Uhm ja, ik en creatief....quote:Op woensdag 3 november 2010 00:08 schreef YskaFredriksson het volgende:
Doe dan eens de pompoencurry :p met kerrie, knoflook, uitje, kokosmelk en doe creatief :p
Dat kan je best.. Je trekt gewoon je kruidenkast open en dan doe je een beetje van dit en daarna een beetje van dat. Ik doe er normaal ook verse peper in maar ik heb de laatste 2 keer peper op mn hoofd gehad (tip smeer er melk op het werkt :p) dus ik ben even niet meer zo happig.quote:Op woensdag 3 november 2010 01:02 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Uhm ja, ik en creatief....
Daar zou ik wat de dierlijke bestanddelen betreft niet al te zeker van zijn.Ik geloof niet dat die in alle gevallen van "diervriendelijk" gehouden beestjes komt.quote:Op woensdag 3 november 2010 11:06 schreef frame-saw het volgende:
Ze hebben niks met de bio-industrie of geslachte dieren te maken.
ik zit met smart te wachten op de recepten met tofu van masterchefquote:
In Amsterdam vlakbij de Kalverstraat zit Waterstone's. Grote kans dat ze hem daar verkopen. En trouwens, ik meen me te herinneren dat ik dat blad een paar jaar geleden bij Selexyz Donner in Rotterdam heb gekocht!quote:Op woensdag 3 november 2010 18:19 schreef _Ophelia_ het volgende:
Weet iemand trouwens een adres in NL waar de "Good Food Vegetarian christmas" te krijgen is. Ik probeer hem ieder jaar te pakken te krijgen maar het is me nog nooit gelukt.
Vreemd genoeg is het eten van "vleesvervangers" iets waar vleeseters me al vaker op "aangevallen" hebben. Vandaar dat ik er wat fel op reageer. (en ik ben vegetariër zonder zendingsdrang dus ik vraag er niet om).quote:Op woensdag 3 november 2010 12:33 schreef caroline88 het volgende:
Au! Zegt een mening en nou ja. Aardappelen/vlees/groente is nu precies wat ik nooit zal missen
Jammer dat je je door mij aangevallen voelde, dat was niet de bedoeling.quote:Op woensdag 3 november 2010 18:23 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Vreemd genoeg is het eten van "vleesvervangers" iets waar vleeseters me al vaker op "aangevallen" hebben. Vandaar dat ik er wat fel op reageer. (en ik ben vegetariër zonder zendingsdrang dus ik vraag er niet om).
A/V/G is ook niet direct mijn favoriet maar je kunt er best creatief mee zijn.
Na die aflevering heb ik ook maar besloten om eens iets met tofu te gaan makenquote:Op woensdag 3 november 2010 12:21 schreef GimmeGore het volgende:
[..]
ik zit met smart te wachten op de recepten met tofu van masterchef
Mmm, dan ga ik eens proberen of de Selexiz vestiging hier hem kan bestellen.quote:Op woensdag 3 november 2010 18:21 schreef Natalie78 het volgende:
[..]
In Amsterdam vlakbij de Kalverstraat zit Waterstone's. Grote kans dat ze hem daar verkopen. En trouwens, ik meen me te herinneren dat ik dat blad een paar jaar geleden bij Selexyz Donner in Rotterdam heb gekocht!
Ohoooooh, dank je wel! Dat ga ik eens proberen!quote:Op maandag 8 november 2010 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Recept om zelf seitan (gluten) te maken.
Zou het niet zomaar iedereen aanraden, maar vegetariërs zullen het vast wel op prijs stellen, de structuur van seitan. Toch?
Ik doe het eigenlijk alleen door de Boeddha's delight. Maar het kan ook wel in allerlei roerbakschotels, in plaats van vlees.
Voor mij is het inderdaad voornamelijk vanwege de bio-instrudie. M.a.w. hoe er met de dieren om wordt gegaan. Het eten van vlees gaat me gewoon steeds meer en meer tegenstaan.. Ik vind het van mezelf hypocriet dat ik begaan ben met bijvoorbeeld de WSPA-diertjes, maar dan wel lekker een stukje vlees zit te eten 's avonds. Tevens het argument wat jij geeft, dat het zeer milieuonvriendelijk is om vlees te 'produceren' vind ik een goeie. Echter als je dan vleesvervangers gaat eten, is het ook wel handig als je weet wat voor vervuiling dat dan met zich meebrengt...quote:Op maandag 8 november 2010 00:18 schreef Zwansen het volgende:
Wat zijn jullie beweegredenen om geen vlees te eten? Puur vanwege de bio-industrie?
Het grootste argument wat ik persoonlijk ook valide vind, is het feit dat er zo gruwelijk veel energie, voeding, water, etc. in een dier moeten worden gestopt voor het vlees op tafel ligt. Iemand de precieze cijfers?
Met het stijgende aantal mensen op aarde is dit gewoon niet meer haalbaar lijkt me en natuurlijk zeer inefficiënt.
Ik ben nogal een miep met kruiden, dat is bij mij juist het punt waar het mis gaat!quote:Op woensdag 3 november 2010 01:20 schreef YskaFredriksson het volgende:
[..]
Dat kan je best.. Je trekt gewoon je kruidenkast open en dan doe je een beetje van dit en daarna een beetje van dat. Ik doe er normaal ook verse peper in maar ik heb de laatste 2 keer peper op mn hoofd gehad (tip smeer er melk op het werkt :p) dus ik ben even niet meer zo happig.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |