quote:Op donderdag 23 juni 2011 12:50 schreef GimmeGore het volgende:
Ik zou dan als een of andere tokkie op de stoep moeten gaan zitten. Of achter het hek voor mijn raam (ik heb een hek voor mijn raam zodat de kliko's niet gejat kunnen worden)
naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijkquote:Op donderdag 23 juni 2011 20:27 schreef Vitapientje het volgende:
Ik heb 2 weken geleden een bbq-kookboek veggi-style gekocht. Een kleine samenvatting van gerechten:
asperge met sesamzaad
venkel met honing en sherry-azijnsaus
zoete aardappels met ahorn-kaneelboter
met knoflook gegrilde tomaat
met kokosmelk gegrilde ananas
gegrilde poires belle helene
JAAAAMMIE!
Uhm, je kan ook even op het linkje klikken wat ik vanmorgen plaatste. Ging precies over dat kookboekquote:Op donderdag 23 juni 2011 21:50 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijk
uhm dat heb ik dan even niet gezien denk ikquote:Op donderdag 23 juni 2011 23:04 schreef mjan het volgende:
[..]
Uhm, je kan ook even op het linkje klikken wat ik vanmorgen plaatste. Ging precies over dat kookboek
Wow Hoop ik ook ooit voor elkaar te krijgen.quote:naam kookboek en door wie 'geschreven'? Ik heb inmiddels denk ik over de 70 kookboeken maar er kan altijd meer bij natuurlijk
Ziet er lekker uit! Indiaas. Indiaas vegetarisch is een erg lekkere combi vink als niet puur veggiequote:Op donderdag 23 juni 2011 22:58 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb vandaag heerlijk gegeten zeg! Nieuw receptje geprobeerd, deze. Met biologische spitskool en broccoli
Het is ook zeker lekker, vind het ook totaal niet vervelend om dit te maken en op te etenquote:Op vrijdag 24 juni 2011 19:44 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Ziet er lekker uit! Indiaas. Indiaas vegetarisch is een erg lekkere combi vink als niet puur veggie
Dat is gewoon een beperkte visie van de mogelijkheden van een bereidingswijze. Net als dat een maaltijd uit vlees, groente en aardappelen moet bestaan, of nog erger (en in veel eetcafés zie je dat nog), vlees met patat (inclusief patatkruiden, wat dat ook mag zijn) en gekookte blikgroente.quote:Op donderdag 23 juni 2011 10:49 schreef frame-saw het volgende:
Ik snap het punt wel, een barbecue is eigenlijk gewoon een vleesfestijn. Maar je moet het zelf weten natuurlijk.
Vegetarisch koken is het durven experimenteren, verleggen van wat culinaire grenzen en niet vasthouden aan de standaard. Toen ik nog bij mijn ouders woonde had ik ook regelmatig aardappels, groente een een vleesvervanger ; maar ook in restaurants is het te merken of de kok wat durft. Hoe vaak er wel niet een maaltijdsalade met geitenkaas op het menu staat .quote:Op vrijdag 24 juni 2011 20:36 schreef Vork het volgende:
[..]
Dat is gewoon een beperkte visie van de mogelijkheden van een bereidingswijze. Net als dat een maaltijd uit vlees, groente en aardappelen moet bestaan, of nog erger (en in veel eetcafés zie je dat nog), vlees met patat (inclusief patatkruiden, wat dat ook mag zijn) en gekookte blikgroente.
Dat klinkt goed. Ga ik proberenquote:Op donderdag 23 juni 2011 22:58 schreef douche-eendje het volgende:
Ik heb vandaag heerlijk gegeten zeg! Nieuw receptje geprobeerd, deze. Met biologische spitskool en broccoli
Ah klinkt goedquote:Op vrijdag 24 juni 2011 22:24 schreef DarkElf het volgende:
Wij, vleeseters, eten een paar keer per week vegetarisch ( lekker en elke dag vlees geloof ik niet in) en hebben vandaag zo lekker gegeten!
Wasabi/preistamppot met oesterzwammen en paksoi met een tamarinde kokosmelksaus.
Verrukkelijk ! Komt uit het boek 'for the love of food'. Van denis cotter. Echt een aanrader!!
Je zou er nog wat sojabonen ofzo bij kunnen eten om het eiwitgehalte wat op te pompen. Verder klinkt het mjummiequote:Op vrijdag 24 juni 2011 22:24 schreef DarkElf het volgende:
Wij, vleeseters, eten een paar keer per week vegetarisch ( lekker en elke dag vlees geloof ik niet in) en hebben vandaag zo lekker gegeten!
Wasabi/preistamppot met oesterzwammen en paksoi met een tamarinde kokosmelksaus.
Verrukkelijk ! Komt uit het boek 'for the love of food'. Van denis cotter. Echt een aanrader!!
Sorry, ik heb je vraag eerder niet gezien.quote:Op dinsdag 31 mei 2011 13:13 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Hoe heb je je eerste vega-jaar ervaren?
Waarom wil je dieren-eters overtuigen? En waarvan?quote:Op dinsdag 28 juni 2011 23:35 schreef jojomen4 het volgende:
Sorry, ik heb je vraag eerder niet gezien.
M'n eerste jaar heb ik als heel plezierig ervaren m.b.t. het niet meer eten van dieren. Ik weet niet exact waarom, maar ik kan me op dit moment gewoon niet voorstellen dat ik ooit nog in m'n leven dieren wil eten. De manier waarop we met dieren omgaan kan (imo) gewoon niet.
Wel heb ik vaak vragen/opmerkingen gekregen mbt het niet eten van dieren, deze heb ik als minder positief ervaren. Voor mij zelf voelt het heel fijn geen dieren meer te eten, en de argumenten met welk ik mezelf overtuig vind ik niet meer dan duidelijk/logisch. Toch kom ik af en toe personen tegen die wat dit onderwerp betreft volgens mij in een hol wonen. Omdat zij (denk ik) nog niet echt stil gestaan hebben bij het leed van dieren en de manier waarop wij met ze omgaan, komen ze met de (imo) domste argumenten om aan te tonen ik onnatuurlijk en raar bezig ben. Dit vind ik jammer, vooral omdat het vaak tijdens het eten ter gesprek komt en het soms de sfeer van dat diner dan bepaald. Sinds kort heb ik voorgenomen om gewoon aan te geven dat ik het er niet over wil hebben. Ik heb het idee dat ik de dieren-eters toch niet kan overtuigen omdat ze blind zijn voor de argumenten die ik noem.
Ik eet wel nog zuivelproducten. Dit is iets waar ik me niet heel lekker bij voel, omdat ik weet dat dieren daar ook waardeloze levens van hebben. Dit ben ik aan het minderen, zoals het (meestal) alleen eten van eieren van de (10) kippe van de oma van m'n vriendinnetje uit spanje. Deze dieren lopen vrij rond.
Mijn reactie is altijd heel makkelijk. Ik accepteer dat jij dode beesten eet en doe er niet moeilijk over, kunnen we dat andersom ook zo doen?quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:57 schreef Vitapientje het volgende:
Dat vind ik altijd al vreemd en ik kom het nu ook zelf tegen: diereneters die het raar vinden dat je vegetarisch eet en daar ook een oordeel over vellen. Toen ik (3 weken geleden) nog vlees at, heb ik nooit aan een vegetarier gevraagd waarom hij geen vlees at. Wel waarom hij vegetarisch at. Een groot verschil in benaderen... Zelf merk ik het nu ook. Vooral de hoeveelheid opmerkingen: dat hou je toch maar kort vol. Al is dat zo, dan is dat toch aan mij?!
Nja, ik kan me wel voorstellen dat als je vlees eten als een soort onrecht ziet, of het leven van dieren in de bio-industrie dierenmishandeling, dat je dat wil bestrijden, toch? Om een andere situatie te nemen, ik zou een vriend ook ontmoedigen om zijn vriendin te verkrachten of een juwelier te overvallen, puur op grond van dat ik vind dat je dat niet 'zou moeten doen'. Daar sta ik niet neutraal in, ik accepteer het ook niet, dat keur ik actief af.quote:Op woensdag 29 juni 2011 08:26 schreef Lips het volgende:
Waarom wil je dieren-eters overtuigen? En waarvan?
Puur omdat het een minderheidsstandpunt is. De minderheid moet zich altijd verantwoorden ten opzichte van wat 'normaal' is. Maar zo'n discussie is een mooie kans om je argumenten te verfijnen en te laten horen.quote:Op woensdag 29 juni 2011 16:57 schreef Vitapientje het volgende:
Dat vind ik altijd al vreemd en ik kom het nu ook zelf tegen: diereneters die het raar vinden dat je vegetarisch eet en daar ook een oordeel over vellen. Toen ik (3 weken geleden) nog vlees at, heb ik nooit aan een vegetarier gevraagd waarom hij geen vlees at. Wel waarom hij vegetarisch at. Een groot verschil in benaderen... Zelf merk ik het nu ook. Vooral de hoeveelheid opmerkingen: dat hou je toch maar kort vol. Al is dat zo, dan is dat toch aan mij?!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |