Goed idee. Beter dan het topic te vervuilen met tvp's.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:00 schreef beestjuh het volgende:
Ik ga deze even bookmarken. .
Inderdaad zeg. Al die terugvindposten, daar word je toch niet goed van?quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:02 schreef Frollo het volgende:
[..]
Goed idee. Beter dan het topic te vervuilen met tvp's.
Ik denk dat het met die rel wel mee zal vallen, want vrijwel elke vegetariėr weet dit. Toch handig dat je het nog even samengevat hebt.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Ik weet hier wel van. Let ook altijd op of kaas met stremsel is bereid, biologische kaas is altijd vegetarisch.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Veel kazen worden met stremsel gemaakt, alle nederlandse kazen met stremsel uit lammeren (uit de leb-maag), van de buitenlandse kazen wordt ongeveer 35% vegetarisch gemaakt, met microbieel stremsel. (stremsel gemaakt door microben)..
gewone kaas is niet vegetarisch, het kalf moet er voor dood.
Er zijn overigens genoeg vegetarische kazen, alleen weet de kaasboer zelf vaak niet eens welke dat zijn je zult het dus zelf goed moeten weten.
(eet zelf veel Doolin, een kaas uit ierland, vegetarisch)
Ben vast spuit 11, maar na de discussie over broodbeleg in deel 3 wilde ik dit toch nog even melden
Ja, je hebt gelijk. Allemaal. Nou, doei verder hč!quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef maertz het volgende:
stelling: vegatariėrs zijn hypocriete aandachtstrekkers :-)
Wat is een vegatariėr?quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef maertz het volgende:
stelling: vegatariėrs zijn hypocriete aandachtstrekkers :-)
Ik denk dat je voor vele weinig nieuws verteld, maar het is in elk geval orgineler dan een tvpquote:Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Kneusquote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Wil sowieso de mogelijkheden van een mailbomb uitzoeken, om bijv. Johma, Klene, Red Band etc ervan te overtuigen hun produkten vegetarisch te maken. Het is zo onnozel om gelatine of stremsel of kippenvet of geplette luizen te gebruiken in produkten die verder geheel vegetarisch zijn!
Wat een geluk dat hij dat mag van jou, jeetjequote:Op woensdag 15 maart 2006 18:35 schreef bloempjuh het volgende:
Over vegetarisch etende partners: Mijn vriendje eet vlees en dat zal ik er nooit uit krijgen denk ik, dus als we samen eten mag hij best (in een eigen pan) een hamburger bakken ofzo. Maar het moet dus wel een aparte vleespan zijn.
En over die kaas.. Vegetarische kaas is abnormaal duur. Kun je (in Tilburg of Den Bosch) goedkopere biokaas krijgen dan die van de AH?
Lief van mij toch?quote:Op woensdag 15 maart 2006 18:53 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Wat een geluk dat hij dat mag van jou, jeetje
Waarom?quote:Op woensdag 15 maart 2006 18:23 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Kneus
Valt m enog mee dat je niet in Nijmegen of Wageningen woont
Tsja, zal een mailbom helpen? Je kunt het proberen... Een standaard mail maken met in elke versie een andere vraag. Ofzo.quote:Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Ik weet hier wel van. Let ook altijd op of kaas met stremsel is bereid, biologische kaas is altijd vegetarisch.
Wil sowieso de mogelijkheden van een mailbomb uitzoeken, om bijv. Johma, Klene, Red Band etc ervan te overtuigen hun produkten vegetarisch te maken. Het is zo onnozel om gelatine of stremsel of kippenvet of geplette luizen te gebruiken in produkten die verder geheel vegetarisch zijn!
Je bent idd een kneus, je bent het met me eensquote:Op donderdag 16 maart 2006 12:03 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Tsja, zal een mailbom helpen? Je kunt het proberen... Een standaard mail maken met in elke versie een andere vraag. Ofzo.
Met protestacties is niks mis, mits je maar een duidelijk doel stelt. En duidelijker kan dit niet. Rest nog de vraag of het helpt, en niet juist het tegenover gestelde bereikt. Het laatste is niet het geval, bedrijven weten ook wel van het groter groeiend deel vega's. Of het werkt betwijfel ik...
Ben ik nu ook een kneus?
quote:Op donderdag 16 maart 2006 15:37 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Je bent idd een kneus, je bent het met me eens
Vraag is dus of er over geklaagd is. Ik neem aan van wel. Het kost vaak veel moeite om een product te veranderen. Vooral van een groot en bekend product. Dan is de belangrijste vraag: blijft de smaak gelijk. En is dat het geval bij gelatine eruit halen? En smaken scharrel en legei-eiwit misschien toch iets anders?quote:Ik denk dat het veelal onwetendheid is. Bij bijvoorbeeld Johma zullen (vermoed ik) niet veel vegetariers werken dus zal het wellicht niet snel in ze opkomen scharrelei-eiwit voor al hun produkten te gebruiken. Klene zal de gelatine die al jaren gebruikt wordt in winegums, er ook niet uit laten als er niet over wordt geklaagd.
Naja, het moet denk ik wel wat meer moeite kosten. Die bedrijven zien ook wel dat formulier, en hoe makkelijk het is. Enkel een voorbeeldbrief op internet die ze zelf maar gaan mailen en beetje wijzigen zul je volgens mij meer mee bereiken.quote:Ik denk dat ik ze eerst een vraagmail stuur, en niet meteen een eisend bericht. Even vragen waarom er tot op heden nooit is gekozen voor zoveel mogelijk vegetarische ingrediėnten... Er is idd een steeds groter aantal vegetariėrs en het is voor een bedrijf onzin om groeiende markten te negeren.
Wellicht kan ik zelfs contact opnemen met websites voor vega's, of die niet een mailformulier op willen stellen met deze vragen, zodat bezoekers alleen nog hun naam en emailadres hoeven in te vullen en het te versturen. z.
Iets met mail-bom enzoquote:
Je hebt natuurlijk mailbommen en mailbommen.quote:Op donderdag 16 maart 2006 20:42 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Iets met mail-bom enzo
Net zoiets kansloos als die scriptkiddies met hacken enzo.
Systeem vernielen doe je maar bij jezelf
Ik ben nog geen vega kaas tegen gekomen die ik lekker vond. Het smaakt zo ehh rubberachtig ofzo vind ik.quote:Op donderdag 16 maart 2006 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
Gewoon een mail versturen dus
Ok, ontopic dan maar weer.
Zit er nu wezenlijk smaak verschil in de kaas gemaakt van echt stremsel en die gemaakt met surrogaat spul?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |