dat ik niet doe wat ik moet doen, .quote:
Ik heb al een uur gegeten, dus het heeft nog geen haast .quote:Op maandag 20 juni 2011 18:50 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
Oke, maar niet nu want ik moet eigenlijk leren voor een tentamen en ik SOG en als ik ook nog recepten ga typen maak ik mezelf er tè bewust van dat ik niet doe wat ik moet doen, .
Haha primaquote:Op maandag 20 juni 2011 18:51 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ik heb al een uur gegeten, dus het heeft nog geen haast .
ik ben dus vrij creatief met koken. Daarom heb ik soms niet door dat ik soms een week vegatarisch kook ik ben trouwens anti dat valess spul....rill daar krijg ik van dat supermarkt sateschnitzel of gehakt cordon bleu gevoel van.quote:Op maandag 20 juni 2011 18:42 schreef Vitapientje het volgende:
[..]
Heel herkenbaar. Mijn biefstukje ga ik denk ik ook wel missen. Maar als ik dan denk aan de slacht... Bij mij is de schakel om gegaan na het lezen van het boek "dieren eten" en toen was voor mij ook duidelijk dat ik geen vis meer wilde eten (want ik was al minder vlees gaan eten, maar meer vis)
Maar bovenal is het belangrijk dat je eet waar je je prettig bijvoelt. Want eten moet vooral ook lekker zijn.
Ik heb nu 2 weken vegetarisch gegeten en ik heb het vlees nog niet gemist, juist omdat je creatiever moet koken. Aardappelen en groente zonder vlees is bijvoorbeeld geen aanrader...
eleusis is volgens mij nog steeds een mannentje laatste x dat ik foto van hem op mijn fb/hyves zag nog wel iigquote:
.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijkquote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
Dat is ook al goed toch . De term "Cold turkey" is niet echt toepasselijk eigenlijk .quote:Op maandag 20 juni 2011 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijk
deze winter kom ik natuurlijk met de meest geniale tahoe-stoofpotjes in het stoofpottentopicquote:Op maandag 20 juni 2011 19:10 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Ik zou dat ècht niet kunnen Maar succes! Ik heb mijn vleesinname wel drastisch teruggebracht, maar er helemaal mee stoppen. Moeilijk moeilijk
Mijn ervaring was dat als je de keuze heel bewust maakt en weet waarom je het doet, het eigenlijk alles meevalt om het vol te houden. Succesquote:Op maandag 20 juni 2011 19:05 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb besloten om vanaf nu geen vlees meer te eten. Ik ga het gewoon proberen ik kan een redelijk potje koken dus ik ga ervoor!
ik heb ook bergen linzen in alle kleuren ik stop btw niet met vis eten maar dat at ik toch al niet zoveel. En de vis die ik kan betalen vind ik niet lekkerquote:Op maandag 20 juni 2011 19:12 schreef Isabeau het volgende:
Ik zit nu toevallig wel aan een vegetarische linzensoep
Tnx! Ik ga mijn weekmenu maar eens aanpassen want de komende 3 dagen zou ik sowieso vlees eten ...quote:Op maandag 20 juni 2011 19:15 schreef Lips het volgende:
[..]
Mijn ervaring was dat als je de keuze heel bewust maakt en weet waarom je het doet, het eigenlijk alles meevalt om het vol te houden. Succes
Beetje late reactie, maar wat het kan betekenen is dat ze een bacterie genetisch gemanipuleerd hebben met dieren genen, zodat deze dierlijke B12 aanmaakt. Hier is dus mogelijk 1 dier voor gestorven.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:29 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Juist ja. In mijn mening spreekt dat zich iid tegen.
"Wij danken u hartelijk voor uw interesse in onze Alpro soya producten en het sturen van uw e-mail.
Alle Alpro soya producten zijn 100% plantaardig. Dit wil zeggen dat er geen ingrediënten van dierlijke oorsprong worden toegevoegd. De vitamine B12 die wordt toegevoegd aan de Alpro soya producten is van bacteriologische afkomst, namelijk van de bacterie Psedumonad denitrificans. Vitamines geproduceerd door bacteriën of schimmels worden niet geclasificeerd als dierlijke producten.
Nogmaals dank voor uw reactie en wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groeten,
Dominicus Hollander
Alpro soya klantenservice"
Mijn ex-schoonzusje heeft 1 ochtend bij Friki gewerkt in de fabriek en sindsdien nooit meer kip gegeten.quote:
Ik vind niet dat iedereen geshocked moet worden door filmpjes, maar mensen kennis laten maken met hun vlees ben ik wel groot voorstander van.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn ex-schoonzusje heeft 1 ochtend bij Friki gewerkt in de fabriek en sindsdien nooit meer kip gegeten.
ik moet eerlijk zeggen dat ik het niet om zoiets zou doen. Dat soort dingen weet je op mijn leeftijd sowieso al jaren. Ik heb niet het idee nl dat als ik stop met vlees eten dat er ook maar iets aan die industrie zal veranderen.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:29 schreef PiRANiA het volgende:
[..]
Ik vind niet dat iedereen geshocked moet worden door filmpjes, maar mensen kennis laten maken met hun vlees ben ik wel groot voorstander van.
Ik heb ooit een zomer aardbeien geplukt, heb ik daarna in geen jaren meer gegeten de lucht alleen al. Blugggquote:Op maandag 20 juni 2011 19:28 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn ex-schoonzusje heeft 1 ochtend bij Friki gewerkt in de fabriek en sindsdien nooit meer kip gegeten.
Kan je een overdosis aardbeien krijgen? Wow!quote:Op maandag 20 juni 2011 19:39 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik heb ooit een zomer aardbeien geplukt, heb ik daarna in geen jaren meer gegeten de lucht alleen al. Bluggg
ik ga het beter proberen te formuleren: ik doe t natuurlijk wel voor de beestjes en ook voor mezelf omdat ik weet dat je zonder vlees ook heerlijk kan eten. Aan de andere kant heb ik niet de illusie of het idealisme dat er ook maar iets zal veranderen in vlees industrie.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:37 schreef PiRANiA het volgende:
Iets weten en iets gezien hebben is wat anders .
In je eentje niet, maar als meer mensen vegetarisch zouden worden wel.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:43 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ik ga het beter proberen te formuleren: ik doe t natuurlijk wel voor de beestjes en ook voor mezelf omdat ik weet dat je zonder vlees ook heerlijk kan eten. Aan de andere kant heb ik niet de illusie of het idealisme dat er ook maar iets zal veranderen in vlees industrie.
ik was 17 toen en heb denk ik tot zeker mijn 21ste geen aardbeien gegeten nu vind ik ze al jaren weer zalig behalve als ze erg rijp zijn. Kan niet tegen die sterke luchtquote:Op maandag 20 juni 2011 19:42 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Kan je een overdosis aardbeien krijgen? Wow!
ja dat dus. Maar zoals ik al eerder zei: als ik zelf eigen kipje of lam ofzo naar de slacht breng waarvan ik dus weet dat ze als prinsesjes hebben geleefd dan heb ik daar dus geen probleem mee. Ahwell. Eerst maar eens minimaal 2 weken bewust vegetarisch eten volhoudenquote:Op maandag 20 juni 2011 19:50 schreef ChipsZak. het volgende:
[..]
In je eentje niet, maar als meer mensen vegetarisch zouden worden wel.
Maar ik moet bekennen dat ik het eigenlijk ook niet daarom doe, maar puur voor mezelf en de beesten idd. Ik wil er niet aan meewerken, dus eet ik het niet.
Echter, er blijft altijd een vraag&aanbod concept natuurlijk.
Als je van dat beestje gehouden hebt dan lijkt het mij nog moeilijker om dat te doen.quote:Op maandag 20 juni 2011 19:56 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ja dat dus. Maar zoals ik al eerder zei: als ik zelf eigen kipje of lam ofzo naar de slacht breng waarvan ik dus weet dat ze als prinsesjes hebben geleefd dan heb ik daar dus geen probleem mee. Ahwell. Eerst maar eens minimaal 2 weken bewust vegetarisch eten volhouden
blijft altijd moeilijk lijkt me. Dat is waarom ik me nooit zou kunnen voorstellen dat we onze eigen kippen daarvoor zouden gebruiken. Maar als je beestjes speciaal koopt voor de slacht en ze een prima leven geeft wel dus.quote:Op dinsdag 21 juni 2011 23:41 schreef Gesmoltenkaas het volgende:
[..]
Als je van dat beestje gehouden hebt dan lijkt het mij nog moeilijker om dat te doen.
Ontopic: Vegetariër meldt zich
ik zoek de 'vind ik lekker knop' en Tnx voor het ideequote:Op woensdag 22 juni 2011 15:40 schreef douche-eendje het volgende:
zoete puntpaprika gevuld met feta op de bbq
Barbecuen is een manier van bereiden, net als stomen, bakken of grillen.quote:
Ik vind het nogal een onhandige manier voor de meeste vegi dingen. That's allquote:Op donderdag 23 juni 2011 10:06 schreef Lips het volgende:
[..]
Barbecuen is een manier van bereiden, net als stomen, bakken of grillen.
Dus wat is je probleem?
Vind je dat echt? Ik vind het heerlijk groentenpakketten te maken of gevulde champignons (of gepofte aardappels en ga maar door) vanaf de barbecue. Smaak is heel anders dan bij gewoon bakken of uit de oven.quote:Op donderdag 23 juni 2011 10:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ik vind het nogal een onhandige manier voor de meeste vegi dingen. That's all
Dit vindt ik nou juist het probleem. Je kan prima vega bbq. Hoeft niet omslachtig te zijn !quote:Op donderdag 23 juni 2011 10:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ik vind het nogal een onhandige manier voor de meeste vegi dingen. That's all
Haha, ik word steeds blijer dat ik 14 juli de sleutel krijg van m'n huis zodat ik na 7 jaar in een appartement wonen eindelijk kan barbecuenquote:Op donderdag 23 juni 2011 12:13 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ga het bijna jammer vinden dat ik geen tuin heb om in te bbqen.
ik heb nieteens een balkon ;')quote:Op donderdag 23 juni 2011 12:13 schreef GimmeGore het volgende:
Ik ga het bijna jammer vinden dat ik geen tuin heb om in te bbqen.
Oprotten AUB, dit subforum gaat over koken, niet over ethiek. Klagen doe je maar in KLB.quote:Op donderdag 23 juni 2011 21:37 schreef lellebelle het volgende:
*bashen*
quote:Op donderdag 23 juni 2011 12:50 schreef GimmeGore het volgende:
Ik zou dan als een of andere tokkie op de stoep moeten gaan zitten. Of achter het hek voor mijn raam (ik heb een hek voor mijn raam zodat de kliko's niet gejat kunnen worden)
naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijkquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:27 schreef Vitapientje het volgende:
Ik heb 2 weken geleden een bbq-kookboek veggi-style gekocht. Een kleine samenvatting van gerechten:
asperge met sesamzaad
venkel met honing en sherry-azijnsaus
zoete aardappels met ahorn-kaneelboter
met knoflook gegrilde tomaat
met kokosmelk gegrilde ananas
gegrilde poires belle helene
JAAAAMMIE!
Uhm, je kan ook even op het linkje klikken wat ik vanmorgen plaatste. Ging precies over dat kookboekquote:Op donderdag 23 juni 2011 21:50 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijk
uhm dat heb ik dan even niet gezien denk ikquote:Op donderdag 23 juni 2011 23:04 schreef mjan het volgende:
[..]
Uhm, je kan ook even op het linkje klikken wat ik vanmorgen plaatste. Ging precies over dat kookboek
Wow Hoop ik ook ooit voor elkaar te krijgen.quote:naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijk
Ziet er lekker uit! Indiaas. Indiaas vegetarisch is een erg lekkere combi vink als niet puur veggiequote:Op donderdag 23 juni 2011 22:58 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb vandaag heerlijk gegeten zeg! Nieuw receptje geprobeerd, deze. Met biologische spitskool en broccoli
Het is ook zeker lekker, vind het ook totaal niet vervelend om dit te maken en op te etenquote:Op vrijdag 24 juni 2011 19:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit! Indiaas. Indiaas vegetarisch is een erg lekkere combi vink als niet puur veggie
Dat is gewoon een beperkte visie van de mogelijkheden van een bereidingswijze. Net als dat een maaltijd uit vlees, groente en aardappelen moet bestaan, of nog erger (en in veel eetcafés zie je dat nog), vlees met patat (inclusief patatkruiden, wat dat ook mag zijn) en gekookte blikgroente.quote:Op donderdag 23 juni 2011 10:49 schreef frame-saw het volgende:
Ik snap het punt wel, een barbecue is eigenlijk gewoon een vleesfestijn. Maar je moet het zelf weten natuurlijk.
Vegetarisch koken is het durven experimenteren, verleggen van wat culinaire grenzen en niet vasthouden aan de standaard. Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik ook regelmatig aardappels, groente een een vleesvervanger ; maar ook in restaurants is het te merken of de kok wat durft. Hoe vaak er wel niet een maaltijdsalade met geitenkaas op het menu staat .quote:Op vrijdag 24 juni 2011 20:36 schreef Vork het volgende:
[..]
Dat is gewoon een beperkte visie van de mogelijkheden van een bereidingswijze. Net als dat een maaltijd uit vlees, groente en aardappelen moet bestaan, of nog erger (en in veel eetcafés zie je dat nog), vlees met patat (inclusief patatkruiden, wat dat ook mag zijn) en gekookte blikgroente.
Dat klinkt goed. Ga ik proberenquote:Op donderdag 23 juni 2011 22:58 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb vandaag heerlijk gegeten zeg! Nieuw receptje geprobeerd, deze. Met biologische spitskool en broccoli
Ah klinkt goedquote:Op vrijdag 24 juni 2011 22:24 schreef DarkElf het volgende:
Wij, vleeseters, eten een paar keer per week vegetarisch ( lekker en elke dag vlees geloof ik niet in) en hebben vandaag zo lekker gegeten!
Wasabi/preistamppot met oesterzwammen en paksoi met een tamarinde kokosmelksaus.
Verrukkelijk ! Komt uit het boek 'for the love of food'. Van denis cotter. Echt een aanrader!!
Je zou er nog wat sojabonen ofzo bij kunnen eten om het eiwitgehalte wat op te pompen. Verder klinkt het mjummiequote:Op vrijdag 24 juni 2011 22:24 schreef DarkElf het volgende:
Wij, vleeseters, eten een paar keer per week vegetarisch ( lekker en elke dag vlees geloof ik niet in) en hebben vandaag zo lekker gegeten!
Wasabi/preistamppot met oesterzwammen en paksoi met een tamarinde kokosmelksaus.
Verrukkelijk ! Komt uit het boek 'for the love of food'. Van denis cotter. Echt een aanrader!!
Sorry, ik heb je vraag eerder niet gezien.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hoe heb je je eerste vega-jaar ervaren?
Waarom wil je dieren-eters overtuigen? En waarvan?quote:Op dinsdag 28 juni 2011 23:35 schreef jojomen4 het volgende:
Sorry, ik heb je vraag eerder niet gezien.
M'n eerste jaar heb ik als heel plezierig ervaren m.b.t. het niet meer eten van dieren. Ik weet niet exact waarom, maar ik kan me op dit moment gewoon niet voorstellen dat ik ooit nog in m'n leven dieren wil eten. De manier waarop we met dieren omgaan kan (imo) gewoon niet.
Wel heb ik vaak vragen/opmerkingen gekregen mbt het niet eten van dieren, deze heb ik als minder positief ervaren. Voor mij zelf voelt het heel fijn geen dieren meer te eten, en de argumenten met welk ik mezelf overtuig vind ik niet meer dan duidelijk/logisch. Toch kom ik af en toe personen tegen die wat dit onderwerp betreft volgens mij in een hol wonen. Omdat zij (denk ik) nog niet echt stil gestaan hebben bij het leed van dieren en de manier waarop wij met ze omgaan, komen ze met de (imo) domste argumenten om aan te tonen ik onnatuurlijk en raar bezig ben. Dit vind ik jammer, vooral omdat het vaak tijdens het eten ter gesprek komt en het soms de sfeer van dat diner dan bepaald. Sinds kort heb ik voorgenomen om gewoon aan te geven dat ik het er niet over wil hebben. Ik heb het idee dat ik de dieren-eters toch niet kan overtuigen omdat ze blind zijn voor de argumenten die ik noem.
Ik eet wel nog zuivelproducten. Dit is iets waar ik me niet heel lekker bij voel, omdat ik weet dat dieren daar ook waardeloze levens van hebben. Dit ben ik aan het minderen, zoals het (meestal) alleen eten van eieren van de (10) kippe van de oma van m'n vriendinnetje uit spanje. Deze dieren lopen vrij rond.
Mijn reactie is altijd heel makkelijk. Ik accepteer dat jij dode beesten eet en doe er niet moeilijk over, kunnen we dat andersom ook zo doen?quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:57 schreef Vitapientje het volgende:
Dat vind ik altijd al vreemd en ik kom het nu ook zelf tegen: diereneters die het raar vinden dat je vegetarisch eet en daar ook een oordeel over vellen. Toen ik (3 weken geleden) nog vlees at, heb ik nooit aan een vegetarier gevraagd waarom hij geen vlees at. Wel waarom hij vegetarisch at. Een groot verschil in benaderen... Zelf merk ik het nu ook. Vooral de hoeveelheid opmerkingen: dat hou je toch maar kort vol. Al is dat zo, dan is dat toch aan mij?!
Nja, ik kan me wel voorstellen dat als je vlees eten als een soort onrecht ziet, of het leven van dieren in de bio-industrie dierenmishandeling, dat je dat wil bestrijden, toch? Om een andere situatie te nemen, ik zou een vriend ook ontmoedigen om zijn vriendin te verkrachten of een juwelier te overvallen, puur op grond van dat ik vind dat je dat niet 'zou moeten doen'. Daar sta ik niet neutraal in, ik accepteer het ook niet, dat keur ik actief af.quote:Op woensdag 29 juni 2011 08:26 schreef Lips het volgende:
Waarom wil je dieren-eters overtuigen? En waarvan?
Puur omdat het een minderheidsstandpunt is. De minderheid moet zich altijd verantwoorden ten opzichte van wat 'normaal' is. Maar zo'n discussie is een mooie kans om je argumenten te verfijnen en te laten horen.quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:57 schreef Vitapientje het volgende:
Dat vind ik altijd al vreemd en ik kom het nu ook zelf tegen: diereneters die het raar vinden dat je vegetarisch eet en daar ook een oordeel over vellen. Toen ik (3 weken geleden) nog vlees at, heb ik nooit aan een vegetarier gevraagd waarom hij geen vlees at. Wel waarom hij vegetarisch at. Een groot verschil in benaderen... Zelf merk ik het nu ook. Vooral de hoeveelheid opmerkingen: dat hou je toch maar kort vol. Al is dat zo, dan is dat toch aan mij?!
Mooi hoe je het omschrijft als preken, ik noem vegetariërs die anderen proberen te overtuigen van vegetarisch eten altijd Jehova-vegetariërsquote:Op woensdag 29 juni 2011 17:24 schreef eleusis het volgende:
[..]
Nja, ik kan me wel voorstellen dat als je vlees eten als een soort onrecht ziet, of het leven van dieren in de bio-industrie dierenmishandeling, dat je dat wil bestrijden, toch? Om een andere situatie te nemen, ik zou een vriend ook ontmoedigen om zijn vriendin te verkrachten of een juwelier te overvallen, puur op grond van dat ik vind dat je dat niet 'zou moeten doen'. Daar sta ik niet neutraal in, ik accepteer het ook niet, dat keur ik actief af.
Ik doe verder zelf niet aan 'preken' wat betreft vlees eten hoor... Als het ter sprake komt neem ik geen blad voor de mond en ben ik ook hard, maar ik spam er mensen niet blauw mee. Ik wil ook niet te boek staan als zo'n figuur (Maar eigenlijk vind ik 't te gek dat de bio-industrie maar mag, terwijl we met z'n allen huilen over moslimslachterijen)
Oerinstinkt vind jij, ik vind dat kul. Het is je aangeleerd om vlees te eten, en imo kun je het je dus ook afleren. Jij vind het iets heel anders, ik zie het misschien als moord van een onschuldig levenwezen dat net zoveel recht heeft om goed te leven als dat jij dat hebt. Dit kan dus een reden zijn om vleeseters te willen overtuigen. Hiermee zeg ik niet dat ik dit probeer, omdat ik vaak vind dat ieder zelf moet weten wat die doet. Bij het aangaan van een gesprek/discussie zijn het vaak anderen die mij willen overtuigen. Vaak begint het ermee dat de vleeseters mij proberen te overtuigen, en ik dus met mijn argumenten aan kom zetten.quote:Op woensdag 29 juni 2011 17:41 schreef Lips het volgende:
[..]
Mooi hoe je het omschrijft als preken, ik noem vegetariërs die anderen proberen te overtuigen van vegetarisch eten altijd Jehova-vegetariërs
En verkrachting of een overval is wel heel wat anders dan iets doen wat ons oerinstinkt ons ingeeft.
Jij snapt volgens mij niet dat veel mensen die geen dieren eten dit niet doen omdat zij vinden dan dieren het recht hebben op (een goed) leven. Als je dit idee in je achterhoofd houd, snap je misschien dat het voor bepaalde personen moeilijk is om te accepteren dat de meerderheid van de westerse bevolking verantwoordelijk is voor de moord en slechte behandelijk van een hoop dieren.quote:Op woensdag 29 juni 2011 17:09 schreef Lips het volgende:
[..]
Mijn reactie is altijd heel makkelijk. Ik accepteer dat jij dode beesten eet en doe er niet moeilijk over, kunnen we dat andersom ook zo doen?
Een mens is van nature een carnivoor, wij zijn gemaakt om alles te eten. Iemand die vegetariscch eet, blijft een carnivoor, alleen één die de keuze maakt geen dode beesten meer te eten. Het is je dus niet aangeleerd om vlees te eten, het is aangeleerd om alles te eten zodat we kunnen overleven.quote:Op woensdag 29 juni 2011 21:38 schreef jojomen4 het volgende:
[..]
Oerinstinkt vind jij, ik vind dat kul. Het is je aangeleerd om vlees te eten, en imo kun je het je dus ook afleren. Jij vind het iets heel anders, ik zie het misschien als moord van een onschuldig levenwezen dat net zoveel recht heeft om goed te leven als dat jij dat hebt. Dit kan dus een reden zijn om vleeseters te willen overtuigen. Hiermee zeg ik niet dat ik dit probeer, omdat ik vaak vind dat ieder zelf moet weten wat die doet. Bij het aangaan van een gesprek/discussie zijn het vaak anderen die mij willen overtuigen. Vaak begint het ermee dat de vleeseters mij proberen te overtuigen, en ik dus met mijn argumenten aan kom zetten.
Ik heb zelf de keuze tot vegetarisch eten gemaakt doordat ik niet meer mee wil werken aan de misselijke manier waarop er met beesten om wordt gegaan. Maar die keuze kan ik alleen voor mezelf maken, niet voor anderen. Ik heb jaren prima kunnen leven met de wetenschap dat beesten slecht behandeld worden. Waarom moet iedereen anders gaan denken op het moment dat ik van mening verander?quote:Op woensdag 29 juni 2011 21:42 schreef jojomen4 het volgende:
Jij snapt volgens mij niet dat veel mensen die geen dieren eten dit niet doen omdat zij vinden dan dieren het recht hebben op (een goed) leven. Als je dit idee in je achterhoofd houd, snap je misschien dat het voor bepaalde personen moeilijk is om te accepteren dat de meerderheid van de westerse bevolking verantwoordelijk is voor de moord en slechte behandelijk van een hoop dieren.
Ja, precies mijn idee. Elke keer weer die smalende betwetertjes die even komen vertellen dat mensen gemaakt zijn om vlees te eten en dat je dus niet goed wijs bent als je het niet doet blah die blah. Dat hebben we nu wel gehad hoor. Net als de plaatjes van vlees op barbecues.quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:32 schreef Vork het volgende:
De discussie komt in ieder topic terug en het is in ieder topic over vegetarisch eten eigenlijk totaal niet relevant, omdat het niet over het waarom gaat, maar over specifiekere zaken, zoals recepten, tips etc. Zaken waarom het waarom en de verantwoording er niet toe doen.
Dus nee, graag afkappen die discussies, daar moeten we maar een apart topic voor maken. Het verpest namelijk dat waar het om draait.
