abonnement Unibet Coolblue
pi_87199639
Paneren, Mootje :Y
pi_87199729
gouden tip!
Ja doei.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 12:36:46 #53
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87241902
Ik heb van mijn ma (is geloof ik nogal enthousiast) 2 potten gehad, eentje met tofu in chili-olie en een met tahoe in een marinade, maar ik weet eigenlijk heel niet wat ik er mee moet :')
pi_87246049
Je kunt ze proeven en als ze los goed smaken (en dat lijkt me wel), kan je ze in een salade doen.

Anders kan je van die chili variant altijd iets mexicaans maken. Uiteraard chili con carne of iets van een taco.
Met die ander ligt het eraan hoe de marinade smaakt :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  donderdag 7 oktober 2010 @ 15:15:43 #55
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87286387
De ene is tahoe met cayennepepersaus en de ander is sichuan chili tofu.

Volgens mij had mijn moeder ook echt alleen tahoe en tofu op het potje gezien :P
pi_87286502
Tahoe en tofu is overigens precies hetzelfde. Het ene is de Indische benaming, het andere de Chinese geloof ik.
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  donderdag 7 oktober 2010 @ 15:41:14 #57
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87287256
Vandaar dat ik nergens kon vinden wat nou het verschil was...

zoals ik al zei: vega n00b
pi_87287344
Je leert elke dag weer wat :)

Overigens wel interessant filmpje van de Keuringsdienst van Waarde:
http://zine.ntr.nl/page/16949/nl
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87641426
Hehe!

Ik zou hetzelfde gedaan hebben :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  zondag 17 oktober 2010 @ 20:21:03 #61
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87644040
Zo, morgen eens wat van die alpro soya reepjes enz halen bij de c1000, vandaag en gisteren voor het eerst gegeten en ik vind het erg lekker.

Maar kan je dat ook invriezen? (arme student, nu het in de aanbieding is, wil ik eigenlijk wat meer inslaan)
pi_87644092
Geen idee, heb geen vriezer. Zag van de week wel dat je met de streepjescode's weer voor een vegakookboek kan sparen :)
  zondag 17 oktober 2010 @ 20:23:35 #63
202348 Susi
Temple of Love
pi_87644165
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis. Pescotarisch noemen ze dat eigenlijk toch ?

[ Bericht 22% gewijzigd door Susi op 17-10-2010 20:30:05 ]
pi_87644334
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:23 schreef Susi het volgende:
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis.
Welkom! :W


GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen :P Hoogstens verlies je een beetje smaak.


Edit: owja, bier moet je wel op tijd uit de vriezer halen :')
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_87646179
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:23 schreef Susi het volgende:
Ah, hier moet ik zijn. Eet al tijden vegetarisch/biologisch en nog wel vis. Pescotarisch noemen ze dat eigenlijk toch ?
Ook 'goede' vis? De zee raakt namelijk ook aardig leeg hè :P

(verder natuurlijk goed dat je alleen biologisch vlees eet, maar ik snap niet waarom je dan wel -slechte- vis zou eten)
  zondag 17 oktober 2010 @ 21:29:55 #66
144335 SeaOfLove
icon by murp:*
pi_87647902
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:26 schreef rijsttafel het volgende:

[..]

Welkom! :W


GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen :P Hoogstens verlies je een beetje smaak.


Edit: owja, bier moet je wel op tijd uit de vriezer halen :')
structuur verlies kan ook. Ik vries blokken tahoe gewoon in btw :)
make cookies, not war O+ J'adore hardcore :9
pi_87648871
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 20:26 schreef rijsttafel het volgende:
GimmeGore, kan je ongetwijfeld wel invriezen. Ik heb het nooit gedaan, maar ik vries zo'n beetje alles in wat ik over heb en het is nog nooit rampzalig afgelopen :P Hoogstens verlies je een beetje smaak.
Dingen die zuivel bevatten willen nog weleens geschift zijn als ze zijn ontdooid, in mijn ervaring.
pi_87649198
quote:
Op zondag 17 oktober 2010 21:43 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dingen die zuivel bevatten willen nog weleens geschift zijn als ze zijn ontdooid, in mijn ervaring.
Owja dat zou goed kunnen. Dat eet ik gewoon op voordat het over de datum is :D
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
  zondag 17 oktober 2010 @ 22:41:30 #69
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_87652679
Hahahaha, ik heb mijn vriend vandaag ook aan de tofu blokjes gekregen.
Hij vond ze "wel te doen"

Dat is zijn manier om te zeggen dat hij het lekker vindt, maar niet wil toegeven :P
pi_87952394
Ik heb dit ook al in het risotto-topic geplaatst, maar plaats hem hier ook nog ;)

Ik heb gisteren deze vegetarische risotto gemaakt.
Was echt heel lekker, al zeg ik het zelf :P

Ingrediënten voor 5 personen:
- 500 gram risottorijst
- 1,5 liter groentenbouillon (van 2 blokjes)
- 1 grote ui
- 5 stengels bleekselderij
- 150 ml droge witte wijn
- 2 teentjes knoflook
- Nootmuskaatpoeder, of een snuf vers geraspte van een hele nootmuskaat
- 300 gram gewassen spinazie
- 100 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 200 gram zachte geitenkaas
- halve citroen
- 50 gram geroosterde pijnboompitten
- olijfolie
- beetje boter
- Versgemalen peper en zout

Benodigdheden:
- staafmixer
- Flinke hapjespan of braadpan

Bereiden:
1. Snipper de ui en hak de bleekselderij en de knoflook fijn. Rooster de pijnboompitten.
2. Breng 1,5 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.
3. Verhit wat olie in een pan en laat hierin de spinazie slinken. Breng de spinazie op smaak met de knoflook, nootmuskaat en peper & zout. Haal de spinazie van het vuur en pureer deze tot een groene massa. De gepureerde spinazie heb je pas aan het eind weer nodig.
4. Verhit wat olie en een beetje boter in een hapjespan of braadpan en fruit hierin de uien en bleekselderij op laag vuur gedurende 10 minuten. De groenten mogen niet bruin worden! Bakken ze aan; voeg extra boter toe.
5. Voeg de risottorijst toe aan het groentenmengsel. Bak het 2 minuutjes op middelhoog tot hoog vuur tot de korrels glazig worden, eventueel met een scheutje olijfolie erbij tegen aanbakken.
6. Voeg nu in één keer de wijn toe. Laat verdampen en roer goed.
7. Voeg nu per 2 soeplepels de bouillon toe. Wacht iedere keer tot het voorgaande vocht grotendeels verdampt is voordat je nieuwe bouillon toevoegt. Het vuur is nu middelhoog; het vocht moet zachtjes pruttelen. Vergeet niet te roeren.
8. Ga door met bouillon toevoegen tot de rijst bijna klaar is (proef om hierachter te komen).
9. Roer nu de gepureerde spinazie door de risotto, samen met de Parmezaanse kaas en de helft van de geitenkaas. Roer alles goed door elkaar tot de kaas gesmolten is.
10. Breng de risotto op smaak met citroensap en eventueel peper en zout.
11. Serveer de risotto met de andere helft van de geitenkaas erover gekruimeld, en de pijnboompitten.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
pi_88027309
Dat klinkt erg lekker, die ga ik zeker eens proberen :)
pi_88028381
Al m'n risotto's zijn vegetarisch :P Zometeen een pompoen risotto maken :D
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_88032974
Eventjes een tip! AH heeft eindelijk stamppotten die vegetarisch zijn. Deze nieuwe varianten zijn zelfs biologisch. Er is zuurkool, boerenkool, hutspot en andijviestamppot. Ik heb ze inmiddels allemaal geprobeerd en het is zeer goed te eten! :Y) *O*
pi_88033024
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 16:59 schreef rijsttafel het volgende:
Al m'n risotto's zijn vegetarisch :P Zometeen een pompoen risotto maken :D
Recept? :P Ik blijf altijd maar hangen bij pompoensoep omdat ik dat zo lekker vind, moet eens wat anders maken met pompoen.
  woensdag 3 november 2010 @ 00:08:41 #75
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_88273131
Doe dan eens de pompoencurry :p met kerrie, knoflook, uitje, kokosmelk en doe creatief :p
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
pi_88273820
Ah, ik ontdek dit topic nu pas, leuk !!!

Eerder deze avond had ik al een recept gepost, toevallig ook vegetarisch.

voor de liefhebbers recept staat hier... Fok! Foodgawkers deel 5
## I seek not to know the answers, but to understand the questions.##
Grasshopper Dialog
pi_88274585
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 00:08 schreef YskaFredriksson het volgende:
Doe dan eens de pompoencurry :p met kerrie, knoflook, uitje, kokosmelk en doe creatief :p
Uhm ja, ik en creatief.... :P
  woensdag 3 november 2010 @ 01:20:44 #78
242204 YskaFredriksson
Vitamientjes zijn je vriendjes
pi_88274786
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 01:02 schreef douche-eendje het volgende:

[..]


Uhm ja, ik en creatief.... :P
Dat kan je best.. Je trekt gewoon je kruidenkast open en dan doe je een beetje van dit en daarna een beetje van dat. Ik doe er normaal ook verse peper in maar ik heb de laatste 2 keer peper op mn hoofd gehad (tip smeer er melk op het werkt :p) dus ik ben even niet meer zo happig. ;)
Attentie attentie letten wij even op... [kerst] Creatieve FOK!kers voor een fijne kerst voor FOK!kers
  woensdag 3 november 2010 @ 06:59:07 #79
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_88275969
Goed topic. Hoewel ik heel af en toe nog wel eens vlees eet vind ik er eigenlijk niet veel aan. Vleesvervangers staan stijf van de smaakmakers en andere rotzooi en ik zie ook het nut er niet van in. Waarom zou ik iets willen eten wat lijkt op vlees als ik vlees nooit erg aantrekkelijk heb gevonden?

Heb laatst uit de bieb een aardig boek met wat recepten gehaald maar die staan allemaal vol met melk en room. Ben op zoek naar interessante recepten met ei en 30% kaas. Weet iemand of er ook 30% Edammer in de handel is? Volgens dat boek bevat Edammer minder lactose dan Goudse kaas. Geitekaas vind ik niet lekker.
pi_88280029
Dan eet je toch geen vleesvervangers?

Niet op jou gericht maar die 'rare' discussie altijd, dat als je als vegetarier nepvlees gaat eten je 'nep' oid bent.
Als ik simpel gva wil eten, dan haal ik zo'n ding. Of een lekkere groenteburger, bij de AH heb je veel van dat soort dingen, en ze zijn lekker!
Maar waarom zou het raar zijn die dingen te eten? Ze hebben niks met de bio-industrie of geslachte dieren te maken, en de meeste mensen eten niet geen vlees omdat ze het vies vinden, maar omdat ze tegen de bio-industrie zijn.

Dus.
Volgende recept :D
pi_88280340
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 11:06 schreef frame-saw het volgende:
Ze hebben niks met de bio-industrie of geslachte dieren te maken.
Daar zou ik wat de dierlijke bestanddelen betreft niet al te zeker van zijn.Ik geloof niet dat die in alle gevallen van "diervriendelijk" gehouden beestjes komt.

Verder vind ik het ook een non-discussie eigenlijk. Wat kan mij het schelen of iemand vleesvervangers en of deze op vlees lijken. Ik eet ze wel en heb er geen vleesassociaties bij, ik zou van de meeste vleessoorten überhaupt niet weten hoe ze smaken. Ik vind ze gewoon makkelijk, zeker omdat Vriend wel vlees eet en gek is op aardappelen/ vlees/ groente.
  woensdag 3 november 2010 @ 12:21:41 #82
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_88282372
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 11:06 schreef frame-saw het volgende:
Volgende recept :D
ik zit met smart te wachten op de recepten met tofu van masterchef
  woensdag 3 november 2010 @ 12:33:59 #83
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_88282767
Au! Zegt een mening en nou ja. Aardappelen/vlees/groente is nu precies wat ik nooit zal missen
Gerechten die ik nog best eens zou willen eten zijn gemaakt op basis van runderlappen en die vooruit gekruide vleesvervangers zijn daar juist niet geschikt voor.
Overigens ook de naam van het product. Net alsof een vleesloze maaltijd niet compleet zou zijn :)

Mijn vegetarische soeprecept heb ik op het fok kookboek aangemeld (niet bij stilgestaan dat het ook vegetarisch was maar dat is het dus wel).
pi_88295461
Weet iemand trouwens een adres in NL waar de "Good Food Vegetarian christmas" te krijgen is. Ik probeer hem ieder jaar te pakken te krijgen maar het is me nog nooit gelukt.
pi_88295544
quote:
Op woensdag 3 november 2010 18:19 schreef _Ophelia_ het volgende:
Weet iemand trouwens een adres in NL waar de "Good Food Vegetarian christmas" te krijgen is. Ik probeer hem ieder jaar te pakken te krijgen maar het is me nog nooit gelukt.
In Amsterdam vlakbij de Kalverstraat zit Waterstone's. Grote kans dat ze hem daar verkopen. En trouwens, ik meen me te herinneren dat ik dat blad een paar jaar geleden bij Selexyz Donner in Rotterdam heb gekocht! :Y
pi_88295604
quote:
7s.gif Op woensdag 3 november 2010 12:33 schreef caroline88 het volgende:
Au! Zegt een mening en nou ja. Aardappelen/vlees/groente is nu precies wat ik nooit zal missen

Vreemd genoeg is het eten van "vleesvervangers" iets waar vleeseters me al vaker op "aangevallen" hebben. Vandaar dat ik er wat fel op reageer. (en ik ben vegetariër zonder zendingsdrang dus ik vraag er niet om).

A/V/G is ook niet direct mijn favoriet maar je kunt er best creatief mee zijn.
  woensdag 3 november 2010 @ 18:58:22 #87
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_88296947
quote:
Op woensdag 3 november 2010 18:23 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Vreemd genoeg is het eten van "vleesvervangers" iets waar vleeseters me al vaker op "aangevallen" hebben. Vandaar dat ik er wat fel op reageer. (en ik ben vegetariër zonder zendingsdrang dus ik vraag er niet om).

A/V/G is ook niet direct mijn favoriet maar je kunt er best creatief mee zijn.
Jammer dat je je door mij aangevallen voelde, dat was niet de bedoeling.
:*

Ik was aan het verhuizen dus eten kreeg te weinig aandacht. Nu wil ik graag weer wat beters op mijn bord.
pi_88302942
quote:
Op woensdag 3 november 2010 12:21 schreef GimmeGore het volgende:

[..]



ik zit met smart te wachten op de recepten met tofu van masterchef
Na die aflevering heb ik ook maar besloten om eens iets met tofu te gaan maken :D
Ik ben geen vegetarier, maar probeer te minderen met vlees. Ik krijg er steeds meer weerzin tegen... En dat heeft te maken met de manier waarop er met de dieren om wordt gegaan.
Ik eet nu gemiddeld 2x per week vis, 1 x per week vega en de rest wel vlees, maar dan niet zoveel. Als ik een pan pastasaus maak, gebruik ik 250 gram gehakt, waar we met zijn 2en 2x van eten. Dus dat valt mee qua hoeveelheid per portie.. ... Als ik wat meer goede recepten heb zonder vlees, gaat het hopelijk steeds wat meer zonder worden... :Y
pi_88303154
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 18:21 schreef Natalie78 het volgende:

[..]

In Amsterdam vlakbij de Kalverstraat zit Waterstone's. Grote kans dat ze hem daar verkopen. En trouwens, ik meen me te herinneren dat ik dat blad een paar jaar geleden bij Selexyz Donner in Rotterdam heb gekocht! :Y
Mmm, dan ga ik eens proberen of de Selexiz vestiging hier hem kan bestellen.
  maandag 8 november 2010 @ 00:18:03 #90
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_88459596
Wat zijn jullie beweegredenen om geen vlees te eten? Puur vanwege de bio-industrie?

Het grootste argument wat ik persoonlijk ook valide vind, is het feit dat er zo gruwelijk veel energie, voeding, water, etc. in een dier moeten worden gestopt voor het vlees op tafel ligt. Iemand de precieze cijfers?

Met het stijgende aantal mensen op aarde is dit gewoon niet meer haalbaar lijkt me en natuurlijk zeer inefficiënt.
pi_88462265
:W
Ik kijk hier even mee voor wat meer variatie in mijn vega-avondmaaltijd. Inmiddels een jaartje of 12 vegetariër :).
  maandag 8 november 2010 @ 12:59:44 #92
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88469489


Recept om zelf seitan (gluten) te maken.
Zou het niet zomaar iedereen aanraden, maar vegetariërs zullen het vast wel op prijs stellen, de structuur van seitan. Toch?

Ik doe het eigenlijk alleen door de Boeddha's delight. Maar het kan ook wel in allerlei roerbakschotels, in plaats van vlees.
  dinsdag 9 november 2010 @ 11:34:30 #93
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_88508836
Gisteren dikke lading Valess ingeslagen bij de C1000 :9
pi_88510538
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 12:59 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Recept om zelf seitan (gluten) te maken.
Zou het niet zomaar iedereen aanraden, maar vegetariërs zullen het vast wel op prijs stellen, de structuur van seitan. Toch?

Ik doe het eigenlijk alleen door de Boeddha's delight. Maar het kan ook wel in allerlei roerbakschotels, in plaats van vlees.
Ohoooooh, dank je wel! Dat ga ik eens proberen!
Let me see you stripped down to the bone
pi_88512148
Nog een tip wat betreft kant en klaar producten in de supermarkt. Van Maggi is er nu ook een erwtensoep basissoep variant en die is vegetarisch! Alleen prei en (vegetarische) rookworst toevoegen en klaar. Best lekker! http://www.maggi.nl/Produ(...)Erwtensoep_6_94.aspx
pi_88543126
Receptje bedacht. Deze kan jullie denk ik ook wel bekoren:

Wraps met linzen, spinazie en geitenkaas!
- Linzen koken en afgieten
- Ui bakken, wat later erbij: knoflook + spinazie bakken
- Flinke hoeveelheid komijn, koriander, piment en een snufje chilipoeder erdoor
- Linzen erbij, peper, zout
- In een wrap, geitenkaas erbij en even in de oven

NOMNOMNOM
Je moet ervan houden, maar vind het zelf erg lekker. Maak de wraps als een soort pizza met een bodem en deksel als je snapt wat ik bedoel :P
Fok!-reputatiemeter van Rijsttafel:
Slecht [-----X----------------------------------------------------------] Goed
pi_88559216
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 00:18 schreef Zwansen het volgende:
Wat zijn jullie beweegredenen om geen vlees te eten? Puur vanwege de bio-industrie?

Het grootste argument wat ik persoonlijk ook valide vind, is het feit dat er zo gruwelijk veel energie, voeding, water, etc. in een dier moeten worden gestopt voor het vlees op tafel ligt. Iemand de precieze cijfers?

Met het stijgende aantal mensen op aarde is dit gewoon niet meer haalbaar lijkt me en natuurlijk zeer inefficiënt.
Voor mij is het inderdaad voornamelijk vanwege de bio-instrudie. M.a.w. hoe er met de dieren om wordt gegaan. Het eten van vlees gaat me gewoon steeds meer en meer tegenstaan.. Ik vind het van mezelf hypocriet dat ik begaan ben met bijvoorbeeld de WSPA-diertjes, maar dan wel lekker een stukje vlees zit te eten 's avonds. Tevens het argument wat jij geeft, dat het zeer milieuonvriendelijk is om vlees te 'produceren' vind ik een goeie. Echter als je dan vleesvervangers gaat eten, is het ook wel handig als je weet wat voor vervuiling dat dan met zich meebrengt... :?
  woensdag 10 november 2010 @ 18:59:44 #98
68638 Zwansen
He is so good it is scary...
pi_88565855
Ik denk dat die vervuiling wel meevalt. Voor elke kilo vlees kan er 7 kilo aan plantaardig voedsel gemaakt worden. Dat is een hoop Valess.

Daarnaast, 1 kilo biefstuk kost 40.000! liter water, dat zal niet zo zijn voor een groenteburger toch?
  donderdag 11 november 2010 @ 00:23:43 #99
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_88580523
Centraal uit de TT gesloopt, daar willen we echt vanaf.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_88673808
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 01:20 schreef YskaFredriksson het volgende:

[..]



Dat kan je best.. Je trekt gewoon je kruidenkast open en dan doe je een beetje van dit en daarna een beetje van dat. Ik doe er normaal ook verse peper in maar ik heb de laatste 2 keer peper op mn hoofd gehad (tip smeer er melk op het werkt :p) dus ik ben even niet meer zo happig. ;)
Ik ben nogal een miep met kruiden, dat is bij mij juist het punt waar het mis gaat!

Tijdje terug vroeg iemand hier waar je halloumi kunt kopen en mijn interesse was gewekt. Ik vond het hier net toevallig bij de kaasboer, maar wat kan ik er eigenlijk verder mee dan leuk naar de kaas kijken? :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')