Juist wel, met de hoogst noodzakelijke hervormingen erbij. En tja, consistent, maar op de verkeerde manier, en voor de verkeerde mensen, daar schieten we niets mee op natuurlijk.quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:41 schreef eriksd het volgende:
[..]
Tja, dat geldt eigenlijk voor alle partijen. De vraag die ik mij stel is bij welke groep ik mij het meest thuis zou voelen, en waarvan ik het meeste verwacht dat ze een consistent beleid gaan voeren. D66 zie ik dat niet doen.
quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:44 schreef eriksd het volgende:
Prima toch. Dan kan je kennelijk gewoon wel werken.
Dan kan je beter meteen D66 stemmen. Dat is een erkend glijmiddel.quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:44 schreef motorbloempje het volgende:
Het is toch ook kijken naar mogelijke coalities en plannen die vervolgens doorgevoerd worden waar jij veel waarde aan hecht.
Niemand staat voor de volle 100% achter ELK partijonderdeel van een partij, elke partij heeft wel mindere zaken en elke partij die je grotendeels niet ligt, heeft ook zo zijn pluspunten. Wel ga je kijken naar wat er mogelijk met jouw persoonlijke speerpunten gaat gebeuren en hoe standvastig een partij daarin zal zijn tijdens debatten en onderhandelingen. En dan kun je wellicht iets wat je niet aanstaat 'voor lief' aannemen, gezien de overlevingskansen van zo'n idee. Dat betekent niet dat je niet kritisch bent, dat betekent dat je strategisch stemt
Nee niet prima. De werkgever is spekkoperquote:Op woensdag 2 juni 2010 09:44 schreef eriksd het volgende:
Prima toch. Dan kan je kennelijk gewoon wel werken.
Die kan gebruik maken het arbeidspotentieel inderdaad. Kan ook geen beter alternatief dan de huidige situatie bedenken.quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:48 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Nee niet prima. De werkgever is spekkoper
VVD wil het liefst alle uitkeringstrekkers en gehandicapten gewoon wegstoppen. Ergens op een plek waar de elite geen last van ze heeft. Want als je ze niet ziet heb je er ook nog last van.quote:Op dinsdag 1 juni 2010 22:31 schreef henrydg het volgende:
VVD gaat dus écht niet alleen aan het geld van de uitkeringstrekkers zitten, ook aan het geld van mensen die écht niet kunnen werken.
VVD steelt van de armen.
Werkgever heeft goedkoper arbeidskrachten. Die betaalt nl. standaard 20% van het minimumloon. Ondersteuning wordt door het UWV betaald. UWV zorgt er voor dat wajongers niet te veel gaan verdienen maar ook worden geprikkeld om zo hard mogelijk te werken. Tegelijkertijd hangt een zwaard van damocles boven hun hoofd (verlies van arbeidsondersteuning zoals een aangepaste werkplek) als ze hogerop zouden willen klimmen.quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:49 schreef eriksd het volgende:
[..]
Die kan gebruik maken het arbeidspotentieel inderdaad. Kan ook geen beter alternatief dan de huidige situatie bedenken.
Dan starten Jan en Mientje toch lekker een eigen bedrijf? NIemand verplicht ze om in permanente ontevreden loondienst actief te zijn.quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:59 schreef betyar het volgende:
De vvd'ers hebben het over de "hard werkende ondernemers". zonder de "hard werkende werknemers" kan een ondernemer niet hard werken. Het is een feit dat de "hard werkende werknemer" het meeste inlevert bij de VVD. De VVD wil alleen het ondernemen stimuleren en zo alle verantwoordelijkheid bij de burger neerleggen. Nu heb je nog sociale voorzieningen. Die worden het liefst afgeschaft door de VVD en word je door de verzekeringsmaatschappijen gedwongen dure verzekeringen af te sluiten. Het kapitalisme daar staat de VVD voor.
De hard werkende vuilnismannen die jouw rommel opruimen, de hard werkende zusters en broeders die jouw opa en oma iedere dag verzorgen, de hard werkende bouwvakker die er voor zorgt dat jij droog en warm zit. De hard werkende WERKNEMER, wordt door jullie arrogante vieze kapitalisten leeggezogen en veroordeeld op zijn of haar niveau. Die werken ook hard.
Waarom moet de werkgever miljoenen uit een bedrijf zuigen dat door de werknemers die voor een habbekrats staan te werken overeind wordt gehouden. Ze mogen best riant verdienen maar om nu miljoenen over de rug van de werknemer elk jaar jezelf toe te eigenen kan er bij mij niet in. Dat is graaien over de rug van Jan en Mientje.
Ook wel ZZP genoemd en door de VVD van harte aangemoedigd. Geeft in sommige gevallen de illusie van het zijn van een vrije ondernemer. In werkelijkheid ben je een slaaf die op verkapte stukloonbasis werktquote:Op woensdag 2 juni 2010 10:01 schreef eriksd het volgende:
[..]
Dan starten Jan en Mientje toch lekker een eigen bedrijf? NIemand verplicht ze om in permanente ontevreden loondienst actief te zijn.
want ja daar wordt iedereen beter vanquote:Op woensdag 2 juni 2010 10:01 schreef eriksd het volgende:
[..]
Dan starten Jan en Mientje toch lekker een eigen bedrijf? NIemand verplicht ze om in permanente ontevreden loondienst actief te zijn.
Het is nooit perfectquote:
quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:08 schreef Tomatenboer het volgende:
Ik zie hier mensen zó makkelijk oordelen.
Zo kortzichtig en meestal zonder enige kennis.
Via internet is het lekker schreeuwen dat iedereen moet werken, en dat iedereen een simpel baantje moet kunnen uitoefenen.
Autisme (of vul een arbeidshandicap in) is toch niet zo erg, daar kun je makkelijk mee werken, wordt er dan gezegd.
Knap dat mensen dat via internet kunnen beoordelen, maar om bij autisme te blijven; het gaat er niet om hoe simpel het werk is, in de praktijk zal voor (zware) autisten blijken dat ze het werk niet aankunnen gewoon door de (sociale) druk eromheen, en de ongeschreven regels die gelden op de werkvloer. Het zal voor zo'n persoon dagelijks een ontzettend vermoeiende strijd zijn om alleen al normaal te functioneren. Dat levert een gigantische druk op, een druk waar een autist niet (lang) mee kan omgaan.
Het doet er dus niet toe of het werk nu simpel is of moeilijk, waarschijnlijk zal een lastige(re) kantoorbaan voor menig autist beter uitpakken dan werken bij McDonalds om maar wat te noemen.
Uitspraken als "TS kan wel internetten maar niet werken" zijn ook kort door de bocht, aangezien je thuis in een totaal andere situatie zit, waar je je kunt afzonderen en geen druk ervaart.
Er zijn genoeg autisten die kunnen werken (met of zonder ondersteuning) maar je krijgt niet zomaar een WAjong uitkering tegenwoordig.
Het is waar dat je mensen niet in een slachtoffer-rol moet praten en zoveel mogelijk moet stimuleren om te gaan werken, als je dat kunt dan wordt je daar alleen maar gelukkig van. Maar als je dat niet aan kan en toch de arbeidsmarkt op gedwongen wordt dan wordt je daar niet gelukkig van.
Dat is wel wat de VVD doet. Stimuleren noemen de VVD-adepten dat, maar de VVD hakt in de uitkeringen zonder om te kijken naar alle écht arbeidsongeschikten, werken moet je!
Maar wat de VVD doet is snijden in de uitkering om een financiële prikkel te creeëren, en desnoods een arbeidsplicht invoeren (werken voor je uitkering) zonder verder enige stimulatie (hulp bij het vinden van werk of arbeidsmarkt-begeleiding, of werkgevers ook stimuleren), en de uitkeringsgerechtigden worden verder aan hun lot overgelaten.
Dat is geen échte stimulatie. Dat is gewoon ordinair korten op de uitkeringen ten koste van alle arbeidsongeschikten, en de meeste VVD-ers weten dit ook wel, ondanks dat zij de mond vol hebben van het stimuleren van de sociaal zwakkeren gaat het driekwart van de VVD-stemmers alleen om die paar tientjes minder belasting die ze willen betalen.
Dan zet je ze in een cubicle en zeg je tegen de rest van het bedrijf dat X autistisch is en hem lekker met rust moeten laten. Klaar.quote:
Huh? Er vind een klaagzang plaats over uitmelking van arbeiders, wat mij betreft als mensen daar zulke extreme aversie tegen hebben, worden ze eigen baas. Volgens Klopkoek is dat echter ook onderdeel van een of ander enorm pirademidespel of iets dergelijks. Dan weet ik het ook niet meer: alles is wat hem betreft fout.quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:40 schreef betyar het volgende:
[..]
Kan ik uit deze opmerking opmaken dat je klem geluld bent
Hmm ja, laten we zelf onderdeel van het probleem worden.quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:01 schreef eriksd het volgende:
[..]
Dan starten Jan en Mientje toch lekker een eigen bedrijf? NIemand verplicht ze om in permanente ontevreden loondienst actief te zijn.
ach ja, klopkoekquote:Op woensdag 2 juni 2010 10:42 schreef eriksd het volgende:
[..]
Huh? Er vind een klaagzang plaats over uitmelking van arbeiders, wat mij betreft als mensen daar zulke extreme aversie tegen hebben, worden ze eigen baas. Volgens Klopkoek is dat echter ook onderdeel van een of ander enorm pirademidespel of iets dergelijks. Dan weet ik het ook niet meer: alles is wat hem betreft fout.
op het onbeveiligde netwerk van de burenquote:Op woensdag 2 juni 2010 10:44 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
ach ja, klopkoek
die zit lekker vanuit een kraakpand te internetten gok ik zo
Arbeiders worden ook uitgebuit. Het hele kapitalistische systeem is op uitbuiting gebaseerd, in stand gehouden door de illusie dat mensen zelf ooit een van de uitbuiters kunnen worden, mits ze maar hard werken (lol). Hilarisch dan ook dat diezelfde uitbuiters huilen als ze zelf door de overheid gedwongen worden een deel van de afgepakte inkomsten af te staan ten goede van de hele samenleving. Dat is dan opeens oneerlijk.quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:42 schreef eriksd het volgende:
[..]
Huh? Er vind een klaagzang plaats over uitmelking van arbeiders, wat mij betreft als mensen daar zulke extreme aversie tegen hebben, worden ze eigen baas. Volgens Klopkoek is dat echter ook onderdeel van een of ander enorm pirademidespel of iets dergelijks. Dan weet ik het ook niet meer: alles is wat hem betreft fout.
Vrij kortzichtig vind je niet? Dat er mensen zijn die misbruik van de bijstand is een feit die moet je straffen, niet de mensen die wel aan het werk kunnen maar niet aangenomen worden of helemaal niet kunnen werken vanwege een handicap.quote:
quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:33 schreef Rosite het volgende:
Ik vind het beeld dat de VVD van zichzelf gecreeerd heeft in de media niet eerlijk. En een heleboel mensen trappen er in. De VVD is een partij van de elite en voor de elite, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. En dan kunnen ze het draaien nu alsof dat niet zo is, maar dat is dus niet waar.
Alle gewone mensen tot dik modaal gaan er gewoon op achteruit bij de VVD. Via allerlei maatregelen van huur omhoog tot eigen bijdrage omhoog.
Daarnaast moet wel de JSF aangeschaft worden, willen ze niets aan de HRA doen (kost 11 milajrd per jaar), doen ze niets aan de files en willen ze meer geld naar defensie, bankbonussen niet aanpakkken en banken zelf ook niet enz. enz.
Nou, 't spijt me: dat zijn toch echt dingen waar op bezuinigd kan worden en dan heb je je miljarden al binnen en dan zou de rest wel hervormd moeten worden, maar hoeft het echt niet ten koste te gaan van het inkomen van de gewone mensen.
Probleem momenteel is beeld-vorming, al zal nog moeten blijken op 9 juni of dat gelukt is. Ze doen het gelikt allemaal en hebben het geluk dat Rutte een goed debater LIJKT, in werkelijkheid zijn al al veel van zijn one-liners onderuit gehaald, maar onderwijl heeft hij bij een aantal mensen zijn punt al gemaakt (ten onrechte dus).
Datgene dat de VVD voorstaat wat betreft de economie, vind ik ook onjuist: allerlei economen geven aan dat je het prille herstel niet in de kiem moet smoren. Dat is in de dertiger jaren gebeurd en totaal mis gegaan. De VVD met zijn puur en alleen bezuinigen in 4 jaar, doet dat wel. Nou, niks banen erbij hoor: bij de VVD treedt er banenverleis op en komen ze er pas na jaren tot 2040 enigszins bij, Maar zelfs dat is de vraag, want je komt in een negatieve spiraal: als wij allemaal minder uit kunnen geven, minder kunnen consumeren, minder uit kunnen gaan enz, enz. dan gaat het ene na het andere bedrijfje, kroegje enz enz. failliet, meer werklozen dus.
Maar goed, waar het werkelijk allemaal om gaat kun je niet in debatten horen, veel te korte statements, zijn werkelijke analyses voor nodig en hopelijk verdiepen heel veel Nederlanders zich echt in allerlei zaken.
Mij lijkt dat D66 veel beter is als je liberaal wilt stemmen en sterk op die vrijheid en eigen verantwoordelijkheid zit. En D66 wil echt hervormen ook: onderwijs, woonmarkt. Dat heeft ook perspectief voor de toekomst. Ik vind het ook minder een ratten-partij (hiermee verwijs ik naar het boek "Hoe word ik een rat", dus het is een minder erg woord dan het lijkt). Gevaarlijke uitspraak die ik nu doe, weet ik, maar zo is het voor mij, dus laat het dan maar bij mij.
Ik zou niet weten wat er kansarm is aan die opmerking: inhoudelijk zijn wij het oneens, maar het is prima geformuleerd. Dat je het dan afrondt door mensen die het niet met je eens zijn, weg te zetten als ratten, is wat mij betreft zonde. En aangezien Rosite studeert, lijkt het mij dan een legitieme vraag of ze daar zichzelf ook zo tekort doet. Jij leest er iets anders in dan ik bedoelde kennelijk.quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:54 schreef Compatibel het volgende:
[..]
Goede post (behoorlijk kansarme opmerking trouwens, dat van die glazen ingooien en 'je opleiding' )
D66 zou zich veel meer moeten profileren als de verstandige midden partij. Volgens mij staat alleen het wat turbulente verleden van de partij ze in de weg (beeldvorming denk ik), inhoudelijk heeft de partij een ijzersterk programma.
Want dat is de afgelopen 30 jaar zo succesvol gebleken?quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:50 schreef Ra-z het volgende:
Geef ze bijstand, doe daar een (thuis)studieplicht bij en hoop dat ze iets nuttigs kunnen doen over x jaar waar ze zelf ook blij mee zijn
quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:16 schreef Compatibel het volgende:
Het kansarme aspect van de opmerking van eriksd:
1: Rosite verwijst netjes naar de bron van het begrip en vermeld dat het minder erg bedoelt is dan lijkt.
2: Het feit dat Rosite studeert heeft geen klap met de discussie te maken, en de opmerking staat natuurlijk behoorlijk denigrerend.
Conclusie: kansarm
Zoals je ziet is bovenstaande allang toegelicht, maar daar ga je zelf ook even aan voorbij.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:16 schreef Compatibel het volgende:
Het kansarme aspect van de opmerking van eriksd:
1: Rosite verwijst netjes naar de bron van het begrip en vermeld dat het minder erg bedoelt is dan lijkt.
2: Het feit dat Rosite studeert heeft geen klap met de discussie te maken, en de opmerking staat natuurlijk behoorlijk denigrerend.
Conclusie: kansarm
Ontopic: waarom stemt niet iedereen op het sociale alternatief D66 ipv op de VVD ?
Ik heb het nu over ZZP'ers. Sommigen van hen waren vroeger loonarbeider in dezelfde sector. Wat is het verschil?quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:42 schreef eriksd het volgende:
[..]
Huh? Er vind een klaagzang plaats over uitmelking van arbeiders, wat mij betreft als mensen daar zulke extreme aversie tegen hebben, worden ze eigen baas. Volgens Klopkoek is dat echter ook onderdeel van een of ander enorm pirademidespel of iets dergelijks. Dan weet ik het ook niet meer: alles is wat hem betreft fout.
mwa, de autisten en gehandicapten die ik tegenkom doen allemaal werk waar ze graag voor op staan 's ochtends. dus ja het doet iig wel iets.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:17 schreef Northside het volgende:
[..]
Want dat is de afgelopen 30 jaar zo succesvol gebleken?
Een ZZP-er mag zijn eigen prijs bepalen, dus dit verhaal gaat niet op. Ik ken collega`s die in de goede jaren van de ICT zo even 12k per maand binnenharkten met opdrachtjes terwijl ze bij dezelfde klus in loondienst net aan 3k kregen.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:23 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ik heb het nu over ZZP'ers. Sommigen van hen waren vroeger loonarbeider in dezelfde sector. Wat is het verschil?
- Geen premies meer, zelf belastingformulieren invullen, meer rompslomp (daar kan ik nog mee inkomen want dat geldt voor alle ondernemers hoewel ik zelf vind dat ondernemers ook recht hebben op een vangnet zoals de nu afgeschafte WAZ).
- Lagere loonkosten want lagere lasten.
Maar wat je ziet is dat het een soort excuus wordt om tegen slechtere arbeidsomstandigheden mensen aan het werk te zetten. De lagere lasten gaan naar de opdrachtgever omdat de ZZP'er gewoonweg tegen een lager tarief werkt. Hijzelf ziet soms maar bar weinig terug van de bespaarde loonkosten en premies.
Het meest schandalige vind ik dat de opdrachtgevers eisen gaan stellen. Op oproep beschikbaar, stante pede (dus een soort stukloon). Dat betekent voor de opdrachtgever heel veel lusten (opdrachtverlener moet altijd klaar staan voor jou) maar geen enkele lasten (je betaalt hem niet als je hem niet nodig hebt). En wat dus ook gebeurt is dat opdrachtgevers soms eisen gaan stellen over waar de opdrachtverlener nog elders mag gaan werken.
Sorry, maar ik vind dat gewoon echt niet kunnen. Noem me oud-links, noem me verzuurd. Hier heb je je onderbouwing.
Dat is wettelijk inderdaad zo. Maar hoe wordt dat nageleefd? En kennelijk is dat gewoon te ontduiken. In feite is er soms gewoon sprake van een contract met de opdrachtverlener maar dan zonder het 'gedoe' wat bij een werknemer komt kijkenquote:Op woensdag 2 juni 2010 11:25 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Een ZZP-er mag zijn eigen prijs bepalen, dus dit verhaal gaat niet op. Ik ken collega`s die in de goede jaren van de ICT zo even 12k per maand binnenharkten met opdrachtjes terwijl ze bij dezelfde klus in loondienst net aan 3k kregen.
Zo kan het ook. Maar het werkt ook de andere kant op.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:25 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Een ZZP-er mag zijn eigen prijs bepalen, dus dit verhaal gaat niet op. Ik ken collega`s die in de goede jaren van de ICT zo even 12k per maand binnenharkten met opdrachtjes terwijl ze bij dezelfde klus in loondienst net aan 3k kregen.
Ik ga helemaal nergens aan voorbij. Het is een kansarme vraag omdat het niets met de discussie te maken heeft. Een onnodige afwijking van het onderwerp is helemaal niet legitiem, vraag anders een moderator. Bovendien straalt het superioriteitsgevoel er vanaf en diskwalificeer je een inhoudelijk sterk betoog vanwege één enkele opmerking die je niet aanstaat.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:23 schreef eriksd het volgende:
[..]
Zoals je ziet is bovenstaande allang toegelicht, maar daar ga je zelf ook even aan voorbij.
Ja laten we met zijn allen eigen baas (zzp'er) worden. Dan begint het uitmelken pas echt. Geen CAO's meer, iedereen voor zichzelf zorgen, dan krijg je het goed, elkaar kapot concurreren, moet je doen joh. Sta je dadelijk voor ¤10.00 per uur voor jezelf te werken.quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:42 schreef eriksd het volgende:
[..]
Huh? Er vind een klaagzang plaats over uitmelking van arbeiders, wat mij betreft als mensen daar zulke extreme aversie tegen hebben, worden ze eigen baas. Volgens Klopkoek is dat echter ook onderdeel van een of ander enorm pirademidespel of iets dergelijks. Dan weet ik het ook niet meer: alles is wat hem betreft fout.
Ja, die constructie wordt ook wel eens toegepast. Niet netjes.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:30 schreef Tomatenboer het volgende:
[..]
Zo kan het ook. Maar het werkt ook de andere kant op.
Wat je vaak ziet bij Polen die hierheen gehaald worden door uitzendbureaus is dat ze verplicht worden zich als ZZP-er in te schrijven, anders zijn ze verplicht het minimumloon te betalen. In de praktijk betekent het dat veel Polen voor minder dan het minimumloon werken.
Ik diskwalificeer helemaal niets. Ik heb aangegeven dat wij het fundamenteel oneens zijn op dat punt, ik het een goed betoog vind, alleen het einde maakt het meteen weer verbitterd, en dat is zonde, gezien de rest. Dat jij er een (misplaatst) superioriteitsgevoel in leest, is voor je eigen rekening.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:32 schreef Compatibel het volgende:
[..]
Ik ga helemaal nergens aan voorbij. Het is een kansarme vraag omdat het niets met de discussie te maken heeft. Een onnodige afwijking van het onderwerp is helemaal niet legitiem, vraag anders een moderator. Bovendien straalt het superioriteitsgevoel er vanaf en diskwalificeer je een inhoudelijk sterk betoog vanwege één enkele opmerking die je niet aanstaat.
Wat een zuinige kwalificatiequote:Op woensdag 2 juni 2010 11:33 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Ja, die constructie wordt ook wel eens toegepast. Niet netjes.
Hap toch niet zo. Dat is precies wat hij wil. Ik heb deze discussie wel 700x met hem gehadquote:Op woensdag 2 juni 2010 09:04 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Met een verstandelijke handicap. Je bent niet goed snik. Superieur wanend mens
Crohn en adhd zijn mode kwaaltjes?quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:18 schreef MikeyMo het volgende:
[..]
ik heb het niet over daadwerkelijk gehandicapten. Ik heb het over al die modekwaaltjes die mensen gebruiken om maar afgekeurd te raken.
Wie zie je aan het werk dan? Ik kan nou even niemand in onze omgeving bedenken afgezien van mijzelf die een 40u werkweek maanden lang heeft voltooid terwijl ik ook een wajong heb. Met de grootst mogelijke moeite dat wel. Ik vraag me soms af of jij niet beter van baan kunt switchen. Naar arts ofzo. Gezien jij het allemaal zo goed weet wat mensen mankeren en of ze er wel of niet mee kunnen werken.[/Quote]quote:Het is niet dat ik zwaar gehandicapten aan hetw erk schop... het zijn die klagers die wel kunnen klussen, internetten en weet ik niet wat niet allemaal maar zgn ongeschikt zijn voor betaalde arbeid. En dat terwijl ik hier om me heen ook echte gehandicapten zie met beperkingen die wel aan het werk zijn, al is het maar op een sociale werkplaats.
Misschien moet je o.a eens gaan googlen naar wat een wajong ook inhoudt. Niet iedereen met een wajong is idd hupeloos. Maar het uwv keurt je niet voor stront af hoorquote:Laatst bij 1 Vandaag een vrouw zonder armen; is nu een journalist en doet alles met haar voeten, zelfs schrijven. Zo ook een zo'n vrouwelijke PvdA minister. Ondanks haar handicap wel een toppositie.
En daar heb ik respect voor en als dat soort mensen kennelijk een betaalde baan kunnen hebben dan ga je mij niet wijsmaken dat iederee die nu een wajong heeft zo hulpeloos is als jij ze neerzet
Kwartje van kok *kuch*quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Over een jaar of 10wel eerst de kans geven natuurlijk
Een ziekte worden aangepraat is inderdaad walgelijk. Niet om 'echte gevallen' te bagataliseren, maar je loopt gewoon het risico om de betreffende persoon een tekortkoming aan te praten wat hem of haar zou kunnen beperken in doen en laten (wat gelukkig niet het geval is bij Jantje). Er wordt te veel en te makkelijk met die labels gestrooid.quote:Op woensdag 2 juni 2010 10:14 schreef motorbloempje het volgende:
Afgelopen introductieweek was ik mentor van een groepje nieuwe studenten bij ons.
Enkelen werden door hun ouders gebracht. Zo ook Jantje.
Toen ik even alleen stond, kwam de vader van Jantje naar mij toe. "Mevrouw, mag ik u even storen? Over Jantje gaat 't, een van jullie nieuwe studenten. Er is een tijd geleden Asperger bij hem geconstateerd, en dat heeft er flink ingehakt. Hij is al niet zo goed met mensen en vreemde situaties, en we maken ons zorgen dat hij een beetje buiten de boot zal vallen, stil zal zijn en dus niet echt mee zal kunnen komen. Wilt u een beetje op hem letten?"
Meelevend als ik ben antwoordde ik met "Ja, tuurlijk meneer, wie van deze nieuwe studenten is Jantje?"
Hij wees naar een jongen, en moest nog even een keer vragen "Die met dat streepjesshirt?"
"Ja," zei paps, "dat is Jantje".
Jantje stond ronduit te praten met zijn nieuwe medementorkindjes, te lachen en grapjes te maken, had zin in de intro en had ontzettend veel zin in de komende anderhalve week, deed overal aan mee en was zeer behulpzaam.
Ja, er zal vast wel iets 'mis' zijn met deze jongen, maar het wordt vaak erger gemaakt dan het is, vooral door ouders, waardoor de kinderen het op den duur ook gaan geloven dat ze 'niet normaal' kunnen functioneren in groepen. Het liefst had ik die vader nog even benaderd na de intro, met 't verzoek om niet zo'n label op hem te plakken, want dat is niet goed voor zijn toekomst..
Sorry, hier moest ik even lachen.quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:48 schreef waht het volgende:
[..]
zo lang er maar begrip is van de collega's.
En wie gaat dat betalen?quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:55 schreef Qwea het volgende:
Overigens kan ik niet meer met jullie verder posten. Ik moet namelijk naar de dokter voor iets waar ik eigenlijk geen last van heb!
Kusje voor MM.
I rest my case. Als de vis die wordt voorgehouden maar vet genoeg is kan het allemaal welquote:Op woensdag 2 juni 2010 11:45 schreef Qwea het volgende:
Wie zie je aan het werk dan? Ik kan nou even niemand in onze omgeving bedenken afgezien van mijzelf die een 40u werkweek maanden lang heeft voltooid terwijl ik ook een wajong heb.
Wij Roy, de hardwerkende Nederlanderquote:
Dat is wel erg overdreven. Alsof iedereen dergelijke personen zou uitkotsen?quote:Op woensdag 2 juni 2010 11:53 schreef Qwea het volgende:
[..]
Sorry, hier moest ik even lachen.
Dat is er dus in 99% van de gevallen niet, zeker niet als je collega's hebt zoals MikeyMo
Het wordt gewoon tijd dat een grote schoonmaak wordt gehouden bij de financieele sector maar daarvoor moet je niet bij de VVD zijnquote:Steeds meer mensen in onze samenleving zijn hoog opgeleid. Tegelijkertijd krijgen we zoveel regelgeving over ons uitgestort dat het gevoel van infantilisering ontstaat. Mensen doen vanuit eigen verantwoordelijkheidsgevoel al een heleboel zonder dat er regels aan te pas hoeven te komen.
"Ik zie dat dilemma ook. Bij onze eigen reorganisatie hebben we een aantal kernwaarden geformuleerd. Veranderingsgezindheid was er een van. De Nederlandsche Bank werkt vanuit continuïteit. We proberen mensen veel meer dan in het verleden eigen verantwoordelijkheden te laten dragen. Gemiddeld genomen vloeit de regelgeving voornamelijk voort uit internationale besluiten. De regels die vanuit Den Haag op ons afkomen, zijn voor zestig, zeventig procent afkomstig uit Brussel of internationale organisaties. Wij horen bij de centrale banken die internationaal gezien voorop lopen in hun pogingen de regellast te verlichten. Het ambivalente van de huidige politiek is dat er enerzijds een klimaat is waarin men met de mond belijdt dat er minder regels moeten komen. Tegelijkertijd krijgen wij als toezichthouder te maken met meer toezichtstaken. Den Haag heeft ons als een Zelfstandig Bestuursorgaan, ZBO, aangemerkt. Ik werk hier nu 23 jaar en ik heb nog nooit zoveel met Den Haag te maken gehad als in deze tijd, nu minder regelgeving een belangrijk speerpunt is.
Kijk eens op pagina 38 van het verkiezingsprogramma.quote:Op woensdag 2 juni 2010 12:20 schreef Klopkoek het volgende:
Over toezicht gesproken. Dit zei Nout Wellink in 2005:
[..]
Het wordt gewoon tijd dat een grote schoonmaak wordt gehouden bij de financieele sector maar daarvoor moet je niet bij de VVD zijn
Klop. klop, klopt. En dus ook niet bij Nout Wellink : als hij dit al in 2005 heeft gezegd en nog altijd minder dan niets heeft gepresteerd. Of het moest zijn dat het opstrijken van zijn salaris een prestatie is voor iemand die bij voortduring niets presteert. Onge-evenaard is die prestatie in die kringen in ieder geval niet.quote:Op woensdag 2 juni 2010 12:20 schreef Klopkoek het volgende:
Over toezicht gesproken. Dit zei Nout Wellink in 2005:
[..]
Het wordt gewoon tijd dat een grote schoonmaak wordt gehouden bij de financieele sector maar daarvoor moet je niet bij de VVD zijn
F5 dit topic nog eens en lees. Ik zit op.mijn foon dus ff zo @MM krijg jij ff lekker de klere.Je weet zelf hoe zo'n hel dat geweest is, en ik zie mezelf dat vooral niet nu met o.a crohn maanden als niet jaren doen. Soms verdien je echt een klap op je smoel met die denigrerende opmerkingen van je.quote:Op woensdag 2 juni 2010 12:13 schreef waht het volgende:
[..]
Dat is wel erg overdreven. Alsof iedereen dergelijke personen zou uitkotsen?
Of misschien, maar dit is wel een heel vreemde gedachte, is economie gewoon een heel moeilijk en abstract kennisgebied. Maar jij zou het vast veel beter kunnen toch?quote:Op woensdag 2 juni 2010 12:27 schreef quirigua het volgende:
Wist niet dat er prominente economen in de CDA zaten ; ik dacht altijd dat het daar bungel-economen waren. Trouwens, die van de partij van Bos waren niet beter ; Amro bank, Fortis en meer.
Geef hem pikstraf!quote:Op woensdag 2 juni 2010 13:56 schreef Qwea het volgende:
@MM krijg jij ff lekker de klere.Je weet zelf hoe zo'n hel dat geweest is, en ik zie mezelf dat vooral niet nu met o.a crohn maanden als niet jaren doen. Soms verdien je echt een klap op je smoel met die denigrerende opmerkingen van je.
Daar staat het kopje "overheid". Niks over toezicht of de crisis.quote:Op woensdag 2 juni 2010 12:22 schreef axis303 het volgende:
[..]
Kijk eens op pagina 38 van het verkiezingsprogramma.
Maar daar is de afgelopen jaren amper sprake van geweest.quote:De VVD is en blijft voorstander van een vrije markt. De crisis heeft echter andermaal aangetoond dat de vrije markt een goede toezichthouder nodig heeft. De VVD heeft zich altijd hard gemaakt voor de
overheid als marktmeester. Zeker nu is deze strenge marktmeester nodig. De VVD is voor een vrije
markt omdat daar de voorkeuren van consumenten centraal staan. Indien nodig moet de positie van
consumenten verder worden versterkt.
Die hele zogenaamde marktmeesterfunctie is door de politiek verwaarloosd en de VVD voorop.quote:Noten
1 De totale formatie van DNB is in de afgelopen jaren steeds afgenomen, in 2005 bedroeg de totale formatie nog 1775 voltijdbanen.
2 Daarnaast worden nog 203 voltijdbanen toegerekend aan het toezicht. Dit zijn ondersteunende activiteiten als informatievoorziening, personeelsbeleid, ICT en facilitaire diensten.
3 De oplettende lezer zal vaststellen dat het aantal fulltime medewerkers betrokken bij het toezicht op banken, verzekeraars en pensioenfondsen niet optellen tot 452. Dit verschil wordt verklaard door het feit dat in bovenstaand overzicht niet de medewerkers genoemd worden die fulltime betrokken zijn bij het toezicht op onder andere geldtransactiekantoren, trustkantoren, beleggingsondernemingen en beleggingsinstellingen.
das pagina 45 op mijn scherm.quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:56 schreef axis303 het volgende:
Pagina 38 is Europa:
Er staat o.a de volgende paragraaf:
"Een Europese marktmeester op de financiële markten ziet toe op het grensoverschrijdende financiële verkeer. Ook moet het Europees mededingingsrecht onverkort worden toegepast. Eerlijke concurrentie is volgens de VVD het enige instrument om als marktmeester een eerlijk, vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal te waarborgen. Dit betekent: uiterst stringent omgaan met staatssteun, en prijsafspraken tussen kartels hard aanpakken. De VVD pleit voor een strenger Europees financieel toezicht dan nu wordt voorgesteld. Zoals de Europese Commissie waakt over het grensoverschrijdende mededingingsbeleid, zo moet een onafhankelijke Europese financiële toezichthouder gaan waken over het grensoverschrijdende financiële systeem. De euro heeft als stabiele munt de Nederlandse economie behoed voor devaluatie en bankroet. Daarom wil de VVD dat de economische criteria voor toetreding tot de eurozone onverkort worden toegepast, zodat de euro de sterkste munt ter wereld is."
neen, niet hier.quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:03 schreef axis303 het volgende:
Da's vreemd, mijn document heeft in totaal maar 42 pagina's. Misschien is er een verschil tussen de nummering op de pagina's zelf en de nummering van de PDF reader (Adobe of iets dergelijks)
maar goed, dit is een beetje flauw. elke politieke partij heeft dit tegenwoordig in hun programma staan. waar het om gaat is of je de mensen vertrouwt die de puinhoop hebben veroorzaakt. of je nout wellink met zijn krokodillentranen vertrouwt ("de politiek wilde dat ik jaar na jaar ambtenaren ontsloeg!", wat wel waar is trouwens).quote:Op woensdag 2 juni 2010 14:56 schreef axis303 het volgende:
Pagina 38 is Europa:
Er staat o.a de volgende paragraaf:
"Een Europese marktmeester op de financiële markten ziet toe op het grensoverschrijdende financiële verkeer. Ook moet het Europees mededingingsrecht onverkort worden toegepast. Eerlijke concurrentie is volgens de VVD het enige instrument om als marktmeester een eerlijk, vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal te waarborgen. Dit betekent: uiterst stringent omgaan met staatssteun, en prijsafspraken tussen kartels hard aanpakken. De VVD pleit voor een strenger Europees financieel toezicht dan nu wordt voorgesteld. Zoals de Europese Commissie waakt over het grensoverschrijdende mededingingsbeleid, zo moet een onafhankelijke Europese financiële toezichthouder gaan waken over het grensoverschrijdende financiële systeem. De euro heeft als stabiele munt de Nederlandse economie behoed voor devaluatie en bankroet. Daarom wil de VVD dat de economische criteria voor toetreding tot de eurozone onverkort worden toegepast, zodat de euro de sterkste munt ter wereld is."
in het programma van 2002 staat wel zoiets:quote:37. Harmonisatie van regelgeving door centralisatie ervan op Europees niveau is
veelal ondoelmatig en ongewenst. Harmonisatie is alleen gewenst indien toepassing
van het subsidiariteitsbeginsel dit vereist. Wat met harmonisatie wordt beoogd kan,
indien wenselijk, vaak het resultaat zijn van beleidsconcurrentie tussen de lidstaten
van de EU. Wel dienen uitwassen op het gebied van belastingconcurrentie te worden
tegengegaan en grensoverschrijdende problemen via een gecoördineerd beleid te
worden aangepakt.
ook de programma's van 1994 en 1989 doorgescand op de woorden 'kartel', 'toezicht' en 'monopolie' (en varianten van die woorden), niets kwam tevoorschijn.quote:Ruimte voor marktwerking en deregulering
1) Het uitbesteden en afstoten van publieke taken en diensten die effectiever door de private sector kunnen wor den uitgevoerd, moet worden opgepakt wanneer dat mogelijk en gewenst is. Er moet vaart worden gezet achter
onderzoek naar de mogelijkheden in bijvoorbeeld de zorg, onderwijs, landbouw, netwerksectoren, onderzoeksinfrastructuur,
elementen van het gevangeniswezen, etc. Per geval kan dan worden beoordeeld wat de
beste oplossing is, publieke of private arrangementen.
2) Waar taken, diensten en sectoren van publieke in private handen gaan, verandert de rol van de overheid. Van uitvoerder wordt zij toezichthouder en controleur van wettelijk vastgelegde normen en randvoorwaarden (concurrentie, transparantie, milieuvoorschriften, leveringszekerheid, arbeidsomstandigheden, etc.). Verschillende
markten worden doorgelicht en onderzocht op transparantie, concurrentie en kartelvorming. Bijzondere aandacht gaat uit naar de arbeidsmarkt, de woningmarkt en de postmarkt.
3) Iedere inspectie of toezichthouder is in de uitvoering van zijn taken onafhankelijk, maar valt onder de politieke verantwoordelijkheid van een minister. Toezicht en inspectie worden sectorsgewijs en klantvriendelijker georganiseerd, zodat bedrijven en organisaties met één toezichthouder worden geconfronteerd.
4) De administratieve lastendruk blijft een punt van zorg. Wetten en regels moeten uitvoerbaar en handhaafbaar
zijn. Toetsing op overbodigheid en vereenvoudiging van wetten en regels moeten een impuls geven aan bedrijvigheid
en keuzevrijheid. De (semi-)publieke sectoren moeten worden doorgelicht, ook ter voorbereiding en
ondersteuning van de noodzakelijke liberalisering bij pbo’s, onderwijs, zorg en openbaar vervoer. Op die terreinen
kan snel overbodige regelgeving worden geïnventariseerd. Wetgevingscomplexen moeten vanuit een ketenbenadering
worden doorgelicht, zodat overbodigheden en tegenstrijdigheden worden blootgelegd. Daarna moet
harmonisatie en integratie van regels de effectieve werking ervan verbeteren.
maar dat is niet echt schokkend. het is een wat andere toon. niet de strenge marktmeester maar de welwillende vriend. regulatory capture. zal jij als oud Goldman Sachs man wel weten hoe dat werktquote:729 Voorwaarden voor de voltooiing van een Interne Markt na 1992 zijn onder meer:
- het verder verminderen en uiteindelijk opheffen van alle controles op personen en goederen
aan de binnengrenzen;
- uniforme en effectieve controles aan de buiten-grenzen;
- harmonisatie van de indirecte belastingen en van de vennootschapsbelasting;
- nauwere onderlinge afstemming van het sociaal-economisch en het monetaire beleid van de
lidstaten;
- een geliberaliseerd vervoers- en telecommunicatiebeleid;
- liberalisatie van het kapitaalverkeer, versterking van het Europese Monetaire Systeem en het
streven naar een Europese Monetaire Unie, een Europese munt en een Europese Centrale Bank.
Ja, die duivelse VVD'ers zijn niet te vertrouwen! Geloof ze niet!quote:Op woensdag 2 juni 2010 15:42 schreef Klopkoek het volgende:
maar goed, dit is een beetje flauw. elke politieke partij heeft dit tegenwoordig in hun programma staan. waar het om gaat is of je de mensen vertrouwt die de puinhoop hebben veroorzaakt. of je nout wellink met zijn krokodillentranen vertrouwt ("de politiek wilde dat ik jaar na jaar ambtenaren ontsloeg!", wat wel waar is trouwens).
inderdaad. holle woorden. één zinnetje. als een moordenaar die zegt "het spijt me". en niet zegt hoe hij het voortaan wil voorkomenquote:Op woensdag 2 juni 2010 16:03 schreef motorbloempje het volgende:
Staat het in hun programma, is 't weer niet goed
Inderdaad wel een kenmerk van de linkse menschquote:Op dinsdag 1 juni 2010 22:24 schreef Fapperdefap het volgende:
Je bent autist en je stem gaat naar de PvdA. Begrijpelijk, rationeel en logisch nadenken is moeilijk voor je.
Graag nodig ik je uit in Ik ga VVD stemmen
Verdere edit omdat je waarschijnlijk toch niet klikt:
Jij als wajong-uitkeringstrekker bent gewoon prima in staat om te werken. Autisme is een ontwikkelingsstoornis, geen afgehakt been. Dus gewoon werken met je luie donder. Wil je dat niet, dan ga je lekker PvdAllochtoon stemmen. Nederland naar de afgrond
Bedankt voor je nuttige toevoeging..quote:Op woensdag 2 juni 2010 16:47 schreef Revolution-NL het volgende:
[..]
Inderdaad wel een kenmerk van de linkse mensch
quote:Op maandag 23 april 2007 16:28 schreef axis303 het volgende:
[..]
De echte verdieners zijn de investment bankers in deze![]()
Die slepen minimaal 70 Miljoen al weg aan fees zo blijkt nu![]()
Anderhalf jaar later stortte de wereldeconomie dankzij die investmentbankers in, moesten er bailouts komen, werden staatsschulden opgebouwd, beleggers gecompenseerd, toonde men geen enkel berouw behalve wat loze kreten over toezicht, bonussen bleven gewoon doorgaan, moest de overheid bezuinigen, werd Griekenland aan de rand van de afgrond gebracht, gebruiken dat nu om het volk in West-Europa een rad voor ogen te draaien, volk kiest Conservatieven/VVD/CDU/FDP en de grootgraaiers zijn straks de grote winnaars. Socialisme voor de rijken. Belastingontduikers. Beroepscriminelen. Grosso modo.quote:Op maandag 23 april 2007 17:09 schreef axis303 het volgende:
[..]
In de tijd dat ik onder meer stage liep bij een Investment Bank in NY waren fees als deze bij een grote M&A vrij gebruikelijk. Salaris is goed, maar prestatiebonussen in deze wereld is een groot goed. Het motiveert de werknemers om strak werk te leveren.
In London heb je een bankersdag elk jaar, zie je duizenden jonge werknemers stralend naar buiten komen omdat ze hun bonus krijgen. In 1 klap miljonair meestal. Geweldig om te zien.
Zolang de VVD een bankierspartij is en o.a. de vrijstelling van BTW op bankproducten verdedigd zal ik er zijnquote:
Dat zei ik nietquote:Op woensdag 2 juni 2010 19:09 schreef axis303 het volgende:
Zucht, wat ben je toch ook een kinderachtige kerel. Is dit topic nu gebaat met wat ik ooit een keer geschreven heb? Je begon door te stellen dat er niets over regulering in het VVD programma stond, ik heb je aangegeven waar het staat en vervolgens word ik geconfronteerd met compleet irrelevante quotes uit het verleden..
Maar goed om te zien dat je niet alle mensen in de Fin. wereld over 1 kam scheert...
Precies, net als de 2e fase van de middelbare school... uuuhquote:
Je bent echt een autist, dwangmatig gedrag bijv.quote:Op woensdag 2 juni 2010 19:06 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Zolang de VVD een bankierspartij is en o.a. de vrijstelling van BTW op bankproducten verdedigd zal ik er zijn
Dan wil ik bij deze aan jou vragen om met een plan te komen waarbij we (realistisch!) 30 miljard per jaar weg kunnen trekken bij de 'rijken'. Dat lukt je nl niet.quote:Op woensdag 2 juni 2010 09:33 schreef Rosite het volgende:
Ik vind het beeld dat de VVD van zichzelf gecreeerd heeft in de media niet eerlijk. En een heleboel mensen trappen er in. De VVD is een partij van de elite en voor de elite, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven. En dan kunnen ze het draaien nu alsof dat niet zo is, maar dat is dus niet waar.
Alle gewone mensen tot dik modaal gaan er gewoon op achteruit bij de VVD. Via allerlei maatregelen van huur omhoog tot eigen bijdrage omhoog.
Qua HRA ben ik het met je eens (die moet weg, net zoals alle andere overheidsbemoeienis in de woningmarkt. Overigens duurt dat enkele decennia). Banken 'aanpakken' is symboolpolitiek wat de oorzaken van de kredietcrisis niet weg kan en zal nemen. Ik ga er ook niet vanuit dat er iemand in dit land is die denkt dat de bankentax die wordt voorgesteld ook maar enig effect zal sorteren.quote:Daarnaast moet wel de JSF aangeschaft worden, willen ze niets aan de HRA doen (kost 11 milajrd per jaar), doen ze niets aan de files en willen ze meer geld naar defensie, bankbonussen niet aanpakkken en banken zelf ook niet enz. enz.
Ik ben een groot voorstander van het snoeien in allerlei bullshit van de staat, maar de conclusie blijft linksom of rechtsom dat er ook iets moet worden gedaan wat de burger zal raken. Is lullig, maar het kan niet anders.quote:Nou, 't spijt me: dat zijn toch echt dingen waar op bezuinigd kan worden en dan heb je je miljarden al binnen en dan zou de rest wel hervormd moeten worden, maar hoeft het echt niet ten koste te gaan van het inkomen van de gewone mensen.
Dat 'prille herstel' is kunstmatig; het bestaat niet. Het is er alleen maar omdat overheden momenteel veel te veel geld in de economie pompen. Dat doen ze in een wanhopige poging om de effecten van de crisis in te dammen, waarmee ze tegelijkertijd een tweede crisis veroorzaken (de schuldencrisis). Ze zijn dus niet de economie aan het helpen, maar de problemen aan het uitstellen. Daar schiet niemand wat mee op.quote:Datgene dat de VVD voorstaat wat betreft de economie, vind ik ook onjuist: allerlei economen geven aan dat je het prille herstel niet in de kiem moet smoren. Dat is in de dertiger jaren gebeurd en totaal mis gegaan. De VVD met zijn puur en alleen bezuinigen in 4 jaar, doet dat wel. Nou, niks banen erbij hoor: bij de VVD treedt er banenverleis op en komen ze er pas na jaren tot 2040 enigszins bij, Maar zelfs dat is de vraag, want je komt in een negatieve spiraal: als wij allemaal minder uit kunnen geven, minder kunnen consumeren, minder uit kunnen gaan enz, enz. dan gaat het ene na het andere bedrijfje, kroegje enz enz. failliet, meer werklozen dus.
quote:Op woensdag 2 juni 2010 23:19 schreef justanick het volgende:
[..]
Dan wil ik bij deze aan jou vragen om met een plan te komen waarbij we (realistisch!) 30 miljard per jaar weg kunnen trekken bij de 'rijken'. Dat lukt je nl niet.
[..]
Qua HRA ben ik het met je eens (die moet weg, net zoals alle andere overheidsbemoeienis in de woningmarkt. Overigens duurt dat enkele decennia). Banken 'aanpakken' is symboolpolitiek wat de oorzaken van de kredietcrisis niet weg kan en zal nemen. Ik ga er ook niet vanuit dat er iemand in dit land is die denkt dat de bankentax die wordt voorgesteld ook maar enig effect zal sorteren.
[..]
Ik ben een groot voorstander van het snoeien in allerlei bullshit van de staat, maar de conclusie blijft linksom of rechtsom dat er ook iets moet worden gedaan wat de burger zal raken. Is lullig, maar het kan niet anders.
[..]
Dat 'prille herstel' is kunstmatig; het bestaat niet. Het is er alleen maar omdat overheden momenteel veel te veel geld in de economie pompen. Dat doen ze in een wanhopige poging om de effecten van de crisis in te dammen, waarmee ze tegelijkertijd een tweede crisis veroorzaken (de schuldencrisis). Ze zijn dus niet de economie aan het helpen, maar de problemen aan het uitstellen. Daar schiet niemand wat mee op.
Het 'wegbezuinigen' van het 'prille herstel' komt dus in de praktijk neer op het voeren van een verstandiger beleid. Het is een mythe om te denken dat een overheid ff een economische crisis van ongekende omvang kan oplossen. En dat er een double dip aan zit te komen, was al lang duidelijk, omdat ook al lang duidelijk is dat het huidige beleid (gruwelijke begrotingstekorten) onhoudbaar is. Daar komt bij dat NL heel erg afhankelijk is van de wereldeconomie - en dat beeld is en blijft weinig rooskleurig. Grote landen als de UK en de VS moeten binnenkort erg radicaal snijden in de overheidsbudgetten, evenals zo ongeveer alle landen in Zuid-Europa.
Zo is het.quote:Op woensdag 2 juni 2010 23:19 schreef justanick het volgende:
[..]
Dan wil ik bij deze aan jou vragen om met een plan te komen waarbij we (realistisch!) 30 miljard per jaar weg kunnen trekken bij de 'rijken'. Dat lukt je nl niet.
[..]
Qua HRA ben ik het met je eens (die moet weg, net zoals alle andere overheidsbemoeienis in de woningmarkt. Overigens duurt dat enkele decennia). Banken 'aanpakken' is symboolpolitiek wat de oorzaken van de kredietcrisis niet weg kan en zal nemen. Ik ga er ook niet vanuit dat er iemand in dit land is die denkt dat de bankentax die wordt voorgesteld ook maar enig effect zal sorteren.
[..]
Ik ben een groot voorstander van het snoeien in allerlei bullshit van de staat, maar de conclusie blijft linksom of rechtsom dat er ook iets moet worden gedaan wat de burger zal raken. Is lullig, maar het kan niet anders.
[..]
Dat 'prille herstel' is kunstmatig; het bestaat niet. Het is er alleen maar omdat overheden momenteel veel te veel geld in de economie pompen. Dat doen ze in een wanhopige poging om de effecten van de crisis in te dammen, waarmee ze tegelijkertijd een tweede crisis veroorzaken (de schuldencrisis). Ze zijn dus niet de economie aan het helpen, maar de problemen aan het uitstellen. Daar schiet niemand wat mee op.
Het 'wegbezuinigen' van het 'prille herstel' komt dus in de praktijk neer op het voeren van een verstandiger beleid. Het is een mythe om te denken dat een overheid ff een economische crisis van ongekende omvang kan oplossen. En dat er een double dip aan zit te komen, was al lang duidelijk, omdat ook al lang duidelijk is dat het huidige beleid (gruwelijke begrotingstekorten) onhoudbaar is. Daar komt bij dat NL heel erg afhankelijk is van de wereldeconomie - en dat beeld is en blijft weinig rooskleurig. Grote landen als de UK en de VS moeten binnenkort erg radicaal snijden in de overheidsbudgetten, evenals zo ongeveer alle landen in Zuid-Europa.
Ik stel voor dat de mannen weer gaan jagen en de vrouwen weer gaan koken en voor de kinderen en de ouderen gaan zorgen. Of liever nog: andersom. Matriarchaal. En 1 iemand wordt de sjaman: die kiezen we dan op 9 juni.quote:Op woensdag 2 juni 2010 23:38 schreef quirigua het volgende:
[..]
Het maakt niet uit wat we kiezen op 9 juni, er is niemand die werkelijk zal doen wat nodig is.
Ik heb het nog niet gezien hier ergens, maar ik werk, dus kan niet alles lezen, maar ik kwam het tegen op een weblog en vond het goed. En voor jou: ik hoop dat je er dan net als ik geen genoeg van kan krijgen.quote:
Jij kiest partij voor de grootgraaiers als je een bankentaks af wijst. De vervuiler moet betalen. Je gelooft nog steeds in de illusie dat er iets bestaat als 'de markt' en de actoren binnen de markt eerlijk en zuiver zijn en geen chantage kunnen plegenquote:Op woensdag 2 juni 2010 23:19 schreef justanick het volgende:
[..]
Dan wil ik bij deze aan jou vragen om met een plan te komen waarbij we (realistisch!) 30 miljard per jaar weg kunnen trekken bij de 'rijken'. Dat lukt je nl niet.
[..]
Qua HRA ben ik het met je eens (die moet weg, net zoals alle andere overheidsbemoeienis in de woningmarkt. Overigens duurt dat enkele decennia). Banken 'aanpakken' is symboolpolitiek wat de oorzaken van de kredietcrisis niet weg kan en zal nemen. Ik ga er ook niet vanuit dat er iemand in dit land is die denkt dat de bankentax die wordt voorgesteld ook maar enig effect zal sorteren.
[..]
Ik ben een groot voorstander van het snoeien in allerlei bullshit van de staat, maar de conclusie blijft linksom of rechtsom dat er ook iets moet worden gedaan wat de burger zal raken. Is lullig, maar het kan niet anders.
[..]
Dat 'prille herstel' is kunstmatig; het bestaat niet. Het is er alleen maar omdat overheden momenteel veel te veel geld in de economie pompen. Dat doen ze in een wanhopige poging om de effecten van de crisis in te dammen, waarmee ze tegelijkertijd een tweede crisis veroorzaken (de schuldencrisis). Ze zijn dus niet de economie aan het helpen, maar de problemen aan het uitstellen. Daar schiet niemand wat mee op.
Het 'wegbezuinigen' van het 'prille herstel' komt dus in de praktijk neer op het voeren van een verstandiger beleid. Het is een mythe om te denken dat een overheid ff een economische crisis van ongekende omvang kan oplossen. En dat er een double dip aan zit te komen, was al lang duidelijk, omdat ook al lang duidelijk is dat het huidige beleid (gruwelijke begrotingstekorten) onhoudbaar is. Daar komt bij dat NL heel erg afhankelijk is van de wereldeconomie - en dat beeld is en blijft weinig rooskleurig. Grote landen als de UK en de VS moeten binnenkort erg radicaal snijden in de overheidsbudgetten, evenals zo ongeveer alle landen in Zuid-Europa.
Ook de VVD was aanvankelijk voor dat pompen. Pompen in de banken, bonussen en fraudeleuze deeltijd WW welteverstaan. Later gingen ze inderdaad roepen dat in één keer 40 miljard moest worden bezuinigd.quote:Op donderdag 3 juni 2010 00:00 schreef Rosite het volgende:
Het pompen van geld in de economie is een fase geweest en die is achter de rug en er is een pril herstel van de economie. Niemand pleit nu voor meer pompen, stond ook niet in mijn stuk.
En het kappen met die JSF wordt onder het tapijt geveegd. Dat willen PvdA en GroenLinks wel en dat levert een hoop op, want als je daarmee doorgaat, hebben we over 10 jaar een parlementaire enquete over "hoe het toch zo mis heeft kunnen lopen met die JSF en de kosten daarvan".
Ik vind het het meest voor de hand liggende bezuinigingspunt dat denkbaar is.
Maar doorgaan ermee, zal wel bonussen opleveren voor deze en gene, 'k zou niet weten waarom ze anders niet kappen daarmee.
Er zijn zelfs goede alternatieven in Europa, als je perse met wapentuig wil spelen.
'De vervuiler moet betalen'. En vanwege dit soort emotionele overwegingen gaan we met z'n allen achter een onvervalst stuk symboolpolitiek staan wat niets oplost en de problemen hooguit wat erger maakt (!). Het wordt verkocht als een middel om de kosten die we aan de banken hebben moeten besteden terug te halen. Wat levert het dan op? Ongeveer 400 miljoen per jaar. Jawel, dat zet zoden aan de dijk.quote:Op woensdag 2 juni 2010 23:57 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Jij kiest partij voor de grootgraaiers als je een bankentaks af wijst. De vervuiler moet betalen. Je gelooft nog steeds in de illusie dat er iets bestaat als 'de markt' en de actoren binnen de markt eerlijk en zuiver zijn en geen chantage kunnen plegen
Je weet zelf dondersgoed dat het weigeren van steun aan de banken tot een ongekende systeemcrash had geleid, met alle gevolgen van dien. Dan was er nu nauwelijks nog een economie geweest, waren we bijna allemaal aan de bedelstaf en was de ellende onder de zwakkeren in de samenleving helemaal niet te overzien geweest.quote:Op donderdag 3 juni 2010 00:04 schreef Klopkoek het volgende:
Ook de VVD was aanvankelijk voor dat pompen. Pompen in de banken, bonussen en fraudeleuze deeltijd WW welteverstaan. Later gingen ze inderdaad roepen dat in één keer 40 miljard moest worden bezuinigd.
Typerend voor jou vond ik de uitspraak "Wall Street got drunk, but who provided the liquoir". Daarmee doelend op de grote boze spilzuchtige en democratische overheid. Een uitspraak van iemand uit een partij die altijd het tweede deel achter de komma weglaten als het om gewone mensen gaat, gewone drankverslaafden, gewone zuipschuiten, gewone mensen die ongezond leven. Dan stelt men niet de vraag "who provided the liqiuor"quote:Op donderdag 3 juni 2010 00:25 schreef justanick het volgende:
[..]
'De vervuiler moet betalen'. En vanwege dit soort emotionele overwegingen gaan we met z'n allen achter een onvervalst stuk symboolpolitiek staan wat niets oplost en de problemen hooguit wat erger maakt (!). Het wordt verkocht als een middel om de kosten die we aan de banken hebben moeten besteden terug te halen. Wat levert het dan op? Ongeveer 400 miljoen per jaar. Jawel, dat zet zoden aan de dijk.![]()
Zou het dan misschien de oorzaken van de crisis weg kunnen nemen? Nee, want de crisis had een cocktail aan oorzaken en zelfs het deel waar de banken schuld aan hadden (irrationeel handelen, het nemen van onverantwoorde risico's) neem je niet weg met een belasting, tenzij die belasting op risicovolle producten is en dermate hoog is dat dergelijke risico's onrendabel worden. Maar ja, dat doen ze dan natuurlijk weer niet. Het is nl onmogelijk en dan kunnen ze ook die 400 miljoen niet meer inboeken.
Is het dan misschien bedoeld om een buffer aan te leggen om een volgende crisis op te kunnen vangen? Nah nee, want het geld gaat naar de algemene middelen. Een buffer zou je ook anders doen, dan zou je nl tegen de banken zeggen dat ze 1) zelf meer kapitaal aan moeten houden en 2) een percentage van hun omzet moeten storten in een centraal noodfonds voor banken in de shit.
Helpt de bankentax dan misschien om ervoor te zorgen dat er kleinere banken komen, die een minder groot systeemrisico opleveren als ze om dreigen te flikkeren? Ook niet. Het bevoordeelt eerder de grotere banken, want die hebben doorgaans minder moeite met een taxje hier en daar dan de kleine bankjes.
Lost het de gruwelijke moral hazard op, waarbij (door de omvang van de banken) de winsten worden geprivatiseerd en de verliezen (als het echt fout gaat) worden gecollectiviseerd? Ook niet.
Wie gaat de bankentax betalen? Nou, uiteindelijk natuurlijk gewoon de klanten van een bank. Het is dus uiteindelijk een ordinaire belastingverhoging.
Wat schieten we er dus mee op? Helemaal niets. Behalve dan dat sommige mensen er een goed gevoel van krijgen. Want de 'gemene' banken zijn tenminste 'aangepakt'
En ondertussen hobbelen we vrolijk door naar de volgende crisis.
BosBankquote:Op donderdag 3 juni 2010 00:28 schreef justanick het volgende:
[..]
Je weet zelf dondersgoed dat het weigeren van steun aan de banken tot een ongekende systeemcrash had geleid, met alle gevolgen van dien. Dan was er nu nauwelijks nog een economie geweest, waren we bijna allemaal aan de bedelstaf en was de ellende onder de zwakkeren in de samenleving helemaal niet te overzien geweest.
Alleen als je echt een economische depressie had willen zien en en passant alle sociale voorzieningen in NL door de shredder had willen zien gaan, ja, dan had je inderdaad de ING en de BosBank om moeten laten lazeren.
Dan begrijp je de situatie niet helemaal. De overheid draait momenteel een tekort van >6% van het BBP. Dat is dus geld wat ze per jaar meer uitgeven dan er binnenkomt. Daarmee pompen ze dus nu 6% van ons BBP per jaar in de economie. Geld dat we later (met rente) weer mogen terugbetalen.quote:Op donderdag 3 juni 2010 00:00 schreef Rosite het volgende:
Het pompen van geld in de economie is een fase geweest en die is achter de rug en er is een pril herstel van de economie. Niemand pleit nu voor meer pompen, stond ook niet in mijn stuk.
We leven helaas niet in een wereld waarin iedereen hand in hand door de wereld huppelt. Een beetje defensie is wel handig en een paar geavanceerde vliegtuigen kunnen tevens als credible threat dienen. Het mag allemaal een tandje minder (daar niet van), maar het compleet wegstrepen van diverse zaken bij defensie lijkt mij wat kort door de bocht.quote:En het kappen met die JSF wordt onder het tapijt geveegd. Dat willen PvdA en GroenLinks wel en dat levert een hoop op, want als je daarmee doorgaat, hebben we over 10 jaar een parlementaire enquete over "hoe het toch zo mis heeft kunnen lopen met die JSF en de kosten daarvan".
Ik vind het het meest voor de hand liggende bezuinigingspunt dat denkbaar is.
Maar doorgaan ermee, zal wel bonussen opleveren voor deze en gene, 'k zou niet weten waarom ze anders niet kappen daarmee.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |