abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 15 maart 2006 @ 16:00:18 #2
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_36059087
Ik ga deze even bookmarken. .
power to the people
  woensdag 15 maart 2006 @ 16:02:04 #3
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_36059145
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:00 schreef beestjuh het volgende:
Ik ga deze even bookmarken. .
Goed idee. Beter dan het topic te vervuilen met tvp's.
pi_36059852
Tarwe en Vruchten Post
pi_36059854
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:02 schreef Frollo het volgende:

[..]

Goed idee. Beter dan het topic te vervuilen met tvp's.
Inderdaad zeg. Al die terugvindposten, daar word je toch niet goed van?
pi_36059952
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...

Veel kazen worden met stremsel gemaakt, alle nederlandse kazen met stremsel uit lammeren (uit de leb-maag), van de buitenlandse kazen wordt ongeveer 35% vegetarisch gemaakt, met microbieel stremsel. (stremsel gemaakt door microben)..

gewone kaas is niet vegetarisch, het kalf moet er voor dood.

Er zijn overigens genoeg vegetarische kazen, alleen weet de kaasboer zelf vaak niet eens welke dat zijn je zult het dus zelf goed moeten weten.

(eet zelf veel Doolin, een kaas uit ierland, vegetarisch)

Ben vast spuit 11, maar na de discussie over broodbeleg in deel 3 wilde ik dit toch nog even melden
  woensdag 15 maart 2006 @ 16:31:42 #7
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_36060099
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Ik denk dat het met die rel wel mee zal vallen, want vrijwel elke vegetariėr weet dit. Toch handig dat je het nog even samengevat hebt.

Persoonlijk ben ik geen bijzonder fanatieke vego. Ik eet geen vlees, dat spreekt vanzelf, maar verder vind ik het al gauw best. En dus ben ik eigenlijk ook te lui om uit te zoeken welke kaas ik 'mag' en welke niet. Dus je tip over Doolin komt goed van pas!
pi_36060114
stelling: vegetariėrs zijn hypocriete aandachtstrekkers :-)

jaja ik had haast

[ Bericht 21% gewijzigd door maertz op 15-03-2006 16:45:45 ]
  woensdag 15 maart 2006 @ 16:32:17 #9
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_36060121
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...

Veel kazen worden met stremsel gemaakt, alle nederlandse kazen met stremsel uit lammeren (uit de leb-maag), van de buitenlandse kazen wordt ongeveer 35% vegetarisch gemaakt, met microbieel stremsel. (stremsel gemaakt door microben)..

gewone kaas is niet vegetarisch, het kalf moet er voor dood.

Er zijn overigens genoeg vegetarische kazen, alleen weet de kaasboer zelf vaak niet eens welke dat zijn je zult het dus zelf goed moeten weten.

(eet zelf veel Doolin, een kaas uit ierland, vegetarisch)

Ben vast spuit 11, maar na de discussie over broodbeleg in deel 3 wilde ik dit toch nog even melden
Ik weet hier wel van. Let ook altijd op of kaas met stremsel is bereid, biologische kaas is altijd vegetarisch.

Wil sowieso de mogelijkheden van een mailbomb uitzoeken, om bijv. Johma, Klene, Red Band etc ervan te overtuigen hun produkten vegetarisch te maken. Het is zo onnozel om gelatine of stremsel of kippenvet of geplette luizen te gebruiken in produkten die verder geheel vegetarisch zijn!
power to the people
  woensdag 15 maart 2006 @ 16:33:04 #10
15967 Frollo
You know I am a righteous man
pi_36060144
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef maertz het volgende:
stelling: vegatariėrs zijn hypocriete aandachtstrekkers :-)
Ja, je hebt gelijk. Allemaal. Nou, doei verder hč!
  woensdag 15 maart 2006 @ 16:34:07 #11
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_36060173
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef maertz het volgende:
stelling: vegatariėrs zijn hypocriete aandachtstrekkers :-)
Wat is een vegatariėr?
power to the people
pi_36060956
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:26 schreef maussie1982 het volgende:
Zonder nu een rel te starten, maar kaas is lang niet altijd vegetarisch...
Ik denk dat je voor vele weinig nieuws verteld, maar het is in elk geval orgineler dan een tvp
  woensdag 15 maart 2006 @ 18:23:49 #13
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_36063275
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef beestjuh het volgende:

[..]

Wil sowieso de mogelijkheden van een mailbomb uitzoeken, om bijv. Johma, Klene, Red Band etc ervan te overtuigen hun produkten vegetarisch te maken. Het is zo onnozel om gelatine of stremsel of kippenvet of geplette luizen te gebruiken in produkten die verder geheel vegetarisch zijn!
Kneus

Valt m enog mee dat je niet in Nijmegen of Wageningen woont
pi_36063657
Over vegetarisch etende partners: Mijn vriendje eet vlees en dat zal ik er nooit uit krijgen denk ik, dus als we samen eten mag hij best (in een eigen pan) een hamburger bakken ofzo. Maar het moet dus wel een aparte vleespan zijn.

En over die kaas.. Vegetarische kaas is abnormaal duur. Kun je (in Tilburg of Den Bosch) goedkopere biokaas krijgen dan die van de AH?
Mon 'en!
  woensdag 15 maart 2006 @ 18:53:57 #15
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_36064151
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 18:35 schreef bloempjuh het volgende:
Over vegetarisch etende partners: Mijn vriendje eet vlees en dat zal ik er nooit uit krijgen denk ik, dus als we samen eten mag hij best (in een eigen pan) een hamburger bakken ofzo. Maar het moet dus wel een aparte vleespan zijn.

En over die kaas.. Vegetarische kaas is abnormaal duur. Kun je (in Tilburg of Den Bosch) goedkopere biokaas krijgen dan die van de AH?
Wat een geluk dat hij dat mag van jou, jeetje
  woensdag 15 maart 2006 @ 18:58:52 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36064315
En even weer een centraal topic van gemaakt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36065808
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 18:53 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Wat een geluk dat hij dat mag van jou, jeetje
Lief van mij toch?
Het zijn allemaal mijn pannen en dergelijke, gekocht met mijn eigen geld. Dan mag hij niet zomaar alles 'vervuilen' met gehakt enzo.
Mon 'en!
  donderdag 16 maart 2006 @ 11:32:30 #18
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_36081065
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 18:23 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Kneus

Valt m enog mee dat je niet in Nijmegen of Wageningen woont
Waarom?

(het kneus-gedeelte van je post dus he...
maak je er een gewoonte van mensen uit te schelden die je niet kent?
wie is er dan een kneus?)


power to the people
pi_36081937
quote:
Op woensdag 15 maart 2006 16:32 schreef beestjuh het volgende:

[..]

Ik weet hier wel van. Let ook altijd op of kaas met stremsel is bereid, biologische kaas is altijd vegetarisch.

Wil sowieso de mogelijkheden van een mailbomb uitzoeken, om bijv. Johma, Klene, Red Band etc ervan te overtuigen hun produkten vegetarisch te maken. Het is zo onnozel om gelatine of stremsel of kippenvet of geplette luizen te gebruiken in produkten die verder geheel vegetarisch zijn!
Tsja, zal een mailbom helpen? Je kunt het proberen... Een standaard mail maken met in elke versie een andere vraag. Ofzo.

Met protestacties is niks mis, mits je maar een duidelijk doel stelt. En duidelijker kan dit niet. Rest nog de vraag of het helpt, en niet juist het tegenover gestelde bereikt. Het laatste is niet het geval, bedrijven weten ook wel van het groter groeiend deel vega's. Of het werkt betwijfel ik...

Ben ik nu ook een kneus?
  donderdag 16 maart 2006 @ 15:37:49 #20
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_36087944
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 12:03 schreef the_disheaver het volgende:

[..]

Tsja, zal een mailbom helpen? Je kunt het proberen... Een standaard mail maken met in elke versie een andere vraag. Ofzo.

Met protestacties is niks mis, mits je maar een duidelijk doel stelt. En duidelijker kan dit niet. Rest nog de vraag of het helpt, en niet juist het tegenover gestelde bereikt. Het laatste is niet het geval, bedrijven weten ook wel van het groter groeiend deel vega's. Of het werkt betwijfel ik...

Ben ik nu ook een kneus?
Je bent idd een kneus, je bent het met me eens

Ik denk dat het veelal onwetendheid is. Bij bijvoorbeeld Johma zullen (vermoed ik) niet veel vegetariers werken dus zal het wellicht niet snel in ze opkomen scharrelei-eiwit voor al hun produkten te gebruiken. Klene zal de gelatine die al jaren gebruikt wordt in winegums, er ook niet uit laten als er niet over wordt geklaagd.

Ik denk dat ik ze eerst een vraagmail stuur, en niet meteen een eisend bericht. Even vragen waarom er tot op heden nooit is gekozen voor zoveel mogelijk vegetarische ingrediėnten... Er is idd een steeds groter aantal vegetariėrs en het is voor een bedrijf onzin om groeiende markten te negeren.

Wellicht kan ik zelfs contact opnemen met websites voor vega's, of die niet een mailformulier op willen stellen met deze vragen, zodat bezoekers alleen nog hun naam en emailadres hoeven in te vullen en het te versturen. z.
power to the people
pi_36091524
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 15:37 schreef beestjuh het volgende:

[..]

Je bent idd een kneus, je bent het met me eens
quote:
Ik denk dat het veelal onwetendheid is. Bij bijvoorbeeld Johma zullen (vermoed ik) niet veel vegetariers werken dus zal het wellicht niet snel in ze opkomen scharrelei-eiwit voor al hun produkten te gebruiken. Klene zal de gelatine die al jaren gebruikt wordt in winegums, er ook niet uit laten als er niet over wordt geklaagd.
Vraag is dus of er over geklaagd is. Ik neem aan van wel. Het kost vaak veel moeite om een product te veranderen. Vooral van een groot en bekend product. Dan is de belangrijste vraag: blijft de smaak gelijk. En is dat het geval bij gelatine eruit halen? En smaken scharrel en legei-eiwit misschien toch iets anders?
Bovendien zit er een kostenverhoging bij. En als het je geen klanten kosten, waarom veranderen?

Dus het is meer dan allen onwetendheid. De producent zal ook er achter moeten komen dat er meer snoepjes zal worden gekocht als ze het gelatine eruit halen. Ik vraag me af of dat het geval is bij snoepjes, mij spul van Johma misschien wel.
quote:
Ik denk dat ik ze eerst een vraagmail stuur, en niet meteen een eisend bericht. Even vragen waarom er tot op heden nooit is gekozen voor zoveel mogelijk vegetarische ingrediėnten... Er is idd een steeds groter aantal vegetariėrs en het is voor een bedrijf onzin om groeiende markten te negeren.

Wellicht kan ik zelfs contact opnemen met websites voor vega's, of die niet een mailformulier op willen stellen met deze vragen, zodat bezoekers alleen nog hun naam en emailadres hoeven in te vullen en het te versturen. z.
Naja, het moet denk ik wel wat meer moeite kosten. Die bedrijven zien ook wel dat formulier, en hoe makkelijk het is. Enkel een voorbeeldbrief op internet die ze zelf maar gaan mailen en beetje wijzigen zul je volgens mij meer mee bereiken.
  donderdag 16 maart 2006 @ 20:42:47 #22
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_36096885
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 11:32 schreef beestjuh het volgende:

[..]

Waarom?
Iets met mail-bom enzo

Net zoiets kansloos als die scriptkiddies met hacken enzo.

Systeem vernielen doe je maar bij jezelf
pi_36097161
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 20:42 schreef Richie_Rich het volgende:

[..]

Iets met mail-bom enzo

Net zoiets kansloos als die scriptkiddies met hacken enzo.

Systeem vernielen doe je maar bij jezelf
Je hebt natuurlijk mailbommen en mailbommen.

Mailbommen zijn 1996. Tenminste, als je als doel hebt systemen plat te leggen en lol te hebben. Maar dan stuur je ook zelf honderden mails

Wat er bedoeld wordt, en ik neem aan dat je dat wel snapt als je meer leest dan alleen het woordje 'mailbom' is het sturen van een inhoudelijke mail met vraag naar een producten. En dat door zo veel mogelijk mensen.

Maar dit is geen DIG maar CUl, dus denk eerst wat er mee bedoeld wordt voor je post
  donderdag 16 maart 2006 @ 21:00:13 #24
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_36097440
Gewoon een mail versturen dus

Ok, ontopic dan maar weer.

Zit er nu wezenlijk smaak verschil in de kaas gemaakt van echt stremsel en die gemaakt met surrogaat spul?
pi_36097562
quote:
Op donderdag 16 maart 2006 21:00 schreef Richie_Rich het volgende:
Gewoon een mail versturen dus

Ok, ontopic dan maar weer.

Zit er nu wezenlijk smaak verschil in de kaas gemaakt van echt stremsel en die gemaakt met surrogaat spul?
Ik ben nog geen vega kaas tegen gekomen die ik lekker vond. Het smaakt zo ehh rubberachtig ofzo vind ik.
ijs_beer fan!
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')