Je hebt daar ook verschillende mensen in, de manier waarop ze je benaderen is al erg verschillend. Zo heb je de vleeseters die je inderdaad ter verantwoording roepen, de bewuste vlees-minderaars, de geinteresseerde vleeseter die ook wel eens een fijn receptje zonder vlees wilt proberen, de ex-vegetariërs enzovoorts. Ik vind vooral de groep die geen begrip heeft voor mijn keuze na al die jaren nog erg lastig, vooral omdat die in mijn familiekring zit. Daar stuit je dus op op de momenten dat eten centraal staat: feestdagen/verjaardagen.quote:Op donderdag 30 juni 2011 08:24 schreef Isabeau het volgende:
edit: ik zie dat de reeks begonnen is met de vraag waarom je vegetariër bent, dus in die zin past die discussie daar wel in. Ik kan me alleen zo goed voorstellen dat iemand die deze keus heeft gemaakt het he-le-maal beu is om zich steeds te moeten 'verantwoorden' voor die keus.
Ik werk op een heel klein bedrijf waar we gewoon brood en beleg hebben liggen in de keuken en dus geen bedrijfskantine hebben, maar ik sta er gewoon van versteld dat ze bij jullie gewoon geen vegetarische keuzes hebben! Heb je de vraag al in de kantine gesteld wat de reden hier van is?quote:Op donderdag 30 juni 2011 11:56 schreef Isabeau het volgende:
O ja, wat ik hier nog wilde vragen. Bij mij op het werk is het dus eigenlijk niet mogelijk om vegetarisch te eten in het bedrijfsrestaurant. De dagmenu's zijn allemaal met vlees of vis en ook de soep van de dag (geen keuze) is meestal met vlees of vis. In de groentesoep zitten altijd balletjes bijv. En aangezien ik in een redelijk grote organisatie werk (ziekenhuis) vind ik dat toch wel vreemd. Ik neem aan dat er wel een vegetarische keuze voor patiënten is, maar dus niet voor personeel. Hoe is dat bij jullie geregeld?
Ik ken overigens zelfs iemand die de overstap naar vegetarisch eten zo eenvoudig vond juist omdat zijn personeelsrestaurant erg goede en lekkere vegetarische gerechten had.
Nee, maar ik zie de kok (een van de koks) wel op maandagochtend (nu vrij ) en dan zal ik hem eens vragen hoe dat zit. Er zijn bijv 's avonds 2 keuzegerechten en tussen de middag maar 1. Maar 's avonds is het meestal ook vlees of vlees.quote:Op donderdag 30 juni 2011 12:16 schreef Lips het volgende:
Ik werk op een heel klein bedrijf waar we gewoon brood en beleg hebben liggen in de keuken en dus geen bedrijfskantine hebben, maar ik sta er gewoon van versteld dat ze bij jullie gewoon geen vegetarische keuzes hebben! Heb je de vraag al in de kantine gesteld wat de reden hier van is?
Ik vind het ook vooral opmerkelijk. Ook niet-vegetariërs willen toch wel eens iets anders. Maar vind de keuze sowieso nogal beperkt hoe je het omschrijft.quote:Op donderdag 30 juni 2011 12:18 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Nee, maar ik zie de kok (een van de koks) wel op maandagochtend (nu vrij ) en dan zal ik hem eens vragen hoe dat zit. Er zijn bijv 's avonds 2 keuzegerechten en tussen de middag maar 1. Maar 's avonds is het meestal ook vlees of vlees.
Het is overigens niet voor mij hoor, ik neem dagelijks heerlijke salades en boterhammen mee, maar kan me niet voorstellen dat er geen vegetariërs in een ziekenhuis werken
Hey, dus er is vooruitgang! Tussen de middag hebben we hier 1 warme maaltijdkeuze, 1 soort soep en dan ook nog een 'snack'keuze (denk: broodje hamburger, broodje shoarma, panini met ham en kaas). Zèlden dat iets geschikt is voor vegetariërs. We hadden wel een aantal maanden terug een gezondheidsweek en toen was er een soort aubergineschotel met tahoe. Niet te eten (misschien kùnnen ze het gewoon niet! vegetarische gerechten maken )quote:Op donderdag 30 juni 2011 12:53 schreef douche-eendje het volgende:
Isabeau, werk je toevallig ook in het MCA? Het is hier net zo, alleen heb ik dan het luxe van de PA, werken van half 9 - 5. De keuze is hier ook redelijk beperkt en ieder jaar geef ik het bij het tevredenheidsonderzoek van het restaurant ook aan. Sinds een paar weken staat hier wel bij de incidentele vegaproducten (soep, bepaalde snacks e.d.) vermeld dat het vegetarisch is.
Oh dat klinkt super lekker! Wat voor pasta heb je gebruikt?quote:Op donderdag 30 juni 2011 10:08 schreef Lips het volgende:
Zal ik dan gewoon een heerlijk vegetarisch probeerselrecept posten om de discussie te sluiten
Ingrediënten:
* broccoli
* gorgonzola
* crème fraîche
* pijnboompitten
* pasta
* geraspte oude kaas
Nodig: ovenschaal
Pasta en broccoli koken en pijnboompitten roosteren. Pasta afgieten en gorgonzola in stukjes erdoor roeren (ik had halve gorgonzola). Vervolgens half bakje crème fraîche er door roeren en geheel in ingevette ovenschaal. Afgegoten broccoli over de pasta, pijnboompitten er overheen en wat geraspte kaas er over. Nog 10 a 15 min. in de oven onder de grill en klaar!!!
Nou wil ik een oven! Dat klinkt echt lekkerquote:Op donderdag 30 juni 2011 10:08 schreef Lips het volgende:
Zal ik dan gewoon een heerlijk vegetarisch probeerselrecept posten om de discussie te sluiten
Ingrediënten:
* broccoli
* gorgonzola
* crème fraîche
* pijnboompitten
* pasta
* geraspte oude kaas
Nodig: ovenschaal
Pasta en broccoli koken en pijnboompitten roosteren. Pasta afgieten en gorgonzola in stukjes erdoor roeren (ik had halve gorgonzola). Vervolgens half bakje crème fraîche er door roeren en geheel in ingevette ovenschaal. Afgegoten broccoli over de pasta, pijnboompitten er overheen en wat geraspte kaas er over. Nog 10 a 15 min. in de oven onder de grill en klaar!!!
Ik had geloof ik penne, maar kan ook prima met van die strikjes / vlindertjesquote:Op donderdag 30 juni 2011 15:03 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Oh dat klinkt super lekker! Wat voor pasta heb je gebruikt?
Ik kan ook niet wachten over 3 weken in Nijmegen tijdens de zomerfeesten weer broodjes falaffel te gaan halen bij de Affairequote:Op vrijdag 1 juli 2011 11:27 schreef GimmeGore het volgende:
Ik zit volgende week op een grindcore festival waar dus gewoon alleen maar standjes zijn toegelaten die veganistische of vegetarische producten verkopen
Ik ga het vanavond maken! Ik hoop dat het wat wordt met mijn 'kookkunsten'quote:Op donderdag 30 juni 2011 17:45 schreef Lips het volgende:
[..]
Ik had geloof ik penne, maar kan ook prima met van die strikjes / vlindertjes
quote:Op vrijdag 1 juli 2011 10:04 schreef Vitapientje het volgende:
Vanavond ga ik voor de tweede keer vegetarisch uiteten. Ik zag op het menu al salade met zachte geitenkaas, granaatappel, huisgerookte pecannoten en croutons van briochebrood. Dat wordt smullen!
Laat me weten hoe het beviel! Ik heb het vorige week bij elkaar geraapt toen onverwachts een vriendin kwam eten en wij waren beide zeer blij verrastquote:Op vrijdag 1 juli 2011 16:27 schreef Njosnavelin het volgende:
[..]
Ik ga het vanavond maken! Ik hoop dat het wat wordt met mijn 'kookkunsten'
[..]
Ja, het heeft alleen wel een tijd geduurd. Het is nog niet veel, maar klagen mag ik nu wat minder . Het aanbod zou zeker nog wel beter en diverser kunnen hoor, maar dat zal vast niet gebeuren. Ik neem gewoon zelf een fijne lunch meequote:Op donderdag 30 juni 2011 13:33 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hey, dus er is vooruitgang! Tussen de middag hebben we hier 1 warme maaltijdkeuze, 1 soort soep en dan ook nog een 'snack'keuze (denk: broodje hamburger, broodje shoarma, panini met ham en kaas). Zèlden dat iets geschikt is voor vegetariërs. We hadden wel een aantal maanden terug een gezondheidsweek en toen was er een soort aubergineschotel met tahoe. Niet te eten (misschien kùnnen ze het gewoon niet! vegetarische gerechten maken )
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |