bedoel je honing in het deeg of los erop?quote:Op donderdag 15 april 2010 19:46 schreef Buschetta het volgende:
Ik mis toch echt het allerbelangrijkste aspect van een goede pizza (Italiaanse)
Het draaien en gooien van de pizza.
Ook honing, melk en zeezout en olijfolie zijn onontbeerlijk.
deegquote:Op donderdag 15 april 2010 21:08 schreef Lief-visje het volgende:
[..]
bedoel je honing in het deeg of los erop?
En waarom is dat? Buiten het feit om dat het een mooie show is. Wat doet dat met het deeg? Kun je dat goed uitleggen, en ik ben overtuigd.quote:Op donderdag 15 april 2010 19:46 schreef Buschetta het volgende:
Ik mis toch echt het allerbelangrijkste aspect van een goede pizza (Italiaanse)
Het draaien en gooien van de pizza.
Ook honing, melk en zeezout en olijfolie zijn onontbeerlijk.
Doordat het deeg als het ware in een golfbeweging naar de buitenste rand wordt "gestuwd" blijven de luchtbellen bewaart in het deeg en krijg je een rijzende bodem ongeacht hoe dun je hem maakt.quote:Op donderdag 15 april 2010 22:09 schreef Yvesss het volgende:
[..]
En waarom is dat? Buiten het feit om dat het een mooie show is. Wat doet dat met het deeg? Kun je dat goed uitleggen, en ik ben overtuigd.
Dat klinkt zeer plausibel. Dan ga ik daar maar eens mee oefenen, binnenkort. Gewoon wat extra deeg maken. Daar loop je financieel niet echt op leeg.quote:Op donderdag 15 april 2010 22:35 schreef Buschetta het volgende:
[..]
Doordat het deeg als het ware in een golfbeweging naar de buitenste rand wordt "gestuwd" blijven de luchtbellen bewaart in het deeg en krijg je een rijzende bodem ongeacht hoe dun je hem maakt.
Je hoeft dan ook geen opstaande rand te "boetseren" omdat die al "natuurlijk" gevormd wordt.
Kan je letterlijk deeg krijgen waar je doorheen kan kijken en nog steeds na het afbakken een 0.4 mm krokante bodem hebt
Een beetje suiker is goed voor de gist. Maar je zou het niet echt moeten proeven.quote:Op vrijdag 16 april 2010 11:28 schreef Pikkebaas het volgende:
Waarom honing in het deeg ?? Het is me nooit opgevallen dat een pizzabodem zoet smaakt...
Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantiequote:Op vrijdag 16 april 2010 13:06 schreef NutKees het volgende:
Ik heb ze (nog) niet bij de blokker zien liggen. Is er geen kook- of italiaans winkeltje bij je in de buurt? Daar heb ik de mijne vandaan in ieder geval. Kostte 5 of 6 tientjes en is het geld echt waard!
welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijkquote:Op vrijdag 16 april 2010 13:36 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Mijn kookwinkel is dicht vanwege vakantie
En verder in de stad kon ik ook niks vinden, dus ga het toch maar gewoon op een bakplaat doen. Misschien iets minder lekker, maar heb alle ingrediënten verder al in huis.
dat. wilde eerst een steen halen, maar dat doe ik nu lekker niet meer! zo gaat 't ook prima !quote:Op vrijdag 16 april 2010 13:39 schreef The_Hives het volgende:
[..]
welnee op de bakplaat is ook super lekker. Ik doe het altijd op die manier en smaakt heerlijk
Ik geloof heus wel dat zo'n steen of een bistron-oven goed is voor een lekkere pizza maar van de bakplaat smaakt echt niet veel minder hoor
nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaarquote:Op vrijdag 16 april 2010 14:18 schreef Sylvana het volgende:
Mijne gaat ook tot 270 ongeveer, dus dan dus op 270 voorverwarmen en dan met pizza erin terugdraaien naar 200-220 ongeveer? Anders brand het beleg aan denk ik?
Ik ga er 1 maken met salami en rucola en 1 met paprika, champignons en ui. En natuurlijk tomatensaus en geraspte kaas, maar dat spreekt voor zich
Ben nu ook muffins aan het bakken
Oke thnxquote:Op vrijdag 16 april 2010 14:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
nee, gewoon op 270 laten staan, minuut of 8, klaar
Hier zie je dus wat er gebeurt als je met een deegroller aan de gang gaat en niet het deeg draait. De randen zijn niet gaar geworden en waarschijnlijk hard en droog. Ook is de binnenkant niet gaar.quote:Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik zal niet liegen. De tips die ik hierboven noem lukken mij eigenlijk ook zelden. Ondanks dat mensen altijd heel lovend zijn over de smaak ben ik eigenlijk zelf maar 2 keer tevreden geweest over mijn eigen pizza's. (van de 10 tallen) Ik bak elke maand denk ik soms meer, soms minder.quote:Op zaterdag 17 april 2010 10:08 schreef Redcoon het volgende:
Begin nu wel een beetje benieuwd te worden naar jouw pizza's, Buschetta.
Ziet er goed uit !! Erg lekkerquote:Op vrijdag 16 april 2010 19:42 schreef Sylvana het volgende:
Ze waren erg lekker De vorm was wat lastiger om mooi te krijgen, echt rond wilde het deeg niet worden, maar dat is niet het belangrijkste, als ze maar lekker zijn en dat waren ze
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
dat werkt ook goed inderdaad.quote:Op zaterdag 17 april 2010 11:14 schreef motorbloempje het volgende:
wat ik doe is bolletje maken, platdrukken met mijn hand en daarna uit laten 'hangen' in een rondje zeg maar, dus niet met de deegroller, maar ook niet draaien, dat durf ik nog niet aan..
dus zeg maar aan de rand vastpakken en dan verticaal 'ronddraaien', levert best goed resultaat
quote:1 ui (fijngesnipperd) 2 eetlepels olijfolie 2 teentjes knoflook 1 halve theelepel suiker 4 deciliter gezeefde tomaten (uit een pak) 1 halve theelepel Italiaanse kruiden / oregano 1 halve theelepel zout
Verhit de olie in een steelpan en fruit de ui.
Pers de gepelde teentjes knoflook erboven uit en voeg de suiker toe.
Voeg de gezeefde tomaten en de kruiden toe en laat de saus op een laag vuur circa 20 minuten zachtjes pruttelen tot hij dik en geurig is.
Wel regelmatig even doorroeren!
Na ca. 20 minuten is de pizzasaus klaar voor gebruik.
quote:Op maandag 19 april 2010 11:35 schreef motorbloempje het volgende:
deeg invriezen... is dat dan
deeg maken
rijzen
platstampen en bolletjes maken
invriezen
Ehm, ik heb 'm eerst een minuut of twee in een hete pizzapan gebakken en daarna een paar minuten in een hete oven (250 graden) onder de grill. Het deeg zelf kwam uit de diepvries en had daarvoor 24 in de koelkast staan rijzen.quote:
Nou ja, extreeeem lekker.. hij smaakte gewoon heel goed, en naar mijn mening was de bodem net zo goed als bij de pizzeria. Het buitenste laagje knapperig en de rest zacht (en dat voor een mega dunne bodem). Veel beter heb ik nog niet gehad iig.quote:Op maandag 19 april 2010 18:18 schreef Yvesss het volgende:
Waarmee iig nu wel duidelijk is dat er met deeg uit de vriezer niets mis is. Het echte geheim van de pizza ken ik nog niet. Ze zijn altijd wel lekker, maar af en toe passeert er één die extreem lekker is. Wat ik dan precies anders doe, weet ik zelf niet. Het is zaak daarachter te komen.
Copy pastequote:Op zaterdag 17 april 2010 23:47 schreef Redcoon het volgende:
Ooit eens van internet geplukt, ben er best tevreden over! Dit is ongeveer genoeg voor twee pizza's en goed in te vriezen.
[..]
hi!quote:Op dinsdag 20 april 2010 07:50 schreef Ml-etje het volgende:
Overigens kan ik behalve bij AH nergens speciale bloem voor pizza krijgen, woon dan ook wel in een gat
Iemand tips?
Stug door blijven kneden en je niet af laten schrikken door de kliederboel!quote:Op dinsdag 20 april 2010 14:21 schreef robuust89 het volgende:
[..]
hi!
ik heb het wel eens hiermee gemaakt, goed te doen ("harde" tarwesoorten zijn goed, toch? )
trouwens, help! als ik het recept volg uit de OP voor deeg, dan wordt het ECHT een kleverige smeerboel die ik onmogelijk kan kneden, hoe doen jullie dat? of zijn dat bepaalde kneedskills?
ook maar eens zelf saus maken, me dunkt
Is toch niets mis met inspiratie halen van 't internet? Ik heb het zelfs nog aangepast met wat verse kruiden.quote:
Heb je deze ook bij jouw AH?quote:Op dinsdag 20 april 2010 07:50 schreef Ml-etje het volgende:
Overigens kan ik behalve bij AH nergens speciale bloem voor pizza krijgen, woon dan ook wel in een gat
Iemand tips?
Helemaal niets mis met jouw recept hem nog tomaten liggen dus donderdag incm lasagne maak ik ook je saus even.quote:Op dinsdag 20 april 2010 15:12 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Heb je deze ook bij jouw AH?
[ afbeelding ]
Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
Thanks moet ook nog steeds naar de toko maar moet er maar eens een dag voor vrijmakenquote:Op dinsdag 20 april 2010 17:18 schreef Redcoon het volgende:
In Rotterdam, in de buurt van de pannekoekenstraat en de Groene Passage (Blaak) zit "Little Italy". Daar hebben ze vast ook nog wat Tenero tipo 00 liggen. Als het niet op voorraad is hebben ze in ieder geval nog een lekkere punt pizza voor je.
Sowieso is dat stukje Rotterdam de moeite waard om te bezoeken, vooral tijdens de markt op zaterdag.
Little Italy
Hanos is alleen voor ondernemers toch?quote:Op donderdag 22 april 2010 09:37 schreef KrnKje het volgende:
Ik koop al een tijdje mijn Tip00 meel bij de Hanos, 1,70 voor n kilo volgens mij.
Helaas is m'n voorraadje weer op, dus binnenkort weer een aantal kilo inslaan.
Maar dan kun je toch net zo goed gewoon een diepvries pizza kopen?quote:Op donderdag 22 april 2010 11:04 schreef Apekoek het volgende:
Ziet er allemaal goed uit!
Is het een zonde als je een kant en klare pizza bodem gebruikt met pasta saus? Alles zelf maken is misschien veel lekkerder? Wat vinden jullie?
Mwa die zijn nog meer gestandaardiseerd Ik koop wel eens een pizza bodem + tomaten saus, saus over de bodem gooien + ingrediënten er op doen die ik lekker vind zoals groente, vis en kazen. In principe heb je dan ook zelf een pizza gemaakt, In elk geval beter dan een standaard diepvries unit dus.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:08 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Maar dan kun je toch net zo goed gewoon een diepvries pizza kopen?
Nou ja, als je dat echt lekker vindt, moet je het vooral zo doen. Maar het leuke en lekkere aan een zelfgemaakte pizza is juist de zelfgemaakte bodem & saus.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:12 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Mwa die zijn nog meer gestandaardiseerd Ik koop wel eens een pizza bodem + tomaten saus, saus over de bodem gooien + ingrediënten er op doen die ik lekker vind zoals groente, vis en kazen. In principe heb je dan ook zelf een pizza gemaakt, In elk geval beter dan een standaard diepvries unit dus.
Nouja ik vind het wel lekker, maar ik geef toe dat het me ook wel lekkerder lijkt om echt alles zelf te maken. Maar ik neem daar nooit de tijd voor, misschien eens een keer doen.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:16 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Nou ja, als je dat echt lekker vindt, moet je het vooral zo doen. Maar het leuke en lekkere aan een zelfgemaakte pizza is juist de zelfgemaakte bodem & saus.
Je moet gewoon een keer heel veel saus en deeg maken en die vervolgens invriezen. Zo hoeft het (de volgende keer) helemaal niet lang te duren.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:19 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Nouja ik vind het wel lekker, maar ik geef toe dat het me ook wel lekkerder lijkt om echt alles zelf te maken. Maar ik neem daar nooit de tijd voor, misschien eens een keer doen.
Klopt, met luchtbellen enzo. Ik was ook erg tevreden.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:20 schreef Yvesss het volgende:
@Bortecinem: je pizza heeft een erg fraai randje.
Vooral dat eerste, een bodem is zo gemaakt.quote:Op donderdag 22 april 2010 11:04 schreef Apekoek het volgende:
Ziet er allemaal goed uit!
Is het een zonde als je een kant en klare pizza bodem gebruikt met pasta saus? Alles zelf maken is misschien veel lekkerder? Wat vinden jullie?
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?quote:Op donderdag 22 april 2010 11:44 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Vooral dat eerste, een bodem is zo gemaakt.
Dan krijg je waarschijnlijk wel een lekkere pizza. Maar naar mijn mening kun je dan gewoon een pizza bestellen.quote:Op donderdag 22 april 2010 12:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?
quote:Op donderdag 22 april 2010 12:39 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Dan krijg je waarschijnlijk wel een lekkere pizza. Maar naar mijn mening kun je dan gewoon een pizza bestellen.
Het is meer moeite om zo'n specialiteitenwinkel op te zoeken en te bezoeken dan om even wat deeg in elkaar te gooien.quote:Op donderdag 22 april 2010 12:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?
Dan ben je langer onderweg dan dat je in de keuken bezig bent.quote:Op donderdag 22 april 2010 12:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
En wat nou als je je pizza bodems gaat halen bij bazaars en Italiaanse specialiteiten/ambachtelijke winkeltjes?
Dat is dus niet waar! Ik woon boven zo'n winkeltje! Het is dus maar net waar je woont.quote:Op donderdag 22 april 2010 13:27 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Dan ben je langer onderweg dan dat je in de keuken bezig bent.
En het is natuurlijk veel goedkoper. Ik heb dan wel weer het voordeel van een broodbakmachine met deegmaakfunctie, je plempt de ingrediënten erin, drukt op Start en na een half uurtje is je deeg klaar.quote:Op donderdag 22 april 2010 13:38 schreef Apekoek het volgende:
[..]
Dat is dus niet waar! Ik woon boven zo'n winkeltje! Het is dus maar net waar je woont.
Dat lijkt me ook wel hendig! Misschien daar ook maar eens naar kijken.quote:Op donderdag 22 april 2010 13:41 schreef Erasmo het volgende:
[..]
En het is natuurlijk veel goedkoper. Ik heb dan wel weer het voordeel van een broodbakmachine met deegmaakfunctie, je plempt de ingrediënten erin, drukt op Start en na een half uurtje is je deeg klaar.
Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.quote:Op dinsdag 20 april 2010 15:12 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Heb je deze ook bij jouw AH?
[ afbeelding ]
Voor de prijs van ¤ 0,99 een erg goede bloem. Let op, er zijn twee pakken in omloop die erg op elkaar lijken. Als er een pizza op de voorkant van het pak staat zit je verkeerd, hier is al gist aan toegevoegd endat past niet binnen het recept.
Ik was vandaag ook bij de Xenos en wou precies hetzelfde schrijven.quote:Op zaterdag 24 april 2010 17:21 schreef prinseszondererwt het volgende:
[..]
Bij de Xenos gekocht vandaag: ¤ 0.79 was hij daar. Ga ook eens een poging wagen.
Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?quote:Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?
Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
hoe maak je je pizza's? Met een roller of anders?quote:Op woensdag 5 mei 2010 14:30 schreef Innocence het volgende:
Mjn deeg is altijd te elastisch. Net als ik een prachtige dunne pizza heb gerold/gevormd, trekt het al weer naar elkaar toe. Waar ligt dat aan?
Ze zijn wel superlekker hoor, maar het werkt zo lastig...
Oh, even aangepast.Op welke stand maak jij meestal de pizza.Ik laat hem eerst voorverwarmen en dan gaat die op de hoogste stand (3).Heb meestal het probleem dat de bovenkomt nog niet klaar is maar de onderkant al donker.quote:Op woensdag 5 mei 2010 23:12 schreef Yvesss het volgende:
Ja, ik. Bedoelde je NIET zo uitzien? Ze zien er inderdaad verdomd goed uit, kwestie van beleggingskunst.
ja, dat doe ik normaal ook ik dacht dat ik nog 2 pakken had staan en ging weer een grote pan maken maar had me dus vergist in de voorraadkastinventarisquote:Op zaterdag 15 mei 2010 20:00 schreef Yvesss het volgende:
Gooi dan eens wat goede saus in de vriezer. Met een klein bakje kun je een hoop pizza's beleggen, hoor!
En over echt deeg met gist: voor veel mensen is dit een barrière. Totdat je het een keer hebt gedaan er er eigenlijk geen fluit aan blijkt te zijn.
quote:Op woensdag 5 mei 2010 15:52 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Gebruik je het recept uit de eerste post? Kan je stap voor stap herhalen wat je precies doet wanneer je het deeg maakt?
had je nog zoveel gewicht over voor in je kofferquote:Op woensdag 19 mei 2010 15:49 schreef LieLie het volgende:
Ik heb 3 kilo pizzabloem meegenomen uit Italië, voor niet minder dan ¤0,35 cent per kilo
We waren in de autoquote:Op woensdag 19 mei 2010 16:10 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
had je nog zoveel gewicht over voor in je koffer
wanneer gaan we pizza's bakken?
Ziet er mooi uit.quote:Op dinsdag 18 mei 2010 12:33 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik heb laatst ook weer eentje gebakken (Margarita) en die was best lekker.Het deeg was met melk gemaakt maar echt veel verschil was er niet met water.
[ afbeelding ]
Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevredenquote:Op zondag 30 mei 2010 19:11 schreef McGilles het volgende:
Iemand hier ervaring met de G3 Ferrari Pizza oven? Alle reacties die ik lees zijn zeer lovend, apparaat kost ook 120 euro dus relatief duur t.o.v. de (niet leverbare) Bestron Pizza oven.
Dan nog even een nachtje over slapen en wellicht morgen bestellen. M'n huidige oven heeft de power niet om een lekkere pizza te bakken, wat toch wel heel jammer isquote:Op zondag 30 mei 2010 19:16 schreef LieLie het volgende:
[..]
Ik niet, maar mijn ouders, en die zijn tot nu toe erg tevreden
ik ook. Een idee om ipv te lezen gewoon te doen?quote:Op maandag 31 mei 2010 19:28 schreef Isegrim het volgende:
Ik krijg altijd ontzettende honger van dit topic.
Heb je een heteluchtstand icm ondergrill in jouw oven? Veel ovens hebben deze optie en deze zorgt ervoor dat de steen zo heet word dat de pizza binnen 3 minuutjes al lekker krokant is. Mijn laatste pizza was eerder te knapperig dan te slap, doet wonderen die optie.quote:Op woensdag 2 juni 2010 17:00 schreef foodlover het volgende:
Ik bak mijn pizza's in een hete gasoven op een pizzasteen.
Vraagje: Bij mij blijven de randen van de pizza altijd vrij bleek, hoe kan ik dit oplossen???
Eigenlijk zou ik de bodem ook ietsje donkerder (lees:zwarter, maar dan nog niet aangebrand ) willen hebben, denken jullie dat het kan helpen om (een deel) melk te gebruiken i.p.v. water in het deeg?
Waarmee dek je de bal deeg af? Ik doe een vochtige doek waardoor het deeg totaal niet uitdroogt.quote:Op donderdag 3 juni 2010 14:36 schreef DrukVout het volgende:
Toch is mijn pizzadeeg nog niet 100%...
Ik gebruik Tipo 00 bloem van de AH XL.
Daarnaast gist, water, zout, suiker Wat ik allemaal tegelijk 10min laat staan. Dan met het bloem vermeng.
Tot een mooie bal kneden (10min).
Dan heel ligt insmeren met olijfolie en afgedekte voor 1,5 uur laten groeien.
Hier ligt het eerste probleempje al. Als ik nu het deeg eruit haal is de bovenkant vrij uitgedroogd en de rest is vrij nat van de olijfolie. Na het opnieuw kneden zag ik overal kleine uitgedroogde stukjes zitten.... Het deed niks met de smaak ofzo maar toch.
Daarna heb ik het een dag in de koelkast bewaard en de andere helft ingevroren.
De volgende dag haalde ik het deeg uit de koelkast. Natuurlijk veels te koud om normaal te kneden. Voortaan hier even aan denken. Maar ik krijg het totaal niet goed uitgegooid en er zit heel snel dikkere en dunnere stukken in waardoor ik het alleen met de deegroller kan uitrollen. Hierdoor druk je alle lucht eruit, dus het blijft een compact deeg zonder lucht.
Volgende keer geen olie gebruiken maar deeg om het niet aan de kom te laten plakken en 1,5 uur voor het uitrollen/gooien uit de koelkast halen om het op temp te laten komen.
Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.quote:Op vrijdag 4 juni 2010 14:43 schreef Floria het volgende:
Van al deze verhalen heb ik honger gekregen. Pizza steen werkt hier niet zoals gewenst dus ik wil aan de pizzaoven maar kan geen Bestron op voorraad vinden
Ben in staat om dat maar de 2x zo dure Ferrari te kopen die ik wél kan vinden.
Heeft iemand die (of een bestron op voorraad )
Precies Ik ga voor de Ferrari dan denk ik. 6 wk wachten is way te lang. Zal hem dit weekend gaan bestellen.quote:Op vrijdag 4 juni 2010 15:11 schreef McGilles het volgende:
[..]
Zelfde geldt voor mij, ik zit er ook aan te denken.
Contact met Bestron gehad, halverwege juli zijn ze weer op voorraad. Heb wel vernomen dat de Ferrari beter werkt, maar wel 120 euro voor goedkoopste model.
Dit dus of 6 weken wachten
Saus ?quote:Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !
Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?
Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Tomaten uiteraard, nog op voorraad.quote:
Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijkquote:Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !
Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?
Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 09:31 schreef McGilles het volgende:
[..]
Als je pizza echt zelf wilt maken moet je de bodem ook zelf maken natuurlijk
Je hebt niet perse een steen nodig hoor. Kan ook goed zonder.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 09:35 schreef Winner_Taco het volgende:
[..]
Dan moet je wel een oven hebben die geschikt is om met zo'n steen te werken.
Ik heb een (welliswaar niet klein) model Tefal tafeloven en daar past vast geen steen in
hier idem.quote:Op dinsdag 8 juni 2010 10:19 schreef LieLie het volgende:
ik vind het deeg maken een eitje en ikheb ook geen pizzasteen.
dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!quote:[b]
De oven was ondertussen voorverwarmd op zn hoogste stand, (>250 graden), met de bakplaat vlak bij het element. Pizza erop, en na een paar minuten is ie klaar:
Geraspte kaasquote:Op maandag 7 juni 2010 15:38 schreef nattermann het volgende:
Zo, vanavond maar zelf pizza maken !
Zat te denken aan die kant en klaar bodems van Dr. Oetker (?), zijn die lekker? Wat voor kaas moet er op mijn pizza, normale geraspte kaas of is er een speciale pizzakaas of iets dergelijks?
Verder als beleg dacht ik aan prosciutto, champignons, en tomaat. Nog iemand suggesties ?
quote:Op maandag 19 april 2010 13:22 schreef Redcoon het volgende:
Is er een groot smaakverschil tussen vers en ingevroren?
Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.quote:Op woensdag 16 juni 2010 20:31 schreef Renderclippur het volgende:
Hm heb ik deze week ook een paar keer gedaan. Ik zie wel het een en ander staan hier dat ik de volgende keer eens zal gaan proberen
[..]
Geraspte kaas
De enige kaas die op de pizza mag is mozzarella
En een kant-en-klare bodem kopen valt helaas niet meer onder zelfgemaakte pizza
[..]
Foto's!quote:Op vrijdag 18 juni 2010 11:46 schreef Floria het volgende:
Ik heb inmiddels de Ferarri in gebruik en kan alleen maar zeggen: All hail
Gisteren uitgeprobeerd! Werkte perfect, bodem kleurde veel beter en lekkere krokante randen.quote:Op woensdag 16 juni 2010 19:01 schreef foodlover het volgende:
[..]
dat is ook nog een goede tip, gewoon in mijn geval het rooster met pizzasteen niet meer in het midden maar op de onderste richel. Ga ik proberen, bedankt!
Op een standaard pizza hoort nu eenmaal mozzarella, of je het lekker vind of nietquote:Op vrijdag 18 juni 2010 10:59 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Ik denk dat iedereen zelf kan beslissen wat hij graag voor kaas op zijn pizza wil hebben.Om nou te zeggen dat Mozzarella de enige kaas is die op een pizza mag.
Dat is misschien wel het grootste probleem hier in Nederland. Je zult niet tot bijna geen tomaten vinden die een goede smaak hebben om voor pizzasaus te kunnen gebruikenquote:Op maandag 21 juni 2010 11:52 schreef NutKees het volgende:
Wat (welk merk) zijn goede gepelde tomaten?
ziet er goed uit!quote:Op woensdag 23 juni 2010 10:09 schreef Yvesss het volgende:
De minst slechte danwel lekkerste tomaten uit blik? Verrassend weinig over te vinden. Heston Blumenthal besteedt er aandacht aan in zijn zoektocht naar de perfecte pizza, maar daar passeren een paar merken de revue die ik hier nog nooit gezien heb. Wat ik qua geur zelf niet verkeerd, zijn de blikken tomatenstukjes met basilicum er al aan toegevoegd. Zelfs wel eens gezien bij de Aldi. Maar een keer koud proberen.
Nog een napoletana, maar weer ietsje anders.
[ afbeelding ]
ga gewoon naar de markt en ga op zoek naar trostomaten of vleestomaten. Zorg dat ze dieprood en zacht zijn als je ze indrukt, dan zijn ze overrijp en prima om er een pruttelsausje van te maken.quote:Op maandag 21 juni 2010 16:37 schreef NutKees het volgende:
Wat zijn dan de minst slechte tomaten? Een tripje naar italie zit er helaas niet in...
Doe ik ook dat voorbakken, mijn oven kan helaas ook maar tot 250 euro. Werkt wel super gelukkig dat voorbakken.quote:Op zaterdag 26 juni 2010 16:49 schreef motorbloempje het volgende:
mijn oven kan wel tot 270, maar ik bak de bodems altijd even (3 minuutjes ofzo) voor op 170 graden voor ik ze ga beleggen werkt wel goed vind ik
Gaaf, zo'n oven thuis! Hoeveel moeite (lees: duur) is het eigenlijk om zoiets in je tuin te plaatsen?quote:Op vrijdag 25 juni 2010 12:53 schreef P.F het volgende:
Mijn favo combi is, tomaten saus, mozzie, Nederlandse kaas, kaas, olijfolie, tomaatjes, basilicum, zout, peper, en als het kan halve kastanje champignons. En dan het liefst op het einde nog een flinke scheut truffel olie, basilicumblaadjes en rucola!
En dit is ook altijd goed:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Die gedroogde kruiden gebruik ik nooit meer, al doende leert men
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:10 schreef SeeNoEvil het volgende:
leuk topic! nooit eerder gezien!
Ik ben zelf ook een groot fan van zelf pizza's maken en kan het ook zelf erg goed!
Morgen zal ik eens een foto maken van een zelfgemaakte pizza. Ik begrijp alleen niet waarom er water gebruikt wordt voor het deeg ipv olijfolie, zaadolie.
Voor de saus gebruik ik verse pomodori tomaten die ik eerst pers, laat koken met oregano en olijfolie, laten afkoelen.
Het draaien en gooien van de pizza lukt erg goed, ik krijg ze gewoon precies rond (pics volgen morgen of zaterdag). Het draaien van de deeg bolletjes vind ik het meest lastig, maar oefening baart kunst. De steenoven op 370 graden waar de meeste hitte van onder komt.
Lekker beleggen met grove salami of met verse tomaten, rucola in olijfolie dressing + balsamico, pesto en parmaham
oh, my bad. Ik voeg het nog toe inderdaad.quote:Op donderdag 1 juli 2010 16:30 schreef Bortecinem het volgende:
[..]
Gebruik jij in plaats van water olijfolie? Of bedoel je dat je behalve water ook nog olijfolie toevoegt?
Lijkt mij sowieso geen goed idee ivm vieze aanslag dr op. Krijg je dat later weer in de oven enzo...quote:Op vrijdag 2 juli 2010 12:21 schreef Isegrim het volgende:
Ah ja, dat kan ik ook nog wel eens proberen, op de Weber. Wij krijgen 12 jullie onze nieuwe keuken en daar zitten tevens twee pizzastenen bij. Weet alleen niet of die in de Weber zullen passen want ze zijn vierkant.
Zet je altijd foto's van samen anderhalf MB in een topic?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 11:46 schreef Nytro het volgende:
Ik gebruik sinds kort een pizza oventje
doet tot 500 graden, heeft een stenen bodem.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Echt een dikke verbetering toz van mijn maximaal 250 graden oven.
Krokante bodem!
Het is een G3 ferrari
Met alleen champignons kan wel, met kastanje champignons, dun snijden, ongeveer een halve bak, niet nat schoonmaken.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 17:14 schreef Drossie het volgende:
Ik wil vanavond pizza funghi maken.
Bakken jullie de champignons op voorhand met wat look ofzo? Of gooi je ze er rauw op?
Wanneer ik er nog allerlei andere dingen opgooi, bak ik ze niet, maar met alleen champignons vrees ik dat dat niet zo smakelijk zal worden...
Duur is relatief, ik d8 ook dat m'n standaard oven wel redelijke pizza's maakte maar dit is toch wel wel ff een stuk beter.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 11:54 schreef motorbloempje het volgende:
ben blij dat 270 toch ook al goede krokante bodems geeft, want zoiets is me net iets te duur
De ene helft is ietsje anders dan de andere.quote:Op vrijdag 9 juli 2010 10:53 schreef Ml-etje het volgende:
Hij ziet er qua beleg wel echt lekker uit! Wat zit er allemaal op?
quote:Op vrijdag 9 juli 2010 11:07 schreef Drossie het volgende:
[..]
De ene helft is ietsje anders dan de andere.
Op de ene ligt: tomatensaus, chorizo, champignons, ui, tomaat, mozzarella en basilicum
de andere helft: tomatensaus, champignons, ui, zoete paprika, mozzarella en basilicum.
Ik fruit wat knoflook in olijfolie en doe daar een blik tomatenblokjes bij.quote:Op maandag 12 juli 2010 00:37 schreef Nizzie het volgende:
Haaj iedereen.
Ik had gisteren pizza gemaakt, met zelf gemaakte tomatensaus en alles. Maar de saus beviel me toch niet echt.
Maken jullie de tomatensaus allemaal zelf? Zoja, wat is dan de beste manier? Zonee, welke kan ik het beste kant en klaar kopen?
Groetjes,
Nizzie
600g bloemquote:Op maandag 19 juli 2010 17:57 schreef MaximusTG het volgende:
Bedankt! Heb het recept van Peter Reinhart gebruikt uit de Bread Baker's Apprentice. Had ik voor mn verjaardag gekregen. Grappig was dat het recept bijna hetzelfde was als het recept dat ik zelf had gedestilleerd uit verschillende andere recepten + de website van Jeff Varasanos. Enige verschil was de verhouding gist en zout tot de bloem. Ook zegt Reinhart dat wat olijfolie helpt het deeg soepel te maken, als het niet van italiaanse bloem gemaakt is. Volgens de 'echte' Neapolitaanse wijze mag er geen olie in, maar voor deze pizza heb ik dat een keer overboord gezet. Deeg was inderdaad een stuk soepeler! Iets te soepel eigenlijk om te oefenen met rond gooien .
Dit recept had iig minder gist en zout dan ik eerst deed. Vind het trouwens nog wel altijd lastig om mooie foto's te maken van eten. Op de een of andere manier komen de kleuren nooit goed over..
Een vak apart zullen we maar zeggen .
Wat voor recepten gebruiken jullie?
Neen, ik bak ze op de barbecue op een pizzasteen. Maar ik ben nog erg aan het zoeken naar de ideale manier.quote:[b]Op [url=http://forum.fok.nl/topic/1442879/6/50#84306370]
@Drossie, zien er lekker uit, maar wel een beetje bleek nog aan de bovenkant, maar dat zal wel komen door het bakken op de BBQ? Of staat die BBQ voor de show op de foto ?
niet teveel kaas? een pizza met weinig kaas vind ik geen pizzaquote:Op woensdag 21 juli 2010 11:20 schreef motorbloempje het volgende:
Sarabi:
heb je hem op het rekje gebakken? of op de plaat?
Voor een eerste keer zeker niet slecht, maar probeer dit eens:
deeg maken, pizzabodem maken en even kort voorbakken (3 a 4 minuten op 170 graden)
daarna beleggen:
NIET TEVEEL SAUS! Daar wordt de bodem echt zompig van, en als je een saus maakt met redelijk geconcentreerd tomatenspullie (gezeefde tomaten bijvoorbeeld), dan zit er al snel genoeg saus op voor genoeg smaak
niet teveel beleggen! Zoals hierboven al iemand zei: 'less is more', niet alleen voor de smaak, maar zeker ook voor de kwaliteit van je pizza. Ook zeker niet teveel kaas
Daarna in de oven. Beide keren de plaat alvast meeverwarmen, da's goed voor de bodem
En dan 8 - 10 minuten op 270 graden, of 15 minuten op 240 ofzo
quote:Op woensdag 21 juli 2010 11:25 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
niet teveel kaas? een pizza met weinig kaas vind ik geen pizza
ik vind die 2e pizza van haar juist eruit zien. veel vette dingen en veel kaas
mozzarella is heerlijk op pizza maar wil dan liever de pizza bijna volledig met mozza hebben. een punt snijden zonder kaas is niksquote:Op woensdag 21 juli 2010 11:32 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
als je er teveel 'goudse kaas' ofzo op gooit, dan wordtie ook weer zompiger
hier gaat er altijd alleen wat mozarella en grana padano op verder niet teveel kaas, veel te vet. Juist een vetarme pizza vind ik héérlijk, vooral met nog wat rauwe ham erop ofzo! Less is more
quote:Op woensdag 21 juli 2010 12:15 schreef MaximusTG het volgende:
Tja, dat is toch een kwestie van uitproberen, hoeveel kaas/vocht je er op kan doen zonder dat de pizza mislukt. Ik rol de mozzarella zelf altijd eerst in keukenpapier, dan droogt ie iets uit, en scheur er stukjes vanaf die ik op de pizza doe.
En waar kan ik die winkel precies vinden?quote:Op woensdag 21 juli 2010 14:11 schreef motorbloempje het volgende:
als je nog 's in Nijmegen bent: hier kun je bij een Italiaanse delicatessenwinkel voor 1.90 een kilo tipo 00 bloem halen
Molto gentile!quote:Op woensdag 21 juli 2010 13:56 schreef MaximusTG het volgende:
Mocht er iemand in geinteresseerd zijn; Heb mn huidige werkwijze even gedocumenteerd. Het is dus een combinatie van het recept van Peter Reinhart, met de wet-kneading techniek van Varasano, met een gewone mixer.
PDFje
Overigens, volgens mij is deze site al eerder genoemd in deze topicreeks, maar dit is wat mij betreft een must-read voor iedere pizza-enthousiast:
http://www.varasanos.com/PizzaRecipe.htm
Met een mozzerellasnijder?quote:Op donderdag 22 juli 2010 12:33 schreef Erasmo het volgende:
Iemand nog tips om de mozzarella een beetje fatsoenlijk in dunne plakjes te krijgen?
Hm, ik heb geen oventhermometer. En het is echt een heel oud beestje. Ik weet wel dat opgegeven baktijden zo'n beetje altijd kloppenquote:Op donderdag 22 juli 2010 13:29 schreef MaximusTG het volgende:
Oke, ik reageer maar weer even , ben nogal een fanatieke pizzabakker geworden .
Je kan waarschijnlijk prima een pizza in bakken hoor, perfect zal ie idd niet worden, maar je kan de perfectie natuurlijk altijd benaderen.
De vraag is natuurlijk alleen of je combi-oven ook echt 250 graden C wordt. Wat voor merk/soort oven is het? Want ik had vroeger ook zo'n combi-oventje, maar die werd echt totaal niet warm.
Oh, en kan idd op de plaat, zou er wel bakpapier onder doen dan. Of in een pizzavorm. Of op een pizzasteen.
Of een eiersnijder (is hetzelfde idee, voor als je geen mozzarellasnijder hebt)quote:
Caputo schijnt erg goed te zijn.quote:Op zondag 25 juli 2010 19:13 schreef diedlaughing het volgende:
Een collega van mij is op dit moment in Italie, weet iemand een merk bloem dat hij mee terug kan nemen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |