abonnement Unibet Coolblue
pi_87199639
Paneren, Mootje :Y
pi_87199729
gouden tip!
Ja doei.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 12:36:46 #53
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87241902
Ik heb van mijn ma (is geloof ik nogal enthousiast) 2 potten gehad, eentje met tofu in chili-olie en een met tahoe in een marinade, maar ik weet eigenlijk heel niet wat ik er mee moet :')
pi_87246049
Je kunt ze proeven en als ze los goed smaken (en dat lijkt me wel), kan je ze in een salade doen.

Anders kan je van die chili variant altijd iets mexicaans maken. Uiteraard chili con carne of iets van een taco.
Met die ander ligt het eraan hoe de marinade smaakt :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  donderdag 7 oktober 2010 @ 15:15:43 #55
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87286387
De ene is tahoe met cayennepepersaus en de ander is sichuan chili tofu.

Volgens mij had mijn moeder ook echt alleen tahoe en tofu op het potje gezien :P
pi_87286502
Tahoe en tofu is overigens precies hetzelfde. Het ene is de Indische benaming, het andere de Chinese geloof ik.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  donderdag 7 oktober 2010 @ 15:41:14 #57
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87287256
Vandaar dat ik nergens kon vinden wat nou het verschil was...

zoals ik al zei: vega n00b
pi_87287344
Je leert elke dag weer wat :)

Overigens wel interessant filmpje van de Keuringsdienst van Waarde:
http://zine.ntr.nl/page/16949/nl
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87641426
Hehe!

Ik zou hetzelfde gedaan hebben :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  zondag 17 oktober 2010 @ 20:21:03 #61
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87644040
Zo, morgen eens wat van die alpro soya reepjes enz halen bij de c1000, vandaag en gisteren voor het eerst gegeten en ik vind het erg lekker.

Maar kan je dat ook invriezen? (arme student, nu het in de aanbieding is, wil ik eigenlijk wat meer inslaan)
pi_87644092
Geen idee, heb geen vriezer. Zag van de week wel dat je met de streepjescode's weer voor een vegakookboek kan sparen :)
  zondag 17 oktober 2010 @ 20:23:35 #63
202348 Susi
Temple of Love
pi_87644165
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis. Pescotarisch noemen ze dat eigenlijk toch ?

[ Bericht 22% gewijzigd door Susi op 17-10-2010 20:30:05 ]
pi_87644334
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:23 schreef Susi het volgende:
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis.
Welkom! :W


GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen :P Hoogstens verlies je een beetje smaak.


Edit: owja, bier moet je wel op tijd uit de vriezer halen :')
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87646179
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:23 schreef Susi het volgende:
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis. Pescotarisch noemen ze dat eigenlijk toch ?
Ook 'goede' vis? De zee raakt namelijk ook aardig leeg hè :P

(verder natuurlijk goed dat je alleen biologisch vlees eet, maar ik snap niet waarom je dan wel -slechte- vis zou eten)
  zondag 17 oktober 2010 @ 21:29:55 #66
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_87647902
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:26 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Welkom! :W


GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen :P Hoogstens verlies je een beetje smaak.


Edit: owja, bier moet je wel op tijd uit de vriezer halen :')
structuur verlies kan ook. Ik vries blokken tahoe gewoon in btw :)
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_87648871
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:26 schreef rijsttafel het volgende:
GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen :P Hoogstens verlies je een beetje smaak.
Dingen die zuivel bevatten willen nog weleens geschift zijn als ze zijn ontdooid, in mijn ervaring.
pi_87649198
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 21:43 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dingen die zuivel bevatten willen nog weleens geschift zijn als ze zijn ontdooid, in mijn ervaring.
Owja dat zou goed kunnen. Dat eet ik gewoon op voordat het over de datum is :D
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  zondag 17 oktober 2010 @ 22:41:30 #69
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87652679
Hahahaha, ik heb mijn vriend vandaag ook aan de tofu blokjes gekregen.
Hij vond ze "wel te doen"

Dat is zijn manier om te zeggen dat hij het lekker vindt, maar niet wil toegeven :P
pi_87952394
Ik heb dit ook al in het risotto-topic geplaatst, maar plaats hem hier ook nog ;)

Ik heb gisteren deze vegetarische risotto gemaakt.
Was echt heel lekker, al zeg ik het zelf :P

Ingrediënten voor 5 personen:
- 500 gram risottorijst
- 1,5 liter groentenbouillon (van 2 blokjes)
- 1 grote ui
- 5 stengels bleekselderij
- 150 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- Nootmuskaatpoeder, of een snuf vers geraspte van een hele nootmuskaat
- 300 gram gewassen spinazie
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 200 gram zachte geitenkaas
- halve citroen
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- olijfolie
- beetje boter
- Versgemalen peper en zout

Benodigdheden:
- staafmixer
- Flinke hapjespan of braadpan

Bereiden:
1. Snipper de ui en hak de bleekselderij en de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten.
2. Breng 1,5 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.
3. Verhit wat olie in een pan en laat hierin de spinazie slinken. Breng de spinazie op smaak met de knoflook, nootmuskaat en peper & zout. Haal de spinazie van het vuur en pureer deze tot een groene massa. De gepureerde spinazie heb je pas aan het eind weer nodig.
4. Verhit wat olie en een beetje boter in een hapjespan of braadpan en fruit hierin de uien en bleekselderij op laag vuur gedurende 10 minuten. De groenten mogen niet bruin worden! Bakken ze aan; voeg extra boter toe.
5. Voeg de risottorijst toe aan het groentenmengsel. Bak het 2 minuutjes op middelhoog tot hoog vuur tot de korrels glazig worden, eventueel met een scheutje olijfolie erbij tegen aanbakken.
6. Voeg nu in één keer de wijn toe. Laat verdampen en roer goed.
7. Voeg nu per 2 soeplepels de bouillon toe. Wacht iedere keer tot het voorgaande vocht grotendeels verdampt is voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Het vuur is nu middelhoog; het vocht moet zachtjes pruttelen. Vergeet niet te roeren.
8. Ga door met bouillon toevoegen tot de rijst bijna klaar is (proef om hierachter te komen).
9. Roer nu de gepureerde spinazie door de risotto, samen met de Parmezaanse kaas en de helft van de geitenkaas. Roer alles goed door elkaar tot de kaas gesmolten is.
10. Breng de risotto op smaak met citroensap en eventueel peper en zout.
11. Serveer de risotto met de andere helft van de geitenkaas erover gekruimeld, en de pijnboompitten.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_88027309
Dat klinkt erg lekker, die ga ik zeker eens proberen :)
pi_88028381
Al m'n risotto's zijn vegetarisch :P Zometeen een pompoen risotto maken :D
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_88032974
Eventjes een tip! AH heeft eindelijk stamppotten die vegetarisch zijn. Deze nieuwe varianten zijn zelfs biologisch. Er is zuurkool, boerenkool, hutspot en andijviestamppot. Ik heb ze inmiddels allemaal geprobeerd en het is zeer goed te eten! :Y) *O*
pi_88033024
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 16:59 schreef rijsttafel het volgende:
Al m'n risotto's zijn vegetarisch :P Zometeen een pompoen risotto maken :D
Recept? :P Ik blijf altijd maar hangen bij pompoensoep omdat ik dat zo lekker vind, moet eens wat anders maken met pompoen.
  woensdag 3 november 2010 @ 00:08:41 #75
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_88273131
Doe dan eens de pompoencurry :p met kerrie, knoflook, uitje, kokosmelk en doe creatief :p
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')